|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4141 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Teraz My - Panny Młode 2009 - cz. X :)
Cytat:
---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ---------- Bolerko może byc gładkie, ale wydaje mi sie, że materiał musi byc dokładnie taki sam jak materiał sukienki, wiec bałabym sie zamawiać z allegro. Pewnie jego wykończenie pozostawia wiele do życzenia. Mi osobiscie nie podba sie takie przezroczyste jak na zdjęciach, za bardzo widać na nim szwy. Ja będę miała bardzo podobny krój i nie uważam, żeby takie bolerko było obleśne. Ślubujesz we wrzesniu, w kościele może byc troche zimno, to też musisz wziąć pod uwagę. Edytowane przez kolanka Czas edycji: 2009-04-17 o 13:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4142 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moje kuzynku spod Jeleniej Góry też tak mówią ![]()
![]() |
#4143 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4144 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4145 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4146 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() DOMIKS - moje gratulacje ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4147 |
Raczkowanie
|
Myślę że lepiej podzielić obowiązki tak żeby każdy czuł się potrzebny. Np. swiadek zabawia ludzi itp ale drużba dba o alkohol. Wydaje mi się że podział obowiązków powinien być szczegółowy i jasny żeby każdy miał swoje zadania i był za nie odpowiedzialny. Wtedy wszystko przebiegnie sprawnie i każdy będzie się czuł potrzebny
![]()
#4148 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co z tym materiałem jest nie tak, że jest tandetny?
![]() |
#4149 |
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczynki
![]() Nie wiem czy którakolwiek mnie pamieta, bo nie było mnie tu 4 miesiące...ale na swoje usprawiedliwienie dodam, że jestem z wami na bieżąco ![]() Jeśli chodzi o przygotowania, to większość mamy za sobą. Teraz w maju idę na pierwszą przymiarkę i mam nadzieję, ze sukienka znów mnie oczaruje, bo przyznam sie wam, że czasami mam wątpliwosci, czy to na pewno TA ![]()
#4150 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja np. mówię krakowskie "se" ![]() Z ciekawostek: ci czy tobie? Dzień dobry, mam pytanie dotyczące formy zaimka osobowego Ci/Tobie. Kiedy powinno użyć się formy dłuższej? Czy w listach marketingowych, kiedy chcemy podkreślić zwrot do klienta, lepiej stosować Ci, czy Tobie, np. „Wskażemy Ci/Tobie najlepszą ofertę na rynku” itp.? Pozdrawiam. Mam wrażenie, że forma tobie jest odbierana jako staranniejsza lub świadcząca o większym szacunku, stąd jej użycia w kontekstach, w których nie powinna być używana, np. „Wskażemy Tobie najlepszą ofertę na rynku”. Zdanie to można by zaakceptować tylko wtedy, gdyby intencją nadawcy było położyć akcent na zaimku, na przykład w celu wyrażenia kontrastu („Wskażemy ją Tobie i tylko Tobie, a innym nie”). Forma tobie występuje też oczywiście na początku zdania. W innych sytuacjach należy posłużyć się nieakcentowaną formą ci. Taka sama różnica dotyczy par ciebie i cię oraz mnie i mi. Porównajmy: Podoba mi się to, a TOBIE?Wyrazy znajdujące się pod akcentem zdaniowym zostały wyróżnione wersalikami. — Mirosław Bańko, PWN Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4151 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4152 |
Zakorzenienie
|
domiks wow gratulacje!
a my dzis w nocy lecimy do Polski ![]() Ciekawe jak tam IZa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4153 | |||
Zakorzenienie
|
dziekuje wam za cieple slowa
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
dzis znowu ogladalam sukie i jestem zadowoloona.. tak jak pisalyscie sprobuje z halka na kole moze to cos zmieni i mnie na plus zaskoczy ![]() ![]() i jeszcze raz dziekuje wszytkim jestescie cudowne ![]() aaa domiks GRATULUJE
![]() ![]() |
![]() |
#4154 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4155 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#4156 | |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() ![]() martucha świetnie wyglądasz, ale daj się przekonać do tej halki z tiulem bez koła, jeszcze lepeij się będziesz prezentować, serio ![]() iza powodzenia jutro, niech wszystko będzie tak jak sobie wymarzyłaś ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4157 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4158 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dzięki ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4159 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4160 |
Wtajemniczenie
|
domi7ks GRATULUJE !!!!!! ale się cieszę
![]() ![]() ![]() nam ta bryczka jak najbardziej pasuje w sumie mamy do przejechania jakieś 4km i dlatego możemy sobie na to pozwolić, po za tym i tak nie jest to kareta ( która miała być od samego początku) ale jak zobaczyłam tak nie miałam wątpliwości że to musi być bryczka z dwoma końmi , Zresztą mielismy taki plan od momentu zaręczyn.
http://www.suwaczek.pl/cache/b5888ef3d0.png 06.06.2009 17:00 http://www.suwaczek.pl/cache/dbd2ccbc25.png |
![]() ![]() |
![]() |
#4161 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziekuje ![]() Cytat:
![]() a ja sie przed chwila dowidzialam ze nasz swiadek i jego kobieta sa w ciazy w 5 tygoniu. maja temin na grudzien ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4162 |
Zakorzenienie
|
Martucha zapomnialam napisac ze pieknie wygladasz w tej sukni.I biżu tez idealnie pasuje.I tak jak dziewczyny uwazam ze powinnas zmierzyc ją z halką
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4163 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4164 | ||
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja tez już się nie mogę doczekać swojego ślubu. Jeszcze całe 4 miesiące... miłego wieczoru dziewczyny, idę na kebaba z tz, znów mnie namówił, a puźniej w suknie nie wejdę ![]()
![]() |
#4165 |
Zakorzenienie
|
A mnie spotkała dziś niespodzianka. Ciotka TZ (jego chrzestna właściwie) przywiozła dziś zaproszenia na komunie swojego syna i pisalo Mariusz R. i Paulina (samo imie, bo nie wiem jak się nazywam - swoją drogą mogła dpo tesciowej przedzwonić), ale mniejsza z tym. W sumie Komunia to takie kameralne rodzinne śwęto, więc zrobiło mi się strasznie miło. Jagbym już nalezała do rodziny TZ.
W ogóle to do slubu troche ponad 4 miesiące a ja wciąż nie mam sukienki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4166 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Komunia to wlasciwie takie rodzinna impreza ale milo ze Twoj TZ ma nie napisane z os. towarzyszaca tylko z Toba A z nazwiskiem to troche glupio ![]() Zdarzysz zamowic suknie ![]()
![]() |
#4167 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4168 |
Raczkowanie
|
Witam wszytskie PM 2009. Dolaczylam do Was w poprzednim watku, jednak natłok zajęc sprawil, że poprzestalam na paru postach. Teraz-dokladnie 4 miesiace i 26 dni (slub 12.09.) - przed slubem postanowilam nadrobic zaleglosci na tym watku. Dzis bylam zamaiwac suknie slubna i popadłam w depresje-nie dosc ze salonow sukien jest w mojej miejscowosci niewiele to jeszcze prezentowane modele wygladały jakby nie zmienialy sie od jakies 5 lat. NA szczescie mam juz sowj model wypatrzony w internecie i mam nadzieje, e znajde dobra krawcowa ktora mi ja wiernie odtworzy.
DOMI7KS kojarze Cie zpoprzedniego watku-serdeczne gratulacje. Życze Ci Żeby dzidzius sie zdrowy urodzil. Ah i bym zapomniala: Trzymam kciuki za wszytskie PM ktore jutro ślubuja-niech Wam sie uda wszytsko tak, jak sobie zaplanowałyscie. Edytowane przez liliputek Czas edycji: 2009-04-17 o 19:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#4169 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, tak się zastanawiam w jaki sposób zaaranżować oprawę muzyczną w kościele. Wprawdzie jest tam jakiś organista (chyba najlepszy czas, aby go posłuchać
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4170 |
Zakorzenienie
|
darenka0707 --> właściwie model mam upatrzony, ale jakoś brak mi czasu, zeby iść zamówić,
co do komunii - ta kobietka od początku traktowała mnie jak czlonka rodziny, a ztym nazwiskiem pewnie nie pomyślała ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:15.