Mamusie lipcowo-sierpniowe 2009 - "dziewiec miesiecy stwarzania malego swiata"czesc 3 - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-04-16, 08:12   #3901
mirika
Rozeznanie

Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2009 - "dziewiec miesiecy stwarzania malego swiata"c

cześć dziewczynki
bardzo dziękuje za wszystkie kciuki ...Kochane jesteście (standardowo wcięło mi cytaty). u Jaśminki wszystko dobrze, słyszałam jej serduszko ...wogóle była taka rozbrykana podczas wizyty, że aż ginka się śmiała jak mi brzuch odskakiwał . glukoza w normie z czego bardzo się cieszę, bo nie muszę pić 75g ,(Miramej miałaś rację - norma po 1h jest do 140 po wypiciu 50g ) na obniżenie ph moczu mam pobrać urinal, a morfologia poza niskim poziomem krwinek czerwonych nie jest aż taka zła ...z czego również bardzo się cieszę. oczywiście nadal mam przepisaną całą listę leków, ale co tam ...to przecież dla mojej córci
a tak poza tym to się trochę przeraziłam, bo rozmawiałam z panią z recepcji i mówiła mi, że w Warszawie dostanie się na porodówkę graniczy z cudem, ponoć są takie dni, że jest naprawdę ciężko.

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
oj z kremow na cellulit radzilabym zrezygnowac w ciazy - one maja wlasciwosci napinajace i sciagajace skore a to przy wzroscie wagi zwiazanym z ciaza jest nie wskazane gdyz moze to przyczynic sie bardziej do zrobienia sie rozstepow na skorze
zgadzam się z tym, co więcej słyszałam, że generalnie balsamy na cellulit mogą być przyczyną powstawania rozstępów ...niezależnie od bycia w ciąży czy nie.

Cytat:
Napisane przez miniusia91 Pokaż wiadomość
witam.
posprzeczalam sie dzisiaj lekko z moim tzem. 2 tyg temu umowilam nas do szkoly rodzenia i nic nie protestowal, rozmawialismy wczeniej z reszta o tym, byl nawet za. pierwsze zajecia jutro o godzinie 17. on dzis stwierdzil, ze to nam jednak nie potrzebne i szkoda pieniedzy i w ogole ze nie ma w co sie tam ubrac itd. (rozne dziwne argumenty zeby tylko tam nie isc)... no myslalam ze mnie rozniesie normalnie! juz nie chodzi o to ze zmienil zdanie, ale czemu akurat dzis? ehh... powiedzcie mi... bo powiedzial mi dzis ze taka szkola przydaje sie ludzia ktorym nie ma kto pomoc, mieszkaja sami i nikt im nie wytlumaczy jak kapac dziecko np. to prawda? mi sie wydaje ze nie... ale zostawiam to wam do skomentowania
oczywiście, że to nieprawda, ale już chyba sam do tego doszedł jak stwierdził, że jednak z tobą pójdzie

Cytat:
ale ogolnie to bardzo dobry film jest
i straszny zarazem
co do rozstepow - ja mam je wszedzie i przestalam sie nimi przejmowac
nawet sie nie smaruje zbytnio
i tak je usune
ja póki co się namiętnie smaruję
a są jakieś skutki uboczne takiego zabiegu laserowego i ile razy trzeba powtarzać ...wiesz coś na ten temat?

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
a ja myślałam, że tylko moja pupa się jakoś dziwnie zmieniła - na szczęście TZ i tak ją lubi więc się nie martwię

teściowi aż się oczy świeciły jak sprawdzał wszystkie funkcje
dobrze, ze TZ w delegacji bo pewnie by sobie wyrywali tą zabawkę
nie, nie tylko twoja ....moja też
...uśmiałam się z twojego teścia, okazuje się że faceci w każdym wieku są jak dzieci

Cytat:
ja w razie konieczności ( na razie takich brak) pójdę do Laser Medica

ja tez piłam 75g - koszmar

kupowałam Mutsy Urban Rider z ramą typu "next"
naprawdę fajny ten wózek ...też się zastanawiam nad Mutsy

Svinecko, na pewno dasz radę ...trzymam kciuki

mirika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-16, 08:22   #3902
Ania0104
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2009 - "dziewiec miesiecy stwarzania malego swiata"c

Dzień dobry dziewczynki
u mnie piękna pogoda!
Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość
Ania, Miniusia te szkoły to się chyba zaczynają o 17 w całej Polsce, bo u mnie też na 17 .

Cytat:
a ja jutro ide na walke z gluzkoza nie wiem jak przezyje

dziewczyny a wode moge pic?
... uhhh 75g ... ale dasz rade!!!
Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
A ja przezornie nie oglądam zbyt dokładnie, czy mam jakieś rozstępy - po co się dołować . Chyba, że znajdzie się taki, którego nie trzeba szukać
hehe ja robie dokładnie tak samo nie oglądam się z każdej strony ... i jak narazie widzę tylko dwa rozstępy na udzie

mirika super ze u Jaśminki wszystko dobrze! Cieszę sie ze wyniki masz ok!

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-16, 08:25   #3903
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mirika Pokaż wiadomość
cześć dziewczynki
bardzo dziękuje za wszystkie kciuki ...Kochane jesteście (standardowo wcięło mi cytaty). u Jaśminki wszystko dobrze, słyszałam jej serduszko ...wogóle była taka rozbrykana podczas wizyty, że aż ginka się śmiała jak mi brzuch odskakiwał . glukoza w normie z czego bardzo się cieszę, bo nie muszę pić 75g ,(Miramej miałaś rację - norma po 1h jest do 140 po wypiciu 50g ) na obniżenie ph moczu mam pobrać urinal, a morfologia poza niskim poziomem krwinek czerwonych nie jest aż taka zła ...z czego również bardzo się cieszę. oczywiście nadal mam przepisaną całą listę leków, ale co tam ...to przecież dla mojej córci
a tak poza tym to się trochę przeraziłam, bo rozmawiałam z panią z recepcji i mówiła mi, że w Warszawie dostanie się na porodówkę graniczy z cudem, ponoć są takie dni, że jest naprawdę ciężko.
mirika cieszę się, że Jaśminka zdrowo sobie rośnie i bryka, bo to najważniejsze . Dobrze, że nie musisz powtarzać cukru no i w ogóle, że jest dobrze, bo w ciąży z pęcherzem i nieidealnymi wynikami moczu boryka się wiele kobiet, podobnie, jak z niskim poziomem krwinek, więc nie jest źle .

Nie martw się na zapas, a może trafisz w takim momencie, że łóżko będziesz sobie mogła wybrać?

---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ----------

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
hehe ja robie dokładnie tak samo nie oglądam się z każdej strony ... i jak narazie widzę tylko dwa rozstępy na udzie
Czyli wygląda na to, że i tak za dokładnie się przyglądasz udom , zresztą u mnie jest jeszcze tak, że co tu kryć, mam już swoje lata, to i ciało ma prawo się zestarzeć .

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-16, 08:28   #3904
Ania0104
Zakorzenienie

FASOLOWE POLE LIPCOWE

FASOLOWE TYCZKI
32 sztuki mamy

Karolinak82 (Karolina, 26l, Poznań) --------------------------- t.p. 01.07.09 - Zuzia
megi b (Magda, 27l, świętokrzyskie) ------------------------------- t.p. 01.07.09 - Amelka
aha9 (Aśka, 25l, lubuskie) -------------------------------------------- t.p. 01.07.09 - Maja lub Tymon / Michał
eleeri (Aśka, 31l, małopolska) --------------------------------------- t.p. 01.07.09 - Mateusz
p4w (Ola, 26l, Szczecin) ----------------------------------------------- t.p. 02.07.09 - Tomek / Michaś
Cassandra23 (Beata, 26l, lubelskie) --------------------------- t.p. 03.07.09 - Kubuś
marica5 (Marika, 23l, Chełmn) ----------------------------------- t.p. 04.07.09 - Martynka
annamaria80 (Ania, 29l, Anglia) ------------------------------ t.p. 06.07.09 - Dawid / Sebastian
musicman (Małgosia, ??l, łódzkie) ------------------------------ t.p. 08.07.09 - Bianka
ainka11111 (???, ?? l, ...) --------------------------------------- t.p. 11.07.09 - Weronika
skierka (Teresa, 27l, podlaskie) ------------------------------------ t.p. 12.07.09 - Amelka
Truheart (Ola, 27l, Łódź) ------------------------------------------ t.p. 13.07.09 - Adaś
jusali (Alicja, 20l, warm.-mazurskie) ----------------------------- t.p. 13.07.09 - ??? lub ???
erysipelothrix (Martyna, 29 l, ...) ------------------------------ t.p. 15.07.09 - Igor / Wiktor
Svinecka (Ania, 25l, Szczecin) ------------------------------------ t.p. 18.07.09 - Marcel
Ania0104 (Ania, 26l, podkarpacie) ------------------------------- t.p. 19.07.09 - Dawid / Bartek
miniusia91 (Asia, 18l, Łódź) ------------------------------------- t.p. 19.07.09 - Nina
arinitti (???, 37l, Warszawa) --------------------------------------- t.p. 19.07.09 - ??? lub ???
Finka09 (???, ?? l, ...) --------------------------------------------- t.p. 20.07.09 - ???
magi77 (Marta, 31 l, mazowieckie) -------------------------------- t.p. 22.07.09 - Maciek
bibi23 (???, ?? l, ...) ------------------------------------------------- t.p. 22.07.09 - ??? lub ???
katarzynka00 (Kasia, ?? l, ...) ---------------------------------- t.p. 24.07.09 - Laura
agga19851985 (Agnieszka, 24l, ...) -------------------------- t.p. 24.07.09 - Filip
majka versace (Beata, 31l, Manchester) ---------------------- t.p. 25.07.09 - Adrianek
chrupcio (???, ?? l, ...) ----------------------------------------------- t.p. 25.07.09 - Jagódka
mariolasl (Mariola, 34l, UK) --------------------------------------- t.p. 26.07.09 - Antonio
mirika (Magda, 28l, Warszawa) ------------------------------------ t.p. 26.07.09 - Jaśmina
Gizmiatko (Kasia, 25l, śląskie) ----------------------------------- t.p. 27.07.09 - Nataniel
Wojtusia (???, ?? l, ...) ----------------------------------------------- t.p. 27.07.09 - Oliwia
kasiuuulka (Kasia, 23l, Warszawa) ----------------------------- t.p. 27.07.09 - Andrzej
evamoni (Ewa, 35l, Niemcy) --------------------------------------- t.p. 28.07.09 - Emilia
nastyeddy (???, 22l, Wlk Brytania) ------------------------------t.p. 31.07.09 - ??? i ???

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.

Edytowane przez Ania0104
Czas edycji: 2009-04-16 o 10:26
Stary 2009-04-16, 08:29   #3905
Ania0104
Zakorzenienie

FASOLOWE POLE SIERPNIOWE

FASOLOWE TYCZKI
25 sztuk mamy

czekoladka21 (Ania, 26l, śląsk) -------------------------------- t.p. 01.08.09 - Weronika lub Robert
frida110 (Aśka, ?? l, ...) ---------------------------------------------- t.p. 01.08.09 - ??? lub ???
Miramej (Jola, 32l, 3-miasto) ------------------------------------- t.p. 02.08.09 - Kuba
anusia_82 (Ania, 26l, 3-miasto) --------------------------------- t.p. 03.08.09 - ???
elita343 (Ela, 29l, Wrocław) --------------------------------------- t.p. 03.08.09 - Maja lub Filip
Nikka1221 (Małgosia, 25l, Niemcy) ----------------------------- t.p. 04.08.09 - Liliana / Maja lub Leo / Max
czarnolaska(???, ?? l, ???) --------------------------------------- t.p. 06 .08.09 - ???
ulika (Magda, 27l, Śląsk) --------------------------------------------- t.p. 10.08.09 - ??? lub ???
kamilka (Kamila, 22l, małopolska) ------------------------------ t.p. 10.08.09 - ???
UnholyOne (Ola, 29l, mazowieckie) ---------------------------- t.p. 12.08.09 - Antoś
Syla39 (Sylwia, 29 l, Norwegia) ----------------------------------- t.p. 12.08.09 - ???
AnnGe (Anna, 26l, dolnośląskie) ---------------------------------- t.p. 13.08.09 - Kalinka
lenusia25 (Marlena, 26l, Poznań) ------------------------------- t.p. 13.08.09 - Wiktoria lub Alex
viki_22_83 (Ania, 25l, Świdnik) -------------------------------- t.p. 16 .08.09 - Gabriel
Ulcia2512 (Ula, 27l, UK) ----------------------------------------- t.p. 17.08.09 - ???
IwonkaAnna83(Iwona, ?? l, podkarpacie) ------------------ t.p. 18.08.09 - ??? lub ???
Agata R (Agata, 23l, ...) --------------------------------------------- t.p. 19.08.09 - Maja
iwona.sz2403 (Iwona, 26l, Tychy) ---------------------------- t.p. 20.08.09 - ???
zioła (???, ?? l, ...) ----------------------------------------------------- t.p. 22.08.09 - ??? lub ???
WrednaAfrodyta (???, 20l, ...) ------------------------------- t.p. 25.08.09 - Arkadiusz
marysia_258 (Iza, 25l, Kielce) ---------------------------------- t.p. 25.08.09 - Antonina
Sweet_21 (Arleta, 23l, Irlandia) ---------------------------------- t.p. 27.08.09 - Łucja lub ???
Adaikaka (Aneta, 22l, Kraków) --------------------------------- t.p. 27.08.09 - ??? lub ???
cashmeree (Sylwia, 26l, Wolsztyn) --------------------------- t.p. 28.08.09 - Dawid
aromatyzowana(???, ?? l, ???) ------------------------------ t.p. 29.08.09 - Lena lub Szymon

Kto w nas mieszka ??? Chłopcy 25 : 16 Dziewczynki

-------------------------------------------------------------------------------
Nasze Aniołki, które wróciły do nieba [*]

gooha3 [*]
mountain [*]
serafia11 [*]
agagmm23 [*]

Malga19 [*] [*]

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.

Edytowane przez Ania0104
Czas edycji: 2009-04-16 o 08:31
Stary 2009-04-16, 08:30   #3906
Miramej
Zakorzenienie

Aniu wpiszesz nam imię na listę? Kuba

H. MacLeod

.
Stary 2009-04-16, 08:33   #3907
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
Czyli wygląda na to, że i tak za dokładnie się przyglądasz udom , zresztą u mnie jest jeszcze tak, że co tu kryć, mam już swoje lata, to i ciało ma prawo się zestarzeć .
nie nie ... te dwa to już tam są chyba 3 lata
Cytat:
Aniu wpiszesz nam imię na listę? Kuba
wpisałam
ale ze mnie gapa! juz kiedys mnie o to prosiłaś

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2009-04-16, 08:49   #3908
frida110
Zakorzenienie

Coś z tymi pośladkami faktycznie jest Od tygodnia ćwiczę pośladki i nogi, a w wolnej chwili mięśnie Kegla. Staram się aby ćwiczenia pośladków i nóg nie były zbyt wyczerpujące (zwykłe wymachy i półprzysiady). Ciekawe czy za jakiś czas zobaczę jakąś różnicę.

Krem przeciw rozstępom stosuję nadal tylko na brzuch (czasem wsmaruję go w uda). Odpukać jeszcze żaden rozstęp się nie pojawił ani na brzuchu ani nigdzie indziej. Dodam, że w brzuchu mam już 102 cm. W poniedziałek zważę się u gin i zobaczę ile przytyłam przez ostatni miesiąc.
frida110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-16, 08:55   #3909
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
nie nie ... te dwa to już tam są chyba 3 lata

wpisałam
ale ze mnie gapa! juz kiedys mnie o to prosiłaś
No chyba że .
Dziękujemy .

Cytat:
Napisane przez frida110 Pokaż wiadomość
Coś z tymi pośladkami faktycznie jest Od tygodnia ćwiczę pośladki i nogi, a w wolnej chwili mięśnie Kegla. Staram się aby ćwiczenia pośladków i nóg nie były zbyt wyczerpujące (zwykłe wymachy i półprzysiady). Ciekawe czy za jakiś czas zobaczę jakąś różnicę.

Krem przeciw rozstępom stosuję nadal tylko na brzuch (czasem wsmaruję go w uda). Odpukać jeszcze żaden rozstęp się nie pojawił ani na brzuchu ani nigdzie indziej. Dodam, że w brzuchu mam już 102 cm. W poniedziałek zważę się u gin i zobaczę ile przytyłam przez ostatni miesiąc.
Podziwiam i zazdroszczę . Ja to taki leń jestem, że szkoda gadać . A jak się ćwiczy mięśnie Kegla? Tak łopatologicznie? Pamiętam, że już kiedyś coś wspominałyście, ale wtedy stwierdziłam, że mam czas .

Ja też jestem ciekawa, ile przytyłam od ostatniej wizyty, mojej wadze domowej jakoś nie wierzę

H. MacLeod

.
Stary 2009-04-16, 08:56   #3910
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
czytajac twoja wypowiedz mam wrazenie ze jestes juz zdecydowana i mialas juz doswiadczenie z wyrkiem klasycznym.
Miedzy szczebelkami mam 6cm odstępu-specjalnie zmierzyłam...
zdecydowanie mam nadzieje ze większe dziecko urodze
A z białkiem to surowe czy ugotowane? i co z nim sie robi?smaruje, naciera, przyklada?mi zawsze przykładano cos metalowego jak guza nabiłam, ale zasady tego nie znam czy dlatego ze metalowe, czy chlodne, czy płaskie
Nie jestem jeszcze w 100 % zdecydowana... Najpierw muszę jechać gdzieś do sklepu i na własne oczy zobaczyć to łóżeczko...
Jeśli chodzi o białko to nakładasz surowe na stłuczenie tak, żeby nie spływało i czekasz aż zaschnie... Całkiem siniaków nie "wywabia" ale nie są wtedy tak straszne

Cytat:
bylam u lekarza i wlasnie wrocilam... przepisal mi jakies tabletki bo mam jakies zapalenie drog moczowych:/
jak zwykle wizyta odklepana po lebkach
! 5 minut i "narazie"....
zla jestem jeszcze bardzioej niz bylam jak wyszlam z domu!!!!!!!!!
posluchalam was... zaczelam mu zadawac pytania... zadalam jedno... czy w maju bede mogla jechac w dluzsza trase a on ze 12 maja sie widzimy i zebym niczego nie planowala i ze 12 mi powie... przymierzam sie do kolejnego pytania a on mnie zbyl!
Cytat:
ale moze znow nic zlego sie nie dzieje i dlatego tak szybko no nie wiem... ahh... jestesmy zaproszeni z TZem na komunie 17 maja... 12 maja mam wizyte... a jak bedziemy mieli jechac to pewnie jakos 15 maja... i co? 3 dni przed wyjazdem dowiem sie czy moge czy nie?! jak dla mnie troche to nie bardzo na reke... ehh
a poza tym wlasnie wkraczam w 3 trymestr. slyszalam ze w 3 trymestrze wizyty powinny byc co 2 tygodnie a tu "bum" dopiero za miesiac!:O szok! i jeszcze leki powypisywane.... mam je brac niby do nastepnej wizyty... boje sie troche... cos nie do konca ufam temu lekarzowi a przeciez powinno sie miec zaufanie do takiej osoby, lecz ja uwazam po dluzszej obserwacji ze jest niedokladny w tym co robi i nie do konca wie co robi mam nadzieje ze sie myle... od jutra zaczynam poszukiwania innego lekarza chyba... na poczatku pojde do normalnego panstwowego... najlepiej do babki. zobaczymy co mi powie.
Wiesz co... W takim razie faktycznie zmień lekarza... Jak wejdziesz do nowego to opowiedz mu o sytuacji z lekarzem poprzednim... Wtedy nowemu lekarzowi dasz do zrozumienia, czego oczekujesz

Cytat:
Napisane przez WrednaAfrodyta Pokaż wiadomość
Cześc dziewczyny, miałam dzisiaj wizyte i już znam płeć -będzie chłopak Rozwija się prawidłowo , lekarz powiedział że książkowo więc jestem przeszczęśliwa
GRATULUJĘ SYNKA ja się może dowiem już 21.04 i już się doczekać nie mogę

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Ad.1
Przewozisz w foteliku, tyłem do kierunku jazdy na przednim fotelu bądź z tyłu na kanapie, zapięty pasami jak na fotce. Czasami można jeszcze dokupic bazę, która jest na stałe w samochodzie, ale jest to dodatek. Bez niej normalnie sie przewiozi dzieciaczka.
Ad.2
Swoje pasy? Ja jeszcze się zapinam.
Małe sprostowanie do pogrubionego zdania... Tak przewozić dziecko możesz tylko wtedy jak nie masz poduszki powietrznej dla pasażera z przodu... W przeciwnym razie istnieje niestety możliwość że jak poduszka się otworzy może poważnie zrobić dziecku przywdę...
Ja na szczęście (bądź nieszczęście w zależności od sytuacji) prawa jazdy nie mam a jak bedziemy gdzieś jechać to bede siadać z tyłu z maleństwem

Co do pasów dla mnie...
dolna część pasów dość mocno uciska mi brzuch dlatego mój mąż poradził mi abym zanim usiądę na fotelu zapięła pasy a potem przełożyła przez siebie tylko górną część...
Ja czuję się bezpiecznie i nie gniotę brzucha POLECAM
Stary 2009-04-16, 08:58   #3911
mirika
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość
Kciuki zaciśnięte moje i Maćka. A tak z ciekawości czy chodzisz do gina na Łucką? Pytam, bo pisałaś, że byłaś u dr Makowskiego na usg, a on tam przyjmuje.
do dr Makowskiego chodzę tylko na usg, a na wizyty do dr Padzik. a ty chodzisz na Łucką?
a tak z ciekawości zapytam, gdzie zamierzasz rodzić?

Aniu dopisz mi imię Jaśmina. Poproszę

Miramej, mięśnie Kegla ćwiczysz napinając te same mięśnie co przy powstrzymywaniu siku.

Edytowane przez mirika
Czas edycji: 2009-04-16 o 09:03
mirika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-16, 09:02   #3912
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
c
nie wiem czy ogladacie film na jedynce ale jest straszny na bialo: kobieta lekarka w oswiecimiu musiala dokonywac aborcji zeby nie zabili matek i bylo pokazane przed chwila jak wyciaga golymi rekami maluszka z kobiety, idzie za rog i go zabija straszne
dobrze ze go nie ogladalam!!!!

Cytat:
o nie przecież cała zabawa w tym, że nie trzeba się niczym martwić i można brykać bez żadnych "kubraków"

no wlasnie moj tż tez sie dziwil ze przeciez w ciaze nie zajde to po co gumki

Cytat:

Wczoraj kupiłam pierwszą rzecz dla dzidzi Kaftanik na troczki rozm. 56.
to wedlug przesadwo mojej babci- twoja dzidzia sie teraz cieszy ze jej cos kupilas

Cytat:
cześć dziewczynki

super ze corcia rosnie!! i ze masz dobre wyniki

u nas wczoraj tż zaczal gipsowac juz sciany dekoracyjnym gipsem i musze powiedzeic ze ladnie mu to wychodzi- efekt pewnie bedzie jak juz to bedzie pomalowane
tylko dzisiaj przerwa bo musi isc do pracy....ale powiedzialam mu wczoraj ze ma czas do konca czerwca z wszystkim łacznie z sypialnia!!ale spoko wydaje mi sie nawet szybciej sie remont skonczy.....

wlasnie w pytaniu na sniadanie mowili o wozkach ze dobry wozek=duże koła.......

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-16, 09:14   #3913
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Napisane przez adaikaka
Małe sprostowanie do pogrubionego zdania... Tak przewozić dziecko możesz tylko wtedy jak nie masz poduszki powietrznej dla pasażera z przodu... W przeciwnym razie istnieje niestety możliwość że jak poduszka się otworzy może poważnie zrobić dziecku przywdę...
Oczywiste jest, że poduszka może zaszkodzic, ale nie jest tak że nie może jej tam byc. Jeżeli samochód jest w nią wyposażony, to po prostu się ją wyłącza - jest takie małe pokrętło

Mirika, cieszę się, że z córą wszystko ok

Svinecka
, trzymam kciuki za glukozę
Mnie czeka, ale 50 g

Dzieńdoberek

Nie zaglądałam wczoraj, bo małż siedział na kompie, a laptop się zepsuł Piszę na biało, bo na razie tylko ja o tym wiem

Idę dzisiaj na 14 na wosk, skosic te hery na nózkach i pod pachami. Już nie mogę się doczekac W końcu będę mogła załozyc rajstopki lub krótsze leginsy

Idę na śniadanko, bo na razie tylko pączusia wszamałam

Edytowane przez UnholyOne
Czas edycji: 2009-04-16 o 09:16
UnholyOne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-16, 09:38   #3914
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Zapomniałabym... zrobiłam fotkę brzucha w drugi dzień świąt (29 tc)

Oto i on - wielki balon 107 cm w obwodzie
Fajny brzucholek

Cytat:
o kurczaki!!!
Przegapiłam moja studniówkę!
Zostało nam 96 dni do porodu
Cytat:
a ja mam za 3 dni
zapraszam do siebie na imprezkę
o hoooo zaczęły się studniówki

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
Ja własnie od nich wróciłam, ale bez zakupów...gadalam z babą od paczki...i co?
Nie znalazły paczki, nie mają pojęcia gdzie jest i Pani bardzo przykro...tylko co mi z tego Nie wiem czy rzeczywiście szukaly...aaaaa oszaleć można Jeszcze stwierdziła że zapyta sprzątaczek czy nie widziały rzeczy...już nie byłam taka miła tylko z nią nie dało się dyskutować nawet...nie i koniec...
...ale wiecie co zauważyłam...Pani powiedziała że dostają dziesiątki paczek tygodniowo...różne próbki ciuchow do akceptacji itp...a jak jej powiedziałam że w paczce byly ciuchy ciążowe i rózne rzeczy dla dziecka to jej się dziwnie oczy zaświeciły... Nie mam już nerwów na to wszystko...próbuję też się dodzwonić do kuriera co dalej...ale ma wyłączony tel
A co by było gdybyś zgłosiła to na Policję?? Tak jak dziewczyny pisały to już jest kradzież!! I to, żebyś Ty!! CIĘŻARNA!! się tym zajmowała i się denerwowała!! Aż mi się ciśnienie podniosło!!

Cytat:
nie wiem czy ogladacie film na jedynce ale jest straszny na bialo: kobieta lekarka w oswiecimiu musiala dokonywac aborcji zeby nie zabili matek i bylo pokazane przed chwila jak wyciaga golymi rekami maluszka z kobiety, idzie za rog i go zabija straszne
Jezu dobrze, że na to nie trafiłam... Ostanio na punkcie dzieci jestem wyczulona na maxa!! Wczoraj nawet mi łzy poleciały jak oglądałam Annę Marię Wesołowską

Cytat:
Oczywiste jest, że poduszka może zaszkodzic, ale nie jest tak że nie może jej tam byc. Jeżeli samochód jest w nią wyposażony, to po prostu się ją wyłącza - jest takie małe pokrętło
O proszę o tym nie wiedziałam (ale tak to jest jak nie jest się kierowcą ) Aż zwrócę na to uwagę mojemu mężowi... że on na to nie wpadł

Cytat:
Idę dzisiaj na 14 na wosk, skosic te hery na nózkach i pod pachami. Już nie mogę się doczekac W końcu będę mogła załozyc rajstopki lub krótsze leginsy

Idę na śniadanko, bo na razie tylko pączusia wszamałam
Eeee to szalejesz Ja już wczoraj ledwo, ledwo się ogoliłam... I poinformowałam uroczyście mojego małża, że mianuję go moim osobistym depilatorem

A tak w ogóle DZIEŃ DOBRY!!!
Ja znowu w pracy i znowu do 20
Wczoraj byłam zrobić badania, a jutro idę do lekarza na kontrolę I tak czuję, że bedzie już stałe L4 bo źle się dzieje i coraz mniej nadaje się do pracy...

Maleństwo szaleje dzisiaj po całości od samego rana (czyt. 5:40 bo tak muszę wstawać do pracy )
I to by bylo na razie tyle z news'ów

Życzę Wam mamusie milutniego dnia
Stary 2009-04-16, 09:48   #3915
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
wlasnie TZ przywiozl mi glukoze
to sie zdolowalam
ze niby to wszystko co w tym pojemniku jest beda mi rozpuszczac w szklance wody?? aaaaaaaaaaa
Mi rozpuszczono w laboratorium, pani zapytała czy mam cytrynę. Fakt, powiedziała, że mogłam ją wypić w domu i przyjść po godzinie, bo mi nie robiła pomiaru na czczo, miałam ostatnio. Jeżeli chcesz, to możesz przed wyjściem wypić gorzką herbatę i zjeść kromkę chleba. Podobno nie zaburza to badania.

Cytat:
to Ty musisz mieć swoją glukozę

pamiętasz o cytrynie? ja stwierdziłam, ze nie będę cudować, bo przecież nie jestem histeryczką i dam radę wypić i ... oczywiście wypiłam, przez dwie godziny przeleżałam na kozetce, bo miałam mdłości i okropne zawroty głowy

---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ----------

idę już spać - choć nie wiem jak zasnę bez małża
tak często wyjeżdża, a ja się nie moge przyzwyczaić

współczuję żonom marynarzy i innych będących w permanentnej delegacji
To Twój Małż jest marynarzem?

Cytat:
cześć dziewczynki
(...)
Cytat:
do dr Makowskiego chodzę tylko na usg, a na wizyty do dr Padzik. a ty chodzisz na Łucką?
a tak z ciekawości zapytam, gdzie zamierzasz rodzić?

Aniu dopisz mi imię Jaśmina. Poproszę

Miramej, mięśnie Kegla ćwiczysz napinając te same mięśnie co przy powstrzymywaniu siku.
Cieszę się, że wszystko w porządku i córcia zdrowa.
Ja chodzę do ginki na Łucką, do dr Mazur i na usg do dr Makowskiego.
A co do porodu to chciałabym żeby zanalazło się miejsce dla nas na Żelaznej, bo moja ginka tam pracuje i zapisałam się do szkoły rodzenia akredytowanej przez ten szpital. Niestety to nie gwarantuje, że znajdą mi miejsce, bo w warszawskich szpitalach, jak trafiasz z bólami i nie mają miejsca, to mają obowiązek znależć ci inny szpital i tam przewieźć. Jedynie co, to wykupienie sobie położnej gwarantuję miejsce w danym szpitalu, ale to wydatek 1500-3000 zł, a na głowę jeszcze nie upadłam i tak będę płacić za salę do porodu rodzinnegi i ewentualnie znieczulenie. Pożyjemy zobaczymy

Zawsze trzeba mieć nadzieję na lepsze jutro...

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
magi77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-16, 09:50   #3916
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez adaikaka Pokaż wiadomość

l

Wczoraj byłam zrobić badania, a jutro idę do lekarza na kontrolę I tak czuję, że bedzie już stałe L4 bo źle się dzieje i coraz mniej nadaje się do pracy...

Maleństwo szaleje dzisiaj po całości od samego rana (czyt. 5:40 bo tak muszę wstawać do pracy )
I to by bylo na razie tyle z news'ów

Życzę Wam mamusie milutniego dnia
zycze milej pracy
z tego co pamietam to jest nas wiecej jutro wizytujacych!!!
moj dzidziol tez od rana szaleje- wstalam o 6.00 siku i potem juz ledwo co zasnelam bo dzidziol tak szalal ze szok, ale ja lubie takie harce

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-16, 09:59   #3917
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:

Cieszę się, że wszystko w porządku i córcia zdrowa.
Ja chodzę do ginki na Łucką, do dr Mazur i na usg do dr Makowskiego.
A co do porodu to chciałabym żeby zanalazło się miejsce dla nas na Żelaznej, bo moja ginka tam pracuje i zapisałam się do szkoły rodzenia akredytowanej przez ten szpital. Niestety to nie gwarantuje, że znajdą mi miejsce, bo w warszawskich szpitalach, jak trafiasz z bólami i nie mają miejsca, to mają obowiązek znależć ci inny szpital i tam przewieźć. Jedynie co, to wykupienie sobie położnej gwarantuję miejsce w danym szpitalu, ale to wydatek 1500-3000 zł, a na głowę jeszcze nie upadłam i tak będę płacić za salę do porodu rodzinnegi i ewentualnie znieczulenie. Pożyjemy zobaczymy
A i to nie gwarantuje. Ostatnio koleżanka pojechała z bólami na Madalińskiego. Miała tam wykupiona połozną, lekarza prowadzącego i chodziła tam do szkoły rodzenia. Nie chcieli jej przyjąc.
Wpadła w histerię, zaczęła się źle czuc, narpobiła ogólnego rabanu i dopiero po kilku godz się zlitowali.
Także niestety Warszawa to Warszawa.
Ja liczę na mojego doktorka, mam nadzieję, ze się nie przeliczę
A co do cen połoznych, to tylko na Żelaznej sa tak drogie, w innych szpitalach to koszt ok 600 -max 1000 zł

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
zycze milej pracy
moj dzidziol tez od rana szaleje- wstalam o 6.00 siku i potem juz ledwo co zasnelam bo dzidziol tak szalal ze szok, ale ja lubie takie harce

Ja tez się dopisuję - jutro 4d

---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ----------

Mój Antoś budzi się jak słyszy mój głos Tak ostatnimi dniami jest. dzisiaj nad ranem małż chrapał, więc zaczęłam go głaskac po twarzy, żeby przestał. Małż się przebudził i patrzy na nie co ja robię, to mu wytłumaczyłam i wtedy Antoś zaczął się kręcic. Jak tylko ucichłam on tez dalej poszedł lulu. Potem ja się obudziłam i zaczęłam głaskac i mówic do brzuszka i wtedy znowu - harce na całego. Leżałam na lewym boku, a on tam szalał, że aż brzuch falował i czułam kiedy się zwija - taki kamień mi się robi wtedy w tym miejscu
Stary 2009-04-16, 10:05   #3918
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
A i to nie gwarantuje. Ostatnio koleżanka pojechała z bólami na Madalińskiego. Miała tam wykupiona połozną, lekarza prowadzącego i chodziła tam do szkoły rodzenia. Nie chcieli jej przyjąc.
Wpadła w histerię, zaczęła się źle czuc, narpobiła ogólnego rabanu i dopiero po kilku godz się zlitowali.
Także niestety Warszawa to Warszawa.
Ja liczę na mojego doktorka, mam nadzieję, ze się nie przeliczę
A co do cen połoznych, to tylko na Żelaznej sa tak drogie, w innych szpitalach to koszt ok 600 -max 1000 zł

Ja tez się dopisuję - jutro 4d

---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ----------

Mój Antoś budzi się jak słyszy mój głos Tak ostatnimi dniami jest. dzisiaj nad ranem małż chrapał, więc zaczęłam go głaskac po twarzy, żeby przestał. Małż się przebudził i patrzy na nie co ja robię, to mu wytłumaczyłam i wtedy Antoś zaczął się kręcic. Jak tylko ucichłam on tez dalej poszedł lulu. Potem ja się obudziłam i zaczęłam głaskac i mówic do brzuszka i wtedy znowu - harce na całego. Leżałam na lewym boku, a on tam szalał, że aż brzuch falował i czułam kiedy się zwija - taki kamień mi się robi wtedy w tym miejscu
Masz rację Unholy, Żelazna jest droga, o koszcie za własną położną nie wspomnę, ale np. znieczulenie zewnątrzoponowe -600 zł . Moja kumpela na Inflandzkiej miała free. W sumie zdecydowałam się na żelazną ze względu na dr i stwierdzone u synka pielektazje, chociaż nie jest powiedziane, że w innym szpitalu nie będę rodzić. Mieszkam pod W-wą i mam spory kawałek. Zobaczymy.
A Ty gdzie chcesz rodzić? Jak dobrze pamiętam na Solcu?

Fajnie jest jak się budzisz i dzidzia szaleje. Wtedy od razu wstaje się w lepszym nastroju Mój synek szalał jak szalony jak w święta byliśmy w kościele i organista śpiewał Chyba mu się nie podobało

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
Stary 2009-04-16, 10:09   #3919
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

Cytat:
zycze milej pracy
Nie dziękuję mam nadzieje, że ta 20 szybko przyjdzie
No to jutro bedzie zasyp dobrych wieści

Cytat:
Też czasem mam wrażenie, że moje małe staje sie aktywniejsze jak mówię Ten kamień też mi jest znajomy Dzisiaj już to czułam kilka razy... Ja nie wiem ale chyba jakiś aerobic sobie to moje potomstwo urządza dzisiaj

A teraz moje kochane jak wiadomo śmiech to zdrowie a w naszym przypadku szczególnie dlatego wklejam Wam linka do beczki śmiechu http://www.ratunku-co-robic.ownlog.c...kategoria.html
Stary 2009-04-16, 10:11   #3920
eleeri
Zakorzenienie

Cześć, zimno u mnie , słoneczko pięknie świeci, zero chmurek i wydaje się ciepło, poszłam z psem lekko ubrana i zmarzłam

Cytat:
dziewczyny a wode moge pic?
ja nie mogłam nic pić, ani jeść
ani przed, ani po

Cytat:

Co do pasów dla mnie...
dolna część pasów dość mocno uciska mi brzuch dlatego mój mąż poradził mi abym zanim usiądę na fotelu zapięła pasy a potem przełożyła przez siebie tylko górną część...
Ja czuję się bezpiecznie i nie gniotę brzucha POLECAM
Są specjalne poduszki pod pupę dla ciężarówek żeby mogły normalnie zapinać pasy

Cytat:

(czyt. 5:40 bo tak muszę wstawać do pracy )
Współczuję
i zarazem podziwiam, ja bym nie dała rady tyle godzin siedzieć w pracy

http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png

eleeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-16, 10:15   #3921
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość
Współczuję
i zarazem podziwiam, ja bym nie dała rady tyle godzin siedzieć w pracy
Już niedługo
Stary 2009-04-16, 10:16   #3922
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Masz rację Unholy, Żelazna jest droga, o koszcie za własną położną nie wspomnę, ale np. znieczulenie zewnątrzoponowe -600 zł . Moja kumpela na Inflandzkiej miała free. W sumie zdecydowałam się na żelazną ze względu na dr i stwierdzone u synka pielektazje, chociaż nie jest powiedziane, że w innym szpitalu nie będę rodzić. Mieszkam pod W-wą i mam spory kawałek. Zobaczymy.
A Ty gdzie chcesz rodzić? Jak dobrze pamiętam na Solcu?

Fajnie jest jak się budzisz i dzidzia szaleje. Wtedy od razu wstaje się w lepszym nastroju Mój synek szalał jak szalony jak w święta byliśmy w kościele i organista śpiewał Chyba mu się nie podobało
Ja biorę pod uwagę Solec i Praski. Ten drugi ma złą opinię jeszcze z dawnych czasów i mało kobiet tam rodzi z własnego wyboru, ale teraz się to zmienia. Szpital ma b.dobre opinie.
Jest szpitalem, z którego jeszcze nie odsyłają, bo są miejsca właśnie z powodu ww. Mój ginek tam pracuje, a na Solcu nie jestem pewna - porozmawiam z nim 24.04 Solec przypadł mi do gustu, bo tam już rodziłam i go znam, ale musze poczytac co tam teraz się dzieje, czy się nie pogorszył itp.
Myśle, że będę patrzyła na zdania mojego lekarza, bo wolę nie byc odsyłana, jeżeli on jest w stanie mi zapewnic przyjęcie "u siebie"

Tak jest, że jak czasie głośnej muzyki bądź innych dźwięków Maluszek szaleje to po prostu mu się to nie podoba - dzieciaczki tego nie lubią.
Stary 2009-04-16, 10:19   #3923
Cassandra 23
Zakorzenienie

Hejka

Ale sobie pospałam, niedawno wstałam jakoś mnie głowa od tego leżenia rozbolała...
U nas pogoda śliczna, wiosna na całego.
Na 11.30 mam wizytę do fryzjera ale zaraz muszę wychodzić bo zanim ja tam doczłapie...

Mirika super, że z córcią wszystko w porządku

Ja mam jutro wizytę i jakoś sie boję... Te moje obrzeki mnie przerażają, nie wróżą one nic dobrego.

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-16, 10:39   #3924
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie dziękuję mam nadzieje, że ta 20 szybko przyjdzie
No to jutro bedzie zasyp dobrych wieści

Też czasem mam wrażenie, że moje małe staje sie aktywniejsze jak mówię Ten kamień też mi jest znajomy Dzisiaj już to czułam kilka razy... Ja nie wiem ale chyba jakiś aerobic sobie to moje potomstwo urządza dzisiaj

A teraz moje kochane jak wiadomo śmiech to zdrowie a w naszym przypadku szczególnie dlatego wklejam Wam linka do beczki śmiechu http://www.ratunku-co-robic.ownlog.c...kategoria.html
dobre, niektóre z nich już czytałam i też się nieźle uśmiałam

Cytat:
Ja biorę pod uwagę Solec i Praski. Ten drugi ma złą opinię jeszcze z dawnych czasów i mało kobiet tam rodzi z własnego wyboru, ale teraz się to zmienia. Szpital ma b.dobre opinie.
Jest szpitalem, z którego jeszcze nie odsyłają, bo są miejsca właśnie z powodu ww. Mój ginek tam pracuje, a na Solcu nie jestem pewna - porozmawiam z nim 24.04 Solec przypadł mi do gustu, bo tam już rodziłam i go znam, ale musze poczytac co tam teraz się dzieje, czy się nie pogorszył itp.
Myśle, że będę patrzyła na zdania mojego lekarza, bo wolę nie byc odsyłana, jeżeli on jest w stanie mi zapewnic przyjęcie "u siebie"

Tak jest, że jak czasie głośnej muzyki bądź innych dźwięków Maluszek szaleje to po prostu mu się to nie podoba - dzieciaczki tego nie lubią.
Masz rację i też bym tak postąpiła

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
Stary 2009-04-16, 10:50   #3925
Karolinak82
Zakorzenienie

Dzień dobry

Cytat:
-i zapomniałam dodać - przyszedł nasz wózek - jest cudny
podaliśmy adres teściów, bo oni mają miejsce na przechowanie go do porodu

teściowi aż się oczy świeciły jak sprawdzał wszystkie funkcje
dobrze, ze TZ w delegacji bo pewnie by sobie wyrywali tą zabawkę
Jeju już kolejny "nasz" wątkowy dzidziuś ma swoją limuzynę...to tez daje już do myślenia że coraz bliżej do rozpakowania
p4w a wózek jest super

Czekamy na zdjęcia

Cytat:
cześć dziewczynki
Mirika super że z Małą wszystko dobrze...i Twoje wyniki wszystkie w normie

Svinecka trzymam kciuki za glukozę

A ja mam ostatnio mniej czasu na wizaż bo Tż w domu cały tydzień

Co do Pepco to Baba miała wczoraj dzwonić czy sprzątaczki nie wiedzą nic...ale nawet nie raczyła zadzwonić, więc posłucham Waszych rad...pójdę dzisiaj opieprzę ją że mnie olała a ja czekałam na tel...i w takim razie zgłaszam sprawę na policję, bo to jest przywłaszczenie cudzej własności...i powiem by mi podała dane swojego przełożonego ponieważ do niego również zgłoszę skargę...
Wczoraj gadałam też z kurierem i szczerze mówiąc to mnie olał...wiec zadzwonię do nich do firmy i zapytam do kogo można równiez skargę napisać na kuriera...no i resztę już musi zrobić kuzynka...musi napisać reklamację u siebie na poczcie ze przesyłka zostala dostarczona pod zły adres. Powiem szczerze że brakuje mi już cierpliwości i nerwów...
Stary 2009-04-16, 10:53   #3926
Wojtusia
Zakorzenienie

Hej kochane, u mnie tez ladna pogoda, nawet w sklepie juz bylam, co jest dziwne, bo rano nigdy nie chce mi sie wylazic z domu ale kupilam sobie buleczki na sniadanie i ser do pierogów, bo dzisiaj czeka mnie pol dnia lepienia. Mąz mi obrał tyle ziemniaków, ze nie wiem kiedy to wszystko wylepie. Stwierdzil, ze zamrozimy troche

A teraz pije Nescafe bezkofeinową i ogladam DD TVN dzisiaj mowili o karmieniu na żadanie i na ustalone godziny.
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-16, 11:00   #3927
UnholyOne
Ola-Unhola

Idę się kapac, bo na 14 na koszenie lecę

Karolinko, zrób jak napisałaś. Musisz tą babę jakoś postraszyc, bo to jest kradzież !!!!!!!!!
Stary 2009-04-16, 11:25   #3928
skierka1981
BAN stały

Witajcie brzuchatki dopiero teraz na wizaz usiadłam - mąż później do pracy pojechał to śniadanko mu robiłam i przyszła przesyłka z allegro łóżeczko, pościel i inne drobiazgi. super wszystko. potem wstawie linki do aukcji. poza tym ok, Amelka od rana buszuje a teraz zauważłyam, że w ciągu dnia jak się ruszam to też ją czuję. i rzeczywiście brzuszek jak kamień w tym miejscu gdzie się wypina super uczucie
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-16, 11:30   #3929
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzień dobry

Jeju już kolejny "nasz" wątkowy dzidziuś ma swoją limuzynę...to tez daje już do myślenia że coraz bliżej do rozpakowania
p4w a wózek jest super

Czekamy na zdjęcia

Mirika super że z Małą wszystko dobrze...i Twoje wyniki wszystkie w normie

Svinecka trzymam kciuki za glukozę

A ja mam ostatnio mniej czasu na wizaż bo Tż w domu cały tydzień

Co do Pepco to Baba miała wczoraj dzwonić czy sprzątaczki nie wiedzą nic...ale nawet nie raczyła zadzwonić, więc posłucham Waszych rad...pójdę dzisiaj opieprzę ją że mnie olała a ja czekałam na tel...i w takim razie zgłaszam sprawę na policję, bo to jest przywłaszczenie cudzej własności...i powiem by mi podała dane swojego przełożonego ponieważ do niego również zgłoszę skargę...
Wczoraj gadałam też z kurierem i szczerze mówiąc to mnie olał...wiec zadzwonię do nich do firmy i zapytam do kogo można równiez skargę napisać na kuriera...no i resztę już musi zrobić kuzynka...musi napisać reklamację u siebie na poczcie ze przesyłka zostala dostarczona pod zły adres. Powiem szczerze że brakuje mi już cierpliwości i nerwów...
Nie ja dzisiaj bym to pepco poprzestawiała, a tak naprawdę, to moim zdaniem, obowiązek szukania paczki ma firma kurierska. Przecież to kurier nie zostawił jej właścicielowi i przecież istnieją przepisy dla firm kurierskich, które to regulują. Ja bym zgłosiła reklamacje i skargę!

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
Stary 2009-04-16, 11:45   #3930
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
a jakie ćwiczenia robisz??? Ja od czasu do czasu wskoczę na chwile na stepper, ale mięśnie mam tak zastane, ze po 5 minutach chodzic nie mogę
Cytat:
u nas wczoraj tż zaczal gipsowac juz sciany dekoracyjnym gipsem i musze powiedzeic ze ladnie mu to wychodzi- efekt pewnie bedzie jak juz to bedzie pomalowane
tylko dzisiaj przerwa bo musi isc do pracy....ale powiedzialam mu wczoraj ze ma czas do konca czerwca z wszystkim łacznie z sypialnia!!ale spoko wydaje mi sie nawet szybciej sie remont skonczy.....

wlasnie w pytaniu na sniadanie mowili o wozkach ze dobry wozek=duże koła.......
ale Ci fajnie! My to najwyzej dach będziemy miec na domku zanim dzidzia sie urodzi ... ale dobre i to!
Muszę też TZ-ta zascigac zeby pomalował nasz pokój - tylko czy on znajdzie czas?
Cytat:
Nie zaglądałam wczoraj, bo małż siedział na kompie, a laptop się zepsuł Piszę na biało, bo na razie tylko ja o tym wiem
o Ty psuju
Cytat:
A co by było gdybyś zgłosiła to na Policję?? Tak jak dziewczyny pisały to już jest kradzież!! I to, żebyś Ty!! CIĘŻARNA!! się tym zajmowała i się denerwowała!! Aż mi się ciśnienie podniosło!!

Eeee to szalejesz Ja już wczoraj ledwo, ledwo się ogoliłam... I poinformowałam uroczyście mojego małża, że mianuję go moim osobistym depilatorem

tez sobie musze takiego załatwić ... a "depilator" będzie pewnie zachwycony
bierz L4 i duuużo odpoczywaj! - tyle godzin pracy na dobę to przesada!
Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Ale sobie pospałam, niedawno wstałam jakoś mnie głowa od tego leżenia rozbolała...
U nas pogoda śliczna, wiosna na całego.
Na 11.30 mam wizytę do fryzjera ale zaraz muszę wychodzić bo zanim ja tam doczłapie...

Ja mam jutro wizytę i jakoś sie boję... Te moje obrzeki mnie przerażają, nie wróżą one nic dobrego.
Nic sie nie bój! my tu będziemy trzymac!!!
Cytat:
p4w a wózek jest super

... ja bym chyba poszła na policje ... tak jak dziewczyny piszą - to już pod kradzież podchodzi ... cos mi sie wydaje, ze ktos sobie zatrzymał te rzeczy a teraz nie ma śmiałości ich oddać
Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
Witajcie brzuchatki dopiero teraz na wizaz usiadłam - mąż później do pracy pojechał to śniadanko mu robiłam i przyszła przesyłka z allegro łóżeczko, pościel i inne drobiazgi. super wszystko. potem wstawie linki do aukcji. poza tym ok, Amelka od rana buszuje a teraz zauważłyam, że w ciągu dnia jak się ruszam to też ją czuję. i rzeczywiście brzuszek jak kamień w tym miejscu gdzie się wypina super uczucie
czekam na linki i fotki

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.

Edytowane przez Ania0104
Czas edycji: 2009-04-16 o 11:47
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości