|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3871 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: mamusie wrześniowo - październikowe 2009!
Cytat:
, najlepiej kupowalabym tylko gotowe dania do podgrzaniaA w ktorym juz tyg jestes? Tu jest tyle osob, ze nie moge sie polapac , kto w ktorym![]() Ps Z reguly zagladam wszystkim w podpis , a Ty sobie nie wpisalas maluszka i sie gubie
Edytowane przez zartownis Czas edycji: 2009-04-17 o 19:43 |
|
|
|
|
#3872 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
rozpoczęłam 14 tydzień a od 7 "gnije" w domu ![]() może i ja z czasem wkleję sobie taki podpis powoli zbieram się idę do znajomych popatrzeć jak piją
Edytowane przez sorejna Czas edycji: 2009-04-17 o 20:07 |
|
|
|
|
#3873 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, bleee, ja nawet patrzec nie moge jak on je mieso na slodko![]() Juz mnie brzuch boli od smiechu ![]() Ale swoja droga kapustke gotowana bym zjadla , masz jakis dobry , latwy przepis![]() Moze wrzucisz w wolnej chwili? ![]() 14 tydzien to juz wsluchuj sie w brzusio, pewnie sie maluch niedlugo odezwie ![]() Ja juz dluzszy czas nie pracuje , juz mam dosc siedzenia w domu, ale to nie takie proste znalezc tu dobra, interesujaca prace, znajac tylko dwa jezykiJeszcze troche i bedzie maluszek to nie bede sie nudzic .Udanej imprezki , uciekam obejrzec film z TZ, a potem do lozeczkaPs. Moj pies uderzyl mnie w brzuch podczas zabawy , chyba kupie bude i wygonie do ogrodka holote
|
|
|
|
|
#3874 |
|
Zakorzenienie
|
Qrcze, ja przez swoje zawirowania z ginem zupełnie zapomniałam, że katarzinka miała dziś ważny dzień i egzamin, a ja nie trzymałam kciuków
Mam nadzieję, że poszło jej śpiewająco i że się szybko tu pojawi...
|
#3875 |
|
Zadomowienie
|
NARESZCIE POCZUŁAM MALEŃSTWO
![]() Obudziłam się rano i poczułam, jak ktoś puka w brzuszek od środka Dwa razy się powtórzyło Jestem pewna, że to TO i szczęśliwa Musiałam tu do Was przybiec i się pochwalić... a teraz znowu ide się położyć, bo wczoraj do późna oglądałam film i jeszcze jestem niewyspana
|
|
|
|
#3876 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
Po południu wczoraj padł mi net i dopiero nadrabiam zaległości Cytat:
No i miłej zabawy na weselu Cytat:
Dopiero co razem byłyśmy na wątku "Planujemy.." a tu zaraz półmetek ciąży będzie ![]() Cieszę się Malinko, że wszystko ok, no i że udała się w końcu wizyta Cytat:
![]() To na pewno wspaniałe uczucie U nas dziś ładna pogoda się robi, może w końcu na jakiś spacerek się wybiorę o ile się lepiej poczuję bo od rana jakoś ćmi mi podbrzusze i ciągnie
|
|
#3877 |
|
Zadomowienie
|
Hej mamusie wpadłam do Was na momencik, dzisiaj wesele a ja jakoś słabiutko się czuję, ślub to ja chyba spedze na dworze, ciesze się że u nas słoneczko mam nadzieje że się utrzyma cały dzień, najgorsze jest to że moja teściowa była wczoraj u lekarza i ma świnkę, a ja nie miałam ani moja szwagierka i sie wczoraj przeraziłysmy, dzisiaj to ja teściową będe omijać dużym łukiem
Tequilla super że już czujesz maluszka ja uciekam do fryzjera , życze wam udanego weekendu.
|
#3878 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
u mnie maluszek zaczoł się ruszać tak w 15 - 16 tygodniu potem mu się już nie chciało - ale od wczoraj wyraźnie czuje pojedyńcze kopniecia - szkoda że tak mało ehhh ale będe cierpilwa i poczekam na mocniejsze kopniaki... Ps wypróbowałam to ciepłe mleko- i owszem w czasie picia 2 razy poknoł maluszek ale potem to chyba już spał - bo nic kompletnie buuu - więc meko się nie sprawdza, wczoraj próbowałam z czekoladą ale też mu się nie chciało mamusi pokopać- chyba mam leniwca w brzuszku
Wojtuś 17.09.2009 Anielka 24.11.2012 Edytowane przez Biedroneczkaolga Czas edycji: 2009-04-18 o 09:49 |
|
|
|
|
#3879 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
, moje sie chyba obrazilo i dzis nic nie poczulam .mam nadzieje, ze wszystko z nim OK po wczorajszym, kurcze , glupi kundel
|
|||
|
|
|
#3880 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3881 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3882 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3883 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Od myśli technicznych w domu jestem ja. Mój małż nie potrafi składać mebli, tapetować itp. zawsze mi mówi-dobrze, kupmy ale złożysz sobie sama ![]() ---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#3884 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3885 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a jeżeli chodzi o sprawy techniczne w domu to przedewszystkim mąż króluje ( właśnie naprawia mi autko ;-)))- choć ja też potrafie pogisować. wyszpachlować, przykręcić, naprawić i inne za to ja w kuchni króluje ja , mąż ma 2 lewe ręce do gotowania.
Wojtuś 17.09.2009 Anielka 24.11.2012 Edytowane przez Biedroneczkaolga Czas edycji: 2009-04-18 o 14:37 |
|
|
|
|
#3886 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
?
|
|||
|
|
|
#3887 |
|
Zadomowienie
|
babcia się boi że jej nie pochowają jak kościelnego nie będzie miała a dziadek tylko ako osoba toważysząca... jakoś tak
|
#3888 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3889 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
- główka kapusty (ja robię z połowy), - pęczek koperku, - dwa pomidory sparzone bez skórki, - 1 jabłko (ale niekoniecznie), - liść laurowy i parę ziarenek ziela angielskiego. Kapustę szatkujesz (ja lubię kwadraciki) wrzucasz do garnka, wlewasz małą ilość wody (tak by kapusta nie przywarła, ja leję na oko jak jest potem za dużo to z przyjemnością wypijam - taki kapuśniaczek) i dusisz pod przykryciem z liściem laurowym i zielem ang. po jakimś czasie wrzucasz pomidorki (możesz je pokroić, albo czekać aż same się rozlecą) i jak chcesz starte jabłko. jak kapustka będzie już miękka dodajesz koperku i doprawisz do smaku solą, pieprzem. ja jeszcze dodaje magi albo sos sojowy. Jak Twój Men lubi mięsko to możesz dodać podsmażany boczek z cebulką i/lub zrobić mini kotleciki mielone (ja robię je na ostro) i wrzucam do kapuchy ot to cały przepis smacznego ![]() Cytat:
![]() z imprezki ciężko było wyciągnąć mojego, jak zawsze zresztą... a z dzidzi na pewno nic nie jest ![]() dwa języki! wstyd przyznać ale jestem noga językowa. 8 lat uczyłam się niemieckiego, 5 lat angielskiego i na kursy jeszcze chodziłam no i lipa. to dla mnie jakaś abstrakcja - proszę się nie śmiać... Edytowane przez sorejna Czas edycji: 2009-04-18 o 19:59 |
|||
|
|
|
#3890 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3891 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Mamuśki! Gdzie się pochowałyście? Qrcze, mój mąż przyjedzie dopiero jutro po 18
Muszę odkurzyć mieszkanie (bo wcześniej latałam z mamą po sklepach) i zrobić sałatkę, ale jakoś trudno mi jest się zmobilizować...
|
#3892 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Malinko pokaż fotki okruszka
|
|
#3893 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() PS. Poza tym to już nie okruszek - to już mały człowiek
Jasiek Misiek Edytowane przez malin30 Czas edycji: 2009-04-18 o 18:55 |
|
|
|
|
#3894 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3895 |
|
Zadomowienie
|
dziś trudno u mnie było z jakąkolwiek mobilizacją i mimo pięknej pogody cały dzień spędziłam pod kołdrą
|
|
|
|
#3896 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale jak już będziemy znały płeć naszych dzieci to też inaczej będziemy się do nich zwracały Cytat:
Zresztą właśnie tam spędziłam mnóstwo swojego dzieciństwa i młodości Lubię tam jeździć A mnie coś w prawym boku na dole zaczęły pobolewać na wieczór - chyba się wcześniej dziś położę
Edytowane przez miss.hot Czas edycji: 2009-04-18 o 20:43 |
||
|
|
|
#3897 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3898 |
|
Zadomowienie
|
Witojcie!!!! Już jesteśmy w domku, te kilka dni minęły jak z bicza strzelił. Powiem Wam że ZAKOCHAŁAM SIĘ W TATRACH!!! Cóż za piękne góry!!! I nawet lęk wysokości nie przeszkodził mi by wjechać na Kasprowy Wierch. Było cudownie, Gabi też się podobało a i mój maluszek w brzuszku nie narzekał hihi
Oto linczek do kilku foteczek z gór http://picasaweb.google.pl/orzeszek....eat=directlink
|
#3899 | ||
|
Zakorzenienie
|
No, sałatka gotowa. Tylko nie odkurzyłam
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A jak miło było popatrzeć na zdjęcia z Kasprowego
|
|
#3900 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:00.

, najlepiej kupowalabym tylko gotowe dania do podgrzania
, kto w ktorym

a od 7 "gnije" w domu
, bleee, ja nawet patrzec nie moge jak on je mieso na slodko
, masz jakis dobry , latwy przepis

, juz mam dosc siedzenia w domu, ale to nie takie proste znalezc tu dobra, interesujaca prace, znajac tylko dwa jezyki
.
, uciekam obejrzec film z TZ, a potem do lozeczka
, chyba kupie bude i wygonie do ogrodka holote
bo od rana jakoś ćmi mi podbrzusze i ciągnie