|
|
#571 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony doskonałe PM2008
Hej Żoneczki
![]() ja tylko na chwilkę wpadam złożyć Wam życzenia świąteczne, niedługo wyjeżdżamy a jeszcze się muszę nas spakować ![]() a więc moje miłe Niech Wam będzie wiosennie, słonecznie, świątecznie! Niech cieszą Wasze oczy kolorowe pisanki i wielkanocne baranki. Niech się w śmigus dyngus woda na Was leje, a wielkanocny zając przyniesie radość i nadzieję.
buziaki dla każdej i do zobaczenia po świętach |
|
|
|
#572 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
W przerwie sprzątaniowej ....
![]() Cytat:
Cytat:
Nie jestem w temacie troszku - koreański braciszek ?Cytat:
![]() Cytat:
?Cytat:
Widzę, że tu fala życzonek się zaczęła to ode mnie:Życzenia Radosnych Świąt Wielkanocnych wypełnionych nadzieją budzącej się do życia wiosny i wiarą w sens życia. Pogody w sercu i radości płynącej z faktu Zmartwychwstania Pańskiego oraz smacznego Święconego w gronie najbliższych osób a teraz muszę wracać do sprzątania.... buuuu....
Edytowane przez Anusia_piekniusia Czas edycji: 2009-04-10 o 14:25 |
|||||
|
|
|
#573 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#574 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
podczytuję Was od wczoraj ale nie mam za bardzo czasu na odpisywanie ;/ wczoraj wydłużyła mi się trasa do domu po pracy bo zapomniałam (goopia) klucza z domu wziąć rano i musiałam jechać z ochoty (praktycznie z okęcia prawie) na chomiczówkę... przez pragę a i jeszcze się zagapiłam i pojechałam nie w tym kierunku na Waszyngtona... zapewniam że to znacznie na około a że zahaczyłam o Hale BAnacha to i wyszło że 2 godziny dłużej jechałam do domku ;] a potem mycie okna (ostatniego), pranie dywanów, firanek ehh...A dzisiaj od rana zakupy, obiad (tuńczyk z makaronem - taki włoski przepis), prasowanie firanek, siedzenie na wizażu , czeka jeszcze mega ogarnianie mieszkania , pranie, w międzyczasie kolejne zakupy (chcę świeże kwiatki ), wizyta w banku, u laryngologa i znowu wizaż, chyba że nie zdążę bo na czuwanie ok 23 jeszcze wypadam do kościoła pobliskiego - cały plan na dzisiaj Rodzice przyjadą w niedzielę chcę żeby było świątecznie ![]() A wy tu sobie od rana na plotkach, kawkach i fochach widzę siedzicie ![]() faaajnie... pozdrawiam cieplutko Soferko Malutka i Dawidek - super wieści od Was bardzo się cieszę i ja też całuję Malutkiego ogólnie to życzę Wam Wesołych Świąt dziewczyny ciepłych, pogodnych, w gronie najbliższych |
|
|
|
#575 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane moje, będę za niedługo zmykać, więc chciałabym złożyć Wam życzenia:
Zdrowych pogodnych Świąt Wielkanocnych pełnych wiary nadziei i miłości. Radosnego, wiosennego nastroju, serdecznych spotkań w gronie rodziny i wśród przyjaciół oraz wesołego "Alleluja". do zobaczenia we wtorek |
|
|
|
#576 |
|
Zakorzenienie
|
No to zem wrocila z mega bolacym brzuchem bo @ przyszla
![]() Kasiek ta bluzka jest ekstra http://www.kesi.pl/cache/images/6/5/...15670eacfb.jpg |
|
|
|
#577 |
|
Zakorzenienie
|
co prawda malo sie udzielam
ale zycze wszystkimZdrowych pogodnych Swiąt spedzonych w gronie rodzinnym i mokrego Dyngusa
|
#578 |
|
Zadomowienie
|
No jasne jak ja zmarchwystam to Wy już pognałyście robić pisanki etc.
Informuje ze antybiotyk jest, jestem zapalona z gardłem i migdałkami. Gardło dalej nie chce jesc, dobrze ze chociaz zupe udalo mi sie przełknac ![]() Jakie wy jestescie pracowite! Tylko ja taki leń leże w łóżku i nic nie robię, Dzieki za otuchowe słowa, mam nadzieje ze bede sie coraz lepiej czuła... Kasienko pierwsze dwa frenche sa sliczne Ale nei wiem do jasnej czemu wstawilas ten trzeci Przyznaj sie ile paczek jest bez napojow alkoholowych ![]() Daguś nie dobrze maz przyjezdza a tu @Monai tunczyk z makaronem mniam jadam, szkoda ze dzis mam post scisly ![]() Anusia och Ci męzowie miesozercy Za zgranie czasowe ![]() Lola przepis jest bajecznie prosty, kupujesz ciasto francuskie gotowe,piersi kurczaka i dodatki np 1. pieczarki cebula ser 2. salami ser etc Mieso kroisz na mniejsze czesci i marynujesz w ziolach, oliwie, sosu sojowym Potem przygotowujesz farsz - w przypadku pieczarkowego po prostu je smazysz na oleju z cebula i doprawiasz. Praca własciwa: Ciasto franc kroisz na iteresujace Cie rozmiary, na srodek platu ciasta kladziesz mieso, na nim farsz i uwaga boki ciasta nacinasz w paski i naprzemiennie zawijasz do srodka zostawiajac troche miejsca by para z kuraka uciekła. Robisz tak z kazdym paltem i wkladasz do pieca. Gdzies widzialam ten przepis na stronie. O mam: http://fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,...,23138222.html Jeszcze druga wersja: http://o-pysznym-jedzeniu.bloog.pl/i...l?ticaid=67d3a Swietne na imprezy, mozesz wszystko wczesniej przygotowac a potem tylko wrzucic do pieca |
|
|
|
#579 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nic nie robisz bo chorujesz pewnie wolałabyś szykować jakieś żarełko zamiast leżeć choruteńka skopiowałam sobie ten drugi przepisik kiedyś wypróbuję fajnie wygląda i musi być pyyyyszne ![]() ja zaraz spadam jeszcze na małe zakupki i do domku robić sałatkę warzywną i jajaka malować ![]() miłego popołudnia, zajrzę wieczorkiem |
|
|
|
|
#580 |
|
Zadomowienie
|
Dziouchy....hej!
Życzenia ślę, bo nie wyrobim ...a może czasem...hej! ![]() A jak wyrobim, to później zajrzym....hej! No to uwaga ślę... Baranka i kacki, Mokrej polewacki, Kiełbasy, spyrecek, krzonu i kisecek, Wierzbowych bazicek, Pisanych jajecek, Wiosny w dusy I syckiego po usy!!! Tego Wam życzę Słonka kochane... Żebyście były zawsze wizażowe i kwitnące... O zapomniałam,ups, że Wy jajecek macie każda po dwa, więc zamiast tego wstawiam ciepłych i spokojnych Świąt z osobami, które sa Wam najbliższe... Całuję każdy policzuś, który sie nadstawi...hej!
|
|
|
|
#581 |
|
Wtajemniczenie
|
Monai - ale masz napięty grafik
ale jak znajdziesz chwilunię na wizaż to jest dobrze daget - no to super że masz takiego fajnego braciszka i to w takich odległym kraju. Ale tam to chyba nie jest za ciekawie pod względem politycznym? Z powodu @ ![]() soffera - to żeby ci te antybole zadziałały do świąt bo sobie nic nie podjesz tych smakołyków A ja pichcę pieczeń z szyneczki z tego przepisu http://www.gotowanie.wkl.pl/przepis16436.html tylko do tego dorobię jeszcze jakis biały sosik A szynka w coli Nigelli ... W cieście francuskim podobnie robię często rybkę Spróbuję kiedys z kurakiem, tylko to po świętach
|
|
|
|
#582 | |||
|
Zakorzenienie
|
Widze ze tu juz pustki od wieczora.... Jam w siodmym niebie bo moj Skarb dotarl, byl chetny do pomocy ale niestety go zmoglo. Pies pochrapuje ze az szyby drza hihihi. A ja wlasnie robie orzechowca
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
A co do sukienki musicie poczekac premiera w niedziele ![]() Lece bo ciasto mi sie spali |
|||
|
|
|
#583 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie zoneczki!!!
RADOSNYCH SWIAT WIELKANOCNYCH I SMACZNEGO JAJECZKA ZYCZY WAM CZEKOLADKA I JEJ MALUSZEK!! a teraz wklejam obiecane pare dni temu fotki zakupow i dorzucam moj brzuszek!!a potem uciekam musze szykowac swieconke do koszyczka!!
|
#584 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Za pół godziny teściu mi męża przywiezie-stęskniłam się za tym potworkiem ![]() Ja teraz mam urwanie głowy bo zakupy, bo to bo tamto ![]() W sklepie wczoraj dużo zarobiliśmy ale się nalatałyśmy jak w sezonie ![]() W tym sezoniku prym wiodą popiele,szarości i beże -coraz mniej kolorowych butków- przynajmniej teraz przed latem ![]() Zakochałam się w co najmniej trzech parach ale kryzys jest więc się powstrzymuję ![]() Poza tym w niedzielę w odwiedziny przyjdzie do nas kuzyn Kamila z 15 miesięczną córeczką- o właśnie taki wiek jest dla mnie idealny by podwędzić dziecko- jak usłyszycie o jakimś porwaniu na Pomorzu to pewnie będę ja. Jak się nasłuchałam w sklepie od Ilony jak ona chciałaby dzidzię to i na mnie przeszło trochę- a jak jeszcze na plotki wpadła Dorotka (Ilona lat 27, Dorota 29)i zaczęły się dziewczyny skarzyć jaki problem mają z zajściem w ciążę to trochę się zmartwiłam. To prolaktyny za wysokie to jeszcze coś... Masakra. A ja teraz mam @. I niby w tym nic dziwnego gdyby nie to że dwa tygodnie temu też miałam. Byłam niedawno u gina ale wszystko było w porządku. Jakiś felerny ten mój organizm.
|
#585 |
|
Wtajemniczenie
|
...............oOOo
.......oOoo......ooOo ....oOo................oO o ..O...................... .......O .o......Wielkanoc........ o O.............2009....... .....O o......(\(\............/)/)........o o......(=':')........(':' =).......o O......(..(")(")..(")("). .)...O .o....................... .........o ..O...................... ......O ....oOo...............oOo .......oOoo.....ooOo Wesołych Świąt!!! Dziewczynki moje kochane chciałabym Wam życzyć zdrowych, pogodnych i wesołych Świąt, bogatego zająca oraz mokrego śmigusa-dyngusa
|
|
#586 |
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Wpadłam i ja złożyć Wam życzenia: Wesołych, smacznych i słonecznych Swiat i mokrego dyngusa. Sama równiez dziekuje za Wasze zyczenia ![]() Czeko21 pokazny juz masz brzuszek Dopiero teraz popatrzylam na Twoj podpis i to juz 25 tydzien ![]() Izazusiu nie ma co się martwić na zapas. Inaczej wszystkie tu zbikujemy U mnie lepiej, zjadłam troche jajecznicy, galaretki i jogurt Zrobiłam za to mój sos wielkanocny (robie go tylko raz w roku) przynajmniej moi bliscy sobie pojedzą dobrze Prezenty mamy, pora szturmować lodówki rodziców ![]() Odpoczywajcie
|
|
|
|
#587 | |
|
Zakorzenienie
|
Hejka przedświątecznie
Ja jeszcze dziś w sol do 17 byłam rano jajka święcić i jeszcze tylu ludzi tu u nas w kościele nie widziałam ![]() normalnie mamy tu jednąpolską mszę w miesiącu to jest parę osób a teraz był cały kościół nawet na Boże Narodzenie nie było tylu ludzi ![]() Po pracy będę jeszcze mazurka piekła pierwszy raz ciekawe czy wyjdzie ![]() A mężulek teraz robi rybę po grecku puściutko dzisiaj tu wszystkie pewnie Cytat:
![]() miłego dnia |
|
|
|
|
#588 |
|
Zakorzenienie
|
*******@----@---@ ******@------------@ ****@-----------------@ ***@----Wesołych ----@ **@------Świąt! ---------@ **@-(\(\-------------/)/)--@ **@-(=':')---------(':'=)--@ **@(..(")(")....(")(")..)--@ ***@---------------------@ *****@----------------@ ********@----@---@ Malutki baranek ma złote różki, pilnuje pisanek na trawce z rzeżuszki, gdy nikt nie widzi chorągiewką buja i cicho beczy wesołego Alleluja. Wesołych Świąt oraz mokrego Śmigusa Dyngusa moje Kochane dziewczyny
|
|
#589 |
|
Rozeznanie
|
hej laseczki
![]() widze ze chyba sama sobie zloze te zyczenia ale: pieknej wiosny w sercach, usmiechow na codzien, zdrowka i spelnienia marzen! a jutro mokrego ![]()
...obmyśliłam dla nas dobry plan, razem zestarzejmy się, wciąż tak mało jest dobranych par. Nie ma sensu szukać już, z nikim wcześniej nam nie było tak. Szansę mógł nam dać sam Bóg... 16.08.2008 http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20080816020113.png |
|
|
|
#590 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry- my dziś opuszczamy nadmorski kurort i wybywamy do domku
![]() Wczoraj dzień minął jak z bata strzelił, byłam odwiedzić rodzinke Kama- bo wypadało. Mój mąż się wykpił z tej wizyty naprawą komputera a ja musiałam ze szwagrem wysłuchiwać przechwałek wujka Kamila . Nie lubie tego typu ludzi-ludzi sukcesu, którym jednak słoma z butów wystaje. Idzie się tam i czujesz jak Tobą gardzą bo nie masz tyle kasy co oni. Raz tylko zapadła cisza jak się zapytali co ja teraz studiuję i jaki jest temat mojej pracy. Hehe -no cóż zauważyłam że trudne słowa powodują w nich takie zmieszanie zatem nie oszczędziłam szczegółów mojego projektu (coś typu "no wujku będę się zajmowała reologia emulsji przy badaniu cieczy pseudoplastycznych nieniutonowskich") W każdym bądź razie słuchałam tych ludzi i było mi ich żal (teksty o naszym weselu "nie spodziewałem się że w takim Raciborzu moga mieć takie dobre jedzenie"- nie wytrzymałam i odpowiedziałam trochę bezczelnie że i u nas zauwazono upadek żelaznej kurtyny i sprowadzono delikatesy z różnych państw takie jak np banany) Dojrzewam dziewczynki- widzę to po tym że takie teksty wywołuja we mnie cichy smiech a nie poczucie bycia gorszym, niepasującym do konwencji bo zawartość portfela nie jest wystarczająca
|
#591 |
|
Zakorzenienie
|
witam witam ale widze ze chyba sama jestem, bo wszystkie dziolszki swietuja
a my dopiero dzis wrocilismy do naszego domku bo od soboty bylismy u znajomych i baardzo milo i nawet troche rodzinnie bylo, tylko jestem taka objedzona ze chyba do konca miesiaca nic nie bede jadla ![]() aaa propoo ![]() wlasnie pije z malzem kawke i wcinamy rolade serowa wiec jak ktoras byla by chetna to zglaszac sie do mnie ![]() Izus brawo za pozytywna postawe nooo to sie pozalilam swiatecznie i juz mi lepiej
|
|
|
|
#592 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka, ja dzisiaj jak po ogień, ale mam niespodziankę
![]() Jak tam po świętach? Ja przejedzona straaaaaaaaaaaaaaaaaaszni e. Buziaki!
|
#593 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam poświątecznie
![]() widzę, że święta u każdej były bardzo ciekawe bo cisza jak makiem zasiał ![]() u mnie w miarę minęły te dwa dni. W niedzielę byliśmy u teściów, wieczorem na spacerku, a wczoraj u moich rodziców. Dupska zlane były wczoraj?? ![]() teraz pewnie sobie odpoczywacie, a ja muszę do pracy jechać jutro w końcu mają przyjechać okna wymieniać ciekawy jak duży bałagan będzie ![]() meble do sypialni mamy już prawie złożone, tylko szafa jeszcze została ![]() no dobra, uciekam Miłego dnia
|
|
#594 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam w poświąteczny poranek
Jak tam wasze żołądki po świętach? ![]() Ja tylko się witam bo już zmykam do szpitala do siostry. Miłego dzionka |
|
|
|
#595 |
|
Zakorzenienie
|
hejka dziewczynki
Ja jestem niewyspana jak nie wiem dzisiaj a do tego jakaś podziębiona A tu pracować trzeba.... Ehhh, co zrobić. Zakasuje rękawy i do dzieła ![]() Miłego dzionka!
|
#596 | |
|
Zakorzenienie
|
musze przyznac ze tak
Cytat:
![]() ale po porodzie znowu bedzie dieta wiec sobie nie zalowalam!! Witam zoneczki!! jakiegos lenia mam po tych swietach, nic tylko bym siedziala przed tv.....ale musze ruszyc tz idzie do pracy dzisiaj........u nas dalszy ciag remontu i jeszcze bedzie malowanie elewacji domu!! ale tym sie tata zajmie!!
|
|
#597 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Kochane
znów powrót do szarej rzeczywistości i do pracy , ale dobrze, że w końcu mogę pogadać z Wami miłego dnia laseczki |
|
|
|
#598 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
A ja tez objedzona strasznie wczoraj cały zdień mnie tak brzuch bolał że nei wiedziałam co mam zrobić nafaszerowałam się oczywiście tabletkami przeciwbulowymi ale słabo działały ![]() A dziaiaj trza było do pracy iść a mój mężuś ma wolne więc jeszcze ciężej było się z domku ruszyć jak mąż zostaje. ale poleciał mi rano po bułeczki więc miałam na sniadanko cieplutkie chrupiace pieczywko. wiecie jacy my mądrzy jesteśmy nie zrobilismy sobie zapasu pieczywka i nie mialiśmy co wczoraj jeść:P |
|||||
|
|
|
#599 |
|
Zakorzenienie
|
bez przesady!! przybylo mi w obwodzie bioder 10cm!! mam teraz 102 a bylo 92!!wiec dla mnie to spora roznica.....
ale mimo to dziekuje
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:19.

ehh...
, pranie, w międzyczasie kolejne zakupy (chcę świeże kwiatki 

hand-made: urodzinowo na 40tkę
ale zycze wszystkim

A ja pichcę pieczeń z szyneczki z tego przepisu 

pewnie