![]() |
#3091 |
Raczkowanie
|
Dot.: Wasze opisy gg - cześć IX
# A Twoje oczy po moich błądzą.
# Ja spaceruje w szortach i dekoltach, żebyś zatęsknił # Zapominam. Kawałek po kawałku. # i czy serce to coś więcej niż mięsień? # Błagam, zauważ mnie. Krzyczenie bez słów jest takie trudne # Na tamtym przystanku jeszcze serce wyryte na ławce.. którego już nie ma. # i wyobrazić sobie , że kiedyś patrzyli sobie w oczy # perfekcyjnie zapomniałeś # Siedziałam, łudząc się, że zapyta : co u mnie. # stał i czekał na mnie.. a, nie.. przewidziało mi się.. # I przepraszała za to, że kocha z mieszanką bezpodstawnej zazdrości. # ej! uważaj na moje serce. szarpiesz! # sprawię, że będziesz chciał zapomnieć o mnie, ale nie będziesz umiał. _____ dagmaruffka ![]() Może coś się przyda ![]() # bo kochanie miłość nam smakuje. # czy ktokolwiek, kiedykolwiek wyglądał na bardziej szczęśliwych? # jesteś całym moim światem. chcesz coś więcej? proszę bardzo. # mogłabym porozklejać nasze zdjęcia na słupach ulicznych i mówić: to My # Każda część mojego ciała jest podpisana Jego imieniem. # czuję to tylko przy Tobie
#3092 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Kocham Cię, a miłością swoją mogłabym wypełnić cały świat. Prawdziwa miłość, porozumienie dusz. Jesteś moją definicją szczęścia. Jesteś tą częścią mojego życia, na którą zawsze czekałam. Marzy mi się wieczność z Tobą. Niektóre z wizażu, może coś wybierzesz ![]() Cytat:
Podobno miłość bez cierpienia nie jest miłością. Bo wszyscy jesteśmy stworzeni kur.wa mać do szczęścia. Może z wyjątkiem mnie. Czuję, że wokół mnie nie kocha nikt. Czuję, że zawsze już będzie tak.. Powiedz czy to ładnie tak, kiedy w kącie płacze ktoś, kogo niby kochać masz? Przyszła do mnie miłość i powiedziała, że nie jest dla mnie. Może cosik wybierzesz ![]()
![]() |
#3093 | |
Zadomowienie
|
[QUOTE=Calineczka777;11861 418]Marzeniatko 19czarna87 Kinderka13 ZabijMnieWeWtorek-> dziekuje
![]() Cieszę się. ![]() ![]() ___________________ Cytat:
No to może : nieudane pragnienia. brakuje mi czegoś czego nie można opisać słowami. zdecydowanie nierealne marzenia. miłość jest jak rozmowa telefoniczna- długo czekasz na połączenie po czym okazuje się że to pomyłka. Może powinniśmy odpowiedzieć sobie sami Kiedy zaczęliśmy się dotykać spojrzeniami Że ten cały cyrk jest zupełnie nieodpowiedni. zupełnie niebanalne uczucia. nieodwzajmnienie, jest czymś gorszym nawet od kary śmierci. dziwnie jest toczyc bitwę o przegrane sprawy. i z góry jest przekreślona nasza miłośc. zywkły upadek uczuc. żałuję, że nie może byc tak jak to sobie ułożyłam. Mnóstwo rozczarowania, przez tą pieprzoną miłośc. - chyba się w nim zakochuje - nic dziwnego .. Ty lubisz popełniać błędy. ( z wizażu ![]() -dlaczego nieodwzajmniona miłośc tak bardzo boli? -Moze dlatego, ze Ty zakochujesz się w kimś po uszy, a ta osba Cię poprostu olewa. -ale to nie fair! -No tak, ale zycie też jest nie fair. szkoda, że to akurat JA lubię Cię bardziej, a nie na odwrót. tak bardzo pragnę, tego co jest nierealne. Mam nadzieję, że coś sobie wybierzesz. ![]() ![]() _________________________ _ Nieskończone atrakcje że wciąż miewa fascynacje. gdybym mogła, poszłabym tam bez żadnych konsekwencji. myślami nadal daleko. I Choć jeszcze nie wpadłeś w nałóg, to jednak poczuleś już jej smak. Bezsensowne słowa podobne jedne do drugich. codziennie, rozkminiam czy ma to sens. czyżby złudzenie? czasem mam niezmierną ochotę zrobic coś czego nie powinnam robic. ![]() Daj spokój. choc ze mną, nawet na drugą stronę lustra. świadomośc moja, nieco błędna. ten świat nie chce się zmieniac. marzy mi się bombonierka, tak na pocieszenie. z pułapki chce się wydostać tak zwana ironia losu. pechowe dnie. Póki co jestes moją imaginacją. Plus i minus to jedyne co widze. i tylko czeka, aż nabierze odwagi. ( na życzenie koleżanki ![]() Edytowane przez Kinderka13 Czas edycji: 2009-04-13 o 12:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3094 |
Raczkowanie
|
zatrzymywanie czasu, pośpiechu, czekania. zostaw to.' kawałki złota zapalają Twoje oczy.' perfekcyjnie usunęła go z pamięci. nazajutrz nie pamiętała już nawet imienia.' ja wiem, że ty czasem zamykasz się w szafie i udajesz że jeździsz windą.' zrzeknę się Ciebie. wystawię na licytację. dopłacę.' osobie, która wymyśliła zdanie "i żyli długo i szczęśliwie", należałoby porządnie skopać tyłek.' Będziemy się mijać jeszcze jakiś czas. Dziwnie pospieszać wzrok, żeby się odwrócił, przywoływać pogardliwe myśli, upadłe słowa. Teatr maskowy. Akt pierwszy, scena druga. „ŻE NIBY BEZ BÓLU.” miała być miła i słodka. miała ładnie przy nim wyglądać.' remont w sercu. wstęp wzbroniony.' Czy można zgłosić nieprzygotowanie do życia?'
#3095 |
Zakorzenienie
|
rz
![]() ![]() nie myślę o przepisach.. ułamek sekundy, nie wiem, co by było, gdyby trwało to godzinę. to był taki moment, w którym nic nie wierzyłam, nie mam pojęcia, czemu to zrobiłam, na chwilę zwątpiłam w ziomków, Ciebie, w rodzinę, we wszystko, w to, że będzie mnie jutro stać na zupkę chińską, widziałam, koniec blisko, siebie niżej niż nisko, pomyślałam szybko NIE!
#3096 |
Przyczajenie
|
witam Dziewczyznki .
![]() ja nowa . ![]() ale wątek od azzu mi sie bardzo spodobał . mam 17latek ale mam nadzieje że małolata tu nie jestem . ;dd od razu podaje mój ulubiony opis . 'moje serce jest pełne miłości...' . jeżeli któraś słucha Mariki to jej piosenka . całuje . ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3097 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Bardzo proszę m.in : Marzeniatko , alexandretta , bananowalaska , honey091 , musica , dagmaruffka i uwierzwsiebie . Wasze opisy są przecudowne ![]() ![]() Opis : * I pozwolić tak po prostu by... ... odejść mógł . ( Bajm ) * Poemat , bajka ... to się nie liczy . Najważniejszy jest happy end . ( Twórczość ) Edytowane przez Twirly Czas edycji: 2009-04-13 o 13:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3098 |
Raczkowanie
|
Dziewczęta jesteście po prostuu Najlepszeee ! :-*
![]() przydałby mi się jakiś dobry psychiatra grając trzeba się wczuwać inaczej to tylko udawanie biedni ludzie pozbawieni wyobraźni walczę z bezsennością Tobie na złość ! wdycham zapach lakieru w twoim ulubionym kolorze dzień zaczął się zwyczajnie, co nie znaczy, że dobrze w środku lata chciała mieć zimę W takie dni jak dzisiaj rośnie wiara i optymizm lubiła się złościć mu na przekór
#3099 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziekuje Boskie Me.. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3100 |
Wtajemniczenie
|
To zaszczyt być okradaną przez Ciebie
![]() ![]() Jeszcze ten jeden dotyk, uśmiech Twój jak serca płomyk. ;* Tell me why you're so hard to forget?/ Powiedz mi dlaczego tak trudno Cie zapomnieć? A ton jego głosu był niczym ulubiona piosenka, którą chciała nagrać na płytę i odtwarzać bez końca. Powietrze jest takie słodkie.
#3101 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ty dla mnie niedostępny Ja dla Ciebie niewidoczna. wszystko Ci dam , nawet jeśli czegoś nie będziesz chciał. mógłbyś zostać ze mną ... brak weny. wiem, że nie o to chodziło... ale może coś się przyda ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3102 |
Raczkowanie
|
jeśli mężczyzna chce uderzyć kobietę, to tylko dlatego, że nie ma racji.! ' życie pomyłką jest ' - tak, w szczególności moje.. i najgorsza jest ta świadomość, że już nie ma nas.. nie podobam się mu. pewnie dlatego, że jeste sobą.. z dala od ulizanych kenów i plastikowych barbie.! nie szukam rycerza.! przecież w XXI i tak go nie znajde^ a co mi po księciu.. ^ wolę mojego supermena.! xD
Paranoją jest fakt, że po Ziemi stąpa sześć miliardów ludzi, a ja wciąż czuję się samotna. wizaz Edytowane przez One for all Czas edycji: 2009-04-13 o 13:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#3103 |
Przyczajenie
|
to ja dam cos do śmiechuu .;dd
Mężczyzna jest jak kwiat – trudno wyobrazić go sobie bez kielicha. Zepsuta kobieta należy do tego rodzaju istot, których mężczyźni nigdy nie mają dosyć./A bad woman is the sort of woman a man never gets tired of. Prawdziwa miłość otwiera ramiona, a zamyka oczy. Gdy ktoś kocha różę, której jedyny okaz znajduje się na jednej z milionów gwiazd, wystarczy mu na nie spojrzeć, aby być szczęśliwym. Mówi sobie: „Na którejś z nich jest moja róża...”. Prawdziwa miłość nie wyczerpuje się nigdy. Im więcej dajesz, tym więcej ci jej zostanie. Bo nigdy nie wiesz co będzie jutro . ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3104 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
dziękuje za taką przyjaźń . fałszywość .' przyjaciół na palcach jednej ręki zliczę. ty do nich nie należysz.' takie twarze nienawiścią darzę.' myślałam... a zresztą to już nie ważne.' nie sądziłam że mogę na Tobie tak się zawieść.' po co były te wszystkie puste słowa?' dwulicowi ludzie, za plecami rozgadani przyjaciele fałszywi.' z oczu błyszczy Wam wciąż kłamstwem, fałszem, zdradą, kpiną, chamstwem.' są tacy ludzie,którzy na naszej naiwności bazują,z każdej strony nas wykorzystują.' nie pozwalajmy sobie na zbyt wiele,nie wszyscy to nasi przyjaciele.' zaufać chciałam bezgranicznie.' Ci którzy zawodzą nie mają wyrzutów sumienia.' fałszywe pokolenie.' to był mój błąd.' takim ludziom jak ty się nie ufa.' nie wiem czy pomogłam. ![]()
![]() |
#3105 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Zawiedli mnie ludzie których przyjaciółmi nazywalam.... Odebrali resztki złudzeń by wierzyć że przyjażń jest trwała Plotek więcej niż zła na świecie ! Nie znasz mnie i już nie poznasz bo jestem dla Ciebie za mądra!
Nie będę tańczyć jak mi zagrają... Będę zawsze sobą choć nie kumają... Będę wolno szła choć nie poganiają... Bo ja wiem, że nade mną władzy nie mają! ..Nie potrafisz nic załatwic sam? Potrzebujesz sie naradzac..? Żyjemy na świecie jakim Bóg nam stworzył, jak wam nie pasuje to nara idioci ! Gówno TY o mnie wiesz ;] Moje imie opluc chcesz ;/ honor splamiłeś mój ;/ Ja zabije umysł Twój ! ! ! Przepraszam,nic innego nie wymysle.. ![]() Przepraszam,ze nie pomogłam.. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3106 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ______________ Ogłaszam przetarg, bo ta planeta niefajny ma kształt. Powiedz, że jest raj. Wierzyć będę ślepo. nie tak trudno być nikim. dzisiaj zupełnie przypadkiem odkryłam, że umarłam. wyrosłam z marzeń.. daj mi oczy takie, bym mogła patrzeć na ten pier.dolony świat. przegrywa ten, komu bardziej zależy. popkulturowa miłość, ku.rwa nie z grzechów, z ran mnie wyspowiadaj. z popiołów strzelą znów ogniska, a mrok rozświetlą błyskawice..
![]() ![]() |
![]() |
#3107 | |
Raczkowanie
|
nie gniewam, no coś Ty
![]() ![]() ![]() Cytat:
To krople serca na ustach zostały Wpatrzeni w siebie sierocym spojrzeniem Rwąc me serce powoli, niezmiennie. ____________________ Trzymając Cię za dłoń, chcę kroczyć dumie przez zawistny świat. Gdy przestanie bić mi serce , Funkcjonować mózg Przykryj dłonią moje zdjęcie , Poczujesz życia puls... wciąż powtarzam sobie, że nie jesteś jedynym. Wciąż powtarzam, że nie jesteś tym moim. Wciąż powtarzam, że Cię nie kocham. Wciąż jednak odkrywam, że kłamię. Kłamię tak cholernie mocno. Kłamię i to właśnie mnie boli. Proszę pozwól mi nie kłamać. A teraz przepraszam, ale Cię kocham. Kocham tak cholernie mocno. Kocham cię tak prawdziwie. Przepraszam. Edytowane przez dDoll Czas edycji: 2009-04-13 o 13:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3108 |
Przyczajenie
|
aniołki . mam prośbę bardzo ważną. czy miałybyście coś w waszych zapasach na temat tęsknoty, ale żeby nie było w tym że kocham tylko po prostu tęsknie. szczególnie poszukuje trochę dłuższych, niekoniecznie opisów. Wiem trochę już tego było i oczywiście ukradłam <3.
styrana. abunee. PaperLove. Little Ballerina. agattee. dontlookdown. bananowalska. alexandretta. chocapic. nydee. lillyblack. rozunia. kissable. TiScatteroUnaFoto. i wszystkie inne ;* proszę , to naprawdę ważne ! bez offa : miłość nadaje sens cierpieniu, miłość jest silniejsza od nienawiści ! |
![]() ![]() |
![]() |
#3109 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Dzień za dniem się dłuży, Spokój mej duszy burzy. Tęsknota mnie wszędzie dopada, A me serce z sił opada. Jedna myśl mnie tylko pociesza, I w główce wszystko miesza. Niedługo się spotkamy i Szczęście w końcu sobie damy. Wiesz mój świat bez ciebie traci sens,tesknie.. ![]() Mówią, że tęsknota jest po to żeby jej nierozumieć Mówią, że tęsknota jest piękna wtedy gdy i ktoś ją czuje W powietrzu się unosi echo Twych słów Po sobie widze, że nie ma Cię znów I w każdy dwięk wsłuchuję się Może z jednym z nich pojawisz się Brak weny.. ![]() Przepraszam.. |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3110 |
Zakorzenienie
|
co zrobił z myślami o mnie?
z moimi słowami? z obrazem mojego uśmiechu w jego głowie? co zrobił z moim zdjęciem na swoim biurku? z moją miłością...? ten jego numer gg na 4, który widzę za każdym razem gdy uruchamia komunikator... Przez ściany i plony miesięcy Będę walczyć o ciebie
#3111 |
Raczkowanie
|
Twirly może jeszcze coś:
i mimo wszystko, wciąż jesteś osobą dla której zrobiłabym więcej niż dla pozostałych.' gorzki smak rozczarowania.' bo są ważni - mniej ważni - nieważni. a Ty przyporządkuj mnie gdzie chcesz. byle szczerze.' do unikania spojrzeń, zatykania uszu, przeklinania w duchu. przyznaję się.' powiało fałszywością. chyba muszę uszczelnić okna.' bawiłeś się dobrze?' -Patrz! Znasz go? -Nie już nie. To obcy człowiek.' pomyślała sobie , że musi uważniej patrzeć bo zwraca uwagę na samych idiotów.' w powietrzu czuć zapach nienawiści.' Idiotów na świecie jest mało. Ale są tak sprytnie rozstawieni,że spotyka się ich na każdym kroku.'
P R O S T O E l e g a n c k o ;dd. Edytowane przez alexandretta Czas edycji: 2009-04-13 o 13:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#3112 |
Zadomowienie
|
Wczoraj odkrylam ten watek mimo ze na wizazu juz od dawna pisze i bije Wam poklony
![]() Niestety nie jestem tak tworcza jak Wy, ale zeby nie bylo to podaje moj obecny opis, z piosenki zapozyczony ![]() But you can't jump the track, we're like cars on a cable...
#3113 |
Przyczajenie
|
takie moje brzydkie wypocinki (: .. ale może jednak ktoś coś
![]() O czym myśli tajemnicza smutno-oka młodzież? Kto z nadzieją patrzy w przyszłość, ten cieszy się teraźniejszością Rzeczywistość jest bańką mydlaną.Gdy mocniej odetchnę,wszystko zniknie. Każdy z nas nosi w sobie niespełnioną miłość. Chciałam kiedyś pokochać.Zwykłą miłością. Może wtedy wszystko byłoby inaczej. Dobry sposób na popełnienie samobójstwa: skoczyć ze swojego EGO na IQ Pod niebem gwiazd żyjemy, a każdy sam Ulubiony program narkomanow: Tydzien na działce Istnieją w ludzkim sercu struny, których lepiej nie dotykać...
#3114 |
Przyczajenie
|
Anielska cierpliwość wymaga diabelskiej siły .
a zaraz dodam coś o teskonocie . ;dd |
![]() ![]() |
![]() |
#3115 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
może coś takiego: Rozstania...one tak bardzo bolą. To najgorsze fragmenty mojego życia...pełne łez i smutku. Wiecznie dręczące myśli: "Kiedy znowu się zobaczymy" ? Spotykają się dwa serca, potrzebują się wzajemnie i tęsknią, kiedy jedno z nich odchodzi. Rozstanie zapoczątkowuje następne spotkanie i to jest plusem w tym wszystkim...Bo warto poczekać...zatęsknić... I znów Cię zobaczyć. Każde rozstanie z Tobą bardzo boli. Już tak długo nie ma Cię przy mnie. Za długo. Trudno jest trwać bez Ciebie. Wszystko wokół wydaje się bardziej szare. Dlatego cudownie było nareszcie usłyszeć Twój głos w słuchawce.' Znowu wyjechałeś... zostałam sama mimo, że otacza mnie tylu ludzi. Moje serce wypełnia pustka... oczy tęsknią za Twoją twarzą. Moje dłonie znowu są zimne... tęsknią za ciepłem Twojego ciała. Bezgraniczne uczucie, które wypełnia całe moje wnętrze... serce płonie, gdy jesteś blisko i tak mocno wtedy bije... Nie ma Cię dopiero kilka godzin, a ja nie mogę doczekać się następnego spotkania. Brakuje mi Twojego uśmiechu i tych oczu w których masz tyle radości. Mój słownik nie jest zbyt gruby, dlatego nie potrafię bardziej wyrazić w słowach jak BARDZO TĘSKNIĘ ZA TOBĄ.' tylko tyle znalazłam. nie wiem czy pomogłam. ![]()
![]() |
#3116 | ||
Zadomowienie
|
dagmaruffka, Roksana1332 i spirito - dziękuję Wam bardzo za wyróżnienia ;* co do Waszych próśb to postaram się pomóc później, gdyż teraz nie mam dostępu do moich zbiorów. : ) wybaczcie.
Cytat:
- sorry, ale my chyba znamy inne definicje przyjaźni. - dziewczyna do towarzystwa ? nie, dzięki. - być. a nie bywać. - i nie chce być tą, do której dzwonicie o 4 nad ranem, bo macie pewność, że jestem jedyną osobą, która nie śpi o tej porze. - nie będę na każde wasze skinienie. - przestaje mi się to podobać. - jesteśmy przyjaciółmi ? ludzie... litości. kurde, chyba nie bardzo ;pp ale może chociaż jeden przypadnie do gustu ;* pamiętamy, pamiętamy. witaj z powrotem ;* kradnę ten : ) Cytat:
__________ załóż kłódkę na oczy. bo wszystko jest niczym bez Ciebie. kiedyś kochałam pomarańcze. sformatowałam pamięć w mojej głowie. niuanse. są tylko kłamstwa. jest tylko ból. jest tylko strach. nie ma żadnej miłości. już nie cieszysz. paskuda. myślałam, że myślenie nie boli. uchwycę moment. stworze siebie. a mama Cię kocha ? trwać z Tobą przez złe dni. ileś miesięcy temu wypowiedziałam wojnę światu. tchórzem jestem. wycofałam się. problem nieistnienia. leśna nimfa w betonowej dżungli. hipokryzja. cierpiałam jak dziecko, które oddało się na tydzień do domu dziecka, i potem zapomniało odebrać. tęskniłam. nieprawdopodobnie. kochając go, nie potrafiłam mu życzyć nic złego i tym bardziej cierpiałam.
![]() |
#3117 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Lubię tęsknić, wspinać się po poręczy koloru i dźwięku. Tęsknotą ubieram szarość dnia w najmodniejsze fasony wiosny. Wspomnienia rozdzielam na okruszki. Tęskno mi. Stan oczekiwania. Najchętniej przespałabym ten dzień. Może coś się spodoba ![]() _____________ Chwytam za włosy nieposłuszne myśli. Nie przynoś mi snu. Niech sen przyniesie Ciebie. Jak to się stało, że Twoje serce ucichło dla mnie, chociaż wciąż jestem. Słowa jak ziarna kawy wymykają nam się pomiędzy palcami. Jeszcze nie skamieniała krew na chodniku po naszym rozstaniu.
![]() |
#3118 |
Przyczajenie
|
'Lepiej nikomu nic nie opowiadajcie. Bo jak opowiecie - zaczniecie tęsknić.'
'Tęsknota jest najdokładniejszym sposobem pomiaru siły miłości.' 'Tęsknota to bliskość w oddaleniu.' 'Tęsknota i wróblowi przypina złote pióra.' 'Tęsknota jest osadem w kielichu życia.' 'Tęsknota jest po to żeby jej nie rozumiec.' pomogłam choc troszke ? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3119 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
kradnij ile do kieszeni pomieścisz. ;D Przez Ciebie być okradzioną to zaszczyt. ;* a co do podkreślonego: przepraszam. ;p nie czytam zbyt dokładnie wszystkich postów. Mam nadzieje że nie uraziłam nikogo. Znalazłam spodobał mi się to wkleiłam. KaMa wybaczysz? ;p ![]() faceci są nawet interesujący. mają tylko jedną wadę: notorycznie kłamią.' pozwoliłam sobie na bohaterski czyn- miłość rzuciłam w kąt.' zgubiłam upoważnienie do szczęścia.' kpiąca życiem rzeczywistość.' a wieczorami siedzimy na dachu i jemy gwiazdy plastikową łyżeczką.' jestem dużą dziewczynką. ale wcale nie oznacza że dorosłą.' dziś w planach spacer po tęczy.' i znów przyszły minuty kiedy nic nie rozumiem. p i e p r z o n e wątpliwości.'
![]() |
#3120 |
Zadomowienie
|
<333333333333333
Nie ruszaj ustami kiedy myślisz.
Jestem tym wstrząśnięta i zmieszana. Igrał, igrał, aż w końcu ma przeigrane. (: Jasne serdelko, y znaczy Serdeńko. ;] (...) każdy facet zrobi wszystko, jak go taka niby laska zmolestuje biustem. Mistrz gry wstępnej. Nigdy nie wie, kiedy skończyć. ![]() Nieszczęścia chodzą stadami. Pączki nierozłączki. Przyjaciele naszych zdrajców są naszymi zdrajcami też.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:54.