Teraz My - Panny Młode 2009 - cz. X :) - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-04-17, 13:21   #4141
kolanka
Zadomowienie

Dot.: Teraz My - Panny Młode 2009 - cz. X :)

Cytat:
Napisane przez Strobiluska Pokaż wiadomość
domi7ks gratulacje!!!!!!!!!!!

a ja sie wkurzyłam. Przyszły nasze zaproszenia...wiem, ze to pierdoła, ale...chciałam takie, jak te pierwsze, a dostałam takie, jak te drugie, w dodatku na żółtym (żółty, nie żadne ecru, żółtyyyyy) a nie na biały papierze!
Jeśli sprzedawca nie zrobi Tobie nowych, to wtedy walcz o częsciowy zwrot pieniędzy. Może być Tobie trochę przykro, że nie spełniają Twoich oczewiwań, jednak... to są tylko zaproszenia i możesz przymknąć na to oko, po co sie dodatkowo denerwowac. Oczywiscie komentarz negatywny należy wystawić.

---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ----------

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
mi sie nawet spodobalo.... aczkolwiek fajnie by bylo gdyby byl wiekszy wybor tego na allegro bo pierwotnie chcialam zupelnie inne ale nie moge nigdzie znalezc... zobacze co i za ile zaproponuja mi w salonie
Bolerko może byc gładkie, ale wydaje mi sie, że materiał musi byc dokładnie taki sam jak materiał sukienki, wiec bałabym sie zamawiać z allegro. Pewnie jego wykończenie pozostawia wiele do życzenia. Mi osobiscie nie podba sie takie przezroczyste jak na zdjęciach, za bardzo widać na nim szwy. Ja będę miała bardzo podobny krój i nie uważam, żeby takie bolerko było obleśne. Ślubujesz we wrzesniu, w kościele może byc troche zimno, to też musisz wziąć pod uwagę.

Edytowane przez kolanka
Czas edycji: 2009-04-17 o 13:26
kolanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-17, 13:24   #4142
Justyna33333
Zakorzenienie

GG do Justyna33333

Cytat:
Napisane przez kolanka Pokaż wiadomość
Jeśli sprzedawca nie zrobi Tobie nowych, to wtedy walcz o częsciowy zwrot pieniędzy. Może być Tobie trohce przykro, że nie spełniają Twoich oczewiwań, jednak... to są tylko zaproszenia i możesz trochę przymknąć na to oko, po co sie dodatkowo denerwowac. Oczywiscie komentarz negatywny należy wystawić.

---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ----------

.
olanka, a skąd Ty jesteś? Bo tak fajnie mówisz "Tobie" a nie "Ci"
Moje kuzynku spod Jeleniej Góry też tak mówią
Stary 2009-04-17, 13:28   #4143
gold-fish
Zakorzenienie

Cytat:

a ja sie wkurzyłam. Przyszły nasze zaproszenia...wiem, ze to pierdoła, ale...chciałam takie, jak te pierwsze, a dostałam takie, jak te drugie, w dodatku na żółtym (żółty, nie żadne ecru, żółtyyyyy) a nie na biały papierze!
te pierwsze są o wiele ładniejsze, zrób reklamację

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
gold-fish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-17, 13:29   #4144
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Bolerko może byc gładkie, ale wydaje mi sie, że materiał musi byc dokładnie taki sam jak materiał sukienki, wiec bałabym sie zamawiać z allegro. Pewnie jego wykończenie pozostawia wiele do życzenia. Mi osobiscie nie podba sie takie przezroczyste jak na zdjęciach, za bardzo widać na nim szwy. Ja będę miała bardzo podobny krój i nie uważam, żeby takie bolerko było obleśne. Ślubujesz we wrzesniu, w kościele może byc troche zimno, to też musisz wziąć pod uwagę.
no co Ty musi być cieplo heheh a tak na serio to dzieki za rady
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-17, 13:31   #4145
kolanka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Justyna33333 Pokaż wiadomość
olanka, a skąd Ty jesteś? Bo tak fajnie mówisz "Tobie" a nie "Ci"
Moje kuzynku spod Jeleniej Góry też tak mówią
Jestem z pomorza. Forma "Tobie" jest niepoprawna. Jeśli moja polszczyzna kuleje, to mnie poinformujcie .
kolanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-17, 13:32   #4146
Maggie1983
Zakorzenienie

Cytat:
myślicie, że takie bolerko:

http://www.allegro.pl/item607802846_...e_bolerka.html

pasuje do takiej sukni:

http://www.we-dwoje.pl/sliczna;sukni...html?foto_id=3

bo szczerze mowiac to myslalam bardziej o jakims takim przezroczystym, ale nie wiem ile mnie skroja w salonie.... a to jest tanie

Umowilam sie na przyszly piatek na przymiarke sukni... maja mi ja skrocic i wlasnie o tym bolerku chcialam pogadac i przymierzyc suknie z butami i z bizuteria zeby zobaczyc jak wyglada calosc... no i jeszcze welonu nie mam

Jeszcze chce sie umowic z moja makijazystka bo ona zawsze robi tak: najpierw konsultacja bezplatna podczas ktorej ustala sie co i jak, ona ma juz jakas wizje jak wyglada osoba i co jej ewentualnie pasuje, moze pomoc dobrac jakies dodatki itd, potem dopiero makijaz i fryzura probna, a potem juz na gotowo Chce sie z nia umowic na ta konsultacje na przyszly piatek bo bede w bielsku a ona nie odbiera wrrrr.... Przyszly weekend bedzie wypelniony przygotowaniami bo musze jeszcze zamowic obraczki i przejsc sie po jakis cukierniach wreszcie bo nadal nie mam ciast

Nastraszylyscie mnie tym opisem miesiecy... wychodzi na to ze wrzesien nam nic dobrego nie wrozy... ale musi byc dobrze bo wszystkie horoskopy nam mowia ze jestesmy idealnie dobrani
mnie tez sie bardziej podoba to bolerko takie przezroczyste

DOMIKS - moje gratulacje ale numer
Pod moim sercem,inne bije serce:nieznane,a jakie bliskie i kochane.Pod moim sercem małe rączki dziecka,cichutko pukają do mojego serca.Myślę sobie wtedy:może być wspanialej?Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje
Maggie1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-17, 13:45   #4147
dekoderka
Raczkowanie

Myślę że lepiej podzielić obowiązki tak żeby każdy czuł się potrzebny. Np. swiadek zabawia ludzi itp ale drużba dba o alkohol. Wydaje mi się że podział obowiązków powinien być szczegółowy i jasny żeby każdy miał swoje zadania i był za nie odpowiedzialny. Wtedy wszystko przebiegnie sprawnie i każdy będzie się czuł potrzebny
Stary 2009-04-17, 13:53   #4148
azzis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
te bolerka są obleśne nienawidzę bolerek z tego tandetnego materiału
psuja cały efekt stroju PM
Dlaczego tandetnego???
Co z tym materiałem jest nie tak, że jest tandetny?

azzis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-17, 13:57   #4149
agnusek22
Wtajemniczenie

Hej dziewczynki

Nie wiem czy którakolwiek mnie pamieta, bo nie było mnie tu 4 miesiące...ale na swoje usprawiedliwienie dodam, że jestem z wami na bieżąco

Jeśli chodzi o przygotowania, to większość mamy za sobą. Teraz w maju idę na pierwszą przymiarkę i mam nadzieję, ze sukienka znów mnie oczaruje, bo przyznam sie wam, że czasami mam wątpliwosci, czy to na pewno TA

Zawsze będę wierzyć...

agnusek22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-17, 14:03   #4150
Justyna33333
Zakorzenienie

GG do Justyna33333

Cytat:
Jestem z pomorza. Forma "Tobie" jest niepoprawna. Jeśli moja polszczyzna kuleje, to mnie poinformujcie .
Chodzi o to ogólnie, że w środku zdania używa się krótkich form "Ci" "mi" a nie Tobie, mnie. Ale to jest tak przyjęte, nie wiem czy jest skodyfikowane i czy inna forma jest niepoprawna. Z ciekawości zapytałam, mam nadzieję, że Cię nie uraziłam
Ja np. mówię krakowskie "se"
Z ciekawostek:
ci czy tobie?

Dzień dobry, mam pytanie dotyczące formy zaimka osobowego Ci/Tobie. Kiedy powinno użyć się formy dłuższej? Czy w listach marketingowych, kiedy chcemy podkreślić zwrot do klienta, lepiej stosować Ci, czy Tobie, np. „Wskażemy Ci/Tobie najlepszą ofertę na rynku” itp.? Pozdrawiam.
Mam wrażenie, że forma tobie jest odbierana jako staranniejsza lub świadcząca o większym szacunku, stąd jej użycia w kontekstach, w których nie powinna być używana, np. „Wskażemy Tobie najlepszą ofertę na rynku”. Zdanie to można by zaakceptować tylko wtedy, gdyby intencją nadawcy było położyć akcent na zaimku, na przykład w celu wyrażenia kontrastu („Wskażemy ją Tobie i tylko Tobie, a innym nie”). Forma tobie występuje też oczywiście na początku zdania. W innych sytuacjach należy posłużyć się nieakcentowaną formą ci.
Taka sama różnica dotyczy par ciebie i cię oraz mnie i mi. Porównajmy:
Podoba mi się to, a TOBIE?
MNIE się to podoba, a TOBIE?
Podoba ci się to? MNIE nie.
TOBIE się to podoba? MNIE nie.
Wyrazy znajdujące się pod akcentem zdaniowym zostały wyróżnione wersalikami. — Mirosław Bańko, PWN

Cytat:
Napisane przez dekoderka Pokaż wiadomość
Myślę że lepiej podzielić obowiązki tak żeby każdy czuł się potrzebny. Np. swiadek zabawia ludzi itp ale drużba dba o alkohol. Wydaje mi się że podział obowiązków powinien być szczegółowy i jasny żeby każdy miał swoje zadania i był za nie odpowiedzialny. Wtedy wszystko przebiegnie sprawnie i każdy będzie się czuł potrzebny
Myslę, że tak zrobimy Dzięki

Cytat:
Napisane przez azzis Pokaż wiadomość
Dlaczego tandetnego???
ja też nie uważam, żeby był beznadziejny
Stary 2009-04-17, 14:08   #4151
AgatkaL
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez azzis Pokaż wiadomość
Dlaczego tandetnego???
A mi tam się podobają te bolerka, właśnie szczególnie z taką stójeczką (jak w linku)

Jesteśmy zaręczeni !!!
http://s8.suwaczek.com/201102120926.png

♥NASZ ŚLUB♥ 03.09.2011
http://s5.suwaczek.com/20110903580113.png
AgatkaL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-17, 14:41   #4152
atomufka
Zakorzenienie

domiks wow gratulacje!
a my dzis w nocy lecimy do Polski
Ciekawe jak tam IZa

szafa

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post32329502

atomufka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-17, 14:47   #4153
martucha84
Zakorzenienie

dziekuje wam za cieple slowa i tak jak pisalam trezeba zwiazac do konca by mowic ze costamw pasie nie gra no nic chcialam na szybko sie ubrac to place ogolie jakby niewyszlo n koniec ja jestem zachwycona bo to JEST TO o co mi chodzilo.. i nawet jesli sie niepodoba izie to wiecie gdzie to mam grunt ze ja jestem zachwycona i jeszcze raz dziekuje za szczere (mam nadzieje ) komentarze jak bede miala dobrane buty to zwiaze sie dokladnie i zobaczyny.. poprobuje tez z kolem moze sie przekonam.. ale nieobiecuje

Cytat:
Napisane przez iza240 Pokaż wiadomość
suknia mi sie nie podoba wogulebrakuje jej objętości na dole.Dziewczyny jadę zaraz po moją suknię i bede nocowac u mamusi hehe.Do szło mi rozwolnienie ze stresu ale jestem dobrej myśli.Pozdrawiam was i do niedzieli.Buuuuuziaki pa
niedziwie sie bo mamy zpelnie inne gusta zycze ci milego wesela i zeby wszytko udalo sie po twojej mysli..

Cytat:
Napisane przez klion78 Pokaż wiadomość
Nie rozumiem jak można powiedzieć komuś że ma nieładną suknię ślubną. Rozumiem, że obiecujecie sobie tutaj, że będziecie szczere względem siebie, ale co ta szczerośc właściwie daje. Sukni i tak nie da się już zmienić, a PM zostaje świadomość, że coś z suknią jest nie tak.
dziekuje za sowa wsparcia.. ja tez ysle ze lepiej to powiedziec delikatnie (typu zasugorowac ze cos jest nie ta) no ale

Cytat:
Napisane przez Riana Pokaż wiadomość
martucha84-ile kosztowal cie taki zestawik w salonie.Wlasnie ja tez mialam kupic w salonie ale jak uslyszalam cene za lancuszek i kolczyki swavorskiego 580 zl to zdebialam.Wydaje mi sie ze grubo przesadzily w tym sklepie.Dzis patrzylam i kolczyki srebrne mozna juz kupic za niecale 100 zl tylko ze niemaja ecri a ja takie chce
187 za caly komplet (92 jedno i 95drugie)

dzis znowu ogladalam sukie i jestem zadowoloona.. tak jak pisalyscie sprobuje z halka na kole moze to cos zmieni i mnie na plus zaskoczy a jak nie to bedzie bez..

i jeszcze raz dziekuje wszytkim jestescie cudowne

aaa domiks GRATULUJE
Stary 2009-04-17, 14:51   #4154
Justyna33333
Zakorzenienie

GG do Justyna33333

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
dziekuje wam za cieple slowa i tak jak pisalam trezeba zwiazac do konca by mowic ze costamw pasie nie gra no nic chcialam na szybko sie ubrac to place ogolie jakby niewyszlo n koniec ja jestem zachwycona bo to JEST TO o co mi chodzilo.. i nawet jesli sie niepodoba izie to wiecie gdzie to mam grunt ze ja jestem zachwycona i jeszcze raz dziekuje za szczere (mam nadzieje ) komentarze jak bede miala dobrane buty to zwiaze sie dokladnie i zobaczyny.. poprobuje tez z kolem moze sie przekonam.. ale nieobiecuje

niedziwie sie bo mamy zpelnie inne gusta zycze ci milego wesela i zeby wszytko udalo sie po twojej mysli..

dziekuje za sowa wsparcia.. ja tez ysle ze lepiej to powiedziec delikatnie (typu zasugorowac ze cos jest nie ta) no ale

187 za caly komplet (92 jedno i 95drugie)

dzis znowu ogladalam sukie i jestem zadowoloona.. tak jak pisalyscie sprobuje z halka na kole moze to cos zmieni i mnie na plus zaskoczy a jak nie to bedzie bez..

i jeszcze raz dziekuje wszytkim jestescie cudowne

aaa domiks GRATULUJE
Cieszę się, że jesteś zadowolona
Stary 2009-04-17, 14:52   #4155
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Cieszę się, że jesteś zadowolona
ja tez sie ciesze
Stary 2009-04-17, 15:34   #4156
baja_86
Zakorzenienie

HejJa tylko na chwilę, zaraz jadę na próbną fryzurę i makijaż, zrobie foty i jutro wam wkleje, no chyba, że będzie tak masakrycznie, że będzie mi wstyd to wtedy nie pokaże

martucha świetnie wyglądasz, ale daj się przekonać do tej halki z tiulem bez koła, jeszcze lepeij się będziesz prezentować, serio

iza powodzenia jutro, niech wszystko będzie tak jak sobie wymarzyłaś czekamy na relacje

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Czesć

Lustereczko przywołało mnie do porządku, ale miałam to zrobic, tylko czekałam na wyniki

Bedziecie ciociami i dlatego z Tz przekładamy termin slubu z października na prawdopodobnie kwiecien przyszlego roku

dlatego wczoraj pytałam o te obrączki, bo mamy grawer na 24 październik
gratuluje będziemy ciociami
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-17, 16:13   #4157
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
...

jak wam sie podoba ?

dzisiaj moja siorka przylatuje z anglii z moim chrzesniakiem i siostrzenica
utro do rzgowa na kolejne zakupy
Wczoraj tamtędy przejeżdżałam w zasadzie to byłam nawet w makro .

Cytat:
...

A w ogole ostatnio moja ciotka mnie zalamala.... to moja chrzestna jest tak w ogole... bylismy u niej w swieta i ona w pewnym momencie wola mnie do kuchni i mi mowi... ze tak sobie pomyslala ze da mi jako czesc prezentu slubnego swojego robota kuchennego.... co prawda troche go uzywala ale to jest zelmera wiec pozadna firma i na pewno mi sie przyda i co ja na to.... Normalnie myslalam ze wyskocze z kapci...., robot absolutnie mi sie nie spodobal, psuje mi moja przyszla wizje kuchni i jestem pewna ze wyladowalby na dnie szafy nigdy nie uzyty... nie wiem ile on mial lat bo glupio bylo mi sie zapytac, ale nie wygladal na sprzet najnowszej techniki tylko taki 10 letni (nie byl zniszczony, tylko poprostu jakis taki dziwny). No i mowie ciotce, ze wlasciwie to na razie nie mamy swojego mieszkania, wiec ja nie mam tego gdzie trzymac, a poza tym dostalam na urodziny cos podobnego wiec 2 mi nie sa potrzebne i zeby lepiej sobie zostawila (dostalam blender ale to co )) Robot kuchenny na pewno by sie przydal ale ja bym chciala jakis wybajerowany, a nie kurde ze beda mi wciskac jako prezenty jakies badziewie co im zawadza... Normalnie zdenerwowalam sie jak to uslyszalam, bo uwazam ze tu juz szczyt szczytow.... I teraz nie wiem co dostane od tej ciotki bo nie wiem czy do niej dotarlo... moze da mi swoje zelazko....

ja mam fryzurke slubna o 9 i zaraz potem w tym samym miejscu makijaz
Hoho ciotki wymiatają

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
a ja sama nie wiem kiedy chce dziecko. czasami mnie ochota wezmie to juz po slubie bym chciała, jak pomysle racjlonalnie to lepiej z rok poczekac... a jak mysle przyszłosciowo (budowa domu) to kilka lat. Tz twierdzo, ze chce dziecko i jak bym była w ciązy to by sie tylko ucieszył no.. tak wiec podjecie decyzji jeszcze przed nami jak narazie biore tabletki anty i jest spokój

ps. pamietacie jak wam pisałam, ze ostatnio to ja mam wieksza ochote na TZ?? to od tygodnia jest inaczej. masakra. (choc sie ciesze bardzo) TZ budzi mnie w nocy i nie daje mi spac. szególnie jak wczesniej jadł jakąs potrawe z jajek. masakra wiecie w swieta sie tych jajek najadl to ja pół nocy nie spałam. czy białko az tak wpływa na męskie libido??
edit:
wczoraj pracował od 7 do 21 wrócił padniety, zrobiła mu nalesniki (z wiekszą iloscia jajek i co?? nawet sie nie wykapał i juz biegł do mnie)
Ale się uśmiałam, hehe a u mnie dzisiaj na kolacje jajecznica

Cytat:
datego napisalam ze niebyla dowiazana do konca i ze wyglada przez to jakby mnie pogrubia wiec to tak orientacyjnie

edit ale dwa to tez ze paski w bok pogrubiaja ale to i moze dobrze bo jak sie dowiaze to bedzie jak na normalna dziewczyna a nie jak na chudzine z drugiej strony ciagle tez pracuje nad brzuszkiem wiec caly efekt kolo lipca;D troske na hlahopie musze popracowac... ale mi sie i tak podoba ja jestem zachwycona bynajmniej rozmiar juz moj
Bosko wyglądasz! bardzo Ci pasuje ta sukienusia

Cytat:
Napisane przez AgatkaL Pokaż wiadomość
Dziewczyny...znów mam zmartwienie...same zmartwienia ostatnio mam ...
Byłam u pani ginekolog z wynikami cytologii, gdzie był wpisany nasilony stan zapalny. Pani powiedziała, ze to przez nadżerkę i muszę zrobić kolposkopię (badanie pod mikroskopem) i wtedy ona zadecyduje co dalej, ale zaleca wymrażanie.
Macie może jakieś doświadczenia z nadżerką??? Czytałam różne opinie usuwac, nie usuwać, bo samo zgnie, jak nie usuniesz to moze grozić czymś powazniejszym....echhhhhh
Ja też mam, w zasadzie miałam ale nie wiem czy się nie odnowiła. Brałam takie ziółka dopochwowo, ale znów mnie brzuch boli.

Cytat:
Czesć

Lustereczko przywołało mnie do porządku, ale miałam to zrobic, tylko czekałam na wyniki

Bedziecie ciociami i dlatego z Tz przekładamy termin slubu z października na prawdopodobnie kwiecien przyszlego roku

GRATULACJE!
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-17, 16:25   #4158
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
Domi7ks jest w ciązy gratulacje

dobre, że my z TZ-em nic bo też bym się bała
Cytat:

Cytat:
Napisane przez Maggie1983 Pokaż wiadomość
mnie tez sie bardziej podoba to bolerko takie przezroczyste

DOMIKS - moje gratulacje ale numer
Cytat:
Napisane przez atomufka Pokaż wiadomość
domiks wow gratulacje!
a my dzis w nocy lecimy do Polski
Ciekawe jak tam IZa
Cytat:

aaa domiks GRATULUJE
Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość

gratuluje będziemy ciociami
Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość

GRATULACJE!

Dzięki

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-17, 16:29   #4159
atomufka
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki
A jak sie dowiedzialas ze to ciaza,skoro mialas @???

szafa

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-04-17, 16:38   #4160
kasiaher
Wtajemniczenie

domi7ks GRATULUJE !!!!!! ale się cieszę i zazdroszczę

nam ta bryczka jak najbardziej pasuje w sumie mamy do przejechania jakieś 4km i dlatego możemy sobie na to pozwolić, po za tym i tak nie jest to kareta ( która miała być od samego początku) ale jak zobaczyłam tak nie miałam wątpliwości że to musi być bryczka z dwoma końmi , Zresztą mielismy taki plan od momentu zaręczyn.
kasiaher jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-17, 16:45   #4161
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
martucha świetnie wyglądasz, ale daj się przekonać do tej halki z tiulem bez koła, jeszcze lepeij się będziesz prezentować, serio
tk jak moie przymierze jak beda buty i zobaczymy jestm otwarta na kazde roziazanie, a jak spawi ze bedzi jszcze lepiej to sie zdcyduje

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
Bosko wyglądasz! bardzo Ci pasuje ta sukienusia
dziekuje

Cytat:
Napisane przez kasiaher Pokaż wiadomość
nam ta bryczka jak najbardziej pasuje w sumie mamy do przejechania jakieś 4km i dlatego możemy sobie na to pozwolić, po za tym i tak nie jest to kareta ( która miała być od samego początku) ale jak zobaczyłam tak nie miałam wątpliwości że to musi być bryczka z dwoma końmi , Zresztą mielismy taki plan od momentu zaręczyn.
pamietam jak pisalas ze chcecie karete

a ja sie przed chwila dowidzialam ze nasz swiadek i jego kobieta sa w ciazy w 5 tygoniu. maja temin na grudzien wiec sie smiejemy ze sie urodzi 13 jak ja ale sie ciesze bardzooo
Stary 2009-04-17, 17:15   #4162
atomufka
Zakorzenienie

Martucha zapomnialam napisac ze pieknie wygladasz w tej sukni.I biżu tez idealnie pasuje.I tak jak dziewczyny uwazam ze powinnas zmierzyc ją z halką

szafa

Stary 2009-04-17, 17:29   #4163
klion78
Zadomowienie

Cytat:
Nie ma za co Nie udzielam się na forum za często, ale regularnie Was podczytuję. No ale kiedy przeczytałam tak bezpośrednią krytykę Twojej sukni nie mogłam się powstrzymac żeby nie zareagowac.
klion78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-17, 17:48   #4164
stokrotka24
Zakorzenienie

hej dziewczyny
Cytat:
Napisane przez iza240 Pokaż wiadomość
suknia mi sie nie podoba wogulebrakuje jej objętości na dole.Dziewczyny jadę zaraz po moją suknię i bede nocowac u mamusi hehe.Do szło mi rozwolnienie ze stresu ale jestem dobrej myśli.Pozdrawiam was i do niedzieli.Buuuuuziaki pa
udanego ślubu, baw się dobrze

Cytat:
Czesć

gratuluje, super wiadomość

Ja tez już się nie mogę doczekać swojego ślubu. Jeszcze całe 4 miesiące...
miłego wieczoru dziewczyny, idę na kebaba z tz, znów mnie namówił, a puźniej w suknie nie wejdę

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-17, 18:23   #4165
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

A mnie spotkała dziś niespodzianka. Ciotka TZ (jego chrzestna właściwie) przywiozła dziś zaproszenia na komunie swojego syna i pisalo Mariusz R. i Paulina (samo imie, bo nie wiem jak się nazywam - swoją drogą mogła dpo tesciowej przedzwonić), ale mniejsza z tym. W sumie Komunia to takie kameralne rodzinne śwęto, więc zrobiło mi się strasznie miło. Jagbym już nalezała do rodziny TZ.

W ogóle to do slubu troche ponad 4 miesiące a ja wciąż nie mam sukienki i w przyszłym tygodniu nie pojdę, dopiero za dwa

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-17, 18:30   #4166
darenka0707
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
A mnie spotkała dziś niespodzianka. Ciotka TZ (jego chrzestna właściwie) przywiozła dziś zaproszenia na komunie swojego syna i pisalo Mariusz R. i Paulina (samo imie, bo nie wiem jak się nazywam - swoją drogą mogła dpo tesciowej przedzwonić), ale mniejsza z tym. W sumie Komunia to takie kameralne rodzinne śwęto, więc zrobiło mi się strasznie miło. Jagbym już nalezała do rodziny TZ.

W ogóle to do slubu troche ponad 4 miesiące a ja wciąż nie mam sukienki i w przyszłym tygodniu nie pojdę, dopiero za dwa

Komunia to wlasciwie takie rodzinna impreza ale milo ze Twoj TZ ma nie napisane z os. towarzyszaca tylko z Toba A z nazwiskiem to troche glupio
Zdarzysz zamowic suknie Niby trzeba zamowic 3 m-ce wczesniej ale oni za szycie czy za cokolwiek biara sie troche pozniej Po prostu trzeba zlozyc zamowienie
darenka0707 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-17, 18:54   #4167
groszek80
Raczkowanie

Cytat:
Moja chrzestna mnie ostatnio zapytała czy chcemy garnki mega super z Włoch. A ja znam to jej mega super... Najpierw pytała rodzinę - mówili jej, że nie. No i w końcu i mnie zapytała. Co miałam powiedzieć... Powiedziałam, że nie chcę. A ona, że takie wypasione, z podwójnym dnem. Ja jej mówię, że ja kiedyś mięso mielone rozmroziłam w wodzie bez worka więc po co mi takie garnki... Mam nadzieję, że zrozumiała...
w sumie lepiej, że zapytała wcześniej, przyjamniej jest cień szansy, że ich nie dostaniesz

big day 01.08.2009 r.
groszek80 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-04-17, 19:17   #4168
liliputek
Raczkowanie

Witam wszytskie PM 2009. Dolaczylam do Was w poprzednim watku, jednak natłok zajęc sprawil, że poprzestalam na paru postach. Teraz-dokladnie 4 miesiace i 26 dni (slub 12.09.) - przed slubem postanowilam nadrobic zaleglosci na tym watku. Dzis bylam zamaiwac suknie slubna i popadłam w depresje-nie dosc ze salonow sukien jest w mojej miejscowosci niewiele to jeszcze prezentowane modele wygladały jakby nie zmienialy sie od jakies 5 lat. NA szczescie mam juz sowj model wypatrzony w internecie i mam nadzieje, e znajde dobra krawcowa ktora mi ja wiernie odtworzy.
DOMI7KS kojarze Cie zpoprzedniego watku-serdeczne gratulacje. Życze Ci Żeby dzidzius sie zdrowy urodzil.

Ah i bym zapomniala:
Trzymam kciuki za wszytskie PM ktore jutro ślubuja-niech Wam sie uda wszytsko tak, jak sobie zaplanowałyscie.

Edytowane przez liliputek
Czas edycji: 2009-04-17 o 19:30
liliputek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-17, 19:39   #4169
groszek80
Raczkowanie

Dziewczyny, tak się zastanawiam w jaki sposób zaaranżować oprawę muzyczną w kościele. Wprawdzie jest tam jakiś organista (chyba najlepszy czas, aby go posłuchać ) i moja przyjaciółka zaśpiewa, ale może jeszcze jakieś skrzypki albo tp.??? Nie bardzo wiem co z tym zrobić?? A jak to rozwiązałyście u siebie?? Z drugiej strony nie wiem czy to nie za późno na takie przemyślenia, skoro zostało już tylko 3.5 miesięcy do godziny "0"?? Nawet nie wiem kiedy minął już prawie rok, odkąd zaczęliśmy pierwsze przygotowania. Przerażający jest ten upływ czasu!!

nasz wielki dzień 01.08.2009 r. godz. 18.00
groszek80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-17, 19:49   #4170
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

darenka0707 --> właściwie model mam upatrzony, ale jakoś brak mi czasu, zeby iść zamówić,
co do komunii - ta kobietka od początku traktowała mnie jak czlonka rodziny, a ztym nazwiskiem pewnie nie pomyślała

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości