Mamusie lipcowo-sierpniowe 2009 - "dziewiec miesiecy stwarzania malego swiata"czesc 3 - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-04-15, 13:02   #3811
Miramej
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2009 - "dziewiec miesiecy stwarzania malego swiata"c

Cytat:
Napisane przez mirika Pokaż wiadomość
mam wyniki wczorajszej glukozy i z tego co napisała Miramej wszystko jest ok, bo na czczo mam 79 a po obciążeniu 50g glukozy mam 116, ale na wynikach mam podaną normę 70 - 105 i teraz się zastanawiam czego się trzymać
dobrze, że idę dziś na wizytę, bo w ogóle mam takie sobie te badania. mocz niby wszystko w normie, ale ph wyszło mi 9 . w morfologi poprawiła mi się co prawda hemoglobina, ale krwinki nadal lecą w dół, a leukocyty w górę ...nie jestem zadowolona, myślałam, że będzie lepiej. mam nadzieję, że ginka mnie trochę uspokoi.
Wydaje mi się, że ta norma, którą tam masz dotyczy badania na czczo . Ale najlepiej będzie wiedział lekarz . Trzymam kciuki za wizytę

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-15, 13:15   #3812
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2009 - "dziewiec miesiecy stwarzania malego swiata"c

spokojnie, nie zamierzam sie klocic, kazdy robi co uwaza

Gizmiatko wiem, gdzie reguluje sie pasy lol

a ja sie opalam a nie przegrzewam
tak jak i w pierwszej ciazy, tak i teraz wrzucam sobie wilgotny recznik na brzuszek i sobie leze - tak po 15 minut i wchodze do domku na pare minut a potem znowu na sloneczko
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-15, 13:17   #3813
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Najgorsze jest to, że nikt o tej świeżo upieczonej mamie tak naprawdę nie pomyśli , tylko "bo ja chcę..." . Mam nadzieję, że jakoś to się nam ułoży po naszej myśli

Dać radę, to pewnie też bym dała, to nie o to chodzi , przecież wszyscy bliscy zobaczą dziecko prędzej czy później, uważam, że jeśli ktoś nie ma ochoty na gości tuż po porodzie, albo zanim nie oswoi się z sytuacją, a "goście" i tak wiedzą swoje, to jest po prostu niegrzeczne.
Też mam taką nadzieję

Moim zdaniem trzeba uszanować wolę rodzącej i jeśli mówię, że nie mam ochoty na wizytę teściów - wrednych zresztą i zawsze dla mnie niemiłych, to mam do tego pełne prawo

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
a co do pasow - jestem w szoku dziewczyny, ze wszystkie zapinacie pasy
ja mimo, ze w pasach jezdze zawsze, nawet 100 metrow to jak tylko dowiedzialam sie o ciazy przestalam zapinac
i nie chodzi o niewygode, ucisk czy cos tylko o to, ze nawet przy malej stluczce napiecie sie pasow moze doprowadzic do zgniecenia dzidziusia a co za tym idzie to wiadomo....
Ja też zapinam
robię to juz odruchowo i co więcej nie wyobrażam sobie jechać z niezapiętymi pasami, bo czuję się co najmniej dziwnie.

A pasy i tak omijają brzuch, są nad i pod nim

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
Tesciowa kazała sie rozwodzić ? a co ona ma dorosłemu synowi do kazania ?
To wcale nie jest takie śmieszne na jakie wygląda.
Moja teściowa to mistrzyni w szantażu emocjonalnym

na zawołanie się rozpłacze i odkąd pamiętam wszystko co nie było po jej myśli kwitowała, że przez (mojego małża) ojciec i ona są chorzy i ojciec na pewno umrze i w bek

potrafią dzwonić o każdej porze, że się źle czują i każą małżowi jechać do siebie bo są umierający mimo, że już wcześniej wezwali na przykład karetkę
Nie jest ważne że jemu się może coś po drodze stać, a ja ciężarna pół nocy później nie śpię bo się zamartwiam co u niego

Różne różności nawet nie chce mi sie tego pisać bo mi rośnie ciśnienie

http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png

eleeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-15, 13:19   #3814
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
(...)
mnie ratowalo samo siemie lniane zalane gorącą woda i takie ktore stało i pęcznialo przez noc.
Mnie też... do czasu czyli tak 2 tyg. temu przestało Może ta mieszanka mi pomoże

Cytat:
Wydaje mi się, że ta norma, którą tam masz dotyczy badania na czczo . Ale najlepiej będzie wiedział lekarz . Trzymam kciuki za wizytę
Miramejku masz rację Gin mi też powiedziała, że to normy na czcczo. Sama miałam po obciążeniu 101 i było oki.

Zawsze trzeba mieć nadzieję na lepsze jutro...

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
magi77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-15, 13:24   #3815
skierka1981
BAN stały

eleeri coś wiem na temat takiej teściowej wprawdzie nie mam aż tak przechlapane jak ty, ale niewiele lepiej. też mieliśmy z nimi mieszkać, ale po roku zrezygnowałam ( o wiecznie ta niedobra byłam i nic nie robiłąm i jeszcze jej synka zabrałam) i się wyprowadziliśmy 150 km dalej teraz widzimy się jakoś raz w m-cu i też męka jak mam tam jechać, ale co zrobić w końcu jakby nie było to rodzina też się we wszystko wtrąca i potrafi zawołać męża i z nim rozmawiać mimo że ja siedzę w kuchni a ona go woła do pokoju. i tak słyszę tak w święta było, ale na szczęście mąż jest po mojej str i powiedział, że woli w kuchni rozmawiać - chyba zrozumiała no bynajmniej nic fajnego mieć taką teściową
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-15, 13:43   #3816
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Zapomniałabym... zrobiłam fotkę brzucha w drugi dzień świąt (29 tc)

Oto i on - wielki balon 107 cm w obwodzie
duzy ale sliczny

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Katarzynko,
Ważne
jest aby nie odbywać stosunków seksualnych w ostatnich 6 tygodniach ciąży. Utrzymywanie stosunków w tym okresie może doprowadzić do powstania zakażenia lub przyspieszyć akcję porodową.
hmm.....wlasnie odnosnie seksiku.....otoz ostatnio moj tż chcial, ale ja wyczytalam gdzies w necie ze na tym etapie ciazy mozna sie kochac tylko w gumce....i zeby kobieta nie osiagala orgazmu bo moze to wywolac skurcze macicy.......i zrezygnowalismy......nie wiem ile w tym prawdy

Cytat:
moim zdaniem nie istnieja.
Nie ma żadnego przepisu usprawiedliwiającego kobiete ciężarną podczas wypadku czy kolizji, która nie miała zapiętych pasów bezpieczeństwa.Tłumaczeni e że niewygodnie to żadne tlumaczenie niestety. (bynajmniej ja się z takim nie spotkałam, ani mnie o takim nie uczono)
Tak jak napisała Karolinak to jest opis prawidłowo zapiętego pasu bezpieczeństwa dla kobiety ciężarnej.
ja napisalam ze zawsze pasy zapinam!!! ale moj kolega ktory jest instruktorem nauki jazdy mowil mi ze nie trzeba zapinac pasow.......
moim zdaniem pas jest po to zeby byl zapiety i jesli jest zapiety prawidlowo to napewno daje bezpieczentwo!!

Cytat:
oi.

takie przesądy to rozumiem i popieram ...chyba masz bardzo fajną babcię

wlasnie ja tez 1 raz slyszalam taki przesad.......zwlaszcza ze wiekoszosc mowi zeby nic nie kupowac zeby nie zapeszyc........

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość

a ja sie opalam a nie przegrzewam
tak jak i w pierwszej ciazy, tak i teraz wrzucam sobie wilgotny recznik na brzuszek i sobie leze - tak po 15 minut i wchodze do domku na pare minut a potem znowu na sloneczko
oo fajny pomysl z tym recznikiem!!
ja tez siedzialam chwilke na slonku dzis ale poszlam do domu po czulam juz ze grzeje mi po brzuszku.......a z tym recznikiem to super sprawa zwlaszcza na upaly!!

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-15, 13:47   #3817
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

no i fajnie chlodzi taki recznik
robilam tak tez jak w pierwszej ciazy w wakacje bylismy nad morzem czy nad jeziorem - caly czas mialam wilgotny recznik na brzuchu, dzidzia sie nie nagrzala a i nam chlodniej
polecam tez psikacz z woda na rece i nogi
Stary 2009-04-15, 13:51   #3818
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

dziewczyny wlasnie tak mysle.......ze ktorejs z was podawalam moj nr tel.....ale chcialabym tez nr tel od jakiejs lipcoweczki, zeby miec kontakt jak juz bedzie ta chwila !!!wiec jesli ktoras chetna zeby podac mi swoj nr to prosze na priva

Dominika 04.11.2014
Stary 2009-04-15, 13:52   #3819
Ania0104
Zakorzenienie

Cass śliczny brzuszek! i nie przesadzaj! Wcale nie taki duzy! - to wkońcu 29 tc

Chciałam sie zapisac do dermatologa, a pani mi wypaliła, ze na 13 maja ... wiec zadzwoniłam do innej prywatnie i idę w piątek
Musze poprosic o ten specyfik na przebarwienia co miała Katarzynka

UnholyOne zazdroszczę takiego wypadu na tydzien ... my pewnie juz nigdzie nie pojedziemy bo budowa domku rusza jutro pełną parą ...
No i jeszcze 16 maja wesele ... 07 czerwca komunia kasy troche nam pójdzie

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-15, 13:55   #3820
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
jesli istnieje jakis kremik na przebarwienia ktory mozna uzywac w ciazy to ja tez chce nazwe chodzi mi o to zeby nie mial jakis szkodliwych substancji ktore przenikaja do krwioobiegu

Dominika 04.11.2014
Stary 2009-04-15, 13:56   #3821
mirika
Rozeznanie

też bym się pogrzała na słoneczku, ale naczytałam się o jakiś plamach i przebarwieniach i się trochę boję ...a może krem z jakimś dużym filtrem rozwiązał by problem

Edytowane przez mirika
Czas edycji: 2009-04-15 o 13:58
mirika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-15, 14:01   #3822
Ania0104
Zakorzenienie

o kurczaki!!!
Przegapiłam moja studniówkę!
Zostało nam 96 dni do porodu

---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ----------

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
jesli istnieje jakis kremik na przebarwienia ktory mozna uzywac w ciazy to ja tez chce nazwe chodzi mi o to zeby nie mial jakis szkodliwych substancji ktore przenikaja do krwioobiegu
podałabym Ci nazwę, ale mam gdzieś zapisaną na karteczce ... muszę poszukać ... chyba ze Katarzynka mnie wyprzedzi i sama poda - kiedys już pisała, ale nie pamietam kiedy
Cytat:
też bym się pogrzała na słoneczku, ale naczytałam się o jakiś plamach i przebarwieniach i się trochę boję ...a może krem z jakimś dużym filtrem rozwiązał by problem
ja tez uwielbiam słoneczko! - i jak będę sie opalac to napewno będe chowała twarz i brzuszek!

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2009-04-15, 14:02   #3823
skierka1981
BAN stały

idę do sklepu po coś na obiad - w końcu ile można siedzieć???mam ochotę na schab, albo jakieś zraziki - do tego sałatka i młode ziemniaczki. chyba że coś innego po drodze wymyślę
Stary 2009-04-15, 14:03   #3824
mirika
Rozeznanie

Cytat:
o kurczaki!!!
a ja mam za 3 dni
zapraszam do siebie na imprezkę

Stary 2009-04-15, 14:04   #3825
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
hmm.....wlasnie odnosnie seksiku.....otoz ostatnio moj tż chcial, ale ja wyczytalam gdzies w necie ze na tym etapie ciazy mozna sie kochac tylko w gumce....i zeby kobieta nie osiagala orgazmu bo moze to wywolac skurcze macicy.......i zrezygnowalismy......nie wiem ile w tym prawdy
z tym się zgodzę. Nie pamiętam już źródła w każdym razie nie było to forum,koleżanka, przesąd ani tym podobne.
W prezerwatywie lub żeby nie dopuszczać do wytrysku do pochwy, ponieważ w spermie (i tu mi brakuje odpowiedniego określenia..."składnik" może bedze najodpowiedniejszym słowem )jest "substancja" która wywołuje akcje porodowa.
Dlatego między innymi zdaża się że lekarze proponują w terminie planowanym, lub po terminie poprzytulać się z mężem bo niedość że skurcze, to jeszcze sperma.
Jak mi się przypomni podam źródło.

Cytat:
Chciałam sie zapisac do dermatologa, a pani mi wypaliła, ze na 13 maja ... wiec zadzwoniłam do innej prywatnie i idę w piątek
w dalszym ciągu go polecam. Żałuję że wcześniej nie wpadłam na ten pomysł tylko męczyłam się, źle wyglądałam i użalałam się nad sobą.
Stosowany codzinnie,naprawdę sprawia że mam delikatne plameczki, więc staram się co noc go nakładać pomimo, ze pościel mam już brudną .

Tanno Hermal Lotio- to jest emulsja na noc.Biała Na recepte.Mąż zawsze żartuję, ze cos mu blado wyglądam jak się posmaruję
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

Edytowane przez katarzynka00
Czas edycji: 2009-04-15 o 14:15
katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-15, 14:07   #3826
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
o kurczaki!!!
A u nas równo 80 dni

Wklejam kilka fotecz wczorajszych zakupów

foto 1,2 bluzeczki z Pepco na 68 cm za 5,99 zł
fofo 3 kocyk z polaru 75*100 cm z Pepco za 7,99 zł
foto 4 aspiratorek do noska z Rossmana
foto 5 kosmetyki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 100_7061.jpg (32,1 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 100_7062.jpg (32,3 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 100_7063.jpg (41,4 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 100_7064.jpg (32,0 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 100_7065.jpg (32,4 KB, 9 załadowań)

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-15, 14:08   #3827
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:

ja tez uwielbiam słoneczko! - i jak będę sie opalac to napewno będe chowała twarz i brzuszek!
wlasnie brzuszek schowac pod mokrym recznikiem ale co z twarza??sam filtr moze nie wystarczyc-moze jakas chusteczke na twarz?masz jakis patent?

Cytat:
z tym się zgodzę. Nie pamiętam już źródła w każdym razie nie było to forum,koleżanka, przesąd ani tym podobne.
W prezerwatywie lub żeby nie dopuszczać do wytrysku do pochwy, ponieważ w spermie (i tu mi brakuje odpowiedniego określenia..."składnik" może bedze najodpowiedniejszym słowem )jest "substancja" która wywołuje akcje porodowa.
Dlatego między innymi zdaża się że lekarze proponują w terminie planowanym, lub po terminie poprzytulać się z mężem bo niedość że skurcze, to jeszcze sperma.

w dalszym ciągu go polecam. Żałuję że wcześniej nie wpadłam na ten pomysł tylko męczyłam się, źle wyglądałam i użalałam się nad sobą.
Stosowany codzinnie,naprawdę sprawia że mam delikatne plameczki, więc staram się co noc go nakładać pomimo, ze pościel mam już brudną .
hehe czyli musimy zakupic gumki.......
a jesli chodzi o kremik prosze o nazwe!!

Dominika 04.11.2014
Stary 2009-04-15, 14:09   #3828
mirika
Rozeznanie

Cytat:
W prezerwatywie lub żeby nie dopuszczać do wytrysku do pochwy, ponieważ w spermie (i tu mi brakuje odpowiedniego określenia..."składnik" może bedze najodpowiedniejszym słowem )jest "" substancja która wywołuje akcje porodowa.
są to prostaglandyny

Stary 2009-04-15, 14:15   #3829
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
a ja mam za 3 dni
zapraszam do siebie na imprezkę
a nie pogardzę wpadne na pewno!

Cass śliczne! i ceny bardzo ok

---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ----------

Cytat:
wlasnie brzuszek schowac pod mokrym recznikiem ale co z twarza??sam filtr moze nie wystarczyc-moze jakas chusteczke na twarz?masz jakis patent?
w tamtym roku tez miałam problemy z twarzą i chowałam sie pod kaszkietówką albo apaszką ... no i oczywiscie krem!

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2009-04-15, 14:24   #3830
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
idę do sklepu po coś na obiad - w końcu ile można siedzieć???mam ochotę na schab, albo jakieś zraziki - do tego sałatka i młode ziemniaczki. chyba że coś innego po drodze wymyślę
zraziki

jaaaaa, ale mi narobiła smaka noooo!!!!
chyba na dniach też zrobię, dziś kurczaczek z rożna, ale zrazikiem bym nie pogardzila

---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ----------

Cytat:
a jesli chodzi o kremik prosze o nazwe!!
troszke wyzej edytowalam post ze to TannoHermal Lotio, to jest na recepte, i to nie kremik, a lotion białe i na noc

Stary 2009-04-15, 14:28   #3831
Ania0104
Zakorzenienie

FASOLOWE POLE LIPCOWE

FASOLOWE TYCZKI
32 sztuki mamy

Karolinak82 (Karolina, 26l, Poznań) --------------------------- t.p. 01.07.09 - Zuzia
megi b (Magda, 27l, świętokrzyskie) ------------------------------- t.p. 01.07.09 - Amelka
aha9 (Aśka, 25l, lubuskie) -------------------------------------------- t.p. 01.07.09 - Maja lub Tymon / Michał
eleeri (Aśka, 31l, małopolska) --------------------------------------- t.p. 01.07.09 - Mateusz
p4w (Ola, 26l, Szczecin) ----------------------------------------------- t.p. 02.07.09 - Tomek / Michaś
Cassandra23 (Beata, 26l, lubelskie) --------------------------- t.p. 03.07.09 - Kubuś
marica5 (Marika, 23l, Chełmn) ----------------------------------- t.p. 04.07.09 - Martynka
annamaria80 (Ania, 29l, Anglia) ------------------------------ t.p. 06.07.09 - Dawid / Sebastian
musicman (Małgosia, ??l, łódzkie) ------------------------------ t.p. 08.07.09 - Bianka
ainka11111 (???, ?? l, ...) --------------------------------------- t.p. 11.07.09 - Weronika
skierka (Teresa, 27l, podlaskie) ------------------------------------ t.p. 12.07.09 - Amelka
Truheart (Ola, 27l, Łódź) ------------------------------------------ t.p. 13.07.09 - Adaś
jusali (Alicja, 20l, warm.-mazurskie) ----------------------------- t.p. 13.07.09 - ??? lub ???
erysipelothrix (Martyna, 29 l, ...) ------------------------------ t.p. 15.07.09 - Igor / Wiktor
Svinecka (Ania, 25l, Szczecin) ------------------------------------ t.p. 18.07.09 - Marcel
Ania0104 (Ania, 26l, podkarpacie) ------------------------------- t.p. 19.07.09 - Dawid / Bartek
miniusia91 (Asia, 18l, Łódź) ------------------------------------- t.p. 19.07.09 - Nina
arinitti (???, 37l, Warszawa) --------------------------------------- t.p. 19.07.09 - ??? lub ???
Finka09 (???, ?? l, ...) --------------------------------------------- t.p. 20.07.09 - ???
magi77 (Marta, 31 l, mazowieckie) -------------------------------- t.p. 22.07.09 - Maciek
bibi23 (???, ?? l, ...) ------------------------------------------------- t.p. 22.07.09 - ??? lub ???
katarzynka00 (Kasia, ?? l, ...) ---------------------------------- t.p. 24.07.09 - Laura
agga19851985 (Agnieszka, 24l, ...) -------------------------- t.p. 24.07.09 - Filip
majka versace (Beata, 31l, Manchester) ---------------------- t.p. 25.07.09 - Adrianek
chrupcio (???, ?? l, ...) ----------------------------------------------- t.p. 25.07.09 - Jagódka
mariolasl (Mariola, 34l, UK) --------------------------------------- t.p. 26.07.09 - Antonio
mirika (Magda, 28l, Warszawa) ------------------------------------ t.p. 26.07.09 - ???
Gizmiatko (Kasia, 25l, śląskie) ----------------------------------- t.p. 27.07.09 - Nataniel
Wojtusia (???, ?? l, ...) ----------------------------------------------- t.p. 27.07.09 - Oliwia
kasiuuulka (Kasia, 23l, Warszawa) ----------------------------- t.p. 27.07.09 - Andrzej
evamoni (Ewa, 35l, Niemcy) --------------------------------------- t.p. 28.07.09 - Emilia
nastyeddy (???, 22l, Wlk Brytania) ------------------------------t.p. 31.07.09 - ??? i ???

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2009-04-15, 14:29   #3832
Ania0104
Zakorzenienie

FASOLOWE POLE SIERPNIOWE

FASOLOWE TYCZKI
24 sztuki mamy

czekoladka21 (Ania, 26l, śląsk) -------------------------------- t.p. 01.08.09 - Weronika lub Robert
frida110 (Aśka, ?? l, ...) ---------------------------------------------- t.p. 01.08.09 - ??? lub ???
Miramej (Jola, 32l, 3-miasto) ------------------------------------- t.p. 02.08.09 - ???
anusia_82 (Ania, 26l, 3-miasto) --------------------------------- t.p. 03.08.09 - ???
elita343 (Ela, 29l, Wrocław) --------------------------------------- t.p. 03.08.09 - Maja lub Filip
Nikka1221 (Małgosia, 25l, Niemcy) ----------------------------- t.p. 04.08.09 - Liliana / Maja lub Leo / Max
czarnolaska(???, ?? l, ???) ---------------------------------------- t.p. 06 .08.09 - ???
ulika (Magda, 27l, Śląsk) --------------------------------------------- t.p. 10.08.09 - ??? lub ???
kamilka (Kamila, 22l, małopolska) ------------------------------ t.p. 10.08.09 - ???
UnholyOne (Ola, 29l, mazowieckie) ---------------------------- t.p. 12.08.09 - Antoś
Syla39 (Sylwia, 29 l, Norwegia) ----------------------------------- t.p. 12.08.09 - ???
AnnGe (Anna, 26l, dolnośląskie) ---------------------------------- t.p. 13.08.09 - Kalinka
lenusia25 (Marlena, 26l, Poznań) ------------------------------- t.p. 13.08.09 - Wiktoria lub Alex
Ulcia2512 (Ula, 27l, UK) ----------------------------------------- t.p. 17.08.09 - ???
IwonkaAnna83(Iwona, ?? l, podkarpacie) ------------------ t.p. 18.08.09 - ??? lub ???
Agata R (Agata, 23l, ...) --------------------------------------------- t.p. 19.08.09 - Maja
iwona.sz2403 (Iwona, 26l, Tychy) ---------------------------- t.p. 20.08.09 - ???
zioła (???, ?? l, ...) ----------------------------------------------------- t.p. 22.08.09 - ??? lub ???
WrednaAfrodyta (???, 20l, ...) ------------------------------- t.p. 25.08.09 - Arkadiusz
marysia_258 (Iza, 25l, Kielce) ---------------------------------- t.p. 25.08.09 - Antonina
Sweet_21 (Arleta, 23l, Irlandia) ---------------------------------- t.p. 27.08.09 - Łucja lub ???
Adaikaka (Aneta, 22l, Kraków) --------------------------------- t.p. 27.08.09 - ??? lub ???
cashmeree (Sylwia, 26l, Wolsztyn) --------------------------- t.p. 28.08.09 - Dawid
aromatyzowana(???, ?? l, ???) ------------------------------ t.p. 29.08.09 - Lena lub Szymon

Kto w nas mieszka ??? Chłopcy 24 : 16 Dziewczynki

-------------------------------------------------------------------------------
Nasze Aniołki, które wróciły do nieba [*]

gooha3 [*]
mountain [*]
serafia11 [*]
agagmm23 [*]

Malga19 [*] [*]

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2009-04-15, 14:35   #3833
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
ja w pierwszej ciazy sie normalnie opalalam w lecie i nigdy plam nie mialam
mozesz uzyc filtru jak nie chcesz opalac twarzy

ja wlasnie tylko po to na sloneczko wychodze zeby sie opalic nie lubie byc blada
ale juz nabieram kolorkow
Cytat:
prostaglandyny

lece po malego
Stary 2009-04-15, 14:36   #3834
UnholyOne
Ola-Unhola

Aniu, tez się cieszę, że jadę. Już się nie mogę doczekac spacerków na świeżym powietrzu i tej ciszy, bo oprócz nas są tylko lasy i pola. Najbliższy domek oprócz takiego malutkiego gospodarstwa obok nas (gdzie kurki, koniki itp) to jakies 500 m

Tez bym zjadła zraziki, ale mam pieczone mięsko ze Świat przerobione na " w sosiku", co by się nie zmarnowało.
Za to może jakiś deser truskawkowy dzisiaj zapodam
Stary 2009-04-15, 14:39   #3835
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Przełozyłam wizytę z 27.04 - u ginka (4d mam 17) na 24.04 wieczór, Bartusia bilans sześciolatka z 28.04 na 06 maja i w sobotę 25.04 śmigamy na tydzień na działeczkę. Juz nie mogę się doczekac, spokój, cisza, ognisko, spacerki. Mam nadzieję, że pogoda dopisze. Mieliśmy jechac po bilansie Bartka, ale wyszły pewne sprawy (ktos tez chciał pojechac na 01-03 maj, a my chcemy byc sami) i jedziemy wczesniej , żeby wrócic 01 juz do domku
Super, że tak się udało wszystko dopasować

Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość
Moim zdaniem trzeba uszanować wolę rodzącej i jeśli mówię, że nie mam ochoty na wizytę teściów - wrednych zresztą i zawsze dla mnie niemiłych, to mam do tego pełne prawo
(...)
To wcale nie jest takie śmieszne na jakie wygląda.
Moja teściowa to mistrzyni w szantażu emocjonalnym

na zawołanie się rozpłacze i odkąd pamiętam wszystko co nie było po jej myśli kwitowała, że przez (mojego małża) ojciec i ona są chorzy i ojciec na pewno umrze i w bek

potrafią dzwonić o każdej porze, że się źle czują i każą małżowi jechać do siebie bo są umierający mimo, że już wcześniej wezwali na przykład karetkę
Nie jest ważne że jemu się może coś po drodze stać, a ja ciężarna pół nocy później nie śpię bo się zamartwiam co u niego

Różne różności nawet nie chce mi sie tego pisać bo mi rośnie ciśnienie
Zgadzam się , nawet gdyby teściowie byli mili, to też masz prawo.
Współczuję sytuacji, u mnie aż tak źle nie jest, teściowa jest po prostu nadopiekuńcza , też potrafi płakać, jaką jej przykrość wyrządzamy itp. i myślę, że tak wtedy czuje, ale nas 11 lat małżeństwa sporo nauczyło, w tym asertywności. Myślę, że ogromne znaczenie ma postawa dziecka takich rodziców, mój Małż nie daje sobą manipulować, więc i próby są nieczęste.

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość
Miramejku masz rację Gin mi też powiedziała, że to normy na czcczo. Sama miałam po obciążeniu 101 i było oki.

Cytat:
UnholyOne zazdroszczę takiego wypadu na tydzien ... my pewnie juz nigdzie nie pojedziemy bo budowa domku rusza jutro pełną parą ...
No i jeszcze 16 maja wesele ... 07 czerwca komunia kasy troche nam pójdzie
My chcemy wyjechać na około tydzień w czerwcu, w drugiej połowie - mamy takie miejsce niedaleko, cisza, jeziorko, domek dla siebie i jeszcze mało ludzi, bo to jeszcze nie sezon. To lubię

Cytat:
o kurczaki!!!

Spóźnione gratulacje
My będziemy mieli studniówką w urodziny Małża

Cytat:

foto 5 kosmetyki
Ale ładne , i niedrogie .

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-15, 14:57   #3836
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:

Tez bym zjadła zraziki, ale mam pieczone mięsko ze Świat przerobione na " w sosiku", co by się nie zmarnowało.
Za to może jakiś deser truskawkowy dzisiaj zapodam
typowa gospodyni, bardzo gospodarna.Tez nie lubie marnowac jedzonka

Stary 2009-04-15, 15:03   #3837
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
He, he skleroza ciążowa

ale lepiej późno niż wcale

Cytat:

Tanno Hermal Lotio- to jest emulsja na noc.Biała Na recepte.Mąż zawsze żartuję, ze cos mu blado wyglądam jak się posmaruję
też czytałam gdzieś o tym

a ta emulsja to na jakie przebarwienia ?

Cytat:
Zgadzam się , nawet gdyby teściowie byli mili, to też masz prawo.
Współczuję sytuacji, u mnie aż tak źle nie jest, teściowa jest po prostu nadopiekuńcza , też potrafi płakać, jaką jej przykrość wyrządzamy itp. i myślę, że tak wtedy czuje, ale nas 11 lat małżeństwa sporo nauczyło, w tym asertywności. Myślę, że ogromne znaczenie ma postawa dziecka takich rodziców, mój Małż nie daje sobą manipulować, więc i próby są nieczęste.
Mój małż chciałby żeby wilk był syty i owca cała
no a w naszym przypadku się niestety nie da

dość długo nie byłam Go pewna i to był jeden z głównych powód dla których odkładałam decyzję o dziecku

http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png

eleeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-15, 15:25   #3838
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
A u nas równo 80 dni

foto 5 kosmetyki
Super zakupy No to Pepco ceny ma szalone

Ja własnie od nich wróciłam, ale bez zakupów...gadalam z babą od paczki...i co?
Nie znalazły paczki, nie mają pojęcia gdzie jest i Pani bardzo przykro...tylko co mi z tego Nie wiem czy rzeczywiście szukaly...aaaaa oszaleć można Jeszcze stwierdziła że zapyta sprzątaczek czy nie widziały rzeczy...już nie byłam taka miła tylko z nią nie dało się dyskutować nawet...nie i koniec...
...ale wiecie co zauważyłam...Pani powiedziała że dostają dziesiątki paczek tygodniowo...różne próbki ciuchow do akceptacji itp...a jak jej powiedziałam że w paczce byly ciuchy ciążowe i rózne rzeczy dla dziecka to jej się dziwnie oczy zaświeciły... Nie mam już nerwów na to wszystko...próbuję też się dodzwonić do kuriera co dalej...ale ma wyłączony tel
Stary 2009-04-15, 15:31   #3839
skierka1981
BAN stały

cass śliczne ciuszki chyba też się wybiorę do pepco, a co

---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ----------

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
Super zakupy No to Pepco ceny ma szalone

Ja własnie od nich wróciłam, ale bez zakupów...gadalam z babą od paczki...i co?
Nie znalazły paczki, nie mają pojęcia gdzie jest i Pani bardzo przykro...tylko co mi z tego Nie wiem czy rzeczywiście szukaly...aaaaa oszaleć można Jeszcze stwierdziła że zapyta sprzątaczek czy nie widziały rzeczy...już nie byłam taka miła tylko z nią nie dało się dyskutować nawet...nie i koniec...
...ale wiecie co zauważyłam...Pani powiedziała że dostają dziesiątki paczek tygodniowo...różne próbki ciuchow do akceptacji itp...a jak jej powiedziałam że w paczce byly ciuchy ciążowe i rózne rzeczy dla dziecka to jej się dziwnie oczy zaświeciły... Nie mam już nerwów na to wszystko...próbuję też się dodzwonić do kuriera co dalej...ale ma wyłączony tel

o kurczę masakra jak to można paczkę dać nie w te miejsce a tamci odebrali

jedyne co zostaje to skontaktować się z firmą, która tu tą paczkę dostarczyła i z nimi się wykłócać. bo ta baba pewnie tego nie znajdzie - to co sprzątaczka przyjęła paczkę?? spróuj jeszcze z kurierem i postaraj się nie denerwować
Stary 2009-04-15, 15:39   #3840
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
oo a ja ostatnio wywaliłam z pol duzej paczki durexów , stwierdziłam, ze po co mi one a teraz trzeba bedzie kupic
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości