![]() |
#4681 |
Zadomowienie
|
Dot.: Ostatnio obejrzane filmy cz. II
grindhouse: planet terror
|
![]() ![]() |
![]() |
#4682 |
Rozeznanie
|
Iluzjonista -jeden z lepszych jakie ostatnio oglądałam. Tajemniczy, zagadkowy, magiczny. Historia ciekawa, zakończenie zaskakujące
![]() ![]() 9/10
_nigdy nie jest tak dobrze, żeby nie mogło być lepiej!_ ![]() Edytowane przez shenandoah Czas edycji: 2009-04-13 o 18:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#4683 |
Zakorzenienie
|
Ślubne wojny, hmm.. podobało mi się
![]()
#4684 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Skondensowane najgorsze cechy tandetnych holiwodzkich komedii romantycznych. Nie poszedlbym na to nawet gdyby doplacili ![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4685 |
Zakorzenienie
|
Wiem, ze to nie ejst żaden ambitny film. Po prostu taki o, do oglądnięcia w wolnej chwili kiedy chce się odpocząć. Ja osobiście lubię te dwie aktorki, które tam grały, wiec obejrzałam
![]()
#4686 |
EDUkator
|
Zmierzch, ale uwazam, ze jednak ksiązka jest o wiele lepsza.
#4687 |
Zakorzenienie
|
Ja nie zarzucam mu braku ambitnosci, tylko to ze w ogole nie jest smieszny, a fabula jest do bolu schematyczna i jest po prostu suma sumarum nudny.
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
![]() ![]() |
![]() |
#4688 |
Zakorzenienie
|
gdyż film nagrywali dość szybko i już nie dopracowywali szczegółów.
Też uważam, że taki sobie i ksiązka w porównaniu jest lepsza. ---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ---------- Owszem, ale myślę, że jednak trochę odbiega od tych schematycznych filmów, któe opowiadają zawsze o rozwódce lub jakimś starym kawalerze i ci się wielce nagle zakochują i oczywiście wielkie problemy z tym itd.
#4689 |
Zakorzenienie
|
Ja ostatnio obejrzałam:
Atramentowe serce - Taki przeciętny, familijno-przygodowy film o ojcu, który czytając książki na głos, potrafi przywołać ich bohaterów do życia. Do obejrzenia w leniwe popołudnie. Bez rewelacji. 4/10 Ślubne wojny - komedia romantyczna o dwóch przyjaciółkach, które są ze sobą na dobre i na złe. Od dzieciństwa planują swoje wymarzone wesela w hotelu Plaza. Jednak przez pomyłkę okazuje się, że odbędą się one w tym samym terminie (jedynym dostępnym przez najbliższe 3 lata). Ich przyjaźń zostaje wystawiona na próbę, bo żadna nie chce ustąpić. Typowo babska komedia, kilka zabawnych scen, średniak, ale lubię filmy o przyjaźni, więc przyjemnie się oglądało ![]() 6/10 Jestem na tak - strasznie pozytywna komedia o zgorzkniałym mężczyźnie, który zawsze jest na "nie". Pod wpływem pewnego guru postanawia odmienić swoje życie i być "na tak". Rewelacyjna rola Jima Carrey! A sam film bardzo pozytywny, aż sie chce człowiekowi COŚ z sobą zrobić ![]() 9/10 Edytowane przez magrest Czas edycji: 2009-04-14 o 14:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#4690 |
Zadomowienie
|
Ostatnio zapoznaje się z filmografią Al'a Pacino i w głowę zachodzę jak on mógł wystąpić w tak słabym filmie jak Gigli
![]() Następny film 88 minut , tu już trochę lepiej choć bez większych zachwytów , niby coś się dzieje, niby akcją wciąga ale niestety wszystko jest przewidywalne do bólu już na samym początku można się zorientować kim jest jego "tajemniczy" prześladowca. Daje mu 4/10 ale tylko ze względu na dobrą grę Ala. Życie Carlita od pewnego czasu mój faworyt , naprawdę bardzo dobry film gangsterski. wzorowy warsztatowo, ciekawy, całkiem mocny w wymowie, ze wspaniałą obsadą, zapada w pamięć i do tego świetna muzyka w tle. 9/10
#4691 |
Wtajemniczenie
|
Rasa 8/10
Bardzo ciekawy filmik, nie było momentu żeby mi się dłużył, cały czas coś się dzieje. Były też sceny, które naprawdę trzymały w napięciu i to mi się podobało ![]() Frontieres 6,5/ 10 Pomysł z kanibalami neonazistami całkiem interesujący, jak ktoś lubi tego typu filmy ![]() Cziłała z Beverly Hills 9/10 Bardzo dobry w swoim gatunku. Ciekawa fabuła, dużo humoru, przygoda i miłosny wątek psiaków ![]() ![]()
![]() |
#4692 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4693 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zeby nie bylo ze offtopuje. W ramach odmozdzania sie - Good Luck Chuck. Komedia o gosciu, z ktorym sie chce przespac kazda samotna dziewczyna, gdyz on dziala jak amulet i po przespaniu sie z nim kobiety znajduja milosc swojego zycia. Az Chuck poznaje dziewczyne, z ktora chce sie nie tylko przespac... Do polowy smieszny, momentami bardzo smieszny, pozniej strasznie przegiety ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#4694 |
Rozeznanie
|
Marley i ja- dla wielbicieli labradorów i klimatów w stylu "Lassie wróć". film familijny, do obejrzenia na kanapie w niedzielne przedpołudnie.
#4695 |
Zadomowienie
|
Jestem na tak 9/10
Chyba jedna z najlepszych komedii jaką oglądałam ![]() Historia mężczyzny, który na prawie każde pytanie odpowiadał nie. Podchodząc sceptycznie do życia stracił całą jego radość. Opuściła go żona, nie chcąc spotykać się z przyjaciółmi utracił ich zaufanie i pomoc... Po pracy jego jedynym zajęciem było oglądanie filmów. Aż do pewnego dnia... Na ulicy zaczepił go nieznany mężczyzna i zaprosił na wykład. Jego przesłaniem było dopowiadanie 'tak' na każdą prośbę czy wyzwanie. Carl stosując się do tej zasady, poznaje uroki życia. Masa zabawnych sytuacji i nieprzewidywalnych sytuacji. Boska gra Jim'a Carreya rozbroi chyba każdego ![]() (z TŻ pękaliśmy ze śmiechu przy scenie z naszyjnikiem fluoryzującym ![]() Polecam jak najbardziej - 100% poprawiacz humoru ![]() Szybko i wściekle 8/10 Przyznam, że uwielbiam kino o tematyce motoryzacyjne a serię f&f oglądałam kilkakrotnie. Po pierwszej udanej części, kolejne były spadkiem formy i odejściem od pierwotnego zamierzenia. Szybko i wściekle to wielki powrót. Po pierwsze stara filmowa ekipa jest niezastąpiona. Boskiego Walkera nic i nikt nie zastąpi. Drugi wielki plus to brak pseudo-tuningowanych samochodów pełnych niepotrzebnych bajerów i 'upiększających zabiegów'. No i sama historia zasługuje na pochwałę - nareszcie coś z pomysłem. Polecam, ale tylko zwolennikom tego gatunku filmów ![]()
Książki, strona po stronie - klik Edytowane przez Nenya_89 Czas edycji: 2009-04-15 o 09:32 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
#4696 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() edit: sprawdziłam na Filmwebie i już jestem pewna że czytałam tę książkę ![]() Ja w święta obejrzałam: 2 filmy Woodego Allena: Sen Kasandry - Historia dwóch braci, którym nie układa się w życiu najlepiej, za to są mistrzami w stwarzaniu pozorów. Wszystko było dobrze dopóki nie przesadzili... dobry film, ale odnosi się wrażenie że to wszystko już gdzieś było ![]() ![]() ![]() Zbrodnie i wykroczenia - Zauważam podobne motywy jak w Śnie Kasandry, taki starszy brat tamtego filmu, o wiele lepszy i bardziej dopracowany ![]() Poza tym: Sila odwagi (Femmes de l'ombre) - autentyczna historia 5 kobiet wysłanych w czasie wojny na misję specjalną do Francji. Jak dla mnie wstrząsający, głownie ze względu na to ze oparty na faktach. Barodzo utożsamiałam się z bohaterkami i zastanawiałam sie co bym zrobiła na ich miejscu ![]() Edytowane przez Ewusia_marchew Czas edycji: 2009-04-15 o 10:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4697 |
Zakorzenienie
|
Nie wszystko złoto co się świeci/Fool's Gold (2008)
Co za nuda ciągnął się i ciągnął myślałam, że nigdy się nie skończy. Piękne plaże i słoneczko to wszystko co podobało i się w tym filmie. Aktorsko średnio. 4/10 Podróż poślubna/Honeymoon (2007) Historia sześciu par, które razem wyruszają w podróż poślubną. Różne charaktery, różne upodobania, ale jedna miłość. Raczej nie polecam filmu. Nie był zły, ale momentami nudnawy. 6/10
"Sto wiorst nie droga, sto rubli nie pieniądz, sto gram nie wódka." To, jak ja widzę świat i jak go opisuję, niekoniecznie pokrywa się z tym, jak go widzą inni Biorę życie na wesoło i biegam po ścianie jak zające po polanie Edytowane przez moniska Czas edycji: 2009-04-15 o 16:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#4698 |
Rozeznanie
|
Ostatnio trafiło na same komedie
![]() RV American Pie Pineaplle express |
![]() ![]() |
![]() |
#4699 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4700 |
Wtajemniczenie
|
The Women (2008) z Meg Ryan komedia ścisle skierowana do kobiet, takich ktore np. lubia Sex w wielkim miescie czy Gotowe na wszystko,fabula niezbyt wyrafinowana, jest o tym jak bohaterka przypadkiem dowiaduje sie, ze maz ma romans najpierw sie poddaje a potem obraca to wydarzenie na swoja korzysc, warta podkreslenia jedynie ze Meg dawno nie wygladala tak mlodo :P
![]() Edytowane przez miss_seepy Czas edycji: 2009-04-15 o 20:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#4701 |
Wtajemniczenie
|
Może nie ostatnio obejrzany, lecz przedostatnio, parę tygodni temu, ale ciągle mnie trzyma. Nie to, żeby tak mną wstrząsnął... 33 sceny z życia M. Szumowskiej. Często mam mieszane uczucia oglądając film, ale w tym przypadku od niemal pierwszych minut projekcji towarzyszyło mi niecodzienne (jak na mnie) uczucie wszechogarniającej żenady. Chwała autorce, że zechciała zmierzyć się z tak trudnym tematem odchodzenia, umierania bliskich, ale efekt finalny mocno rozczarowuje. To, co ma śmieszyć - wprawia w konsternację, to co ma (chyba) wzruszać - śmieszy, w najlepszym przypadku pozostawia obojętnym. No przepraszam, ale jak słyszę tekst A myślałam, że jak będę jeść brokuły, to nie zachoruję na raka albo W sumie - piękne (Julia o komórkach nowotworowych oglądanych w powiększeniu na monitorze komputera), to nie wiem co o tym myśleć. Nie, nie gorszy mnie to, tylko mam wrażenie, że znalazło się w scenariuszu, bo ktoś pomyślał, że tak będzie efektownie. Podobnie jak wiele innych scen w tym filmie. Choćby ostatnie namaszczenie - to szpitalne jestem jeszcze w stanie udźwignąć, ale to kolejne Ojca bohaterki to już parodia jakaś, efekciarstwo. Bardziej spod znaku komedii w stylu Chłopaki nie płaczą i tym podobnych, ale wydaje mi się, że Szumowska miała jakieś ambicje przy okazji. Artystyczne... Te jej sceny są jak nadmuchany balon - po tym jak zejdzie z niego powietrze, nie pozostaje nic. Wszystkie te życiowe mądrości zawieszone są w próżni. Myślę, że zamiast silić się na oryginalność wystarczyło być po prostu szczerym, stworzyć choć jedną wiarygodną postać, bo brakuje takiej. Wszystko szeleści papierem, łącznie z główną postacią - Julią, krakowską Bridget Jones (tak ją i jej rozterki niestety odbieram). I jeszcze Julia Jentsch "podkładana" przez Dominikę Ostałowską. Gubię się w tym
![]() Ech, bida z nędzą... Za to zdjęcia ładne. /edit./ Się rozwlekłam ![]() Edytowane przez Anuschka Czas edycji: 2009-04-16 o 11:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#4702 |
Zakorzenienie
|
Slumdog... - dziwne odczucia mam co do tego filmu - interesujący ale czy az tak dobry? W rzeczywistości raczej bardzo naciągany, niestety mnie przygnębił. 4/10
Jestem na tak - śmieszny, nie aż tak jak mogłabym tego chcieć, ale całkiem przyzwoicie śmieszny. Fajny Carey ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4703 |
Zakorzenienie
|
"Pamiętnik nimfomanki" żenada. Film o niczym. W połowie miałam przestać oglądać..ale cały czas miałam nadzieję że będzie jakieś spektakularne zakończenie. Nie było. 1/10
"Zapaśnik" - super film. Genialny klimat, szczególnie dzięki kadrom, zdjęciom, sposobie kręcenia. Taki nieidealny obraz...o nieidealnym człowieku...a raczej przegranym człowieku. Mickey Rourke doskonale wypadł w tej roli. Po prostu pasuje do niej idealnie. 9/10
#4704 |
Zakorzenienie
|
Auberge Espagnole (Smak życia) - film opowiada o studencie, który wyjeżdża na rok na erasmusa do barcelony. Tam mieszka z nowymi znajomymi, którzy pochodzą z różnych państw.
Auberge Espagnole 2 (Smak życia 2) - to ciąg dalszy jego historii, tym razem postanawia zostać pisarzem. Pojawiają się też jego współlokatorzy z pierwszej części. Filmy może nie zachwyciły mnie, ale podobały się ![]() ![]() 7/10. The Babysitters - film o dziewczynie (uczennicy), która postanawia zostać za pieniądze 'dziewczyną na telefon'. Wplątuje się w taki układ z ojcem dziecka, którym się opiekuje. Później wkręca w to swoje koleżanki i poszerzają liczbę swoich klientów o innych mężczyzn. Na dodatek dziewczyna wygląda tak niepozornie, że miałam tylko ochotę mówić 'o matko, dziewczynooo.' ![]() 6/10. Save the last dance 2 - w głównej roli Iza Miko. Mimo, że nie lubię jej jako aktorki to dało się obejrzeć. Film o dziewczynie, która chce zostać baletnicą. Fabuła jak w większości filmów tego typu. 6/10. A cinderella story - film dobry dla nastolatek ![]() 5/10. Uptown Girls - film o dziewczynie, która traci cały swój majątek i musi zacząć pracę. Zostaje opiekunką dość specyficznej dziewczynki. Myślę, że niektóre wątki były ciekawe i nie są docenione i zbyt dobrze pokazane. 6.5/10. Wakacje Jasia Fasoli - jak ktoś lubi ten humor to mu się spodoba ![]() ![]() 7.5/10
#4705 |
Rozeznanie
|
Szybko i wściekle - widziałam wszystkie części i stwierdzam, że ostatnia wypadła świetnie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#4706 |
Zakorzenienie
|
Mała Moskwa - 7/10
|
![]() ![]() |
![]() |
#4707 |
Zadomowienie
|
Wczoraj oglądałam Titanica po raz setny, ale za każdym razem robi na mnie wielkie wrażenie.
![]() ![]() Klasyka kinowa. ![]()
#4708 |
Zakorzenienie
|
The boy in the striped pyjamas (trailer) - 10/10. Baaardzo poruszający film... Bolesny, kłuje gdzieś w serce... Zostawił mnie roztrzęsioną, ze łzami w oczach, a przez kolejne pół godziny nie mogłam się psychicznie pozbierać.
Niby tyle lat po wojnie, niby spory zażegnane i nie powinno się wzniecać nienawiści do dawnych wrogów, ale mimo wszystko uważam że ten film trzeba obejrzeć. Bo warto.
#4709 |
Zakorzenienie
|
Polowanie na kroliki - 2006 - mocny wyciskacz lez oparty na faktach, ale troche przydlugi.
6/10
![]() |
#4710 |
Zadomowienie
|
A właśnie, ze tak! - w sumie to trochę starszy film, ale oglądałam niedawno na filmboxie. ; )
cóż, bardzo sympatyczna komedia romantyczna. w rolach głównych między innymi Diane Keaton i Mandy Moore. : ) miło się ogląda, całkiem pozytywne wrażenie po sobie zostawia. ![]() no i dwóch przystooojniaków. <3 ![]() 8/10. ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:02.