Mamusie lipcowo-sierpniowe 2009 - "dziewiec miesiecy stwarzania malego swiata"czesc 3 - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-04-19, 10:18   #4231
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2009 - "dziewiec miesiecy stwarzania malego swiata"c

czesc mamusie
a ja wczoraj mialam z TZ jechac do tesco a potem isc spac do niego i nic z tego nie wyszlo bo zasnelam usypiajac malego i spalam do dzis
a mialam taka nadzieje na male co nieco - w koncu z tego wszystkiego to mi sie przysnil ten seks z moim TZ hehe

Cytat:
Napisane przez majka versace Pokaż wiadomość
Cześć Mamuśki Mam nadzieje że mnie jeszcze pamiętacie Nie odzywam się ale czytam w miare na bieżąco. Brzuszki śliczne bez wyjątku; mieszkańcy odkryci; imiona wybrane... widze że wszystko gra co bardzo nas cieszy

U nas już 27tydzień się zaczyna, wszystko dobrze, czasem coś zakłuje tu i tam ale chyba nic poważnego. Adrianek szaleje w brzuszku, czasem leniuchuje a potem nadrabia. Dziś pierwszy raz obudził mnie w nocy bo tak się kręcił a wczoraj pierwszy raz wsadził mi noge pod żebro. Musi być już nieźle wygimnastykowany

Dziś też byliśmy na zakupach dla niego i kupiliśmy mu wózek i odrazu fotelik do samochodu. Stwierdziliśmy że to jedny wózek który nam się podoba i nie ma sensu czekać i szukać innego, a że był akurat w promocji to go kupiliśmy. Śmieszne było to że za każdym razem jak byliśmy w jakimś sklepie z akcesoriami dla dzieci to się bardzo ożywiał jakby wiedział że to zakupy dla niego Chyba rośni mi mały "zakupoholik" Tylko po kim to ma? Napewno nie po rodzicach...
jaki wozeczek? bez fotki sie nie liczy
Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
pochwal się fotką co? jakis czas temu przyszło mi to do głowy, bo moje coś wolno rosną i tracę cierpliwość Nie chce się złamać i sciąć bo już ponad 6mc zapuszczam

króciótkie tzn jakie? do ucha, przed ucho? no i jaki to koszt kłaczków i jeszcze chciałam zapytac czy taki włos to się nadaję do każdej metody?
fotke zrobie jak umyje glowke i wyprostuje sobie wloski bo teraz sie jeszcze "nie ulezaly" poza tym mam juz nielad artystyczny na glowie

swoje wlosy mialam mocno pocieniowane, z tylu najdluzsze siegaly mi do ramion a z przodu mialam strasznie popalone boki i najkrotsze nawet do ucha tylko

wloski same sa drogie bo sa to wlosy tzw "dziewicze" czyli nietkniete przez chemie, nigdy nie farbowane itp - wloski mozna doczepic kazda metoda pasemkowa, nie doczepisz ich na tasme tylko dlatego, ze wiadomo wlosy ciete prosto z glowki nie wystepuja na tasmie, sa luzem w kitce i moze po prostu zrobic z nich pasemka

jak sie nie mozecie doczekac fotki to mozecie zaprosic mnie na naszej klasie - tam mam kupe zdjec i wszystkie, na ktorych mam dluzsze wlosy niz do ramion to sa doczepione wloski jak cos to PW
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-19, 11:03   #4232
katarzynka00
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2009 - "dziewiec miesiecy stwarzania malego swiata"c

To co wczoraj chciałam dopisać to właściwie dla mam zakochanych w Mutsy. Wczoraj u znajomych oglądałam na żywca, macałam, spacerowałam i nawet przekonałam się do wersji trzykołowej (właściwie 4, bo z przodu, one są dwa blisko sibie rozstawione) wózek był stabilny, co mnie zachwyciło.
Kółka pompowane, montaż-wiadomo, że w dwóch kierunkach, tylko że spacerówka nie rozkłada się całkiem na płasko, ale właściwie półsiedzące to też nie było i mnie nie zniechęciło bo w każdym wózku coś , ehhh
Koleżanka mi mówiła że strasznie głośno chodzą w nich budki, a znajoma wczoraj mówiła że od 2008 chodzą już płynnie, więc pewnie w sklepach strasze mieli.
Muszę przekalkulowac czy kupic stelaz, gondolę i fotelik a spacerowke pozniej czy wszystko razem jesli zestaw bedzie korzystny.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-19, 11:42   #4233
Cassandra 23
Zakorzenienie

Hej
Nie wiem co sie wczoraj działo z moim netem ale strony wgrywały sie pół godziny nic nie mogłam zrobić. Tyle cytowania przepadło
Dzisiaj jest lepiej. Nie wiem co sie dzieje z ta neostradą
U nas na lubelszczyznie słoneczko ale nie za ciepło. Może po południu sie ociepli.
Narazie nie mam żadnych planów, poza robieniem obiadku a po poludniu do kościoła.

Wczoraj mój mały dał niezły popis jeszcze nigdy nie był tak ruchliwy. O 12 w nocy aż mnie brzuch bolał od kopniaków, potem wstałam siusiu o 3 a on dalej buszuje
Ale przyznem, że cieszy mnie to bardzo nie narzekam na te kopniaczki

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-19, 12:07   #4234
Karolinak82
Zakorzenienie

Dzień dobry Mamusie i Brzusie
Oj My sobie dzisiaj z Tżetem nieźle pospaliśmy teraz wygoniłam go do sklepu, bo muszę sernik upiec, mamy popołudniu gości...brat Tżeta z narzeczoną...
Jeśli ktoś lubi sernik pieczony to mam genialny przepis...łatwy a pyszny!!!!!!:slina :
Wczoraj w końcu w kinie nie bylismy tylko wypożyczyliśmy Dziewczynę moich koszmarów, naczosy i miły wieczór w domu

Cytat:
Napisane przez musicman Pokaż wiadomość
dawno nic nie pisałam chyba ostatnio przed świętami... ale podczytywałam Was trochę. Po prostu nie mam czasu bo pracuję, a po pracy nie mam siły na pisanie.
Dziś byliśmy 1 raz w szkole rodzenia i dowiedzieliśmy się że w całej Łodzi nie ma szpitala, w którym można rodzić naprawdę po ludzku. A to nie pozwalają na pobyt męża, a to poród w wodzie to fikcja, a to znowu nie można rodzić w pozycjach wertykalnych. Masakra. My nadal jesteśmy za cc.
Tragedia z tymi porodówkami...oblężenie straszne

Cytat:
U nas już 27tydzień się zaczyna, wszystko dobrze, czasem coś zakłuje tu i tam ale chyba nic poważnego. Adrianek szaleje w brzuszku, czasem leniuchuje a potem nadrabia. Dziś pierwszy raz obudził mnie w nocy bo tak się kręcił a wczoraj pierwszy raz wsadził mi noge pod żebro. Musi być już nieźle wygimnastykowany
Super że u Was wszystko dobrze i Mały fika sobie w brzuszku... No i jak mówią dziewczyny pochwal się wózkiem

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
czesc mamusie
a ja wczoraj mialam z TZ jechac do tesco a potem isc spac do niego i nic z tego nie wyszlo bo zasnelam usypiajac malego i spalam do dzis
a mialam taka nadzieje na male co nieco - w koncu z tego wszystkiego to mi sie przysnil ten seks z moim TZ hehe
heheheh niezły sen

P4W..nie daj się i dzisiaj kup coś dla Dzidziusia...w końcu to tyle radości daje, a mąż chce Ci ją zabrać niedobry
Stary 2009-04-19, 12:08   #4235
eleeri
Zakorzenienie

Cześć mamusie

ja dopiero wstałam i jem śniadanie. Małż z psem i dlatego piszę, bo tak to sie na mnie drze że jem nad lapciem i pobrudze, nakrusze, ble, ble, ble

i podobno baby są marudne

Jak tam Unholy - zameldowała się na wątku?

Mi się ostatnio włączył syndrom wicia gniazda, czy jakoś tak. Przedwczoraj wywaliłam jedną całą szafkę w pokoju i wszystko z szafek w łazience, no i młody oprócz komody ma jeszcze 3 półki

(hmm, ja to miałam jedną półkę jak byłam dzieckiem )

wczoraj wyciągłam małża do piwnicy i tam upychaliśmy to co wyjęłam z szafek

a po tym nie miałam już siły na nic, tylko na umycie się i walnięcie do wyrka.

Zaraz czytam co się nowego wydarzyło u Was

http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png

eleeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-19, 12:44   #4236
katarzynka00
Zakorzenienie

Karolak, dawaj przepis
zmykam
dacie wiarę że dopiero dziś przyjedzie ten koleś na dokładny drugi pomiar i dopiero za tydzien będę mieć zabudowany swój sprzęt? cały czas-od miesiąca stoją w kartonie i je obchodzę, a stwory moje strzępią na kartonach pazury.
Musze dziś tego kolesia przycisnąc ,po raz drugi, bo ostatnio takiego rabanu narobiłam że dziś przy niedzieli zobowiązał się przyjechać, i obiecał że w ciągu tygodnia od pomiaru przyjedzie na montaż... ja nie mogę...kryzys Qurka...a o klienta nikt za bardzo nie dba.

Stary 2009-04-19, 12:55   #4237
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
byliśmy dziś w Smyku i było -20% na ciuszki, więc ja pędem do wieszaków, a mój małż... nie chciał nic kupować, bo on musi wiedzieć jak dzidź będzie wyglądał i dopiero będzie wiedział co kupić

powiedział, że jak urodzę to zanim wrócę ze szpitala to on wszystko kupi - ja się wykończę - oczywiście popsuł mi humor i nic nie kupiliśmy
O
ale niedobry

odbiera Ci radość z robienia zakupów, a to takie przyjemne i daje taką radość.

Cytat:
dowiedzieliśmy się że w całej Łodzi nie ma szpitala, w którym można rodzić naprawdę po ludzku. A to nie pozwalają na pobyt męża, a to poród w wodzie to fikcja, a to znowu nie można rodzić w pozycjach wertykalnych. Masakra.
A w szpitalu Matki Polki?

u mnie też niby fajnie i nowocześnie,
można łazić przed porodem, brać prysznic, skakać na piłce, mieć osobę towarzyszącą, znieczulenie (za zgodą lub na zlecenie lekarza ) lub te czopki znieczulające (decyzja położnej ), ale sam poród normalnie w łóżku chociaż połozne mówiły ostatnio, że starają się podnieść maksymalnie oparcie.

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
my na dzisiaj zadnych planow nie mamy, bo tż chce wykorzystac wolny czas na gipsowanie- wiem ze niedziela, ale potem caly tydzien pracuje
ja pamiętam jak kiedyś w niedzielę malowałam kaloryfer
małż mnie opierdzielał a ja malowałam

jakoś nie przywiązuję wagi do tego czy to niedziela, czy nie. Jak mam coś zrobić to robię

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
seks wirtualny

jak jestem w potrzebie to też mi się śni, tylko, że potem na jawie nie mam już ochoty

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ----------

Cytat:
dacie wiarę że dopiero dziś przyjedzie ten koleś na dokładny drugi pomiar i dopiero za tydzien będę mieć zabudowany swój sprzęt? cały czas-od miesiąca stoją w kartonie i je obchodzę, a stwory moje strzępią na kartonach pazury.
Musze dziś tego kolesia przycisnąc ,po raz drugi, bo ostatnio takiego rabanu narobiłam że dziś przy niedzieli zobowiązał się przyjechać, i obiecał że w ciągu tygodnia od pomiaru przyjedzie na montaż... ja nie mogę...kryzys Qurka...a o klienta nikt za bardzo nie dba.

Żebyś wiedziała

My już ponad 2 tygodnie czekamy na gościa który ma przyjść wyregulować okna, bo po zimie opadły, a regulacja jest w pakiecie gwarancyjnym

Stary 2009-04-19, 13:42   #4238
majka versace
Zadomowienie

Witam w piękny niedzielny słoneczny dzień

Skoro nalegacie to pochwale się furą Adrianka To jest wózek kombinowany który się zmienia z głębokiego na spacerówke bez wypinania lub dopinania czegokolwiek. Co ma swój plus że będzie mniej gratów w domu Do tego dokupiliśmy fotelik samochodowy w tym samym kolorze. Kolory takie jak na zdjęciu (zdjęcia ze strony internetowej firmy).

A jakby któraś chciała zobaczyć jak działa to montaż i funkcje są na tej stronce http://www.mamasandpapas.co.uk/produ...807700/type-i/ pod wózkiem z prawej strony jest ikonka "video" która to pokazuje.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg gondolka_resize.jpg (48,9 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg spacerówka_resize.jpg (67,2 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg fotelik_resize.jpg (64,6 KB, 10 załadowań)

majka versace jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-19, 13:50   #4239
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
Jeśli ktoś lubi sernik pieczony to mam genialny przepis...łatwy a pyszny!!!!!!:slina :
Też poproszę przepis jak łatwy do zrobienia to może upichcę

---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ----------

Unholy to dzisiaj miała jechać na pokaz bitwy pewnie wieczorkiem sie pokaże

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-19, 13:55   #4240
megi b
Wtajemniczenie

Hejka brzuszki
UnholuOne śliczne zdjęcia Antosia super, że wsio ok
adaikaka życzę zdrówka i oby anemia jak najszybciej Cię opuściła
Cassandra 23
bardzo się cieszę, że po wizycie jesteś spokojniejsza. Najważniejsze, że Kubuś zdrowy i rośnie

A ja wczoraj na weselu się tak objadłam najbardziej mi smakowały truskawki potańczyłam nawet troszkę z Tż-em, ale potem brzuchol mi bardzo stwardniał i o 22 wróciliśmy do domu. Nawet no-spa nie pomogła. Całą noc miałam uczucie tak spiętego brzucha, że bolało mnie przy przekręcaniu się na boki i znów ból miednicy nieziemski heh nie wiem co to dalej będzie jak jeszcze przytyję. Wzięłam dzisiaj po śniadaniu Fenoterol na skórcze. Gin mi przepisała ale do tej pory nie brałam. Po tym leku starsznie kołata serce i trzęsą się ręce No ale teraz już chyba tylko ten lek mi pomoże na to twardnienie.
A tak poza tym wszystkim to do porodu nam zostało 73 dni

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

megi b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-19, 14:13   #4241
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość
Wzięłam dzisiaj po śniadaniu Fenoterol na skórcze. Gin mi przepisała ale do tej pory nie brałam. Po tym leku starsznie kołata serce i trzęsą się ręce No ale teraz już chyba tylko ten lek mi pomoże na to twardnienie.
bedziesz musiała go brać do samego końca ciąży czy gin zaleciła tak doraźnie?
pytam bo zgłębiłam ten temat przy swojej krótkiej szyjce macicy, i reszta kobiet z otoczenia jak i wizazowe mamy po odstawieniu w ciągu 2 dni, lądowały na porodówce, ale niestety nie potrafię sobię przypomnieć jak dawkowały.

Stary 2009-04-19, 14:25   #4242
megi b
Wtajemniczenie

Katarzynko nie wiem jeszcze czy do końca mam go brać. Póki co przepisała mi 2x dziennie Fenoterol i 3x dziennie Magnezin, ale mam się do niej zgłosić gdybym się na prawdę źle po nim czuła i wtedy zmieni mi na coś innego. Ale ciekawi mnie czemu po odstawieniu tak od razu ich zbierało na porodówkę

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

megi b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-19, 14:36   #4243
UnholyOne
Ola-Unhola

Cześc Mamusie
dziękuję, że się o mnie martwicie A ja nie dobra nic się nie odzywam
Od wczoraj mieliśmy gości - głównie ze względu na to rekonstrukcję bitwy. Także nie miałam kiedy zajrzec. Dopiero teraz pojechali, także mam chwilke, chociaż zaraz idę obiadek robic, bo głodna jestem jak wilk
Niestety wczoraj aż tak bardzo pogoda nie dopisała, bo do 15 padał deszcz, a jak poszliśmy na pokaz, to w sumie przestało, ale było dośc chłodno. Dopiero zaczęło się przejaśniac i na ciepełko się nie załapaliśmy. Za to dzisiaj super pogoda i juz spacer zaliczony.

Dziękuję bardzo za komplemety odnośnie Antosia , tez uważam, że jest boski Nie moge napatrzec sie na fotki i filmik

Cass
, cieszę się, że wszystko ok po wizycie

Majka, fajny wózeczek, chociaz nie w moim stylu - ja mam zboczenie wielki pompowanych kół

Lecę cos zjeśc, bo zaraz skonam
Odezwę się później, jak Tż pozwoli

Idźcie na spacerek, pogoda (przynajmniej u nas ) boska
Stary 2009-04-19, 15:52   #4244
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Karolak, dawaj przepis
zmykam
Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Też poproszę przepis jak łatwy do zrobienia to może upichcę
A oto przepis

Ciasto:
1/2 margaryny Kasi
1 szkl. cukru
1 żółtko
2 i 1/2 szkl. mąki
1 łyżka mleka
1 łyżka kakao
1 opak. cukru waniliowego
2 łyżeczki proszku do pieczenia

Wszystko zagnieść...tylko od razu uprzedzam że to będzie miało sypką konsystencję, żebyście się nie wystraszyły

Masa Serowa:
600g serka homogenizowanego
3/4 szkl. cukru
4 żółtka
1/2 margaryny Kasi
budyń waniliowy (bez cukru)

Cukier + żółtka + margarynę utrzeć, dodać powoli budyń i serki, a na koniec ubite białka (5 szt te od ciasta i masy serowej). Delikatnie wymieszać...

Na wysmarowaną blaszkę nałożyć 3/4 ilości ciasta, na to masa serowa i reszta ciasta...można to ciasto zagnieść troszkę w rękach żeby taka kruszonka powstała na górze...włożyć do lekko nagrzanego piekarnika i piec w 170C przez godzinę PYCHA:slina :

SMACZNEGO:s lina:

Cytat:
Znam to... dwa miesiące szukałam kogoś kto mi zrobi kuchnie...jedni robili pod wymiar ale takich jak chciałam to nie chcieli więc co to za wymiar??... jak już faceta znalazłam i dogadałam się to wymierzył i cisza...na tel nie odpowiadał, w końcu dałam sobie spokój...a później przez przypadek się okazało że mój daleki kuzyn robi meble pod wymiar i za połowę ceny zrobił mi w dwa tygodnie...idealną, taką jak chciałam

Cytat:
Skoro nalegacie to pochwale się furą Adrianka To jest wózek kombinowany który się zmienia z głębokiego na spacerówke bez wypinania lub dopinania czegokolwiek. Co ma swój plus że będzie mniej gratów w domu Do tego dokupiliśmy fotelik samochodowy w tym samym kolorze. Kolory takie jak na zdjęciu (zdjęcia ze strony internetowej firmy).
Fajna furka...najważniejsze że Wam się podoba

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Cześc Mamusie
Od wczoraj mieliśmy gości - głównie ze względu na to rekonstrukcję bitwy. Także nie miałam kiedy zajrzec. Dopiero teraz pojechali, także mam chwilke, chociaż zaraz idę obiadek robic, bo głodna jestem jak wilk
Niestety wczoraj aż tak bardzo pogoda nie dopisała, bo do 15 padał deszcz, a jak poszliśmy na pokaz, to w sumie przestało, ale było dośc chłodno. Dopiero zaczęło się przejaśniac i na ciepełko się nie załapaliśmy. Za to dzisiaj super pogoda i juz spacer zaliczony.

Dziękuję bardzo za komplemety odnośnie Antosia , tez uważam, że jest boski Nie moge napatrzec sie na fotki i filmik
No w końcu Mamuśka się odezwała I jak rekonstrukcje? Musiało być super mimo że słońca brak...najważniejsze że już nie padało, bo wtedy byłoby do

Edytowane przez Karolinak82
Czas edycji: 2009-04-19 o 15:56
Karolinak82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-19, 16:06   #4245
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
na tej stronce znalazłam ciekawą informację (nie słyszałam) już wrzucam co i gdzie

tydzień 36
"dziecko osiąga wagę ok. 2800 g i mierzy 34 cm (46 cm z wyprostowanymi nóżkami). Meszek, który pokrywał jego ciało zanika. Maluch połyka zrzucony meszek - to z niego i z połykanego złuszczonego naskórka powstaje smółka, wydalana po porodzie."
http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod...tml?tydzien=36
czytałam juz o tym ... i jak powiedziałam TŻ-twi to był w szoku że jego dziecko je włosy
Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
tż zmienil prace i troche stanowisko- wczesniej byl szefem kuchni , a teraz bedzie kierownikiem kawiarni i lokalu pod imprezy- praca biurowa i lepsza kasa......zobaczymy jak bedzie, narazie lokal jest w trakcie otwarcia czyli odbiory itp. ale tz juz pracuje tam od 1 kwietnia i normalnie dostanie wyplate......
a poprzednia prace zakonczyl ostatniego dnia marca- czyli nic nie stracil....
czyli bardzo dobrze ... zeby jeszcze miał dużo czasu dla Ciebie i dzidzi to będzie super praca!
Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
byliśmy dziś w Smyku i było -20% na ciuszki, więc ja pędem do wieszaków, a mój małż... nie chciał nic kupować, bo on musi wiedzieć jak dzidź będzie wyglądał i dopiero będzie wiedział co kupić

powiedział, że jak urodzę to zanim wrócę ze szpitala to on wszystko kupi - ja się wykończę - oczywiście popsuł mi humor i nic nie kupiliśmy
no nieee ... trzeba go uświadomić, że jak dzidzia dostaje jakiś prezent to jest szczęśliwa - wg przesądu babci czekoladki
Ale mój też narazie omija wszystkie sklepy dziecięce jak jesteśmy na zakupach
Cytat:
dawno nic nie pisałam chyba ostatnio przed świętami... ale podczytywałam Was trochę. Po prostu nie mam czasu bo pracuję, a po pracy nie mam siły na pisanie.
Dziś byliśmy 1 raz w szkole rodzenia i dowiedzieliśmy się że w całej Łodzi nie ma szpitala, w którym można rodzić naprawdę po ludzku. A to nie pozwalają na pobyt męża, a to poród w wodzie to fikcja, a to znowu nie można rodzić w pozycjach wertykalnych. Masakra. My nadal jesteśmy za cc.
nie ma to jak "dobre wiadomosci" na pierwszym spotkaniu
Cytat:

A jakby któraś chciała zobaczyć jak działa to montaż i funkcje są na tej stronce http://www.mamasandpapas.co.uk/produ...807700/type-i/ pod wózkiem z prawej strony jest ikonka "video" która to pokazuje.
fajna furka ... ale jak dla mnie za małe kółka z przodu
Cytat:
Hejka brzuszki
A ja wczoraj na weselu się tak objadłam najbardziej mi smakowały truskawki potańczyłam nawet troszkę z Tż-em, ale potem brzuchol mi bardzo stwardniał i o 22 wróciliśmy do domu. Nawet no-spa nie pomogła. Całą noc miałam uczucie tak spiętego brzucha, że bolało mnie przy przekręcaniu się na boki i znów ból miednicy nieziemski heh nie wiem co to dalej będzie jak jeszcze przytyję. Wzięłam dzisiaj po śniadaniu Fenoterol na skórcze. Gin mi przepisała ale do tej pory nie brałam. Po tym leku starsznie kołata serce i trzęsą się ręce No ale teraz już chyba tylko ten lek mi pomoże na to twardnienie.
Cieszę sie, że dborze sie bawiłaś szkoda tylko, ze ten brzuszek tak stwardniał
Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
A oto przepis

Ciasto:
1/2 margaryny Kasi
1 szkl. cukru
1 żółtko
2 i 1/2 szkl. mąki
1 łyżka mleka
1 łyżka kakao
1 opak. cukru waniliowego
2 łyżeczki proszku do pieczenia

Wszystko zagnieść...tylko od razu uprzedzam że to będzie miało sypką konsystencję, żebyście się nie wystraszyły

Masa Serowa:
600g serka homogenizowanego
3/4 szkl. cukru
4 łóżtka
1/2 margaryny Kasi
budyń waniliowy (bez cukru)

Cukier + żółtka + margarynę utrzeć, dodać powoli budyń i serki, a na koniec ubite białka (5 szt te od ciasta i masy serowej). Delikatnie wymieszać...

Na wysmarowaną blaszkę nałożyć 3/4 ilości ciasta, na to masa serowa i reszta ciasta...można to ciasto zagnieść troszkę w rękach żeby taka kruszonka powstała na górze...włożyć do lekko nagrzanego piekarnika i piec w 170C przez godzinę PYCHA:slina :

SMACZNEGO
potwierdzam!!! placuszek jest pyyycha! ... Ja zamiast serka homogenizowanego daję zwykły ser i troche więcej cukru, ale ogólnie placuszek wychodzi podobny
Mój brat przez święta zjadł większe pół całego placka - sam!

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-19, 16:13   #4246
UnholyOne
Ola-Unhola

Rekonstrukcja super, fotki niestety tylko na telefonie Tż, ale mam z przed 3 lat trochę mniejszy wymiar, ale w tym stylu. W tym roku było 750 osób biorących udział.
Fajne wydarzenie, a armaty taki huk robiły, aż Antoś się wkurzał
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC01356.jpg (165,6 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01366.jpg (139,0 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01302.jpg (178,0 KB, 12 załadowań)
Stary 2009-04-19, 16:19   #4247
Ania0104
Zakorzenienie

a tak wogóle to DZIEŃ DOBRY
w ten piękny niedzielny dzionek

Mielismy dzisiaj jechać na "wyciecczkę" ...a dokładniej TZ chciał jechać nad stawy na rybki - i w planie był grill wieczorem
Ja miałam posiedziec na słoneczku --- i co ... i

Naobiecywał mi i teraz śpi ... wczoraj skończyli murowanie ścianki kolankowej w domku i oczywiście musieli to opić a dzisaij kac go męczy ... i bardzo dobrze mu tak!!!

Nagadałam mu przed chwilą troche ... i zaraz jedziemy do McDonalda na lody a potem gdzieś na spacer ... przynajmniej tyle

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-19, 17:06   #4248
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Wczoraj mój mały dał niezły popis jeszcze nigdy nie był tak ruchliwy. O 12 w nocy aż mnie brzuch bolał od kopniaków, potem wstałam siusiu o 3 a on dalej buszuje
Ale przyznem, że cieszy mnie to bardzo nie narzekam na te kopniaczki
Mój to samo , co prawda mnie nie boli jak On tam bryka, ale mam wrażenie, że ostatnie 2 dni cierpi na bezsenność . I też nie narzekam

Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość
Cześć mamusie

ja dopiero wstałam i jem śniadanie. Małż z psem i dlatego piszę, bo tak to sie na mnie drze że jem nad lapciem i pobrudze, nakrusze, ble, ble, ble

i podobno baby są marudne
(...)
Mi się ostatnio włączył syndrom wicia gniazda, czy jakoś tak. Przedwczoraj wywaliłam jedną całą szafkę w pokoju i wszystko z szafek w łazience, no i młody oprócz komody ma jeszcze 3 półki
Skojarzyło mi się z "Nigdy w życiu", Twój Małż jak mąż Judyty , mój, jak nad czymś ubolewam, zwykle mówi: "Nie dramatyzuj Judyta, nie dramatyzuj" .
A ja na razie nie mam półek dla Kuby, ale "poszukam" ich, jak skończę kupować, bo wiadomo, ile to miejsca potrzeba?

Cytat:
Dla mnie ma za małe kółka z przodu, nie mogę się do takich przekonać (może na razie )

Cytat:
Hejka brzuszki
(...)
, mam nadzieję, że jest poprawa

Cytat:
Cześc Mamusie
(...)
Majka, fajny wózeczek, chociaz nie w moim stylu - ja mam zboczenie wielki pompowanych kół
Fajnie, że zajrzałaś .
Ja też mam to zboczenie

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
Następna, co Jej kółka za małe przeszkadzają .

Cytat:
Rekonstrukcja super, fotki niestety tylko na telefonie Tż, ale mam z przed 3 lat trochę mniejszy wymiar, ale w tym stylu. W tym roku było 750 osób biorących udział.
Ale super .

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-19, 17:14   #4249
Miramej
Zakorzenienie

Byliśmy dzisiaj w H&M i oto zdobycze
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg rampers1.jpg (40,4 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg rampers2.jpg (36,1 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg skarpetki1.jpg (42,4 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg skarpetki2.jpg (48,8 KB, 21 załadowań)

H. MacLeod

.
Stary 2009-04-19, 18:13   #4250
majka versace
Zadomowienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Dla mnie ma za małe kółka z przodu, nie mogę się do takich przekonać (może na razie )
Może to głupie pytanie ale cóż... zaryzykuje A dlaczego chcecie większe kółka z przodu? Jaka to różnica? Ja sie nie znam na tym zupełnie.

Naszym wózkiem jeździłam chwile po sklepie i super się prowadził i był to jedyny wózek który nam przypadł do gustu. Jak narazie nie żałuje zakupu mimo że jeszcze nie był testowany

Stary 2009-04-19, 18:20   #4251
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:

Dołączę się do pozostałych głosów na temat kółek i kosz ma mały jak dla mnie, ale za to montaż i funkcje są na 5

przyznam, że nie widziałam jeszcze wózka w którym z gondoli robiło by się spacerówkę.

no i grunt że Wam odpowiada

Cytat:
Fajne zdjęcia

A u mnie dzisiaj pogoda też do
zimno okropnie, a ja cosik się niewyraźnie czuję cały czas mi duszno i drzwi na balkon mam całe otwarte, a małż narzeka że mu zimno

Stary 2009-04-19, 18:21   #4252
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Może to głupie pytanie ale cóż... zaryzykuje A dlaczego chcecie większe kółka z przodu? Jaka to różnica? Ja sie nie znam na tym zupełnie.

Naszym wózkiem jeździłam chwile po sklepie i super się prowadził i był to jedyny wózek który nam przypadł do gustu. Jak narazie nie żałuje zakupu mimo że jeszcze nie był testowany
Dla mnie na razie tylko estetyczna , nie podobają mi się dużo mniejsze koła z przodu niż z tyłu, choć z bólem serca rozważam zakup wózka z takimi, ze względu na ich skrętność, a co za tym idzie - łatwość prowadzenia.

H. MacLeod

.
Stary 2009-04-19, 18:28   #4253
majka versace
Zadomowienie

Cytat:
Dla mnie na razie tylko estetyczna , nie podobają mi się dużo mniejsze koła z przodu niż z tyłu, choć z bólem serca rozważam zakup wózka z takimi, ze względu na ich skrętność, a co za tym idzie - łatwość prowadzenia.
Acha, a już myślałam że to ma związek z prowadzeniem wózka czy czymś podobnym

Tutaj jednak moda troszke inna i wózki inne. Jak patrze na wózki w Polsce (np.Allegro) to podoba mi się wiele i miałabym lepszy wybór niż tutaj. No ale ceny wózków w Polsce mnie wręcz zabijają

---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ----------

Cytat:
przyznam, że nie widziałam jeszcze wózka w którym z gondoli robiło by się spacerówkę.
Ja też nigdy nie widziałam i byłam sceptycznie do tego nastawiona. Ale jak pani w sklepie mi to zademonstrowała to już wiedziałam że ten i żaden inny.

Stary 2009-04-19, 18:53   #4254
katarzynka00
Zakorzenienie

Miramej-Judyta to twoje imię czy Małż tak parafrazuje ?

Wiecie co, ja głupol jestem.Podnieciłam się tą kuchnią i meblami, że wiadomo muszę mieć przemalowaną kuchnie, no bo wymagają już tego ściany(mini zoo niestety odcinęło piętno), meble są pretekstem, a z drugiej strony założyłam sobie, że do porodu sukcesywnie całość odświerzę.Pojechałam do LeroyMerlin, kolor od dawna miałam wybrany, chwyciłam pierwszą,lepszą puszkę z wybranym kolorem , a miał być system kuchnia-łazienka, i wściekam się na siebie że muszę jechać i wymienić, ale jak nie dziś to jutro też to mogę to zrobić

Tż na moto wyfrunął bo pogoda dobra no i dziś jakiś cykl imprez się zaczął, no nic, to ja po alle pobuszuję, może upoluję coś extra

Stary 2009-04-19, 18:53   #4255
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

Hej mamusie

Dzisiaj znowu jestem u rodziców... na grillu

Wpadłam na chwilę...

Cytat:
oooo fuck... tylko wtedy? jak to? a nie zastanawiało cię czy wszytsko w porządku jak my tu pisałysmy ze wciąż badania jakies robimy a ty tylko 1?
moze można było zapobiec ostrej anemii, hm?
Tu pytanie do lekarza... Nie zlecał mi badań, ja też dobrze sie czułam... Dopiero od miesiąca czuję że coś jest nie tak...
Teraz ostro się kuruje i łykam te prochy.
Ciągle jestem bardzo słaba ale mam nadzieje, że za tydzień poczuje sie juz lepiej.

Stary 2009-04-19, 18:59   #4256
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Katarzynko nie wiem jeszcze czy do końca mam go brać. Póki co przepisała mi 2x dziennie Fenoterol i 3x dziennie Magnezin, ale mam się do niej zgłosić gdybym się na prawdę źle po nim czuła i wtedy zmieni mi na coś innego. Ale ciekawi mnie czemu po odstawieniu tak od razu ich zbierało na porodówkę
musiałabyś poczytać historie mam, które to zażywały.Pełno tego w internecie.
Wszystkim lekarz zalecał odstawienie w terminie około porodowym, lub jak dzidzia była już duża i gotowa do przyjścia na świat lub też inne kryteria były wskazaniem.
Wszystkie też zaczynały go brać po połowie ciąży.
Myślę, że taka specyfika leku, podtrzymuję póki ma spelniać takie zadanie, nie generuje skurczy, szyjka się nie skraca a jak te wszystkie elementy wchodzą w życie to praktycznie akcja porodowa ropoczęta

Stary 2009-04-19, 19:12   #4257
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

a my bylismy z malym na wesolym miasteczku maly sie wyszalal ale oczywiscie jemu malo a ja juz ledwo tam stalam no i portfel sie mocno wyszczuplil heh

Cytat:

ladny wozek - pierwszy raz widze taka kombinacje gondoli ze spacerowka, u nas chyba nie ma takich zeby sie tak fajnie przemienialy, sa tylko te wielkie landary

Unholy dobrze, ze sie odezwalas
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-19, 19:21   #4258
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Super to wygląda...na żywo pewnie 100 razy lepiej...sama chętnie bym pooglądała

Cytat:
potwierdzam!!! placuszek jest pyyycha! ... Ja zamiast serka homogenizowanego daję zwykły ser i troche więcej cukru, ale ogólnie placuszek wychodzi podobny
Mój brat przez święta zjadł większe pół całego placka - sam!
Tż z bratem i jego przyszłą żoną zjedli prawie całą blachę tak im smakował...a ja właśnie zostałam sama i resztę wyjadam....pycha jest ten sernik...naprawdę polecam, bo łatwy, szybki i zawsze wychodzi...no i najważniejsze przepyszny

Cytat:
Byliśmy dzisiaj w H&M i oto zdobycze
Ekstra zdobycze W H&M mają naprawdę super ciuszki

Cytat:
A u mnie dzisiaj pogoda też do
zimno okropnie, a ja cosik się niewyraźnie czuję cały czas mi duszno i drzwi na balkon mam całe otwarte, a małż narzeka że mu zimno
A u mnie pogoda piękna...słońce cały dzień i gorąco...

Edytowane przez Karolinak82
Czas edycji: 2009-04-19 o 19:23
Karolinak82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-19, 19:43   #4259
frida110
Zakorzenienie

Cześć dziewczynki Ja dopiero teraz melduję sie weekendowo Jakoś wcześniej nie było czasu

Właśnie wróciłam z grilla. Pogoda u mnie cudna, tylko jak słonko zaczęło zachodzić zaczęło robić się bardzo zimno i uciekłam do domku. A teraz siedzę przed komp. sprawdzam co tam nowego u Was i zajadam się gruszką i winogronem.

Jutro wizyta u gin. Idę około 13 i mam nadzieję, że do 15 mnie przyjmie.

Życzę miłego wieczorka.
frida110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-19, 19:57   #4260
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez frida110 Pokaż wiadomość
Jutro wizyta u gin. Idę około 13 i mam nadzieję, że do 15 mnie przyjmie.
wizażowe kciuki będą przez nas trzymane

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości