|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1561 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: ...Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana...
Cytat:
a otręby żytnie cały czas jem, zamiast wszystkich innych, bo na 100g maja 60g białka, około 4 tłuszczu i coś około 16g węgli. piszę, że okło bo wyrzuciłam opakowanie, ale chyba mamy te same - moje tez ekologiczne3 kopiaste łyżki otrąb, jajko, 2 łyżki jogurtu nat, odrobina soli, proszku do pieczenia (suche produkty wymieszać, potem dodać jajko i jogurt i do mikrofali na 2min40s) mamaNiny a to nie za wcześniej na pelargonie???po świętach chciałam się zabrać za kwiatki na balkonie, ale boję się, że w nocy jescze trochę chłodno... :conf used:
|
|
|
#1562 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki mimee -to idę robić chlebek
wcześniej wziełam te otręby owsiane i mieliłam w takim ręcznym młynku 3 lyżki chyba z pół godziny mi się zeszlo i chlebek wyszedł taki sobie ale kalorii trochę poszło na te mielenie
|
|
|
|
#1563 |
|
Raczkowanie
|
Kurde kusi mnie ten chlebek ale jaki on wychodzi i tak malej ilości produktów na ile ci wystarcza na jeden dzionek ????
|
#1564 |
|
Zakorzenienie
|
mimee, hmm to już połowa kwietnia będzie, a ja zawsze je na noc agrowłókniną przykrywam.. tak do zośki samej
![]() mi ten chlebek zupełnie nie smakuje niestetyDziś udało się przeżyć bez grzechu jedzeniowego tylko za mało płynów wypiłam, tak mnie się zdaje..
|
#1565 |
|
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny
![]() Ja jak zwykle pojawiam sie tylko od czasu do czasu... Co do chlebka to ja daje tylko jedna lyzke jogurtu , 1 lyzke otrab pszennych i 2 owsianych(zmielonych), jajko i proszku do pieczenia tak na czubek lyzeczki i bez soli, jest calkiem smaczny. Ale osobiscie wole wersje placka, czyli to samo ale nie mielone i bez proszku, na patelni. bardziej sie tym najadam i na dluzej. nie wiem, czy dobrze pamietam,ale wydaje mi sie ze dukan pozwala na otreby, ale trzeba je zjesc podczas jednego posilku, a nie rozkladac na caly dzien, Zreszta, ta porcja i tak jest tylko na raz
|
#1566 |
|
Raczkowanie
|
10 maja idę na komunię kuzynki... Jak patrzę na moją figure to jestem zrozpaczona...
Spodnie nie wchodzą w grę, bo wszystko wylewa się 'bokami' http://www.allegro.pl/item605855157_...a.html#gallery Przedostatnie zdjęcie, dziewczyna w sweterku - wypada ubrać taki sweterek na komunię? Sądze, że z tą spódnicą wyglądało by to elegancko Do tego miałabym czarne lakierowane buty na szpilce, a ta rozszerzana spódnica ukryłaby moje biodra.A co wy sądzicie? Dzisiaj na oczyszczanie cery do kosmetyczki i na biegi Biegaj Cocainegirl biegaj! Biegaj ochoczo!
|
#1567 |
|
Raczkowanie
|
[quote=CocaineGirl16;11811 904]10 maja idę na komunię kuzynki... Jak patrzę na moją figure to jestem zrozpaczona...
Spodnie nie wchodzą w grę, bo wszystko wylewa się 'bokami' http://www.allegro.pl/item605855157_...a.html#gallery Przedostatnie zdjęcie, dziewczyna w sweterku - wypada ubrać taki sweterek na komunię? Sądze, że z tą spódnicą wyglądało by to elegancko Do tego miałabym czarne lakierowane buty na szpilce, a ta rozszerzana spódnica ukryłaby moje biodra.A co wy sądzicie? Dzisiaj na oczyszczanie cery do kosmetyczki i na biegi Super ten zestaw mi si epodoba i szpiklki do tego ooo ttaaakk wydłużą Ci Sylwetke bedzie PIĘKNIE No ja też kompiel jakaś maseczka na ryjoczek, no czeba wziąsc sie za siebie !!!! i troche nastruj poprawić bo dzis nie jaki
|
#1568 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wczoraj przyszalałam... 2 kawałki pizzy do tego pucharek lodowy... Ojj
koleżanki mnie wyciągnęły i jak poczułam te zapachy to nie mogłam się powstrzymać Za karę przedłużam sobie proteinki!
|
#1569 | |
|
Raczkowanie
|
Gosiiaczek chlebek robię w plastikowym pojemniku o wym. 7x9cm, około 8 wysoki. jak urośnie to prawie caly pojemnik jest, mi to wychodzą 3 albo 4 kromki (zalezy ile mi się proszku sypnie
)zjadam na śniadanie albo na kolacje, nie rozdrabniam się na dwa posiłki... najbardziej smakuje mi wersja z pastą z tuńczyka albo makreli. na szybko z szynką jadam. smaruje serkiem homo nat w zastępstwie masłaRajskie mniam ja na szczęście posiadam młynek elektryczny, ale odkąd stosuję te otręby żytnnie to go nie używan, bo rzeczywiście one jak mąka są wiecie co???waga to może mi powoli spada, ale w obwodach się dziś rano mierzyłam i wszędzie(oprócz ud) po 10cm mi spadło w sumie wychodzi po 1cm na 1 kg![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- Cytat:
|
|
|
#1570 |
|
Zadomowienie
|
witam dziewczyny
mam pytanie jakie są rezultaty po tej diecie? czy któras z Was zrzuciła z 10 czy 15 kg w 3 miesiące? tez szukam rozsądnej diety ...jak narazie stosuje białkową ale efekty marne ,nie wiem w czym popełniam błedy ![]() przez 3 tyg 1 kg w dół to troche smieszne ![]() fakt ,ze kilka grzeszków było i moze w tym przyczyna [piwko,kilka ciastek ale nic więcej]
|
|
|
|
#1571 |
|
Raczkowanie
|
A ja nie wiem co ze mna jest
w zeszlym tygodniu bylam na nockach i pilam napoje energetyczne no to nie moglo mi nic spadnac,chociaz troche sie ruszylo i spadlo 0.5kg, pozniej przez weekend warzywka i te pol kg wrocilo, teraz od poniedzialku jestem na czystych proteinach i nic jedyne moje odstapstwa od diety to w sumie 5 lyzeczek cukru (1 herbata i 2 kawy) i gdzies 2/3 szklanki mleka zageszczonego light (do kawy) i nic nie leci fakt nie ruszam sie ale teraz to juz mam takiego doła że.... Nie wiem co juz robic??? Wy taz tak macie? A moze powinnam cos pogrzeszyc, wam sie zdaza i waga leci
|
#1572 |
|
Zakorzenienie
|
podlaczam sie i ja.
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
|
|
#1573 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
fakt,że zgubiłś mało, ale może mało ogólnie ważysz???napisz co jesz, a postaramy się coś doradzićkaktulku znam twój stan może zamiast tych energetycznych ratuj się colą???ja po wypiciu 1,5l nie spałam prawie nic podczas studiów tylo uczyć mi się też ciężko było..ale ty w pracy, a nie na studiach
|
|
|
#1574 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jestem 3 miesiace po porodzie wiec wczesniej sie nie odchudzałam. a co jem...głównie drób i surówki ,zadnych ziemniakow ,makaronow itp |
|
|
|
|
#1575 |
|
Zakorzenienie
|
krolowaa, byc moze prolaktyna na Ciebie tak dziala jak na mnie.. dopoki karmilam nie bylo mowy o chudnieciu
jedno jest pewne, jak sie chce schudnac to o slodyczach trzeba zapomniec ![]() zrob sobie tez na tarczyce wszystkie badania, ft3, ft34, tsh i przeciwciala.
|
#1576 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a piersią juz nie karmie niestety. badania zrobię jak tylko tż przyjedzie na urlop bo teraz nie za bardzo mi sie usmiecha z dwójką dzieci isc na badania . |
|
|
|
|
#1577 |
|
Zakorzenienie
|
niedoczynność, dlatego możesz mieć problemy ze schudnięciem. też przez to przechodziłam. przeszło jak ręką odjął po odstawieniu
może i u Ciebie samo przejdzie.
Edytowane przez mamaNiny Czas edycji: 2009-04-09 o 18:10 |
|
|
|
#1578 |
|
Raczkowanie
|
cześć laski
![]() czy przy Wielkim Piątku robicie post ścisły???ja zjadłam śnniadanie tak na rozkręcenie, a teraz się zastanawiam czy jeść w ogóle jeszcze coś dzisiaj?boję się, że jak zrobię post to jutro i w niedzielę mój organizm wszystko podwójnie wchłonie ![]() dziś 5 dzień na proteinach i mam 1,5 kg mniej - mam nadzieję, że na stałe, a nie na chwilę ---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- krolowaa a ty i tak ładnie zgubiłaś do tej pory ja karmię do tej pory (16,5 miesiąca ma synek) i przez to samo karmienie nic nie schudłam, bo apetyt miałam za dwóch albo 3 nawet!!!dopiero za radą mojej lekarki zaczęłam dietę, bo stwierdziła że jak laktacja ma się utrzymać to się utrzyma nawet przy wodzie samej no i miała rację---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ---------- aaaaaaaa i jeszcze zapomniałam, że wyjeżdzam na święta i wrócę do was dopiero w poniedziałek także wesołego jajka, śmiesznego królika, potulnego barana i mokrego poniedziałku świąteczne buziaki dla was i pomimo pokus pamiętajmy, ze jesteśmy na diecie![]()
|
|
#1579 |
|
Zakorzenienie
|
mimee, gratuluję! pięknie 1,5 kg!!! u mnei stoi, ale nie rośnie, więc luz
ja dziś na rybkach jadę. nie będę się głodzić, bo jutro się rzucę na pyszności u mamy i co? Zazdroszczę Ci tego karmienia!!! ehh moja lekarka też mówiła, że można trzymać dietę przy KP, bo mleko powstaje z krwi, więc laktacja się utrzyma, a przy nieodpowiedniej diecie po prostu wyniszczymy sobie organizm, ale tak też się dzieje bez KP. na mnie niestety diety nie działały wtedy właśńie przez szalejącą tarczycę.jadę jutro do rodziców, mam wplanach odwyk od Wizażu, więc życzę Wam Wszystkiego Wesołego, Smacznego i Mokrego!
|
#1580 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No ale jedna sobie sprobuje jutro jako nagroda za wytrwalosc ![]() ---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- I wszystkiego najlepszego dziewczynki, smacznego jajucha i mokrego dynguska.
|
|
#1581 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie króliczki
![]() Ja dzisaj 5 dzień na proteinkach male grzeszki byly ale takie znosne dzisaj zjadlam banana bo poprostu mówił do mnie zjedz mnie zjedz mnie a lepsze to niz czekolada!!! no piatek wiec rybka zjedzona a wieczorem wędzona makrelka ![]() i jutro sie zważe mam nadzieje ze troche ubylo przynajmniej troszke!!!! ale wiem ze pokusze sie na jakąs salateczke w świeta ale ogólnie niechce przesadzac !!!! ale poświatach proteinki !!!! Czekoladowego króliczka, apetytu jak u dziczka, kolorowej wydmuszki - takiej w kwiatuszki. A jak przyjdzie dzień lany - przemoczonej piżamy!!!! Wesołych Świąt!!!!! Ps: JAJAKA możecie jeść ))) HHIIIII
|
#1582 |
|
Przyczajenie
|
Hej
Chciałabym się przyłączyć Czytam o efektach jakie przynosi u Was ta dieta i jestem pod wrażeniem Mnie też przydałoby się zrzucić...
|
|
|
|
#1583 |
|
Zakorzenienie
|
Przebrnełam. Przez wszystkie 53 strony wątku. Aż mi uszy dymią. Dziewne jak niewiele informacji jest w necie na temat tej diety. Probowalam znalezc książkę po angielsku i gucio, nigdzie nie ma.Ale juz mam pdf po polsku wiec zabieram sie za lekture.
Chudnac probuje od dawna z roznym skutkiem. Za bardzo kocham chipsy i czekolade. Ostatnio zaczelam biegac i nareszcie cos zaczelo spadac ale strrrasznie powoli. Na hormonach od wielu lat wiec obwiniam je. Dzis sie zwazylam i na starcie wygladam tak: waga:74,4kg tłuszcz: 30,5% woda: 49,7% miesnie: 34,9% BMI: 25,8 Najgorzej bedzie z gotowaniem, bo chwilowo mieszkam w miejscu bez kuchni i jedyne co mam to mikrofala. Umiem w niej zrobic juz prawie wszystko hehe i dzis mialam na obiad pysznego lososia. Ale o pieczonym miesku moge pomarzyc. W kazdym razie dzien pierwszy za mna
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
|
|
#1584 |
|
Przyczajenie
|
Ze świątecznego korzystam zwyczaju,
By przesłać życzeń tyle, ile kwiecia w maju I życzyć Wam naprawdę z całą serdecznością By święta napełniły Waszą duszę radością Czegóż jeszcze Wam życzę? Zdrowia i dostatku! Szóstki w Totka, a także ogromnego spadku! Siedmiomilowych butów i czapki niewidki, Spełniającej życzenia małej złotej rybki Kury ze złotym jajem, Lampy Aladyna, Sezamu Ali Baby i szczodrego dżina, Niebieskich koralików, zwierciadeł magicznych, Dywanów latających i talentów licznych. Samych miłych perspektyw, uwag błyskotliwych, Wielu ludzi przyjaznych, niewielu życzliwych. Masy sukcesów małych, wielkich, gigantycznych, Poklasku i uznania i awansów licznych. Mieszkania w Nowym Jorku, willi w Kopenhadze, Przytulnej garsoniery gdzieś tam w Czeskiej Pradze, Rezydencji we Włoszech, w Alpach małej chatki, A w południowych Indiach plantacji herbatki. Super rancho w Meksyku, pałacu w Pekinie I innego schronienia w wybranej krainie. Rejsu dookoła świata, gdzieś w nieznane wypraw, Ekscytujących doznań, smaku nowych przypraw. Może nagrody Nobla w jakiejś kategorii, I życia w stanie choćby lekkiej euforii. Do tego wiele zdrowia, kondycji, miłości, Dużo radości z życia i wiecznej młodości.
|
#1585 |
|
Zakorzenienie
|
Wesołych, rodzinnych i przepełnionych miłością Świąt!
![]() Ja dopiero dzisiaj doszłam do swojej wagi sprzed wielkiego obżarstwa..
|
#1586 |
|
Raczkowanie
|
Wszystkie świetują i jedzą
mi poszło -1 kg w dól troche mało jak na caly tydzien proteinek !!! a teraz święta jeju jeju bede sie ograniczać by ten 1kg nie powrócił !!!!!Smacznego JAJUSZKA )))
|
#1587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dzisiaj na świąteczne śniadanie zjadłam z niedozwolonych rzeczy tylko 2 kawałki ciasta no i herbatkę z cukrem Jestem z siebie dumna, bo oprzeć się namowom babci to nie lada wyczyn
|
|
#1588 |
|
Raczkowanie
|
WITAJCIE!
Wszystkim nam życzę samych radości , czasu mnogości , przemiłych gości słodkich pyszności no- może to ostatnie to sobie darujmy ale świętujmy!!! Mi w końcu też waga drgneła i 1 kg w dół wczoraj sprawdzałam mam nadzieję że teraz zbytnio tego nie zepsuję Dużo spacerków , my jedziemy na plażę . WESOŁEGO !!! |
|
|
|
#1589 |
|
Przyczajenie
|
Witam sedrecznie wszystkie Panie, przeczytałąm chyba całe to forum, niepamietam nawet jak tu trafilam. O ksiazce wiedzialam juz wczesniej, ale jakos niewierzylam w jej skutecznosc. Po przeczytaniu waszych osiagniec postanowilam sprobowac. Przed swietami biegalam po ksiegarniach, ale ksiazki niezdobylam, wiec odchudzac zaczne sie pod koniec tego tygodnia, gdy tylko zdobede ksiazke. przepisalam juz sobie do specjalnego zeszyciku wasze przepisy i mam nadzieje ze uda mi sie niektore z nich przyzadzic.
Mam tylko jeden problem, wiem ze jestem mloda(17 laT) niepowinnam raczej stosowac diet, ale przeciez to nie dieta a sposob na zycie!!! Martwie sie ze mama niebedzie w stanie tego zrozumiec i utrudni mi wprowadzenie tego planu w czyn Mam 166cm, waze 66kg chce wazyc przynajmniej 55kg z mila checia 50kg, jak myslicie jaki efekt uda mi sie osiagnac do lipca??? |
|
|
|
#1590 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie Dziewczynki!
u mnie porażka na całej linii niestety.. rodzice mi tak działają na nerwy, że dziś moja dieta poszła w niebyt
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:34.

nie wiem nawet kiedy a już coś dziamgam
no na coś muszę zwalić

a otręby żytnie cały czas jem, zamiast wszystkich innych, bo na 100g maja 60g białka, około 4 tłuszczu i coś około 16g węgli. piszę, że okło bo wyrzuciłam opakowanie, ale chyba mamy te same - moje tez ekologiczne

koleżanki mnie wyciągnęły i jak poczułam te zapachy to nie mogłam się powstrzymać

Adaś