CZARNA LISTA oraz JAK SIĘ USTRZEC PRZED OSZUSTAMI - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Ogłoszenia > Targowisko: kosmetyki

Notka

Targowisko: kosmetyki Targowisko: kosmetyki. Tutaj oddajemy i wymieniamy kosmetyki, których już nie używamy. Nie używasz? Oddaj!

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-04-14, 08:07   #2431
Layla79
Zakorzenienie

Przekupka: 61 pkt / 100% pozyt.
Dot.: Czarna Lista- "luźna" dyskusja

no , ta cała sprawa to precedens. z pewnością trzeba teraz robić zdjęcia przed wysyłką, pytać o kody i w zakresie drogich kosmetyków wymieniać się tylko ze znanymi osobami bądź takimi, które mają dużo przekupek. ja bym się nie spodziewała w ogóle takiej sytuacji, żeby zanegować to, co się wysłało. chociaż w perfumeriach wiem, że bywają takie przypadki, że dziewczyny zwracają kosmetyki, bo ponoć w pudełkach było co innego i dlatego teraz zawsze pokazują przed zakupem, co jest w środku. także niektórzy mogą mieć taką postawę. ja nie przypuszczałabym nigdy, że taka sprawa wydarzy się na targowisku.

moje zdanie w tej sprawie jest natomiast takie, że jest praktycznie bardzo małe prawdopodobieństwo, żeby ktoś dysponował drugą butelką gucci II z takim samym ubytkiem, jak deklarowany, tj. 5-8 ml, żeby podmienić butelkę. dlatego uważam, że butelka wyszła od źródła. a kwestie podmian na poczcie można włożyć między bajki.

Edytowane przez Layla79
Czas edycji: 2009-04-14 o 08:13
Layla79 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-14, 09:27   #2432
aga79
Zakorzenienie

Przekupka: 124 pkt / 100% pozyt.

Cytat:
Napisane przez Layla79 Pokaż wiadomość
no , ta cała sprawa to precedens. z pewnością trzeba teraz robić zdjęcia przed wysyłką, pytać o kody i w zakresie drogich kosmetyków wymieniać się tylko ze znanymi osobami bądź takimi, które mają dużo przekupek. ja bym się nie spodziewała w ogóle takiej sytuacji, żeby zanegować to, co się wysłało. chociaż w perfumeriach wiem, że bywają takie przypadki, że dziewczyny zwracają kosmetyki, bo ponoć w pudełkach było co innego i dlatego teraz zawsze pokazują przed zakupem, co jest w środku. także niektórzy mogą mieć taką postawę. ja nie przypuszczałabym nigdy, że taka sprawa wydarzy się na targowisku.

moje zdanie w tej sprawie jest natomiast takie, że jest praktycznie bardzo małe prawdopodobieństwo, żeby ktoś dysponował drugą butelką gucci II z takim samym ubytkiem, jak deklarowany, tj. 5-8 ml, żeby podmienić butelkę. dlatego uważam, że butelka wyszła od źródła. a kwestie podmian na poczcie można włożyć między bajki.
Zgadzam się w 100%
Stary 2009-04-14, 09:30   #2433
ennkaa
Zakorzenienie

Przekupka: 130 pkt / 100% pozyt.
GG do ennkaa

Cytat:

oczywiście...ale można już bez problemu dysponować nową podróbką i wylać do zlewu te 5-8 ml śmierdziela teoria spisku....
Stary 2009-04-14, 09:49   #2434
Layla79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ennkaa Pokaż wiadomość
oczywiście...ale można już bez problemu dysponować nową podróbką i wylać do zlewu te 5-8 ml śmierdziela teoria spisku....
ale Ennkaa po co coś takiego robić? czatować akurat na gucci II, żeby podmienić? czy może mieć hurtownię podróbek różnych? no taki zbieg okoliczności? i mieć akurat ni mniej ni więcej, tylko całą flaszkę albo dokładnie minus 5-8 ml? ja jednak opieram się na prawie prawdopodobieństwa, wg mnie jest to prawie niemożliwe. poza tym trzeba by być na dodatek strasznym naiwniakiem licząc na to, że ktoś (oszukany, kto wysłał oryginał) jeszcze odeśle nasze rzeczy. Wg mnie sprawa jest bardzo jednoznaczna, ale w żadne spory nie zamierzam wchodzić, to wyłącznie moje zdanie i tyle. z tej całej sprawy zrobił się niezły cyrk, ale jak się głębiej zastanowić, to ja nie mam żadnych wątpliwości.
Stary 2009-04-14, 10:03   #2435
aga79
Zakorzenienie

Przekupka: 124 pkt / 100% pozyt.

Layla, Ty uważaj co piszesz bo i do Ciebie może przyjdzie pozew do sądu za pomówienia
Stary 2009-04-14, 10:12   #2436
ennkaa
Zakorzenienie

Przekupka: 130 pkt / 100% pozyt.
GG do ennkaa

Cytat:
ale Ennkaa po co coś takiego robić? czatować akurat na gucci II, żeby podmienić? czy może mieć hurtownię podróbek różnych? no taki zbieg okoliczności? i mieć akurat ni mniej ni więcej, tylko całą flaszkę albo dokładnie minus 5-8 ml? ja jednak opieram się na prawie prawdopodobieństwa, wg mnie jest to prawie niemożliwe. poza tym trzeba by być na dodatek strasznym naiwniakiem licząc na to, że ktoś (oszukany, kto wysłał oryginał) jeszcze odeśle nasze rzeczy. Wg mnie sprawa jest bardzo jednoznaczna, ale w żadne spory nie zamierzam wchodzić, to wyłącznie moje zdanie i tyle. z tej całej sprawy zrobił się niezły cyrk, ale jak się głębiej zastanowić, to ja nie mam żadnych wątpliwości.
no jak to po co!? skoro już zakładacie takie dramatyczne rozwiązania to prosze bardzo. Kupuję podróbkę (przez przypadek, na allegro za 20 PLN) klnę w żywy kamień a tu widzę , ze na targowichu ktoś wystawia orginał więc go biorę a dalszy ciąg jasny.. twierdzę, że podróba, którą mam pochodzi z wizażu. Albo inaczej, kupuję w końcu orginał a podróbę wysyłam w świat.
Albo odwrotnie , najpierw widzę, że ktoś ma interesujący mnie zapach to biegnę na bazar i tam kupuję podróbę i podmieniam...no filozofia niewielka a cel chyba jasny. Oczywiście , to nie przytyk to dwóch wiadomych wizażanek, ale zostałam zapytana o cel takiego działania..nie twierdzę, że któraś z tych opcji miała miejsce w tym przypadku.
Stary 2009-04-14, 13:08   #2437
azadrubalja
Rozeznanie

Przekupka: 12 pkt / 100% pozyt.

eeee, hym, każda wersja tutaj przedstawiona może być prawdziwa łącznie z teorią spisku (mówie to naprawde bezstronnie bo stron konfliktu nie znam a perfum nie widziałam)

a propo pozwu do sądu, właśnie o tym pisałam w poprzednim poście iż dobrze by było reguły ustalić żeby sąd był zbyteczny, bo nawet jesli ktoś dojdzie do prawdy i udowodni racje (jeżeli ją ma) to jednak taka historia szarpie nerwy

czasem myśle, że osoba, która jest nieuczciwie oskarżona bardziej się emocjonuje i wytacza cięższy kaliber niż druga strona, która po prostu ma do tego luźne podejście - wiadomo czemu.
Ja sądze, że potem to już chodzi mniej o daną rzecz czy pieniądze ale o sprawiedliwość i "plamę na honorze". Dlatego niektórzy sie tak pieklą.
Ale to tylko taka hipoteza. Bardzo jestem ciekawa jaka jest prawda.
azadrubalja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-14, 14:12   #2438
4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b
Konto usunięte

Przekupka: 93 pkt / 100% pozyt.

Cytat:

Laylo, bardzo prosilabym Cie o zwrocenie uwagi na to, co mowisz. Virtual jasno i wyraznie prosila o zakonczenie "rozwazan" na ow temat. Prosila na watku zwiazanym z Czarna Lista sensu stricte, oczywistym jest jednak fakt, ze prosba dotyczy rowniez "luznej dyskusji". Dlatego tez uprzejmie Cie prosze o zaprzestanie tematu. Uwagi "butelka wyszla od zrodla" etc, zostaw prosze dla kogos innego. Wiem, co wyslalam i nie czuje sie w obowiazku tlumaczyc sie przed Toba, ani udowodniac Ci, ze jestem uczciwa i wywiazalam sie z wymiany. Mimo to, nie mam jednak zamiaru wysluchiwac oskarzen z Twojej strony ani quasi-dektywistycznych podejrzen. Wiem, ze na to sobie nie zasluzylam, zatem dziel sie, prosze, swymi myslami z kim innym.
Ja tez moge powiedziec, ze pisza do mnie z popraciem dot. calej sprawy znajome wizaznki. Jednak to nie konkurs na miss Hawajow. Dyskutuj zatem z kims jaka ze mnie oszustka, zlodziejka, szpieg Pakistanu, masonka, rasistka i fanka Hitler Jugend na PW, a nie tu. Dziekuje
4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-14, 18:08   #2439
vilandra
Zakorzenienie

Przekupka: 107 pkt / 100% pozyt.

james, to co mówiła virtual dot. Balck list. Tu jest luźna dyskusja i Wizażanki mogą sobie dywagować o jakieś sprawie. I nie dziw się , że dziewczyny o tym piszą, bo to faktycznie, jak jestem na Wizażu (liczę.... ) 6 lat, to taka sytuacja zdarzyła się po raz pierwszy.
Nie staję po niczyjej str. bo sytuacja jest baaardzo trudna, ale też mam jakieś tam swoje hipotezy.
Layla , babsztylu złośliwy , a niu, niu, niu.... ( groże palcem ) Albo wiesz co, babo niedobra? zróbmy sobie razem jakąś zaje.... fajną afarkę, żeby o nas też pisali
vilandra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-14, 19:07   #2440
Layla79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vilandra Pokaż wiadomość
james, to co mówiła virtual dot. Balck list. Tu jest luźna dyskusja i Wizażanki mogą sobie dywagować o jakieś sprawie. I nie dziw się , że dziewczyny o tym piszą, bo to faktycznie, jak jestem na Wizażu (liczę.... ) 6 lat, to taka sytuacja zdarzyła się po raz pierwszy.
Nie staję po niczyjej str. bo sytuacja jest baaardzo trudna, ale też mam jakieś tam swoje hipotezy.
Layla , babsztylu złośliwy , a niu, niu, niu.... ( groże palcem ) Albo wiesz co, babo niedobra? zróbmy sobie razem jakąś zaje.... fajną afarkę, żeby o nas też pisali
mówisz, że to niedosyt uwagi? może to moja natura histrionika się odezwała? dobra, już nie piszu, ale kurczę no po prostu dla mnie to sytuacja z kosmosu bo wiesz.. coś takiego wymyślić, to normalnie niedowiary! napisałam, jak myślę, przecież mam prawo do swojej oceny sytuacji. jest wolność słowa!
Stary 2009-04-14, 20:49   #2441
vilandra
Zakorzenienie

Cytat:
mówisz, że to niedosyt uwagi? może to moja natura histrionika się odezwała? dobra, już nie piszu, ale kurczę no po prostu dla mnie to sytuacja z kosmosu bo wiesz.. coś takiego wymyślić, to normalnie niedowiary! napisałam, jak myślę, przecież mam prawo do swojej oceny sytuacji. jest wolność słowa!
histiornik wymyśliła baba a ja myślałam, że Ty na prostszą przypadłość cierpisz tzw. jędzowatość wrodzoną, objawiającą się nadmiernym apetytem na potrawy pikantne, a że obieg jest ciągły, zwracasz w postaci złosliwych komentarzy No ale nich Ci będzie Laylo droga, masz najpiekniejsze i najlepsze kosmetyki na całym Targowisku , i w ogole mądra jesteś niesłychanie............. ......................... .............
Usatysfakcjonowana I moja droga , mądra Laylo pisz, pisz, ja tam lubie Twoje teksty No i takie Twoje prawo
Stary 2009-04-15, 08:22   #2442
Idiaminka
BAN stały

Przekupka: 103 pkt / 100% pozyt.

Cytat:
histiornik wymyśliła baba a ja myślałam, że Ty na prostszą przypadłość cierpisz tzw. jędzowatość wrodzoną, objawiającą się nadmiernym apetytem na potrawy pikantne, a że obieg jest ciągły, zwracasz w postaci złosliwych komentarzy No ale nich Ci będzie Laylo droga, masz najpiekniejsze i najlepsze kosmetyki na całym Targowisku , i w ogole mądra jesteś niesłychanie............. ......................... .............
Usatysfakcjonowana I moja droga , mądra Laylo pisz, pisz, ja tam lubie Twoje teksty No i takie Twoje prawo
Idiaminka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-15, 13:09   #2443
tompola
Zakorzenienie

Przekupka: 220 pkt / 99% pozyt.
Dot.: CZARNA LISTA oraz JAK SIĘ USTRZEC PRZED OSZUSTAMI

Wystawiam negatywa dla Kabacik01, która nie wywiązała się z umowy i jako pierwsza miała mi wysłać puder Max Facor za sypki cień Gosha+ takie rózności gratisiki, oczywiście minął miesiąc i przesyłki nie ma i raczej nie będzie. Kłamała,że rozbiła puder jak szła na pocztę, złamała kostę i była w szpitalu
Napisała,że wysle drugi o podobnym odcieniu, nie wysłala
Wstyd się przyznać, ale ja miałam kilka wysyłek i zaraz po uzgodnieniu wymiany..wysłałam jej razem z innymi nie podejrzewając niczego( nie miała zadnych jeszcze przekupek) Za jakiś czas dziewczyna napisała, ze cień otrzymała i jest "boski". Pisałam jeszcze pózniej, ale milczy...
Zostałam oszukana i nie ważne,ze to taka nieduża wymiana, prawda?
Ogólnie mogę nazwać się chyba szczęściarą, bo do tej pory tylko Bzuz mnie oszukała Dawno to było...
Poza tym lubię i wierzę cały czas w fajne Wymianki

Czy mogę podać adres kabacik01 na Czarnej Liście, może jest pod innym nickiem ?
Ku przestrodze.

Pozdrawiam

Edytowane przez tompola
Czas edycji: 2009-04-15 o 13:41 Powód: dopisek
tompola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-15, 13:40   #2444
asik123456789
Zakorzenienie

Przekupka: 48 pkt / 98% pozyt.

Kochana, wspolczuje Jednak nie mozna miec zaufania do obcych ludzi. Ja tez mialam podobna sytuacje i mozna powiedziec, ze na wlasne zyczenie. A nie mozna tego jakos zglosic? Masz jej adres. Nie mieszka gdzies blisko Ciebie? Fajnie by bylo gdyby ktos ja odwiedzil Strata moze i nieduza ale denerwujace jest to, ze jakas xxx siedzi sobie zadowolona z Twoim cieniem
asik123456789 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-15, 13:45   #2445
tompola
Zakorzenienie

Dziękuję Ci za miłe słowa Jesli juz pytasz o jej miejscowość to jesli mogę napiszę,że Gdynia, czyli ponad 300 km ode mnie ;( Nie da rady.
Dokdłanie zostałam oszukana tak , jak piszesz, bo zupełnie nie spodziewałam się takiego obrotu sprawy. Głupia byłam,ze wysłałam.. kto by pomyslał, po tylu wymianach powinnam tego nie robic..ach ręcę opadają..
Pozdrawiam Ciebie

Edytowane przez tompola
Czas edycji: 2009-04-15 o 13:46

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-04-15, 14:43   #2446
Zielona30
Zakorzenienie

Przekupka: 147 pkt / 100% pozyt.

Ja też postanowiłam wpisać na czarną listę wizażankę smoczycarlz .
Ustaliłyśmy przed świętami wymianę mojego depilatora Philips za jej trzy pary srebnych kolczyków i jedną parę blaszanych.Ponieważ dopytywałam czy kolczyki są srebne,zapewniała,ze tak są.
Adresy wymieniłyśmy chyba we wtorek,ja mogłam wysłać dopiero w czwartek więc ona też miała wysłać w tym dniu.Depilator do niej dotarł jako pierwszej ,bo kolczyki jednak wysłała dzień póżniej ,więc wystawiła mi pozytywny komentarz.Jej przesyłkę odebrałam z poczty chyba dwa dni póżniej i po otwarciu okazało się,że kolczyki owszem wysłała cztery pary ale pomimo jej wcześniejszych zapewnień tylko jedna para była faktycznie srebrem a trzy pozostałe to zwykłe blaszaki koloru srebnego(miało być na odwrót).
W tym samym dniu do niej napisałam pw z prośbą o wyjaśnienie.
Początkowo zaczęła mnie przepraszać w pierwszej pw,bo myslała że skoro kupione u złotnika to są srebne,póżniej ,że ona się nie zna i cały czas była pewna że to jest srebro.Tu wydaje mi sie że skoro wiedziała że inne kolczyki i jakiś tam pierścionek nie mają próby i srebrem nie są to również i w przypadku kolczyków dla mnie od samego początku wiedziała co wysyła.
Poprosiłam ją o odesłanie mojego depilatora a ja odeślę jej przesyłkę.Tu zaczęły sie problemy.Odpisała,że nie ma zamiaru mi nic odsyłać,bo tak ma napisane w swoim wątku,że się nie odmienia i ją to nie interesuje,mam sobie wybrać za depilator coś innego.Nie byłam niczym innym zainteresowana(ustaliłyśm y wymianę za konkretne rzeczy) i domagam się zwrotu,a wpisy w jej wątku o odmianie mogą dotyczyć wówczas jeśli wysłałaby to co było ustalone czyli srebro z próbą .Dwa razy napisała mi chyba jeszcze,że nie ma najmniejszej ochoty odsyłać mi mojego depilatora,nie odbierze też przesyłki z kolczykami jeśli ją do niej odeślę i nie będzie więcej odpowiadała na moje wiadomości.Dla niej wymiana jest zakończona i żegna mnie.
W tym samym dniu napisałam jej ,ze nie ma do czynienia z nastoletnią małolatą,która ma zamiar zrobić jej drogi prezent i jeśli w ciągu tygodnia nie odeśle mi mojej przesyłki to zgłaszam na policję oszustwo(wyłudzenie internetowe),napisałam jednocześnie też do moderatora Bemolki.
Dostałam po tej wiadomości odpis póżnym wieczorem,czy zgodzę się na dopłatę iluś tam pieniędzy, do tej jednej srebnej pary,żeby nie musiała mi odsyłać depilatora.W przeciągu paru minut kolejna,dlaczego się nie odzywam i za chwilę jeszcze jedna ,że sprawdziła na allegro ceny depilatorów,może sobie kupić nowy za 50 zł i drogo sobie cenię mój(o cenach allegrowych używanych kolczyków nie wspomniała ale to nic).Postanowiła,ze odeśle depilator na drugi dzień a ja odeślę jej kolczyki .Teraz ja poprosiłam ją o wysyłkę jako pierwsza .Depilator doszedł,na drugi dzień wysłałam jej kolczyki,tuż przed świetami zapytałam czy doszły co potwierdziła.
W drugi dzień świąt wystawiłam jej przekupkę negatywna,ponieważ na ponad moich 80 wymian miałam po raz pierwszy do czynienia z taką bezczelnoscią,oczywiście doszły koszty wysyłki i zwrotów jej kolczyków,dojazdu na pocztę itp.
Nie miałam początkowo zamiaru wpisywać jej na czarną listę ale zmieniłam zdanie po tym jak dostałam odwetowy negatywny komentarz z powypisywanymi bzdurami,ze po dwóch tygodniach używania kolczyki mi się znudziły,więc zażądałam zwrotu ,jestem od niej starsza więc tak ma być i koniec bo mi sie tak podoba(opis w części dla stron i moderatorów).
Ponownie napisałam do Bemolki i ona poleciła napisać mi do Złośliwca ,co mam zamiar zrobić.A inne dziewczyny mogę jedynie ostrzec ,aby dwa razy zastanowiły się przed wymianą ze smoczycarlz.Na zyczenie mogę udostępnić prywatne wiadomosci,potwierdzające to co tu napisałam.

Edytowane przez Zielona30
Czas edycji: 2009-04-15 o 14:44
Zielona30 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-15, 14:50   #2447
sylwia.gda
Wtajemniczenie

Przekupka: 94 pkt / 100% pozyt.

Zielona30, nie przejmuj się tym neg. komentarzem, po jego przeczytaniu nikt nie weźmie go poważnie Jesteś godną zaufania Wizażanką i każdy o tym będzie wiedział
sylwia.gda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-15, 14:59   #2448
Zielona30
Zakorzenienie

Przekupka: 147 pkt / 100% pozyt.

Cytat:
Napisane przez sylwia.gda Pokaż wiadomość
Zielona30, nie przejmuj się tym neg. komentarzem, po jego przeczytaniu nikt nie weźmie go poważnie Jesteś godną zaufania Wizażanką i każdy o tym będzie wiedział
Dzięki.Tak bardzo się nie przejmuje,ale jeśli pozwolimy kogoś oczerniać, nie mając ku temu powodów to inni zaczną robić podobnie,bo będą czuli się bezkarnie.
Zielona30 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-15, 15:15   #2449
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez tompola Pokaż wiadomość
Wystawiam negatywa dla Kabacik01, która nie wywiązała się z umowy i jako pierwsza miała mi wysłać puder Max Facor za sypki cień Gosha+ takie rózności gratisiki, oczywiście minął miesiąc i przesyłki nie ma i raczej nie będzie. Kłamała,że rozbiła puder jak szła na pocztę, złamała kostę i była w szpitalu
Wstyd się przyznać, ale ja miałam kilka wysyłek i zaraz po uzgodnieniu wymiany..wysłałam jej razem z innymi nie podejrzewając niczego( nie miała zadnych jeszcze przekupek) Za jakiś czas dziewczyna napisała, ze cień otrzymała i jest "boski". Pisałam jeszcze pózniej, ale milczy...
Ogólnie mogę nazwać się chyba szczęściarą, bo do tej pory tylko Bzuz mnie oszukała Dawno to było...

Ku przestrodze.

Pozdrawiam
Tompolu, wiesz dobrze, ze masz moje pelne poparcie . Ja rowniez bylam umowiona z Kabacik na wymiane. Na szczescie nie wyslalam niczego pierwsza. Mimo to moje rzeczy byly przez okolo miesiac w rezerwacji w oczekiwaniu na paczke od Kabacik. Oprocz mnie i Tompoli jeszcze jedna wizazanka byla umowiona na wymiane z Kabacik. Tak dlugo czekalysmy - i sie nie doczekalysmy - na paczki od KAbacik, ze az zrobilysmy sobie kolko kabacikowego wsparcia na PW . Szkoda tylko w tej sytuacji Tompoli i jej straconych kosmetykow.

Cytat:
Napisane przez Zielona30 Pokaż wiadomość
Ustaliłyśmy przed świętami wymianę mojego depilatora Philips za jej trzy pary srebnych kolczyków i jedną parę blaszanych.Ponieważ dopytywałam czy kolczyki są srebne,zapewniała,ze tak są.
Adresy wymieniłyśmy chyba we wtorek,ja mogłam wysłać dopiero w czwartek więc ona też miała wysłać w tym dniu.Depilator do niej dotarł jako pierwszej ,bo kolczyki jednak wysłała dzień póżniej ,więc wystawiła mi pozytywny komentarz.Jej przesyłkę odebrałam z poczty chyba dwa dni póżniej i po otwarciu okazało się,że kolczyki owszem wysłała cztery pary ale pomimo jej wcześniejszych zapewnień tylko jedna para była faktycznie srebrem a trzy pozostałe to zwykłe blaszaki koloru srebnego(miało być na odwrót).
Początkowo zaczęła mnie przepraszać w pierwszej pw,bo myslała że skoro kupione u złotnika to są srebne,póżniej ,że ona się nie zna i cały czas była pewna że to jest srebro.Tu wydaje mi sie że skoro wiedziała że inne kolczyki i jakiś tam pierścionek nie mają próby i srebrem nie są to również i w przypadku kolczyków dla mnie od samego początku wiedziała co wysyła.
Poprosiłam ją o odesłanie mojego depilatora a ja odeślę jej przesyłkę.Tu zaczęły sie problemy.Odpisała,że nie ma zamiaru mi nic odsyłać,bo tak ma napisane w swoim wątku,że się nie odmienia i ją to nie interesuje,mam sobie wybrać za depilator coś innego.Nie byłam niczym innym zainteresowana(ustaliłyśm y wymianę za konkretne rzeczy) i domagam się zwrotu,a wpisy w jej wątku o odmianie mogą dotyczyć wówczas jeśli wysłałaby to co było ustalone czyli srebro z próbą .Dwa razy napisała mi chyba jeszcze,że nie ma najmniejszej ochoty odsyłać mi mojego depilatora,nie odbierze też przesyłki z kolczykami jeśli ją do niej odeślę i nie będzie więcej odpowiadała na moje wiadomości.Dla niej wymiana jest zakończona i żegna mnie.
W tym samym dniu napisałam jej ,ze nie ma do czynienia z nastoletnią małolatą,która ma zamiar zrobić jej drogi prezent i jeśli w ciągu tygodnia nie odeśle mi mojej przesyłki to zgłaszam na policję oszustwo(wyłudzenie internetowe),napisałam jednocześnie też do moderatora Bemolki.
Dostałam po tej wiadomości odpis póżnym wieczorem,czy zgodzę się na dopłatę iluś tam pieniędzy, do tej jednej srebnej pary,żeby nie musiała mi odsyłać depilatora.W przeciągu paru minut kolejna,dlaczego się nie odzywam i za chwilę jeszcze jedna ,że sprawdziła na allegro ceny depilatorów,może sobie kupić nowy za 50 zł i drogo sobie cenię mój(o cenach allegrowych używanych kolczyków nie wspomniała ale to nic).Postanowiła,ze odeśle depilator na drugi dzień a ja odeślę jej kolczyki .Teraz ja poprosiłam ją o wysyłkę jako pierwsza .Depilator doszedł,na drugi dzień wysłałam jej kolczyki,tuż przed świetami zapytałam czy doszły co potwierdziła.
W drugi dzień świąt wystawiłam jej przekupkę negatywna,ponieważ na ponad moich 80 wymian miałam po raz pierwszy do czynienia z taką bezczelnoscią,oczywiście doszły koszty wysyłki i zwrotów jej kolczyków,dojazdu na pocztę itp.
Nie miałam początkowo zamiaru wpisywać jej na czarną listę ale zmieniłam zdanie po tym jak dostałam odwetowy negatywny komentarz z powypisywanymi bzdurami,ze po dwóch tygodniach używania kolczyki mi się znudziły,więc zażądałam zwrotu ,jestem od niej starsza więc tak ma być i koniec bo mi sie tak podoba(opis w części dla stron i moderatorów).
Ponownie napisałam do Bemolki i ona poleciła napisać mi do Złośliwca ,co mam zamiar zrobić.A inne dziewczyny mogę jedynie ostrzec ,aby dwa razy zastanowiły się przed wymianą ze smoczycarlz.Na zyczenie mogę udostępnić prywatne wiadomosci,potwierdzające to co tu napisałam.
Wspolczuje przykrej wymianki. Mam dwie koluzje: pierwsza to taka, ze wiosna chyba nie sluzy wizazankom i ich wymiankom. Dziwne rzeczy sie ostatnio dzieja. Moze to przez pylki ? Druga sprawa, to teoria pt "ja sie nie odmieniam". Zauwazylam ten "trend" na targowisku ciuchowym. Ogolnie, to tam sie dziwne rzeczy dzieja. Abstrahujac jednak od mojego faworyzowania targowiska kosmetycznego to, "bo ja sie nie odmieniam" jest niebywale dziwne. Jest przeciez roznica miedzy odmienianiem sie, bo przyszlo cos do mnie i choc na zdjeciu bylo fajne to juz mi sie nie podoba, a odeslaniem, bo ktos wyslal mi nie to co powinien. To chyba logiczne. Niestety wiele wizazanek nie widzi tej roznicy. Mialas pelne prawo domagac sie zwrotu depilatora. To ona nie wywiazala sie z umowy, nie Ty. A uwagi o depilatorach na Allegro nawet nie skomentuje... W Biedronce pewnie i za 10 zl by dostala, ale chyba nie w tym rzecz...
Co do komentarza to napisz do Zlosia, napewno go anuluje. A co do "udostepnienia na zyczenie" PW - nie rob tego, bez jej zgody nikomu postronnemu pokazac ich nie mozesz.
Trzymaj sie i nie przejmuj sie tym komentarzem, Zlos napewno zadziala

Edytowane przez 4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b
Czas edycji: 2009-04-15 o 15:17
4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-04-15, 15:36   #2450
Marigold19
🦄

Przekupka: 108 pkt / 100% pozyt.

Nie rozumiem, dlaczego piszecie tu w ten sposób o tajemnicy korespondencji. Adresat i nadawca mogą ze swoją korespondencją robić, co chcą. Czy jest jakiś pkt regulaminu Wizażu, którym o tym mówi?

12.03.2023 r.- 12.06.2023 r.
Marigold19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-15, 16:38   #2451
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Marigold19 Pokaż wiadomość
Nie rozumiem, dlaczego piszecie tu w ten sposób o tajemnicy korespondencji. Adresat i nadawca mogą ze swoją korespondencją robić, co chcą. Czy jest jakiś pkt regulaminu Wizażu, którym o tym mówi?
Punkt regulaminu nie, prawo polskie tak. Korespondencja dotyczy zawsze dwoch osob: adresata i odbiorcy, zatem zadna z osob nie moze podjac samodzielnie decyzji dotyczacej tej korespondencji, poniewaz jest ona wspolna i dotyczy dwoch podmiotow.
Stary 2009-04-15, 16:57   #2452
Marigold19
🦄

[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;11895915]Punkt regulaminu nie, prawo polskie tak. Korespondencja dotyczy zawsze dwoch osob: adresata i odbiorcy, zatem zadna z osob nie moze podjac samodzielnie decyzji dotyczacej tej korespondencji, poniewaz jest ona wspolna i dotyczy dwoch podmiotow.[/quote]

Kochana, jestem prawnikiem, ale nie specjalistą z tej dziedziny, ale z tego, co mi wiadomo to adresat może rozporządzać skierowaną do siebie korespondencją. Jeśli znasz KONKRETNE ŹRÓDŁO, w którym jest mowa, że tego nie może zrobić chętnie się zapoznam.

Edytowane przez Marigold19
Czas edycji: 2009-04-15 o 17:11
Stary 2009-04-15, 17:00   #2453
Twitter
Zakorzenienie

Przekupka: 88 pkt / 100% pozyt.

Cytat:
Napisane przez Zielona30 Pokaż wiadomość
Ręce opadają na takie zachowania... Dobrze, że siedzę sama w pokoju, to mogę na głos powiedzieć co o takich osobach myślę!!!
Zielona, przykre, że się nadenerwowałaś i niepotrzebnie wydałaś kasę na wysyłki, ale i tak dobrze, że otrzymałaś swój depilator z powrotem.
Pozdrawiam serdecznie i

REKLAMA
Stary 2009-04-15, 17:53   #2454
vilandra
Zakorzenienie

[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;11895915]Punkt regulaminu nie, prawo polskie tak. Korespondencja dotyczy zawsze dwoch osob: adresata i odbiorcy, zatem zadna z osob nie moze podjac samodzielnie decyzji dotyczacej tej korespondencji, poniewaz jest ona wspolna i dotyczy dwoch podmiotow.[/quote]
jak dostanę od kogoś list, to nie mogę go nikomu przeczytać pierwsze słyszę . A tym wypadku mamy list -e
Stary 2009-04-15, 18:19   #2455
Marigold19
🦄

Cytat:
jak dostanę od kogoś list, to nie mogę go nikomu przeczytać pierwsze słyszę . A tym wypadku mamy list -e
Oczywiście, że możesz. Tajemnica korespondencji dotyczy osób trzecich, a nie adresata i nadawcy. W ogóle jakby się pokusić o wykładnię nieprecyzyjnych wypowiedzi powyżej to wynikałoby z niej, że nadawca listu nie może go nikomu pokazać bez zgody adresata, bo przecież list dotyczy obu stron.

Oczywiście może jest jakaś tajemnicza regulacja, o której ja nic nie wiem, więc jeśli tak to chętnie się z nią zapoznam i czegoś nowego nauczę. Ale wydaje mi się, że takowej nie ma.

Stary 2009-04-15, 18:40   #2456
thelila
Zakorzenienie

Przekupka: 80 pkt / 100% pozyt.

Cytat:
Napisane przez tompola Pokaż wiadomość

Ku przestrodze.

Pozdrawiam
Bardzo mi przykro Tompolko tez byłam umowiona na wymiankę z Kabacikiem i az nie chcę mi sie wierzyć że ona chciała nas po prostu oszukać .. no bo na to wygląda skoro przywłaszczyła sobie Twoje mazidełko nie wywiązując się z umowy...
O mały włos nie nadałam do niej paczuchy z dużo cenniejszymi kosmetykami ( sypaniec i rozświetlacz Lancome oraz podkład EL Lucidity)..

Zielona żadna ze stalych uzytkowniczek targowiska nie weźmie na poważnie tego komentarza...

Edytowane przez thelila
Czas edycji: 2009-04-15 o 18:50
thelila jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-15, 20:29   #2457
Layla79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marigold19 Pokaż wiadomość
Oczywiście, że możesz. Tajemnica korespondencji dotyczy osób trzecich, a nie adresata i nadawcy. W ogóle jakby się pokusić o wykładnię nieprecyzyjnych wypowiedzi powyżej to wynikałoby z niej, że nadawca listu nie może go nikomu pokazać bez zgody adresata, bo przecież list dotyczy obu stron.

Oczywiście może jest jakaś tajemnicza regulacja, o której ja nic nie wiem, więc jeśli tak to chętnie się z nią zapoznam i czegoś nowego nauczę. Ale wydaje mi się, że takowej nie ma.
tajemnicza regulacja jest zawarta w art. 267 par. 1 kk i obejmuje tajemnicę korespondencji. Strona przedmiotowa czynu polega na uzyskaniu bez uprawnienia informacji nie przeznaczonej dla sprawcy. Jest to przestępstwo wielopostaciowe i może polegać na otwarciu zamkniętego pisma, podłączeniu się do przewodu służącego do przekazywania informacji lub przełamaniu zabezpieczeń. Czyli innymi słowy chodzi o to, że sprawca musi pokonać określone zabezpieczenia - typu zamknięta koperta lub hasło do skrzynki pocztowej/wizażowej, żeby wypełnić znamiona przestępstwa określonego w art. 267 par. 1 kk. Jeżeli sprawca nie wypełnia znamion, czyli nie pokonuje tych zabezpieczeń, to nie ma naruszenia tajemnicy korespondencji i nie ma przestępstwa. Wszelkie inne regulacje zawarte w kk dotyczą tajemnicy służbowej i państwowej, innych tajemnic nie ma
Na gruncie kc mamy do czynienia natomiast z ochroną dóbr osobistych, określoną w art. 23 kc. Obejmuje ona wizerunek, imię i nazwisko, miejsce zamieszkania i inne elementy jak zdrowie etc. nieistotne w naszej sytuacji. W tym zakresie nie można zatem ujawniać personaliów osób, z którymi prowadzimy korespondencję, ani ich miejsca zamieszkania. Nie widzę natomiast żadnych przeszkód ku temu, aby ujawniać treść prywatnych rozmów prowadzonych na pw, jeżeli nie obejmują w/w elementów. Powoływanie się zatem na tajemnicę korespondencji w mojej ocenie jest nieuzasadnione na gruncie prawa polskiego.

Zatem no nie ma tajemniczych regulacji, które zabraniałyby ujawnianie prywatnych rozmów na pw, chociaż nie wiem, jak kwestia Regulaminu Wizażowego.

podpisano również prawnik acha! co więcej prawnik ze strasznie fajnym kramikiem

REKLAMA
Stary 2009-04-15, 20:35   #2458
thelila
Zakorzenienie

Przekupka: 80 pkt / 100% pozyt.

Cytat:
podpisano również prawnik acha! co więcej prawnik ze strasznie fajnym kramikiem
Przepraszam czy Targowiskiem zawładneły same prawniczki

Punkt 11 regilaminu wizażowego zabrania jedynie zamieszczania korespondencji.
11. Nie zamieszczamy na forum publicznym, ani na BO prywatnej korespondencji bez zgody autora. Chyba, że dotyczy to wyzwisk, rasistowskich odzywek, pogróżek, spamu, czy wyraźnego łamania prawa;

Edytowane przez thelila
Czas edycji: 2009-04-15 o 21:14
thelila jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-15, 20:43   #2459
Marigold19
🦄

Laylo, czyli dobrze myślałam. Tę "tajemniczą" regulację to znam, ale nawet nie przytaczałam, bo tyczy się osób trzecich. Z karnego miałam 5 u naszego eks ministra

A i dzięki Thelili już jest jasność. Chociaż ja uważam to za bzdurę, bo każdy powinien brać odpowiedzialność za swoje słowa. A wiadomo, że nikt nie szasta tutaj prywatną korespondencję jeśli nie ma ku temu powodów.

Stary 2009-04-15, 20:44   #2460
tompola
Zakorzenienie

JAMESTOWN , THELIA

DZIĘKI Kochane Dziewczyny, a sama jestem sobie co prawda winna i będę mieć nauczkę na kolejne 80 wymian Tak bardzo nie jestem stratna, bo to nie są wielkie pieniążki, ale wiadomo,że chodzi o uczciwość, rzetelność i fajną atmosferę...
Za pozwoleniem dobrej Virtual podaję tylko,że kabacik01 to Wizażanka
K. Przedpełska z Gdyni ;(
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Targowisko: kosmetyki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości