Offtopowe zapuszczanie - sagi część II :D - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-04-15, 15:18   #2161
Narek
Zakorzenienie

Dot.: Offtopowe zapuszczanie - sagi część II :D

Cytat:
Napisane przez aanika Pokaż wiadomość
Planujemy w ogóle zmienić miejsce wycieczki na gdzieś w Polsce. Pytałam się wychowawcy o ten jeden dzień dłużej i powiedział, że to da się załatwić, jeżeli rodzice się zgodzą. Teraz myślimy nad Bieszczadami.
Bieszczady są świetne, dla osób, które lubią aktywnie spędzać czas Ale to wiadomo
W każdym razie, trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez alexz johnson Pokaż wiadomość
Mnie jak sie pytaja czy cos robilam z wlosami to odpowiadam "umylam... w koncu umylam" :P

TF, CE, obwodówka- zrobione
Bieganie + Turbo Ewy Ch.
Narek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-15, 15:22   #2162
Klaudiczka997
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez CzerwonyKolczyk Pokaż wiadomość
jest wątek klik
Dziekuje czytałam już tamten wątek...połowa osób pisała o przyroście włosów..mnie bardziej interesuje jak spisuje sie na włosach czy odżywia czy podsusza tam było dość mało informacji na ten temat..powinnam jednak zapytac na tamtym forum ale postanowiłam spytać najpierw tu...mam włosy długości 65cm (staram sie osiągnąc długość 75) i boję się wysuszenia dlatego za nim czegoś użyje wole sie zapytać

Edytowane przez Klaudiczka997
Czas edycji: 2009-04-15 o 15:25
Klaudiczka997 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-15, 15:26   #2163
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Klaudiczka997 Pokaż wiadomość
Dziekuje czytałam już tamten wątek...połowa osób pisała o przyroście włosów..mnie bardziej interesuje jak spisuje sie na włosach czy odżywia czy podsusza tam było dość mało informacji na ten temat..powinnam jednak zapytac na tamtym forum ale dość długo już nikt tam nic nie pisał wiięc postanowiłam spytać tu...mam włosy długości 65cm (staram sie osiągnąc długość 75) i boję się wysuszenia dlatego za nim czegoś użyje wole sie zapytać

65cm ? wow, a jasne czy ciemne pochwalisz sie ?

Jesli cdzi ogóry, to ja wolę Tatry, aniżeli Bieszczady

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-15, 15:33   #2164
aeronauta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Narek Pokaż wiadomość
A jaki ma skład?
Ech, mam ci ja z Tobą

Beauty Formula, Treatment Wax, Avocado Oil

Skład:
Aqua, Cetearyl Alkohol, Cetrimonium Chloride, Cetyl Alkohol, Perfum, Citric Acid, Cetyl Persea Gratissima, Phenoxyethanol, Hydrolyzed Collagen, Methylparaben, 2-bromo-2-nitropropane-1,3-diol, Pollen, Ethylparaben, Isobutylparaben, Propylparaben, Isobutylparaben, Propylparaben, Butylparaben, Benzonic Acid, Limonene, Cl 19140, Cl42090

Jak teraz to przepisuje to tak stwierdzam, że same konserwanty tu są . No ale cóż w działaniu nawet taka tragiczna nie jest, więc może jakoś jej to wybaczę.
aeronauta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-15, 15:35   #2165
Klaudiczka997
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
65cm ? wow, a jasne czy ciemne pochwalisz sie ?

Granatowa czerń...narazie zdjęć nie bede wklejać bo nie są w zbyt dobrym stanie jak urosną i sie troche zregenerują to napewno się pochwalę
Bo żeby się chwalić to trzeba mieć czym..

Czas edycji: 2009-04-15 o 15:36
Stary 2009-04-15, 15:39   #2166
Narek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aeronauta Pokaż wiadomość
Ech, mam ci ja z Tobą

Beauty Formula, Treatment Wax, Avocado Oil

Skład:
Aqua, Cetearyl Alkohol, Cetrimonium Chloride, Cetyl Alkohol, Perfum, Citric Acid, Cetyl Persea Gratissima, Phenoxyethanol, Hydrolyzed Collagen, Methylparaben, 2-bromo-2-nitropropane-1,3-diol, Pollen, Ethylparaben, Isobutylparaben, Propylparaben, Isobutylparaben, Propylparaben, Butylparaben, Benzonic Acid, Limonene, Cl 19140, Cl42090

Jak teraz to przepisuje to tak stwierdzam, że same konserwanty tu są . No ale cóż w działaniu nawet taka tragiczna nie jest, więc może jakoś jej to wybaczę.
Oj, no co?
Wysoko ekstrakt z awokado, ale daruje sobię(o dziwo ) tym razem

Edit.
Taki mały smaczek włosowy, Kuzyn Coś w wykonaniu Narka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Kuzyn Coś.jpg (37,0 KB, 82 załadowań)

TF, CE, obwodówka- zrobione
Bieganie + Turbo Ewy Ch.

