|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1591 |
Przyczajenie
|
Dot.: ...Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana...
Hej dziewczyny jak mam przekonac mame zeby pozwolila mi stosowac ta diete??
i (pytanie ktore zadalam wczesniej) jaki efekt uda mi sie osiagnac do lipca?? |
![]() ![]() |
![]() |
#1592 |
Zakorzenienie
|
Ile masz lat?
#1593 |
Przyczajenie
|
mam 17 lat
|
![]() ![]() |
![]() |
#1594 |
Przyczajenie
|
czy jest ktos kto moze mi odpowiedziec na moje pytania???
|
![]() ![]() |
![]() |
#1595 |
Zadomowienie
|
własciwie ta dieta to nie głodówka
![]() to poprostu inny sposób odrzywiania sie. powiedz mamie ze zle sie czujesz ze swoja waga. i faktycznie przy Twoim wzroscie mozesz wazyc mniej i bedzie zdrowiej. |
![]() ![]() |
![]() |
#1596 |
Zakorzenienie
|
Spokojnie, tutaj nikt nie jest na Twoje zawołanie. Zwłaszcza, że są święta i większość wizażanek spędza ja z rodziną
![]() Skąd możemy wiedzieć co może przekonać Twoją mamę? Może wystarczy Ci dieta MŻWR ![]() EDIT: myślę, że jeśli bardzo Ci zależy możesz przejść się z mamą do lekarza, który może potwierdzić jej, że ta dieta nie jest szkodliwa lub zaproponować Ci inną dietę.
dirrtyKatrina ![]() Moonwalker Edytowane przez Kasieńka_666 Czas edycji: 2009-04-13 o 17:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#1597 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
bylam juz sama u lekarza ktory powiedzial ze jak bede sie zdrowo odzywiac to bedzie dobrze,ale to nic nieda walcze ze zdrowym odzywianiem od roku i wygladam caly czas tak samo. ---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ---------- chcialabym nawet mamie zaproponowac zebysmy razem sie tak odzywialy ale kiedys jak zaproponowalam mamie wspolna diete powiedziala ze mamy inne organizmy i niemozemy odzywiac sie tak samo |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1598 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1599 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1600 |
Raczkowanie
|
Witam
Mam nadzieje ze bede mogła do Was dołączyć,od dzisiaj zaczełam diete ![]() Widze ze wspieracie się w trudach diety,super pomysł na gorsze dni. A tak o mnie mam 32 lata po 2 dzieci przytyłam ponad 30 kilo,mam juz dosc tej wagi strasznie zle sie czuje i zaczynaja sie problemy zdrowotne,typu wysokie cisnienie. Waga 95kg, -usmiech wywoła 75kg,-zachwyt 70kg, wzrost-174cm Pozdrawiam wszystkie proteinki taika |
![]() ![]() |
![]() |
#1601 | |
Przyjaciółka Wizaz.pl
|
Cytat:
![]()
Kochane Wizażanki, bardzo Was proszę piszcie w sprawie wszystkich zgłoszeń i problemów do Aniołka Tasmańskiego. Aniołek jest THE BEST. Ja już nie pracuję w wizażu od czerwca 2014. Bardzo mi przykro, ale już nie mogę odpowiadać na Wasze prośby ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1602 |
Raczkowanie
|
witajcie poświątecznie
![]() święta, święta i po świętach i całe szczęście...chociaż było całkiem miło i wiejskie powietrze mi służyło, bo na wadze więcej tylko 0,4kg ![]() to było dobra wiadomość. a teraz zła ![]() ![]() ![]() ![]() dziś rano 91,9kg i mam nadzieję, że to zawartość brzuszka i szybko spadnie. ---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- zaglądnę wieczorem, bo widzę, że przez święta pusto się zrobiło...
![]() |
#1603 |
Podróżniczka
|
Witam poświątecznie
![]() dawno się u Was nie udzielałam . bo ostatnio troszkę popuściłam z dieta...ale od dzis same proteinki .... od poczatku ![]() mam nadzieje, ze chociaz Wy za bardzo nie grzeszylyscie przez ten swiateczny czas ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1604 |
Rozeznanie
|
witajcie poświątecznie
![]() moje swieta strasznie jajkowo - jak na Wielkanoc zresztą przystało ![]() w miare nawet dietke trzymałam z małymi grzeszkami no ale Swieta to wszystko da sie wybaczyć ![]() ![]() AgaZ te chlebki to poprostu cudo... kiedy ja sie wkoncu zmobilizuje i zrobie takie ![]() popijam jogurcik naturalny - przede mna proteinowo ![]() a! i serdecznie witam nowe proteinki ![]() 19monika928 a czy jedynym problemem jest to, ze mama nie chce z Toba byc na diecie? czy zabrania Ci poprostu takiego sposobu odżywiania? jezeli to pierwsze - to przejdz na diete sama... skoro masz 17 lat to samodzielne przygotowanie posiłku nie powinno byc problemem... jeżeli to drugie - to jakie są jej argumenty? Jeżeli tej diete przestrzega się z głową to szkód nie powinna wyrządzić... masz teraz wage prawidłową do swojego wzrostu i wieku, 55 tez byłaby w granicy ale 50 to już w Twoim przypadku niedowaga... Nie lubie tez pytan typu "a czy do lipca schudne?!" tego nie wie nikt - to zalezy jak Twój organizm zareaguje na diete, jak bardzo bedziesz jej przestrzegać, ile grzeszyć, itp... Proponuje wyzanczyc sobie kilka małych celów i dążyć do nich z rozsądkiem ![]()
#1605 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny.
Pozwolicie,ze przyłącze sie do waszej dietki...dzien 1. Po swietach trzeba troszke pozbyc sie tego co mój brzuszek nagromadził ![]() Mam nadzieje schudnąc jakies 5-4kg.
![]() |
#1606 |
Zakorzenienie
|
Ok zaczynam teraz juz tak na prawde. Chcialam od czwartku ale tak przed swietami to bez sensu bylo. Zwlaszcza ze Karpatke upieklam, wiec wczoraj pozegnalam sie z moimi pysznosciami, Karpatke i lody mietowe popilam Corona i od dzis proteinki. Specjalnie otyla nie jestem. Przy 170cm waze ok 74kg. Nie widac po mnie za bardzo tych kilogramow. mam tylko bezksztaltny tylek i uda jak dwa dabki. Tak do 65kg planuje, chociaz bardziej bede zwracac uwage na cm bo wiadomo ze miesnie waza wiecej niz tluszcz. A ja biegam sporo. Aktualnie przygotowuje sie do pol maratonu (czerwiec) i mojego pierwszego maratonu (wrzesien). Dorzuce jeszcze troche cwiczen ogolnych zwlaszcza na dupke i nogi. Moze znowu do jogi i Pilatesa wroce.
Wage mam elektroniczna, ktora dodatkowo pokazuje zawartosc procentowa tluszczu, miesni i wody wiec bede chociaz widziec z czego mi leci. Bo ze bedzie leciec to nie ma watpliwosci, prawda? Podczytuje teraz ukradkiem ksiazke w pracy. Dobrze ze jestescie. I pejczykiem po golych nogach prosze jak sie potkne ![]()
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
![]() ![]() |
![]() |
#1607 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1608 |
Zakorzenienie
|
Witajcie, witajcie!
u mnie po Świątecznym wielkim żarciu 0,8 kg więcej, ale nie byłam też na dłuższym posiedzeniu, bo poza własnym kibelkiem mam blokady ![]() czuję się ciężka.. mimee, to na pewno poświąteczne żarełko ciąży w brzuszku ![]() ![]() Witam nowe proteinki i życzę powodzenia ![]() 19monika928, poczytaj sobie wątek, to wszystko będziesz wiedziała ![]() ![]()
#1609 |
Raczkowanie
|
Oj oj ja tez pogrzeszylam
![]() ![]() ![]() To jak wam zyczylam smacznego jajeczka to teraz wam zycze szybkiego powrotu do wagi sprzed swiat ![]()
![]() |
#1610 |
Zakorzenienie
|
Dzien doberek.
Ja juz po sniadanku.Ale powiem Wam ,ze cieżko mi strasznie obejsc sie bez porannej owsianki ![]()
#1611 |
Zakorzenienie
|
Witajcie dziewczyny
![]() Od wczoraj przeglądam ten wątek a od kilku dni studiuję książkę Dukana. Dzisiaj zaopatrzę się w nabiał i w mrożone ryby cobym nie zeszła z głodu ![]() ![]() Motywację mam dużą - jeżeli nie zmieszczę się w letnie ciuchy, to czeka mnie wymiana całej szafy ![]() Jadę z koksem od jutra ![]() tymena 169cm- jest 67 - bedzie 57 - zostało 10 |
![]() ![]() |
![]() |
#1612 |
Zakorzenienie
|
Przekopalam sie przez ksiazke wczoraj i wszystko wydaje sie takie sensowne, wiec do dziela. dostalam wczoraj @ wiec bylam opuchnieta jak dojna krowa, a dzis po pierwszym dniu dniteki czuje sie leciutka jak piorko. Juz to mi sie podoba. Brak piekarnika czy nawet kuchni gazowej ogranicza mnei strasznie ale miesko czy ryba przygotowana na parzew mikrofali tez nie jest zla. Najgorzej ze tu w Anglii serki wiejskie maja takie obrzydliwe. Czasem mozna dostac jakis polski ale one znikaja w ciagu godziny od dostawy i tyle.
ma ktos moze pdf z ksiazka z przepisami?
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
![]() ![]() |
![]() |
#1613 |
Raczkowanie
|
HEJKA
Ja po świętach o zgrozo aż1,5 kg więcej ale sama temu winna ![]() ![]() Teraz czas wziąć się do roboty bo cieplutko i lato niedługo ,więc kara ![]() 5 dni naprawdę samych protein ![]() Miłego dnia |
![]() ![]() |
![]() |
#1614 |
Raczkowanie
|
witam nowo przybyłe
![]() ![]() wydarzenie dnia: kupiłam spodnie w rozm 42 - tak sobie pomyślałam, że polerzą trochę i będą motywować. a tu niespodzianka!!!weszłam w nie!!!co prawda górą jeszczze troche się wylewa, ale nie pamiętam kiedy taki rozmiar nosiłam ![]() Rajskie nic się nie martw - święta to święta ![]() ![]() wiolqn nie wiem jaką masz mikrofalę, ale ja mam taką z grillem i ryby, mięso, chlebek Dukana robię przeważnie w mikrofali ![]() tymena 4kg bez papierosów w 4 miesiące to i tak jesteś boska ![]() zajadam ser biały z tuńczykiem i myślę, że to mój obiad chyba jest...trza się wziąć w garść ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1615 |
Zakorzenienie
|
Wiem
![]() ![]() ![]() Mimee, gratuluje mniejszego rozmiaru spodni ![]() Co jecie w pracy w fazie proteinowej? Żywicie się serkami i jogurtami czy przygotowujecie dzień wczesniej jakieś mięsko? |
![]() ![]() |
![]() |
#1616 |
Przyczajenie
|
witam właśnie troche poczytałam o tej dietcie proteinowej na Waszym forum ale zastanawiam się czy zwykłe serki homogenizowane i jogurty mozna wcinać czy tylko te odtłuszczone bo chciałbym sie do was dołączyc. Po urodzeniu dziecka tak duzo nie przytyłam ale potem nie wiele mogłam jesc karmiąc małego wiec oczywiscie odbiłam to sobie później - efekt 10 kg wiecej plus troche po ciązy w pare miesiecy.W rezulacie waze 73 kg przy wzroscie 159 cm choć zawsze byłam grubsza ale w granicach normy. a marzy mi sie 60kg przynajmniej. Od rana próbuje stosowac tą diete, ale jak na złość mam ochote na to co nie wolno i nie wiem czy dam rade bo po swiętach mój żołądek wymięka.Jeszcze nie bardzo wiem co wcinac wiec dzis jak do tej pory zjadłam 3 jajka, pieczona rybe, kefir i placek z otęb- troche za dużo ale jak zaczynam sie odchudzac to wtedy ciagle mysle o tym co by tu zjeść. A w dotaktu myślałm ze moje dzieco pojdzie wczesniej spac i nie wyszlismy na spacer przed południem wiec tylko chodziłam po mieszkaniu i myslałam co by tu zjesc choć godna nie bylam az tak bardzo by ciagle jesc. Pracuje tylko 2 dni w tyg. wiec ciagle w domu z nudów jem.Ta dieta to świetna motywacja bo z tego co piszecie to chudnie się dosyć szybko tylko boje sie ze nie wytrwam nawet tych pierwszych 5 dni i cos zjem zakazanego bo to piewrszy dzień a już dzis korciło mnie zeby spróbować ziemniaczki z marchewka i mieskiem, które robiłam dla rodziny.jak by dajecie sobie z tym radę? Niestety nie mam te ksiązki wiec jak ktoś wie skąt ją sciągnac to proszę o linka.Liczę na Waszą pomoc!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!! bym wytrwała i nie popełniała błędów bo przyszła wiosna i okazało sie ze nie mieszcze sie juz w najszersze ubrania w mojej szafie.Ledwie wciskam sie w 46 a jeszcze nie dawno 40 - 42 było ok.
Edytowane przez urka Czas edycji: 2009-04-15 o 14:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#1617 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Mimee gratuluje! Ja planuje zakup spodni za miesiąc, już prawie wszystkie są za duże na mnie i w niektórych miejscach po prostu sterczą ![]()
dirrtyKatrina ![]() Moonwalker Edytowane przez Kasieńka_666 Czas edycji: 2009-04-15 o 15:40 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1618 |
Raczkowanie
|
Witajcie Proteinki
![]() No nie obżerałam sie az tak ale tu cukierek tu ciasteczko no i śląski obiadek z rodzinka w poniedzilek wielkanocny to znaczy sie rosołek sobie dopuściłam ale 2 kluseczki rolada i modro kapusta - Zaliczone !!!! ale wczoraj byłam caly dzień w górach weszlam na Równice !!!! a nie jestem pasjonatką gór wiec dla mnie to jak K2 ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ---------- Witaj URKA ![]() Mime no super 42 to 42 hhiiii Tymena Wspieramy sie ![]()
#1619 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkich bardzo serdecznie
![]() Ja zaczęłam swoja walkę ![]() Edytowane przez aisablack Czas edycji: 2009-04-15 o 18:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#1620 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 7 (0 użytkowników i 7 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:33.