|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2009 - "dziewiec miesiecy stwarzania malego swiata"c
UnholyOne, super wieści
![]() Karolinak, ty to Kochana masz świętą cierpliwość do tego Pepco ...bardzo ciekawa jestem finału tej sprawy Cytat:
...a ja jeszcze siedzę z mokrymi włosamito ja też dołączam się z soczkiem ja brałam Feminatal a teraz kupiłam sobie Prenatal Cytat:
|
|
#4172 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2009 - "dziewiec miesiecy stwarzania malego swiata"c
Cytat:
ja ciśnienie też mam koło 150/90 ale tylko jak jesttem u gin - stres robi swoje, bo np mierzone po wizycie i ok |
|
|
|
|
#4173 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny włączcie sobie na TVP2 jeśli możecie...co prawda jest o bliźniakach..ale super program..."W łonie matki"
|
#4174 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a i przypomnialo mi sie jak mnie dzidzia 1 raz kopnela czy boksnela to poczulam z prawej strony-czyli wedlug tych teorii na dziewczynke ![]() Cytat:
wazne ze dzidzia zdrowa.......a mamusia musi sie oszczedzac!!! ---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- moja studniowa juz 24 kwietnia!!! wiec kochane szykuje sie kolejna imprezka
|
|
#4175 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, bo powinnaś już dawno siedzieć w domu, rozumiem, że można pracować w ciąży, ale w takim trybie? Mam nadzieję, że wszystko wróci do normy Cytat:
.Co prawda, to prawda ![]() Ej, tam. Mój też mnie kopnął pierwszy raz z prawej, i co?
|
|
|
#4176 |
|
Zakorzenienie
|
szybko was nadrobilam i zmykam.
Chciałam tylko UnholuOne powiedzieć że extra ma kawalera dla...Laurki ![]() Wizyta jak twierdze z opisu w pełni udana, bo Antoś nie spał i dostarczył wam wielu wrażeń.A ta matka się denerwowała. eh te mamy ![]() Jak my się dopatrywałyśmy podobieńcstwa to Mąż i szwagier się śmiali No i adaikaka, szkoda mi ciebie a to tak nagle wyskoczyło z tą ostrą anemia? nie miałaś wcześniej żadnych badań?zdrowiej i olej prace, bo widzisz ile dobrego z tego masz...
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#4177 | ||||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
witam kochane
![]() ja juz wczoraj nie mialam mocy pisac Cytat:
![]() powtorki z calego tyg sa dzis o 15.05 nawet fajny - a najlepszy vin diesel ![]() Cytat:
![]() ja ich nie jadlam jak karmilam na poczatku Cytat:
Antos bedzie przystojniacha ![]() Cytat:
anemia sie tak nie martw, ja w pierwszej ciazy tez mialam i bralam zelazo a po ciazy wszystko wrocilo do normy najwazniejsze, ze dzidzia zdrowa a ja Wam z tego wszystkiego zapomnialam napisac, ze odebralam wyniki i glukoza w normie tylko morfologie mam troche slaba, praktycznie wszystko ponizej normy, hemoglobina tez mi spadla i albo znow zaczyna mi sie anemia albo wroci do normy i mocz ok
|
|
|
#4178 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Mamusie
Nie wiem co sie dzieje z moim netem ale jeszcze nigdy tak wolno nie chodził ![]() Pół godziny sie probowałam połączyć z neostradą i Już mi ciśnienie podniosło...bo chiałam szybko wejść na wizaż a nie mogłam ![]() Miramejku, Kochana nic sie nie martw u nas ok Sto buziaków dla Ciebie i Kubusia Teraz czas na relacje z wczorajszej wizyty ![]() O dziwo wczoraj nie było kolejki, weszłam o 19,15 tak jak sie zarejestrowałam, nic nie musiałam czekać. Standardowo badanie na fotelu, szyjka ok. Wczoraj ginka niezle mnie wymacała, aż chwilami bolało. Chyba całą ręke wsadziła ale jakoś wytrzymałam...Potem waga... 3,5 kg do przodu od ostatniej wizyty (3 tyg. ) ![]() Pomiar ciśnienia, oczywiście w normie. Powiedziałam gince o tych obrzekach. Kazała kontrolować cisnienie, ograniczyc sól, brać Aspargin, leżeć z nózkami w gorze. Jeśli ciśnienie by podskoczyło wtedy może to byc pocatek zatrucia ciążowego (do szpitala od razu) ale same obrzeki o niczym nie świadczą, Poprostu sporo przytyłam i moje małe, krótkie nożki mają większy ciężar do dzwigania, stąd te obrzeki. ![]() Potem zrobiła USG. Kuba wielki i zdrowy. Pomierzyła wszystko po 2 razy, obejrzała brzuszek. Wszystko jest w jak najlepszym porządku. Mały jest o 2,5 tyg. wieszy, tak na 31 tydzien wychodzi. Głowkę ma mniej wiecej w terminie OM. Waży już 1650. Ginka mowi, że wod nadal dużo ale ciąża juz wieksza i może ich tyle być. Napewno sie nie zmniejszą. Pozatym mowiła, że z wielowodziem czesto dochodzi do wczesniejszych skurczy i rozpoczęcia porodu. Ale mam sie tym nie martwić bo dziecko jest duże i nawet jak sie wczesniej urodzi to nic sie nie stanie. Mam zrobic morfologie i badanie moczu. Następna wizyta 11 maja ![]() Zaraz poczytam co tam popisałyście P.S. Fajny program leci na dwójce, o ciąży i bliźniętach.
|
|
#4179 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cass to super
mowilam Ci, ze wszystko bedzie ok a obrzeki sa normalne jak sie przytyje w ciazy
|
|
#4180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Buziaki odwzajemniamy .Wygląda na to, że niepotrzebnie się zamartwiałyśmy, ale jak to czasem mówi mój Małż "Dzień bez martwienia się dniem straconym" . Bardzo się cieszę, że takie dobre wieści usłyszałaś i że żadnego zatrucia nie ma, a tym bardziej szpitala i nie wiem, co jeść, bo wszystko jakieś takie podejrzane mi się wydaje w związku z tym cukrem .
|
|
|
#4181 |
|
Zakorzenienie
|
32 sztuki mamy Karolinak82 (Karolina, 26l, Poznań) --------------------------- t.p. 01.07.09 - Zuzia megi b (Magda, 27l, świętokrzyskie) ------------------------------- t.p. 01.07.09 - Amelka aha9 (Aśka, 25l, lubuskie) -------------------------------------------- t.p. 01.07.09 - Maja lub Tymon / Michał eleeri (Aśka, 31l, małopolska) --------------------------------------- t.p. 01.07.09 - Mateusz p4w (Ola, 26l, Szczecin) ----------------------------------------------- t.p. 02.07.09 - Tomek / Michaś Cassandra23 (Beata, 26l, lubelskie) --------------------------- t.p. 03.07.09 - Kubuś marica5 (Marika, 23l, Chełmn) ----------------------------------- t.p. 04.07.09 - Martynka annamaria80 (Ania, 29l, Anglia) ------------------------------ t.p. 06.07.09 - Dawid / Sebastian musicman (Małgosia, ??l, łódzkie) ------------------------------ t.p. 08.07.09 - Bianka ainka11111 (???, ?? l, ...) --------------------------------------- t.p. 11.07.09 - Weronika skierka (Teresa, 27l, podlaskie) ------------------------------------ t.p. 12.07.09 - Amelka Truheart (Ola, 27l, Łódź) ------------------------------------------ t.p. 13.07.09 - Adaś jusali (Alicja, 20l, warm.-mazurskie) ----------------------------- t.p. 13.07.09 - ??? lub ??? erysipelothrix (Martyna, 29 l, ...) ------------------------------ t.p. 15.07.09 - Igor / Wiktor Svinecka (Ania, 25l, Szczecin) ------------------------------------ t.p. 18.07.09 - Marcel Ania0104 (Ania, 26l, podkarpacie) ------------------------------- t.p. 19.07.09 - Dawid / Bartek miniusia91 (Asia, 18l, Łódź) ------------------------------------- t.p. 19.07.09 - Nina arinitti (???, 37l, Warszawa) --------------------------------------- t.p. 19.07.09 - ??? lub ??? Finka09 (???, ?? l, ...) --------------------------------------------- t.p. 20.07.09 - ??? magi77 (Marta, 31 l, mazowieckie) -------------------------------- t.p. 22.07.09 - Maciek bibi23 (???, ?? l, ...) ------------------------------------------------- t.p. 22.07.09 - ??? lub ??? katarzynka00 (Kasia, ?? l, ...) ---------------------------------- t.p. 24.07.09 - Laura agga19851985 (Agnieszka, 24l, ...) -------------------------- t.p. 24.07.09 - Filip majka versace (Beata, 31l, Manchester) ---------------------- t.p. 25.07.09 - Adrianek chrupcio (???, ?? l, ...) ----------------------------------------------- t.p. 25.07.09 - Jagódka mariolasl (Mariola, 34l, UK) --------------------------------------- t.p. 26.07.09 - Antonio mirika (Magda, 28l, Warszawa) ------------------------------------ t.p. 26.07.09 - Jaśmina Gizmiatko (Kasia, 25l, śląskie) ----------------------------------- t.p. 27.07.09 - Nataniel Wojtusia (???, ?? l, ...) ----------------------------------------------- t.p. 27.07.09 - Oliwia kasiuuulka (Kasia, 23l, Warszawa) ----------------------------- t.p. 27.07.09 - Andrzej evamoni (Ewa, 35l, Niemcy) --------------------------------------- t.p. 28.07.09 - Emilia nastyeddy (???, 22l, Wlk Brytania) ------------------------------t.p. 31.07.09 - ??? i ??? |
|
|
|
#4182 |
|
Zakorzenienie
|
25 sztuk mamy czekoladka21 (Ania, 26l, śląsk) -------------------------------- t.p. 01.08.09 - Weronika frida110 (Aśka, ?? l, ...) ---------------------------------------------- t.p. 01.08.09 - ??? lub ??? Miramej (Jola, 32l, 3-miasto) ------------------------------------- t.p. 02.08.09 - Kuba anusia_82 (Ania, 26l, 3-miasto) --------------------------------- t.p. 03.08.09 - ??? elita343 (Ela, 29l, Wrocław) --------------------------------------- t.p. 03.08.09 - Maja lub Filip Nikka1221 (Małgosia, 25l, Niemcy) ----------------------------- t.p. 04.08.09 - Liliana / Maja lub Leo / Max czarnolaska(???, ?? l, ???) --------------------------------------- t.p. 06 .08.09 - ??? ulika (Magda, 27l, Śląsk) --------------------------------------------- t.p. 10.08.09 - ??? kamilka (Kamila, 22l, małopolska) ------------------------------ t.p. 10.08.09 - ??? UnholyOne (Ola, 29l, mazowieckie) ---------------------------- t.p. 12.08.09 - Antoś Syla39 (Sylwia, 29 l, Norwegia) ----------------------------------- t.p. 12.08.09 - ??? AnnGe (Anna, 26l, dolnośląskie) ---------------------------------- t.p. 13.08.09 - Kalinka lenusia25 (Marlena, 26l, Poznań) ------------------------------- t.p. 13.08.09 - Wiktoria lub Alex viki_22_83 (Ania, 25l, Świdnik) -------------------------------- t.p. 16 .08.09 - Gabriel Ulcia2512 (Ula, 27l, UK) ------------------------------------------ t.p. 17.08.09 - ??? IwonkaAnna83(Iwona, ?? l, podkarpacie) ------------------ t.p. 18.08.09 - ??? lub ??? Agata R (Agata, 23l, ...) --------------------------------------------- t.p. 19.08.09 - Maja iwona.sz2403 (Iwona, 26l, Tychy) ---------------------------- t.p. 20.08.09 - ??? zioła (???, ?? l, ...) ----------------------------------------------------- t.p. 22.08.09 - ??? lub ??? WrednaAfrodyta (???, 21l, Warszawa/Ostrołęka) -------- t.p. 25.08.09 - Tomuś marysia_258 (Iza, 25l, Kielce) ---------------------------------- t.p. 25.08.09 - Antonina Sweet_21 (Arleta, 23l, Irlandia) ---------------------------------- t.p. 27.08.09 - Łucja lub ??? Adaikaka (Aneta, 22l, Kraków) --------------------------------- t.p. 27.08.09 - ??? lub ??? cashmeree (Sylwia, 26l, Wolsztyn) --------------------------- t.p. 28.08.09 - Dawid aromatyzowana(???, ?? l, ???) ------------------------------ t.p. 29.08.09 - Lena lub Szymon ![]() Kto w nas mieszka ??? Chłopcy 26 : 17 Dziewczynki------------------------------------------------------------------------------- gooha3 [*]
mountain [*] serafia11 [*] agagmm23 [*] Malga19 [*] [*] |
|
|
|
#4183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Kuba rzeczywiście wielki...
|
|
#4184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a to ze mozesz urodzic wczesniej to chyba lepiej dla ciebie- nie bedziesz musiala sie juz meczyc.....skoro lekarka powiedziala ze dzidzia juz duza.....
|
|
#4185 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
a ja mam dzis rowno 100cm w pasie
co tydzien kilka cm przybywa heh
|
|
#4186 |
|
BAN stały
|
Cass, super, że wszystko ok
zła jestem bo mąż miał szybciej dziś z pracy wrócić i już planowałam wypad na miasto gdzieś posiedzieć a tu ( tak pewnie hormony...)
|
|
|
|
#4187 |
|
Zadomowienie
|
Witam Mamusie!!
Czekoladko gratuluje córeczki! Ulika gratuluje synusia!! Dziękuje jeszcze raz za komplementy Wczoraj TŻ mnie bardzo zdenerwował i pół nocy nie mogłam spać bo jak już się uspokoiłam to Mały tak się rozbrykał że nie dał mi spać-chyba też się zdenerwował. A poszło o to że zaplanowaliśmy wyjazd na mazurki i najpierw mieliśmy jechać sami-chciałam sobie odpocząć itp Pozniej okazalo się że jadą z nami znajomi(to już wiadomo że Tż i ten znajomy beda pili alkohol), a teraz okazalo się ze jedzie jeszcze jedna para ktorej nie znam...Jestem wsciekla i nie chce juz jechac w ogole bo mial to byc kameralny wyjazd, mialam sobie odpoczac a teraz to bedzie po prostu libacja....
|
|
#4188 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
czasami brak słówuciekam na razie bo oczywiście zakupy muszę sama zroić... Edytowane przez skierka1981 Czas edycji: 2009-04-18 o 14:28 |
|
|
|
|
#4189 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
TZ przez caly tydzien pracuje do poznej nocy ![]() i w sumie cala ciaze jestem sama ide z malym na spacer
|
|
|
#4190 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
dzięki, widać taki nasz los ![]() ale przynajmniej nie gadasz do siebie tylko masz jeszcze jednego szkraba a ja do Amelki, ale wdzięczny z niej słuchacz (w sumie nie ma innego wyjścia) a ostatnio to daje mi nieźle popalić, trasznie ruchliwa jest - oczywiście nie narzekam ![]() ok spadam bo na te zakupy jadę i wyjechać nie mogę... |
|
|
|
|
#4191 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzięki mamuśki za dobre słówka
No teraz już na pewno bardziej skupię się na sobie niż na innych rzeczach ![]() Cytat:
Cytat:
Teraz nie mam już stałego dostepu do neta, ale jak bede u rodziców to bede do Was zaglądać. Trzymajcie się zdrowo |
||
|
|
|
#4192 | ||
|
Zakorzenienie
|
ALE TU dzisaij pustki
![]() Adaikaka cieszę się że z małym wszystk ok! A Ty odpoczywaj ile mozesz!!! Musisz nabrać sił!!! Z tym ciśnieniem to dziwne - dostałaś tabletki na obnizenie - a mi ginka kazała mierzyc sobie w domu i sprawdzać ... a tez miałam 139/87 ... co lekarz to inne zalecenia ![]() Cass Ale z Kubusia już duży kawaler ![]() Cytat:
Cytat:
Nie martw się moze akurat będzie fajnie ...
|
||
|
|
|
#4193 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ech faceci widocznie tż mysli o sobie zeby sie dobrze bawic- zamiast o was........ale postaw na swoim!!! ja przez 3 godziny mialam zajecie.......sprzatalam gruz i odkurzalam pyl, potem mylam podlogi........mama jeszcze sprzata!!! mam nadzieje ze tego typu remont to juz ostatni- mam na mysli walenie tynku i dziur w scianach...... teraz czuje jak mnie krzyz napieprza.......chyba za duzo sie przemoglam
|
|
#4194 |
|
Zadomowienie
|
No i postawie na swoim i po prostu nigdzie nie pojadę..Niech sobie jedzie sam jak chce...Ehhhh
|
|
#4195 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, mam nadzieję, że moje po 75 g też mnie nie zawiodą Gratulacje ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() UnholyOne, gdzie jesteś?
|
|
|
#4196 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() rozpychają się nam dzidzie ![]() A teorie nie potwierdzone ![]() Ja też nie oglądam, nie lubię się denerwować na własne życzenie uważam, że dość stresu mam na codzień, żeby jeszcze sobie go dodawać wieczorami w domu ![]() Cytat:
Mi by było szkoda kasy wolałabym zaczekać aż same urosną ![]() Tak się zastanawiam, na Twoimi wynikami, przecież łykasz te tabletki dla ciężarnych, a morfologię masz słabą ![]() Cytat:
Cytat:
![]() a Marcel i Eryka my
|
|
|
#4197 |
|
Zadomowienie
|
Miramej niestety jestem pewna że będzie
|
|
#4198 |
|
Zakorzenienie
|
Unholy pewnie zajęta weekendowo
![]() była wczoraj o 23, pewnie wpadnie z wieczorka jak nie to będziemy się do niej dobijać na komórkę
|
|
#4199 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ---------- W takim razie ja bym na Twoim miejscu nie pojechała Cytat:
|
|
|
#4200 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a z tym kopaniem z prawej strony ze niby dziewczynka to tak tylko mi sie przypominalo........ze jak pisalam na forum ze poczulam 1 ruchy z prawej strony to ktoras z was mamusiek napisala ze to moze dziewczynka ![]() ale tyle w tym prawdy ile z kalendarza chinskiego- jednym sie sprawdza, jednym nie.....
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:11.

, nasmarowana różnymi mazidłami
i wściekle głodna.

NIE LUBIĘ TROLLI

.
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

... wiem, wiem nie wszystko się zgadza z tym co mówiła pani doktor 

i nie wiem, co jeść, bo wszystko jakieś takie podejrzane mi się wydaje w związku z tym cukrem