Mamusie lipcowo-sierpniowe 2009 - "dziewiec miesiecy stwarzania malego swiata"czesc 3 - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-04-17, 22:29   #4141
Miramej
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2009 - "dziewiec miesiecy stwarzania malego swiata"c

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
jak zawsze zazdroszczę wypadu nad morze nawet jak tak wiało
Tak, wiem, morze jest super, doceniam, że jest tak blisko

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Jestem Kochane, już wróciłam i jestem najszczęśliwszą Mamusią na świecie.
Antoś jest przecudny, brykał sobie w brzuszku jak mały kucyk. A to poziewał trochę, a to główką kręcił i oczywiście nogi na główce co chwilkę miał, aż w pewnym momencie ze stópek utworzyła się nad czółkiem kokardka. No taki słodziuchny jest, a przede wszystkim zdrowy jak rybka
Ma piękne długie nóżki, a jego fujarka ma już 1 cm
Stópka 4 cm.
Waży 770 g
Poza tym jest większy/starszy o 2,5 tygodnia. Pani dr zastanawiała się nawet czy we wcześniejszym cyklu nie zaszłam w ciążę i na moim miejscu brałaby pod uwagę trochę szybszy poród lub mega dużego kawalera
Jutro wkleję scany i screeny, na których (my to wiemy i widzimy) jest podobny do Bartusia jak dwie krople wody. Identyczne maja buzieńki, nosek taki "przyklejony" i usteczka
Niezapomniane uczucie zobaczyc swoje dziecko na 4d, podglądac jak się rusza, wierci, układa, zeby było mu wygodnie. Po prostu rewelacja

Antoś ma położenia dowolne, tzn teraz jest główką w dół, ale ma jeszcze troszkę miejsca i moze się przekręcic. Ok 30 tc powinien juz przyjąc stałą pozycję

Czekoladko, gratuluję zdrowej córeczki (chociaż u Ciebie udało mi się przepowiedziec dobrze płec ) I cieszę się, że się przekręciła.

Ulika, super wieści, gratuluję zdrowego kawalera

Ps. zdążyłam jeszcze przed zasiedzeniem Tż-ta zescanowac buzieńkę
Jutro reszta

Dobranoc Kochane
Cudowne wiadomości , bardzo się cieszę, że taki zdrowy i duży chłopczyk Wam rośnie. I jest śliczny .

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-17, 22:36   #4142
Karolinak82
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2009 - "dziewiec miesiecy stwarzania malego swiata"c

Cytat:
Antoś jest przecudny, brykał sobie w brzuszku jak mały kucyk. A to poziewał trochę, a to główką kręcił i oczywiście nogi na główce co chwilkę miał, aż w pewnym momencie ze stópek utworzyła się nad czółkiem kokardka. No taki słodziuchny jest, a przede wszystkim zdrowy jak rybka
Stópka 4 cm.
Waży 770 g
Poza tym jest większy/starszy o 2,5 tygodnia. Pani dr zastanawiała się nawet czy we wcześniejszym cyklu nie zaszłam w ciążę i na moim miejscu brałaby pod uwagę trochę szybszy poród lub mega dużego kawalera
Jutro wkleję scany i screeny, na których (my to wiemy i widzimy) jest podobny do Bartusia jak dwie krople wody. Identyczne maja buzieńki, nosek taki "przyklejony" i usteczka
Niezapomniane uczucie zobaczyc swoje dziecko na 4d, podglądac jak się rusza, wierci, układa, zeby było mu wygodnie. Po prostu rewelacja

Antoś ma położenia dowolne, tzn teraz jest główką w dół, ale ma jeszcze troszkę miejsca i moze się przekręcic. Ok 30 tc powinien juz przyjąc stałą pozycję
Jaki słodki Maluszek:ehem : Super że tak sobie poszalał i mogliście go spokojnie podejrzeć...: jupi: no i najważniejsze że zdrowy kawaler rośnie w Twoim brzuszku

---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ----------

ahhh no i zapomnialam Wam powiedzieć, że zastalam Panią od Pepco...oczywiście nic się nie zmieniło i paczka nie odnalazła się...więc powiedziałam Pani że w takim razie nie pozostaje mi nic innego jak zgłosić na policję przywłaszczenie mienia oraz skargę do dyrekcji Pepco, by coś z tym zrobili i by takie sytuacje się nie powtarzały...Pani się chyba nie przejęła za bardzo...stwierdziła, że jest jej bardzo przykro, ale nic nie może zrobić, że rozumie moje zdenerwowanie...bla bla bla...i jeśli bym ją potrzebowała to zawsze jest chętna by pomóc (jakoś nie wierzę)... i tak skończyła się póki co rozmowa z Panią...teraz będę działać w stronę dyrekcji Pepco i kuriera....

Później wstąpiłam do Rossmanna i nabyłam sobie chłodzący krem na opuchnięte i zmęczone nogi Perfecta Mama...może coś pomoże na te moje opuchnięte łydki...żel do buźki...i jedną z moich ulubionych herbatek...truskawka ze śmietaną

A i będąc u Rodziców zabrałam płytę z koncertami Mozarta...teraz Zuzia będzie słuchać nowych melodii i bajkę księżniczka na ziarnku grochu na CD (to na dni jak nie będę miała siły jej czytać)

Edytowane przez Karolinak82
Czas edycji: 2009-04-17 o 22:37
Karolinak82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-17, 22:37   #4143
Miramej
Zakorzenienie

Ja uciekam, do jutra

H. MacLeod

.
Stary 2009-04-17, 22:46   #4144
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
[/COLOR]ahhh no i zapomnialam Wam powiedzieć, że zastalam Panią od Pepco...oczywiście nic się nie zmieniło i paczka nie odnalazła się...więc powiedziałam Pani że w takim razie nie pozostaje mi nic innego jak zgłosić na policję przywłaszczenie mienia oraz skargę do dyrekcji Pepco, by coś z tym zrobili i by takie sytuacje się nie powtarzały...Pani się chyba nie przejęła za bardzo...stwierdziła, że jest jej bardzo przykro, ale nic nie może zrobić, że rozumie moje zdenerwowanie...bla bla bla...i jeśli bym ją potrzebowała to zawsze jest chętna by pomóc (jakoś nie wierzę)... i tak skończyła się póki co rozmowa z Panią...teraz będę działać w stronę dyrekcji Pepco i kuriera....

Później wstąpiłam do Rossmanna i nabyłam sobie chłodzący krem na opuchnięte i zmęczone nogi Perfecta Mama...może coś pomoże na te moje opuchnięte łydki...żel do buźki...i jedną z moich ulubionych herbatek...truskawka ze śmietaną

A i będąc u Rodziców zabrałam płytę z koncertami Mozarta...teraz Zuzia będzie słuchać nowych melodii i bajkę księżniczka na ziarnku grochu na CD (to na dni jak nie będę miała siły jej czytać)
hmmm dzwina ta pani skoro wogóle się nie przejęła
Mam nadzije, ze skargi do dyrekcji i na kuriera coś dadzą
Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Ja uciekam, do jutra
dobranoc kolorowych snów

Ja tez spadam! paaa

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-17, 23:26   #4145
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
Stópka 4 cm.
Waży 770 g

Unholy śliczny kawaler i super, że wszystko jest w porządku, bo to najważniejsze
Nie zapomnij jutro o zdjęciach.

Cytat:
ahhh no i zapomnialam Wam powiedzieć, że zastalam Panią od Pepco...oczywiście nic się nie zmieniło i paczka nie odnalazła się...więc powiedziałam Pani że w takim razie nie pozostaje mi nic innego jak zgłosić na policję przywłaszczenie mienia oraz skargę do dyrekcji Pepco, by coś z tym zrobili i by takie sytuacje się nie powtarzały...Pani się chyba nie przejęła za bardzo...stwierdziła, że jest jej bardzo przykro, ale nic nie może zrobić, że rozumie moje zdenerwowanie...bla bla bla...i jeśli bym ją potrzebowała to zawsze jest chętna by pomóc (jakoś nie wierzę)... i tak skończyła się póki co rozmowa z Panią...teraz będę działać w stronę dyrekcji Pepco i kuriera....

Nie no, to jakieś jaja są normalnie

I co nie ma mocnych na takie złodziejstwo, szok.
ciekawe co Ci odpisze dyrekcja i co powiedzą na Policji

---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ----------

Idę spać i ja, bo już oczka mi się same zamykają po pracowitym dniu

nawet zaczęłam ziewać na widok tej ziewającej buźki

Pa.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png

eleeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-17, 23:43   #4146
mirika
Rozeznanie

Cytat:
U nas niestety dzisiaj i jutro brzydsza pogoda i dopiero od niedzieli słoneczko. Jakies deszcze zapowiadali
Mi to nawet tak bardzo nie przeszkadza, ale jutro jest 200-lecie bitwy pod ... i będzie rekonstrukcja bitwy. Od dzisiaj rozbijają się tu obozowiska Armii Polskiej i Austriackiej. Kilkanaście Pułków, Batalionów, armaty i w ogóle super to wygląda. Wszystko jest stylizowane na tamte czasy. Musztra, cwiczenia, formowanie i defilada obozu. No i sama bitwa ekstra. Budują chaty ze słomy (potem w czasie walki wojska je palą), strzelają. Po prostu tak jak to było 200 lat temu
Juz raz był taki zjazd kilka lat temu, bardzo nam się podobało. A teraz Bartuś jest większy, więc w ogóle będzie zainteresowany

Dlatego bym chciała, żeby pogoda dopisała i chociaż nie padało, żeby możnabyło to wszystko obejrzec.Ale zobaczymy - na pogodę nie mamy wpływu
ja też lubię takie rekonstrukcje

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
dziś nasza 3 rocznica ślubu a mąż jak na złość pracuje długo bo wyjechał ok 4 rano i nie wiadomo kiedy wróći a nie zapowiada się szybko, niestety. i zostałam z Amelką no i z wami na szczęście - bo nie wiem co bym wtedy robiła
wszystkiego naj

Cytat:
Jestem już, dziewczynki

W poniedziałek rano idę na glukozę 75 g, lekarz powiedział, że jak po 2 godzinach będę miała przekroczone choćby o 1, to mam od razu przyjść. A myślałam, że się wykręcę .

Poza tym wszystko dobrze, ciśnienie OK, przez 5 tygodni przytyłam 1,85 kg, serduszko pięknie bije , Mały na wizytę ułożył się na prawą stronę, choć zwykle woli lewą .

Następna wizyta w trybie normalnym za 4 tygodnie, do zrobienia morfologia i badanie moczu.

A za chwilę nadrobię co napisałyście, jak mnie nie było
super cieszę się i trzymam kciuki za kolejne badania

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Zobaczcie co pisza o tych nienasyconych kwasach tłuszczowych:

OMEGA-3 A CIĄŻA I KARMIENIE PIERSIĄ
Omega-3 a ciąża
Dla kobiety w ciąży bardzo ważne jest dostarczanie organizmowi odpowiednich ilości kwasów omega-3, gdyż zapotrzebowanie na nie w związku z rozwijającym się płodem jest znacznie podwyższone.
Właściwa proporcja miedzy spożyciem kwasów omega-3 a omega-6 zabezpiecza przed przedwczesnym porodem.
Stwierdzono, że dzieci kobiet, które uzupełniały swoją dietę w ciąży kwasami omega-3 (pasta wg przepisu dr Budwig) wykazują wyższy poziom inteligencji od innych swych rówieśników aż o 19 %.
Przypuszcza się że, jedną z przyczyn depresji poporodowej jest drastyczny spadek poziomu kwasów omega-3 w organizmie, w związku z przekazywaniem ich do płodu (z omega-3 produkowane są m.in. hormony szczęścia - serotonina i dopamina)
Omega-3 i karmienie piersią.
Naukowe badania pokazują, że kobiece mleko jest bardzo bogatym źródłem kwasów EPA i DHA, które jak już wiemy konieczne są m. in. do prawidłowego rozwoju mózgu i całego układu nerwowego rozwijającego się niemowlęcia. Oczywiście poziom tych kwasów w mleku kobiecym zależy od spożywanych przez nią pokarmów. Może się wahać od 0,05-1,9 % (dane za Portalem Farmaceutyczno-Medycznym).
Mleko krowie nie zawiera ani EPA ani DHA!!!
Naukowo stwierdzono również (niezależnie od badań nad omega-3), że długie karmienie piersią również wpływa na wzrost inteligencji dziecka oraz jego prawidłowy rozwój emocjonalny. Posiadając wiedzę o omega-3 możemy łatwo wytłumaczyć dlaczego tak się dzieje. Inne korzyści, jakie płyną dla karmionego piersią noworodka i niemowlaka to zmniejszenie ryzyka alergii.
Żródło: http://www.olejlniany.zdrowe-produkt....php?go=omega3
ja biorę witaminy z DHA i branie ich jest zalecane też po porodzie

Cytat:
Napisane przez WrednaAfrodyta Pokaż wiadomość
Dziewczyny załączam zdjęcie mojego brzuszka w nowym stroju kąpielowym w 21 tygodniu
ale z ciebie laska ...super wyglądasz

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
A ja już po depilacji narazie tylko fredkę ogoliłam nogi w nastepnej kolejności.
Dziewczyny ja nie wiem jak to będzie pozniej z tą depilacją. Ile sie dzisiaj musiałam nagimnastykować... lusterko jakieś takie małe, brzuch wszystko przysłania
Z każdej strony podchodziłam, wykręcałam nogi...ale w koncu sie udało
a myślałaś o depilacji woskiem ...u mnie zdaje to egzamin

Cytat:
Co powinnaś jeść, gdy karmisz piersią:
- Jedz mniejsze porcje, ale często
- Pij dużo płynów - ok 2,5 - 3l na dobę. Najlepiej niegazowaną wodę, mleko, soki owocowe i warzywne.
- Jedz dużo białka - chude mięso i wędliny, ryby, jaja, mleko oraz wszystkie jego przetwory.
- Jedz warzywa i owoce - pomidory, marchew, dynie, fasolkę szparagową, selery i buraki. Z owoców najlepsze są borówki, jeżyny, maliny, brzoskwinie, nektarynki, winogrona, śliwki oraz jabłka.
- Pieczywo pełnoziarniste, kasze i płatki
- Tłuszcze roślinne
- Poprawiające trawienie zioła - koperek, tmianek, bazylia, natka pietruszki, cynamon i sok z cytryny.
można śliwki

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
super zgrabny brzusio i mamaprawie jak sloneczny patrol hehe!!!

Dziekuje wszystkim mamom za trzymanie kciukow!!!!!ja juz po wizycie i chyba te wasze kciuki zadzialaly!!!
Najwazniejesze ze dzidzia zdrowa i rosnie fajnie......chociaz wedlug usg ma 23t3d a wedlug OM skonczony 25tc, ale lekarz powiedzial ze widocznie moje malenstwo bedzie mniejsze.....
i UWAGA : dzidziol obrocil sie i teraz ma głowke na dole, a te kopniaki to jednak boksowanie hehe!!!
dzieki temu poznalam kto we mnie mieszka
otóż moj brzuszek zamieszkuje mała Weronika
nareszcie moge mowic do brzuszka po imieniu!!
to super i gratuluję córki

udało mi się w końcu nadrobić zaległości ...a teraz uciekam spać ...miłej nocki wam życzę

mirika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-17, 23:47   #4147
Ulcia2512
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to Ulcia2512
Thumbs down Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2009 - "dziewiec miesiecy stwarzania malego swiata"c

Dobry wieczor i jednoczesnie kolorowych snow.
Gratuluje udanych wizyt i zdrowych dzieciaczkow. U mnie najblizsza za 2 tygodnie. I slicznych zakupow tez gratuluje, ja na razie troche zwolnilam tempo.
Spokojnej nocy mamusie.
ps. Groszek tez was pozdrawia kopniaczkiem.

108,6-106-105-104-102,5-101-100.2-99-98,8-97,7-96-95-94-93-92-91-90-89-88-87-86-85-84-83-82-81-80-79-78-77-76-75-74-73-72
Ulcia2512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-18, 07:41   #4148
eleeri
Zakorzenienie

Dzień dobry, czyżbym była 1

Cosik spać nie mogłam, jestem już wyprysznicowana , nasmarowana różnymi mazidłami i wściekle głodna.

Pranie już godzinkę się pierze, bo zapowiada się u mnie piękna pogoda.

Lecę coś zjeść, bo padnę.

Stary 2009-04-18, 08:06   #4149
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość

i ja i Anka jeszcze tak dużo miała z tego co mi gdzieś świta, a pomyślec ze moja koleżanka broni się rękoma i nogami żeby mieć jaknajmniej usg, bo gdzieś jej mamie utkwiło stare gadanie nt. szkodliwości.
A ja żyję od usg do usg

Przeglądałam na allegro wózki...mutsy na tapecie, i ja sie nie łapie już.Niektóre mają skrętną oś, niektóre kółka obrotowe, nazw tyle, czy to od kolorystyki zalezy tylko czy czym się to różni
czy wszytskie mają zamiennie barierke w spacerówce na taką "tackę plastikową" pomóżcie mi maniaczki i znawczynie sekretnego tematu
tak naprawdę to za wiele lat się okaże czy ultrasonografia ma jakis wpływ na zdrowie czy nie...
jak robili badania nad rtg też nie wiedzieli, ze są szkodliwe

ale co my byśmy dzisiaj zrobiły bez usg - ja umarłabym z ciekawości

Cytat:

Co do mutsy, to jest kilka typów
urban rider - skrętna oś, jeden rozmiar pompowanych kół
4rider - przednie kółka mniejsze i skrętne, pompowane
slider - podobny do 4rider, ale koła piankowe, przekładana rączka
transporter - większa gondola niż w innych modelach, koła piankowe. Chyba jako jedyny ma zwykłą regulację rączki (nie teleskopową)

To tak w skrócie. Co do tacki nie wiem
właśnie miałam to napisać, ale widzę, ze Unholy była pierwsza
też nie wiem o co chodzi z tą tacką?

Cytat:
Dziewczyny a jak u was z rozstępami? Ja smaruje się mustella a i tak zauwazylam na jednej piersi czerwone paski , zla jestem i chyba więcej nie kupię tego drogiego kremu
ja używałam Ziajki, a teraz Dax'a
zastanawiałam się nad Mustella, ale wszyscy dookoła mówili, ze kremy nie sa ważne tylko natłuszczanie i geny

Cytat:
Katarzynko ja tez masuje szorstką rekawicą , no ale podejrzewam ze rozstepy na biuscie mam bo w tydzien z rozmiaru c urosly mi do d, wiec bylo to nieuniknione...No trudno mały Tomuś wynagrodzi mi te niedogodności
tez masz TOMUSIA

Cytat:
hmmm...... a czujesz jakies kopniaki wyzej??? bo ja czuje mojego dzidziola tyle na dole , bardzo nisko.......moze raz na tydzien sie zdarzy ze rowniez na wysokosci pepka....i jednoczesnie na dole
czasami czuje pukanie lub kopanie z boku
zobaczymy.......wlasnie ide sie ubierac- tż mnie zawozi, ale nie czeka ze mna, bo ma robote w domu, wiec po mnie potem przyjedzie
ja musze jeszcze przed wizyta wejsc do rossmana po jakies kosmetyki do twarzy, zmienic pielegnacje bo mam same suche placki na pyszczku, jak nigdy!!
a może spróbuj cos aptecznego dla suchej skóry - ja polecam Avene

Cytat:
Dziewczyny załączam zdjęcie mojego brzuszka w nowym stroju kąpielowym w 21 tygodniu
piękny brzuszek i całkiem spory jak na 21 tydzień

Cytat:
Jak super!!!
Antoś jest boski i strasznie się cieszę, ze drowy jak rybka!
Jak czytałam co napisałaś to samo mi się uśmiechało ... oby jak najwięcej takich wieści ... i te rozmiary - imponujące
GRATULACJE

Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość
Dzień dobry, czyżbym była 1

Cosik spać nie mogłam, jestem już wyprysznicowana , nasmarowana różnymi mazidłami i wściekle głodna.

Pranie już godzinkę się pierze, bo zapowiada się u mnie piękna pogoda.

Lecę coś zjeść, bo padnę.
ja dzisiaj tez jakoś szybko się obudziłam i od jakiejś godzinki nadrabiam co tam naskrobałyście od wczoraj

miałam mieć dzisiaj wolny dzień, ale jakoś nie wyszło i będę musiała pojechać na ok 2 godzinki do pracy

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-18, 08:21   #4150
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
ja używałam Ziajki, a teraz Dax'a
zastanawiałam się nad Mustella, ale wszyscy dookoła mówili, ze kremy nie sa ważne tylko natłuszczanie i geny

miałam mieć dzisiaj wolny dzień, ale jakoś nie wyszło i będę musiała pojechać na ok 2 godzinki do pracy
Ja też kupiłam sobie Ziajkę i kilka innych mazideł na rozstępy, tylko zastanawiam się czy będąc w ciąży można ich uzywać

bo tylko na Ziajce pisze, że od 4 m-ca ciąży, a na pozostałych nic o ciąży nie pisze, a mają np. kofeinę.

Współczuję Ci, że musisz iść do pracy, ale 2 godz. szybko zlecą, ani się nie obejrzysz

Stary 2009-04-18, 08:29   #4151
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
super zgrabny brzusio i mamaprawie jak sloneczny patrol hehe!!!

Dziekuje wszystkim mamom za trzymanie kciukow!!!!!ja juz po wizycie i chyba te wasze kciuki zadzialaly!!!
Najwazniejesze ze dzidzia zdrowa i rosnie fajnie......chociaz wedlug usg ma 23t3d a wedlug OM skonczony 25tc, ale lekarz powiedzial ze widocznie moje malenstwo bedzie mniejsze.....
i UWAGA : dzidziol obrocil sie i teraz ma głowke na dole, a te kopniaki to jednak boksowanie hehe!!!
dzieki temu poznalam kto we mnie mieszka
otóż moj brzuszek zamieszkuje mała Weronika
nareszcie moge mowic do brzuszka po imieniu!!
yupi Gratuluję zdrowej córci

Cytat:
Napisane przez ulika Pokaż wiadomość
Witam cieplutko po długiej przerwie
Ostatniego marca miałam wizytę kontrolną i ... przekazuję gorące pozdrowienia wszystkim mamusiom i ich dzidziusiom od mojego SYNUSIA
Maluch rośnie w najlepsze, wszystko tj. serduszko, nerki, brzucho i inne ok tylko buźki nie chciał pokazać
Co do mnie to z szyjką nie jest źle, a to już dobrze Dostałam tabletki, bo lekarz stwierdził, że widzimy się tylko raz na 4 tyg i na wszelki wypadek trzeba działać. Do pracy już do końca ciąży nie wrócę i o dziwo jest mi z tym faktem bardzo dobrze
Szwagier oddał mi autko i teraz nadrabiam zaległości (rzecz jasna z umiarem) wożę się po rodzince i sklepach i właśnie dlatego jak wracam to padam i do kompka nie mam siły zasiąść.
Ściskam Was mocno i Wasze brzuszki
Tym razem gratulacje synka, też zdrowiutkiego

Cytat:
Napisane przez ainka11111 Pokaż wiadomość
WITAM WSZYSTKIE MAMUSIE
Ale mnie dawno u Was nie było Mam jednak nadzieję że brzuszki rosną i macie się dobrze

u mnie 29tc czuje się dobrze, chodze dalej do pracy zajmuję się domem i moją starszą córką i często brakuje mi czasu żeby włączyć laptopa, a najczęściej to wieczorem jak sobie wszystko porobię to nie mam już siły bo do pracy wstaję o 4.30 i padam ze zmęczenia

mam pytanie odnośnie krzywej cukrzycowej bo dziś odebrałam wynik piłam 50g glukozy przed miałam 66 mg a po 1 godzinie 130 mg czy może któraś się orientuje czy to w normie?

a i proszę napiszcie czy macie ruchliwe dzieci bo ja czasem sostaje do głowy z moim leniem czasem przez długie godziny nie daje znaku życia

a brzuszki wam czasem twardnieją?

a czy podczas mojej nieobecności były jakieś zmiany płci dzieci na kolejnych usg? nie wiem czemu ale łudzę się jeszcze czasem że mojej Weronisi coś tam wyrośnie między nogami. Może dlatego że w przypadku pierwszej córki w 8 miesiącu jej odpadł
Glukoza po obciążeniu 50 g glukozy jest do 140 czyli u Ciebie oki
Mój chłopczyk też raz bryka więcej raz mniej a brzuszek też mi twardnieje, a ginka powiedziała, że tak będzie jak dzidziol się przekręca lub pręży

Cytat:
Stópka 4 cm.
Waży 770 g

Czekoladko, gratuluję zdrowej córeczki (chociaż u Ciebie udało mi się przepowiedziec dobrze płec ) I cieszę się, że się przekręciła.

Ulika, super wieści, gratuluję zdrowego kawalera

Ps. zdążyłam jeszcze przed zasiedzeniem Tż-ta zescanowac buzieńkę
Jutro reszta

Dobranoc Kochane
Piękna chwila dla każdej mamusi - piękny zdrowy dzidziolek Super, że taki ruchliwy był. Macie śliczną pamiątkę

Cytat:
Jaki słodki Maluszek Super że tak sobie poszalał i mogliście go spokojnie podejrzeć... no i najważniejsze że zdrowy kawaler rośnie w Twoim brzuszku

---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ----------

Współczuję Ci tych perypetii z paczką

My dzisiaj przewozimy mebelki do pokoju Maćka, ale u nas pada deszczysko Pech normalnie nas dopadł.
To do poniedziałku brzuszki, bo przez weekend pewnie nie zajrzę

Zawsze trzeba mieć nadzieję na lepsze jutro...

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
magi77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-18, 08:40   #4152
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

czekoladka gratuluje córy

dziewczyny dzis mamy 100 dni do konca Z jednej strony sie ciesze a z drugiej przeraza mnie ten fakt :|

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-18, 08:42   #4153
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
czułam, że się obróci
Gratuluję córci Odczekałaś swoje żeby poznać płeć
warto bylo czekac........
ale jakos nie do konca wierze ze bedzie corka......bo ja caly czas czuje ze syn.....wiec sie nie nastawiam

Cytat:
Gratuluję zdrowej dziewczynki
Jak ja lubię czytać takie dobre wiadomości

Cytat:
Napisane przez ulika Pokaż wiadomość
Witam cieplutko po długiej przerwie
Ostatniego marca miałam wizytę kontrolną i ... przekazuję gorące pozdrowienia wszystkim mamusiom i ich dzidziusiom od mojego SYNUSIA
Maluch rośnie w najlepsze, wszystko tj. serduszko, nerki, brzucho i inne ok tylko buźki nie chciał pokazać
Co do mnie to z szyjką nie jest źle, a to już dobrze Dostałam tabletki, bo lekarz stwierdził, że widzimy się tylko raz na 4 tyg i na wszelki wypadek trzeba działać. Do pracy już do końca ciąży nie wrócę i o dziwo jest mi z tym faktem bardzo dobrze
Szwagier oddał mi autko i teraz nadrabiam zaległości (rzecz jasna z umiarem) wożę się po rodzince i sklepach i właśnie dlatego jak wracam to padam i do kompka nie mam siły zasiąść.
Ściskam Was mocno i Wasze brzuszki
supergratuluje synusia

Cytat:

superrrrrr!!! Gratuluję zdrowiutkiej CÓRECZKI ... świetnie ze się odwróciła! A że mniejsza to nic się nie martw - mój dzidz tez jest o 1,5 tyg młodszy
dziekuje to bedziemy mialy kruszynki......

Cytat:
No widzisz, mówiłam, że to mogą być rączki . Gratuluję córeczki .

wlasnie .....nie wiedzialam ze to raczki- a boskuje naprawde mocno-bylam pewna ze to kopniaki sa!!!

Cytat:

hhe no udało ci sie
a Antos cudowny

Cytat:
Napisane przez mirika Pokaż wiadomość

to super i gratuluję córki

Cytat:
tak naprawdę to za wiele lat się okaże czy ultrasonografia ma jakis wpływ na zdrowie czy nie...
jak robili badania nad rtg też nie wiedzieli, ze są szkodliwe

ale co my byśmy dzisiaj zrobiły bez usg - ja umarłabym z ciekawości

a może spróbuj cos aptecznego dla suchej skóry - ja polecam Avene

ja pytalam moja ciocie ktora jest lekarzem o usg-powiedziala ze wszystko co w nadmiarze szkodzi....
ale jezeli sa 3-4 usg na cala ciaze- ta trwaja dluzej i dokladniej
moje usg trwalo dluzej tylko na polowkowym, a tak to zawsze doslownie minutka-dwie!! skoro ginekolog robi na kazdej wizycie usg- to chyba az tak szkodliwe nie jest

a jesli chodzi o krem to kupilam Emolium!!

Wrocilismy wczoraj z tej pizzy o 2.00 w nocy!!
a dzisiaj juz od 7.30 na nogach jestem! i nawet czuje sie wyspana.....tylko pewnie wieczorem mnie zetnie

---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ----------

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość
yupi Gratuluję zdrowej córci

Cytat:
Napisane przez Gizmiatko Pokaż wiadomość
czekoladka gratuluje córy

dziewczyny dzis mamy 100 dni do konca Z jednej strony sie ciesze a z drugiej przeraza mnie ten fakt :|
dziekowac, dziekowac

Gizmo to pijemy!!

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-18, 08:47   #4154
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Cytat:
ale jakos nie do konca wierze ze bedzie corka......bo ja caly czas czuje ze syn.....wiec sie nie nastawiam

supergratuluje synusia

dziekuje to bedziemy mialy kruszynki......

wlasnie .....nie wiedzialam ze to raczki- a boskuje naprawde mocno-bylam pewna ze to kopniaki sa!!!

hhe no udało ci sie
a Antos cudowny

ja pytalam moja ciocie ktora jest lekarzem o usg-powiedziala ze wszystko co w nadmiarze szkodzi....
moje usg trwalo dluzej tylko na polowkowym, a tak to zawsze doslownie minutka-dwie!! skoro ginekolog robi na kazdej wizycie usg- to chyba az tak szkodliwe nie jest

a dzisiaj juz od 7.30 na nogach jestem! i nawet czuje sie wyspana.....tylko pewnie wieczorem mnie zetnie

---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ----------

dziekowac, dziekowac

Gizmo to pijemy!!
no to soczek albo gorącego mleczka bo tylko to nam wolno

UnholyOne nie no super masz te zdjecia z 3d moj mały to rece na buzi trzymał i nie chcial i wziasc z twarzy jak ogladalismy twarz dwa tygodnie pozniej jak jezdizlismy ogladac serduszko to sobie łapki na klatce piersiowej polozyl taki okropiczny jest nie dal sobie ani serca ani twarzy ! ehhhh ale na szczescie okazało ze wsio w normach

24,07 - nasza data ;]

udało sie -moj wykres
Stary 2009-04-18, 08:50   #4155
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
no to soczek albo gorącego mleczka bo tylko to nam wolno

to ja poproszę.........kakao!!! !

Dominika 04.11.2014
Stary 2009-04-18, 08:53   #4156
Agata R
Rozeznanie

GG do Agata R

czesc mamuski
troszke mnie tu nie bylo ale postaram sie powolutku wracac...
raczej nie nadrobie tego co juz napisalyscie...
ale chyba juz we wszystkich brzuszkach wiadomo kto siedzi...

u mnie tez wszystko dobrze, mimo zycia na wysokich obrotach i braku lezenia ktore mi zalecano wszystko jest bardzo dobrze. Majeczka rosnie i kopie, brzuch juz prawie wogole nie twardnieje

ściskam i zyczem slonecznego i milego weekendu
Agata R jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-18, 08:54   #4157
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
No to imprezka i to jeszcze przy sobocie

(w kuflach oczywiście mleko bądź kako z pianką )

Stary 2009-04-18, 08:59   #4158
Miramej
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny

Cytat:
Jakie słodziaki pierwszy bodziak the best...tata pewnie dumny

Cytat:
Wiecie co? To przechodzi ludzkie pojęcie , ukradli paczkę i jest im przykro . Powiedz jej jeszcze Karolina, że w internecie będzie aż huczało o "uczciwości" Pepco i pracujacych tam ludzi! Ale mnie to wkurza

Cytat:
super cieszę się i trzymam kciuki za kolejne badania
Dziękuję

Cytat:
Gizmiatko gratulacje , ale ten czas leci

Cytat:
No widzisz, jeszcze nie raz Cię Twoje dziecko zaskoczy

A ja bardzo bym chciała wiedzieć, jak tam Cass po wizycie

---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ----------

Cytat:
Napisane przez Agata R Pokaż wiadomość
czesc mamuski

u mnie tez wszystko dobrze, mimo zycia na wysokich obrotach i braku lezenia ktore mi zalecano wszystko jest bardzo dobrze. Majeczka rosnie i kopie, brzuch juz prawie wogole nie twardnieje

Agata bardzo się cieszę, że u Was wszystko dobrze

H. MacLeod

.

Edytowane przez Miramej
Czas edycji: 2009-04-18 o 09:41
Stary 2009-04-18, 09:03   #4159
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:

ciekawe tylko gdzie ma nozki schowane- skoro mnie nie kopie.....

Dominika 04.11.2014
Stary 2009-04-18, 09:08   #4160
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też kupiłam sobie Ziajkę i kilka innych mazideł na rozstępy, tylko zastanawiam się czy będąc w ciąży można ich uzywać

bo tylko na Ziajce pisze, że od 4 m-ca ciąży, a na pozostałych nic o ciąży nie pisze, a mają np. kofeinę.

Współczuję Ci, że musisz iść do pracy, ale 2 godz. szybko zlecą, ani się nie obejrzysz
ja właśnie wybierałam tylko te przeznaczone specjalnie na ciążę, a tu wybór nie jest za duży

wiadomo, ze co za dużo to nie zdrowo - faktycznie ja miałam trzy usg - jedno na potwierdzenie ciąży, genetyczne i połówkowe - te dwa ostatnie trwały ok pół godziny

Cytat:

nie wiem co to za kremik...

jeśli chodzi o pracę to rodzinka zapewniła mi pracę na sobotni poranek - tak o mnie dbają

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-18, 09:15   #4161
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Cytat:
to ja poproszę.........kakao!!! !
moze byc i kakao
Cytat:
No to imprezka i to jeszcze przy sobocie

(w kuflach oczywiście mleko bądź kako z pianką )
oczywiscie
Cytat:
Cześć dziewczyny ;cmok:

Wiecie co? To przechodzi ludzkie pojęcie , ukradli paczkę i jest im przykro . Powiedz jej jeszcze Karolina, że w internecie będzie aż huczało o "uczciwości" Pepco i pracujacych tam ludzi! Ale mnie to wkurza

Dziękuję

Gizmiatko gratulacje , ale ten czas leci

A ja bardzo bym chciała wiedzieć, jak tam Cass po wizycie

---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ----------

Agata bardzo się cieszę, że u Was wszystko dobrze
ano czas zapiernicza a nie leci !
Cytat:
ciekawe tylko gdzie ma nozki schowane- skoro mnie nie kopie.....
dzidzia ciebie oszczedza ale w naj mniej oczekiwanym momencie jak da tobie z kopa to sie zdziwisz ;p czego ci zycze ;p

24,07 - nasza data ;]

udało sie -moj wykres

Edytowane przez Gizmiatko
Czas edycji: 2009-04-18 o 09:16
Stary 2009-04-18, 09:42   #4162
Ania0104
Zakorzenienie

Dzień dobry
To nie jest normalne - ja już od 8 nie śpie - a przeciez dzisaij sobota!
Małż już na budowie a ja śniadanko dopeiro jem
Cytat:
ja biorę witaminy z DHA i branie ich jest zalecane też po porodzie

można śliwki
ja tez biorę takie witaminki ... Feminatal

A co do śliwek to nie wiem ... strasznie mnie zdziwiło że można
Cytat:
oczywiście kakao ...
Cytat:

a dzisiaj juz od 7.30 na nogach jestem! i nawet czuje sie wyspana.....tylko pewnie wieczorem mnie zetnie[COLOR="Silver"]
no to nieźle zaszalałas ... do 2 imprezować
Cytat:
Napisane przez Agata R Pokaż wiadomość
czesc mamuski

super, ze u Was wszystko ok!!! Zaglądaj do nas częściej!
Cytat:
jeśli chodzi o pracę to rodzinka zapewniła mi pracę na sobotni poranek - tak o mnie dbają

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2009-04-18, 09:43   #4163
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

co do srodkow na rozstepy ja polecam zwykła oliwke dla dzieci , najlepsze z rosmana Baby dream, tania i skuteczna poki co nie mam ani jednego rozstepu (wkleilam bym zdjecie brucha ale co sie obnazac bede) i na pewno mozna stosowac w czasie ciazy bo z natrlanych składnikow

24,07 - nasza data ;]

udało sie -moj wykres
Stary 2009-04-18, 09:57   #4164
Ania0104
Zakorzenienie

Ja w dalszym ciągu zapominam o smarowaniu się - chociaz dostałam od dziewczyn na urodziny Ziajkę ... no ale odpukać jak narazie rozstępów brak ... zreszta nie szukam ich

Lecę po psiaka na działkę - bo TZ go zabrał a gorąco takie i psina mi się uparzy ....

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2009-04-18, 10:05   #4165
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
co do srodkow na rozstepy ja polecam zwykła oliwke dla dzieci , najlepsze z rosmana Baby dream, tania i skuteczna poki co nie mam ani jednego rozstepu (wkleilam bym zdjecie brucha ale co sie obnazac bede) i na pewno mozna stosowac w czasie ciazy bo z natrlanych składnikow
A ja nie lubię oliwki , poza tym nie wszystkim służy . I dzidzia też nie będę oliwkować .

Cytat:
Ja w dalszym ciągu zapominam o smarowaniu się - chociaz dostałam od dziewczyn na urodziny Ziajkę ... no ale odpukać jak narazie rozstępów brak ... zreszta nie szukam ich
Ja się smaruję (od początku ciąży zrobiłam sobie "dzień dziecka" może 5 razy), ale 3 różnymi balsamami , na łydki i inne depilowane miejsca - Xerial 10, na brzuch i piersi - Ziajkę, a na resztę Nivea wygładzająca .

H. MacLeod

.
Stary 2009-04-18, 10:21   #4166
Karolinak82
Zakorzenienie

Dzień dobry sobotnio

U mnie coś dzisiaj nie zapowiada się na piękne słońce...chmury straszne i chłodno

Cytat:
To ja też piję soczek za Wasze zdrowie

Cytat:
ja tez biorę takie witaminki ... Feminatal
Jak byłam na 3D to lekarz zapytał mnie jakie witaminki biorę, powiedziałam mu że Prenatal Complex...więc stwierdził że powinnam brać właśnie normalny Prenatal plus Prenatal DHA, ponieważ on wpływa na mózg Maluszka...więc teraz biorę codziennie dwie tabletki

A tu z opakowania DHA:
Wpływ na rozwój dziecka
- Wspomaga rozwój mózgu oraz psychoruchowy i intelektualny rozwój dziecka
- Korzystnie wpływa na rozwój narządu wzroku i ostrość widzenia
- Poprawia funkcje poznawcze oraz koncentrację uwagi i zapamiętywanie
- Pozytywnie wpływa na funkcjonowanie układu immunologicznego
Wpływ na przebieg ciąży

- Korzystnie wpływa na poprawę nastroju po porodzie
- Jest ważny dla zachowania prawidłowego czasu trwania ciąży
- Wpływa na odpowiednią masę urodzeniową dziecka

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ----------

A dzisiaj Tż obiecał mi kino

Może polecicie jakiś film?
Stary 2009-04-18, 10:28   #4167
skierka1981
BAN stały

UnholyOne, śliczności i gratulacje oczywiście

Gizmiatko, gratulacje z okazji studniówki ja niestety swoją przegapiłam, a teraz to mi zostało ok 85 dni super normalnie nie mogę się doczekać

karolina, my też zastanawialiśmy się nad kinem na rocznicę, ale ciężko wybrać. ja lubię horrory to z chęcią bym poszła na "nienarodzony", ale mąż z chęcią o tym bokserze co rourke gra. więc chyba odpuścimy

Edytowane przez skierka1981
Czas edycji: 2009-04-18 o 10:30
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-18, 10:37   #4168
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

Hej mamusie

No i stało się...
Ostra anemia, nadciśnienie (już ta granica
90/140 czy odwrotnie...; jestem na lekach obniżających ciśnienie i z koncentracją u mnie ciężko )
Do tego ta cała opuchlizna... na szczęście białka w moczu nie mam...

Ale na L4 bedę już do końca.

Jeśli chodzi o dzidziusia... Posłuchaliśmy tylko serducha które ładnie biło bo maleństwo jest aktywne i lekarz stwierdził, że skoro tak jest to nie bedziemy go naswietlać... Zresztą we wtorek ide na USG połówkowe więc sobie pooglądam tego mojego słodkiego robaczka

Tak więc teraz odpoczywam i próbuje zbierać siły bo naprawdę jestem BARDZO słabiutka

Pozdrawiam Was gorąco...
Stary 2009-04-18, 10:45   #4169
Ulcia2512
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to Ulcia2512
Thumbs down Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2009 - "dziewiec miesiecy stwarzania malego swiata"c

Witam sobotnio i na razie slonecznie, ale u mnie to za pol godziny moze lac.
A w sumie to bez roznicy, bo i tak cala sobota i niedziela w pracy.znowu.
Gizmiatko gratulacje z okazji studniowki, moja za 21 dni.
Milego dnia Brzuchatki.
Pedze do pracy na"jedyne" 9 godzin.
Pozdrawiam
I gratuluje zdrowych malenstw.

108,6-106-105-104-102,5-101-100.2-99-98,8-97,7-96-95-94-93-92-91-90-89-88-87-86-85-84-83-82-81-80-79-78-77-76-75-74-73-72

Edytowane przez Ulcia2512
Czas edycji: 2009-04-18 o 10:46
Ulcia2512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-18, 10:45   #4170
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
karolina, my też zastanawialiśmy się nad kinem na rocznicę, ale ciężko wybrać. ja lubię horrory to z chęcią bym poszła na "nienarodzony", ale mąż z chęcią o tym bokserze co rourke gra. więc chyba odpuścimy
Właśnie też szukam i nic mnie nie powaliło na kolana...ja uwielbiam horrory ale teraz staram się a dużo ich nie oglądać, żeby się Dzidzia nie bała...raczej jakieś komedie, żeby się śmiała razem ze mną, a tu nic nie ma

Cytat:
Napisane przez adaikaka Pokaż wiadomość
Hej mamusie

No i stało się...
Ostra anemia, nadciśnienie (już ta granica
90/140 czy odwrotnie...; jestem na lekach obniżających ciśnienie i z koncentracją u mnie ciężko )
Do tego ta cała opuchlizna... na szczęście białka w moczu nie mam...

Ale na L4 bedę już do końca.

Jeśli chodzi o dzidziusia... Posłuchaliśmy tylko serducha które ładnie biło bo maleństwo jest aktywne i lekarz stwierdził, że skoro tak jest to nie bedziemy go naswietlać... Zresztą we wtorek ide na USG połówkowe więc sobie pooglądam tego mojego słodkiego robaczka

Tak więc teraz odpoczywam i próbuje zbierać siły bo naprawdę jestem BARDZO słabiutka

Pozdrawiam Was gorąco...
Uważaj na siebie i odpoczywaj jak najwięcej...dobrze że na L4 już jesteś

Z tym ciśnieniem masz podobnie do mnie...zawsze u gina mam powyżej 140, raz miałam 153/86, ale codziennie w domu mierzę i jest normalne, więc na razie nie mam leków, chyba że na co dzień by podskoczyło...muszę tego bardzo pilnować, bo nadciśnienie jest niebezpieczne zarówno dla mamy jak i maluszka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości