|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 | |
|
Ola-Unhola
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2009 - "dziewiec miesiecy stwarzania malego swiata"c
Cytat:
Może innym razem
|
|
#3752 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2009 - "dziewiec miesiecy stwarzania malego swiata"c
Cytat:
![]() UnholyOne, żeby tylko do jednej , Nasz pit jeszcze w lesie , ale niech się Małż martwi ![]() To już niedługo do USG, nie stresuj się, nasze kciuki mają magiczną moc ![]() Cytat:
.Cytat:
, taką zamierzam kupić, tylko z dużą i małą żyrafką . Trochę obraz zakłócają mi te kółka, ale poza tym fajne to jest
|
|
|
#3753 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Cytat:
Cytat:
ja do lekarza chodzę prywatnie i wszystkie badania też robię w prywatnym laboratorium, więc teoretycznie by im chyba zależało żeby skasować mnie za 3 kłucia ![]() A zresztą nawet gin mi powiedział, że mam czekać 2 godziny. Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, już z tego powodu mi się nie podoba
|
|
|
#3755 | |||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
w sumie u nas w sypialni tez ledwo miesci sie lozeczko ale jakos sie przemeczymy ten czas Cytat:
no i bierze sprzataczke ![]() Cytat:
on mnie tknac nie chce ![]() w niedziele u niego spalam i nic i jeszcze mial mnie ogolic i nie zrobil nawet tego musialam wczoraj sie sama gimnastykowac
|
|
|
#3756 |
|
Zakorzenienie
|
Witam poswiątecznie
Później będę nadrabiac świateczne braki, teraz wpadłam na szybko: Afrodytko gratuluję chłopca Jusali wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia! ![]() Wczoraj byłam u gina. No i jestem na L4 wpadłam do pracy zostawić zwolnienie, pozabierac swoje rzeczy i przygotować wszystko, poukładać żeby się inni tu odnaleźli ![]() Nowy gabinet gina mnie powalił, jest tak ładny, że mogłabym tam siedziec i siedziec, wygląda jak klubokawiarnia cały w szarościach i fioletach, z kryształowymi zyrandolami, z wielką aksamitną kanapą, nawet fotel będzie fioletowy ale poprzedni był w obskórnej kamienicy więc wcale mu się nie dziwię, że jak w końcu uzbierał kasę to zrobił cos tak ładnego Ale monitora od usg nie zmienił (dalej trzeba się wykręcać) wiec będę dziś dzwonić do ultrasonografa, u którego robiłam połówkowe z echem i genetyczne w 12 tyg i postaram się umówić jeszcze na koniec kwietnia. Wczoraj podejrzelismy młodego tylko na tyle żeby zobaczyć czy wszystko ok, wisi nadal na nietoperza, chyba mu tak dobrze Co do glukozy to mnie pobrały krew od razu po dwóch godzinach i dziś gin oglądając wyniki zwrócił uwagę, że to źle, że właśnie powinny jeszcze po godzinie oznaczyć poziom, ale ponieważ wynik jest ok więc na szczęście nie będę musiała tego powtarzać, uffff ![]() Aaa i właściwie to powiedział, że do wszystkich badań z wyjątkeim glukozy wcale nie trzeba byc na czczo, można być po lekkim posiłku, ale jak to okreslił - ludzie sa różni, jeden naje się golonki, a potem cholesterol np. wyjdzie mu z kosmosu więc lepiej wszystkim mówić żeby byli na głodniaka niz potem powtarzać coś lub leczyc bez sensu. Unholy kołyseczka słodka, bierz i się nie zastanawiaj! ![]() P4w to co znalazłas jest boskie, tylko cena no i długośc 66cm..żeby chociaż na dłużej było... Ja kołyskę odziedziczę po synku kuzynki więc nie mam co sie napalac i oglądać innych..
|
|
|
|
#3757 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
dobra lece do miasta - trzeba korzystac poki czort w przedszkolu
![]() papa
|
|
#3758 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() albo chociaż mieć kawałek działki ![]() Co do odwiedzin też już napomknęłam małzowi, żeby sobie wybił z głowy najazd jego rodziców do szpitala. Co do wizytacji w domu to jeszcze mu nie mówiłam bo chciałam, żeby sobie pierwsze przetrawił, że nie zyczę sobie ich oglądać zaraz po porodzie. Za to mój wspaniały małż wymyślił sobie wesele na początku września ![]() wiejskie wesele takie w remizie na minimum 200 osób i okropnie się z nami wybiera ![]() Jednak faceci to nie mają rozumu
|
|
|
#3759 |
|
Ola-Unhola
|
Ja też się sama gimnastykowałam z goleniem, jedyne co zrobił Tż - to poradził mi wziąc lusterko do wanny...
Dzisiaj mu wypomniałam, ze mnie nie tyka. Ostatnimi czasy - dawno, to ja go zachęcałam, a teraz bym chciała, zeby to on mnie napastował M.in. ze względu na to, że robię się większa i chciałabym się poczuc pożądana (a nie sama go namawiac), jednak mój małż stwierdził, że to chyba się już robi nie tak bezpieczne jak wcześniej - chodziło mu o możliwośc wywołania przedwczesnego porodu skurczami.Zaprzeczyłam i powiedziałam, ze ja nawet nie muszę miec orgazmu, chodzi o samą przyjemnośc przytulania. No i zobaczymy, czy coś zadziała...
Edytowane przez UnholyOne Czas edycji: 2009-04-15 o 10:31 |
|
|
|
#3760 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3761 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
Dzisiaj nastawiam się bojowo na Panią..zobaczymy co z tego wyjdzie... Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Teraz już wszystko będzie dobrze...wszystko wróci do normy![]() Cytat:
![]() A ja niestety wczoraj pokłóciłam sie z Tżetem...w zasadzie w sobotę się pokłóciliśmy...póxniej było ok, a wczoraj nagle sprawa wróciła...i spać poszliśmy w niezbyt dobrych humorach, a ja nie miałam siły na nic...zaglądałam do Was, ale ciężko było coś napisać...dzisiaj od rana Tż wyszedł pozałatwiać sprawy a ja siedzę sama i jest mi przykro Ehhhh Ci faceci
|
|
#3762 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3763 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witam mamusie poświątecznie
Wczoraj zaglądałam na forum ale juz mi sie nie chciało rozkładać laptopa i pisać ![]() Melduję sie dzisiaj Ja jeszcze w szlafroczku popijam kawkę Przyznam się...cieszę sie, że święta sie skonczyły. To nie było dobre dla mojego żołądka Odwiedziliśmy rodzinkę i wszędzie jakieś pyszności były, że chcąc nie chcąc musiałam jeść Nawet nie chce stawać na wagę![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Też mam nadzieje, że to nie zatrucie. Cisnienie jak narazie mam w normie, białka w moczu nie miałam ale nie wiem czy teraz nie mam bo ostatnie badanie robiłam ok 4 tyg. temu. W piątek mam wizytę i wszystkiego sie dowiem. Obrzęki jak miałam tak dalej mam. Rano są troszkę mniejsze ale pod wieczór mam stopę jak słoń i w dodatku bolą mnie nogi w miejscu opuchnięcia. Smaruję kremikami 3 razy dziennie, pomaga na krótko bo tak fajnie chłodzą.
|
|
|
#3764 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A za wagę (mały przyrost przez ost. miesiąc) to nawet gin mnie pochwaliła i za wyniki (głównie powrót hemoglobiny do normy). Dała mi radę na nękające mnie zaparcia, wypróbowałam dzisiaj i zadziałało Cytat:
![]() A my z łóżeczkiem robimy tak jak Wy, najpierw w sypialni, a później do swojego pokoiku. Powiedz, tak z własnego doświadcczenia, kiedy najlepiej przenieść małego do swojego pokoju, żeby nie zawcześnie, no i nie za późno ? Cytat:
Ja też już swojego małża uświadomiłam, żeby mi przypadkiem nie nazwoził rodziny do szpitala. Zdziwił się ![]() Cytat:
|
|
|
#3765 |
|
Zakorzenienie
|
Hej witam mamusie
![]() Dziekuje za wszystkie zyczenia, spedzilismy bardzo miły wieczór wczoraj ![]() Nawet alergie miałam mniejszą A dzisiaj juz po sniadaniu jestem i przypomniało mi sie kilka pytan do doswiadczonych mam ![]() 1. Jak w samochodzie przewozic noworodka? Czy w takim nosidełku? Czy to ma byc cos co sie wpina w jakis stelaz czy jak?? 2. Zapinacie pasy jak jedziecie samochodem? Hmm, zapomniałam o co jeszcze miałam zapytac, pozniej moze sobie przypomnę |
|
|
|
#3766 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Ad.1 Przewozisz w foteliku, tyłem do kierunku jazdy na przednim fotelu bądź z tyłu na kanapie, zapięty pasami jak na fotce. Czasami można jeszcze dokupic bazę, która jest na stałe w samochodzie, ale jest to dodatek. Bez niej normalnie sie przewiozi dzieciaczka. Ad.2 Swoje pasy? Ja jeszcze się zapinam.
|
|
#3767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zazwyczaj wiele mam przewozi dziecko ze spzitala do domu w smaym rozku trzymajac je na rekach, część wklada do tej sztywniejszej czesci wózka co sie wklada dogondoli w czasie zimy (nie wiem jak sie fachowo nazywa to) inne przewoza w gondoli jelsi idzie ja odpiąc od pozostałej czesci wózka, jeszcze inne wkladaja do nosidełka takiego foteliku do samochodu (taki fotelik ) ja pasy zpasianm choc staje sie to nie wygodne ale sa takie przelduzki do pasów zeby kobiey z wielkim brzuchem sie mogły swobodnie wpiąc w psy bo u nas w pl trzeba sie zpaisac w samochodzie pasami . choc duzo kobiet tego nie robi ![]() a ja mam pytanie dziewcyzny mozecie rzucic linkiem albo nazwa takiego wałka co sie podklad amiedyz nogi i pod brzuch , zeby kobiecie sie lepiej spało , a pozniej ten wałek wykorzystuje sie jak sie juz dziecko urodzi, z tym ze ja nie pamietam jak sie to nazywa a duzo z was juz to tym mowila i wklejała linki ![]() o wąłsnie taki fotelik jaki wkleila uchulone
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres Edytowane przez Gizmiatko Czas edycji: 2009-04-15 o 11:04 |
|
|
|
|
#3768 |
|
Ola-Unhola
|
http://fotelik.info/pl/faq/
Tu jest info o fotelikach
|
#3769 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zdjęcia wstawię jak przyjdzie trzecia sukienka.
|
|
|
|
|
#3771 |
|
Zakorzenienie
|
Ja pasy zapinam od początku i będę zapinała do końca...tylko trzeba dolną część jak najniżej pod brzuch włożyć...
|
#3772 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Potem juz spałam na bez koszuli a brodawki wysmarowałam maścią z wit. A. Teraz juz jest lepiej, chyba tam masc pomogła. Wszystkiego Naj Naj Naj Spóźnione życzenia ale szczere ![]() Ubranka śliczne Cytat:
Cytat:
1. Perfecta Mama - Chłodzący krem na opuchnięte i zmęczone nogi z arniką górska i mentolem 2. Foot care, żel do stóp zmęczonych odprężający z ekstraktem z kasztanowca 3. Fuss Wohl, Rossman Żel chłodzący z mentolem, kamforą i olejkiem miętowym. 7 sposobów na obrzęki - Ogranicz solenie potraw Sól, czyli sód, zatrzymuje wodę w tkankach. Postaraj się zatem zmniejszyć jej ilość w codziennym jadłospisie, zwłaszcza że wiele sodu znajduje się w gotowych produktach, np. w wędlinach, serach, produktach konserwowanych. - Zwiększ spożycie potasu Jadaj produkty bogate w ten pierwiastek, żeby zrównoważyć wpływ potasu. Dużo potasu zawierają np. pomidory, banany, ziemniaki. - Jedz moczopędne owoce Takie właściwości mają np. truskawki, arbuzy, melony, czeresni. Racz się nimi do syta, gdy masz wrażenie, że jesteś lekko napuchnięta. - Popijaj napar z korzenia pietruszki Łyżkę suszonego (rozdrobnionego) korzenia pietruszki zalej 1,5 szklanki wrzątku. Naparzaj pod przykryciem 15 minut. Odstaw na 10 minut, a potem przecedź. Pij 203 razy dziennie po 1/4 szklanki jako środek moczopędny. - Wykonuj proste ćwiczenia Częścią ciała, która puchnie najczęściej, są nogi. Dobrym sposobem na tę dolegliwość jest ruch (praca mięśni wspomaga odpływ krwi z żył), a także ćwiczenia (nożyce, rowerek) lub opieranie całych nóg (od bioder) o ścianę i napinanie oraz rozluźnianie mięśni poślaków. - Zażywaj leki z escyną i rutyną Zmniejszają przepuszczalność naczyń krwionośnych i poprawiają swobodny przepływ limfy. Bez recepty kupisz nie tylko żele, ale i doustne tabletki (np. Varixinal). - Stosuj suplementy diety działające drenująco Pomagają pozbyć się toksyn oraz nadmiaru wody z organizmu (np. Oenobiol Zatrzymywanie wody). źródło: http://www.kobieta.pl/zdrowie/medycy...viewpointer/1/ Cytat:
Cytat:
Teraz to chyba weszła by tylko na najmniejszy ![]() Cytat:
Wszystko wiedzą najlepiej. U mnie jest podobnie...ile to ja juz dobrych rad sie osłuchałam... ale jednym uchem wpuszczam a drugim wypuszczam.
|
|
|
#3773 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Skoro ginka kaze sie nie denerwować to proszę sie nie denerwować ![]() Cytat:
![]() Cytat:
cos zadko nas odwiedzasz? ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3774 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3775 |
|
Zakorzenienie
|
To ja się pochwalę sukienką i bluzeczką które wczoraj przyszły z Allegro...do tego śpioszek i czapeczka z Pepco
![]() A zaraz chyba przejdę się do H&M na poprawę humoru..
|
#3776 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, dobrze, że jesteś na zwolnieniu, teraz dużo odpoczywaj . Wiesz co? Tak się ciągle zastanawiam nad tym śpiworkiem, czy on nie jest za duży dla takiego 2-3 miesięcznego malucha? Porównuję wymiary z jakimiś z allegro, no i ten ma większą szerokość pod paszkami, pomóż Cytat:
. Wymyśliła nawet, że weźmie urlop, żeby przyjechać do szpitala, kiedy będę rodzić (mieszkają 80 km od nas), a potem to od razu na drugi dzień w odwiedziny . Więc ją poinformowałam, że skoro tak, to nie powiemy jej, kiedy będę rodzić, a o tym kiedy nas odwiedzi decydujemy my . Jestem w stanie nie otworzyć drzwi, skoro tak podchodzi .Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja zapinam pasy
|
|
|
#3777 |
|
Zadomowienie
|
Jeszcze raz dziękuje za gratulacje..Teraz mam problem z TŻ bo nie chcę się zgodzić na imię Aruś i zamiast myslec nad innym to oczekuje ze ja cos wymysle, a a ja nie mam pomyslu
|
|
#3778 |
|
Zakorzenienie
|
ja też zapinam pasy i zamierzam to robić do końca ciąży
właśnie zmajstrowałam sałatkę, ale chyba będę ja jadła sama (przepraszam - z synusiem ), a wózka nadal nie widać
|
|
#3779 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a pasami sie zapinam jeszcze, tylko dolny pas wkladam nisko pod brzuch..........istnieja tez przepisy ze kobieta w widocznej ciazy nie musi uzywac pasow.....ale ja tam wole sie zapiac!! ale slodziutkie!!!
|
|
#3780 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
nie zgaaldam bo rodzinak na głowie, nauka, praca licencjacka i jeszcze musze czytac ksiazke na zlaiczneie rpemdiotu, tzn musze napsiac test i strescic ksiazke i wtedy bed emiala 5 i bede zowlniona z egzmainu wiec sie mecze !!! ehh
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:54.

,
, ale niech się Małż martwi
Ginka powiedziała, że nic mam się nie martwić, zobaczymy 12 maja, bo przed wizytą u niej mam usg u tego dr co połówkowe, więc staram się nie martwić. Na 200% noszę chłopania, bo widziała wczoraj siusiaka i jajeczka w całej okazałości. Nawet ginka się zachwycała nad wielkością
.

czasem tak trzeba.

MACIEJKA SYNEK KOCHANY