|
|||||||
| Notka |
|
| Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#1621 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 728
|
Dot.: Sposoby na przyspieszenie porostu w³osów- czê¶æ III
Cytat:
). A co do dodawania do od¿ywek to w³a¶ciwie do ka¿dej mo¿esz kapn±æ. Chocia¿ z Kallosem bym siê zastanawia³a, bo on (przynajmniej ten mleczny) ma chyba sporo protein sam w sobie. |
|
|
|
|
#1622 | |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 548
|
Cytat:
chyba póki co bêdê musia³a obej¶æ siê bez niej |
|
|
|
|
#1623 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 696
|
dziewczêta, a probowa³a która¶ z was maski na w³osy z siemienia lnianego?
s³ysza³am ¿e poprawia kondycjê czuprynki i nawil¿a
|
#1624 |
|
Perfumoholik z wyboru
Wiadomo¶ci: 3 784
|
w watku 'walka o zdrowe i piekne wlosy' jest wlasnie dyskusja na temat siemienia lnianego
|
#1625 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 814
|
I zrobi³am ju¿ sobie psikade³ko z kreatyny wed³ug waszych zaleceñ
czyli 95 ml wodki destyl. I 5 ml. Kreatyny. czy ta mieszankê równie¿ mam trzymaæ w lodówce jak sama kreatyne?
|
|
|
|
#1626 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 018
|
Lepiej trzymaæ j± w lodówce, ja swoje psikade³ko m.in. z keratyn± te¿ trzymam w lodówce.
|
|
|
|
#1627 | ||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 805
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1628 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 247
|
Witamina B2 pobudza wzrost mieszków w³osowych, wiêc warto robiæ maseczki z dro¿d¿y oraz braæ tabletki dro¿d¿owe http://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p7473-Humav...krzywa_150_szt[COLOR="Silver"]
---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- Idê robiæ maseczkê dro¿d¿ow± na czaszkê
Kobiety szanujcie prywatno¶æ swoich partnerów! Nie dotykajcie ich telefonów! Nie czytajcie komunikatorów, maili. Nie szukajcie na si³ê problemów! S³odka niewiedza i szacunek to spokój w zwi±zku. Edytowane przez trojka Czas edycji: 2009-04-16 o 02:59 |
|
|
|
#1629 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 408
|
Dziewczyny ale nieco zbaczacie z tematu- to w±tek o przyspieszaniu porostu i na tym siê tu koncentrujmy
|
#1630 |
|
ma zielone pojêcie
Wiadomo¶ci: 40 401
|
S³uchajcie, skoro kofeina przyspiesza porost to da³oby radê zmajstrowaæ co¶ z kawy? S± osoby, które przyciemniaj± w³osy p³ukankami z kawy, a co z przyspieszeniem porostu?
|
#1631 |
|
Zakorzenienie
|
Kawa przyciemnia w³osy. Jak by³am m³oda i piêkna
to zrobi³am sobie z tego p³ukanke ale nie odsaczy³am fusów wiêc chyba siê domy¶lacie ile mia³am tego we w³osach! Masakra ale przyznam ¿e pociemni³o mi w³osy ale to i tak nie by³o du¿ej ró¿nicy. A znacie jakie¶ tabletki dro¿d¿owe które faktycznie przyspieszaj± porost?
|
|
|
|
#1632 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 870
|
Cytat:
Ale jakich¶ powalaj±cych efektów nie dostrzeg³am, wiêc zrezygnowa³am.
|
|
#1633 |
|
Zadomowienie
|
Ale mo¿na kupiæ kofeinê i wmieszaæ do wcierki
Tyle ¿e nie próbowa³am jeszcze
|
|
|
|
#1634 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 22
|
Witajcie po ¶wiêtach - mam nadziejê, ¿e wcina³y¶cie duu¿o rze¿uchy
muszê siê was o co¶ zapytaæ.Od kiedy u¿ywam WAX'a (zagranicznego na marginesie) niesamowicie ³uszczy³a mi siê skóra wokó³ linii w³osów, a teraz ca³y skalp! nie mogê tego nazwaæ ³upie¿em, bo on ma przyczyny grzybiczne etc. a teraz po prostu mi siê ³uszczy naskórek na potêgê! My¶la³am nad zaprzestaniem u¿ywania WAXu ale póki co odstawi³am go tylko na ten tydzieñ, u¿ywam wy³±cznie delikatnego szapmonu Johnons&Johnsons lawendowy i Vitapil + rze¿ucha. Mam nadziejê, ¿e to tylko tymczasowe, ale wprost jestem przera¿ona - w³osy niby l¶ni±ce i mocne (co raczej skutek sciêcia ) ale wypadaj± mimo wsyzstko i teraz ta skóra A¿ dzisiaj kupiê sobie od¿ywkê Seboradin, naftê i pokrzywê bo co¶ czujê, ¿e trzeba tu zadzia³aæ z torpedy...
Towarzystwo kobiet psuje obyczaje i wyrabia smak - Charles Montesquieu Indywidualistom zawsze by³o ciê¿ej. Nie chc± by¿ pospolici, zwyczajni, nie przyjmuj± racji podawanych im przez innych. Do wszystkiego dochodz± sami... Znasz to sk±d¶??
|
|
|
|
#1635 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 8 975
|
Cytat:
Edit: jednak troszkê siê pomyli³a, alkoholu nie ma Saponics( https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...st-wlosow.html) a nie Seboravit
21.06.2014r.Edytowane przez viki1988 Czas edycji: 2009-04-16 o 12:23 |
|
|
|
|
#1636 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 126
|
Cytat:
Ja, jak sobie zmasakrowa³am skalp szamponem elseve, to zaczê³am smarowaæ skórê g³owy w³a¶nie Palom± i teraz ju¿ jest du¿o lepiej
|
|
|
|
|
#1637 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 831
|
A mi siê wydaje ¿e Ty po prostu masz such± skórê g³owy, a zarówno ten WAX jak i Seboradiny maj± za zadanie zmniejszyæ przet³uszczanie siê w³osów wiêc pewnie Twoj± g³owê za bardzo wysuszaj± i dlatego siê ³uszczy..
---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1638 | |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 1 896
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1639 | ||
|
ma zielone pojêcie
|
Cytat:
A co to za kawa by³a? Rozpuszczalna czy sypana?Cytat:
Vitapil te¿ nie bêdzie ca³kowicie neutralny dla w±troby (; Ale lepiej jedna tabletka niz 2, to fakt.
|
|
#1640 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 870
|
Zwyk³a sypana. Fusy wykorzysta³am jako peeling do cia³a
|
#1641 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1642 |
|
Zakorzenienie
|
Napiszecie mi co¶ o tych tabletkach z dro¿d¿ami? Czy przyspieszaj± one porost w³osów? Bo kto¶ tu wspomia³ ¿e tak
tylko nie piszcie ¿e trzeba je braæ kilka razy dziennie! Aha i jeszcze takie jedno pytanko: zamierzam zakupiæ herbatê w bratka bo pomaga w tr±dziku i cera staje siê g³adziutka podobno. A czy wp³ywa równie¿ na w³osy?
|
|
|
|
#1643 |
|
BAN sta³y
|
no tabletki raczej nie sa obojetne dla zaladka . jak bralam quinoral ( 2kapsulki dziennie) i 1 tabl skrzypowitu to ok pol godziny od lykniecia zaczynal bolec mnie brzuch , i ciagle wyskakiwaly mi okropne ropne krosty !! skonczylam brac quinoral , biore tylko skrzypowite i wszystko minelo
krosty znikly i brzuch juz nie boli , czyli sie potwierdza CO ZA DUZO TO NIEZDROWO uhh
|
|
|
|
#1644 |
|
ma zielone pojêcie
|
No to spróbujê zmajstrowaæ co¶ z kaw± nied³ugo
|
#1645 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 22
|
no to bêdê musia³a mojego WAX'a oddaæ siostrze (która nawiasem mówi±c chêtnie skorzysta z mo¿liwoci przyspieszenie wzrostu jej 80cm wlosow
). To jutro przeszukam na spokojnie apteki internetowe czy sklepy zielarskie i zakupujê skrzyp, pokrzywê, Seboravita odpowiednik bezalkoholowy i t± Palomê ^^ trzymajcie kciuki
Towarzystwo kobiet psuje obyczaje i wyrabia smak - Charles Montesquieu Indywidualistom zawsze by³o ciê¿ej. Nie chc± by¿ pospolici, zwyczajni, nie przyjmuj± racji podawanych im przez innych. Do wszystkiego dochodz± sami... Znasz to sk±d¶??
|
|
|
|
#1646 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1647 |
|
Perfumoholik z wyboru
Wiadomo¶ci: 3 784
|
chyba tez zaczne zabawe z drozdzami choc zbiera mi sie na wymioty jak czuje ich smak. Ale czego sie nie robi dla urody.
Obecnie jestem zadowolona z tego jak szybko rosna mi wlosy. Neril napewno pomogl. Najlepsze jest to, ze wlosy farbowalam ostatni raz chyba w grudniu i nikt nadal nie widzi odrostow, a wlosy spoooro urosly. astanawiam sie czy kolor mogl sie wyplukac przez to ze zmienilam pielegnacje wlosow na wszystko bezsilikonowe i dlatego nie widac roznicy w odrastajacych wlosach czy chodzi o cos innego? Kupilam chne bede sie dzis bawic w salon fryzjerski
|
#1648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1649 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wezmê nigdy dro¿d¿y! Chyba ¿e w tabletkach! Bo kiedy próbowa³am wypiæ dro¿d¿e to zamknê³am oczy i nos ale mi to nie pomog³o. Po trzech ³y¿eczkach gor±cych dro¿d¿y zwymiotowalam! :-( wiêc nie przejdzie picie i ³ykanie tych zwyk³ych. never!!!
|
|
|
|
#1650 |
|
BAN sta³y
|
ooooo kurde . w zyciu bym nie wypila zadnych drozdzy !! za zadna cene nawet 5cm wlosow miesiecznie wiecej!! przeciez to grzyby .. a co z ryzykiem drozdzycy grzybicy itede ?skad wiecie ze sa calkiem bezpieczne ? a poza tym fuuuuujj ohyda , a swoja droga kiedys obilo mi sie o uszy ze maja jakies ujemne dzialanie na pecherz
|
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:24.

). 
s³ysza³am ¿e poprawia kondycjê czuprynki i nawil¿a
czyli 95 ml wodki destyl. I 5 ml. Kreatyny. 

) ale wypadaj± mimo wsyzstko i teraz ta skóra
A¿ dzisiaj kupiê sobie od¿ywkê Seboradin, naftê i pokrzywê bo co¶ czujê, ¿e trzeba tu zadzia³aæ z torpedy...
21.06.2014r.
). To jutro przeszukam na spokojnie apteki internetowe czy sklepy zielarskie i zakupujê skrzyp, pokrzywê, Seboravita odpowiednik bezalkoholowy i t± Palomê ^^ trzymajcie kciuki