|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: mamusie wrześniowo - październikowe 2009!
Cytat:
|
|
|
|
|
#3812 |
|
Raczkowanie
|
tez bym sie wkurzyla, a to prywatna wizyta?
|
|
|
|
#3813 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3814 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3815 |
|
Zadomowienie
|
Testowałam to mleko i przyznaję bąblowało mi w brzuchu
![]() ---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ---------- No właśnie. Mój lekarz w czwartek przed świętami poodwoływał wszystkie wizyty. Przyjął tylko mnie i jeszcze jedną ciężarną pewnie tylko dlatego, że zwolnienia bierzemy. |
|
|
|
#3816 |
|
Zakorzenienie
|
Jutro to ma full kobiet do przyjęcia. Ale gwiżdżę na to. To jego problem. Przychodzę prywatnie, a jestem w ciąży, więc jakieś względy mi się należą.
|
#3817 |
|
Raczkowanie
|
no on sporo zarabia na tym ze prowadzi Twoja ciaze...
---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- dobranoc ;p zbieram sie spac od 18 |
|
|
|
#3818 |
|
Zakorzenienie
|
Dokładnie. Każda wizyta to 100 zł.
Dobra, idę wyprasować koszulę mężowi, żeby jakoś w tej stolicy wyglądał A potem pod prysznic i do łóżka z książką. Muszę trochę odpocząć po tym zdenerwowaniu. Dobrej nocy i słodkich snów (erotycznych też
Jasiek Misiek Edytowane przez malin30 Czas edycji: 2009-04-16 o 21:51 |
|
|
|
#3819 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A jak pierwszy raz rodziłam to bez swojej położnej, ale położne wchodziły do sali i sie dowiadywały co sie dzieje i jeszcze były studentki, które bardzo dużo mi pomogły. A co do szkoły rodzenia to w pierwszej ciązy chodziliśmy z Tż, a teraz też bym chętnie poszła ale nie bedziemy mieli z kim zostawiać synka, więc szkoła odpada. Cytat:
![]() dzięki za odp. odnośnie mycią zębów, ja zmieniłam paste, ale nic nie pomogło, mam nadzieje że niedługo przejdzie |
||
|
|
|
#3820 | |
|
Zadomowienie
|
Odwaliłam wieeelgaśnego posta z cytatami, palec po klawiatrurze mi się ześlizgnął i dupa blada
Więc przepraszam, ale wkurzyłam się od rana i pojadę krótko i na temat. Dziewczyny, brzuszki jak zwykle cudne! No ale... czy brzuszek ciążowy może być brzydki? ![]() Na wizycie oki. Nie napisałam wczoraj, bo zwyczajnie padłam na twarz jak wróciłam do domu. Maluszek jak zwykle niemrawy i ceniący swoją prywatność (no, czy on nic między tymi nóżkami nie ma?). Ma 13 cm długości i waży około 210 g. W pewnym momencie tak wykręcił główkę, że "patrzył prosto w sondę" i mamy na pamiątkę super zdjęcie buźki ![]() Prezentacja poszła dobrze- szef zachwycony, uczestnicy też nie wyglądali na zanudzonych na śmierć . Bardzo fajni ludzie przyjechali na szkolenie, część z nich znałam z rozmów telefonicznych, więc miło było dopasować twarze do głosów![]() Cytat:
Edytowane przez Foka29 Czas edycji: 2009-04-17 o 07:55 |
|
|
|
|
#3821 |
|
Zadomowienie
|
Hej mamuski ja już od 6.30 nie śpie, oczywiście nerwy przed wizytą :/ malin30 wierzę ci że się wkurzyłaś, każdy by się wkurzył.
Foka29 jak ci dobrze że już jesteś po badaniu i że z maluszkiem wszystko ok. Idę zajmę się prasowaniem może troszkę się odstresuję
|
#3822 | ||
|
Rozeznanie
|
Ja też testowałam i też mi bąblowało ale to chyba w jelitach
przynajmniej w moim mniemaniu tak było.... podobno ruchów dziecka nie da się pomylić z niczym innym więc zakładam że to nie dzidzia![]() Cytat:
![]() Cytat:
.A ja dziś czuję się już super, podbrzusze od wczoraj już mnie nie boli i jest już normalne. Ale zastanawia mnie to czemu przez 3 dni miałam takie twarde i czy to przypadkiem nie zaszkodziło dzidzi? Kurcze wiem, że mam schizy ale jakoś nie mogę przestać o tym myśleć.... W poniedziałek mam wizytę jak usłyszę bijące serduszko to się uspokoję... A tu jeszcze 3 dni....![]() Zjem śniadanko i ide na spacerek żeby myśli zająć czymś innym..... |
||
|
|
|
#3823 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie dziwię Ci się o to zdenerwowanie Hheh przyznaję się - miałam właśnie taki sprośny A jak drugi raz zasypiałam - bo małż wychodzi o 6:00 i chcąc nie chcąc mnie budzi jego kręcenie - to w drugim śnie urodziłam już okruszka, bylismy już w domu i go karmiłam, a potem zasypiał tak słodko Cytat:
(wiem, łatwo mi mówić) - wszystko będzie dobrze, no i czekamy na relację po Na którą idziesz ? Foka cieszę się, że z Maluszkiem dobrze Margolcia - trzy dni szybko miną - zobaczysz Wczoraj ruszyłam się z domu, a teraz czuję skutki - w nocy bolało mnie podbrzusze i wciąż boli Trzeba leżeć i odpoczywać A dziś mam apetyt dużo ledwo wstałam pół godziny temu - zjadłam dwie kanapki, potem twixa i jeszcze jogurt
Edytowane przez miss.hot Czas edycji: 2009-04-17 o 08:31 |
||
|
|
|
#3824 |
|
Zadomowienie
|
Miss.hot wiem że nie powinnam się denerwować, ale tak łatwo nie jest o 13.30 mam być na izbie przyjęć na Chodzki, wczoraj mówie do męża że się denerwuje przed wizytą a on się dziwi i nie bardzo rozumie przeciez wszystko jest ok, pomyslałam sobie że matka chyba inaczej przeżywa niż ojciec
![]() Wczoraj sie dowiedziałam że będzie kolejny dzidzius w rodzinie tylko że 2 tygodnie młodszy od naszego maleństwa
Edytowane przez aniago25 Czas edycji: 2009-04-17 o 08:39 |
|
|
|
#3825 | |
|
Zakorzenienie
|
ale duży
fajny mój chyba stanął w miejscu ![]() dziś będzie lepiej Cytat:
a ja wczoraj byłam na urodzinach mojej przyjaciółki i jej rocznej córki (jedna z 15 kwietnia a druga z 16 )z prezentami mi się udało, małej kupiłam taką dżunglę ze zwierzaczkami grającą a mamuśce taką drewnianą skrzynię z kosmetykami i przyrządami do masażu ![]() no ale wczoraj musiałam pierwszy raz łyknąć nospę miałam jakieś dziwne skurcze gabryśki i brzucha pewnie przez te problemy z ciśnieniem
|
|
#3826 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do maluszków w rodzinie to u nas jest tak fajnie - moje rodzeństwo cioteczne z tego samego rocznika prawie się zmówiło co do dzieci na ten rok - jedna siostra urodziła w styczniu, - druga ma termin na 25 sierpnia, - żona brata ciotecznego ma termin na 10 września - potem ja 22 październik - no i jeszcze "ciotka" (2 lata starsza ) poza rodzeństwem do kompletu 17 październik ![]() Także będzie wesoło ![]() Sweetpinky na ból brzucha najlepszy odpoczynek
|
|
#3827 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Wieczorami gdy leżę w łóżku tak się usilnie wsłuchuję w siebie, ale nic to nie daje. Mam czasem wrażenie, że ruszają mi się plecy, nogi, wszystko oprócz zawartości brzuszka ![]() Ja też testowałam. Niestety wszystko wskazuje na to, że po szkalnce ciepłego mleka moje dzieciątko momentalnie zasypia ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3828 |
|
Zakorzenienie
|
Witam moje drogie
wpadam i zaraz spadam, bo dziś mama męża na dwa dni przyjeżdża, muszę zrobić sałatkęgrecką z kurczaczkiem a potem idziemy w miasto- super będzie ![]() Malinko przykro mi z powodu wizyty, też bym pewnie była zdenerwowana, ale lekarz też człowiek , nie wiem co mu wypadło, być może coś rodzinnego, może on też ma dzieci, które czasem mają wypadki albo chorują? nie wiem... miło, że zostawił swojego brata, bo jak ktoś potrzebował wizyty jednak pilnie to nie był zostawiony na lodzie. fajnie, że dziś mogłaś się wcisnąć. chyba dziś u nas słonka nie będzie a szkoda
|
|
#3829 |
|
Zadomowienie
|
Miałam prasowac a tu coś mnie głowa boli :/ narazie leże sobie i myśle o maluszku. U nas wyszło tak fajnie że moja teściowa była w ciąży i jej szwagierka też między dziećmi było 4 tygodnie różnicy ( mój mąż jest młodszy od brata ciotecznego ) teraz ja jestem w ciąży i szwagierka też i oczywiście jest 4 tygodnie różnicy( w tym moje dziecko młodsze będzie ) szwagierka już wie że będzie syn jeśli u nas też syn to historia się powtórzy
w rodzinie męża każdy zaskoczony
Edytowane przez aniago25 Czas edycji: 2009-04-17 o 09:10 |
|
|
|
#3830 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja na 15 idę. Ehhh mam nadzieję że weekend szybciutko nam minie . Idę na spacerek a potem będę robić leczo na obiad. Mniammmmm...
|
|
|
|
|
#3831 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki Dziewczynki
wczoraj mój mąż tak się wczuł, że zaczął już wymyślać imiona chociaż wiem, że jednak bardziej liczył na chłopca Nika wiem, że takie pomyłki się zdarzają, u kuzyna mojego męża była identyczna sytuacja - cały czas dziewczynka a tu nagle chłopczyk zobaczymy na tym usg 4D czy też lekarz (inny) potwierdzi płeć czy jednak nie.Foka super że u Ciebie też wszytko dobrze, Twoje spokojne a moje znowu takie ruchliwe, że miał problem ze zmierzeniem i złapanem główki i co chwilę tylko słyszałam o rączka w buźce, a teraz za głową itp. i już nie nadążałam za obrazem. Aniago25 za wizytę.A może to w jelitkach od mleka ![]() Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3832 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3833 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A teraz magiczny rok 2009, prawie powtórka sprzed 27 lat A ja ostatnio mam problem z zaczerpnięciem powietrza - w kościele to już standard - więc najbliższe miesiące czekają mnie msze na dworze ![]() Wczoraj byłam z mamą w markecie i praktycznie od wejścia słabo mi się robiło ![]() A w domu muszę mieć ciągle okna pootwierane
Edytowane przez miss.hot Czas edycji: 2009-04-17 o 10:56 |
|
|
|
|
#3834 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A wakacje na wsi? najlepsze pod słońcem.
|
|
#3835 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3836 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A ja całe życie spędziłam na wsi, jedne wielkie wakacje Czasem jednak zazdrościłam dzieciakom, którzy do nas na wieś przyjeżdżali na wakacje i ferie, bo zawsze mieli jakąś odmianę, a ja ciągle w tym samym miejscu.
|
|
|
|
|
#3837 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3838 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- pierwszy raz zobaczy Okruszka
|
|
#3839 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no i na młode kozy (dzięki Bogu, że to z daleka było) powiedziałam-patrzcie jakie ładne pieski...
|
|
|
|
|
#3840 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
oczywiscie mam nadzieje ze wczesniej tak samo u ciebie jak i u mnie i u innych mamus z tym problemem. Jak urodze to jak najszybciej bede musiała isc do dentystki na kontrole, przed ciaza miałam wszystko poleczone, ale przy tak niedokładnym myciu jak teraz to pewnie wszystkie dalsze zeby beda popsute, bo przednie mi sie myje ok ![]() Cytat:
No a tatusiowie mimo wszystko inaczej odbieraja dzidzie, czasem słabiej a czasem mocniej niz my. moj to czasem mam wrazenie ze sie bardziej przejmuje niz ja. nic mi nie pozwala robic, mam siedziec i odpoczywac. a jak wczoraj bawiłam sie z psem i na chwile sie polozyłam na podłodze bo brzuch mnie zabolał to szybko rzucił to co robił i przybiegł (a w innych przypadkach ciezko mi go od kompa odciagnac, a tu nic nie musiałam mowic), skakał nademna i juz chcał do lekarza dzwonic. faceci. a dzis dowiedziałam sie cos co mnie bedzie meczyc. mianowicie tesciowa przeprowadza sie na nasze osiedle, prawie obok nas (3 minuty spacerkiem). Ja przeciwko jej nic nie mam pod warunkiem ze jest daleko, jak z nia mieszkałam to uwazałam inaczej i przypuszczam ze jak bedzie tak blisko to znowu bede miała jej dosc. Cieszy mnie jednak fakt, ze nie bedzie mieszkac z nami, bo od swiat tylko czekałam kiedy nagle znowu sie do nas wprowadzi, ale chyba po ostatnim razie zrozumiała ze to nie jest najlepsze rozwiazanie. |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:54.

spróbuj pomyśleć o miłych rzeczach, trochę siebie czym rozpieścić - czymś ładnym do ubrania, albo czymś smacznym do zjedzenia...
śliczne bluzeczki... dostałam wypłatę więc się porozpieszczałam- od jutra oszczędzanie...
hahaha

A potem pod prysznic i do łóżka z książką. Muszę trochę odpocząć po tym zdenerwowaniu. Dobrej nocy i słodkich snów (erotycznych też

.
Kurcze wiem, że mam schizy ale jakoś nie mogę przestać o tym myśleć....
(wiem, łatwo mi mówić) - wszystko będzie dobrze, no i czekamy na relację po
Trzeba leżeć i odpoczywać
ledwo wstałam pół godziny temu - zjadłam dwie kanapki, potem twixa i jeszcze jogurt
za wizytę.
najlepsze pod słońcem.