|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 | |||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2009 - "dziewiec miesiecy stwarzania malego swiata"c
cześć dziewczynki
bardzo dziękuje za wszystkie kciuki ...Kochane jesteście . glukoza w normie z czego bardzo się cieszę, bo nie muszę pić 75g a tak poza tym to się trochę przeraziłam, bo rozmawiałam z panią z recepcji i mówiła mi, że w Warszawie dostanie się na porodówkę graniczy z cudem, ponoć są takie dni, że jest naprawdę ciężko. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
a są jakieś skutki uboczne takiego zabiegu laserowego i ile razy trzeba powtarzać ...wiesz coś na ten temat? Cytat:
![]() ...uśmiałam się z twojego teścia, okazuje się że faceci w każdym wieku są jak dzieci ![]() Cytat:
![]() Svinecko, na pewno dasz radę ...trzymam kciuki
|
|
#3902 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2009 - "dziewiec miesiecy stwarzania malego swiata"c
Dzień dobry dziewczynki
u mnie piękna pogoda! ![]() Cytat:
Cytat:
... uhhh 75g ... ale dasz rade!!! Cytat:
nie oglądam się z każdej strony ... i jak narazie widzę tylko dwa rozstępy na udzie ![]() mirika super ze u Jaśminki wszystko dobrze! |
|||
|
|
|
#3903 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie martw się na zapas, a może trafisz w takim momencie, że łóżko będziesz sobie mogła wybrać? ![]() ---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ---------- Cytat:
, zresztą u mnie jest jeszcze tak, że co tu kryć, mam już swoje lata, to i ciało ma prawo się zestarzeć .
|
|
|
#3904 |
|
Zakorzenienie
|
32 sztuki mamy Karolinak82 (Karolina, 26l, Poznań) --------------------------- t.p. 01.07.09 - Zuzia megi b (Magda, 27l, świętokrzyskie) ------------------------------- t.p. 01.07.09 - Amelka aha9 (Aśka, 25l, lubuskie) -------------------------------------------- t.p. 01.07.09 - Maja lub Tymon / Michał eleeri (Aśka, 31l, małopolska) --------------------------------------- t.p. 01.07.09 - Mateusz p4w (Ola, 26l, Szczecin) ----------------------------------------------- t.p. 02.07.09 - Tomek / Michaś Cassandra23 (Beata, 26l, lubelskie) --------------------------- t.p. 03.07.09 - Kubuś marica5 (Marika, 23l, Chełmn) ----------------------------------- t.p. 04.07.09 - Martynka annamaria80 (Ania, 29l, Anglia) ------------------------------ t.p. 06.07.09 - Dawid / Sebastian musicman (Małgosia, ??l, łódzkie) ------------------------------ t.p. 08.07.09 - Bianka ainka11111 (???, ?? l, ...) --------------------------------------- t.p. 11.07.09 - Weronika skierka (Teresa, 27l, podlaskie) ------------------------------------ t.p. 12.07.09 - Amelka Truheart (Ola, 27l, Łódź) ------------------------------------------ t.p. 13.07.09 - Adaś jusali (Alicja, 20l, warm.-mazurskie) ----------------------------- t.p. 13.07.09 - ??? lub ??? erysipelothrix (Martyna, 29 l, ...) ------------------------------ t.p. 15.07.09 - Igor / Wiktor Svinecka (Ania, 25l, Szczecin) ------------------------------------ t.p. 18.07.09 - Marcel Ania0104 (Ania, 26l, podkarpacie) ------------------------------- t.p. 19.07.09 - Dawid / Bartek miniusia91 (Asia, 18l, Łódź) ------------------------------------- t.p. 19.07.09 - Nina arinitti (???, 37l, Warszawa) --------------------------------------- t.p. 19.07.09 - ??? lub ??? Finka09 (???, ?? l, ...) --------------------------------------------- t.p. 20.07.09 - ??? magi77 (Marta, 31 l, mazowieckie) -------------------------------- t.p. 22.07.09 - Maciek bibi23 (???, ?? l, ...) ------------------------------------------------- t.p. 22.07.09 - ??? lub ??? katarzynka00 (Kasia, ?? l, ...) ---------------------------------- t.p. 24.07.09 - Laura