Mamusie lipcowo-sierpniowe 2009 - "dziewiec miesiecy stwarzania malego swiata"czesc 3 - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-04-14, 12:27   #3631
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2009 - "dziewiec miesiecy stwarzania malego swiata"c

Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość
Ja też pościągałam już kilka tygodni temu

w sumie to nawet mnie nie cisły ale jak je chciałam ściągnąc, bo robiłam ciasto) to miałam problem i wolałam tak na wszelki wypadek zdjąć niż miałabym potem rozcinać.
prędzej czy później każdą z nas to dopadnie Zwłaszcza, że my wakacjowe jesteśmy
Stary 2009-04-14, 12:30   #3632
eleeri
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2009 - "dziewiec miesiecy stwarzania malego swiata"c

No właśnie temperatura zrobi swoje i tak paluchy spuchną

http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png

eleeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-14, 12:34   #3633
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
A co do małża to czasami powinien dwa razy się zastanowić zanim coś powie!
A własnie dostałam od niego telefon ze miał wypadek ... jechali z kolegą do pracy i jakis gość im wyjechał z podporządkowanej ... na szczęście nic im sie nie stało - tylko przód auta skasowany ... czekają na policję!
Najważniejsze ze z Tżetem i kolegą wszystko w porządku...tak to jest ze nawet nie wiem jak by się uważało to niestety nie mamy wpływu na innych użytkowników dróg...

Cytat:
Może zrobimy zakłady
Ja się mogę zgłosić jako ochotnik...tak na 17 czerwca

Cytat:
Napisane przez anusia_82 Pokaż wiadomość
Ale mnie wczoraj jedna ciotka wymaglowała....czy mam już położną, czy mam już zarezerwowany poród rodzinny, czy mam znieczulenie zew. opo. zapłacone i załtwione, czy chodzę do szkoły rodzenia??????????????? Wykończyła mnie! Jej synowa ma dokładnie termin miesiąc przede mną i już są gotowi a ja wyszłam na totalną sierotę bo nic nie zorganizowałam Ogólnie wszyscy mnie maglują, nie wystarczy dziękuję czuję sie dobrze wszscy od razu komentują jak wyglądam, że na pewno za mało jem i te opowieści o porodach jakie to ciężkie itd. i mam postanowienie żeby unikać spotkać rodzinnych do końca ciąży

Karolinak brzuszek jest boski!!
Nie przejmuj się gadaniem innych....jak mi ktoś opowiada o porodach, jakie to ciężkie itd. to słucham grzecznie i odpowiadam, że każdy poród jest inny i zobaczymy jaki ja będę miała... nie ma się co stresować na zapas
A co do synowej cioci...to Ty masz jeszcze miesiac by nadrobić do niej... zresztą czy wszyscy muszą wszystko załatwiać w tym samym terminie? A jak ktoś jest przesądny i zostawia wszystko na koniec...to już sobie nie poradzi z Dzidzią? Ehhh zapomnij o wczorajszej rozmowie...

...i dziękuję za komplement
Stary 2009-04-14, 12:36   #3634
Ania0104
Zakorzenienie

