mamusie wrześniowo - październikowe 2009! - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-04-14, 14:46   #3631
kizia86
Raczkowanie

GG do kizia86
Dot.: mamusie wrześniowo - październikowe 2009!

Cytat:
Napisane przez klaudiaaa86 Pokaż wiadomość
Hej Kizia,widze ze rocznik ten co ja i data porodu podobna ( ja mam na 27 09 ) no roznica jedynie w brzuszkach, Ty masz juz taki fajny Mi wg kalendarza wychodzi 17tc hmm mozna wiedziec kiedy mialas OM??
Bardzo mi miło moja rowniesniczko
Brzusio jak brzusio każdy inaczej je odbierarazm mówią,że za male innni na odwrótale ja dopiero teraz poczułam sie ze jestem w ciąży
OMmialam 22 grudzień

Dziewczyny czy czujecie już ruchy swoich maluszków,ja mam czasem takie wrazenie wieczorkiem jak sie położe,ze ktoś mnie tam zaczepiaale nie jestem pewnapodkreslam ze jestem mamą po raz drugi
Kacperek 04.09.2009 ...2450g,51cm
Kubuś 14.03.2006...2500g,50cm
kizia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-14, 14:55   #3632
edytte
Zadomowienie

GG do edytte

Ja jestem w pierwszej ciąży i mówią że w pierwszej to się wyczuwa trochę później te ruchy ja jestem w 15 tc i nie wiem czy to moje przelewanie (Jakieś takie dziwne) to ja czy mój dzidziuś. napiszcie mi kiedy wy poczułyście pierwsze ruchy dziecka. Czy to możliwe że ja mogę już czuć takie bulgotanie mojego maleństwa?
edytte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-14, 15:05   #3633
Biedroneczkaolga
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez edytte Pokaż wiadomość
Ja jestem w pierwszej ciąży i mówią że w pierwszej to się wyczuwa trochę później te ruchy ja jestem w 15 tc i nie wiem czy to moje przelewanie (Jakieś takie dziwne) to ja czy mój dzidziuś. napiszcie mi kiedy wy poczułyście pierwsze ruchy dziecka. Czy to możliwe że ja mogę już czuć takie bulgotanie mojego maleństwa?
ja poczułam tak w 16 tc - kilka dni z rzędu potem ucichło ale byliśmy u ginka i wszystko było ok.. teraz zaczynam 18 tc i jak narazie tylko czasami poczuje takie muśnięcie w dole brzucha
Stary 2009-04-14, 15:10   #3634
precious_81
Wtajemniczenie

Czemu te Święta trwają tak krótko tak szybko nam przeleciały te dni a było tak milutko

Cytat:
Napisane przez zartownis Pokaż wiadomość
Czesc dziewczynki , przyznac sie ktora przytyla?
Mi sie bateria w wadze lazienkowej rozldowala i nie moge sie zwazyc.
Na pewno sama się rozładowała i to jeszcze po świętach

Cytat:
Napisane przez aniago25 Pokaż wiadomość
Siedze sobie właśnie na allegro i zobaczyłam że wózki coneco toledo mają nową kolorystyke, myślalam że mają tylko te stare 4 kolory, ale te nowe kolorki są fajne i już jestem pewna na 100 % że ten kupię
http://www.allegro.pl/item608329887_...ba_wys_0z.html
zartownis pewnie z pół kilo przybyło przez święta ja w piątek idę do lekarza a od ostatniej wizyty przybyło mi tylko pół kilo, jak dla mnie to za mało :/ od początku ciąży przytyłam tylko 2,5 kg czy to jest normalne? jak jest u was?
Fajne sa te wózeczki, mi też się podobają.

Co do wagi to tak naprawdę nie ma co przyrównywać się do kogoś - każda z nas ma inną wagę wyjściową, inną tendencję do tycia no i różnie waży dziecko, różna jest ilość wód płodowych itp. Także pewnie wszystkim nam będą rosły brzuszki w innym tempie i waga pewnie też.
Najważniejsze, że są dobre wyniki i mamusia dobrze się czuje.