Edytowane przez Narek
Czas edycji: 2009-04-15 o 15:49
Narek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-15, 15:42   #2167
CzerwonyKolczyk
Rozeznanie

Cytat:
Dziekuje czytałam już tamten wątek...połowa osób pisała o przyroście włosów..mnie bardziej interesuje jak spisuje sie na włosach czy odżywia czy podsusza tam było dość mało informacji na ten temat..powinnam jednak zapytac na tamtym forum ale postanowiłam spytać najpierw tu...mam włosy długości 65cm (staram sie osiągnąc długość 75) i boję się wysuszenia dlatego za nim czegoś użyje wole sie zapytać
ja gdzieś w tym wątku wypowiadałam się
według mojego TŻ urosły bardzo
ale wydawało mi się, że wysuszył niestety
CzerwonyKolczyk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-15, 15:46   #2168
Dagger Nickelback
Przyczajenie

Dot.: Dziennik zapuszczania włosów - czyli przed i po-galeria zdjęć (nie komentujemy

Przepraszam.... jestem tu nowa dzięki za link i naprowadzenie na dobrą droge
Niedługo pokażę może jakieś fotki
Jeszcze raz dziękuję
Dagger Nickelback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-15, 15:54   #2169
doruś
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Benek23 Pokaż wiadomość
Lotion się sprawuje dobrze - mam po nim około 1,5 cm ( w porywach do 1,8) odrostu . Z reszta tak samo jak po innych wymienionych przeze mnie wcierkach. Wcierki mi służą Bez wcierek mam zaledwie 1 cm odrostu na miesiąc
Ale tak porównując np. z wodą pokrzywowa i brzozowa to Petrole jakby troszkę przyspieszał przetłuszczanie włosów.
ja w sumie nie boje się przetłuszczania włosów bo i tak muszę je myć codziennie, więc może jak skącze Seboradin i Neril to spróbuje i tego lotionu

Cytat:
najgorsze z kokosowym jest to, że gdy nałożę troszkę to efektów prawie zero, gdy nałożę trochę więcej to wyglądają na baaardzo tłuste, a mam blond włosy..
to nakładaj na końcówki go grubo przed myciem na pare godzin a po myciu tylko troszkę tak by nie wydawały się tłuste.
Stary 2009-04-15, 16:07   #2170
Klaudiczka997
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez doruś Pokaż wiadomość
ja w sumie nie boje się przetłuszczania włosów bo i tak muszę je myć codziennie, więc może jak skącze Seboradin i Neril to spróbuje i tego lotionu

to nakładaj na końcówki go grubo przed myciem na pare godzin a po myciu tylko troszkę tak by nie wydawały się tłuste.
Ja zawsze nakładam oleje przed myciem na jakas godz potem myje włosy i troszke na końcówki po wyschnięciu i wtedy końcówki sa dość fajne ale nie idealne.. bo ja odkąd pamietam mialam problemy z dobrym nawilżeniem końcówek...
Stary 2009-04-15, 16:14   #2171
CzerwonyKolczyk
Rozeznanie

Cytat:

też tak robię, ale dziś jeszcze raz

a tak offtopowo bardziej

Dziewczyny, czy zakładanie NIPu trwa jakoś długo? jak to się odbywa? Bo mam założyć sobie, a boję się, że nie zdążę a nie mam kogo spytać
Stary 2009-04-15, 16:23   #2172
Magdzia94
Zakorzenienie

http://mazidla.com/index.php?option=...id=85&Itemid=2
wkązdym z tych przepisów jest Olejowy ekstrakt z rozmarynu tylko w umie jest on drogi. Czy mozna go czyms innym zastąpic?

Magdzia94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-15, 16:47   #2173
doruś
Zadomowienie

Cytat:
Ja zawsze nakładam oleje przed myciem na jakas godz potem myje włosy i troszke na końcówki po wyschnięciu i wtedy końcówki sa dość fajne ale nie idealne.. bo ja odkąd pamietam mialam problemy z dobrym nawilżeniem końcówek...
może je ratuje już tylko obcięcie? a serum Kallosa próbowałaś? dla mnie jest on najlepszy ze wszystkich.

---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ----------

Cytat:
też tak robię, ale dziś jeszcze raz

a tak offtopowo bardziej

Dziewczyny, czy zakładanie NIPu trwa jakoś długo? jak to się odbywa? Bo mam założyć sobie, a boję się, że nie zdążę a nie mam kogo spytać
musisz jechać do swojego urzędu skarbowego i tam wypełnić ich formularze. jeśli dobrze pamiętam czeka się na NIP ok miesiąca
Stary 2009-04-15, 16:56   #2174
Klaudiczka997
Rozeznanie

[quote=doruś;11895078]może je ratuje już tylko obcięcie? a serum Kallosa próbowałaś? dla mnie jest on najlepszy ze wszystkich.

---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ----------

Odkąd wycieniowałam włosy końcówki wykrecają się i żyją jak chcą nie są porozdwajane...nie zauważam żadnej rozdwojonej końcówki ale są za to suche wręcz wygladaa na B. suche np.na zdjęciach.
Obiecałam sobie już ich więcej nie cieniować!!
Serum pomaga mi tylko na chwile najlepsze do tego są właśnie oleje...obetne je gdy zorientuje sie że zaczynają sie rozdwajać...jak narazie jest ok i usilnie zapuszczam
A czy te serum kallosa jest przesilikonowane?

Czas edycji: 2009-04-15 o 16:58
Stary 2009-04-15, 17:17   #2175
CzerwonyKolczyk
Rozeznanie

Cytat:
może je ratuje już tylko obcięcie? a serum Kallosa próbowałaś? dla mnie jest on najlepszy ze wszystkich.

musisz jechać do swojego urzędu skarbowego i tam wypełnić ich formularze. jeśli dobrze pamiętam czeka się na NIP ok miesiąca
dziękuję

czyli nie zdążę... i pewnie będzie kara, a mam dostać 40 zł ponoć w wakacje byłam jeszcze niepełnoletnia i poszłam do pracy do ulotek, nawet nie wiedziałam, że mam się z tego rozliczać a teraz..super...i ciekawe ile kary i w ogóle skąd to zapłacę ehh
Stary 2009-04-15, 17:24   #2176
doruś
Zadomowienie

[quote=Klaudiczka997;11895 255]
Cytat:

Odkąd wycieniowałam włosy końcówki wykrecają się i żyją jak chcą nie są porozdwajane...nie zauważam żadnej rozdwojonej końcówki ale są za to suche wręcz wygladaa na B. suche np.na zdjęciach.
Obiecałam sobie już ich więcej nie cieniować!!
Serum pomaga mi tylko na chwile najlepsze do tego są właśnie oleje...obetne je gdy zorientuje sie że zaczynają sie rozdwajać...jak narazie jest ok i usilnie zapuszczam
A czy te serum kallosa jest przesilikonowane?
tak, są silikony jak w każdym serum na końcówki. Na tym własnie polega ochrona końcówek. Ja trzymam się z daleka od silikonów i w szamponach i odżywkach i innych maskach ale serum na końcówki nakładam zawsze, dzięki temu moje końcówki są całe mimo, że były podcinane we wrześniu.
Stary 2009-04-15, 17:27   #2177
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, doradźcie proszę

co nadaje się na końcówki oprócz:

- obcięcia ( to dopiero po maturze)
- olejku kokosowego
- olejku rycynowego
- serum z joanny
- serum z avonu
? bo nic nie chce ich nawilżyć tak, jak ja oczekuje
Serum z Avonu nie polecam-ma DENATA w składzie. To już lepszy jedwab Biosilk przynajmniej ładniej pachnie

A co do numeru NIP, to nie panikuj, ja złożyłam podanie dopiero, jak zaczynałam swoją pierwszą pracę i nic się nie stało. Zaznaczyli sobie tylko w pracy, że jeszcze nie mam NIP-u.

Edytowane przez weegirl
Czas edycji: 2009-04-15 o 17:30
weegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-15, 18:06   #2178
Nerchie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Aż dziwne ;o
W sumie na 4 w pokoju to chyba żadna nie miała większych problemów.

Cytat:
Napisane przez carlo_rossi Pokaż wiadomość
Sprawiedliwość? hm zobaczymy moze za jakis czas trafi przypadkiem na wizaz i dostanie oswiecenia. albo i nie
tylko kurcze ja mam taka ochote cos zrobic z tymi jej wlosami, ze to az boli...
zazdroszcze wam dziewczny zakupów. z checia bym polazila po sklepach ale poki co kasy brak. zostaje mi window shoppig
Też od pewnego czasu mam taką posuchę. Z 7 złotami to co najwyżej moge do drogerii wpaść i w sumie tak zrobiłam, fundłam sobie ta odżywkę: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...wypadania.html wahałam się jeszcze nad mgiełką randital? jakoś tak, ale miała taki odstraszający zielony kolor, że jakos babunia wydawała się godniejsza zaufania.

Cytat:
Wow, naprawdę? U mnie 4 dni to minimum, zazwyczaj jest na 5.
Porozmawiaj z wychowawcą, wypad za granice na 2 dni jest kompletnie nieprzemyślany, chyba, że masz blisko do Słowacji?
u nas robią świetne wycieczki i właśnie na Słowacje i w góry - no ale oczywiście nasza genialna Pani wychowawczyni co tam za 100 na 4 dni w góry, lepiej na 2 do stolicy, sejm zobaczymy za 200 złotych, bomba. Rozważam czy jechać z każdym dniem więcej osób się wycofuje. Większy problem będę miała na wakacje, co wziąść do Włoch, a co do Bułgarii... Jaka pielęgnacja w takim klimacie? Do BG wezmę napewno saszetki waxa 2x do zniszczonych 2x do wypadających, lecę samolotem i mam ograniczoną wagą do 20kg... A do Włoch autokarem, więc mogę sobie pozwolić na mały pakuneczek do walizeczki xD Nad Polskie morze to w sumie tez jadę w sierpniu, ale to mam mniejszy dylemat. Zresztą - mam jeszcze czas.

Cytat:
Napisane przez 19agusia91 Pokaż wiadomość
Prosze, zajrzyjcie tu. Oczarowana jestem ta grzywką! http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=327859
Całkiem mam podobnie ścięte, ino że proste włosy i inaczej to wygląda.

Pokażcie mi fotkę tego avocadowego - nie będzie za mdłe w zapachu ?
Narek pro xD coś

„Prawdopodobnie nie powiedziałbym wszystkiego, o czym myślę, ale na pewno przemyślałbym wszystko, co powiedziałem.”
Nerchie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-15, 18:09   #2179
CzerwonyKolczyk
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez weegirl Pokaż wiadomość
Serum z Avonu nie polecam-ma DENATA w składzie. To już lepszy jedwab Biosilk przynajmniej ładniej pachnie

A co do numeru NIP, to nie panikuj, ja złożyłam podanie dopiero, jak zaczynałam swoją pierwszą pracę i nic się nie stało. Zaznaczyli sobie tylko w pracy, że jeszcze nie mam NIP-u.
hm to teraz mam na zbyciu serum z avonu i joanny

z tym NIPem chodzi o to, że powinno się rozliczać do końca kwietnia, więc nie zdążę...wr
Stary 2009-04-15, 18:17   #2180
aanika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magdzia94 Pokaż wiadomość
aanika koniecznie wypróbuj tą odzywke Może będziesz zadowolona. A spineczki kupione? walcz walcz o przedłuzenie. Mnie sie dzisiaj pytały czy prostowanie nie niszczy mi włosów, ale miały minę jak im powiedzialam ze ja nie prostowałam w ogóle.
Dzisiaj będę jej używać
Kupiłam tylko jedną wsuwkę z cyrkonią i dwie małe żabki, bo nie było nic ciekawego w sklepie.
Cytat:
Bieszczady są świetne, dla osób, które lubią aktywnie spędzać czas Ale to wiadomo
W każdym razie, trzymam kciuki
Musimy jeszcze się zorientować, jakie wycieczki oferuje biuro podróży. Mam nadzieję, że jutro uda nam się porozmawiać z wychowawcą.

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Tylko, że u mnie w klasie wszyscy byli już w Zakopcu i nie ma sensu jechać tam drugi raz. Tak samo z Pieninami.
aanika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-15, 18:50   #2181
19agusia91
Zakorzenienie

Cytat:
Całkiem mam podobnie ścięte, ino że proste włosy i inaczej to wygląda.
Narchie, grzywkę też?
Hula Hop
440/5000 minut
19agusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-15, 19:12   #2182
Nerchie
Zakorzenienie

Cytat:
Narchie, grzywkę też?
głównie grzywkę.

Cytat:
hm to teraz mam na zbyciu serum z avonu i joanny
ja właśnie to z avonu zamówiłam :p z joanny nigdzie nie widziałam

„Prawdopodobnie nie powiedziałbym wszystkiego, o czym myślę, ale na pewno przemyślałbym wszystko, co powiedziałem.”
Stary 2009-04-15, 19:17   #2183
Magdzia94
Zakorzenienie

jestem z siebie dumna byłam w Kauflandzie i poszłam nakosmetykia a tam taka duza butla z odzywkąHegron(500ml) aż mi sie oczy zaświeciły patrze na cene 7 zł myslę nie dużo. Ale powiedziałam sobie ze chce maskę a nie odzywke i nie kupiłam. Ciesze się bo zaoszczędziłam kasę , a za razem będe wiedziec gdzie ją dostac

Stary 2009-04-15, 19:31   #2184
19agusia91
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez 19agusia91
Narchie, grzywkę też?

głównie grzywkę.
A mogłabyś zrobić zdjęcie, takie, żebym mogła wziąć do fryzjera? Byłabym baaardzo wdzięczna .
Magdzia, gratuluję!
Hula Hop
440/5000 minut
19agusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-15, 19:52   #2185
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
pare dni mnie nie było i ledwo nadrobiłam ten wątek
Chciałam Wam powiedzieć, że mam nową miłość...Petrole szampon i odżywkę z chrolofilem...jest to poprostu cudo. Na szamponie jest jednak napisane by używać go 2-3 razy w tygodniu, więc pewnie może wysuszać. W kązdym razie po tym szamponie i odżywce mogę włosami za latarnie robić tak się błyszczą, są mega miękkie i odbite od skóry mimo, że odżywkę wmasowałam w skalp. Wydaje mi się też , że mogą pobudzać cebulki włosów bo takie czuć po nich takie ciarki we włosach.
Szamponu i lationu nie miałam, ale balsam jest boski *_* Kupię jak tylko zużyję to, co teraz mam (;
Stary 2009-04-15, 20:03   #2186
Nerchie
Zakorzenienie

Cytat:
A mogłabyś zrobić zdjęcie, takie, żebym mogła wziąć do fryzjera? Byłabym baaardzo wdzięczna .
Magdzia, gratuluję!
Ino bede miala chwile z apratem to zrobie. Ogólnie to mi fryzjerka obciela do brwi i lekko zcieniowała. byłam obcinana ~10 minut ;p więc myśle że w tym nie ma żadnej filozofii xD

Edytowane przez Nerchie
Czas edycji: 2009-04-15 o 20:05
Stary 2009-04-15, 20:07   #2187
aanika
Zakorzenienie

Cytat:
jestem z siebie dumna byłam w Kauflandzie i poszłam nakosmetykia a tam taka duza butla z odzywkąHegron(500ml) aż mi sie oczy zaświeciły patrze na cene 7 zł myslę nie dużo. Ale powiedziałam sobie ze chce maskę a nie odzywke i nie kupiłam. Ciesze się bo zaoszczędziłam kasę , a za razem będe wiedziec gdzie ją dostac
U mnie wszędzie są te Hegrony, a Kallosa nigdzie nie mogę znaleźć
Za to ja widziałam dzisiaj wielki, litrowy balsam Romantic za 8 zł, ale pamiętam, że dziewczyny nie były zbyt zadowolone z maski, więc odstawiłam. Właśnie użyłam tej maski Marionu i czekam aż włosy wyschną. Ciekawe, jak będą wyglądać.
Stary 2009-04-15, 20:10   #2188
Klaudiczka997
Rozeznanie

O dziwo moje końcóweczki są dziś nawilżone i mięciutkie....i to chyba za sprawą Rosa we włosach..Lotonu..
Może znajde wreszcie moje końcówkowe KWC.

Upragniona: 75-80cm.

Posiadam na wymianę:
zestaw khadi szampon i odzywke
wax zagraniczny
odzywke fitomed i aussie,
tigi melko i miód,
i zestaw doliva z oliwa z oliwek
Cece-med maska

Gdyby kogoś coś interesowało to chetnie sie zamienie
Stary 2009-04-15, 20:11   #2189
Magdzia94
Zakorzenienie

A ja wygrzebałam kase z portfela i pojade jutro poszukac jakiejs maski i kuracji wzmacnajacej z Joanny.
Anika to czekamy na Twoje włoski xD Jeszcze widziałam takie saszetki z Mariona z olejkami wiec kupię.

Stary 2009-04-15, 20:16   #2190
aanika
Zakorzenienie

Cytat:
A ja wygrzebałam kase z portfela i pojade jutro poszukac jakiejs maski i kuracji wzmacnajacej z Joanny.
Anika to czekamy na Twoje włoski xD Jeszcze widziałam takie saszetki z Mariona z olejkami wiec kupię.
U mnie te z olejkami też są, ale nie zdecydowałam się na żadną, bo mają alcohol denat na drugim miejscu w składzie. Szkoda, że zepsuli takie fajne składowo odżywki alkoholem, bo dalej są oleje.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości