|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3361 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII
Cytat:
![]() Cytat:
Z tego co kojarzę to chyba R ?! Sama swoje błędy widzę znasz - to połowa sukcesu, teraz tylko zadbaj o to by się ich pozbyć. ![]()
Edytowane przez smak6malin Czas edycji: 2009-04-15 o 19:32 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3362 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3363 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3364 |
Raczkowanie
|
Śniadanie: miseczka owsianki na mleku z łyżką rodzynek i dwoma łyżeczkami syropu klonowego, zielona herbata
Obiad: ok. 300 gram ryby po grecku i mniej więcej tyle samo bigosu z kawałkami mięska, herbata Podwieczorek: jogurt waniliowo-truskawkowy, kawa z mlekiem Trening: 60min. na rowerku stacjonarnym, 50 min. tańca Kolacja: łyzka sałatki z jajka, rzodkiewki, szczypiorku i majonezu light, 2 łyżki houmousa (pasty z cieciorki), 3 kromki pieczywa chrupkiego z masłem, szklanka soku ananasowego. |
![]() ![]() |
![]() |
#3365 |
Rozeznanie
|
![]()
Bardzo proszę o ocenę.
Moje dzisiejsze menu na RRRRR: Na czczo godz.8.30: 1 szklanka niegazowanej wody mineralnej I śniadanie godz.9.00: serek wiejski lekki z Piątnicy 3 % tłuszczu 150 g,do tego 3 łyżki płatków owsianych,1 łyżka otrębów,2 rzodkiewki i kawałek surowej czerwonej papryki pokrojone w małą kosteczkę II śniadanie 12.00: sałatka owocowa z:1 jabłka,1/2 pomarańczy,1/2 grapefruita,1 jogurt naturalny 2,5 % tłuszczu z Łowicza (180 g) Obiad godz. 15.00:salaterka zupy z mrożonek warzywnych (kalafior,fasolka zielona,groszek zielony,marchewka,por) ugotowana na udkach z kurczaka bez skóry doprawiona vegetą,małą ilością soli,pieprzem,zielem angielskim i liściem laurowym + ugotowane 1 dość duże udko z kurczaka bez skóry(ok.25 dag) Podwieczorek 18.00: 3 nieduże świeżutkie płotki ,posolone i popieprzone pieprzem cytrynowym i koperkiem,posypane mąką i usmażone na patelni na oleju słonecznikowym ( dostałam od sąsiada,bo był nad jeziorem na rybach i dużo nałowił,resztę rybek usmażyłam i zrobiłam w zalewie octowej,bedę jeść w następnych dniach)+surówka z kapustki kiszonej Kolacja 21.00 :1/3 kostki chudego twarogu 0 % tłuszczu z Łowicza,tj. ok.70 g Napoje codziennie te same: po śniadaniu szklanka pokrzywy,przed obiadem i po obiedzie herbata czerwona w kosteczce 3 razy zalewana, czyli 3 szklanki,po południu i wieczorem herbata zielona sypana 3 razy zalewana,czyli też 3 szklanki,w międzyczasie popijałam też wodę mineralną niegazowaną . ---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- Po świętach przytyłam 1 kg i na razie nie chudnę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3366 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
#3367 |
Raczkowanie
|
Raczej R, bo staram się zgubić nieco tłuszczyku i wyrzeźbić ciało ćwiczeniami. Problem w tym, że nie mam możliwości, aby kupować produkty wyłącznie dla siebie i na potrzeby diety, więc próbuję tworzyć posiłki zdrowe i nietuczące z tego co jest w lodówce. Wiem, że moje zestawy nie będą idealne, ale mam nadzieję że skuteczne.
A co myslisz o powyższym jadłospisie? |
![]() ![]() |
![]() |
#3368 |
Rozeznanie
|
![]()
[quote=smak6malin;11900996]Kolacja 21.00 :1/3 kostki chudego twarogu 0 % tłuszczu z Łowicza,tj. ok.70 g o % ?! nie wiedziałam nawet, że istnieje coś takiego, chyba bardzo bardzo suchy musiał być ten twaróg ?
Właśnie ten twaróg chudy z Łowicza jest wspaniały,jedyny twaróg chudy który mi smakuje,bo wielu już próbowałam,ma on 0 % tłuszczu a nie jest w ogóle suchy, jest mokry i wspaniały w smaku.Naprawdę polecam,spróbujcie,ja spróbowałam i się w nim zakochałam,jem go codziennie na kolację,kupuję go w Polo-Markecie. Również jogurt naturalny smakuje mi najbardziej ze Spółdzielni Mleczarskiej w Łowiczu,inne mi nie smakują ![]() Polecam! |
![]() ![]() |
![]() |
#3369 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3370 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3371 |
Zakorzenienie
|
moje U :
sn: serek wiejski z kiwi, kromka grahama z pomidorem i jajkiem, kromka grahama z twarogiem; kubek mleka 2sn: marchewka, kanapka z szynka, zoltym serem i jajkiem obiad: duuuzy talerz zupy pomidorowej zabielanej z makaronem po treningu: koktajl- bialko, twarog, mrozone truskawki, mleko; kilka drazetek; kilka rzodkiewek kolacja: salatka- kilka lisci salaty, pol pomidora, troche ogorka, dwie rzodkiewki, jajko, tunczyk w sosie wloskim; zielona herbata
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3372 |
Rozeznanie
|
kurcze myslalam ze jest lepiej... ok to na jutro planuje:
sniadanie: 2 kromki chleba zytnio-razowego posmarowanego majonezem, jajko na twardo, 2 plastry lososia wedzonego + ogorek+ plasterek sera zoltego i szynki + musztarda 2 sniadanie: drozdzowka z bialym serem i rodzynkami obiad: 5 pierogow + serek wiejski z ketchupem podwieczorek: lod Oskar kolacja: serek homogenizowany z pomidorem + kromka chleba ziarnistego lepiej troche?? |
![]() ![]() |
![]() |
#3373 |
Zadomowienie
|
bardzo prosze o ocene mojej REDUKCJI
sniadanie: miseczka otrebow (+ lyzka musli) z mlekiem II sniadanie: jajecznica z 3 jaj, 2 plasterki chudej szynki, 1 kromka razowca + ogorek i szczypiorek obiad: grillowana piers z kurczaka z fasola/kalafiorem podwieczorek: jogurt naturalny z musli i orzechami wloskimi kolacja: kawalek twarogu ze szczypiorkiem i ogorkiem zielonym
![]() |
#3374 |
Raczkowanie
|
wczoraj
![]() śniadanie: platki coco krispies (duuuuuzo) z mlekiem obiad: chili con carne + tlusciutkie placki ziemniaczane (4) + kilka łych smietany + salata, pomidor, ogorek, losos wedzony polane dressingiem caesar, 2 puszki coli light deserek: 2 ptysie male z budyniem, 2 ciastka z makiem, z 5 jajek czekoladowych ![]() deserek part II (miasto) sticky caramel frostito z extra karmelem i bita smietana, ciastko caramel brownie tower (coffee heaven) , mcflurry z kitkatem i 3 porcjami karmelu (nie ma to jak karmelowe wariacje... :/) niekolacjowa-kolacja ![]() 2 muffiny czekoladowe (giga ![]() ...to se dogodzilam - dzisiaj mega bol brzucha plus inne nieprzyjemnosci. wrrrr ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3375 |
Zakorzenienie
|
Proszę o ocenę
![]() I śn. - Wieśniak, zielony ogorek, kanapka razowca z szynka z indyka IIśn. Serek homo, grejpfrut Obiad - makaron razowy, pierś z kurczaka, pomidory Trening siłowy Podwieczorek - ryż razowy, tuńczyk, kukurydza, ananas Kolacja - twarog z rzodkiewka
#3376 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#3377 |
Rozeznanie
|
Redukcja...niby...chociaż bardziej pewnie U...hm...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3378 |
Wtajemniczenie
|
R:
1. graham jakieś 70-80g (podzielone na kilka małych kromek) cienko posmarowane masłem (wiem! muszę skończyć) dwa duże plastry szynki wiejskiej gruby plaster chudego twarogu jabłko, ogórek, rzodkiewka, pęczek pietruszki na kanapki kawa czarna 2. serek wiejski light, łyżka czubata orzechów ziemnych bez soli, nieduża podwójna razowa kanapka z masłem (sic) dwoma plastrami sopockiej i pietruszką 3. jajecznica: dwa jaja, pół łyżeczki masła, łyżka orzechów jw. kawałek makreli taki mniej niż średni, fasolka szparagowa, pietruszka, ogórek świeży, kawa trening 1h sztuki walki 4. 3 duże marchewki, serek wiejski zwykły Proszę o ocenkę pomijając masło o którym wiem ![]() ![]() Muszę się zmobilizować do robienia rano owsianki czasem Btw. powiem Wam co mnie drażni ;P Moja ciocia się 'odchudza'. nakupowała mnóstwo tabletek, octów itd. I np. prosi o pomoc w ułożeniu diety. Mówię: ok. Dużo się naczytałam, pomogę. Mówię jej co na śniadanie, ona: ale mi rano nic nie wejdzie. Mówię że na kolacje czyste białko. Ale mi nie smakuje. Mówię ćwicz. Mówi że jej się nie chce. Przy kolejnym 'ale' powiedziałam dość i wyszłam z siebie i stanęłam obok. I ile razy można tłumaczyć co jest białkiem co węglem a co tłuszczem i żeby nie łączyć węgli prostych z tłuszczami nasyconymi... już moja własna mama która nie umie sprostać nadmiarowi informacji od 2 lat próbując mi gotować dietetycznie, załapała że z obiadu: warzywa, ryba na teflonie w jajku będę happy a z samego ryżu z warzywami nie... a ta swoje. OMG! Kiedyś się odchudzała też ciocia. Rano kawa i tabletki w pracy jogurty owocowe z domu smażony kotlet z surówką bez ziemniaków bo tuczące i brak kolacji. I jęczy że jak się odchudza ją głowa boli. ARGH! i to 'ale, ale, ale' i jedząc tartę tłumaczyła mi że owoce to samo zdrowie ![]() Sorry za off topa, ale musiałam się wykrzyczeć ;P Edytowane przez Annie1441 Czas edycji: 2009-04-16 o 14:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#3379 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Nie ma za co, oby tak dalej
![]() Ile kilogramów chcesz zrzucić ? [quote=bekii;11902030] Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do Twojego jadłospisu to całkiem fajnie - poza tym masłem, no ale to wiesz. Ile Ci jeszcze zostało ? Poza tym urozmaiciłabym trochę ten jadłospis, bo w dwóch posiłkach podstawę stanowi serek wiejski. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
#3380 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3381 |
Zadomowienie
|
W :
Ś: jogurt naturalny danone+ 200g jabłka+ 3 winogronka + 20g otrębów IIŚ: danio warzywne+ 12g flipsów+ 100g rzodkiewek + 100g pomidora O: 110g piersi z kurczaka gotwanej+ 180g warzyw z pary+ 80g sosu pudliszki do spaghetti z serem + pół woreczka ryżu basmati z soczewicą czerwoną (170g ugotowanego już) P: sałatka z: 40g rukoli 60g sałaty lodowej 200g pomidora 50g oliwek nadziewanych czosnkiem 12g szczypiorku 8ml oliwy z pestek winogron + 55g kukurydzy K: serek wiejski+ jajko + 100g rzodkiewek + 100g pomidora + 12g szczypiorku + przyprawy jak oceniacie? jejkuu wychodze z 1000 bardzo szybko. W ciągu dwóch tygodni podniosłam ok.400 kcal, bo musze przytyć! I teraz jak jem takie porcje jak np. dzisiejszy obiad to czuje taki ciężar na żołądku omgg! Cały czas czuje się najedzona bardzo. To chyba normalne w takiej sytuacji, prawda? Edytowane przez beaufyf00l Czas edycji: 2009-04-16 o 16:00 Powód: zapomniałam o kukurydzy w sałatce jeszcze ;p |
![]() ![]() |
![]() |
#3382 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#3383 |
Zakorzenienie
|
R, z prosba o ocene.
20min biegania(ponoc do 30min mozna na czczo biegac) Sn: owsianka(100ml wody,100ml mleka1,5%,4lyzki platko owsianych,100gr serka wieskiego,pomarancza,cyna mon) aeroby 2Sn: bulka pelnoziarnista z pestkami dyni ,2lyzeczki homo nat,2plasterki wedliny z kurczaka,pol pomidora,posypane oregano,male jablko O : piers z kurczaka gotowana na wodzie z przyprawami(chili,oregano )warzywa duszone na wodzie(5pieczarek,1papryk a,3male cebule,mala filizanka groszku zielonego),3lyzki ryzu brazowego P:serek wiejki200g,2plasterki wedliny z kurczaka k: pol ogorka,jajko na twardo lub puszka tunczyka wsw zalezy na co bede miala ochote.
#3384 |
Rozeznanie
|
R z tendencją do W... ocenicie?
![]() I. Owsianka: trzy łyżki płatków owsianych, łyżka otrębów, pół serka homo naturalnego, pół jabłka, cynamon. II. Pół grahamki z białym serem, sałatą i ogórkiem, pół jabłka, kawa z mlekiem. III. Jogurt naturalny z łyżką pestek słonecznika. IV. Kotlet sojowy gotowany w bulionie, kromka grahama, micha warzyw (pomidor, papryka, ogórki, rzodkiewki) V. Mały kawałek tortu urodzinowego... yhh... załamana jestem. Trening: 30 minut biegania (Mam nadzieję, że spaliłam ten tort ![]() VI. Pół serka wiejskiego z pomidorem i szczypiorkiem. Edytowane przez Jorelia Czas edycji: 2009-04-16 o 17:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#3385 |
Wtajemniczenie
|
Masło mam to małe osełkowe, ale że daję mało... no to jeszcze jest :/ powiem mamie żeby zaczęła smarować czy coś.. poświęci się dla mnie ;p Starając się ostatnio słuchać organizmu zauważyłam że jestem już głodna dawno po tym obiedzie
![]() A z tymi serkami wiejskimi to masz rację, sama o tym pomyślałam dając do oceny! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3386 |
Raczkowanie
|
U :
Śn: dwie kromki białego krojonego chlebka z dwoma plastrami sopockiej , ogorkiem i furą szczypiorku 2śn: jabłuszko O: 3 łyzki ziemniaków , duzooo mizeri , kotlecik schabowy P: pomarancza, jabłuszko K: z 100g jak nie lepiej płatków choco muszelki z szklanką mleka 2% ![]()
#3387 |
Zakorzenienie
|
R
A ja dziś jadłam w ten sposób : 5:30 Śniadanie-> owsianka na mleku z rodzynkami ok.10 II Śniadanie-> grahamka z wędliną i zielonym ogórkiem ok. 12:30 przekąska-> 2 jabłuszka 15:00 Obiad-> 3 kotleciki sojowe+tzatziki(sporo ) 18:20 przekąska-> marchewka surowa ok.19:00 kolacja->serek homo naturalny Co o tym myślicie? Kiepsko, co nie? Ale nie umiem sobie z tym poradzić... ![]() Edytowane przez Rodzynka1989 Czas edycji: 2009-04-16 o 18:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#3388 |
Raczkowanie
|
dziś zjadłam :
Śniadanie : 2 kromki chleba razowego , 2 plastry sera żółtego,ogórek,sałata Sniadanie II : brak czasu. Obiad: 3 ziemniaki,mizeria Podwieczorek : Activia Kolacja : 2 kromki chleba razowego , 2 plastry sera żółtego,ogórek,sałata
#3389 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3390 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:51.