Cytat:
Napisane przez Foka29 Pokaż wiadomość
Chandrę mam dzisiaj jak nie wiem co.
Z pokoikiem panowie zaczeli się grzebać ... a już mieli kończyć, kilka rzeczy spieprzyli. Jutro będę musiała im dość dosadnie powiedzieć co o nich myślę. Strasznie tego nie lubię.
W czwartek szkolenie, a moja prezentacja w polu...

Ja przytyłam 1 kg. Jestem w 18 tc.

Czy ruchy dziecka czuć na początku jak takie delikatne pukanie palcem od środka?
Czułam coś takiego wczoraj i nie wiem czy to maleństwo.
Ja ciągle się zastanawiam czy będę potrafiła rozpoznać ruchy dziecka. Narazie się wsłuchuję i nic nie czuję.

Uwielbiam takich "fachowców" też sie kiedyś z takimi użeraliśmy.
My własnie zaczynamy wielkie pakowanie i w tym tygodniu się wyprowadzamy, aż mi się nie chce

Cytat:
Napisane przez malin30 Pokaż wiadomość
A obiady i tak jadamy późno, bo po 16.
Dla mnie to wcześnie my obiady jemy najczęściej ok. 17 a często zdarza się, że nawet o 18, w sumie to juz taka normalna pora dla nas. Wcześniej jemy tylko w weekendy bo jesteśmy w domu cały dzień.

Cytat:
Napisane przez Nika1980 Pokaż wiadomość
ja jem i sobie nie żałuję ( nigdy sobie nie żałowałam ale moja waga zwykle nie rusza się okolic 45 kg) nie wyobrażam sobie, że miałabym już nic nie zjeść po 19, głowa by mi pękła, mdliło by mnie i z głodu bym nie zasnęła.
Takiej to dobrze widocznie takie masz uwarunkowania. Też bym chciała jeść bez ograniczeń ale przy takim trybie jak Twój pewnie szybko waga by mi rosła

Cytat:
Napisane przez kizia86 Pokaż wiadomość
a to moje brzusioz dnia nadziej wydaje mi sie coraz wieksze
Piękny brzusio

Cytat:
Napisane przez Tequillla Pokaż wiadomość
witam poświątecznie, widzę że wiekszość mamusiek już wyschła po lanym poniedziałku
Dziś rano byłam u lekarza, bo spanikowałam... okazało się, że te kłucia tak głęboko w pochwie to prawdopodobnie objaw zapalenia, mam ostry stan zapalny- grzyb jakiś się przyplątał. Dostałam antybiotyk, ale zwolnienia nie brałam. Miałam też szybkie usg, dzieciątko sobie smacznie spało i nie chcialo pomachać do mamusi.
To dobrze, że poszłaś tak szybko. Nawet bym nie pomyślała, że grzybica objawia się takimi kłuciami.
Dużo zdrówka
precious_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-14, 15:16   #3635
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez precious_81 Pokaż wiadomość

Dla mnie to wcześnie my obiady jemy najczęściej ok. 17 a często zdarza się, że nawet o 18, w sumie to juz taka normalna pora dla nas. Wcześniej jemy tylko w weekendy bo jesteśmy w domu cały dzień.

Takiej to dobrze widocznie takie masz uwarunkowania. Też bym chciała jeść bez ograniczeń ale przy takim trybie jak Twój pewnie szybko waga by mi rosła
oj nie wzrosłaby ci tak szybko, bo jedzenie często małymi porcjami jest lepsze niż raz a dużo- po takim raz a dużo więcej się odłoży w tkance tłuszczowej niż jeśli będziesz jeść częśto a mniej .

ja właśnie zauważyłam, że w ciąży przybyło mi nie tylko w brzuszku ale też w biodrach- w sumie tego nie widać, tylko czuję jak spodnie stare próbuję założyć. ale mąż mówi, że to nie od tłuszczyku tylko wszystko się tak "rozsuwa" ..

Tequillko a jak cię to kłuło? pytam bo dziś byłam na spacerze i kilkakrotnie mnie zakuło głebiej w pochwie- cięzko to nazwać kłuciem to był taki krótki ale przeszywający ból.. dziwne...jak się powtórzy będę musiała dzwonić do położnej.

pojadłam owocków a na deserek 4 jajeczka z czekolady a smaku cappucino...a teraz sączę wode niegaz z kostkami lodu i cytrynką...uzależniłam się ostatnio

Okruszek rosnie tp: 28 marzec 2012

http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png
Nika1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-14, 15:16   #3636
precious_81
Wtajemniczenie

Cytat:
hej dawno mnie nie było jakoś tak dużo spraw miałam na głowie ale nareszcie mam chwilę żeby tu napisać... wspaniałe brzuszki tu widzę. Mi też zaczyna już widać. Jestem obecnie w 15 tyg ciąży i dzisiaj miałam robione USG ale ono już duże widać nóżki to jak kopie oraz jak ssie paluszka jakie ono jest piękne i moje... całe moje. Pani doktor powiedziała że żadnych nieprawidłowości nie widać i wszystko prawidłowo się rozwija. Szkoda tylko że nie było widać czy to chłopak czy dziewczynka.
Super, że Dzidzia zdrowa i wszystko dobrze

Cytat:
Napisane przez kizia86 Pokaż wiadomość
Bardzo mi miło moja rowniesniczko
Brzusio jak brzusio każdy inaczej je odbierarazm mówią,że za male innni na odwrótale ja dopiero teraz poczułam sie ze jestem w ciąży
OMmialam 22 grudzień
Ludziom nigdy sie nie dogodzi - albo za mały albo za duży, jakby nie mieli o czym gadać.
precious_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-14, 15:51   #3637
Tequillla
Zadomowienie

Cytat:
Oj, to dobrze. Czekam teraz jeszcze na wieści od miss.hot i sweetpinky. Ja mam jeszcze dwa dni niepewności. Poczytałam w necie o bólach głowy w czasie ciąży - rzecz normalna, chyba że jest zbyt mocny, towarzyszą temu mroczki przed oczami i wymioty, ewentualnie gdy ból umiejscowiony jest z rana w potylicy. Ja mam ból opasujący i zmieniający miejsce natężenia, ale po wizycie będę wiedziała, czy to nie od ciśnienia. Boję się...
Ta niepewność najgorsza. Mam wizytę umówioną na przyszły poniedziałek, ale wiedziałam że nie dam rady psychicznie tyle wytrzymać Głowa mnie bolała dwa dni przed świętami, miałam podwyższone ciśnienie i wymiotowałam ostro, ale ten ból tłumaczyłam sobie zmianami pogody, teraz już jest ok. Nie masz możliwości by zmierzyć sobie ciśnienie wcześniej?
Cytat:
To dobrze, że poszłaś tak szybko. Nawet bym nie pomyślała, że grzybica objawia się takimi kłuciami.
Dużo zdrówka
Dzięki Też nie pomyślałm że to grzybek, tym bardziej że wcześniej już miałam takie historie i objawy były inne- swędzenie i upławy o hmm.. dziwnym zapachu Byłam przekonana, że to szyjka mi się skraca lub rozwiera, ale na szczęście jest długa i taka jaka powinna być.
Cytat:
Tequillko a jak cię to kłuło? pytam bo dziś byłam na spacerze i kilkakrotnie mnie zakuło głebiej w pochwie- cięzko to nazwać kłuciem to był taki krótki ale przeszywający ból.. dziwne...jak się powtórzy będę musiała dzwonić do położnej.
Co do kłuć- przesłuchałam dzisiaj ginkę więc jestem na bieżąco Jeśli kłuje lekko po bokach brzuszka, nieco powyżej pachwin i powtarza się kilkakrotnie ,np przy każdym kroku (też mi sie tak zdarza po lewej stronie) to trzeba brać magnez, mnie zaleciła 2 tabletki Magne B6 dziennie, oprócz mojego elevitu, ktory biorę codziennie od miesiąca. A te kłucia spowodowane stanem zapalnym to taki krótki, przeszywający ból trwający chwilkę, sekundę dosłownie, tak jakby ktoś mi wbił igiełkę, ale tak znienacka atakuje co kilka godzin. Upławy też mam, ale wodniste i bezwonne.

Edytowane przez Tequillla
Czas edycji: 2009-04-14 o 15:53
Tequillla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-14, 16:00   #3638
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:

Co do kłuć- przesłuchałam dzisiaj ginkę więc jestem na bieżąco Jeśli kłuje lekko po bokach brzuszka, nieco powyżej pachwin i powtarza się kilkakrotnie ,np przy każdym kroku (też mi sie tak zdarza po lewej stronie) to trzeba brać magnez, mnie zaleciła 2 tabletki Magne B6 dziennie, oprócz mojego elevitu, ktory biorę codziennie od miesiąca. A te kłucia spowodowane stanem zapalnym to taki krótki, przeszywający ból trwający chwilkę, sekundę dosłownie, tak jakby ktoś mi wbił igiełkę, ale tak znienacka atakuje co kilka godzin. Upławy też mam, ale wodniste i bezwonne.
Te kłucia która ja mam są nie w podbrzuszu tylko tak jakby w pochwie i właśnie są takie przeszywające i krótkie- to jest coś między kłucie a skurczem...
póki co jest cisza, jeśli znów się powtórzy to będę dzwonić do połoznej...najgorsze, że tak czy siak do ginekologa mnie nie wyśle...a tak ze słuchu to sobie mogę sama infekcje stwierdzić. żebym ja była w Polsce...

no nic zobaczymy. póki co nie będę wpadać w panikę. jak wpadnę to dam znać

Stary 2009-04-14, 16:08   #3639
joannah
Rozeznanie

GG do joannah

Co do bóli głowy, to mnie w pierwszej ciaży dosyc czesto bolała głowa i chodziłam do neurologa i miałam robione eeg głowy, ale nic nie wykazało, pani neurolog powiedziała mi że to wina hormonów, że boli głowa. w tej ciazy też mi sie zdarzaja bóle głowy, ostatnio tak mnie bolała głowa że wymiotowałam. Dlatego lepiej wziaść kawałek proszka tak jak pisała Nika to wtedy jest szansa ze ból przejdzie.

po świętach dobrze, szybko minęły...
joannah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-14, 16:16   #3640
margolcia1006
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 19martusia86 Pokaż wiadomość
To daj znać co i jak bo też zaobserwowałam u siebie twardnienie macicy (szyjka mi się nie skraca, więc tak to ok ) codziennie wieczorkiem jak się położę to brzuszek robi się twardy na kilka sekund o czym przechodzi i jak położę w tym miejscu rękę to czuję jak bobas rozrabia
Dodzwoniłam się do swojej lekarki. Mam wziąć 2 no-spy dziś i raczej się oszczędzać. Jak do jutra nie przejdzie to mam się wstawić na wizycie. Na szczęście dzisiaj już wraca z urlopu i jutro normalnie przyjmuje. W sumie nic więcej mi nie powiedziała. U mnie ta macica cały czas jest twarda jakaś.... No nic, czekamy do jutra....

Cytat:
Ja bulgotanie to mam codziennie ale wydaje mi się że to raczej jelita niż dzidzia. Wogóle to ja nie wiem na czym polegają te "pierwsze ruchy" dieciątka. Codziennie wsłuchuję się w swój brzuch ale nie umiem odróznić ruchów dziecka od trawienia Pewnie dopiero jak poczuję wyrażne kopniaki to będę wiedziała ze to moja dzidzia Zresztą z moją siostrą było tak samo. Ona dopiero pierwsze ruchy poczuła w 24 tyg jak dostała ostrego kopniaka

Cytat:
Ta niepewność najgorsza. Mam wizytę umówioną na przyszły poniedziałek, ale wiedziałam że nie dam rady psychicznie tyle wytrzymać Głowa mnie bolała dwa dni przed świętami, miałam podwyższone ciśnienie i wymiotowałam ostro, ale ten ból tłumaczyłam sobie zmianami pogody, teraz już jest ok. Nie masz możliwości by zmierzyć sobie ciśnienie wcześniej?

Dzięki Też nie pomyślałm że to grzybek, tym bardziej że wcześniej już miałam takie historie i objawy były inne- swędzenie i upławy o hmm.. dziwnym zapachu Byłam przekonana, że to szyjka mi się skraca lub rozwiera, ale na szczęście jest długa i taka jaka powinna być.

Życzę szybkiego powrotu do zdrówka
margolcia1006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-14, 16:44   #3641
Tequillla
Zadomowienie

Cytat:
Te kłucia która ja mam są nie w podbrzuszu tylko tak jakby w pochwie i właśnie są takie przeszywające i krótkie- to jest coś między kłucie a skurczem...
póki co jest cisza, jeśli znów się powtórzy to będę dzwonić do połoznej...najgorsze, że tak czy siak do ginekologa mnie nie wyśle...a tak ze słuchu to sobie mogę sama infekcje stwierdzić. żebym ja była w Polsce...

no nic zobaczymy. póki co nie będę wpadać w panikę. jak wpadnę to dam znać
Nika, tylko spokój może nas uratować Czy masz możliwość zrobienia posiewu, wymazu z pochwy? Co robia Holenderki gdy im się infekcja przyplącze... ? chyba mają wtedy możliwość kontaktu z ginem? Dziwny kraj ta Holandia, takie problemy a zawsze wyobrażałam sobie ją tak pięknie, sielankowo... tulipany, wiatraki...
Stary 2009-04-14, 16:49   #3642
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Nika, tylko spokój może nas uratować Czy masz możliwość zrobienia posiewu, wymazu z pochwy? Co robia Holenderki gdy im się infekcja przyplącze... ? chyba mają wtedy możliwość kontaktu z ginem? Dziwny kraj ta Holandia, takie problemy a zawsze wyobrażałam sobie ją tak pięknie, sielankowo... tulipany, wiatraki...

nie, nie mają... jak masz jakieś objawy to idziesz do lekarz domowego, który przepisuje ci leki. jak chcesz cytologię ( raz 4 lata tu się chyba robi) to też robi ją lekarz domowy. nie wiem jak bardzo zła musiałaby byćsytuacja żeby ci wreszcie dał skierowanie do gina, bo ja po dwóch próbach leczenia grzybicy przed ciążą w końcu będąc w polsce poszłam do gina, gdzie mnie obejrzano i dostałam leki które pomogły.

miałam w grudniu cyto...gr I

o posiewie to tu można pomarzyć...

no nic... będę się obserwować jak coś to zawsze mogę zadzwonić do położnej i się poradzić..ona pewnie powie : proszę jechać do lekarza dom...

idę robić obiadek, warzywka z ryżem i cordon bleu - żeby mnie ktoś o umiejętności kulinarne nie posądził: cordon bleu kupiłam gotowe

Stary 2009-04-14, 17:22   #3643
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Wróciłam
Z okruszkiem wszystko ok , obrzęk stanowczo ustąpił, a Okruszek wypiął się do nas tyłkiem i prawdopodobnie będzie chłopak Potem założył nogę na nogę i ssał sobie paluszka - luzak
Dostałam zwolnienie na dwa tygodnie
No i przynajmniej jestem już spokojniejsza
A za tydzień USG genetyczne

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-14, 17:31   #3644
19martusia86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Wróciłam
Z okruszkiem wszystko ok , obrzęk stanowczo ustąpił, a Okruszek wypiął się do nas tyłkiem i prawdopodobnie będzie chłopak Potem założył nogę na nogę i ssał sobie paluszka - luzak
No to super, że wszystko ok!!!
19martusia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-14, 17:51   #3645
aniago25
Zadomowienie

Miss.hot to dobrze że wszystko ok, żeby mi tak lekarz płeć powiedział w piątek ale pewnie nie bedzie widać
Stary 2009-04-14, 20:31   #3646
zartownis
Zadomowienie

Cytat:
no i rosnę mamy 14 tygodni i 3 dni i półtora kilograma na plusie!
Gratuluje, ja to juz dobre 3 kg przytylam, a moj bobas jest troche mlodszy
Cytat:
Na pewno sama się rozładowała i to jeszcze po świętach
Rozladowala sie juz jakis czas temu i ciagle zapominam kupic nowa, ciekawe dlaczego
Cytat:
Wróciłam
Super

Co do tycia to powiem Wam ciekawostke. Mam siostry blizniaczki i jedna z nich w czasie ciazy przytyla 10kg, a druga (rodzila w styczniu)17kg Ciekawe ile ja przy tyje, ale znajac moja tendencje do tycia to pewnie sporo. TZ ma juz zapowiedziane, ze jak maluszek skonczy pol roku to on bedzie sie nim zajmowal popoludniami(po pracy) a ja bede latac z powrotem na fitnes

Edytowane przez zartownis
Czas edycji: 2009-04-14 o 20:33
zartownis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-14, 20:41   #3647
SANDRAA
Raczkowanie

Jestem nowa w tym wątku więc musze troszkę nadrobić, jestem w 14 tyg ciąży a termin porodu (cesarki) mam na 6 października,tydzień temu byłam na badaniach prenatalnych niestety nie dowiedziałam się jakiej płci jest moj maluszek
SANDRAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-14, 21:30   #3648
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:

Chyba jutro pójdę do naszej pielęgniarki, żeby zmierzyła mi ciśnienie. A że na takie bóle w dole brzucha pomaga magnez to nie wiedziałam. Ale nie będę nic brała na własną rękę. Dowiem się od gina w czwartek.

Cytat:
Wróciłam
Uff, to dobrze.

A gdzie sweetpinky?
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-14, 21:44   #3649
sweetpinky
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba jutro pójdę do naszej pielęgniarki, żeby zmierzyła mi ciśnienie. A że na takie bóle w dole brzucha pomaga magnez to nie wiedziałam. Ale nie będę nic brała na własną rękę. Dowiem się od gina w czwartek.

Uff, to dobrze.

A gdzie sweetpinky?
jestem, dopiero teraz wróciłam od gina.
Mam zwolnienie na 16 dni stwierdził, że to moje ciśnienie jest strasznie niebezpieczne, jak mi dziś zmierzył to miałam 169 na 97
mam mierzyć 2 razy dziennie codziennie i zapisywać do książeczki i jak będę mieć ciśnienie powyżej 140 to mam wykupić taki lek z recepty.
Na zwolnieniu wpisał mi kod choroby 010 i nie wiem co to oznacza

sweetpinky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-14, 22:06   #3650
19martusia86
Zadomowienie

Krew mi z nosa pociekła ciurkiem... cholera do tej pory zauważałam krew tylko wtedy gdy nos wycierałam a teraz nie dość, że coś mnie chyba bierze i katar mam (no chyba, że coś pyli) to jeszcze takie niespodzianki. Swoją drogą kobiety gdzie się podział ten kop energii który miał mnie dopaść w drugim trymestrze?!

---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

Cytat:
Napisane przez sweetpinky Pokaż wiadomość
Mam zwolnienie na 16 dni stwierdził, że to moje ciśnienie jest strasznie niebezpieczne, jak mi dziś zmierzył to miałam 169 na 97
mam mierzyć 2 razy dziennie codziennie i zapisywać do książeczki i jak będę mieć ciśnienie powyżej 140 to mam wykupić taki lek z recepty.
Zerknij sobie tutaj: http://stary1.portalmed.pl/finn2/kla...stm?klas=icd10
19martusia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-15, 06:13   #3651
Foka29
Zadomowienie

Cytat:
(...)
Co do wagi to tak naprawdę nie ma co przyrównywać się do kogoś - każda z nas ma inną wagę wyjściową, inną tendencję do tycia no i różnie waży dziecko, różna jest ilość wód płodowych itp. Także pewnie wszystkim nam będą rosły brzuszki w innym tempie i waga pewnie też.
Pewnie, że tak. Ja startowałam z oponką na brzuszku, więc jak dziecko było całkiem malutkie to miało sobie z czego czerpać. Dopiero teraz zaczyna doładowywać z zewnątrz.

Cytat:
Krew mi z nosa pociekła ciurkiem... cholera do tej pory zauważałam krew tylko wtedy gdy nos wycierałam a teraz nie dość, że coś mnie chyba bierze i katar mam (no chyba, że coś pyli) to jeszcze takie niespodzianki. Swoją drogą kobiety gdzie się podział ten kop energii który miał mnie dopaść w drugim trymestrze?!
Taaak, też się przede mną ukrywa
Foka29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-15, 07:33   #3652
sweetpinky
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

Zerknij sobie tutaj: http://stary1.portalmed.pl/finn2/kla...stm?klas=icd10
mi w piątek tak ciekła krew z nosa aż zemdlałam.
Dzięki za kody. Ten kod oznacza właśnie nadciśnienie które mam
.
Cytat:
Napisane przez Foka29 Pokaż wiadomość
Pewnie, że tak. Ja startowałam z oponką na brzuszku, więc jak dziecko było całkiem malutkie to miało sobie z czego czerpać. Dopiero teraz zaczyna doładowywać z zewnątrz.

Taaak, też się przede mną ukrywa
przede mną też

Jedyna dobra informacja u gina wczoraj to to, że przytyłam tylko pół kilo, czyli od początku ciąży przytyłam 1,800 może jednak uda mi się mało przytyć

Stary 2009-04-15, 08:56   #3653
Tequillla
Zadomowienie

Wiecie coś na temat tych wózków? http://www.90n.pl/sklep/product/p/739/mutsy,slider.html
Wczoraj mi się taki spodobał, śliczny zielony kolor, żółty też mi się podoba z wyglądu wszystkomający... szukam własnie opinii na jego temat, ale nie znalazłam NIC... Podobno holenderski, Nika widujesz takie na ulicach? Czy bóle się powtórzyły? żeby nie....

Edytowane przez Tequillla
Czas edycji: 2009-04-15 o 08:57
Tequillla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-15, 09:05   #3654
sweetpinky
Zakorzenienie

Cytat:
Wiecie coś na temat tych wózków? http://www.90n.pl/sklep/product/p/739/mutsy,slider.html
Wczoraj mi się taki spodobał, śliczny zielony kolor, żółty też mi się podoba z wyglądu wszystkomający... szukam własnie opinii na jego temat, ale nie znalazłam NIC... Podobno holenderski, Nika widujesz takie na ulicach? Czy bóle się powtórzyły? żeby nie....
ja właśnie w tym wózku się zakochałam świetnie wygląda na żywo, jest taki zgrabny. Moja koleżanka ma kolegę w sklepie z wózkami i bardzo polecał.
Ale też bym chciała poznać opinię dziewczyn.
Mi właśnie też się podoba zielony

Stary 2009-04-15, 09:10   #3655
Tequillla
Zadomowienie

śliczny jest ta zieleń taka radosna, w sam raz na jesienno-zimową porę
Stary 2009-04-15, 09:18   #3656
sweetpinky
Zakorzenienie

Cytat:
śliczny jest ta zieleń taka radosna, w sam raz na jesienno-zimową porę
ano właśnie
podoba mi się też to w nim, że jest na wyboiste tereny a jak się wprowadzę do nowego domu w lesie to będzie w sam raz na kamienie i korzenie

Stary 2009-04-15, 09:25   #3657
Tequillla
Zadomowienie

Fakt, ma dużo zalet- te kółka, spora gondolka, rączka się fajnie reguluje itd.. ciekawa jestem jakie są wady.
Stary 2009-04-15, 09:32   #3658
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:

hej Tequillko, to prawda, że mutsy też są tutaj popularne, ale jednak nie przebiją quinny- większość ludzi kupuje właśnie quinny i bardzo je sobie chwalą, zresztą te wózki otrzymały jakieś nagrody.
ale widywać na ulicy widuję też mutsy ale niestety nie wiem jakie są o nich opinie....

wczoraj raz mnie zakuło i to wszystko, więc dziś nadal czekam...

a ja nie narzekam i muszę przyznać, że mam dużo energii i optymizmu w sobie wstaję zawsze raniutko z mężem choć nie muszę, zwykle mam dobry humorek i ochotę na pracę może to też dlatego , że wieczorami robimy nadal te ćwiczenia i relaksacje - czuję się po nich bardzo fajnie

Stary 2009-04-15, 09:46   #3659
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Napisane przez sweetpinky Pokaż wiadomość
ale się dorobiłaś nadciśnienia. A przed ciążą miałaś do tego tendencję? Jakieś sprawy dziedziczne?

Cytat:
jak dla mnie o 1000 zł za dużo kosztuje, po drugie widziałam go na żywo (na moim osiedlu pani była z dzieckiem na spacerku) i nie uważam, żeby gondola była duża, a jego skrętność pozostawia wiele do życzenia.
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-15, 09:48   #3660
edytte
Zadomowienie

GG do edytte

[QUOTE=Nika1980;11880102]nie, nie mają... jak masz jakieś objawy to idziesz do lekarz domowego, który przepisuje ci leki. jak chcesz cytologię ( raz 4 lata tu się chyba robi) to też robi ją lekarz domowy. nie wiem jak bardzo zła musiałaby byćsytuacja żeby ci wreszcie dał skierowanie do gina, bo ja po dwóch próbach leczenia grzybicy przed ciążą w końcu będąc w polsce poszłam do gina, gdzie mnie obejrzano i dostałam leki które pomogły.

miałam w grudniu cyto...gr I

o posiewie to tu można pomarzyć...

no nic... będę się obserwować jak coś to zawsze mogę zadzwonić do położnej i się poradzić..ona pewnie powie : proszę jechać do lekarza dom...

Ja sama coś o tym wiem trzeba słuchać się troszeczkę siebie my same często wiemy kiedy coś z nami jest nie tak. Ja jestem na to najlepszym dowodem. Tak od ok 9 tc męczyły mnie bóle brzucha takie kłujące i często sikałam (bardzo często) wszyscy mówili mi że to normalne w ciąży a ja czułam się coraz gorzej. Chodziłam coraz częściej do łazienki i miałam wrażenie że wychodząc z niej nadal chce mi się siku. Poszłam w tedy do lekarza z wynikami i ten sprawdził je pobieżnie i stwierdził że wszystko jest ok. Pomyślałam wtedy że może rzeczywiście może wszystko jest ok, poprosiłam go jeszcze o zwolnienie bo nie dawałam rady w pracy. Odmówił mi. Poszłam więc specjalnie do innego już prywatnie specjalnie po zwolnienie i ten przeglądając moje wyniki stwierdził że jest coś nie tak. Zrobiłam posiew moczu i okazało się że jest infekcja bakteryjna. Trafiłam do szpitala na tydzień. Teraz będę już prywatnie chodzić bo doszłam do wniosku że lepiej zapłacić i wiedzieć że ktoś się interesuje tobą i twoim dzieckiem.
edytte jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości