|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Teraz My - Panny Młode 2009 - cz. X :)
Cytat:
---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ---------- Bolerko może byc gładkie, ale wydaje mi sie, że materiał musi byc dokładnie taki sam jak materiał sukienki, wiec bałabym sie zamawiać z allegro. Pewnie jego wykończenie pozostawia wiele do życzenia. Mi osobiscie nie podba sie takie przezroczyste jak na zdjęciach, za bardzo widać na nim szwy. Ja będę miała bardzo podobny krój i nie uważam, żeby takie bolerko było obleśne. Ślubujesz we wrzesniu, w kościele może byc troche zimno, to też musisz wziąć pod uwagę. Edytowane przez kolanka Czas edycji: 2009-04-17 o 14:26 |
|
|
|
|
#4142 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moje kuzynku spod Jeleniej Góry też tak mówią
|
|
#4143 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
musi być cieplo heheh a tak na serio to dzieki za rady
|
|
|
|
|
#4145 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
DOMIKS - moje gratulacje ale numer |
|
|
|
|
#4147 |
|
Raczkowanie
|
Myślę że lepiej podzielić obowiązki tak żeby każdy czuł się potrzebny. Np. swiadek zabawia ludzi itp ale drużba dba o alkohol. Wydaje mi się że podział obowiązków powinien być szczegółowy i jasny żeby każdy miał swoje zadania i był za nie odpowiedzialny. Wtedy wszystko przebiegnie sprawnie i każdy będzie się czuł potrzebny
|
#4148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co z tym materiałem jest nie tak, że jest tandetny?
|
|
#4149 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczynki
![]() Nie wiem czy którakolwiek mnie pamieta, bo nie było mnie tu 4 miesiące...ale na swoje usprawiedliwienie dodam, że jestem z wami na bieżąco Jeśli chodzi o przygotowania, to większość mamy za sobą. Teraz w maju idę na pierwszą przymiarkę i mam nadzieję, ze sukienka znów mnie oczaruje, bo przyznam sie wam, że czasami mam wątpliwosci, czy to na pewno TA
|
#4150 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja np. mówię krakowskie "se" Z ciekawostek: ci czy tobie? Dzień dobry, mam pytanie dotyczące formy zaimka osobowego Ci/Tobie. Kiedy powinno użyć się formy dłuższej? Czy w listach marketingowych, kiedy chcemy podkreślić zwrot do klienta, lepiej stosować Ci, czy Tobie, np. „Wskażemy Ci/Tobie najlepszą ofertę na rynku” itp.? Pozdrawiam. Mam wrażenie, że forma tobie jest odbierana jako staranniejsza lub świadcząca o większym szacunku, stąd jej użycia w kontekstach, w których nie powinna być używana, np. „Wskażemy Tobie najlepszą ofertę na rynku”. Zdanie to można by zaakceptować tylko wtedy, gdyby intencją nadawcy było położyć akcent na zaimku, na przykład w celu wyrażenia kontrastu („Wskażemy ją Tobie i tylko Tobie, a innym nie”). Forma tobie występuje też oczywiście na początku zdania. W innych sytuacjach należy posłużyć się nieakcentowaną formą ci. Taka sama różnica dotyczy par ciebie i cię oraz mnie i mi. Porównajmy: Podoba mi się to, a TOBIE?Wyrazy znajdujące się pod akcentem zdaniowym zostały wyróżnione wersalikami. — Mirosław Bańko, PWN Cytat:
Dzięki ![]() Cytat:
|
|
#4151 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4152 |
|
Zakorzenienie
|
domiks wow gratulacje!
a my dzis w nocy lecimy do Polski ![]() Ciekawe jak tam IZa
|
|
|
|
#4153 | |||
|
Zakorzenienie
|
dziekuje wam za cieple slowa
i tak jak pisalam trezeba zwiazac do konca by mowic ze costamw pasie nie gra no nic chcialam na szybko sie ubrac to place ogolie jakby niewyszlo n koniec ja jestem zachwycona bo to JEST TO o co mi chodzilo.. i nawet jesli sie niepodoba izie to wiecie gdzie to mam grunt ze ja jestem zachwycona i jeszcze raz dziekuje za szczere (mam nadzieje ) komentarze jak bede miala dobrane buty to zwiaze sie dokladnie i zobaczyny.. poprobuje tez z kolem moze sie przekonam.. ale nieobiecuje ![]() Cytat:
zycze ci milego wesela i zeby wszytko udalo sie po twojej mysli.. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
dzis znowu ogladalam sukie i jestem zadowoloona.. tak jak pisalyscie sprobuje z halka na kole moze to cos zmieni i mnie na plus zaskoczy a jak nie to bedzie bez.. i jeszcze raz dziekuje wszytkim jestescie cudowne ![]() aaa domiks GRATULUJE
|
|
|
#4154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4155 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#4156 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Ja tylko na chwilę, zaraz jadę na próbną fryzurę i makijaż, zrobie foty i jutro wam wkleje, no chyba, że będzie tak masakrycznie, że będzie mi wstyd to wtedy nie pokaże![]() martucha świetnie wyglądasz, ale daj się przekonać do tej halki z tiulem bez koła, jeszcze lepeij się będziesz prezentować, serio ![]() iza powodzenia jutro, niech wszystko będzie tak jak sobie wymarzyłaś czekamy na relacje Cytat:
będziemy ciociami |
|
|
|
|
#4157 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w zasadzie to byłam nawet w makro .Cytat:
Cytat:
a u mnie dzisiaj na kolacje jajecznica ![]() ![]() ![]() Cytat:
bardzo Ci pasuje ta sukienusia![]() Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#4158 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dzięki |
|||
|
|
|
#4159 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4160 |
|
Wtajemniczenie
|
domi7ks GRATULUJE !!!!!! ale się cieszę
nam ta bryczka jak najbardziej pasuje w sumie mamy do przejechania jakieś 4km i dlatego możemy sobie na to pozwolić, po za tym i tak nie jest to kareta ( która miała być od samego początku) ale jak zobaczyłam tak nie miałam wątpliwości że to musi być bryczka z dwoma końmi , Zresztą mielismy taki plan od momentu zaręczyn.
http://www.suwaczek.pl/cache/b5888ef3d0.png 06.06.2009 17:00 http://www.suwaczek.pl/cache/dbd2ccbc25.png |
|
|
|
#4161 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziekuje ![]() Cytat:
a ja sie przed chwila dowidzialam ze nasz swiadek i jego kobieta sa w ciazy w 5 tygoniu. maja temin na grudzien wiec sie smiejemy ze sie urodzi 13 jak ja ale sie ciesze ![]() bardzooo
|
|
|
#4162 |
|
Zakorzenienie
|
Martucha zapomnialam napisac ze pieknie wygladasz w tej sukni.I biżu tez idealnie pasuje.I tak jak dziewczyny uwazam ze powinnas zmierzyc ją z halką
|
|
|
|
#4163 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4164 | ||
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny
Cytat:
![]() Cytat:
Ja tez już się nie mogę doczekać swojego ślubu. Jeszcze całe 4 miesiące... miłego wieczoru dziewczyny, idę na kebaba z tz, znów mnie namówił, a puźniej w suknie nie wejdę
|
|
#4165 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie spotkała dziś niespodzianka. Ciotka TZ (jego chrzestna właściwie) przywiozła dziś zaproszenia na komunie swojego syna i pisalo Mariusz R. i Paulina (samo imie, bo nie wiem jak się nazywam - swoją drogą mogła dpo tesciowej przedzwonić), ale mniejsza z tym. W sumie Komunia to takie kameralne rodzinne śwęto, więc zrobiło mi się strasznie miło. Jagbym już nalezała do rodziny TZ.
W ogóle to do slubu troche ponad 4 miesiące a ja wciąż nie mam sukienki i w przyszłym tygodniu nie pojdę, dopiero za dwa
|
|
|
|
#4166 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Komunia to wlasciwie takie rodzinna impreza ale milo ze Twoj TZ ma nie napisane z os. towarzyszaca tylko z Toba A z nazwiskiem to troche glupio ![]() Zdarzysz zamowic suknie Niby trzeba zamowic 3 m-ce wczesniej ale oni za szycie czy za cokolwiek biara sie troche pozniej Po prostu trzeba zlozyc zamowienie
|
|
#4167 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#4168 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszytskie PM 2009. Dolaczylam do Was w poprzednim watku, jednak natłok zajęc sprawil, że poprzestalam na paru postach. Teraz-dokladnie 4 miesiace i 26 dni (slub 12.09.) - przed slubem postanowilam nadrobic zaleglosci na tym watku. Dzis bylam zamaiwac suknie slubna i popadłam w depresje-nie dosc ze salonow sukien jest w mojej miejscowosci niewiele to jeszcze prezentowane modele wygladały jakby nie zmienialy sie od jakies 5 lat. NA szczescie mam juz sowj model wypatrzony w internecie i mam nadzieje, e znajde dobra krawcowa ktora mi ja wiernie odtworzy.
DOMI7KS kojarze Cie zpoprzedniego watku-serdeczne gratulacje. Życze Ci Żeby dzidzius sie zdrowy urodzil. Ah i bym zapomniala: Trzymam kciuki za wszytskie PM ktore jutro ślubuja-niech Wam sie uda wszytsko tak, jak sobie zaplanowałyscie. Edytowane przez liliputek Czas edycji: 2009-04-17 o 20:30 |
|
|
|
#4169 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, tak się zastanawiam w jaki sposób zaaranżować oprawę muzyczną w kościele. Wprawdzie jest tam jakiś organista (chyba najlepszy czas, aby go posłuchać
) i moja przyjaciółka zaśpiewa, ale może jeszcze jakieś skrzypki albo tp.??? Nie bardzo wiem co z tym zrobić?? A jak to rozwiązałyście u siebie?? Z drugiej strony nie wiem czy to nie za późno na takie przemyślenia, skoro zostało już tylko 3.5 miesięcy do godziny "0"?? Nawet nie wiem kiedy minął już prawie rok, odkąd zaczęliśmy pierwsze przygotowania. Przerażający jest ten upływ czasu!! ![]() |
|
|
|
#4170 |
|
Zakorzenienie
|
darenka0707 --> właściwie model mam upatrzony, ale jakoś brak mi czasu, zeby iść zamówić,
co do komunii - ta kobietka od początku traktowała mnie jak czlonka rodziny, a ztym nazwiskiem pewnie nie pomyślała
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:07.

. Jeśli moja polszczyzna kuleje, to mnie poinformujcie 

nienawidzę bolerek z tego tandetnego materiału