![]() |
#4681 |
Rozeznanie
|
Dot.: Lubelskie Żonki!! cz. II
Anadun, Rudalbn - fajowe te Wasze chłopaki. No i robi nam się przewaga chlopców na forum
![]() Selka - wytrzymajcie jeszcze troszkę. Kurczę, a wiadomo jaka jest przyczyna?? Nadal masz łożysko przodujące?? Miss.hot - daj znać jak się macie po wizycie u lekarza. A ja nie wiem czy śmiać się czy płakać. Teść po pracy przyjechał do nas na działkę i z nikim nic nie konsultując i nikomu nic nie mówiąc robi dekiel na studnię. Nie wiem tylko po co, bo wcale nie jest lepszy od poprzedniego, a mąż i tak będzie tę studnię po swojemu odnawiał. Nawet nie zapytał czy nie będzie mi przeszkadzała włączona piła i wiertarka, a próbuję właśnie pracować. Nie mam już siły do niego. Miss - uprzedziłas mnie:P Super, że z dzieciątkiem wszystko dobrze!!! A te wszystkie USG są rozbrajające. Nasz maluch na ostatnim miał szeroko otwarte oczka, co podobno rzadko się zdarza i uśmiechnięte usteczka ![]() Edytowane przez skrzatek24 Czas edycji: 2009-04-14 o 16:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#4682 |
Zakorzenienie
|
miss.hot - to super
![]()
![]() |
#4683 |
Zakorzenienie
|
hej, a ja tak z innej beczki - szukam jakiegoś sklepu z tkaninami, żeby był duży wybór, pamiętam kiedyś, że na Zamojskiej była hurtownia tkanin, i na Świętoduskiej kiedyś jakiś sklep w bramie... tylko nie wiem, cyz moje wiadomości są aktualne? któraś miała ostatnio jakieś doświadczenie?
muszę sobie dokupić materiał do przedłużenia sukienki - bo mam za krótką - i wymyśliłam, że sobie doszyję na dole pasek, tylko musi być kolorystycznie dobrany no i musi być taka sama tkanina... z kolorem to jeszcze jakoś trafię chyba, bo mam na niej brąz, żółć i zieleń, tylko żeby to była podobna wiskoza, o to się martwię... jak ktoś ma jakieś informacje, proszę o pomoc ![]()
#4684 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4685 |
Zakorzenienie
|
a w Leclerku to w tej pasmanterii na dole?
#4686 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4687 |
Zakorzenienie
|
Dawno tu Nicky nie było
![]()
#4688 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4689 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ale Ostrowczanka przynajmniej chodzi na rozmowy. Cytat:
Tak sobie obejrzałam zdjęcia narodzonych maluszków, że wzięło mnie na wspomnienia, kurcze ... już rok minął. Też pamiętam, że Krzycho miał taką spłaszczoną główkę i wąskie oczka.Takie maleństwo. W podzięce dla Ciotek, za ich pamięć, Krzyś - kilkudniowy i roczny ( "gotujący" w kuchni). Buziaki ![]()
![]() |
#4690 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4691 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a) jest to konkurs na stanowisko, które zajmuje już jakaś osoba i nie planują jej zwalniać b) jest już wybrana osoba ![]() Ad.2 Pocieszyłaś mnie kochana ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4692 |
Zadomowienie
|
Tak przeglądam sobie masy do tortów i chciałabym zrobić z bitej śmietany, nie z proszku tylko 30%, jak myślicie wytrzyma tort od soboty do niedzieli, czy masa się rozpłynie, a może dodać galaretkę?Sama nie wiem, chcę zrobić w miarę naturalny, zeby Krzyś mógł zjeść. Nie mam doświadczenia w tym temacie, bo korzystałam z gotowych mas w proszku
#4693 | ||||||||
Zadomowienie
|
Hej
![]() Bandola 100 lat dla Krzysia, nieco spóźnione, ale najszczersze życzenia ![]() Sonia a Ty wolisz na spacerek czy niekoniecznie? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a skąd Ty bierzesz takie sny? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() fajnie, że będziesz mieć jakieś zajęcie, może samopoczucie Ci się poprawi ![]() Cytat:
![]() ![]() faktycznie, ale ona chyba z pracy zazwyczaj pisze, a teraz jest przerwa świąteczna na uczelni ---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- Bandola ja robiłam gotową masę Dr Oetkera, do której się daje proszek i śmietanę ubitą 30% pyszna wyszła. Ewentualnie możesz zrobić bitą śmietanę i na koniec dodać żelatynę (według przepisu, który zamieszczałam przy gofrach na kulinarnym) ja tak przekładam W-Z
![]() |
#4694 |
Zakorzenienie
|
Ja teraz robiłam masę na ciasto toffi na święta i ubiłam po prostu śmietankę 30% (łaciatą, jeśli to ma znaczenie) z 4 łyzkami cukru pudru - spokojnie wytrzymało 2 dni w lodówce.
![]() |
#4695 |
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny!
Sija ja tez korzystałam z tej co pisałaś albo krem karpatka w proszku i są pycha ale nie chciałam teraz robić z jakimiś sztucznymi dodatkami. Mi bardziej pasuje czwartek, bo w sobotę szykuję imprezkę urodzinową. Ostrowczanka, dzięki, a jak dodam pokrojone brzoskwinie z puszki to będzie oki? Wszędzie czytam, że dodają śmietan-fixów i dlatego mam obawy czy mi wyjdzie
#4696 |
Zakorzenienie
|
Brzoskwinie mogą to troszkę rozwodnić - ja próbowałam bez owoców.
![]() |
#4697 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() aha i wszystkiego najlepszego dla szanownego Jubilata! dzień dobry ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4698 | |||||||
Zakorzenienie
|
hej
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a synio śliczny ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() trzymaj się dzielnie, będzie dobrze ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() jakbyś chciała mam przepis na mase ze zwykłej 18-stki z żelatynką i śnieżką(i nie pamietam czy cos jeszcze) i ja tam daje owoce ![]() a żebym to ja wiedziała ![]() kurcze wcieło mi jakies cytowania ale nie pamietam co ![]() a co do spaceru ![]() ![]()
![]() |
#4699 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() bandola - jako że właśnie kończymy świąteczny torcik z bitą śmietaną to ze 100% pewnością ogę powiedzieć że wytrzymał spokojnie w lodówce ale: 1) śmietanę 30% (najlepsza z gostynia - taka z krówką w fartuszku na opakowaniu albo łaciata) ubija się długo na wyższych obrotach mikserem - aż zrobi się z lejącej śmietany dosłownie puch. Wygodnie jest jak się ma mikser z miską bo można to zostawić i zająć się czymś innym. 2) W trakcie ubijania dodałam 2 łyżki cukru pudru (można oczywiście więcej jak lubi się słodkie) 3) na koniec ubijania dodałam 2 łyżeczki żelatyny rozpuszczonej i ostudzonej (do 0,5l śmietany) - tak na wszelki wypadek, bo przewoziliśmy ciasto do lublina Bez tej żelatyny w lodówce spokojnie ciasto by wytrzymało i nie rozpadło się. 4) po ubiciu śmietany dodałam pokrojone brzoskwinie, odstawiłam do lodówki na trochę a dopiero potem przełożyłam placki. Czasem robię śmietanę ze startą czekoladą - też fajnie smakuje, tylko wtedy trzeba z cukrem pudrem uważać żeby za słodkie nie było
"Uśmiech kosztuje mniej od elektryczności a daje więcej światła"- A.J. Cronin Edytowane przez omikrona Czas edycji: 2009-04-15 o 08:19 Powód: literówki |
![]() ![]() |
![]() |
#4700 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A ogłoszenia fikcyjne są bo teraz jest obowiązek żeby dawać nawet jeśli stanowisko jest już obsadzone, ale co zrobić trzeba próbować ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4701 | |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Ja od dziś w domku siedzę, zrobiłam pranie i jestem w trakcie prasowania, oczywiście w międzyczasie leżenie i ogólnie wszystko w zwolnionym tempie robię ![]() Wiem, wiem, ale jakoś tak o niej pomyślałam ![]() Cytat:
![]() A jakoś tak nazywają niektórzy "genetyczne" ![]()
![]() |
#4702 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4703 | |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() W takim razie z Bandolą i Malpką zmawiamy się na spacerek na jutro (najchętniej tak ok 10 lub 12, ale rano bym napisała jak mi karmienia wypadną), a z Sonią na sobotę - jeśli przed południem to wolę spacerek (o ile będzie pogoda) a po południu zapraszam do mnie ![]() Ktoś jeszcze się przyłączy? ![]()
![]() |
#4704 |
Rozeznanie
|
Dzien dobry , jeszcze z Holandii
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Miss hot ciesze sie ze wszystko w porzadku z Okruszkiem, odpoczywaj duzo i sie nie przemeczaj ![]() Selka bede trzymac kciuki zeby Synio poczekal chociaz do polowy maja ![]() Bandola Sto lat dla Krzysia , spoznione ale szczere zyczonka ![]() ![]() Malpka jak tam samopoczucie? Sonia ten dodatek do wyborczej to ostatnio zawsze taki mizerny , niestety ![]() Sija Ania jak zwykle sliczna i cudowny z niej Tygrrrrrysek ![]() Anadun i Rudalbn sliczne dzieciaczki ![]() a tak ostatnio wlasnie tez myslalam o niektorych zonkach , ze sie nie odzywaja np Marzedowna i Nicky, ciekawe co u nich? Edytowane przez martynka81 Czas edycji: 2009-04-15 o 10:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#4705 |
Wtajemniczenie
|
witajcie. A ja dziś bylam w laboratorium i zrobilam kupę badań hormonalnych
![]() anadun, ruda lbn, fajne macie dzieciaczki, takie maleństwa i nacieszcie się bo niedlugo będziecie pokazywać taki bilans jak bandola ![]() 100 LAT DLA kKRZYSIA I DE MNIE ![]() Bylyby jakieś chętne na spotkanie w sobotę najbliższą? Czy macie plany juz jakies? |
![]() ![]() |
![]() |
#4706 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4707 |
Zakorzenienie
|
W sobotę może i ja bym się pisała na jakieś spotkanko
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4708 | |
Zakorzenienie
|
Akurat jutro mam spotkanie z promotorką koło południa i nie wiem ile mi zejdzie
![]() Cytat:
![]() Zamówiłam wczoraj fatty ![]()
![]() Edytowane przez miss.hot Czas edycji: 2009-04-15 o 11:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4709 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a gdzie byśmy sie miały spotkać ![]() ![]() nawet może być ![]() ![]()
![]() |
#4710 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:19.