Mamusie lipcowo-sierpniowe 2009 - "dziewiec miesiecy stwarzania malego swiata"czesc 3 - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-04-18, 17:31   #4201
viki_22_83
Raczkowanie

GG do viki_22_83
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2009 - "dziewiec miesiecy stwarzania malego swiata"c

Cassandra 23 jeśli chodzi o neo to radze Ci zrezygnować z niej bo tp. sa zwalnia ludzi i sie likwiduje ,przejmuje ją Orange i on przejmie też neo wiec bedzie gorszy bajzel niz jest teraz.

adaikaka dobrze ze dzidzi zdrowe oszczędzaj się trzymam za Ciebie kciuki

dzis probowalam skamerowac dzidziusia ale sie nie dał poszedł w kime ehhh a tak myslalam ze już cos zobacze od tej strony brzucha której z góry nie widac ehhh

GABRYŚ -mój mały mężczyzna - 5 latek
17. 08.2009

ALICJA mały motylek
16.07.2014
viki_22_83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-18, 17:37   #4202
Karolinak82
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2009 - "dziewiec miesiecy stwarzania malego swiata"c

Cytat:
Napisane przez WrednaAfrodyta Pokaż wiadomość
Dziękuje jeszcze raz za komplementy Wczoraj TŻ mnie bardzo zdenerwował i pół nocy nie mogłam spać bo jak już się uspokoiłam to Mały tak się rozbrykał że nie dał mi spać-chyba też się zdenerwował. A poszło o to że zaplanowaliśmy wyjazd na mazurki i najpierw mieliśmy jechać sami-chciałam sobie odpocząć itp Pozniej okazalo się że jadą z nami znajomi(to już wiadomo że Tż i ten znajomy beda pili alkohol), a teraz okazalo się ze jedzie jeszcze jedna para ktorej nie znam...Jestem wsciekla i nie chce juz jechac w ogole bo mial to byc kameralny wyjazd, mialam sobie odpoczac a teraz to bedzie po prostu libacja....
Ehhh Ci faceci...zawsze chociaż jedna z nas musi mieć ze swoim problem...dzisiaj chyba padło na Ciebie Nie przejmuj się ale nie daj się...powiedz ze chcesz spędzić spokojny czas tylko z nim...że potrzebujesz takiego wyjazdu a nie imprezy ze znajomymi

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
nie przejmuj sie ja tez sama
TZ przez caly tydzien pracuje do poznej nocy
i w sumie cala ciaze jestem sama
W zasadzie to tak jak ja...Tż jeszcze się nie wprowadził...co prawda spędza z nami tyle czasu ile się da, ale to nie to samo co mieć go cały czas...a tu czas leci

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
ja przez 3 godziny mialam zajecie.......sprzatalam gruz i odkurzalam pyl, potem mylam podlogi........mama jeszcze sprzata!!!
mam nadzieje ze tego typu remont to juz ostatni- mam na mysli walenie tynku i dziur w scianach......
teraz czuje jak mnie krzyz napieprza.......chyba za duzo sie przemoglam
Oj uważaj na siebie i nie rób za dużo...nie możesz się przemęczać, niech Tż pracuje a Ty ładnie nim steruj co ma zrobić

A ja właśnie czekam na Tżeta...poszedł do sklepu po coś dobrego dla mnie i Zuzi....i przywiózł mi dzisiaj piękny bukiet tulipanów mieliśmy iść do kina, ale to mi się jakoś nie chce bo nic mnie jakoś nie zachęca więc może coś wypożyczymy wesołego
Stary 2009-04-18, 17:38   #4203
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość
Dużo przedłużałaś?
Mi by było szkoda kasy wolałabym zaczekać aż same urosną

Tak się zastanawiam, na Twoimi wynikami, przecież łykasz te tabletki dla ciężarnych, a morfologię masz słabą

Jaka sama
a Marcel i Eryk
a my
1. przedluzylam sporo bo swoje mialam juz krociutkie - teraz mam za lopatki
kasy mi nie szkoda bo przedluzam u znajomej fryzjerki po kosztach a wloski sprowadzam sobie zza granicy sciete od dzieci
tylko jak pierwszy raz w zyciu przedluzalam wlosy to zaplacilam kupe kasy bo 2000zl ale wtedy nie mialam takich fajnych kolezanek, no i akurat wtedy auto sprzedalam wiec bylo mnie stac
teraz robie to naprawde za grosze

2. co do wynikow, tabletki tabletkami, kazda ciezarna je lyka a jednak wiele kobiet ma anemie w ciazy itp....wiec tabletki duzo nie zmieniaja chyba
ale czuje sie ostatnio slabiej, chyba gorzej sie odzywiam i w ogole duzo stresow i to pewnie dlatego

3. no tak co ja bym bez Was zrobila no i moich malych facecikow
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-18, 17:42   #4204
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość

Oj uważaj na siebie i nie rób za dużo...nie możesz się przemęczać, niech Tż pracuje a Ty ładnie nim steruj co ma zrobić

A ja właśnie czekam na Tżeta...poszedł do sklepu po coś dobrego dla mnie i Zuzi....i przywiózł mi dzisiaj piękny bukiet tulipanów mieliśmy iść do kina, ale to mi się jakoś nie chce bo nic mnie jakoś nie zachęca więc może coś wypożyczymy wesołego
w tym sęk ze tż tez pomagal.....skonczyl jedno to chwycil sie gipsowania scian i ledwo co zaczal musial jechac na jakis pomiar do nowej knajpy- gdzie bedzie pracowal!!
nie wiem czy wam pisalam ze tż zmienil prace....

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-18, 17:42   #4205
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
wlasnie odpoczywam i tak juz zostanie do konca dnia........a pewnie szybko zasne bo dzisiaj tylko 5 godzin spalam
I to jest dobra decyzja

Cytat:
Fajnie

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-18, 17:48   #4206
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
no tak co ja bym bez Was zrobila no i moich malych facecikow
Własnie...gdyby nie Wy kobitki to u mnie nudno by było...sama mieszkam, jakoś tutaj znajomych jeszcze nie mam...na szczęście często mnie ktoś odwiedza...mogę zawsze do Rodziców jechać z nimi posiedzieć...Tż przyjeżdza tak często jak może...no i Zuzinke mam

Cytat:
w tym sęk ze tż tez pomagal.....skonczyl jedno to chwycil sie gipsowania scian i ledwo co zaczal musial jechac na jakis pomiar do nowej knajpy- gdzie bedzie pracowal!!
ja na początku ciąży też kończyłam remont mieszkanka...i Rodzina zakazała mi prac...przyjeżdzałam z nimi codziennie, lekkie rzeczy robiłam, a resztę Rodzice, brat i Tż w weekendy...a jeszcze zupełnie na początku miałam maly wypadek, kuzyn montował mi kuchnie i podał mi półkę na wino...i spadła mi na nogę...od razu strasznie spuchła, wielki obrzęk i krwiak...pojechaliśmy do szpitala i miałam pierwszy raz w życiu usg stopy musiałam 2 tygodnie o kulach chodzić bo doktor podejrzewał złamanie, ale na usg nie było tak dobrze widać jak na rtg....wtedy to już byłam zwolniona z wszelkich prac...jeżdziłam na mieszkanko i musiałam leżeć ale wspierałam wszystkich

GRATULACJE dla Tżeta Mój właśnie musi zmienić pracę by się do mnie wprowadzić ale nie jest tak łatwo w tym kryzysie

Edytowane przez Karolinak82
Czas edycji: 2009-04-18 o 17:58
Karolinak82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-18, 17:49   #4207
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
a ja mam dzis rowno 100cm w pasie
co tydzien kilka cm przybywa heh
a ja mam dalej 88 ... nic z tego nie kapuje ... od miesiąca mam tyle samo
Cytat:
ja przez 3 godziny mialam zajecie.......sprzatalam gruz i odkurzalam pyl, potem mylam podlogi........mama jeszcze sprzata!!!
mam nadzieje ze tego typu remont to juz ostatni- mam na mysli walenie tynku i dziur w scianach......
teraz czuje jak mnie krzyz napieprza.......chyba za duzo sie przemoglam
o kurcze! Nie zazdroszcze takiej pracy
Pewnie jeszcze nie raz będziesz musiała wyodkurzać
ale przystopuj troszkę

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-18, 17:49   #4208
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Fajnie

Uda mu się czasami mile mnie zaskoczyć
Stary 2009-04-18, 18:04   #4209
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

no u nas tez jeszcze w mieszkaniu czeka sprzatanie sypialni, kuchni i przedpokoju
ale TZ chyba wezmie sprzataczke bo ja sie juz ledwo ruszam
Stary 2009-04-18, 18:08   #4210
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
a ja mam dalej 88 ... nic z tego nie kapuje ... od miesiąca mam tyle samo
Gonię Cię , mam już 87 cm

Cytat:
Uda mu się czasami mile mnie zaskoczyć
Pamiętaj o tym, jak Ci podpadnie

H. MacLeod

.
Stary 2009-04-18, 18:36   #4211
ainka11111
Raczkowanie

Dziękuję bardzo za Wszystkie odpowiedzi na moje pytania jesteście kochane. Gratuluje Wszystkich udanych wizyt

Cass - jak miło Cię "widzieć" i dowiedzieć się że Mały tak szybko rośnie a ty masz się dobrze- gorąco Was pozdrawiam

adaikaka - dużo odpoczywaja a na anemię najlepszy jest mały kieliszeczek czerwonego wina najlepiej "Bycza Krew" to takie wytrawne winko. ja praktykuje oczywiście w malych ilościach i ostnio lekarz powiedział że dawno nie miał ciężarnej z taką morfologią
Stary 2009-04-18, 19:29   #4212
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Napisane przez ainka11111 Pokaż wiadomość
adaikaka - dużo odpoczywaja a na anemię najlepszy jest mały kieliszeczek czerwonego wina najlepiej "Bycza Krew" to takie wytrawne winko. ja praktykuje oczywiście w malych ilościach i ostnio lekarz powiedział że dawno nie miał ciężarnej z taką morfologią
prosze Cie...
nie polecaj takich rzeczy - juz raz byla tu dyskusja na ten temat
Stary 2009-04-18, 19:32   #4213
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
prosze Cie...
Popieram
Stary 2009-04-18, 19:41   #4214
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
W zasadzie to tak jak ja...Tż jeszcze się nie wprowadził...co prawda spędza z nami tyle czasu ile się da, ale to nie to samo co mieć go cały czas...a tu czas leci

jak miło
hmmm mój już mnie tak nie zaskakuje - muszę mu to wypomnieć
Cytat:
chyba nie pisałaś ... mam nadzieję, ze tą pracę to na lepszą zmienił
Cytat:
no u nas tez jeszcze w mieszkaniu czeka sprzatanie sypialni, kuchni i przedpokoju
ale TZ chyba wezmie sprzataczke bo ja sie juz ledwo ruszam
i ma racje! Po co masz sie przemęczać
Cytat:
Gonię Cię , mam już 87 cm

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-18, 20:04   #4215
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
prosze Cie...
Svinecka bardzo, ale to bardzo jestem Ci wdzięczna, że się odezwałaś i to napisałaś . Bo ja też napisałam, co myślę o takiej radzie, ale skasowałam, bo pomyślałam, że i tak tylko ja będę reagować, a po ostatnim obiecałam sobie, że dam sobie spokój, bo tylko się niepotrzebnie denerwuję .

H. MacLeod

.
Stary 2009-04-18, 20:23   #4216
skierka1981
BAN stały

na tej stronce znalazłam ciekawą informację (nie słyszałam) już wrzucam co i gdzie

tydzień 36
"dziecko osiąga wagę ok. 2800 g i mierzy 34 cm (46 cm z wyprostowanymi nóżkami). Meszek, który pokrywał jego ciało zanika. Maluch połyka zrzucony meszek - to z niego i z połykanego złuszczonego naskórka powstaje smółka, wydalana po porodzie."
http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod...tml?tydzien=36
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-18, 20:46   #4217
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:

ja na początku ciąży też kończyłam remont mieszkanka...i Rodzina zakazała mi prac...przyjeżdzałam z nimi codziennie, lekkie rzeczy robiłam, a resztę Rodzice, brat i Tż w weekendy...a jeszcze zupełnie na początku miałam maly wypadek, kuzyn montował mi kuchnie i podał mi półkę na wino...i spadła mi na nogę...od razu strasznie spuchła, wielki obrzęk i krwiak...pojechaliśmy do szpitala i miałam pierwszy raz w życiu usg stopy musiałam 2 tygodnie o kulach chodzić bo doktor podejrzewał złamanie, ale na usg nie było tak dobrze widać jak na rtg....wtedy to już byłam zwolniona z wszelkich prac...jeżdziłam na mieszkanko i musiałam leżeć ale wspierałam wszystkich

GRATULACJE dla Tżeta Mój właśnie musi zmienić pracę by się do mnie wprowadzić ale nie jest tak łatwo w tym kryzysie
dobrze ze z ta noga nie bylo tak zle.......
mam nadzieje ze moj tż podjal dobra decyzje......

Cytat:

o kurcze! Nie zazdroszcze takiej pracy
Pewnie jeszcze nie raz będziesz musiała wyodkurzać
ale przystopuj troszkę
a to jeszcze nie koniec!! teraz przez 2 mce czekaja mnie takie niespodzianki..........a nastepne za rok jak bedziemy łazienke urzadzac a potem kuchnie

Cytat:
j
chyba nie pisałaś ... mam nadzieję, ze tą pracę to na lepszą zmienił

tż zmienil prace i troche stanowisko- wczesniej byl szefem kuchni , a teraz bedzie kierownikiem kawiarni i lokalu pod imprezy- praca biurowa i lepsza kasa......zobaczymy jak bedzie, narazie lokal jest w trakcie otwarcia czyli odbiory itp. ale tz juz pracuje tam od 1 kwietnia i normalnie dostanie wyplate......
a poprzednia prace zakonczyl ostatniego dnia marca- czyli nic nie stracil....

ja wlasnie sie wykapalam i cos czuje ze zaraz padne, bo juz mi sie oczy kleja

Dominika 04.11.2014
Stary 2009-04-18, 20:51   #4218
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
na tej stronce znalazłam ciekawą informację (nie słyszałam) już wrzucam co i gdzie

tydzień 36
"dziecko osiąga wagę ok. 2800 g i mierzy 34 cm (46 cm z wyprostowanymi nóżkami). Meszek, który pokrywał jego ciało zanika. Maluch połyka zrzucony meszek - to z niego i z połykanego złuszczonego naskórka powstaje smółka, wydalana po porodzie."
http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod...tml?tydzien=36
fajny ten kalendarz
ja korzystałam z innego do tej pory, ale ten dołączę do "ulubionych"

byliśmy dziś w Smyku i było -20% na ciuszki, więc ja pędem do wieszaków, a mój małż... nie chciał nic kupować, bo on musi wiedzieć jak dzidź będzie wyglądał i dopiero będzie wiedział co kupić

powiedział, że jak urodzę to zanim wrócę ze szpitala to on wszystko kupi - ja się wykończę - oczywiście popsuł mi humor i nic nie kupiliśmy

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-18, 20:54   #4219
ulika
Raczkowanie

Cytat:
gratuluję SYnka!!!
Cieszę się że wszystko ok!!!
Dziękuję

Cytat:
ulika gratuluję synka , cieszę się, że i z szyjką się poprawia
Dzięki wielkie strasznie się bałam co z tą szyjką, ale na razie jestem spokojna, choć zdaję sobie sprawę, że jeszcze różnie to może być skoro mam taką tendencję do skracania szyjki

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Jestem Kochane, już wróciłam i jestem najszczęśliwszą Mamusią na świecie.
Antoś jest przecudny, brykał sobie w brzuszku jak mały kucyk. A to poziewał trochę, a to główką kręcił i oczywiście nogi na główce co chwilkę miał, aż w pewnym momencie ze stópek utworzyła się nad czółkiem kokardka. No taki słodziuchny jest, a przede wszystkim zdrowy jak rybka
Ma piękne długie nóżki, a jego fujarka ma już 1 cm
Stópka 4 cm.
Waży 770 g
Poza tym jest większy/starszy o 2,5 tygodnia. Pani dr zastanawiała się nawet czy we wcześniejszym cyklu nie zaszłam w ciążę i na moim miejscu brałaby pod uwagę trochę szybszy poród lub mega dużego kawalera
Jutro wkleję scany i screeny, na których (my to wiemy i widzimy) jest podobny do Bartusia jak dwie krople wody. Identyczne maja buzieńki, nosek taki "przyklejony" i usteczka
Niezapomniane uczucie zobaczyc swoje dziecko na 4d, podglądac jak się rusza, wierci, układa, zeby było mu wygodnie. Po prostu rewelacja

Ulika, super wieści, gratuluję zdrowego kawalera

Ps. zdążyłam jeszcze przed zasiedzeniem Tż-ta zescanowac buzieńkę
Jutro reszta
Gratuluję ogromnie i dziękuję

Cytat:
GRATULACJE SYNKA
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość
Tym razem gratulacje synka, też zdrowiutkiego
Dziękuję

Cytat:
supergratuluje synusia
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez adaikaka Pokaż wiadomość
Hej mamusie

No i stało się...
Ostra anemia, nadciśnienie (już ta granica
90/140 czy odwrotnie...; jestem na lekach obniżających ciśnienie i z koncentracją u mnie ciężko )
Do tego ta cała opuchlizna... na szczęście białka w moczu nie mam...

Ale na L4 bedę już do końca.

Jeśli chodzi o dzidziusia... Posłuchaliśmy tylko serducha które ładnie biło bo maleństwo jest aktywne i lekarz stwierdził, że skoro tak jest to nie bedziemy go naswietlać... Zresztą we wtorek ide na USG połówkowe więc sobie pooglądam tego mojego słodkiego robaczka

Tak więc teraz odpoczywam i próbuje zbierać siły bo naprawdę jestem BARDZO słabiutka

Pozdrawiam Was gorąco...
Rany współczuję tej anemii, ale teraz odpoczniesz sobie, proszki zadziałają i będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Teraz czas na relacje z wczorajszej wizyty

O dziwo wczoraj nie było kolejki, weszłam o 19,15 tak jak sie zarejestrowałam, nic nie musiałam czekać.
Standardowo badanie na fotelu, szyjka ok. Wczoraj ginka niezle mnie wymacała, aż chwilami bolało. Chyba całą ręke wsadziła ale jakoś wytrzymałam...
Potem waga... 3,5 kg do przodu od ostatniej wizyty (3 tyg. )
Pomiar ciśnienia, oczywiście w normie. Powiedziałam gince o tych obrzekach. Kazała kontrolować cisnienie, ograniczyc sól, brać Aspargin, leżeć z nózkami w gorze. Jeśli ciśnienie by podskoczyło wtedy może to byc pocatek zatrucia ciążowego (do szpitala od razu) ale same obrzeki o niczym nie świadczą, Poprostu sporo przytyłam i moje małe, krótkie nożki mają większy ciężar do dzwigania, stąd te obrzeki.
Potem zrobiła USG. Kuba wielki i zdrowy. Pomierzyła wszystko po 2 razy, obejrzała brzuszek. Wszystko jest w jak najlepszym porządku. Mały jest o 2,5 tyg. wieszy, tak na 31 tydzien wychodzi. Głowkę ma mniej wiecej w terminie OM. Waży już 1650.
Ginka mowi, że wod nadal dużo ale ciąża juz wieksza i może ich tyle być. Napewno sie nie zmniejszą.
Pozatym mowiła, że z wielowodziem czesto dochodzi do wczesniejszych skurczy i rozpoczęcia porodu. Ale mam sie tym nie martwić bo dziecko jest duże i nawet jak sie wczesniej urodzi to nic sie nie stanie.
Mam zrobic morfologie i badanie moczu. Następna wizyta 11 maja

Zaraz poczytam co tam popisałyście

P.S. Fajny program leci na dwójce, o ciąży i bliźniętach.
Gratuluję i cieszę się, że z dzidziusiem wszystko dobrze
Cytat:
Ulika gratuluje synusia!!
Dziękuję bardzo
ulika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-18, 21:16   #4220
musicman
Zadomowienie

hej wszystkim mamusiom

dawno nic nie pisałam chyba ostatnio przed świętami... ale podczytywałam Was trochę. Po prostu nie mam czasu bo pracuję, a po pracy nie mam siły na pisanie.
Dziś byliśmy 1 raz w szkole rodzenia i dowiedzieliśmy się że w całej Łodzi nie ma szpitala, w którym można rodzić naprawdę po ludzku. A to nie pozwalają na pobyt męża, a to poród w wodzie to fikcja, a to znowu nie można rodzić w pozycjach wertykalnych. Masakra. My nadal jesteśmy za cc.
musicman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-18, 21:16   #4221
musicman
Zadomowienie

dubel sorki
musicman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-18, 21:58   #4222
majka versace
Zadomowienie

Cześć Mamuśki Mam nadzieje że mnie jeszcze pamiętacie Nie odzywam się ale czytam w miare na bieżąco. Brzuszki śliczne bez wyjątku; mieszkańcy odkryci; imiona wybrane... widze że wszystko gra co bardzo nas cieszy

U nas już 27tydzień się zaczyna, wszystko dobrze, czasem coś zakłuje tu i tam ale chyba nic poważnego. Adrianek szaleje w brzuszku, czasem leniuchuje a potem nadrabia. Dziś pierwszy raz obudził mnie w nocy bo tak się kręcił a wczoraj pierwszy raz wsadził mi noge pod żebro. Musi być już nieźle wygimnastykowany

Dziś też byliśmy na zakupach dla niego i kupiliśmy mu wózek i odrazu fotelik do samochodu. Stwierdziliśmy że to jedny wózek który nam się podoba i nie ma sensu czekać i szukać innego, a że był akurat w promocji to go kupiliśmy. Śmieszne było to że za każdym razem jak byliśmy w jakimś sklepie z akcesoriami dla dzieci to się bardzo ożywiał jakby wiedział że to zakupy dla niego Chyba rośni mi mały "zakupoholik" Tylko po kim to ma? Napewno nie po rodzicach...

majka versace jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-18, 22:23   #4223
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
byliśmy dziś w Smyku i było -20% na ciuszki, więc ja pędem do wieszaków, a mój małż... nie chciał nic kupować, bo on musi wiedzieć jak dzidź będzie wyglądał i dopiero będzie wiedział co kupić

powiedział, że jak urodzę to zanim wrócę ze szpitala to on wszystko kupi - ja się wykończę - oczywiście popsuł mi humor i nic nie kupiliśmy
No nieźle

Cytat:
Napisane przez ulika Pokaż wiadomość
Dzięki wielkie strasznie się bałam co z tą szyjką, ale na razie jestem spokojna, choć zdaję sobie sprawę, że jeszcze różnie to może być skoro mam taką tendencję do skracania szyjki
Nie będzie różnie, tylko dobrze

Cytat:
Napisane przez musicman Pokaż wiadomość
hej wszystkim mamusiom
(...)
Dziś byliśmy 1 raz w szkole rodzenia i dowiedzieliśmy się że w całej Łodzi nie ma szpitala, w którym można rodzić naprawdę po ludzku. A to nie pozwalają na pobyt męża, a to poród w wodzie to fikcja, a to znowu nie można rodzić w pozycjach wertykalnych. Masakra. My nadal jesteśmy za cc.
Nie ma to jak dobra informacja

Cytat:
Napisane przez majka versace Pokaż wiadomość
Cześć Mamuśki Mam nadzieje że mnie jeszcze pamiętacie Nie odzywam się ale czytam w miare na bieżąco. Brzuszki śliczne bez wyjątku; mieszkańcy odkryci; imiona wybrane... widze że wszystko gra co bardzo nas cieszy

U nas już 27tydzień się zaczyna, wszystko dobrze, czasem coś zakłuje tu i tam ale chyba nic poważnego. Adrianek szaleje w brzuszku, czasem leniuchuje a potem nadrabia. Dziś pierwszy raz obudził mnie w nocy bo tak się kręcił a wczoraj pierwszy raz wsadził mi noge pod żebro. Musi być już nieźle wygimnastykowany

Dziś też byliśmy na zakupach dla niego i kupiliśmy mu wózek i odrazu fotelik do samochodu. Stwierdziliśmy że to jedny wózek który nam się podoba i nie ma sensu czekać i szukać innego, a że był akurat w promocji to go kupiliśmy. Śmieszne było to że za każdym razem jak byliśmy w jakimś sklepie z akcesoriami dla dzieci to się bardzo ożywiał jakby wiedział że to zakupy dla niego Chyba rośni mi mały "zakupoholik" Tylko po kim to ma? Napewno nie po rodzicach...
Witaj Majka , a dlaczego tak rzadko się odzywasz?
Fajnie, że Adrianek ma się dobrze . Jaki wózek wybraliście?

---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ----------

Pójdę się położyć, dobranoc .

Moje dziecko dzisiaj nawet przez chwilkę w dzień się nie zdrzemnęło , albo na bardzo krótko

H. MacLeod

.
Stary 2009-04-18, 23:41   #4224
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
tak przedluzalam wloski (jestem uzalezniona, za kazdym razem jak sciagam to mowie, ze juz wiecej nie bede i za jakis czas znow nie moge wytrzymac i to robie ) i do tego farbka
pochwal się fotką co? jakis czas temu przyszło mi to do głowy, bo moje coś wolno rosną i tracę cierpliwość Nie chce się złamać i sciąć bo już ponad 6mc zapuszczam

Cytat:
Będę miała udaną sobotę, mimo, że wieje i nie wiem, co jeść, bo wszystko jakieś takie podejrzane mi się wydaje w związku z tym cukrem .
don't panic wszystko ale w odpowiednich ilościach.Poza tym pamiętaj ze nie masz cukrzycy ciazowej i nie musisz przestrzegać restrykcyjnej diety i bawic się w liczenie jednostek.
Ale jeśli psychiczny spokój chcesz miec to moze zacznij korzystac z tego:
http://psdwielun.republika.pl/wymieniki.html

Cytat:
Ostatnie badania miałam jakoś około 8 tyg ciąży... na samym początku...
oooo fuck... tylko wtedy? jak to? a nie zastanawiało cię czy wszytsko w porządku jak my tu pisałysmy ze wciąż badania jakies robimy a ty tylko 1?
moze można było zapobiec ostrej anemii, hm?

Cytat:
1. przedluzylam sporo bo swoje mialam juz krociutkie - teraz mam za lopatki
kasy mi nie szkoda bo przedluzam u znajomej fryzjerki po kosztach a wloski sprowadzam sobie zza granicy sciete od dzieci
tylko jak pierwszy raz w zyciu przedluzalam wlosy to zaplacilam kupe kasy bo 2000zl ale wtedy nie mialam takich fajnych kolezanek, no i akurat wtedy auto sprzedalam wiec bylo mnie stac
teraz robie to naprawde za grosze
króciótkie tzn jakie? do ucha, przed ucho? no i jaki to koszt kłaczków i jeszcze chciałam zapytac czy taki włos to się nadaję do każdej metody?

Cytat:
prosze Cie...
nieee no dziewczyny, ja się wykoncze a wy ?
my wałkujemy wciąz to samo ,a życzliwym radom nie ma końca, prawda?
popieram!!!!

Cytat:
Popieram
i ja tez w całej rozciąłości

Cytat:
Svinecka bardzo, ale to bardzo jestem Ci wdzięczna, że się odezwałaś i to napisałaś . Bo ja też napisałam, co myślę o takiej radzie, ale skasowałam, bo pomyślałam, że i tak tylko ja będę reagować, a po ostatnim obiecałam sobie, że dam sobie spokój, bo tylko się niepotrzebnie denerwuję .
ja juz tez się nie będę udzielała, bo poprostu musiałabym obrazić ..., i stworzyć niezdrową atmosferę, ręce mi opadają, musze stad spadać nim wybuchnę

Jutro jeszcze cos doskrobie nt. wózka, ale to jutro bo mąż nade mną tupie ze tez chce cos sprawdzic
pa kochane
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-19, 07:55   #4225
Miramej
Zakorzenienie

Cześć Śpiochy

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
don't panic wszystko ale w odpowiednich ilościach.Poza tym pamiętaj ze nie masz cukrzycy ciazowej i nie musisz przestrzegać restrykcyjnej diety i bawic się w liczenie jednostek.
Ale jeśli psychiczny spokój chcesz miec to moze zacznij korzystac z tego:
http://psdwielun.republika.pl/wymieniki.html
Dzięki za tego linka , ale w ramach rady "Don't panic" postanowiłam zainteresować się nim po odebraniu wyników z obciążenia 75 g.

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
nieee no dziewczyny, ja się wykoncze a wy ?
my wałkujemy wciąz to samo ,a życzliwym radom nie ma końca, prawda?
popieram!!!!
(...)
ja juz tez się nie będę udzielała, bo poprostu musiałabym obrazić ..., i stworzyć niezdrową atmosferę, ręce mi opadają, musze stad spadać nim wybuchnę
A ja tylko nie mogę wyjść z zadziwienia, że tyle się o tym mówi, piszę, wręcz trąbi!, tak nas oburzają reportaże na ten temat, ale... "na anemię najlepszy jest mały kieliszeczek czerwonego wina najlepiej "Bycza Krew" to takie wytrawne winko. ja praktykuje oczywiście w malych ilościach i ostnio lekarz powiedział że dawno nie miał ciężarnej z taką morfologią". Przykre to jest .

H. MacLeod

.
Stary 2009-04-19, 08:33   #4226
mirika
Rozeznanie

Cytat:
Hej mamusie

No i stało się...
Ostra anemia, nadciśnienie (już ta granica
90/140 czy odwrotnie...; jestem na lekach obniżających ciśnienie i z koncentracją u mnie ciężko )
Do tego ta cała opuchlizna... na szczęście białka w moczu nie mam...

Ale na L4 bedę już do końca.

Jeśli chodzi o dzidziusia... Posłuchaliśmy tylko serducha które ładnie biło bo maleństwo jest aktywne i lekarz stwierdził, że skoro tak jest to nie bedziemy go naswietlać... Zresztą we wtorek ide na USG połówkowe więc sobie pooglądam tego mojego słodkiego robaczka

Tak więc teraz odpoczywam i próbuje zbierać siły bo naprawdę jestem BARDZO słabiutka

Pozdrawiam Was gorąco...
oj to niedobrze, ale jak teraz będziesz na zwolnieniu to odpoczniesz i wyniki też na pewno się poprawią ...uważaj na siebie

Cytat:

ja Wam z tego wszystkiego zapomnialam napisac, ze odebralam wyniki i glukoza w normie
tylko morfologie mam troche slaba, praktycznie wszystko ponizej normy, hemoglobina tez mi spadla i albo znow zaczyna mi sie anemia albo wroci do normy
i mocz ok
to super ...bardzo się cieszę, że wszystko w normie

...pochwal się swoimi nowymi włosami

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość

O dziwo wczoraj nie było kolejki, weszłam o 19,15 tak jak sie zarejestrowałam, nic nie musiałam czekać.
Standardowo badanie na fotelu, szyjka ok. Wczoraj ginka niezle mnie wymacała, aż chwilami bolało. Chyba całą ręke wsadziła ale jakoś wytrzymałam...
Potem waga... 3,5 kg do przodu od ostatniej wizyty (3 tyg. )
Pomiar ciśnienia, oczywiście w normie. Powiedziałam gince o tych obrzekach. Kazała kontrolować cisnienie, ograniczyc sól, brać Aspargin, leżeć z nózkami w gorze. Jeśli ciśnienie by podskoczyło wtedy może to byc pocatek zatrucia ciążowego (do szpitala od razu) ale same obrzeki o niczym nie świadczą, Poprostu sporo przytyłam i moje małe, krótkie nożki mają większy ciężar do dzwigania, stąd te obrzeki.
Potem zrobiła USG. Kuba wielki i zdrowy. Pomierzyła wszystko po 2 razy, obejrzała brzuszek. Wszystko jest w jak najlepszym porządku. Mały jest o 2,5 tyg. wieszy, tak na 31 tydzien wychodzi. Głowkę ma mniej wiecej w terminie OM. Waży już 1650.
Ginka mowi, że wod nadal dużo ale ciąża juz wieksza i może ich tyle być. Napewno sie nie zmniejszą.
Pozatym mowiła, że z wielowodziem czesto dochodzi do wczesniejszych skurczy i rozpoczęcia porodu. Ale mam sie tym nie martwić bo dziecko jest duże i nawet jak sie wczesniej urodzi to nic sie nie stanie.
Mam zrobic morfologie i badanie moczu. Następna wizyta 11 maja
Cass, naprawdę cieszę się, że wszystko w porządku ...widzisz pisałyśmy ci, że nie ma co się martwić na zapas

Cytat:

Dziękuje jeszcze raz za komplementy Wczoraj TŻ mnie bardzo zdenerwował i pół nocy nie mogłam spać bo jak już się uspokoiłam to Mały tak się rozbrykał że nie dał mi spać-chyba też się zdenerwował. A poszło o to że zaplanowaliśmy wyjazd na mazurki i najpierw mieliśmy jechać sami-chciałam sobie odpocząć itp Pozniej okazalo się że jadą z nami znajomi(to już wiadomo że Tż i ten znajomy beda pili alkohol), a teraz okazalo się ze jedzie jeszcze jedna para ktorej nie znam...Jestem wsciekla i nie chce juz jechac w ogole bo mial to byc kameralny wyjazd, mialam sobie odpoczac a teraz to bedzie po prostu libacja....
a może mimo obecności znajomych nie będzie aż tak bardzo źle ...no chyba, że chciałaś jechać tylko z tż. porozmawiaj z nim i powiedz mu co o tym wszystkim myślisz i czego ty oczekujesz

Cytat:
Ostatnie badania miałam jakoś około 8 tyg ciąży... na samym początku...
tylko jedne badania od początku ciąży ...szkoda, bo dzięki badaniom mogłabyś uniknąć anemii,

Cytat:

super, że u ciebie wszystko dobrze i gratuluję udanych zakupów
...a z ciekawości spytam jaki wózek kupiliście

p4w, szkoda, że zakupy się nie udały

musicman, mnie też przerażają te nasze porodówki ...a wczoraj słyszałam, że zawiesili przyjęcia do jednego z warszawskich szpitali z powodu braku miejsc , a dziewczyny po porodzie leżą na korytarzach ...szok

ainka11111, leczysz się w ciąży alkoholem
a jaką masz pewność, że wino poprawiające ci morfologię nie szkodzi twojemu dziecku

Cześć dziewczynki
ale u mnie dzisiaj jest fajne słonko ...chyba jakiś długi spacer będzie grany

mirika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-19, 08:39   #4227
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mirika Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki
ale u mnie dzisiaj jest fajne słonko ...chyba jakiś długi spacer będzie grany
U nas słońce też jest, ale jak zimno , brrr...

H. MacLeod

.
Stary 2009-04-19, 08:49   #4228
mirika
Rozeznanie

Cytat:
U nas słońce też jest, ale jak zimno , brrr...
o kurcze, u mnie też zimno ...tylko 4 stopnie ...może jeszcze się ociepli

mirika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-19, 08:55   #4229
p4w
Zakorzenienie

dzień dobry Dziewczyny

jakoś nie czuję sie najlepiej dzisiaj - chyba sobie kawkę zrobię i wrócę do łóżeczka
nadchodzący tydzień mam dość pracowity więc muszę być na chodzie i oczywiście mam wizytę u fryzjera...

co do zakupów - dziś się wybieram do h&m kupić jeszcze jeden staniczek i takie luźne miękkie spodnie, więc do działu dziecięcego tez zajrzę i pewnie coś kupię - a co...

3majcie się - miłej niedzieli

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-19, 09:28   #4230
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez musicman Pokaż wiadomość
a ty juz wiesz gdzie bedziesz rodzic- w ktorym szpitalu? czyli chcesz CC??
ja nie wiem po co szpitale propaguja program rodzic po ludzku jak i tak z tego nie korzystaja.......

Cytat:

fajnie ze synus zdrowy!!! a wozek jaki kupiliscie dla Adrianka??

Dzien dobry mamusie i brzusie
ale sie dzisiaj wyspalam!!za wczoraj chyba.......
my na dzisiaj zadnych planow nie mamy, bo tż chce wykorzystac wolny czas na gipsowanie- wiem ze niedziela, ale potem caly tydzien pracuje

Dominika 04.11.2014
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości