![]() |
#751 |
skacze bryka i wiruje ...
|
Dot.: Kosmetyki mineralne Lumiere:)
Cudne te cienie. Czekam tylko na sprawdzenie przez Kmee jak z wielkością i chyba się skuszę
![]() Co do niewychodzenia z domu bez makijażu oka, to ja mam tak z podkładem i układaniem włosów ![]() ![]() A co do wydatków, to całe szczęście mam osobne konto, ale jak przesyłki przychodzą do domu to małż wszystko widzi. Całe szczęście tylko się dobrodusznie śmieje/uśmiecha ![]()
#752 |
Rzabbocop
|
Cieni z EDM jeszcze nie mam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#753 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny prosze o pomoc
![]() Od jakiegos czasu sledze watki mineralne i jestem nastawiona by zakupic pare probek Lumiera ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#754 | |
Zakorzenienie
|
hehehe tez tak mam chcialabym jeszcze 20
![]() Cytat:
![]() cienie trzymaja sie dlugo(nie nakladalam bazy),nie roluja sie i tzrymaja caly dzien ![]() (to po jedym dniu testowania) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#755 | |
|
Cytat:
![]()
![]() |
#756 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#757 |
Zadomowienie
|
dziewczyny, dostalam niedawno probki podkladow Lumiere
![]() najbardziej przypasowala mi formula Flawless i chcialabym dobrac sobie odcien ![]() W tej formule mam sample Light Medium Neutral (za cieply) i Light Medium Beige (zbyt szary i wyraznie za jasny). Z EDM testowalam sporo odcieni i zdecydowanie najlepiej pasuja mi odcienie z kategorii Olive. Ocienie najblizsze mojej skorze to Olive Fair i Light Almond - pierwszy nieco za jasny, drugi nieco za ciemny - jestem gdzies pomiedzy nimi ![]() zastanawiam sie w co z Lumiere powinnam celowac w nastepnych probach? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#758 | |
Zakorzenienie
|
Do mnie też wczoraj dotarły próbki - prawie same róże:
- Poppy - Delicate Pink - Sugarberry - Sahara Dwa pierwsze po prostu uwielbiam, pewnie będę brała pełnowymiarowe opakowania. Nie mniej jednak szykuję się już do zamawiania kolejnych próbek z różami - taki wybór mają, a ja się nie potrafię opanować. ![]() ![]() Zamówiłam jeszcze próbkę pudru wykańczającego: odcień Sand, formuła Veena Veil. Świetny jest, wreszcie znalazłam puder, który w pełni mnie satysfakcjonuje, bo wyraźnie poprawia trwałość podkładu. Wzięłam wersję do cery tłustej, bo lato idzie i dodatkowo filtru coraz więcej kładę na buzię. Nie zawsze udawało mi się taki makijaż utrzymać przy obecnej pogodzie, a ten puder bardzo mi w tym wyraźnie pomaga. Pewnie też wezmę pełen wymiar. ![]() Cytat:
![]() |
#759 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Co do ceny próbek to rzeczywiście nie da się z tego nie skorzystać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#760 |
Organizatorka
|
pasowały
![]() ![]() Ale kusicie tymi cieniami.. A ja cieni mam tak dużo... Chociaż z Lumiere nie mam żadnego. Jak to się stało ![]() ![]() Dobrze, że chwilowo konto powiązane z paypalem wyczyściłam biochemią i ostatnimi zamówieniami minerałowymi, bo przynajmniej nie mam wyjścia ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#761 |
Zakorzenienie
|
no nie... teraz to i ja muszę zamówić
![]() a czy któraś z Was próbowała prasowane cienie? jakoś z niektórymi kolorami mi sypkich nie radzę sobie, np. z czernią, szarościami czy grafitem, ciało mi przebija, a przecież kolory wymarzone dla smoka... o tak, instrukcję obsługi z załączonymi fotami step by step.
![]() |
#762 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Na pewno spasuje ![]() ![]() Dla mnie ich żółcie (te co widziałam czyli Golden Light i Fairly Light) nie są aż takie mocne - na pewno taki Fawn z EDM czy żółcie z Buff'd są znacznie bardziej żywe i nasycone..
chwilowo się polubiłam z podkładami Meow ![]() Edytowane przez jmw Czas edycji: 2009-04-15 o 21:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#763 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Nie do używania wszystkich tylko dla zaspokojenia chcicy posiadania ![]() Porównałam sample, na moje nieapteczne oko wychodzi na to, że: - EDM jest największe ![]() - EGM to połowa EDM - Lumiere to polowa EDM, albo i ciut mniej - Paint w pojemniczkach jest tyle samo co Lumiere Mam wrażenie, że EDM wypełniają cały pojemniczek po brzegi, Oasis wysypany na wierzch tego plastiku z dziurkami równa się tyle co próbki Lumiere i Paint ![]() Fotasy w załączeniu. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez Kmee Czas edycji: 2009-04-15 o 21:58 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#764 |
Zakorzenienie
|
Kmee, ja też cienie kupuję z żądzy posiadania
![]()
#765 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ---------- hahahha no kurde, a z minerałami to już jakaś choroba ![]() ![]() ![]() jedno wielkie JA CHCĘ ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#766 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mam bazę art deco do cieni i mac mi na tym świetnie wychodzi, pure luxe również, z lumiere nie jest źle - z tych, co mam tylko starry night prześwituje, a z joppy każdy, jaki mam wygląda źle.. ![]()
![]() |
#767 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Baza bardzo dobra, no i jak dobrze sobie radzisz z mac czy lumiere to powinno być ok.. może joppa ma kiepskie te swoje cienie? Mi z tego powodu nie pasują cienie EGM.. prawie w ogóle się nie trzymają.. ichniejszy primer gel też o kant D.. ![]() Zresztą zobacz na moim porównaniu naręcznym.. widać nawet tu: https://wizaz.pl/forum/blog_attachme...3&d=1238863052 https://wizaz.pl/forum/blog.php?bt=4031 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#768 |
Zakorzenienie
|
Kusicielki paskudne
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#769 |
Wtajemniczenie
|
Kmee- ja Cię chyba uduszę
![]() ![]() Napisz co z naszymi cieniami z Lumiere ![]() Co do podkładów to odpłynęłam... Jestem absolutnie nimi oczarowana! Dziś testuję formułę VV kolor Fair Neutral- kolor idealnie pasuje o dziwo, nie ma już tych dziwnych pomarańczowo-różowych tonów, jedna wartwa kryje lepiej niż 2-3 intensive EDM! Narazie 2h go na sobie mam i jestem wniebowzięta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#770 |
|
Dzięki Kmee za to porównanie
![]()
#771 | |
Rzabbocop
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#772 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#773 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no i skusiłaś mnie na kolejne zkupy, chociaż obiecywałam sobie już tylko prasowańce ;p w sumie racja ![]() ![]() Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#774 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() U mnie także są na samym szczycie wishlisty acz obiecałam sobie że nie kupie pełnego wymiaru, póki nie spożytkuję zalegających próbek wszelkich innych firm - inaczej nigdy bym ich nie zużyła - taka jestem twarda ![]()
![]() |
#775 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Zdecydowany plus za: ładne krycie i kremową konsystencję. Co do trwałości to mniej mi wchodzi w zmarszczki mimiczne niż EDM ale też musiałabym się juz poprawić (dziś zapomniałam ze sobą kosmetyczki ![]() Ogólnie i tak jestem bardzo zadowolona- o wiele lepsze niż Buff'd i Joppa i lepsze od EDM intensive ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#776 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() hehehhee ![]() ![]() ![]() Z naszymi Lumiere określę się dziś.. albo jeszcze w pracy albo po wizycie u orto ![]() Wczoraj dotarłam do domu dopiero przed 23 więc nie miałam kiedy wybrać kolorków ![]() ---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Cytat:
![]() Ciesze się, że udało mi się pomóc ![]() Dla mnie te próbeczki są małe jeśli chodzi o cienie bazowe, bo je nakładam na całą powierzchnie więc schodzi ich sporo.. natomiast cienie na ruchomą powiekę wystarczą na spoooro ![]() ---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- Cytat:
![]() Jeśli sprawdzi Ci się ciemna baza to ja poproszę o cynk co jak gdzie i za ile ![]() Prasowańce są dla mięczaków ![]() ![]() Cytat:
![]() Właśnie razem z cieniami chcę zamówić duże opakowanie ![]() Cool 2.3 jest trochę za jasny, ale kolorystycznie też pasuje ![]() ---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#777 | |
|
Cytat:
![]() ja też już tylko sypańce kupuję ![]() ![]()
![]() |
#778 |
Rozeznanie
|
Pomózcie mi dziewczy bo się zamotałam zupełnie z tymi próbkami: zrozumiałam, że te próbki za centa to jeden zestaw na jedno zamówienie? Nie mogę wziąć dwóch różnych kitów próbek po cenciku w jednym zamówieniu + 5$ za przesyłkę?
Mam nadzieję, że zrozumiale napisałam ![]() OK, doszłam już do tego, że za centa to można tylko jeden zestaw na jedno zamówienie.
"Najlepszym sposobem na poprawienie sobie humoru jest poprawienie humoru komuś innemu" Mark Twain Edytowane przez agool Czas edycji: 2009-04-16 o 12:26 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
#779 |
Rzabbocop
|
Mozesz wziac tylko jeden zestaw probek za centa na zamowienie ale mozesz domowic sobie probki za dolara i wtedy juz nie doplacasz za przesylke czyli wychodzi tyle samo za probke.
|
![]() ![]() |
![]() |
#780 |
Zadomowienie
|
Zakochałam się w Lumiere
![]() ![]() ![]() ![]() Dodatkowo na filtrze też wyglądają niczego sobie ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:12.