|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1531 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maturzystki 2008 powracają do życia :P cz. XI
Cytat:
Cytat:
I dokładnie, myślę, że żałoba narodowa nie powinna być robiona tylko ze względu na śmierć. W takich sytuacjach ten kto chce się łączyć w bólu, nie imprezować - zrobi to sam z siebie, a nie dlatego, że jest żałoba. To takie trochę na pokaz. A całkiem inaczej podchodzę do sytuacji kiedy to osoby naprawdę zasłużone dla kraju umierają, wtedy żałoba narodowa jest dla mnie jak najbardziej zrozumiała. Tak jak wyżej, myślę, że do tego nie jest potrzebna żałoba narodowa, bo jak sama nazwa wskazuje powinno to dotyczyć wszystkich obywateli, a część w ogóle o tragedii nie wie, część po prostu przyjęła to do wiadomości i nie porusza ich to w ogóle, a jest część osób, która łączy się w bólu i robiłaby to pomimo ogłoszenia żałoby. no, to tyle ![]() Wen, jak się nie spodoba to zmienisz kierunek. ![]() Pretty a Ty nie masz teraz tego przedmiotu (od książki) z Tarkowskim nie? korzystasz jeszcze z jakiejś książki do tego? Np z Domańskiego?
|
|
#1532 |
|
Zakorzenienie
|
Zetka, problem jest tego typu, ze Anglia to niestety nie Polska pod tym wzgledem i myliony sie placi, wiec lepiej konczyc studia :P
No ale nie, powinno byc fanie. Poza statystyka ![]() Ale przynajmniej fizyki nie ma
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
|
|
|
#1533 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Domanskiego uzywam na cwiczeniach i w pierwszy semestrze sie powtarzal czesto na roznych przedmiotach Hula a takie tam co kiedys pisalam zagadnienia głownie stereometria, topografia i in., bo to bylo zaliczenie z drugiego semestru (w ktorym byly bodajze 4 cwiczenia akurat z geodezji). Gorzej bedzie na egzaminie
|
|
|
|
|
#1534 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zetka jeśli chcesz mogę się podzielić swoimi notatkami z geografii ekonomicznej jakie mam na kompie może coś ci się spodoba, bo wszystkie z tego co wiem robione właśnie z książki tylko w pigułce Ja po przeczytaniu książki przede wszystkim uczyłam się z nich - a wiesz jaki był mój wykładowca Dobranoc
|
|
#1535 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ogolnie czym jest gospodarka przetrzenna, planowanie przestrzenne, polityka przestrzenna dokumenty na roznych szczeblach karta atenska i te unijne plany ![]() a na wykladach mielismy jednego goscia ktory sie zajmuje GP we Wrocławiu i mowil jak to w praktyce ale nie bylo mnie na tym ![]() to takie podstawy bo to sie nazywa wprowadzenie do europejskiej GP, a rozszerzenie to jak juz ktos wybierze ta specjalnosc ; )
|
|
#1536 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
nasz za to zdecydowaną większość prezentacji naszych ma w stylu kopiuj-wklej z tej książki! nawet tabelki i wykresy nam wkleja takie ;Ppozostałe 10% to kopiuj-wklej domańskiego ;P szkoda tylko, że to nie będzie zaliczenie tylko egzamin... ale mnie zmobilizowałaś i tym sposobem jestem już na 27 stronie książki i już na tym poprzestanę na dziś;x
|
|
#1537 |
|
Zakorzenienie
|
To ja jeszcze na koniec podsumuję i napiszę, że moim zdaniem kiedy giną osoby zasłużone dla ojczyzny powinna być ogłaszana żałoba narodowa, ale ogłaszanie jej z powodu każdej tragedii, w której ginie kilkanaście osób jest bez sensu. Bo cała idea żałoby narodowej traci swój sens. Oczywiście pomagać powinniśmy w miarę możliwości wszystkim, którzy coś/kogoś stracili - chodzi mi oczywiście o takie losowe przypadki jak powódź, pożar itp. I ta pomoc nie powinna zależeć od ogłoszenia czy nieogłoszenia żałoby narodowej. No, to tyle mojego zdania.
![]() Idę sobie poczytać materiał na zaliczenie
|
#1538 |
|
Zakorzenienie
|
Mimo wszystko to są nasi rodacy ... a nie należy wyróżniać i żałować tylko osób, które zasłynęły czymś dla narodu polskiego ... wszyscy jesteśmy równi, dlatego powinniśmy być równo traktowani .. nawet po śmierci.
Dlatego żałoba ta nie jest dla mnie zjawiskiem dziwnym, wręcz normalnym. To tak samo jak zginęli górnicy w kopalni po wybuchu metanu. Czym oni zasłynęli, lub czym sobie zasłużyli na żałobę narodową? Byli normalnymi ludźmi takimi jak Ci z hotelu... Nie wnikając i nie wspominając już o żałobach, które nie dotyczą naszego kraju .. Szkoda tylko, że media robią z tego takie szoł .. Ale to takie moje skromne zdanie na dobranoc ![]() ... Jutro wielki powrót na uczelnie
|
#1539 |
|
Zakorzenienie
|
a ja len olewam jutrzejszy wyklad z GP ;p
|
#1540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaż czasami mogą wkurzać, jak robią ci testy (tzn. testy są tylko dla ciebie, ale wyniki bywają różna ) i robisz się bardziej wyczulona na czyjeś zachowanie, ale bez przesady, że wiesz o kimś wszystko, po tym w jaki sposób usiadł itp. ( to z takich stereotypów z jakimi się spotkałam)Poszłam wczoraj spać o 21 wstałam o 8. chyba odespałam świętaweszłam na nk, chciałam zobaczyć czyjeś zdjęcie a tam co? Liczba wejść, ocena normalnie co się z tym portalem porobiło
wymianka Edytowane przez Tesiaczek Czas edycji: 2009-04-16 o 10:13 |
|
|
|
|
#1541 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tes faktycznie porobilo sie na tej nk :/ Musze zaraz isc do biblioteki ksiazki oddac i inne wypozyczyc jade samochodem do Gdynii wiec moge duuzo rzeczy zabrac
|
|
|
|
|
#1542 |
|
Zakorzenienie
|
Zetka daj znać czy doszedł mail
![]() Dopiero teraz zauważyłam te oceny na naszej klasie. Masakra. Podobał mi się ten portal bo trochę różnił się od fotka.pl. Teraz nie różni się właściwie niczym.
|
#1544 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie :P
Teraz bez naszej klasy jak bez ręki haha ;P
|
#1545 |
|
Zakorzenienie
|
też tak macie, że jak jest taka piękna pogoda to nie chce Wam się uczyć?
własnie zjadłam obiadek i położyłabym się spać na pół godzinki bo w nocy się co chwilę budziłam. ale może wyjdę na balkon i poczytam trochę moje zadania z matmy na jutro |
|
|
|
#1546 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tak mam ! najgorsz ejest to,że już do naszej latniej sesji pewnie będzie ładna pogoda .
Wracam do przepisywania notatek a później trochę jeszcze ekonomii i wykład
|
#1547 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a poza tym jak jestem w domu to tak sobie mysle ze te cale studia sa daleko ode mnie i to dziala na mnie tak ze nic sie nie ucze ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1548 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zaczynają na n-k łączyć funkcje z facebook'a i fotki doszedł, dziękuję Mam tak samo z nauką. Tylko, że ja w ładną pogodę chcę wychodzić z domu, a jak pada i jest brzydka pogoda to chce mi się spać ![]() ![]() Na dziś mam taki plan naukowy a tylko bym leżała sobie w ogrodzie
|
|
#1549 |
|
Zakorzenienie
|
Jejku, jejku... Idę czytać ten beznadziejny materiał na zaliczenie...
![]() Ok. 20 tron A4, wiem, mało, ale taaaaak mi się nie chce ![]() Chcę już iść zapisać się na studia
|
#1550 |
|
Zakorzenienie
|
a ja nie mam konta na nk i nie czuje braku reki
|
|
|
|
#1551 |
|
Zakorzenienie
|
Musiałam sobie zrobić przerwę
|
#1552 |
|
Zakorzenienie
|
ja to możliwe,że u okulisty wybierają szkła drogą selekcji wyszło na to,że wybrałam te same co wyszly mi przy badaniu komputerowym a teraz gdy siedzę w okularach czuję się jakoś... dziwnie. Nie to,że gorzej widzę. ale nie umiem opisać tego uczucia.
Muszę się przyzwyczaić do okularów czy coś nie tak dobrałam? ![]() Jadę na teorie kształtowania struktur przestrzennych ;P
|
#1553 |
|
Zakorzenienie
|
Myszko sadze., ze to przyzwyczajenie
|
|
|
|
#1554 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
beznadzieja. Cytat:
dobrze, że wolę robić to w nocy niż w dzień tzn. uczyć się
|
|
#1555 |
|
Zakorzenienie
|
Pretty: Też tak mam, że nie umiem się uczyć jak jestem w domu
![]() Byłam na ćwiczeniach, przeżyłam je i nawet nieco lepiej się czuje. A zaraz jade po zakupy
|
|
|
|
#1556 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ktore uzywaly tych dwoch odzywek/szamponow: ktory byl dla Was lepszy - WAX czy Kalloss?
![]() Moze jeszcze jakies inne odzywki polecacie do wlosow (szczegolnie zniszczonych) ? ![]() edit. Kali jak dobrze Cie widziec tam na dole napisz co u Ciebie?
Edytowane przez pretty_girl19892 Czas edycji: 2009-04-16 o 18:22 |
|
|
|
#1557 |
|
Zakorzenienie
|
W podobnej cenie jak Kallos jest Lorys, dla mnie lepiej odżywia, a włosy są takie sypkie i milutkie. Na razie miałam tylko z proteinami, teraz inne chce wypróbować. Miałam też Glorię, śmierdzi, ale nawet dobra
|
#1558 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
według mnie jest to niepojęte żeby ogłaszać żałobę narodową, bo zginęło 20 osób.. Zastanówmy się ile osób umiera każdego dnia... w jeszcze gorszych męczarniach, różnych okropnych wypadkach samochodowych...Pamiętam jak ogłosili żałobę narodową jak umarł papież... Tą żałobę jako jedyną przeżywałam naprawdę... Gdy Kaczyński ogłosił obecną żałobę aż pieniłam się ze złości. Może jestem egoistką, może nie potrafię współczuć. Może... Cytat:
No oszaleć można. Na szczęście jest możliwość zablokowania tych opcji. |
||
|
|
|
#1559 |
|
Zakorzenienie
|
Nija, próbowałaś diety Dukana?
Podobno jest bardzo skuteczna, a wiem, że coś chciałaś schudnąć Ja chyba się na nią skuszę, tylko, że u mnie w domu nie da się odchudzać :[
|
#1560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba jednak skusze sie na WAXa do wlosow zniszczonych z tendencja do wypadania na allegro wyjdzie okolo 19 zl z przesylka wiec zaryzykuje I jeszcze wypatrzylam na all plyn do prostowania wlosow w spreju (termoochronny) i do tego odzywke rozswietlającą w spreju z jedwabiem (maja dobre oceny na KWC) z firmy Marion nigdy nie slyszalam o tej firmie, ale ze maja dobre oceny na KWC i wyjdzie mnie 15 zl za dwie rzeczy (odbior osobisty) to chyba sie skusze
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:14.

co przerabialiscie ogolnie w tym semestrze? 

wstałam o 8. chyba odespałam święta
normalnie co się z tym portalem porobiło

beznadzieja.
napisz co u Ciebie?