|
|
#121 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Problem - znajomi, obce osoby, a nasze perfumy
Cytat:
Odrzekłam, że bardzo proszę. Gdy wróciłam była na śmierć zakochana w EdM. Już mi przeszła psychoza z czasów, gdy miałam dwie flaszki z górnej półki, w dodatku będące wydatkiem rzędu pół mojej wypłaty. Flaszek nie mam na wierzchu, ale gdyby były, można by sobie macać i psikać. Nie mam z tym problemu. Oczywiście zakładam, że gość byłby na tyle kulturalny, że nie zlałby się moją flaszką od stóp do głów, jak to czasem obserwuję w perfumeriach, tylko zrobił grzecznie psik w celu poznania zapachu.
|
|
|
|
|
|
#122 |
|
Zakorzenienie
|
Moje skarby trzymam w pokoju w witrynce, ponieważ to jedyne miejsce gdzie się wszystkie mieszczą. Są daleko od okna, za szybą, w większości w brązowych i czarnych flakonach, tak, że nie powinno im się nic dziać. Nikt na nie nie zwraca jakiejś szczególnej uwagi, ponieważ zazwyczaj światło odbija się od szyby i niewiele w witrynce widać. Tak, że mam święty spokój. Moja mama i bratowa mają odmienny niż ja gust zapachowy, więc testowanie, czy podbieranie też mi nie grozi. Przyznaję, że lubię siadać na kanapie naprzeciw witrynki i napawać się widokiem moich flakonów. To takie relaksujące
|
|
|
|
|
#123 |
|
Zadomowienie
|
Piękne zbiory...i cudne koty
|
|
|
|
|
#124 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#125 |
|
Zadomowienie
|
Daffodilko, nie dość, że masz przepiękną kolekcję to jeszcze umieszczoną w godnym towarzystwie Harry'ego Potter'a!!
|
|
|
|
|
#126 |
|
Zakorzenienie
|
Daffi, sądząc po zawartości witrynki śmiem twierdzić, że mamy bardzo podobny gust. Większość z Twojej kolekcji już mam, albo poluję na okazję.
Ja swoje perfumy trzymam w przepastnej szafie na północno-zachodniej ścianie w sypialni.Mają tam ciemno i dość chłodno, no i nie pchają się w oczy potencjalnym chcącym potestować. Niektórzy nie biorą pod uwagę, że jak mam 5 ml zapachu bardzo drogiego albo trudnego do zdobycia, to nie chcę, żeby każdy się nim psikał (tym bardziej, że nieraz potem pfujają na niego). |
|
|
|
|
#127 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Ciekawe dlaczego?![]() Cytat:
Edytowane przez Daffodilka Czas edycji: 2009-01-17 o 17:38 |
||
|
|
|
|
#128 |
|
Zakorzenienie
|
Dubel
|
|
|
|
|
#129 |
|
Zakorzenienie
|
Wykrztuszę z siebie inteligentne: Łaaaa...
Swoje flaszki trzymam pokoju, w zamykanej szafce, tylko kilka używanych na bieżąco stoi na półce nad biurkiem - w ciągu dnia przysłaniam okno, żeby im słońce za bardzo nie przygrzewało. Idea trzymania perfum w łazience, mania ich pod ręką i psikania w roznegliżowany dekolt niezwykle mi się podoba ale nie będę moich maleństw krzywdzić ciepłem i wilgocią. A goście... rzadko ich mamy, ale jednego razu przebywająca z wizytą ciotka zużyła mojej mamie pół flakonu Lotion Bleue, stojącego w lodówce. Więc od tamtej pory... gość w dom, kosmetyki pod klucz. A kiedy ja wchodzę do obcej łazienki, świdruję wzrokiem za perfumami. Ale nie dotykam niczego. Jak mi się zachce przetestować, sprawdzam ten zapach w drogerii i po sprawie.
|
|
#130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Papuź, a ja jednak czasem dotykam i nie tylko dotykam, ale nawet wącham korek. Nie mogę się powstrzymać Nigdy jednak nie psikam - na to absolutnie bym sobie nie pozwoliła .
|
|
|
|
|
|
#131 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U mnie takie książki stoją na widoku ![]() Piękne flaszki i piękne koty ![]() A co do moich zbiorów, to nadal stoją w łazienkowej obrotowej szafce, więc z ukryciem ich w razie nagłego najścia kłopotu nie ma (bo zakładam, że goście jednak nie wpadną na pomysł, żeby szafkę obrócić). Jakoś na razie nie chcę specjalnie się przez pozawizażowymi znajomymi chwalić swym zbiorkiem
|
|
|
|
|
|
#132 |
|
Zakorzenienie
|
Beatko ja tez tylko inteligentnie zrobię: fiu, fiu....
ja tam trzymam pod ręką czyli w łazience, na szafce, jeszcze nigdy żadnym to nie zaszkodziło (nawet wrażliwym miniaturkom) więc niech sobie stoją i cieszą oko i gości i moje przede wszystkim a spowodowane to jest moją wygodą oczywista - zwykle ubieram się w biegu (bo dziecko stoi już ubrane i czeka pod drzwiami) więc na psiknięcie zostają tysięczne części sekundy....no i nikt ich nie rusza, bo jest dokładnie tak jak u Daffi nawet mąż nie jest zainteresowany
|
|
|
|
|
#133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Daffodilko, wow ale fajna kolekcja
|
|
|
#134 |
|
Zadomowienie
|
Moim zdaniem stawianie perfum w łazience nie ma nic wspólnego z chęcią pochwalenia się, bo:
a) nie jest to znowu w naszych czasach jakiś luksus niedostępny większości, w dobie allegro to nie sztuka upolować kilka ładnych okazów za całkiem rozsądną, nie przyprawiającą o zawrót głowy cenę b) już bardziej podkreśla się "salonową" rolę flakonów eksponując je na wystawionej na widok toaletce (choć w końcu do czegóż innego jak nie do tego ona służy) c) sama trzymam flakony według klucza: ulubione na toaletce, mniej lubiane w łazience. Może stąd obrastają z czasem kurzem? Jakoś nie specjalnie pociągałoby mnie chowanie flakonów po kątach lub szafach.Przyznaję się, że będąc u kogoś w mieszkaniu zawsze zerkam na łazienkowe półki, oczywiście na toaletkę też!
|
|
|
#135 |
|
BAN stały
|
Oto gdzie trzymam perfumy
wcześniej trzymałam je na toaletce w pokoju ale kiedy moja kolekcja się trochę rozrosła- musiałam pomyśleć o jakimś większym lokum i naciagnęłam na nie chustę i zamierzam dorobić ich jeszcze więcej bo niedługo moja kolekcja znowu się znacznie poszerzy. Kiedyś trzymałam flaszki w łazience, ale to były czasy kiedy nie dbałam o perfumy i nie bardzo się nimi interesowałam. teraz to dla mnie świętokradztwo! Jak widać każdy ma dostęp do moich skarbów ale wszyscy wiedzą, że gotowam zabić jakby coś się im stało więc nie śmią nawet ruszyć |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#136 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
gotic! jak to pieknie wyglada!i widzę Wenge
|
|
|
|
#137 |
|
Szef ds. Wymianek
|
Gothic, jak grzecznie i porzadnie stoja, te Twoje piekne flaszki
![]() moje butelczyny sa rozparcelowane po calym pokoju - po 1 - to chyba typowe dla mnie (puszki z piwem i inny alkohol tez pochowany jest w roznych miejscach - szafa z ubraniami, miedzy ksiazkami itepe ) - po 2 zas - uskuteczniam w ten sposob trudna sztuke kamuflazu - poutykane w najrozniejszych miejscach flaszki zlewaja sie niekiedy z otoczeniem - dzieki czemu wizytujacy moj pokoj nie wychodza zen z przeswiadczeniem, ze jestem nawiedzona perfumowo
|
|
|
|
|
#138 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
bardzo się starałam by moje cudeńka miały należytą oprawę![]() Cytat:
Moi znajomi i tak wiedzą żem psychicznaA jak odwiedzają mnie to musowo musza obejrzeć moją kolekcję i posłuchać mojego monologu o perfumach po prostu mogłabym o mojej pasji gadać i gadać i nie przepuszcze żadnej okazji do uskutecznienia tego |
||
|
|
|
|
#139 |
|
grozi wypollizowaniem
|
ja trzymam w szafie ciuchowej, na jednaj z półek-na razie problemu nie ma bo nie mam wiele do trzymanie
![]() moze nie jest to nalezyta oprawa,ale na pewno superzdrowa dla perfum,ciemno i stabilna temperatura, no i nikt nie widzi...bo ja sie trochę krępuję- moje 5 flaszek tes budzi niezdrową fascynację niekiedy ...a co bedzie za jakiś czas
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#140 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#141 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Cudna ta poleczka, naprawde jest taka typowoa "Twoja" i flaszki cudnie sie prezentuja![]() Ja swoje skarby trzymam w zamykanej na klucz szawce. Powod glowny to to, ze moj rudy Kocur raczej do grzecznych nie nalezy wiec wspinaczki po regale to rzecz naturalna w jego zachowaniu. Poza tym mam pokoj z siostra, ktorej kolezanki nie zasze szanuja fakt, ze zapach typu OI cze Escada Collection to nie sa rzeczy, ktore latwo mozna kupic. One tez nie do konca sa wstanie zrozumiec po co wydaje 300 zl na jeden flakon jak moge miec perfumy za 30 czy 40 zl. A ze ja nie lubie tlumaczyc sie z wlasnych wyborow to chowam powody tych dyskusji. Gdy jakas moja dobra kolezanka chce powachac albo potestowac to otwieramy szafke, siadamy na podlodze i poprostu razem to robimy. Dostep bezgraniczny do perfum ma Landryn i mama
|
|
|
|
|
|
#142 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co obwachiwania, ja tez tak mam. Codziennie wacham niektore moje flaszki
|
|
|
#143 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
flaszki, odlewki, próbeczki 'pochowane' w całym pokoju. chyba powinnam o nie bardziej dbać, ale... taka codzienna zabawa w chowanego to taka fajna sprawa. nigdy nie wiadomo na co sie trafi - jak pudełko czekoladek
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#144 | |
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
![]() od tej strony nie patrzylam na moje "upychane" flaszki - ale moze czas to zmienic - i jutro wybiore sobie cos w ciemno ![]()
|
|
|
|
|
|
#145 |
|
Zadomowienie
|
Gothic, Twoja kolekcja mieszka w hotelu pięciogwiazdkowym! Przepięknie wygląda.
Ja moich skarbów nie chowam nigdzie po kątach tylko trzymam na wierzchu jak pan Bóg nakazał Każdy ma do nich łatwy dostęp (co skutkuje np. psikaniem się wszystkim przez wszystkich podczas imprez rodzinnych ), ostatnio moja siostra przetestowała całą moją kolekcję i absolutnie zakochochała się w OI (moja krew ) i Desnudzie.
|
|
|
|
|
#146 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale może ludzie w Poznaniu tak mają ![]() Gothic - teraz mi się tak łyso zrobiło jak pomyślałam o moim flaszkowo-odlewkowym poligonie... faktycznie, Twoje flaszki mieszkają luksusowo
|
|
|
|
|
|
#147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
( mimo ze perfum sie nie stawia w łaziene to i tak wiem ze ludzie to robia ) Denerwuja mnie flakoniki przykurzałe,aż je biore do ręki i wycieram Zazwyczaj oglądam czy jest to oryginał...a raz zdarzylo mi sie psikanc czyjes perfumy na reke (versace muduza) ale zakryłam bluza aby nikt nie poczul ahhh widze ze perfumoholikow łączy to samo
|
|
|
|
|
|
#148 | |
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#149 |
|
grozi wypollizowaniem
|
ja sie tajniaczę z flaszkami
jak ktoś ma przyjsc to nawet próbki chowam
|
|
|
#150 |
|
Szef ds. Wymianek
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:44.

Na szczęście nic nie powiedziała i wyrozumiale podeszła do tematu 
Flaszek nie mam na wierzchu, ale gdyby były, można by sobie macać i psikać. Nie mam z tym problemu. Oczywiście zakładam, że gość byłby na tyle kulturalny, że nie zlałby się moją flaszką od stóp do głów, jak to czasem obserwuję w perfumeriach, tylko zrobił grzecznie psik w celu poznania zapachu. 

Flakony wygryzły kolekcję kotów ze środkowej półki i biedne futrzaki muszą się teraz gnieździć na jednej półce z kolorowym szkłem z dawnych czasów. Druga część kotów jest gdzie indziej bo już się nie zmieściła

Dubel

bardzo się starałam by moje cudeńka miały należytą oprawę

(versace muduza) ale zakryłam bluza aby nikt nie poczul