agga19851985 (Agnieszka, 24l, ...) -------------------------- t.p. 24.07.09 - Filip majka versace (Beata, 31l, Manchester) ---------------------- t.p. 25.07.09 - Adrianek chrupcio (???, ?? l, ...) ----------------------------------------------- t.p. 25.07.09 - Jagódka mariolasl (Mariola, 34l, UK) --------------------------------------- t.p. 26.07.09 - Antonio mirika (Magda, 28l, Warszawa) ------------------------------------ t.p. 26.07.09 - Jaśmina Gizmiatko (Kasia, 25l, śląskie) ----------------------------------- t.p. 27.07.09 - Nataniel Wojtusia (???, ?? l, ...) ----------------------------------------------- t.p. 27.07.09 - Oliwia kasiuuulka (Kasia, 23l, Warszawa) ----------------------------- t.p. 27.07.09 - Andrzej evamoni (Ewa, 35l, Niemcy) --------------------------------------- t.p. 28.07.09 - Emilia nastyeddy (???, 22l, Wlk Brytania) ------------------------------t.p. 31.07.09 - ??? i ??? Edytowane przez Ania0104 Czas edycji: 2009-04-16 o 10:26 |
|
|
|
#3905 |
|
Zakorzenienie
|
25 sztuk mamy czekoladka21 (Ania, 26l, śląsk) -------------------------------- t.p. 01.08.09 - Weronika lub Robert frida110 (Aśka, ?? l, ...) ---------------------------------------------- t.p. 01.08.09 - ??? lub ??? Miramej (Jola, 32l, 3-miasto) ------------------------------------- t.p. 02.08.09 - Kuba anusia_82 (Ania, 26l, 3-miasto) --------------------------------- t.p. 03.08.09 - ??? elita343 (Ela, 29l, Wrocław) --------------------------------------- t.p. 03.08.09 - Maja lub Filip Nikka1221 (Małgosia, 25l, Niemcy) ----------------------------- t.p. 04.08.09 - Liliana / Maja lub Leo / Max czarnolaska(???, ?? l, ???) --------------------------------------- t.p. 06 .08.09 - ??? ulika (Magda, 27l, Śląsk) --------------------------------------------- t.p. 10.08.09 - ??? lub ??? kamilka (Kamila, 22l, małopolska) ------------------------------ t.p. 10.08.09 - ??? UnholyOne (Ola, 29l, mazowieckie) ---------------------------- t.p. 12.08.09 - Antoś Syla39 (Sylwia, 29 l, Norwegia) ----------------------------------- t.p. 12.08.09 - ??? AnnGe (Anna, 26l, dolnośląskie) ---------------------------------- t.p. 13.08.09 - Kalinka lenusia25 (Marlena, 26l, Poznań) ------------------------------- t.p. 13.08.09 - Wiktoria lub Alex viki_22_83 (Ania, 25l, Świdnik) -------------------------------- t.p. 16 .08.09 - Gabriel Ulcia2512 (Ula, 27l, UK) ----------------------------------------- t.p. 17.08.09 - ??? IwonkaAnna83(Iwona, ?? l, podkarpacie) ------------------ t.p. 18.08.09 - ??? lub ??? Agata R (Agata, 23l, ...) --------------------------------------------- t.p. 19.08.09 - Maja iwona.sz2403 (Iwona, 26l, Tychy) ---------------------------- t.p. 20.08.09 - ??? zioła (???, ?? l, ...) ----------------------------------------------------- t.p. 22.08.09 - ??? lub ??? WrednaAfrodyta (???, 20l, ...) ------------------------------- t.p. 25.08.09 - Arkadiusz marysia_258 (Iza, 25l, Kielce) ---------------------------------- t.p. 25.08.09 - Antonina Sweet_21 (Arleta, 23l, Irlandia) ---------------------------------- t.p. 27.08.09 - Łucja lub ??? Adaikaka (Aneta, 22l, Kraków) --------------------------------- t.p. 27.08.09 - ??? lub ??? cashmeree (Sylwia, 26l, Wolsztyn) --------------------------- t.p. 28.08.09 - Dawid aromatyzowana(???, ?? l, ???) ------------------------------ t.p. 29.08.09 - Lena lub Szymon ![]() Kto w nas mieszka ??? Chłopcy 25 : 16 Dziewczynki------------------------------------------------------------------------------- gooha3 [*] mountain [*] serafia11 [*] agagmm23 [*] Malga19 [*] [*]
Edytowane przez Ania0104 Czas edycji: 2009-04-16 o 08:31 |
|
|
|
#3906 |
|
Zakorzenienie
|
Aniu wpiszesz nam imię na listę?
Kuba
|
|
#3907 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wpisałam ale ze mnie gapa! juz kiedys mnie o to prosiłaś
|
|
|
|
|
#3908 |
|
Zakorzenienie
|
Coś z tymi pośladkami faktycznie jest
Od tygodnia ćwiczę pośladki i nogi, a w wolnej chwili mięśnie Kegla. Staram się aby ćwiczenia pośladków i nóg nie były zbyt wyczerpujące (zwykłe wymachy i półprzysiady). Ciekawe czy za jakiś czas zobaczę jakąś różnicę. ![]() Krem przeciw rozstępom stosuję nadal tylko na brzuch (czasem wsmaruję go w uda). Odpukać jeszcze żaden rozstęp się nie pojawił ani na brzuchu ani nigdzie indziej. Dodam, że w brzuchu mam już 102 cm. W poniedziałek zważę się u gin i zobaczę ile przytyłam przez ostatni miesiąc. |
|
|
|
#3909 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Dziękujemy .Cytat:
. Ja to taki leń jestem, że szkoda gadać . A jak się ćwiczy mięśnie Kegla? Tak łopatologicznie? Pamiętam, że już kiedyś coś wspominałyście, ale wtedy stwierdziłam, że mam czas .Ja też jestem ciekawa, ile przytyłam od ostatniej wizyty, mojej wadze domowej jakoś nie wierzę
|
|
|
#3910 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o białko to nakładasz surowe na stłuczenie tak, żeby nie spływało i czekasz aż zaschnie... Całkiem siniaków nie "wywabia" ale nie są wtedy tak straszne ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ja się może dowiem już 21.04 i już się doczekać nie mogę ![]() Cytat:
Ja na szczęście (bądź nieszczęście w zależności od sytuacji) prawa jazdy nie mam a jak bedziemy gdzieś jechać to bede siadać z tyłu z maleństwem ![]() Co do pasów dla mnie... dolna część pasów dość mocno uciska mi brzuch dlatego mój mąż poradził mi abym zanim usiądę na fotelu zapięła pasy a potem przełożyła przez siebie tylko górną część... Ja czuję się bezpiecznie i nie gniotę brzucha POLECAM
|
|||||
|
|
|
#3911 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a tak z ciekawości zapytam, gdzie zamierzasz rodzić? Aniu dopisz mi imię Jaśmina. Poproszę ![]() Miramej, mięśnie Kegla ćwiczysz napinając te same mięśnie co przy powstrzymywaniu siku.
Edytowane przez mirika Czas edycji: 2009-04-16 o 09:03 |
|
|
|
|
#3912 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() u nas wczoraj tż zaczal gipsowac juz sciany dekoracyjnym gipsem i musze powiedzeic ze ladnie mu to wychodzi- efekt pewnie bedzie jak juz to bedzie pomalowane tylko dzisiaj przerwa bo musi isc do pracy....ale powiedzialam mu wczoraj ze ma czas do konca czerwca z wszystkim łacznie z sypialnia!!ale spoko wydaje mi sie nawet szybciej sie remont skonczy..... wlasnie w pytaniu na sniadanie mowili o wozkach ze dobry wozek=duże koła.......
|
|
#3913 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Mirika, cieszę się, że z córą wszystko ok ![]() Svinecka, trzymam kciuki za glukozę ![]() Mnie czeka, ale 50 g Dzieńdoberek ![]() Nie zaglądałam wczoraj, bo małż siedział na kompie, a laptop się zepsuł Piszę na biało, bo na razie tylko ja o tym wiem ![]() Idę dzisiaj na 14 na wosk, skosic te hery na nózkach i pod pachami. Już nie mogę się doczekac W końcu będę mogła załozyc rajstopki lub krótsze leginsy ![]() Idę na śniadanko, bo na razie tylko pączusia wszamałam
Edytowane przez UnholyOne Czas edycji: 2009-04-16 o 09:16 |
|
|
|
|
#3914 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dobrze, że na to nie trafiłam... Ostanio na punkcie dzieci jestem wyczulona na maxa!! Wczoraj nawet mi łzy poleciały jak oglądałam Annę Marię Wesołowską ![]() Cytat:
o tym nie wiedziałam (ale tak to jest jak nie jest się kierowcą ) Aż zwrócę na to uwagę mojemu mężowi... że on na to nie wpadł ![]() Cytat:
Ja już wczoraj ledwo, ledwo się ogoliłam... I poinformowałam uroczyście mojego małża, że mianuję go moim osobistym depilatorem A tak w ogóle DZIEŃ DOBRY!!! ![]() Ja znowu w pracy i znowu do 20 ![]() Wczoraj byłam zrobić badania, a jutro idę do lekarza na kontrolę I tak czuję, że bedzie już stałe L4 bo źle się dzieje i coraz mniej nadaje się do pracy...Maleństwo szaleje dzisiaj po całości od samego rana (czyt. 5:40 bo tak muszę wstawać do pracy )I to by bylo na razie tyle z news'ów ![]() Życzę Wam mamusie milutniego dnia
|
||||||
|
|
|
#3915 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja chodzę do ginki na Łucką, do dr Mazur i na usg do dr Makowskiego. A co do porodu to chciałabym żeby zanalazło się miejsce dla nas na Żelaznej, bo moja ginka tam pracuje i zapisałam się do szkoły rodzenia akredytowanej przez ten szpital. Niestety to nie gwarantuje, że znajdą mi miejsce, bo w warszawskich szpitalach, jak trafiasz z bólami i nie mają miejsca, to mają obowiązek znależć ci inny szpital i tam przewieźć. Jedynie co, to wykupienie sobie położnej gwarantuję miejsce w danym szpitalu, ale to wydatek 1500-3000 zł, a na głowę jeszcze nie upadłam i tak będę płacić za salę do porodu rodzinnegi i ewentualnie znieczulenie. Pożyjemy zobaczymy
|
|
|
#3916 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z tego co pamietam to jest nas wiecej jutro wizytujacych!!! moj dzidziol tez od rana szaleje- wstalam o 6.00 siku i potem juz ledwo co zasnelam bo dzidziol tak szalal ze szok, ale ja lubie takie harce
|
|
#3917 | ||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Wpadła w histerię, zaczęła się źle czuc, narpobiła ogólnego rabanu i dopiero po kilku godz się zlitowali. Także niestety Warszawa to Warszawa. Ja liczę na mojego doktorka, mam nadzieję, ze się nie przeliczę ![]() A co do cen połoznych, to tylko na Żelaznej sa tak drogie, w innych szpitalach to koszt ok 600 -max 1000 zł Cytat:
Ja tez się dopisuję - jutro 4d ---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- Mój Antoś budzi się jak słyszy mój głos Tak ostatnimi dniami jest. dzisiaj nad ranem małż chrapał, więc zaczęłam go głaskac po twarzy, żeby przestał. Małż się przebudził i patrzy na nie co ja robię, to mu wytłumaczyłam i wtedy Antoś zaczął się kręcic. Jak tylko ucichłam on tez dalej poszedł lulu. Potem ja się obudziłam i zaczęłam głaskac i mówic do brzuszka i wtedy znowu - harce na całego. Leżałam na lewym boku, a on tam szalał, że aż brzuch falował i czułam kiedy się zwija - taki kamień mi się robi wtedy w tym miejscu
|
|
#3918 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Moja kumpela na Inflandzkiej miała free. W sumie zdecydowałam się na żelazną ze względu na dr i stwierdzone u synka pielektazje, chociaż nie jest powiedziane, że w innym szpitalu nie będę rodzić. Mieszkam pod W-wą i mam spory kawałek. Zobaczymy.A Ty gdzie chcesz rodzić? Jak dobrze pamiętam na Solcu? Fajnie jest jak się budzisz i dzidzia szaleje. Wtedy od razu wstaje się w lepszym nastroju Chyba mu się nie podobało
|
|
|
#3919 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieje, że ta 20 szybko przyjdzie ![]() No to jutro bedzie zasyp dobrych wieści ![]() Cytat:
Ten kamień też mi jest znajomy Dzisiaj już to czułam kilka razy... Ja nie wiem ale chyba jakiś aerobic sobie to moje potomstwo urządza dzisiaj ![]() A teraz moje kochane jak wiadomo śmiech to zdrowie a w naszym przypadku szczególnie dlatego wklejam Wam linka do beczki śmiechu |
||
|
|
|
#3920 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć, zimno u mnie
, słoneczko pięknie świeci, zero chmurek i wydaje się ciepło, poszłam z psem lekko ubrana i zmarzłam ![]() ja nie mogłam nic pić, ani jeść ![]() ani przed, ani po ![]() Cytat:
żeby mogły normalnie zapinać pasyCytat:
![]() i zarazem podziwiam, ja bym nie dała rady tyle godzin siedzieć w pracy
|
|
|
#3921 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3922 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Jest szpitalem, z którego jeszcze nie odsyłają, bo są miejsca właśnie z powodu ww. Mój ginek tam pracuje, a na Solcu nie jestem pewna - porozmawiam z nim 24.04 Solec przypadł mi do gustu, bo tam już rodziłam i go znam, ale musze poczytac co tam teraz się dzieje, czy się nie pogorszył itp. Myśle, że będę patrzyła na zdania mojego lekarza, bo wolę nie byc odsyłana, jeżeli on jest w stanie mi zapewnic przyjęcie "u siebie" ![]() Tak jest, że jak czasie głośnej muzyki bądź innych dźwięków Maluszek szaleje to po prostu mu się to nie podoba - dzieciaczki tego nie lubią.
|
|
#3923 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka
Ale sobie pospałam, niedawno wstałam jakoś mnie głowa od tego leżenia rozbolała...U nas pogoda śliczna, wiosna na całego. Na 11.30 mam wizytę do fryzjera ale zaraz muszę wychodzić bo zanim ja tam doczłapie... ![]() Mirika super, że z córcią wszystko w porządku Ja mam jutro wizytę i jakoś sie boję... Te moje obrzeki mnie przerażają, nie wróżą one nic dobrego.
|
|
#3924 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3925 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
p4w a wózek jest super Czekamy na zdjęcia ![]() Cytat:
![]() Svinecka trzymam kciuki za glukozę ![]() A ja mam ostatnio mniej czasu na wizaż bo Tż w domu cały tydzień Co do Pepco to Baba miała wczoraj dzwonić czy sprzątaczki nie wiedzą nic...ale nawet nie raczyła zadzwonić, więc posłucham Waszych rad...pójdę dzisiaj opieprzę ją że mnie olała a ja czekałam na tel...i w takim razie zgłaszam sprawę na policję, bo to jest przywłaszczenie cudzej własności...i powiem by mi podała dane swojego przełożonego ponieważ do niego również zgłoszę skargę... Wczoraj gadałam też z kurierem i szczerze mówiąc to mnie olał...wiec zadzwonię do nich do firmy i zapytam do kogo można równiez skargę napisać na kuriera...no i resztę już musi zrobić kuzynka...musi napisać reklamację u siebie na poczcie ze przesyłka zostala dostarczona pod zły adres. Powiem szczerze że brakuje mi już cierpliwości i nerwów...
|
|
#3926 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane, u mnie tez ladna pogoda, nawet w sklepie juz bylam, co jest dziwne, bo rano nigdy nie chce mi sie wylazic z domu
ale kupilam sobie buleczki na sniadanie i ser do pierogów, bo dzisiaj czeka mnie pol dnia lepienia. Mąz mi obrał tyle ziemniaków, ze nie wiem kiedy to wszystko wylepie. Stwierdzil, ze zamrozimy troche A teraz pije Nescafe bezkofeinową i ogladam DD TVN dzisiaj mowili o karmieniu na żadanie i na ustalone godziny.
|
|
|
|
#3927 |
|
Ola-Unhola
|
Idę się kapac, bo na 14 na koszenie lecę
![]() Karolinko, zrób jak napisałaś. Musisz tą babę jakoś postraszyc, bo to jest kradzież !!!!!!!!!
|
#3928 |
|
BAN stały
|
Witajcie brzuchatki
super uczucie
|
|
|
|
#3929 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3930 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
... ale dobre i to!Muszę też TZ-ta zascigac zeby pomalował nasz pokój ![]() Cytat:
Cytat:
bierz L4 i duuużo odpoczywaj! Cytat:
trzymac!!! Cytat:
... tak jak dziewczyny piszą - to już pod kradzież podchodzi ... cos mi sie wydaje, ze ktos sobie zatrzymał te rzeczy a teraz nie ma śmiałości ich oddać ![]() Cytat:
Edytowane przez Ania0104 Czas edycji: 2009-04-16 o 11:47 |
|||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:31.

. glukoza w normie z czego bardzo się cieszę, bo nie muszę pić 75g 

nie wiem jak przezyje
... ale dasz rade!!! 

.
.

MACIEJKA SYNEK KOCHANY