FASOLOWE POLE LIPCOWE

FASOLOWE TYCZKI
32 sztuki mamy

Karolinak82 (Karolina, 26l, Poznań) --------------------------- t.p. 01.07.09 - Zuzia
megi b (Magda, 27l, świętokrzyskie) ------------------------------- t.p. 01.07.09 - Amelka
aha9 (Aśka, 25l, lubuskie) -------------------------------------------- t.p. 01.07.09 - Maja lub Tymon / Michał
eleeri (Aśka, 31l, małopolska) --------------------------------------- t.p. 01.07.09 - Mateusz
p4w (Ola, 26l, Szczecin) ----------------------------------------------- t.p. 02.07.09 - Tomek / Michaś
Cassandra23 (Beata, 26l, lubelskie) --------------------------- t.p. 03.07.09 - Kubuś
marica5 (Marika, 23l, Chełmn) ----------------------------------- t.p. 04.07.09 - Martynka
annamaria80 (Ania, 29l, Anglia) ------------------------------ t.p. 06.07.09 - Dawid / Sebastian
musicman (Małgosia, ??l, łódzkie) ------------------------------ t.p. 08.07.09 - Bianka
ainka11111 (???, ?? l, ...) --------------------------------------- t.p. 11.07.09 - Weronika
skierka (Teresa, 27l, podlaskie) ------------------------------------ t.p. 12.07.09 - Amelka
Truheart (Ola, 27l, Łódź) ------------------------------------------ t.p. 13.07.09 - Adaś
jusali (Alicja, 20l, warm.-mazurskie) ----------------------------- t.p. 13.07.09 - ??? lub ???
erysipelothrix (Martyna, 29 l, ...) ------------------------------ t.p. 15.07.09 - Igor / Wiktor
Svinecka (Ania, 25l, Szczecin) ------------------------------------ t.p. 18.07.09 - Marcel
Ania0104 (Ania, 25l, podkarpacie) ------------------------------- t.p. 19.07.09 - Dawid / Bartek
miniusia91 (Asia, 18l, Łódź) ------------------------------------- t.p. 19.07.09 - Nina
arinitti (???, 37l, Warszawa) --------------------------------------- t.p. 19.07.09 - ??? lub ???
Finka09 (???, ?? l, ...) --------------------------------------------- t.p. 20.07.09 - ???
magi77 (Marta, 31 l, mazowieckie) -------------------------------- t.p. 22.07.09 - Maciek
bibi23 (???, ?? l, ...) ------------------------------------------------- t.p. 22.07.09 - ??? lub ???
katarzynka00 (Kasia, ?? l, ...) ---------------------------------- t.p. 24.07.09 - Laura
agga19851985 (Agnieszka, 24l, ...) -------------------------- t.p. 24.07.09 - Filip
majka versace (Beata, 31l, Manchester) ---------------------- t.p. 25.07.09 - Adrianek
chrupcio (???, ?? l, ...) ----------------------------------------------- t.p. 25.07.09 - Jagódka
mariolasl (Mariola, 34l, UK) --------------------------------------- t.p. 26.07.09 - Antonio
mirika (Magda, 28l, Warszawa) ------------------------------------ t.p. 26.07.09 - ???
Gizmiatko (Kasia, 25l, śląskie) ----------------------------------- t.p. 27.07.09 - Nataniel
Wojtusia (???, ?? l, ...) ----------------------------------------------- t.p. 27.07.09 - Oliwia
kasiuuulka (Kasia, 23l, Warszawa) ----------------------------- t.p. 27.07.09 - Andrzej
evamoni (Ewa, 35l, Niemcy) --------------------------------------- t.p. 28.07.09 - Emilia
nastyeddy (???, 22l, Wlk Brytania) ------------------------------t.p. 31.07.09 - ??? i ???

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-14, 12:37   #3635
Ania0104
Zakorzenienie

FASOLOWE POLE SIERPNIOWE

FASOLOWE TYCZKI
24 sztuki mamy

czekoladka21 (Ania, 26l, śląsk) -------------------------------- t.p. 01.08.09 - Weronika lub Robert
frida110 (Aśka, ?? l, ...) ---------------------------------------------- t.p. 01.08.09 - ??? lub ???
Miramej (Jola, 32l, 3-miasto) ------------------------------------- t.p. 02.08.09 - ???
anusia_82 (Ania, 26l, 3-miasto) --------------------------------- t.p. 03.08.09 - ???
elita343 (Ela, 29l, Wrocław) --------------------------------------- t.p. 03.08.09 - Maja lub Filip
Nikka1221 (Małgosia, 25l, Niemcy) ----------------------------- t.p. 04.08.09 - Liliana / Maja lub Leo / Max
czarnolaska(???, ?? l, ???) ---------------------------------------- t.p. 06 .08.09 - ???
ulika (Magda, 27l, Śląsk) --------------------------------------------- t.p. 10.08.09 - ??? lub ???
kamilka (Kamila, 22l, małopolska) ------------------------------ t.p. 10.08.09 - ???
UnholyOne (Ola, 29l, mazowieckie) ---------------------------- t.p. 12.08.09 - Antoś
Syla39 (Sylwia, 29 l, Norwegia) ----------------------------------- t.p. 12.08.09 - ???
AnnGe (Anna, 26l, dolnośląskie) ---------------------------------- t.p. 13.08.09 - Kalinka
lenusia25 (Marlena, 26l, Poznań) ------------------------------- t.p. 13.08.09 - Wiktoria lub Alex
Ulcia2512 (Ula, 27l, UK) ----------------------------------------- t.p. 17.08.09 - ???
IwonkaAnna83(Iwona, ?? l, podkarpacie) ------------------ t.p. 18.08.09 - ??? lub ???
Agata R (Agata, 23l, ...) --------------------------------------------- t.p. 19.08.09 - Maja
iwona.sz2403 (Iwona, 26l, Tychy) ---------------------------- t.p. 20.08.09 - ???
zioła (???, ?? l, ...) ----------------------------------------------------- t.p. 22.08.09 - ??? lub ???
WrednaAfrodyta (???, 20l, ...) ------------------------------- t.p. 25.08.09 - Kalina lub Arkadiusz
marysia_258 (Iza, 25l, Kielce) ---------------------------------- t.p. 25.08.09 - Antonina
Sweet_21 (Arleta, 23l, Irlandia) ---------------------------------- t.p. 27.08.09 - Łucja lub ???
Adaikaka (Aneta, 22l, Kraków) --------------------------------- t.p. 27.08.09 - ??? lub ???
cashmeree (Sylwia, 26l, Wolsztyn) --------------------------- t.p. 28.08.09 - Dawid
aromatyzowana(???, ?? l, ???) ------------------------------ t.p. 29.08.09 - Lena lub Szymon

Kto w nas mieszka ??? Chłopcy 23 : 16 Dziewczynki

-------------------------------------------------------------------------------
Nasze Aniołki, które wróciły do nieba [*]

gooha3 [*]
mountain [*]
serafia11 [*]
agagmm23 [*]

Malga19 [*] [*]

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2009-04-14, 12:37   #3636
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
No, no mieszkanko I klasa

Ja też pościągałam już kilka tygodni temu

w sumie to nawet mnie nie cisły ale jak je chciałam ściągnąc, bo robiłam ciasto) to miałam problem i wolałam tak na wszelki wypadek zdjąć niż miałabym potem rozcinać.
Dziękujemy

Cytat:
Napisane przez adaikaka Pokaż wiadomość
Obrączka, nie obrączka... nieważne na pewno dowód miłości
Zazdroszczę tych świecidełek na łapkach
Mi strasznie bez nich łyso
Niezaprzeczalny dowód
Chyba zacznę sprawdzać codziennie czy mogę je jeszcze zdjąć...żeby niespodzianek nie było
Stary 2009-04-14, 12:42   #3637
eleeri
Zakorzenienie

Widziałyście to

"Amerykanów nie stać na dzieci - rośnie liczba sterylizacji
W związku z recesją coraz więcej amerykańskich rodzin obawia się posiadania większej liczby dzieci, co sprawia, że rośnie liczba zabiegów sterylizacji przez wycięcie nasieniowodów.

Brak dokładnych i wyczerpujących statystyk na ten temat, ale - jak napisał "New York Times" - liczne dane cząstkowe świadczą o tym, że coraz więcej Amerykanów dochodzi dziś do wniosku, że na więcej dzieci ich nie stać. Jak obliczono, koszt odchowania jednego dziecka do ukończenia przez niego 17 roku życia wynosi średnio 260 000 dolarów.

Towarzystwo świadomego macierzyństwa Planned Parenthood w południowej Kalifornii zanotowało wzrost o 30 procent liczby zabiegów wycięcia nasieniowodów w pierwszym kwartale tego roku. Rzecznik tej organizacji powiedział, że mężczyźni, którzy normalnie czekają na zabieg trzy do sześciu tygodni, obecnie muszą czekać 2,5 miesiąca.

Więcej zabiegów sterylizacji notuje się także w Nowym Jorku, w tym głównie na górnym Manhattanie, licznie zamieszkanym przez pracowników sektora finansowego, który został szczególnie dotknięty kryzysem.

W USA przeprowadza się średnio około 527 000 zabiegów usunięcia nasieniowodów (dane za 2006 rok)."

http://wiadomosci.onet.pl/1951678,12,item.html

Stary 2009-04-14, 12:49   #3638
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
Niezaprzeczalny dowód
Chyba zacznę sprawdzać codziennie czy mogę je jeszcze zdjąć...żeby niespodzianek nie było
No moja szefowa tak chciała być dobrą żoną i nosić obrączke aż pewnego razu cudem zdążyła dojechać do szpitala, żeby jej ją rozcięli... Mówiła, że z trudem biegi zmieniała taki miała paluch

Karolinko... Ja bym nie ryzykowała i jak tylko poczujesz, że zaczyna się robić ciasna to ściągaj i już nie zakładaj

---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ----------

Cytat:
Widziałyście to

"Amerykanów nie stać na dzieci - rośnie liczba sterylizacji
W związku z recesją coraz więcej amerykańskich rodzin obawia się posiadania większej liczby dzieci, co sprawia, że rośnie liczba zabiegów sterylizacji przez wycięcie nasieniowodów.

Brak dokładnych i wyczerpujących statystyk na ten temat, ale - jak napisał "New York Times" - liczne dane cząstkowe świadczą o tym, że coraz więcej Amerykanów dochodzi dziś do wniosku, że na więcej dzieci ich nie stać. Jak obliczono, koszt odchowania jednego dziecka do ukończenia przez niego 17 roku życia wynosi średnio 260 000 dolarów.

Towarzystwo świadomego macierzyństwa Planned Parenthood w południowej Kalifornii zanotowało wzrost o 30 procent liczby zabiegów wycięcia nasieniowodów w pierwszym kwartale tego roku. Rzecznik tej organizacji powiedział, że mężczyźni, którzy normalnie czekają na zabieg trzy do sześciu tygodni, obecnie muszą czekać 2,5 miesiąca.

Więcej zabiegów sterylizacji notuje się także w Nowym Jorku, w tym głównie na górnym Manhattanie, licznie zamieszkanym przez pracowników sektora finansowego, który został szczególnie dotknięty kryzysem.

W USA przeprowadza się średnio około 527 000 zabiegów usunięcia nasieniowodów (dane za 2006 rok)."

http://wiadomosci.onet.pl/1951678,12,item.html
Nie wiem jak na prawdę wygląda życie w USA... Ale nie wydaje mi sie, aby było droższe od naszego... Amerykanie stają się coraz większymi egoistami z tego wynika... załamka...
A tyle ludzi chciałoby mieć dzieci a nie moze gdzie ta sprawiedliwość!!!
Stary 2009-04-14, 12:57   #3639
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
No moja szefowa tak chciała być dobrą żoną i nosić obrączke aż pewnego razu cudem zdążyła dojechać do szpitala, żeby jej ją rozcięli... Mówiła, że z trudem biegi zmieniała taki miała paluch

Karolinko... Ja bym nie ryzykowała i jak tylko poczujesz, że zaczyna się robić ciasna to ściągaj i już nie zakładaj
Tak też zrobię...szkoda by mi było moich świecidełek...

Dziewczyny idę do Pepco...trzymajcie kciuki by Pani była i by sobie przypomniała gdzie ma paczke...a co najważniejsze by mi ją oddała...
Tylko kurcze jakaś rozluźniona jestem po świętach i nie wiem gdzie moje bojowe nastawienie...muszę po drodze wziąć się za siebie
Stary 2009-04-14, 12:59   #3640
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny idę do Pepco...trzymajcie kciuki by Pani była i by sobie przypomniała gdzie ma paczke...a co najważniejsze by mi ją oddała...
Tylko kurcze jakaś rozluźniona jestem po świętach i nie wiem gdzie moje bojowe nastawienie...muszę po drodze wziąć się za siebie

Daj znać zaraz jak wrócisz co załatwiłaś, bo jestem ogromnie ciekawa jak Pani się będzie tłumaczyć

Stary 2009-04-14, 13:02   #3641
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
no co Ty!! Dzięki Bogu, że nic im się nie stało...
A samochód to Wasz czy kolegi??[/quote]

Jak każda z nas Ale tylko My ciężarne wiemy co się z nami dzieje, jak odmawiamy sobie czegoś na co mamy WIELKĄ ochotę
Lepiej nie wystawiać sie na taki stres... A ten cukierek, czy ta czekolada (w moim przypadku koniecznie truskawkowa) dają nam tyle szczęścia
samochód firmowy ... i kolega prowadził ... ale małż miał szczęście ze facet nie wyjechał sekundy później bo by się w drzwi wpakował - i wtedy mogło by być nieciekawie

mmmmmm moja ukochana czekolada truskawkowa
Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Przecież kochasz , a przeprosić nie zaszkodzi .
Dobrze, że nic Im się nie stało

Cytat:
Już dawno nie pokazywałam mieszkanka Zuzi...a więc...początek naszego 30 t.c....
jaki cudny apartament!
Cytat:
O ho... Dzidziol zaczyna protestować w związku z moją pozycją siedzącą i MOCNO kopie czas rozprostować kości
tez musze iść na spacer bo już po żebrach dostaje kopniaki
Cytat:
Ale mnie wczoraj jedna ciotka wymaglowała....czy mam już położną, czy mam już zarezerwowany poród rodzinny, czy mam znieczulenie zew. opo. zapłacone i załtwione, czy chodzę do szkoły rodzenia??????????????? Wykończyła mnie! Jej synowa ma dokładnie termin miesiąc przede mną i już są gotowi a ja wyszłam na totalną sierotę bo nic nie zorganizowałam Ogólnie wszyscy mnie maglują, nie wystarczy dziękuję czuję sie dobrze wszscy od razu komentują jak wyglądam, że na pewno za mało jem i te opowieści o porodach jakie to ciężkie itd. i mam postanowienie żeby unikać spotkać rodzinnych do końca ciąży

Aniu bardzo mi przykro z powodu wypadku, nie powinnaś się teraz stresować. Pamiętaj że auto to tylko rzecz najważniejsze zdrowie a mieli tyle szczęścia i nic im nie jest

skad ja znam to gadanie - całe święta się tłumaczyłam, że jem normalnie a i tak kazdy mi mówił że chuda jestem jak patyk i mam mały brzuszek
Ciotką sie nie przejmuj napewno ze wszystkim zdążysz na czas!
Cytat:
prędzej czy później każdą z nas to dopadnie Zwłaszcza, że my wakacjowe jesteśmy
mnie narazie omija a nawet w drugą strone - pierścionek leci mi z palca
Cytat:
Najważniejsze ze z Tżetem i kolegą wszystko w porządku...tak to jest ze nawet nie wiem jak by się uważało to niestety nie mamy wpływu na innych użytkowników dróg...

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ----------

Karolinka za pozytywne załatwienie sprawy!!!

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2009-04-14, 13:10   #3642
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Na ślub przyjdzie czas troszkę później jak już Mała będzie na świecie ...ale rzeczywiście jeszcze spokojnie pasuje
moje razcej też wchodzą bez większych problemów i wszystkie nosze, choć czasem jak jest dzień to czuję że ciasno się robi

Cytat:
czy mam już położną,
czy mam już zarezerwowany poród rodzinny,
czy mam znieczulenie zew. opo. zapłacone i załtwione,
czy chodzę do szkoły rodzenia???????????????

Ogólnie wszyscy mnie maglują, nie wystarczy dziękuję czuję sie dobrze wszscy od razu komentują jak wyglądam, że na pewno za mało jem i te opowieści o porodach jakie to ciężkie itd. i mam postanowienie żeby unikać spotkać rodzinnych do końca ciąży

Karolinak brzuszek jest boski!!
sama okropność taka uprzejmość
moja odp na wszystkie pyt brzmi nie, tylko nie rozumiem co to znaczy załatwić poród rodzinny i opłacic znieczulenie.W szpitalu w którym chce rodzić opłaca się osobę towarzyszącą w momencie gdy biorą na porodówkę.Ojciec uiszcza opłatę, dostaje paragon i wchodzi

Ja dziś spotkałam "znajoma" nawet za duże słowo, która stwierdziła ze tak sie zmieniłam że by mnie nie poznała
Mówie jej ze brzuch rośnie i włosy zapuszczam to miała prawo mnie nie poznać a ta zaczeła wywody, jak to jej bratowa która jest kilka dni niżej(data porodu) i ma taki mały brzuszek.No myślałam że pęknę pd tym sklepem i wolałam się czym prędzej zmyć niz przypomnieć jej jak to ona w ciąży przytyła ponad30kg i wyglądała wręcz obleśnie.
Wciąż w ogromnych dresach pomykała i nogawki na kilka razy powywijane miała (bo czym większe spodnie tym dłuższe nogawki)
Ale ludzie pamiętają co chcą najwidoczniej.
Ja jak sobie przypomnę wszystkie koleżanki ktore w ciazy przede mna byly to jakos nie porownywalam jednej do drugiej i głupich tekstow nie sadziłam.Każda indywidualnie traktowałam i nie oceniałam ani nic
A teraz to pierwsze pytanie "ile przytylas" przeciez to o niczym nie swiadczy.Nie jedna szybciej wroci do formy niz sie spodziewa.

A, i na dniach planuję sesję, więc będzie pamiątka

Cytat:

Ja tak robię

Brzuszek elegancki
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-14, 13:15   #3643
mariolasl
Zakorzenienie

Witajcie Mamusie!

Sliczne mieszkanko ma Zuzia

Dziewczyny, ja rowniez mam zgage, ostatnio mam wrazenie, ze po wszystkim. Od tygodnia nie nosze obraczki, ani pierscionka zareczynowego. Stopy i kostki rowniez bardzo mi puchna. W aptece polecono mi Latan i faktycznie obrzeki zeszly po 3-4 uzyciu. Chyba kupie sobie maly zapas i wezme z soba do domu.

---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ----------

Zapomnialam wspomniec, ze oczywiscie rowniez musze wysluchiwac od wszystkich jaki to mam wielki brzuch i jak to wszyscy mieli mniejsze ode mnie tuz przed porodem . Staram sie nie denerwowac i szybko ucinam takie wywody.
Stary 2009-04-14, 13:21   #3644
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Już dawno nie pokazywałam mieszkanka Zuzi...a więc...początek naszego 30 t.c....
Piękne mieszkanko , na pewno Zuzi jest w nim wygodnie

Cytat:
Dzień dobry Mamuśki
U mnie święta aktywnie w rodzinką i dużo spacerów

Trzeba otworzyć tunel między uszami, żeby dobra przepustowość była , a tak na serio - trzeba próbować się uodpornić, chociaż wiem, jak to wszystko może wkurzać, bo przecież wszyscy wiedzą najlepeij

Cytat:

Dziewczynki, poratujcie , jaki obwód ma czapeczka rozmiar 62? Wie któraś?

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-14, 13:26   #3645
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

Cytat:
też jestem ciekawa jakie będą tłumaczenia
Cytat:
samochód firmowy ... i kolega prowadził ... ale małż miał szczęście ze facet nie wyjechał sekundy później bo by się w drzwi wpakował - i wtedy mogło by być nieciekawie
No to dużo szczęścia w nieszczęściu.

[quote=Ania0104;11876034] mmmmmm moja ukochana czekolada truskawkowa [quote]

ooo widzę, że nie jestem sama

Cytat:
tez musze iść na spacer bo już po żebrach dostaje kopniaki
No ja na razie najwyżej kopniaki czuje jakieś 3-5 cm nad pępkiem
Po żebrach na całe szczęście jeszcze nie dostaje

Cytat:
mnie narazie omija a nawet w drugą strone - pierścionek leci mi z palca
szczęściara!!!
Stary 2009-04-14, 13:57   #3646
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
A, i na dniach planuję sesję, więc będzie pamiątka
zazdroszczę
Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ja rowniez mam zgage, ostatnio mam wrazenie, ze po wszystkim. Od tygodnia nie nosze obraczki, ani pierscionka zareczynowego. Stopy i kostki rowniez bardzo mi puchna. W aptece polecono mi Latan i faktycznie obrzeki zeszly po 3-4 uzyciu. Chyba kupie sobie maly zapas i wezme z soba do domu.

---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ----------

Zapomnialam wspomniec, ze oczywiscie rowniez musze wysluchiwac od wszystkich jaki to mam wielki brzuch i jak to wszyscy mieli mniejsze ode mnie tuz przed porodem . Staram sie nie denerwowac i szybko ucinam takie wywody.
tylko przeczytałam o Twojej zgadze i u mnie sie odezwała wrrr jak ja jej niecierpię!!!

Cytat:
trudne pytania zadajesz
Cytat:
No to dużo szczęścia w nieszczęściu.

ooo widzę, że nie jestem sama

No ja na razie najwyżej kopniaki czuje jakieś 3-5 cm nad pępkiem
Po żebrach na całe szczęście jeszcze nie dostaje

szczęściara!!!

Ja dostaje czasem po zebrach - a raczej czuje jak sie tam rozpycha ... no i po pęcherzu mnie tak ładuje ze szok!

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2009-04-14, 13:59   #3647
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
trudne pytania zadajesz
Czyli też nie wiesz?

H. MacLeod

.
Stary 2009-04-14, 14:17   #3648
mirika
Rozeznanie

Cytat:
Dzien dobry
Kawa? ... bo ja śpię na siedząco - normalnie nie mogę spać w nocy a teraz oczy mi się kleją ...

Nareszcie dodzwoniłam się do Szkoły Rodzenia ... 17 kwietnia, czyli w czwartek o godz. 17 jest spotkanie organizacyjne dla nowej grupy ... grupa jest dla kobiet z tp na koniec czerwca - początek lipca ... Pani powiedziała, ze nadaje sie idealnie z moim terminem porodu
Czyli w czwartek zaczynamy nauki!

Nie wiem tylko czy zabiorę małza, bo wczoraj tak mnie wkurzył że przepłakałam pół nocy ... ja nie wiem - te hormony mnie wykończą!

A ja czekam na wypłatę z Zusu bo mi sie kasa skończyła ... i też kontynuuję zakupy
ach ci faceci, ale dobrze, że już przeprosił ...no i całe szczęście, że ten wypadek okazał się niegroźny

Cytat:
Napisane przez frida110 Pokaż wiadomość
Dzień doberek Witam z porannym kakao

Humor chyba już wrócił na dobre Poprawiam go sobie kupnem sukienek na allegro Sukienki kupuję już na lato jak będę śmigać z wózkiem

Wczoraj spotkałam koleżankę, która urodziła 4 tygodnie temu i gdyby nie to że pchała wózek to patrząc na jej brzuch samo nasuwało się pytanie;"Kiedy rodzisz"? Brzuch okrągły jak piłka, typowo ciążowy na oko 7-8 miesiąc. Czy tak jest po porodzie, że brzuch nie zawsze zanika? Dziewczyna karmi piersią, rodziła naturalnie. Zdziwiłam się trochę tym widokiem.
to super , tak trzymaj

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
u mnie po swietach ok, alergia nie dawala mi spokoju, ale dalam rade. nie chce mi sie nic pisac, lody bym zjadla jakies ide sobie kawke zrobie.

Aaaa a my dzisiaj mamy z mezem drugą rocznicę slubu
wszystkiego naj, naj

Cytat:
piękny brzuszek

Cytat:

jak ja uwielbiam takie rodzinne spotkania ...tak czy inaczej wcale się tym nie przejmuj

a ja dziś od samego rana na nogach, bo robiłam sobie badania ...między innymi glukozę. słodki ten napitek, ale jakoś dałam radę , teraz tylko pozostaje czekać na wynik i mam nadzieję, że będzie dobry po przy 75g glukozy chyba nie będzie już tak lekko. a jutro o 20:00 mam wizytę ...muszę zacząć chyba robić sobie listę pytań bo trochę mi się tego nazbierało, a jak pójdę nieprzygotowana to potem o połowie rzeczy zapomnę.

jakoś w ogóle nie wypoczęłam w te święta. dobrze, że dziś mam wolny dzień

mirika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-14, 14:18   #3649
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
Czyli też nie wiesz?
...

ale tu dzisiaj pustkiii ... dziewczyny odpoczywacie po świętach??? Czy sprzątacie?

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2009-04-14, 14:22   #3650
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

Cytat:
trudne pytania zadajesz
Racja trudne pytania zadajesz

Cytat:
Ja dostaje czasem po zebrach - a raczej czuje jak sie tam rozpycha ... no i po pęcherzu mnie tak ładuje ze szok!
No to cieszę się, że jeszcze mnie ten mój maluch oszczędza Ania trzymaj się jakoś... bo pewnie kopy w pęcherz to nic fajnego
Stary 2009-04-14, 14:22   #3651
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
Trzeba otworzyć tunel między uszami, żeby dobra przepustowość była , a tak na serio - trzeba próbować się uodpornić, chociaż wiem, jak to wszystko może wkurzać, bo przecież wszyscy wiedzą najlepeij

Ja to się z całych sił staram unikać znajomych, bo w ciąży to się czasami agresywna robię i mogę troszkę wulgarnie komuś odpowiedzieć

A jeśli chodzi o czapeczkę to nie mam bladego pojęcia

Stary 2009-04-14, 14:24   #3652
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

Cytat:
...

ale tu dzisiaj pustkiii ... dziewczyny odpoczywacie po świętach??? Czy sprzątacie?
No nawet nie piszcie, że sprzątacie...
Już się dość narobiłyście przed świętami!!!
Stary 2009-04-14, 14:26   #3653
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mirika Pokaż wiadomość
a ja dziś od samego rana na nogach, bo robiłam sobie badania ...między innymi glukozę. słodki ten napitek, ale jakoś dałam radę , teraz tylko pozostaje czekać na wynik i mam nadzieję, że będzie dobry po przy 75g glukozy chyba nie będzie już tak lekko. a jutro o 20:00 mam wizytę ...muszę zacząć chyba robić sobie listę pytań bo trochę mi się tego nazbierało, a jak pójdę nieprzygotowana to potem o połowie rzeczy zapomnę.
Tak zaraz po Świętach na glukozę
chyba nie dała bym rady

Cytat:
...

Ja właśnie skończyłam szybkie sprzątanko odkurzanie, mycie podłogi i syf w kuchni ogarnięty, teraz leżę i popijam pepsi ale pół na pół z wodą, bo jakoś mi dzisiaj za słodka się wydaje

Stary 2009-04-14, 14:27   #3654
mirika
Rozeznanie

Cytat:
...

to prawda, spokojnie tu u nas, ale podejrzewam, że może to być zasługa pogody

Stary 2009-04-14, 14:34   #3655
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
...

Szkoda , ja buszuję po allegro

Cytat:

Cytat:
Ja to się z całych sił staram unikać znajomych, bo w ciąży to się czasami agresywna robię i mogę troszkę wulgarnie komuś odpowiedzieć

A jeśli chodzi o czapeczkę to nie mam bladego pojęcia
Mnie się czasem wydaje, że mówią, byle coś mówić . Szkoda, że nie wiecie o czapeczkach, może jak UnholyOne zajrzy, to mnie poratuje

Cytat:
chyba nie dała bym rady
Mnie nawet gin radził iść przed świętami

H. MacLeod

.
Stary 2009-04-14, 14:42   #3656
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
jaki cudny apartament!
Dziękuję chociaż nie jest taki zgrabny jak Twój

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
Brzuszek elegancki
Cytat:
Sliczne mieszkanko ma Zuzia
Cytat:
Piękne mieszkanko , na pewno Zuzi jest w nim wygodnie

Cytat:
piękny brzuszek
Dziękuję Dziewczyny za komplementy... Jaki brzucho duży by nie był...najważniejsze że rośnie w nim najukochańsza i zdrowiutka Dzidzia

Cytat:

Daj znać zaraz jak wrócisz co załatwiłaś, bo jestem ogromnie ciekawa jak Pani się będzie tłumaczyć
Cytat:
Karolinka za pozytywne załatwienie sprawy!!!
Cytat:

Cytat:
też jestem ciekawa jakie będą tłumaczenia
No więc wróciłam...Pani stwierdziła, że mozliwe że odebrała, ale ona jest kierowniczką, nie pracuje w sekretariacie...pewnie nie było Pani z sekret. i dlatego odebrała...ale nie ma pojęcia gdzie teraz jest...paczki są trzymane w jednym miejscu i każdy bierze co jego...wiec grzecznie jej powiedziałam, że skoro nie byla dla nikogo z firmy to pewnie gdzieś leży...a że to było miesiąc temu to pewnie ktoś ją gdzieś przełożył...więc Pani spojrzała na mój brzuch i sytwierdziła, że dobrze ona poprosi sekretarkę by poszukała...i mam jutro wpaść sprawdzić....
Powiem szczerze że nie wiem czy tylko ściemniała i chciała być miła...czy rzeczywiście ktoś jej poszuka...poza tym myślę że gdyby nie brzuch to taka miła by nie była...takie odniosłam wrażenie...
No nic...czekam do jutra....

Cytat:
My to jakieś wyjątkowe jesteś...szybko nam brzuszki rosną ...ale w końcu każda cieżarna jest piękna bo ma dwa serduszka... więc niech sobie ludzie gadają co tam chcą...My wiemy najlepiej

Cytat:
Będąc w Pepco oczywiście skusiłam się na śpiocha i czapeczkę....napisane ma że to rozmiar 0-3 miesięcy, ale jakaś mi duza jest...w każdym razie obwód...32 cm...zmierzyłam też inną z C&A, która jest dla noworodka i ma obwód 30 cm...

Do rozmiaru 62 ja bym wzięła obwód 32cm

Edytowane przez Karolinak82
Czas edycji: 2009-04-14 o 14:45
Karolinak82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-14, 14:43   #3657
mirika
Rozeznanie

Cytat:

No to cieszę się, że jeszcze mnie ten mój maluch oszczędza Ania trzymaj się jakoś... bo pewnie kopy w pęcherz to nic fajnego
też wiem, co to kopniaczki w pęcherz ...do wc chodzę czasami co 5 minut

Cytat:
chyba nie dała bym rady
cukier przed wypiciem glukozy wyszedł mi w normie to chyba nie zaszkodziły mi słodkości zjedzone w święta ...a tak poza tym to powiem wam szczerze, że nadal nie mam na nie zbyt dużej ochoty i zawsze jak mam do wyboru słodkie i kwaśne to wybiorę kwaśne
a przed świętami nie mogłam iść bo byłam trochę przeziębiona.

Stary 2009-04-14, 14:47   #3658
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
też wiem, co to kopniaczki w pęcherz ...do wc chodzę czasami co 5 minut
A to ja mam tak, że jak wyjdę choćby 5 kroków za dom, to Mała napiera na pęcherz i już musiałabym wracać do łazienki więc każdy nawet najmniejszy spacerek kończy się wizytą...
Stary 2009-04-14, 14:48   #3659
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
No więc wróciłam...Pani stwierdziła, że mozliwe że odebrała, ale ona jest kierowniczką, nie pracuje w sekretariacie...pewnie nie było Pani z sekret. i dlatego odebrała...ale nie ma pojęcia gdzie teraz jest...paczki są trzymane w jednym miejscu i każdy bierze co jego...wiec grzecznie jej powiedziałam, że skoro nie byla dla nikogo z firmy to pewnie gdzieś leży...a że to było miesiąc temu to pewnie ktoś ją gdzieś przełożył...więc Pani spojrzała na mój brzuch i sytwierdziła, że dobrze ona poprosi sekretarkę by poszukała...i mam jutro wpaść sprawdzić....
Powiem szczerze że nie wiem czy tylko ściemniała i chciała być miła...czy rzeczywiście ktoś jej poszuka...poza tym myślę że gdyby nie brzuch to taka miła by nie była...takie odniosłam wrażenie...
A pytałaś kuzynki jak zaadresowała paczkę ?

Stary 2009-04-14, 14:50   #3660
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
A pytałaś kuzynki jak zaadresowała paczkę ?
Na 100% dobrze (nieraz mi już coś wysyłała)...jeszcze nie pisała ręcznie tylko wydrukowała adres...nie ma mowy o pomyłce...

Mam nadzieję, ze leży sobie ta paczka w tym Pepco i czeka na mnie...i że ją jutro znajdą...widziałam dzisiaj jaki mają bałagan na magazynie, więc jak ją tam wrzucili to tragedia...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości