|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: mamusie wrześniowo - październikowe 2009!
Cytat:
i też miałam rybkę ale duszoną z cebulką z brzoskwiniami i pomidorach, pycha
|
|
#3572 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkie mamuski !!!! Zycze wam wesolych swiat i szczesliwego Alleluja !!! oraz smacznego jajka i mokrego dyngusa !!!
|
|
|
|
#3573 |
|
Raczkowanie
|
a to ja w calej okazalosci i moj brzuszek w 17 tygodniu ciazy.
|
|
|
|
#3574 |
|
Zakorzenienie
|
Doda22 piękny brzuszek i właścicielka
Kochane Babeczki!
Niech wam jajeczko dobrze smakuje bogaty zajączek uśmiechem czaruje Mały króliczek spełni marzenia, wiary, radości, miłości, spełnienia!
|
#3575 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczynki!!! Chciałam Wam życzyć zdrowych, sokojnych, ełnych rodzinnego cieła Świąt! Dużo, dużo radości i dni wyełnionych uśmiechem! Całuje mocno!
|
|
|
|
#3576 |
|
Zadomowienie
|
Hej mamusie, ja tylko na chwilkę złożyć Wam życzenia. Dorota śliczna z ciebie mumusia a brzusio fajniusi
Jaj przepięknie malowanych, Świąt słonecznie roześmianych, W poniedziałek dużo wody, Zdrowia, szczęścia oraz zgody, Z okazji Wielkiej Nocy życzy Ania z Maluszkiem
Edytowane przez aniago25 Czas edycji: 2009-04-11 o 10:38 |
|
|
|
#3577 |
|
Zadomowienie
|
Niech wam jajeczko dobrze smakuje
bogaty zajączek uśmiechem czaruje Mały króliczek spełni marzenia, wiary, radości, miłości, spełnienia! |
|
|
|
#3578 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkiego dobrego,
smacznego święconego, dyngusa mokrego, życia spokojnego, uścisków moc i szczęścia szczerego na tę Wielką Noc.
|
#3579 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Życzę Wam radosnych, pogodnych i rodzinnych Świąt Wielkanocnych
![]() Cytat:
dobrze, że do nas dołączyłaś. Zobaczysz że z nami raźniej ![]() Co do rosnącego brzuszka to mi dopiero w tym tygodniu zaczął wystawać a kończę 16 tc (za 4 dni zaczynam 5 miesiąc Cytat:
Fajny, okrąglutki
|
||
|
|
|
#3580 |
|
Zakorzenienie
|
Koszyczek poświęcony, sałatka zrobiona, jajka na faszerowane właśnie się gotują, mąż musi jeszcze odkurzyć mieszkanie, ja przygotować ciuchy na jutro, ale w międzyczasie, w przerwie na herbatkę, wpadłam tu, by z godnie z obietnicą złożyć Wam życzenia.
Kochane Mamusie, spokojnych i radosnych Świąt Wielkanocnych, rodzinnej atmosfery (to ostatnie święta w zawężonym gronie ), smacznego jajka, mokrego Dyngusa, a przede wszystkim dużo słońca na niebie i w sercu
|
#3581 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
na kiedy masz termin, ja na 13.10. i tez jestem w 13 tygodniu ![]() Cytat:
(zapamietane ze szkoly i przypomniane przez mame) ---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ---------- Cytat:
jak bylam na USG to lekarz pytal mojego chlopaka jak sie zona czuje ![]() on jest starszy, ale wyglada na mlodszego ;p |
|||
|
|
|
#3582 |
|
Rozeznanie
|
Żeby śmiały sie pisanki,
uśmiechały sie baranki, mokry dyngus zraszał skronie, dużo szczęścia sypiąc w dłonie. Radosnych Świąt Wielkanocnych oraz smacznego jajka życzy Asia z rodzinką. |
|
|
|
#3583 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3584 |
|
Zadomowienie
|
Witam,ale u nas pogoda brzyyydka
kropi i jest tak szaro buu![]() JA sobie ogladam filmiki o ruszajacych sie dzieciach w brzuchu... zobaczcie na ten brzuch i tego wariata w srodku ![]() http://www.smog.pl/wideo/22988/ratun..._sie_wydostac/
|
|
#3585 |
|
Raczkowanie
|
heheh fajny filmik normalnie to jest niesamowite !!! na youtube tez sa takie filmiki
|
|
|
|
#3586 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas wczorajszy dzień był tragiczny - najpierw o 1 w nocy obudził mnie ból żołądka, nie spałam do 5, na rezurekcję niestety nie poszłam Wstałam przed ósmą, ledwo zjadłam cokolwiek, a potem do wieczora dopadł mnie masakryczny ból głowy, już nie wiedziałam co robić Dopiero wieczorna drzemka mi pomogła, a dziś na szczęście już jest lepiej
|
|
#3587 |
|
Zadomowienie
|
hej mamusie, a ja wczoraj u teściowej myślałam że pękne z przejedzenia
a jakie było zimno jak w jesieni, dzisiaj troszke jest cieplej ale nawet nie wychodze na dwór dzisaj mamy z mężem dzień lenistwa, leżymy i oglądamy filmy uciekam coś zjeść, życze wszystkim miłego dnia
|
#3588 |
|
Raczkowanie
|
jak tu pusciutko, nie ma co sie dziwic, w koncu swieta.
Ja wczoraj tez myslałam ze pekne z przejedzenia, o kolacji to juz myslec nie dałam rady, a dzis zjadłam sniadanko i znowu dostałam zatrucia, wiec prawie cały dzien głodna, a co zjadłam to mnie goniło. Jak sie kapałam to mało nie zemdlałam, po czym szybko zjadłam jajko i czekolade i o dziwo sie lepiej czuje. a rano planowałam ze sobie dzis pojem, tyle pysznosci w domu, a ja nic nie moge tknąć. No i jak to w swieta spotkania z rodzina i wiekszosc mowiła, ze mam strasznie mały brzuszek, ze ciocia z miesiac pozniejsza ciaza ma juz wiekszy ode mnie, ze siostra w tym czasie tez juz miała duzy. Tylko mnie zestresowali. Tylko jedna rodzina ze strony mamy powiedzieli ze juz duzy i widac go bardzo dobrze. ale bym zjadła serniczek.. hmm... |
|
|
|
#3589 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale pomijając rozstępy- widok świetny nie mogę się doczekać, kiedy poczuję ruchy dzieciątka.Od soboty czuję dziwne kłucia, dość mocne, w lewej pachwinie i głęboko... jakby w okolicy szyjki macicy. Martwię się, że może szyjka mi się skraca lub rozwiera. Jutro spróbuję "wepchnąc się" do lekarza bez zapisu, bo oszaleję z niepokoju... |
|
|
|
|
#3590 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny! Jak po świętach? Ja wczoraj miałam cały dzień siedzenia za stołem - najpierw u teściowej całą rodziną, a potem jeszcze u sąsiadów, których uratowaliśmy z opresji - zatrzasnęli za sobą drzwi, a nie wzięli kluczy, no i musieliśmy pomóc im się do ich mieszkania "włamać"
A dzisiaj byliśmy na spacerze nad morzem, a dokładnie na wydmach ruchomych Było bosko - słońce, ciepło - tylko głowa mnie bolała Bedę musiała powiedzieć o tym lekarzowi oraz o tych kłuciach w podbrzuszu, które czuję co jakiś czas, ale chwilowo. Podejrzewam, że po długim siedzeniu. Wolę jednak to sprawdzić u gina.
|
#3591 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jutro też planuję "nieplanowaną" wizytę u ginki - podbrzusze cały czas boli i te migreny
nie dają mi spokoju - dlatego chyba czas trochę odpocząć w domu
|
#3592 |
|
Zakorzenienie
|
No to nieźle - mamy jakąś plagę bóli głowy i podbrzusza. Mam nadzieję, że to typowe dla ciąży, a nic poważnego. Trzymam kciuki (ja do gina idę dopiero w czwartek).
Qrde, zaczęłam wyciągać rzeczy wiosenno-letnie z szafy i w spódnice już się nie mieszczę. A dziś jak na złość przegrałam licytację fajnej spódniczki na Allegro
|
#3593 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale ja chyba was przebiję niestety ![]() w piątek po południu przy składaniu prania zaczęła mi ciurkiem krew lecieć z nosa, nie mogłam wogóle zatamować, zmierzyłam ciśnienie a tu strasznie wysokie więc po namowie męża skierowałam się do dużego pokoju by się położyć ale nie zdążyłam bo zemdlałam nie wiem co mi się stało bo ogólnie dobrze się czułam. W środę idę do ginka i muszę mu to powiedzieć.A święta mnie wymęczyły, ciągłe siedzenie za stołem przez tą brzydką pogodę, objadłam się za wszystkie czasy
|
|
#3594 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyżbym tylko ja miała piękną pogodę w święta?
|
|
#3595 |
|
Zadomowienie
|
Witam Was moje drogie KOLEŻANKI!! No to jesteśmy już po świętach (co dziwne w tym roku nie objadłam się - co jest niemalże moją tradycją co roku hihi), pogoda u nas pozostawiała wiele do życzenia, a gdy już wyjeżdżaliśmy od mojej mamy z lubelszczyzny, nagle zrobiło się pięknie...cóż..trudno.. Jutro moje kochane w końcu wyruszamy w góry - to będzie podróż z wrażeniami, bo jedziemy z Gabi, ale myślę że damy radę. Życzcie mi powodzenia
) Pozdrawiam Was mocno i odezwę się najprawdopodobniej za kilka dni, bo jedziemy na króciutko - tylko 5 dni, ale dla mnie dobre i to
|
#3596 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3597 |
|
Raczkowanie
|
Witam was dziewczyny !!!! ja to sie objadlam ale grila prawie w kazdy dzien karkowka, boczus, skrzydelka z grilla poprostu pychotka no ale Zurek u mojej mamci tez byl pychotka !!!!! ja czuje sie nadal jak nie w ciazy heh nic mi niejest pozatym ze dzidzia zaczyna sie ruszac w nocy nie kopac ale moge juz co nieco czuc.i nieraz moj brzuch jest albo w prawo albo w lewo heheh jakis krzywy hehe ja ide w nast tygodniu do lekarza i mysle ze mi powie co juz mam bo tyle pieknych zeczy do kupienia wrrr
|
|
|
|
#3598 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Teściowa mi dzisiaj ciśnienie podniosła... tak w ramach świątecznych uprzejmości chyba...
|
|
|
|
|
#3599 |
|
Zadomowienie
|
Hej mamusie i już po świętach, miałam troszkę dośc tego siedzenia za stołem :P ale najadłam się strasznie jeszcze ciasto w lodówce leży ale nawet patrzeć nie moge z tego obżarstwa
w piątek do lekarza , nie moge się doczekać tego żeby zobaczyć maluszka i usłyszeć że wszystko ok, w sobote wesele szwagierki i znowu będzie obżarstwo ![]() U mnie pogoda przez święta była brzydka ale dzisiaj już jest słoneczko mam nadzieje że w sobote będzie ładnie
Edytowane przez aniago25 Czas edycji: 2009-04-14 o 07:56 |
|
|
|
#3600 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie, ale mnie długo nie było
![]() mieliśmy cudowne trzy dni, pogoda cudowna, mieliśmy gościod soboty do niedzieli brat męża z żoną) , w sobotę pół dnia w ogrodzie, w niedziele wszyscy razem pojechaliśmy po swiątecznym lunchu nad jezioro na dłuuuugi spacer w lesie i naokoło jeziora , potem do mamy męża na świąteczny obiadek, a w poniedziałek cały dzień dla siebie z mężem i po leniwym przedpołudniu w łóżku pojechaliśmy nad morze.... cudowny długi weekend! no i rosnę mamy 14 tygodni i 3 dni i półtora kilograma na plusie!
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:06.

Teraz gotują się warzywa na sałatkę, zaraz wstawię jajka na pisanki, a potem wezmę się za prasowanie. Jutro tu na pewno jeszcze zajrzę, żeby złożyć Wam życzenia.

dwa razy już wylądowałam w szpitalu i od 7 tyg. jestem na zwolnieniu lekarskim. Fizycznie czuję się bardzo dobrze. nie mam tych nieprzyjemnych objawów ciąży tylko psychicznie czasami wysiadam...
), smacznego jajka, mokrego Dyngusa, a przede wszystkim dużo słońca na niebie i w sercu
na kiedy masz termin, ja na 13.10. i tez jestem w 13 tygodniu 

kropi i jest tak szaro buu
ale pomijając rozstępy- widok świetny
Bedę musiała powiedzieć o tym lekarzowi oraz o tych kłuciach w podbrzuszu, które czuję co jakiś czas, ale chwilowo. Podejrzewam, że po długim siedzeniu. Wolę jednak to sprawdzić u gina.
więc po namowie męża skierowałam się do dużego pokoju by się położyć ale nie zdążyłam bo zemdlałam
nie wiem co mi się stało bo ogólnie dobrze się czułam. W środę idę do ginka i muszę mu to powiedzieć.