![]() |
#2431 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czarna Lista- "luźna" dyskusja
no , ta cała sprawa to precedens. z pewnością trzeba teraz robić zdjęcia przed wysyłką, pytać o kody i w zakresie drogich kosmetyków wymieniać się tylko ze znanymi osobami bądź takimi, które mają dużo przekupek. ja bym się nie spodziewała w ogóle takiej sytuacji, żeby zanegować to, co się wysłało. chociaż w perfumeriach wiem, że bywają takie przypadki, że dziewczyny zwracają kosmetyki, bo ponoć w pudełkach było co innego i dlatego teraz zawsze pokazują przed zakupem, co jest w środku.
![]() moje zdanie w tej sprawie jest natomiast takie, że jest praktycznie bardzo małe prawdopodobieństwo, żeby ktoś dysponował drugą butelką gucci II z takim samym ubytkiem, jak deklarowany, tj. 5-8 ml, żeby podmienić butelkę. dlatego uważam, że butelka wyszła od źródła. a kwestie podmian na poczcie można włożyć między bajki. Edytowane przez Layla79 Czas edycji: 2009-04-14 o 08:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2432 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2433 | |
Zakorzenienie
Przekupka: 130 pkt / 100% pozyt.
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2434 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2435 |
Zakorzenienie
|
Layla, Ty uważaj co piszesz bo i do Ciebie może przyjdzie pozew do sądu za pomówienia
![]()
![]() |
#2436 | |
Zakorzenienie
Przekupka: 130 pkt / 100% pozyt.
|
Cytat:
Albo odwrotnie , najpierw widzę, że ktoś ma interesujący mnie zapach to biegnę na bazar i tam kupuję podróbę i podmieniam...no filozofia niewielka a cel chyba jasny ![]()
![]() |
![]() |
#2437 |
Rozeznanie
|
eeee, hym, każda wersja tutaj przedstawiona może być prawdziwa łącznie z teorią spisku
![]() a propo pozwu do sądu, właśnie o tym pisałam w poprzednim poście iż dobrze by było reguły ustalić żeby sąd był zbyteczny, bo nawet jesli ktoś dojdzie do prawdy i udowodni racje (jeżeli ją ma) to jednak taka historia szarpie nerwy czasem myśle, że osoba, która jest nieuczciwie oskarżona bardziej się emocjonuje i wytacza cięższy kaliber niż druga strona, która po prostu ma do tego luźne podejście - wiadomo czemu. Ja sądze, że potem to już chodzi mniej o daną rzecz czy pieniądze ale o sprawiedliwość i "plamę na honorze". Dlatego niektórzy sie tak pieklą. Ale to tylko taka hipoteza. Bardzo jestem ciekawa jaka jest prawda. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2438 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja tez moge powiedziec, ze pisza do mnie z popraciem dot. calej sprawy znajome wizaznki. Jednak to nie konkurs na miss Hawajow. Dyskutuj zatem z kims jaka ze mnie oszustka, zlodziejka, szpieg Pakistanu, masonka, rasistka i fanka Hitler Jugend na PW, a nie tu. Dziekuje |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2439 |
Zakorzenienie
|
james, to co mówiła virtual dot. Balck list. Tu jest luźna dyskusja i Wizażanki mogą sobie dywagować o jakieś sprawie. I nie dziw się , że dziewczyny o tym piszą, bo to faktycznie, jak jestem na Wizażu (liczę....
![]() Nie staję po niczyjej str. bo sytuacja jest baaardzo trudna, ale też mam jakieś tam swoje hipotezy. Layla , babsztylu złośliwy ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2440 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2441 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Usatysfakcjonowana ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2442 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2443 |
Zakorzenienie
|
Dot.: CZARNA LISTA oraz JAK SIĘ USTRZEC PRZED OSZUSTAMI
Wystawiam negatywa dla Kabacik01, która nie wywiązała się z umowy i jako pierwsza miała mi wysłać puder Max Facor za sypki cień Gosha+ takie rózności gratisiki, oczywiście minął miesiąc i przesyłki nie ma i raczej nie będzie. Kłamała,że rozbiła puder jak szła na pocztę, złamała kostę i była w szpitalu
![]() Napisała,że wysle drugi o podobnym odcieniu, nie wysłala ![]() Wstyd się przyznać, ale ja miałam kilka wysyłek i zaraz po uzgodnieniu wymiany..wysłałam jej razem z innymi nie podejrzewając niczego( nie miała zadnych jeszcze przekupek) Za jakiś czas dziewczyna napisała, ze cień otrzymała i jest "boski". Pisałam jeszcze pózniej, ale milczy... Zostałam oszukana i nie ważne,ze to taka nieduża wymiana, prawda? Ogólnie mogę nazwać się chyba szczęściarą, bo do tej pory tylko Bzuz mnie oszukała ![]() Poza tym lubię i wierzę cały czas w fajne Wymianki ![]() Czy mogę podać adres kabacik01 na Czarnej Liście, może jest pod innym nickiem ? Ku przestrodze. Pozdrawiam ![]() Edytowane przez tompola Czas edycji: 2009-04-15 o 13:41 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2444 |
Zakorzenienie
Przekupka: 48 pkt / 98% pozyt.
|
Kochana, wspolczuje
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2445 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję Ci za miłe słowa
![]() Dokdłanie zostałam oszukana tak , jak piszesz, bo zupełnie nie spodziewałam się takiego obrotu sprawy. Głupia byłam,ze wysłałam.. kto by pomyslał, po tylu wymianach powinnam tego nie robic..ach ręcę opadają.. Pozdrawiam Ciebie ![]() Edytowane przez tompola Czas edycji: 2009-04-15 o 13:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2446 |
Zakorzenienie
|
Ja też postanowiłam wpisać na czarną listę wizażankę smoczycarlz .
Ustaliłyśmy przed świętami wymianę mojego depilatora Philips za jej trzy pary srebnych kolczyków i jedną parę blaszanych.Ponieważ dopytywałam czy kolczyki są srebne,zapewniała,ze tak są. Adresy wymieniłyśmy chyba we wtorek,ja mogłam wysłać dopiero w czwartek więc ona też miała wysłać w tym dniu.Depilator do niej dotarł jako pierwszej ,bo kolczyki jednak wysłała dzień póżniej ,więc wystawiła mi pozytywny komentarz.Jej przesyłkę odebrałam z poczty chyba dwa dni póżniej i po otwarciu okazało się,że kolczyki owszem wysłała cztery pary ale pomimo jej wcześniejszych zapewnień tylko jedna para była faktycznie srebrem a trzy pozostałe to zwykłe blaszaki koloru srebnego(miało być na odwrót). W tym samym dniu do niej napisałam pw z prośbą o wyjaśnienie. Początkowo zaczęła mnie przepraszać w pierwszej pw,bo myslała że skoro kupione u złotnika to są srebne,póżniej ,że ona się nie zna i cały czas była pewna że to jest srebro.Tu wydaje mi sie że skoro wiedziała że inne kolczyki i jakiś tam pierścionek nie mają próby i srebrem nie są to również i w przypadku kolczyków dla mnie od samego początku wiedziała co wysyła. Poprosiłam ją o odesłanie mojego depilatora a ja odeślę jej przesyłkę.Tu zaczęły sie problemy.Odpisała,że nie ma zamiaru mi nic odsyłać,bo tak ma napisane w swoim wątku,że się nie odmienia i ją to nie interesuje,mam sobie wybrać za depilator coś innego.Nie byłam niczym innym zainteresowana(ustaliłyśm y wymianę za konkretne rzeczy) i domagam się zwrotu,a wpisy w jej wątku o odmianie mogą dotyczyć wówczas jeśli wysłałaby to co było ustalone czyli srebro z próbą .Dwa razy napisała mi chyba jeszcze,że nie ma najmniejszej ochoty odsyłać mi mojego depilatora,nie odbierze też przesyłki z kolczykami jeśli ją do niej odeślę i nie będzie więcej odpowiadała na moje wiadomości.Dla niej wymiana jest zakończona i żegna mnie. W tym samym dniu napisałam jej ,ze nie ma do czynienia z nastoletnią małolatą,która ma zamiar zrobić jej drogi prezent i jeśli w ciągu tygodnia nie odeśle mi mojej przesyłki to zgłaszam na policję oszustwo(wyłudzenie internetowe),napisałam jednocześnie też do moderatora Bemolki. Dostałam po tej wiadomości odpis póżnym wieczorem,czy zgodzę się na dopłatę iluś tam pieniędzy, do tej jednej srebnej pary,żeby nie musiała mi odsyłać depilatora.W przeciągu paru minut kolejna,dlaczego się nie odzywam i za chwilę jeszcze jedna ,że sprawdziła na allegro ceny depilatorów,może sobie kupić nowy za 50 zł i drogo sobie cenię mój(o cenach allegrowych używanych kolczyków nie wspomniała ale to nic).Postanowiła,ze odeśle depilator na drugi dzień a ja odeślę jej kolczyki .Teraz ja poprosiłam ją o wysyłkę jako pierwsza .Depilator doszedł,na drugi dzień wysłałam jej kolczyki,tuż przed świetami zapytałam czy doszły co potwierdziła. W drugi dzień świąt wystawiłam jej przekupkę negatywna,ponieważ na ponad moich 80 wymian miałam po raz pierwszy do czynienia z taką bezczelnoscią,oczywiście doszły koszty wysyłki i zwrotów jej kolczyków,dojazdu na pocztę itp. Nie miałam początkowo zamiaru wpisywać jej na czarną listę ale zmieniłam zdanie po tym jak dostałam odwetowy negatywny komentarz z powypisywanymi bzdurami,ze po dwóch tygodniach używania kolczyki mi się znudziły,więc zażądałam zwrotu ,jestem od niej starsza więc tak ma być i koniec bo mi sie tak podoba(opis w części dla stron i moderatorów). Ponownie napisałam do Bemolki i ona poleciła napisać mi do Złośliwca ,co mam zamiar zrobić.A inne dziewczyny mogę jedynie ostrzec ,aby dwa razy zastanowiły się przed wymianą ze smoczycarlz.Na zyczenie mogę udostępnić prywatne wiadomosci,potwierdzające to co tu napisałam. Edytowane przez Zielona30 Czas edycji: 2009-04-15 o 14:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2447 |
Wtajemniczenie
|
Zielona30, nie przejmuj się tym neg. komentarzem, po jego przeczytaniu nikt nie weźmie go poważnie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2448 |
Zakorzenienie
|
Dzięki.Tak bardzo się nie przejmuje,ale jeśli pozwolimy kogoś oczerniać, nie mając ku temu powodów to inni zaczną robić podobnie,bo będą czuli się bezkarnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2449 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Co do komentarza to napisz do Zlosia, napewno go anuluje. A co do "udostepnienia na zyczenie" PW - nie rob tego, bez jej zgody nikomu postronnemu pokazac ich nie mozesz. Trzymaj sie i nie przejmuj sie tym komentarzem, Zlos napewno zadziala ![]() Edytowane przez 4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b Czas edycji: 2009-04-15 o 15:17 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2450 |
🦄
|
Nie rozumiem, dlaczego piszecie tu w ten sposób o tajemnicy korespondencji. Adresat i nadawca mogą ze swoją korespondencją robić, co chcą. Czy jest jakiś pkt regulaminu Wizażu, którym o tym mówi?
![]() |
#2451 |
Konto usunięte
|
Punkt regulaminu nie, prawo polskie tak. Korespondencja dotyczy zawsze dwoch osob: adresata i odbiorcy, zatem zadna z osob nie moze podjac samodzielnie decyzji dotyczacej tej korespondencji, poniewaz jest ona wspolna i dotyczy dwoch podmiotow.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2452 |
🦄
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;11895915]Punkt regulaminu nie, prawo polskie tak. Korespondencja dotyczy zawsze dwoch osob: adresata i odbiorcy, zatem zadna z osob nie moze podjac samodzielnie decyzji dotyczacej tej korespondencji, poniewaz jest ona wspolna i dotyczy dwoch podmiotow.[/quote]
Kochana, jestem prawnikiem, ale nie specjalistą z tej dziedziny, ale z tego, co mi wiadomo to adresat może rozporządzać skierowaną do siebie korespondencją. Jeśli znasz KONKRETNE ŹRÓDŁO, w którym jest mowa, że tego nie może zrobić chętnie się zapoznam.
Ban na zakupy kosmetyczne! 12.03.2023 r.- 12.06.2023 r. Edytowane przez Marigold19 Czas edycji: 2009-04-15 o 17:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2453 | |
Zakorzenienie
Przekupka: 88 pkt / 100% pozyt.
|
Cytat:
![]() Zielona, przykre, że się nadenerwowałaś i niepotrzebnie wydałaś kasę na wysyłki, ale i tak dobrze, że otrzymałaś swój depilator z powrotem. Pozdrawiam serdecznie i ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2454 |
Zakorzenienie
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;11895915]Punkt regulaminu nie, prawo polskie tak. Korespondencja dotyczy zawsze dwoch osob: adresata i odbiorcy, zatem zadna z osob nie moze podjac samodzielnie decyzji dotyczacej tej korespondencji, poniewaz jest ona wspolna i dotyczy dwoch podmiotow.[/quote]
jak dostanę od kogoś list, to nie mogę go nikomu przeczytać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2455 | |
🦄
|
Cytat:
Oczywiście może jest jakaś tajemnicza regulacja, o której ja nic nie wiem, więc jeśli tak to chętnie się z nią zapoznam i czegoś nowego nauczę. Ale wydaje mi się, że takowej nie ma.
![]() |
![]() |
#2456 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() O mały włos nie nadałam do niej paczuchy z dużo cenniejszymi kosmetykami ( sypaniec i rozświetlacz Lancome oraz podkład EL Lucidity).. ![]() Zielona żadna ze stalych uzytkowniczek targowiska nie weźmie na poważnie tego komentarza... ![]() Edytowane przez thelila Czas edycji: 2009-04-15 o 18:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2457 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na gruncie kc mamy do czynienia natomiast z ochroną dóbr osobistych, określoną w art. 23 kc. Obejmuje ona wizerunek, imię i nazwisko, miejsce zamieszkania i inne elementy jak zdrowie etc. nieistotne w naszej sytuacji. W tym zakresie nie można zatem ujawniać personaliów osób, z którymi prowadzimy korespondencję, ani ich miejsca zamieszkania. Nie widzę natomiast żadnych przeszkód ku temu, aby ujawniać treść prywatnych rozmów prowadzonych na pw, jeżeli nie obejmują w/w elementów. Powoływanie się zatem na tajemnicę korespondencji w mojej ocenie jest nieuzasadnione na gruncie prawa polskiego. Zatem no nie ma tajemniczych regulacji, które zabraniałyby ujawnianie prywatnych rozmów na pw, chociaż nie wiem, jak kwestia Regulaminu Wizażowego. ![]() podpisano również prawnik ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2458 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Punkt 11 regilaminu wizażowego zabrania jedynie zamieszczania korespondencji. 11. Nie zamieszczamy na forum publicznym, ani na BO prywatnej korespondencji bez zgody autora. Chyba, że dotyczy to wyzwisk, rasistowskich odzywek, pogróżek, spamu, czy wyraźnego łamania prawa; Edytowane przez thelila Czas edycji: 2009-04-15 o 21:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2459 |
🦄
|
Laylo, czyli dobrze myślałam. Tę "tajemniczą" regulację to znam, ale nawet nie przytaczałam, bo tyczy się osób trzecich. Z karnego miałam 5 u naszego eks ministra
![]() A i dzięki Thelili już jest jasność. Chociaż ja uważam to za bzdurę, bo każdy powinien brać odpowiedzialność za swoje słowa. A wiadomo, że nikt nie szasta tutaj prywatną korespondencję jeśli nie ma ku temu powodów.
![]() |
#2460 |
Zakorzenienie
|
JAMESTOWN
![]() ![]() DZIĘKI Kochane Dziewczyny, a sama jestem sobie co prawda winna i będę mieć nauczkę na kolejne 80 wymian ![]() Za pozwoleniem dobrej Virtual podaję tylko,że kabacik01 to Wizażanka K. Przedpełska z Gdyni ;( |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:27.