|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: mamusie wrześniowo - październikowe 2009!
Cytat:
Brzusio jak brzusio każdy inaczej je odbiera razm mówią,że za male innni na odwrót ale ja dopiero teraz poczułam sie ze jestem w ciąży![]() OM mialam 22 grudzień![]() Dziewczyny czy czujecie już ruchy swoich maluszków,ja mam czasem takie wrazenie wieczorkiem jak sie położe,ze ktoś mnie tam zaczepia ale nie jestem pewna podkreslam ze jestem mamą po raz drugi
|
|
|
#3632 |
|
Zadomowienie
|
Ja jestem w pierwszej ciąży i mówią że w pierwszej to się wyczuwa trochę później te ruchy ja jestem w 15 tc i nie wiem czy to moje przelewanie (Jakieś takie dziwne) to ja czy mój dzidziuś. napiszcie mi kiedy wy poczułyście pierwsze ruchy dziecka. Czy to możliwe że ja mogę już czuć takie bulgotanie mojego maleństwa?
|
|
|
|
#3633 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3634 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Czemu te Święta trwają tak krótko
tak szybko nam przeleciały te dni a było tak milutko ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Co do wagi to tak naprawdę nie ma co przyrównywać się do kogoś - każda z nas ma inną wagę wyjściową, inną tendencję do tycia no i różnie waży dziecko, różna jest ilość wód płodowych itp. Także pewnie wszystkim nam będą rosły brzuszki w innym tempie i waga pewnie też. Najważniejsze, że są dobre wyniki i mamusia dobrze się czuje. Cytat:
Uwielbiam takich "fachowców" też sie kiedyś z takimi użeraliśmy.My własnie zaczynamy wielkie pakowanie i w tym tygodniu się wyprowadzamy, aż mi się nie chce ![]() Dla mnie to wcześnie my obiady jemy najczęściej ok. 17 a często zdarza się, że nawet o 18, w sumie to juz taka normalna pora dla nas. Wcześniej jemy tylko w weekendy bo jesteśmy w domu cały dzień.Cytat:
widocznie takie masz uwarunkowania. Też bym chciała jeść bez ograniczeń ale przy takim trybie jak Twój pewnie szybko waga by mi rosła ![]() Piękny brzusio ![]() Cytat:
Dużo zdrówka
|
|||||
|
|
|
#3635 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja właśnie zauważyłam, że w ciąży przybyło mi nie tylko w brzuszku ale też w biodrach- w sumie tego nie widać, tylko czuję jak spodnie stare próbuję założyć. ale mąż mówi, że to nie od tłuszczyku tylko wszystko się tak "rozsuwa" .. ![]() Tequillko a jak cię to kłuło? pytam bo dziś byłam na spacerze i kilkakrotnie mnie zakuło głebiej w pochwie- cięzko to nazwać kłuciem to był taki krótki ale przeszywający ból.. dziwne...jak się powtórzy będę musiała dzwonić do położnej. ![]() pojadłam owocków a na deserek 4 jajeczka z czekolady a smaku cappucino...a teraz sączę wode niegaz z kostkami lodu i cytrynką...uzależniłam się ostatnio
|
|
|
#3636 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ludziom nigdy sie nie dogodzi - albo za mały albo za duży, jakby nie mieli o czym gadać. |
|
|
|
|
#3637 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Głowa mnie bolała dwa dni przed świętami, miałam podwyższone ciśnienie i wymiotowałam ostro, ale ten ból tłumaczyłam sobie zmianami pogody, teraz już jest ok. Nie masz możliwości by zmierzyć sobie ciśnienie wcześniej? Cytat:
Byłam przekonana, że to szyjka mi się skraca lub rozwiera, ale na szczęście jest długa i taka jaka powinna być.Cytat:
Jeśli kłuje lekko po bokach brzuszka, nieco powyżej pachwin i powtarza się kilkakrotnie ,np przy każdym kroku (też mi sie tak zdarza po lewej stronie) to trzeba brać magnez, mnie zaleciła 2 tabletki Magne B6 dziennie, oprócz mojego elevitu, ktory biorę codziennie od miesiąca. A te kłucia spowodowane stanem zapalnym to taki krótki, przeszywający ból trwający chwilkę, sekundę dosłownie, tak jakby ktoś mi wbił igiełkę, ale tak znienacka atakuje co kilka godzin. Upławy też mam, ale wodniste i bezwonne.
Edytowane przez Tequillla Czas edycji: 2009-04-14 o 15:53 |
|||
|
|
|
#3638 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
póki co jest cisza, jeśli znów się powtórzy to będę dzwonić do połoznej...najgorsze, że tak czy siak do ginekologa mnie nie wyśle...a tak ze słuchu to sobie mogę sama infekcje stwierdzić. żebym ja była w Polsce... no nic zobaczymy. póki co nie będę wpadać w panikę. jak wpadnę to dam znać
|
|
|
#3639 |
|
Rozeznanie
|
Co do bóli głowy, to mnie w pierwszej ciaży dosyc czesto bolała głowa i chodziłam do neurologa i miałam robione eeg głowy, ale nic nie wykazało, pani neurolog powiedziała mi że to wina hormonów, że boli głowa. w tej ciazy też mi sie zdarzaja bóle głowy, ostatnio tak mnie bolała głowa że wymiotowałam. Dlatego lepiej wziaść kawałek proszka tak jak pisała Nika to wtedy jest szansa ze ból przejdzie.
po świętach dobrze, szybko minęły... |
|
|
|
#3640 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
. Wogóle to ja nie wiem na czym polegają te "pierwsze ruchy" dieciątka. Codziennie wsłuchuję się w swój brzuch ale nie umiem odróznić ruchów dziecka od trawienia Pewnie dopiero jak poczuję wyrażne kopniaki to będę wiedziała ze to moja dzidzia Zresztą z moją siostrą było tak samo. Ona dopiero pierwsze ruchy poczuła w 24 tyg jak dostała ostrego kopniaka ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3641 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czy masz możliwość zrobienia posiewu, wymazu z pochwy? Co robia Holenderki gdy im się infekcja przyplącze... ? chyba mają wtedy możliwość kontaktu z ginem? Dziwny kraj ta Holandia, takie problemy a zawsze wyobrażałam sobie ją tak pięknie, sielankowo... tulipany, wiatraki...
|
|
|
|
|
#3642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie, nie mają... jak masz jakieś objawy to idziesz do lekarz domowego, który przepisuje ci leki. jak chcesz cytologię ( raz 4 lata tu się chyba robi) to też robi ją lekarz domowy. nie wiem jak bardzo zła musiałaby byćsytuacja żeby ci wreszcie dał skierowanie do gina, bo ja po dwóch próbach leczenia grzybicy przed ciążą w końcu będąc w polsce poszłam do gina, gdzie mnie obejrzano i dostałam leki które pomogły. miałam w grudniu cyto...gr I o posiewie to tu można pomarzyć... no nic... będę się obserwować jak coś to zawsze mogę zadzwonić do położnej i się poradzić..ona pewnie powie : proszę jechać do lekarza dom... idę robić obiadek, warzywka z ryżem i cordon bleu - żeby mnie ktoś o umiejętności kulinarne nie posądził: cordon bleu kupiłam gotowe
|
|
|
#3643 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam
![]() Z okruszkiem wszystko ok , obrzęk stanowczo ustąpił, a Okruszek wypiął się do nas tyłkiem i prawdopodobnie będzie chłopak Potem założył nogę na nogę i ssał sobie paluszka - luzak ![]() Dostałam zwolnienie na dwa tygodnie No i przynajmniej jestem już spokojniejsza A za tydzień USG genetyczne
|
#3644 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3645 |
|
Zadomowienie
|
Miss.hot to dobrze że wszystko ok, żeby mi tak lekarz płeć powiedział w piątek
ale pewnie nie bedzie widać
|
#3646 | |
|
Zadomowienie
|
Gratuluje, ja to juz dobre 3 kg przytylam, a moj bobas jest troche mlodszy
![]() ![]() Rozladowala sie juz jakis czas temu i ciagle zapominam kupic nowa , ciekawe dlaczego![]() Cytat:
![]() Co do tycia to powiem Wam ciekawostke . Mam siostry blizniaczki i jedna z nich w czasie ciazy przytyla 10kg, a druga (rodzila w styczniu)17kg , ale znajac moja tendencje do tycia to pewnie sporo . TZ ma juz zapowiedziane, ze jak maluszek skonczy pol roku to on bedzie sie nim zajmowal popoludniami(po pracy ) a ja bede latac z powrotem na fitnesEdytowane przez zartownis Czas edycji: 2009-04-14 o 20:33 |
|
|
|
|
#3647 |
|
Raczkowanie
|
Jestem nowa w tym wątku więc musze troszkę nadrobić, jestem w 14 tyg ciąży a termin porodu (cesarki) mam na 6 października,tydzień temu byłam na badaniach prenatalnych niestety nie dowiedziałam się jakiej płci jest moj maluszek
|
|
|
|
#3648 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A gdzie sweetpinky?
|
|
#3649 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam zwolnienie na 16 dni stwierdził, że to moje ciśnienie jest strasznie niebezpieczne, jak mi dziś zmierzył to miałam 169 na 97 ![]() ![]() mam mierzyć 2 razy dziennie codziennie i zapisywać do książeczki i jak będę mieć ciśnienie powyżej 140 to mam wykupić taki lek z recepty. Na zwolnieniu wpisał mi kod choroby 010 i nie wiem co to oznacza
|
|
#3650 | |
|
Zadomowienie
|
Krew mi z nosa pociekła ciurkiem... cholera do tej pory zauważałam krew tylko wtedy gdy nos wycierałam a teraz nie dość, że coś mnie chyba bierze i katar mam (no chyba, że coś pyli) to jeszcze takie niespodzianki. Swoją drogą kobiety gdzie się podział ten kop energii który miał mnie dopaść w drugim trymestrze?!
---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3651 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3652 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki za kody . Cytat:
![]() Jedyna dobra informacja u gina wczoraj to to, że przytyłam tylko pół kilo, czyli od początku ciąży przytyłam 1,800
|
|
#3653 |
|
Zadomowienie
|
Wiecie coś na temat tych wózków? http://www.90n.pl/sklep/product/p/739/mutsy,slider.html
Wczoraj mi się taki spodobał, śliczny zielony kolor, żółty też mi się podoba z wyglądu wszystkomający... szukam własnie opinii na jego temat, ale nie znalazłam NIC... Podobno holenderski, Nika widujesz takie na ulicach? Czy bóle się powtórzyły? żeby nie....
Edytowane przez Tequillla Czas edycji: 2009-04-15 o 08:57 |
|
|
|
#3654 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
świetnie wygląda na żywo, jest taki zgrabny. Moja koleżanka ma kolegę w sklepie z wózkami i bardzo polecał.Ale też bym chciała poznać opinię dziewczyn. Mi właśnie też się podoba zielony
|
|
#3656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() podoba mi się też to w nim, że jest na wyboiste tereny a jak się wprowadzę do nowego domu w lesie to będzie w sam raz na kamienie i korzenie
|
|
#3658 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hej Tequillko, to prawda, że mutsy też są tutaj popularne, ale jednak nie przebiją quinny- większość ludzi kupuje właśnie quinny i bardzo je sobie chwalą, zresztą te wózki otrzymały jakieś nagrody. ale widywać na ulicy widuję też mutsy wczoraj raz mnie zakuło i to wszystko, więc dziś nadal czekam... a ja nie narzekam i muszę przyznać, że mam dużo energii i optymizmu w sobie wstaję zawsze raniutko z mężem choć nie muszę, zwykle mam dobry humorek i ochotę na pracę może to też dlatego , że wieczorami robimy nadal te ćwiczenia i relaksacje - czuję się po nich bardzo fajnie
|
|
|
#3659 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale się dorobiłaś nadciśnienia. A przed ciążą miałaś do tego tendencję? Jakieś sprawy dziedziczne?Cytat:
jak dla mnie o 1000 zł za dużo kosztuje, po drugie widziałam go na żywo (na moim osiedlu pani była z dzieckiem na spacerku) i nie uważam, żeby gondola była duża, a jego skrętność pozostawia wiele do życzenia.
|
|
#3660 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=Nika1980;11880102]nie, nie mają... jak masz jakieś objawy to idziesz do lekarz domowego, który przepisuje ci leki. jak chcesz cytologię ( raz 4 lata tu się chyba robi) to też robi ją lekarz domowy. nie wiem jak bardzo zła musiałaby byćsytuacja żeby ci wreszcie dał skierowanie do gina, bo ja po dwóch próbach leczenia grzybicy przed ciążą w końcu będąc w polsce poszłam do gina, gdzie mnie obejrzano i dostałam leki które pomogły.
miałam w grudniu cyto...gr I o posiewie to tu można pomarzyć... no nic... będę się obserwować jak coś to zawsze mogę zadzwonić do położnej i się poradzić..ona pewnie powie : proszę jechać do lekarza dom... Ja sama coś o tym wiem trzeba słuchać się troszeczkę siebie my same często wiemy kiedy coś z nami jest nie tak. Ja jestem na to najlepszym dowodem. Tak od ok 9 tc męczyły mnie bóle brzucha takie kłujące i często sikałam (bardzo często) wszyscy mówili mi że to normalne w ciąży a ja czułam się coraz gorzej. Chodziłam coraz częściej do łazienki i miałam wrażenie że wychodząc z niej nadal chce mi się siku. Poszłam w tedy do lekarza z wynikami i ten sprawdził je pobieżnie i stwierdził że wszystko jest ok. Pomyślałam wtedy że może rzeczywiście może wszystko jest ok, poprosiłam go jeszcze o zwolnienie bo nie dawałam rady w pracy. Odmówił mi. Poszłam więc specjalnie do innego już prywatnie specjalnie po zwolnienie i ten przeglądając moje wyniki stwierdził że jest coś nie tak. Zrobiłam posiew moczu i okazało się że jest infekcja bakteryjna. Trafiłam do szpitala na tydzień. Teraz będę już prywatnie chodzić bo doszłam do wniosku że lepiej zapłacić i wiedzieć że ktoś się interesuje tobą i twoim dzieckiem. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:09.

Mi wg kalendarza wychodzi 17tc hmm mozna wiedziec kiedy mialas OM??
ale ja dopiero teraz poczułam sie ze jestem w ciąży
mialam 22 grudzień
tak szybko nam przeleciały te dni a było tak milutko
?
.

Byłam przekonana, że to szyjka mi się skraca lub rozwiera, ale na szczęście jest długa i taka jaka powinna być.

żeby nie....