Mamusie lipcowo-sierpniowe 2009 - "dziewiec miesiecy stwarzania malego swiata"czesc 3 - Strona 136 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-04-17, 11:35   #4051
skierka1981
BAN stały

Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2009 - "dziewiec miesiecy stwarzania malego swiata"c

Witajcie kochane

ja w sumie dopiero po śniadanku i coś tam oglądam w tv. w sumie to zawsze przy kompie a tv włączony.
dziś nasza 3 rocznica ślubu a mąż jak na złość pracuje długo bo wyjechał ok 4 rano i nie wiadomo kiedy wróći a nie zapowiada się szybko, niestety. i zostałam z Amelką no i z wami na szczęście - bo nie wiem co bym wtedy robiła

zazdroszczę wam tych wizyt ( z wszystkie z Amelką trzymamy kciuki ) ja dopiero 7 maja na usg idę i to takie 2d, ale dobre i to. w sumie babka mówiła, że ona robi 3 na całą ciążę, ale pewnie chce mi zrobić dodatkowe bo w sumie przeszłam do niej i bez żadnych opisów z poprzednich usg to może chce się upewnić, że wszystko ok. bo potem coś koło 40 tc się pewnie robi żeby wagę bobo zobaczyć?
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-17, 11:49   #4052
Karolinak82
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2009 - "dziewiec miesiecy stwarzania malego swiata"c

Ja to chyba pobijam wszelkie rekordy...miałam na każdej wizycie usg...czyli 9 plus usg 3D
Stary 2009-04-17, 11:53   #4053
skierka1981
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
Ja to chyba pobijam wszelkie rekordy...miałam na każdej wizycie usg...czyli 9 plus usg 3D

nie to nie jest moje jedyne usg - wcześniej miałam na początku - 6 tc jadno, potem jakoś drugie za miesiąc u tej samej gin, czyli już 2 i 3 też u niej. potem zmieniłam gini u niego miałam 2 x 3d, z czego z jednego wcześniejszego mam zdjęcie a z drugiego filmiki. i teraz znowu zmiana gin i u niej 7 maja, czyli to będzie 6 usg nasze. tylko fajnie było widzieć maleństwo co miesiąc a tu taka przerwa
Stary 2009-04-17, 12:05   #4054
UnholyOne
Ola-Unhola

Ja miałam 5 i teraz będzie 6-te. Własciwie na każdej wizycie oprócz jednej, ale za to byłam na genetycznym (u mojego dr bezpłatnie w szpitalu), czyli tak jakby na każdej.

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ----------

Oj coś Mamusie dzisiaj zajęte...
Ja gotuje zupkę grzybową, ale zaglądam. A tu taka cisza dzisiaj
Stary 2009-04-17, 12:09   #4055
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Ja własnie prostuję włosy Najpierw wejdę do Pepco (wczoraj baby nie bylo) a później do Rodziców Jeszcze pomalować się muszę

uuu słoneczko zaszło
Stary 2009-04-17, 12:13   #4056
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez Gizmiatko Pokaż wiadomość
hihi spokojnie bedzie ropakowywanie jeszcze wiec bedziemy wsyztskie tu z tym ze jedne po a drugie przed ja jestem pod koniec lipca ale cyz młody sie nie pośpiesyz czy nie opoźni to nikt nie wie , uchulone ty mozes byc wczensiej niz ja,
wlasnie w tej kwestii to nic nie wiadomo......wszystko sie zdarzyc moze.....albo beda lipcowki przenoszone , albo sierpniowki przed terminem...

Cytat:
Ja miałam 5 i teraz będzie 6-te. Własciwie na każdej wizycie oprócz jednej, ale za to byłam na genetycznym (u mojego dr bezpłatnie w szpitalu), czyli tak jakby na każdej.

ja bede miala dzisiaj 7 usg!!
a tak wogole jezeli nadal bede chodzic co 3 tygodnie to oprocz dzisiejszej wizyty zostaje mi jeszcze 5 wizyt!! ostatnia wypadalaby mi 31lipca!!

ale jestem wsciekla!!! normalnie przed swietami sprzatanie i teraz znowu......mamy pelno gruzu w domu i kurzu!! wszedzio pyl- w butach chodzimy !!w gardle mnie drapie z tego kurzu

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-17, 12:15   #4057
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja własnie prostuję włosy Najpierw wejdę do Pepco (wczoraj baby nie bylo) a później do Rodziców Jeszcze pomalować się muszę

uuu słoneczko zaszło
Ja już włoski wyprostowałam, rzęsy uchlapałam i zmykam poszukać prezentu dla szwagierki. Wpadnę później. Pa, pa 102!

Zawsze trzeba mieć nadzieję na lepsze jutro...

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
magi77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-17, 12:17   #4058
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:

uuu słoneczko zaszło
Ciekawe co baba powie, pamiętaj - masz byc stanowcza

U mnie tez pochmurno

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
wlasnie w tej kwestii to nic nie wiadomo......wszystko sie zdarzyc moze.....albo beda lipcowki przenoszone , albo sierpniowki przed terminem...

a tak wogole jezeli nadal bede chodzic co 3 tygodnie to oprocz dzisiejszej wizyty zostaje mi jeszcze 5 wizyt!! ostatnia wypadalaby mi 31lipca!!

ale jestem wsciekla!!! normalnie przed swietami sprzatanie i teraz znowu......mamy pelno gruzu w domu i kurzu!! wszedzio pyl- w butach chodzimy !!w gardle mnie drapie z tego kurzu
Ja chodzę co 4 tygodnie, a pod koniec to nawet co 2 jest wizyta, więc jeszcze troszkę przed nami

Współczuję kurzu i gruzu. Ja tego nienawidzę, ale za to jakie efekty potem mmm
Stary 2009-04-17, 12:30   #4059
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Ale z drugiej strony, to martwię się, że zostanę sama (a na pewno malutko nas będzie) na wątku.
Nasze lipcóweczki założą odchowalnię, a sierpniówek - szczególnie po moim terminie to juz tak dużo tych udzielających nie ma I strony na wątku zdecydowanie wolniej będą przybywały
nieeee, bardzo smutno bez ciebie bedzie i wątek nie ten sam.
Przecież nic się nie stanie jak dołączysz do nas rozpakowanych, albo jak my będziemy wracać na stare śmieci Przecież to na nasz użytek i nikt nigdy nikomu nie zakazał wypowiedzi w jakimś temacie.

Cytat:
U nas niestety dzisiaj i jutro brzydsza pogoda i dopiero od niedzieli słoneczko. Jakies deszcze zapowiadali
Mi to nawet tak bardzo nie przeszkadza, ale jutro jest 200-lecie bitwy pod ... i będzie rekonstrukcja bitwy. Od dzisiaj rozbijają się tu obozowiska Armii Polskiej i Austriackiej. Kilkanaście Pułków, Batalionów, armaty i w ogóle super to wygląda. Wszystko jest stylizowane na tamte czasy. Musztra, cwiczenia, formowanie i defilada obozu. No i sama bitwa ekstra. Budują chaty ze słomy (potem w czasie walki wojska je palą), strzelają. Po prostu tak jak to było 200 lat temu
Juz raz był taki zjazd kilka lat temu, bardzo nam się podobało. A teraz Bartuś jest większy, więc w ogóle będzie zainteresowany

Dlatego bym chciała, żeby pogoda dopisała i chociaż nie padało, żeby możnabyło to wszystko obejrzec.Ale zobaczymy - na pogodę nie mamy wpływu
wow, ale extra, sama chętnie bym obejrzała coś takiego i mój mąż to już w ogóle
Frajde by mial jak dziecko

Cytat:
i ja i Anka jeszcze tak dużo miała z tego co mi gdzieś świta, a pomyślec ze moja koleżanka broni się rękoma i nogami żeby mieć jaknajmniej usg, bo gdzieś jej mamie utkwiło stare gadanie nt. szkodliwości.
A ja żyję od usg do usg

Cytat:

Mniam na bulionie czy jak robisz?
ja przed chwilą zjadłam śniadanko dopiero i zabrałam się za obiadek.
Od wczoraj slinka mi ciekła na myśl jajek sadzonych, duszonych ziemniaczków-puree, i maślanki, dziś doszedł apetyt na buraczki, więc właśnie gotuję a potem zetrę i doprawię, a teraz nie pogardziłabym choćby nabiereczką zupki grzybowej

Cytat:

uuu słoneczko zaszło
bo u nas na dzis opady zapowiadają niestety Mężowiec moto do pracy pojechał i ciekawe czy uda się wrócić przed deszczem.
U mnie też pochmurno i wietrzenie.

Przeglądałam na allegro wózki...mutsy na tapecie, i ja sie nie łapie już.Niektóre mają skrętną oś, niektóre kółka obrotowe, nazw tyle, czy to od kolorystyki zalezy tylko czy czym się to różni
czy wszytskie mają zamiennie barierke w spacerówce na taką "tackę plastikową" pomóżcie mi maniaczki i znawczynie sekretnego tematu
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-17, 12:32   #4060
mirika
Rozeznanie

cześć
strasznie mam dziś dużo pracy i nawet nie mam czasu poczytać sobie co u was słychać ...zaległości nadrobię wieczorkiem lub jutro. cieszę się, że jutro sobota
trzymam oczywiście kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty i życzę wam miłego dnia

mirika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-17, 12:37   #4061
skierka1981
BAN stały

chyba i ja zrobię jakąś zupkę ( szkoda, że takich leśnych grzybków nie mam ) ale z pieczarek też chyba dobra?? bo miały być placki ziemniaczane, ale sama nie wiem... zaraz czegoś w necie poszukam i może coś mnie natchnie
Stary 2009-04-17, 12:43   #4062
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Ja chodzę co 4 tygodnie, a pod koniec to nawet co 2 jest wizyta, więc jeszcze troszkę przed nami
no własnie, ja też nie liczę bo patrząc po ciążach siostry(chodzimy do tego samego lekarza) to jak w każdej pod koniec wizyty coraz częstsze,a i osobno na samo ktg jeździła.

UnholyOne- czy usg gin robi do samego końca? bo nie zawiele widać już na samej końcówce hm?

Stary 2009-04-17, 12:47   #4063
Miramej
Zakorzenienie

Jestem już, dziewczynki

W poniedziałek rano idę na glukozę 75 g, lekarz powiedział, że jak po 2 godzinach będę miała przekroczone choćby o 1, to mam od razu przyjść. A myślałam, że się wykręcę .

Poza tym wszystko dobrze, ciśnienie OK, przez 5 tygodni przytyłam 1,85 kg, serduszko pięknie bije , Mały na wizytę ułożył się na prawą stronę, choć zwykle woli lewą .

Następna wizyta w trybie normalnym za 4 tygodnie, do zrobienia morfologia i badanie moczu.

A za chwilę nadrobię co napisałyście, jak mnie nie było

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-17, 12:50   #4064
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
nieeee, bardzo smutno bez ciebie bedzie i wątek nie ten sam.
Przecież nic się nie stanie jak dołączysz do nas rozpakowanych, albo jak my będziemy wracać na stare śmieci Przecież to na nasz użytek i nikt nigdy nikomu nie zakazał wypowiedzi w jakimś temacie.

wow, ale extra, sama chętnie bym obejrzała coś takiego i mój mąż to już w ogóle
Frajde by mial jak dziecko

i ja i Anka jeszcze tak dużo miała z tego co mi gdzieś świta, a pomyślec ze moja koleżanka broni się rękoma i nogami żeby mieć jaknajmniej usg, bo gdzieś jej mamie utkwiło stare gadanie nt. szkodliwości.
A ja żyję od usg do usg

Mniam na bulionie czy jak robisz?
ja przed chwilą zjadłam śniadanko dopiero i zabrałam się za obiadek.
Od wczoraj slinka mi ciekła na myśl jajek sadzonych, duszonych ziemniaczków-puree, i maślanki, dziś doszedł apetyt na buraczki, więc właśnie gotuję a potem zetrę i doprawię, a teraz nie pogardziłabym choćby nabiereczką zupki grzybowej

bo u nas na dzis opady zapowiadają niestety Mężowiec moto do pracy pojechał i ciekawe czy uda się wrócić przed deszczem.

Przeglądałam na allegro wózki...mutsy na tapecie, i ja sie nie łapie już.Niektóre mają skrętną oś, niektóre kółka obrotowe, nazw tyle, czy to od kolorystyki zalezy tylko czy czym się to różni
czy wszytskie mają zamiennie barierke w spacerówce na taką "tackę plastikową" pomóżcie mi maniaczki i znawczynie sekretnego tematu
Cieszę się, że jakoś uda nam się podzielic na dwa watki w przyszłości

Zupkę gotuję na skrzydełkach i wywarze z warzywek, dodaję grzybki mrożone. My jemy z ziemniaczkami i smietanką

Co do mutsy, to jest kilka typów
urban rider - skrętna oś, jeden rozmiar pompowanych kół
4rider - przednie kółka mniejsze i skrętne, pompowane
slider - podobny do 4rider, ale koła piankowe, przekładana rączka
transporter - większa gondola niż w innych modelach, koła piankowe. Chyba jako jedyny ma zwykłą regulację rączki (nie teleskopową)

To tak w skrócie. Co do tacki nie wiem
Stary 2009-04-17, 12:54   #4065
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Jestem już, dziewczynki

W poniedziałek rano idę na glukozę 75 g, lekarz powiedział, że jak po 2 godzinach będę miała przekroczone choćby o 1, to mam od razu przyjść. A myślałam, że się wykręcę .

Poza tym wszystko dobrze, ciśnienie OK, przez 5 tygodni przytyłam 1,85 kg, serduszko pięknie bije , Mały na wizytę ułożył się na prawą stronę, choć zwykle woli lewą .

Następna wizyta w trybie normalnym za 4 tygodnie, do zrobienia morfologia i badanie moczu.

malutko przytyłas kobiety jak wy to robicie? zdradźcie mi ten sekret.Wczoraj widziałam kobietkę z widoczną piłeczką Nie ocenie który mc, bo jak same wiemy różnie to wygląda.W każdym razie dupka, uda, ramiona, buzia szczuplutkie.Miała bardzo ładne spodenki na kant i bluzeczkę w tzw.pepitkę biało czarną.Blond loczki wyglądała jak aniołek, a za nią około 6-7 letni synek szedł.
Takiej to ciąża służy, a ja mam wrażenie że nie wyglądam zbyt lotnie
Miramej - nie objadaj się dzień na przod przed glukozą i o biecaj mi że będziesz wyspana i odstresowna ,hm?
A wynik będzie dobry.
Wieści oczywiście cieszą

Stary 2009-04-17, 12:55   #4066
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
ja w sumie dopiero po śniadanku i coś tam oglądam w tv. w sumie to zawsze przy kompie a tv włączony.
dziś nasza 3 rocznica ślubu a mąż jak na złość pracuje długo bo wyjechał ok 4 rano i nie wiadomo kiedy wróći a nie zapowiada się szybko, niestety. i zostałam z Amelką no i z wami na szczęście - bo nie wiem co bym wtedy robiła

zazdroszczę wam tych wizyt ( z wszystkie z Amelką trzymamy kciuki ) ja dopiero 7 maja na usg idę i to takie 2d, ale dobre i to. w sumie babka mówiła, że ona robi 3 na całą ciążę, ale pewnie chce mi zrobić dodatkowe bo w sumie przeszłam do niej i bez żadnych opisów z poprzednich usg to może chce się upewnić, że wszystko ok. bo potem coś koło 40 tc się pewnie robi żeby wagę bobo zobaczyć?
więc wszystkiego co najlepsze!!!! Oby tych rocznic było jeszcze z 30
Mąz może wróci szybciej! a jak nie odbijecie sobie jutro

Cytat:
ja też miałam dużo usg na każdej wizycie mam - i też tak jak katarzynka żyję od usg do usg
Cytat:
[/COLOR]Oj coś Mamusie dzisiaj zajęte...
mmmm chyba tez zrobię zupkę grzybową narobiłaś mi smaka!
Nie gotuję dwóch dań bo TŻ dzisaij na szkoleniu i obiad mu podadzą pod nos
Cytat:
uuuu współczuje! Nie ma nic gorszego niż remonty w domu

......................... ...
Ale ze mnie skleprotyk
Byłam wczoraj w szkole rodzenia pierwsze spotkanie - oragnizacyjne ... pani która to miała prowadzić się rozchorowała
Pani która miała zastępstwo powiedziała tylko ogólnie co i jak ... jakie będą zagadnienia i terminy spotkań.
No i przy okazji załapalismy się na spotkanie z pediatrą - opowiadała o pielęgnacji noworodka, iości punktów które może dostać po urodzeniu, że dzidzia nie powinna być w lecie smarowana ani pudrowana w duzych ilościach - ewentualnie w tych miejscach gdzie robią się odparzenia od pieluszki ... że karmienie piersią jest najlepsze i przez pierwszych 5 m-cy nie potrzeba podawać zadnych innych płynów ... a wychodząc podłuchałam rozmowę mam kończących kurs - i położna im mówiła że nie ma sensu przywozić ubranek dla dzieci bo dostaną w szpitalu - jedynie do wyjśćia
No i to chyba tyle .... bo i tak zrobiła epopeję z mojej opowieści

aaaaa i dostalismy prezenty - skarpeteczki dla dzidzi, łyżeczkę z Bobovity i ksiazeczki o pielęgnacji niemowlęcia, karmieniu piersią i jak dbac o odporność dzidzi ....

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-17, 12:55   #4067
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
no własnie, ja też nie liczę bo patrząc po ciążach siostry(chodzimy do tego samego lekarza) to jak w każdej pod koniec wizyty coraz częstsze,a i osobno na samo ktg jeździła.

UnholyOne- czy usg gin robi do samego końca? bo nie zawiele widać już na samej końcówce hm?
Mój ginek robi w końcówce, żeby okreslic przyblizoną wagę, położenie, czy nie jest owinięte pepowiną.
I ktg tez obowiązkowo czesto.

Cytat:
Jestem już, dziewczynki

Super, zrobisz 75g i na pewno wszystko będzie dobrze
ja już dzis trzymam kciuki
Stary 2009-04-17, 13:00   #4068
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze nie strasz mnie...mam parasol wziąć? A miałam nadzieję ze sobie dzisiaj poleżę na słoneczku

Cytat:

Mój gin mówił że w trzecim trymestrze chodzi się co 2 tygodnie...chyba że (tak jak ja) większość ciąży jest się na L4 to cały czas wizyty są co 2 i 3 tygodnie na przemian...

Cytat:

Super że się wizyta udała Glukozą się nie przejmuj na zapas...zobaczysz co będzie w poniedziałek...i całkiem mało przytyłaś...fajnie no i Malutki zdrowy...a to najważniejsze
Stary 2009-04-17, 13:00   #4069
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Co do mutsy, to jest kilka typów
urban rider - skrętna oś, jeden rozmiar pompowanych kół
4rider - przednie kółka mniejsze i skrętne, pompowane
slider - podobny do 4rider, ale koła piankowe, przekładana rączka
transporter - większa gondola niż w innych modelach, koła piankowe. Chyba jako jedyny ma zwykłą regulację rączki (nie teleskopową)

To tak w skrócie. Co do tacki nie wiem
prawdziwa ściągawka dziekuję będę z niej korzystać

Jeszcze zapytam cię o zupkę, czy jakoś specyficznie ją trzeba doprawić?
ziele angielske, listek laurowy czy cos? czy może majeranek albo coś?
Bo co przepis to inaczej można znaleźć, a wolę się nie zniechęcać i nie gotować kilka razy aż któraś zasmakuje

Stary 2009-04-17, 13:03   #4070
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
prawdziwa ściągawka dziekuję będę z niej korzystać

Jeszcze zapytam cię o zupkę, czy jakoś specyficznie ją trzeba doprawić?
ziele angielske, listek laurowy czy cos? czy może majeranek albo coś?
Bo co przepis to inaczej można znaleźć, a wolę się nie zniechęcać i nie gotować kilka razy aż któraś zasmakuje
Niech ściągawka służy

Ja daję liście laurowe (2-3). Trochę warzywka, pieprz, magi. Troszkę majeranku i natki bądź koperku. Tak wszystkiego na oko
Stary 2009-04-17, 13:05   #4071
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
chyba i ja zrobię jakąś zupkę ( szkoda, że takich leśnych grzybków nie mam ) ale z pieczarek też chyba dobra?? bo miały być placki ziemniaczane, ale sama nie wiem... zaraz czegoś w necie poszukam i może coś mnie natchnie
ja robiłam placki wczoraj - mój TZ uwielbia - ale wrócił ze szkolenia i mi wyskakuje z hasłem, że on narazie nie głodny bo mieli obiad na szkoleniu wkurzyłam się troszeczke!
Cytat:
Jestem już, dziewczynki

magiczne zdanie było! czyli jest super!
A glukoza napewno wyjdzie dobrze!!!

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-17, 13:09   #4072
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
mmmm chyba tez zrobię zupkę grzybową narobiłaś mi smaka!
Nie gotuję dwóch dań bo TŻ dzisaij na szkoleniu i obiad mu podadzą pod nos
... że karmienie piersią jest najlepsze i przez pierwszych 5 m-cy nie potrzeba podawać zadnych innych płynów ...
ja też zaraz zacznę gotować. Skrzydełka wczoraj kupiłam jakbym czuła że ktoś mnie na coś skusi ;>
Anka na co dzień szalejesz z 2 daniami na obiad?
To taki zwyczaj, bo co region to inaczej.Czyt tak u was w domku poprostu jest?
Moja babcia zawsze gotowała zupkę i coś treciwszego-drugie danie, ja bardzo żadko 2 dania wysmyczę
Jedno a konkretne
A zupkę praktycznie dla siebie gotuję.Mąż może szklaneczkę wypiję, wieć nie wiecej jak 1/2- 1litra gotuję chyba że...z myślą o zamrożeniu to więcej

Cytat:
Kurcze nie strasz mnie...mam parasol wziąć? A miałam nadzieję ze sobie dzisiaj poleżę na słoneczku
no nie zawsze uda im się trafić z pogodą, więc nie jest powiedziane że będą opady. Ale niestety na każdym programie gdzie była prognoza plus wszystkie portale...zapowiadali opady (delikatne) no i zachmurzenia.Mój mąż to ma bzika na pkt. pogody bo od tego zależy jego transport do pracy
EDIT:
jeszcze o tym dopajaniu to wszedzie inaczej...
w Mamo to ja pisali ze pokarm bardziej wodnisty staje sie w lecie ze taka nasza natura i ze własnie nie ma koniecznosci dopajania, natomiast kawałek dalej polecali by jesli juz to dopajac sama woda, lub glukoza.
Jestem bacznym obserwatorem córuni siostry i zdaza sie jej zacząc płakać tak poprostu.Sucho ma, brzuszek pełen a krzyk niesamowity...poprostu chce się jej pić.Kilka łyczków i dziecka nie ma mysle ze nabierzemy w prawy jak bedziemy miec juz swoje bobaski

Edytowane przez katarzynka00
Czas edycji: 2009-04-17 o 13:15
Stary 2009-04-17, 13:12   #4073
Karolinak82
Zakorzenienie

No nic Mamuśki i Brzuszki ja uciekam...mam nadzieję, że jednak słoneczko wyjdzie

Miłego dnia i do wieczorka
Stary 2009-04-17, 13:17   #4074
WrednaAfrodyta
Zadomowienie

Dziewczyny a jak u was z rozstępami? Ja smaruje się mustella a i tak zauwazylam na jednej piersi czerwone paski , zla jestem i chyba więcej nie kupię tego drogiego kremu
Stary 2009-04-17, 13:22   #4075
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez WrednaAfrodyta Pokaż wiadomość
Dziewczyny a jak u was z rozstępami? Ja smaruje się mustella a i tak zauwazylam na jednej piersi czerwone paski , zla jestem i chyba więcej nie kupię tego drogiego kremu
mam jeden rozstęp jeszcze zanim zaszłam w ciążę.Na prawym boczku, taki tyci, ledwo widoczny.I żadnego innego się nie doszukałam.Co prawda moja skora nie ma tendencji do rozstępów.Gorzej z cellulitem, ale z nim łatwiej walczyć.
W kremy to ja bym za specjalnie nie wierzyła...
Owszem nawilżanie skóry to jedno, ale żeby wierzyć że nic nie wyjdzie po stoswaniu to dla mnie bzdura.
Jesli nie można stosować noramlnych kremów będąc w ciązy to te co można mają delikatniejszy skład, mniej szkodliwy jest i chyba nie pomaga w takim stopniu jak te które bedziemy mogły uzywac po porodzie.
W głownej mierze liczą się geny i rodzaj skóry, wiązania polimerowe jakie mamy i tendencje.

Stary 2009-04-17, 13:25   #4076
Cassandra 23
Zakorzenienie

Dziewczyny nie mam weny na pisanie Siedze i buszuje po necie. Byłam na dole u mamy żeby cisnienie mi zmierzyła (120/80).
Obiadku dzisiaj nie gotuje bo TŻ w pracy wróci pod wieczór a mama robi jajeczko zadzone, ziemniaczki i sałata ze smietaną wprosze sie na obiad

Cytat:
Mniam, uwielbiam zupke pieczarkową a jeszcze bardziej placuszki ziemniaczane

Cytat:
Jestem już, dziewczynki

Następna wizyta w trybie normalnym za 4 tygodnie, do zrobienia morfologia i badanie
O jak super nic sie nie martw, napewno bedzie dobrze. A najważniejsze, że Kubuś zdrowiutki.
I zazdroszczę, że tak mało przytyłaś. Jak Ty to robisz??

Cytat:
ja też miałam dużo usg na każdej wizycie mam - i też tak jak katarzynka żyję od usg do usg
Ale ze mnie skleprotyk
Byłam wczoraj w szkole rodzenia pierwsze spotkanie - oragnizacyjne ... pani która to miała prowadzić się rozchorowała
Pani która miała zastępstwo powiedziała tylko ogólnie co i jak ... jakie będą zagadnienia i terminy spotkań.
No i przy okazji załapalismy się na spotkanie z pediatrą - opowiadała o pielęgnacji noworodka, iości punktów które może dostać po urodzeniu, że dzidzia nie powinna być w lecie smarowana ani pudrowana w duzych ilościach - ewentualnie w tych miejscach gdzie robią się odparzenia od pieluszki ... że karmienie piersią jest najlepsze i przez pierwszych 5 m-cy nie potrzeba podawać zadnych innych płynów ... a wychodząc podłuchałam rozmowę mam kończących kurs - i położna im mówiła że nie ma sensu przywozić ubranek dla dzieci bo dostaną w szpitalu - jedynie do wyjśćia
No i to chyba tyle .... bo i tak zrobiła epopeję z mojej opowieści

aaaaa i dostalismy prezenty - skarpeteczki dla dzidzi, łyżeczkę z Bobovity i ksiazeczki o pielęgnacji niemowlęcia, karmieniu piersią i jak dbac o odporność dzidzi ....
Moja ginka na poczatku mówiła, że zawsze robi 3 usg jak ciąża przebiega prawidłowo. To moje wielowodzie nie jest prawidłowe w ciąży dlatego mam teraz usg co 2 tyg. i bardzo sie cieszę z tego, bo uwielbiam podglądać małego

Naprawde fajne są te szkoły rodzenia. Można sie wiele dowiedzieć... i te prezenciki bardzo miłe

[
Cytat:
ja robiłam placki wczoraj - mój TZ uwielbia - ale wrócił ze szkolenia i mi wyskakuje z hasłem, że on narazie nie głodny bo mieli obiad na szkoleniu wkurzyłam się troszeczke!
Mój TŻ nawet jak nie jest głodny (jadł coś w pracy) to zawsze odrobinkę zje żeby nie zrobić mi przykrości. A potem jak zgłodnieje to odgrzewa obiadek i dziękuje, że jednak cos ugotowałam

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ----------

Cytat:
Jesli chodzi o brzuszek to jak narazie nie mam żadnego rozstępu A brzuch mam naprawdę spory. Smaruje sie codziennie, nakładam sporo kremu lub oliwki.
Piersi z reguły nie smaruje i pojawiły mi sie dwa małe rozstępy takie na 1,5 cm. Ale nie są zbyt widoczne.

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-17, 13:33   #4077
WrednaAfrodyta
Zadomowienie

Katarzynka00 masz racje , ja głupio liczylam że jak drogi krem i ze tak go chwalą to na pewno pomoze.. Na szczescie narazie nie jest tak zke. ale i tak przezuce sie na tansze kremy
Stary 2009-04-17, 13:39   #4078
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Katarzynka00 masz racje , ja głupio liczylam że jak drogi krem i ze tak go chwalą to na pewno pomoze.. Na szczescie narazie nie jest tak zke. ale i tak przezuce sie na tansze kremy
zapewniam cię że nie ty jedna tak myślisz.
Moja koleżanka jest w 12tygodniu i już zużyła ponad 7tubek kremów różnego rodzaju a rozstępy jej wychodzą jak grzyby po deszczu, co mnie szokuję, bo z reguły pojawiają się w momencie tycia, tycia, tycia, a następnie w momencie gdy nastąpi szybki spadek masy.
Ona zawsze taki szczypior chydy była, ja przy niej pączuś, i nie może przeżyć że tyle już tego ma i stosuje kremy a ja nic... i męczę nadal pierwszą tubkę kremu.
Za to masuję się pod prysznicem szorstką gąbką.

Stary 2009-04-17, 13:52   #4079
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
zapewniam cię że nie ty jedna tak myślisz.
Moja koleżanka jest w 12tygodniu i już zużyła ponad 7tubek kremów różnego rodzaju a rozstępy jej wychodzą jak grzyby po deszczu, co mnie szokuję, bo z reguły pojawiają się w momencie tycia, tycia, tycia, a następnie w momencie gdy nastąpi szybki spadek masy.
Ona zawsze taki szczypior chydy była, ja przy niej pączuś, i nie może przeżyć że tyle już tego ma i stosuje kremy a ja nic... i męczę nadal pierwszą tubkę kremu.
Za to masuję się pod prysznicem szorstką gąbką.
To zależy od tego jak skóra jest elastyczna. Wczoraj jak byłam u fryzjera to jedna dziewczyna opowiadała, że ona w ciąży nie miała ani jednego rozstępu i niczym specjalnym sie nie smarowała, czasami balsamem po kapieli.
A chudzinka z niej była, że wszyscy sie dziwili, że ta skóra na brzuchu jej nie pekła.
Pod koniec ciąży lekarz jej powiedział, że niewiele kobiet ma tak elastyczną skórę, że tylko pozazdrościć.
Także nawet najdroższe kremy nie pomogą, jak mają sie pojawic te paskudztwa to sie pojawią.
Podobno bardzo dobre na uelastycznienie skóry są preparaty z naturalnym olejem np. lnianym. Bardzo dobrze nawilżają skóre od wewnątrz.
Od dłuższego czasu zastanawiam sie nad kupnem tych kapsułek:
http://www.ziololek.pl/content.php?m...al=&artwyb=103

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-17, 13:55   #4080
Miramej
Zakorzenienie

Przeczytałam w końcu wszystko

Dziewczyny, bardzo Wam dziękuję za trzymanie kciuków, mają dla nas duże znaczenie, bo miło na sercu się robi, że ktoś myśli, żeby wszystko dobrze poszło .

Cytat:
to i ja poprosze o kciuki!!! ja juz trzymam za pozostale brzuchatki, ktore dzisiaj wizytuja!!
tak bym chciala zeby lekarz powiedzial mi ze moja dzidzia sie obrocila, ale raczej nie bo nadal czuje kopniaki we fredce!!!
i plci pewnie nie poznam........chyba juz odpuszcze i bedziemy mieli niesponiadzianke z tż......
Mówisz - masz . Tak naprawdę to dzidzia może Cię na dole rączkami pukać, może się obróciła? Mój Mały się obrócił .

Cytat:
Dzień dobry brzuszki

Ja przed chwilą wstałam można powiedzieć że się wyspałam - ale miałam koszmar nad ranem! śniło mi się ze była wileka zima i ktoś zepchnął mój samochód do rzeki ... jak chłopaki zaczęli go ratować to po jakimś czasie okazało sie że nie ratują samochodu tylko mój laptop strasznie to było dziwne! Udało sie, ale laptop i tak nadawał sie do kosza ... a najgorsze było to ze nie miałam jak do was na wizaż zaglądanąć
No tak, to najgorsza tragedia , fajny sen .

Cytat:
Cieszę się baaardzo, ale stresuję się jednocześnie, bo chcę, żeby wszystko było dobrze. Wiem, że jest, ale to jest silniejsze ode mnie
Cieszę się też, że Tż idzie ze mną. Wszystkie usg (oprócz tego w 12 tyg) byłam sama, a teraz przez 30 min małż będzie mógł zobaczyc Antosia i to w trójwymiarze
Też to mam . Fajnie, że będziecie we dwoje, to dla TŻ-ów są również wielkie emocje.

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość
Za wszystkie mamusie wizytujące dzisiaj zaciskamy

Wczoraj byliśmy w hurtowni dziecięcej i zakupiliśmy troszkę ciuszków, ale zdecydowaliśmy się na wózek Bedzie to x-lander xa. Byłabym w 100% pewna gdyby miał inne kolory, bo w sumie kolorów jest 5 i żaden szczególnie nie przypadł mi do gustu. Małżowi bardzo się ten wózeczek spodobał, chciałby niebieski, ale kompletnie mi się nie podoba, więc powiedział, że mogę sobie wybrać kolorek. Z tym, że sama nie wiem jaki Tak na 90% zdecyduję się chyba na raspberry czyli po prostu czerwony Widziałam kilka innych wózków, ale jak dla mnie strasznie wielgachne się wydały, al x-lander jest mały i zgrabniusi Mam nadzieję, że się nie zawiodę.
W sobotę będziemy mieli meble do dzidziowego pokoiku, więc po malutku można go będzie urządzać

Kurcze, może mi coś doradzicie, w niedzielę idziemy na imieninki do siostry małża i muszę ccś kupić. Nie mam wogóle pomysłu...
Super, że macie już wybrane wozidło , pochwal się zakupami, bo wiesz... bez zdjęcia itd.
Co do prezentu - może jakąś książkę?

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
A mnie dzisiaj czeka depilacja. Miałam to zrobic wczoraj na spokojnie ale jakoś czasu zabrakło. A dzisiaj czeka mnie gimnastyka Oby sprawnie poszło
Mnie idzie całkiem sprawnie z lusterkiem .

Cytat:
Niom, juz ponad 4000 postów. Jak ja zostanę do rodzenia to juz rzeczywiście chyba z 10 częśc będzie.
Ale z drugiej strony, to martwię się, że zostanę sama (a na pewno malutko nas będzie) na wątku.
Nasze lipcóweczki założą odchowalnię, a sierpniówek - szczególnie po moim terminie to juz tak dużo tych udzielających nie ma I strony na wątku zdecydowanie wolniej będą przybywały

---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ----------

Zdecydowalismy się na zakup tego kosza wiklinowego dla Antosia. Teraz targujemy troszkę cenę, bo na razie licytacja nie idzie, więc może uda się jakos taniej
No, jak możesz tak pisać? Jakoś to wszystko zoorganizujemy , na pewno nie zostaniesz sama. Skutecznego targowania

Cytat:
To w tym wypadku zpostanie mi tylko wózek i wanienka oraz kosmetyki, pieluch itp

Pościel i przewijak zostawię na moment "przełożenia" małego do łóżeczka.
Trochę się koszty podzieli.
Poza tym już wszystko masz? Zazdroszczę .

Cytat:
Lece z psiakiem na spacer, bo zaraz mnie tu otruje bąkami

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości