|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4231 | ||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2009 - "dziewiec miesiecy stwarzania malego swiata"c
czesc mamusie
![]() a ja wczoraj mialam z TZ jechac do tesco a potem isc spac do niego i nic z tego nie wyszlo bo zasnelam usypiajac malego i spalam do dzis a mialam taka nadzieje na male co nieco - w koncu z tego wszystkiego to mi sie przysnil ten seks z moim TZ hehe Cytat:
Cytat:
swoje wlosy mialam mocno pocieniowane, z tylu najdluzsze siegaly mi do ramion a z przodu mialam strasznie popalone boki i najkrotsze nawet do ucha tylko wloski same sa drogie bo sa to wlosy tzw "dziewicze" czyli nietkniete przez chemie, nigdy nie farbowane itp - wloski mozna doczepic kazda metoda pasemkowa, nie doczepisz ich na tasme tylko dlatego, ze wiadomo wlosy ciete prosto z glowki nie wystepuja na tasmie, sa luzem w kitce i moze po prostu zrobic z nich pasemka jak sie nie mozecie doczekac fotki to mozecie zaprosic mnie na naszej klasie - tam mam kupe zdjec i wszystkie, na ktorych mam dluzsze wlosy niz do ramion to sa doczepione wloski jak cos to PW
|
|
|
#4232 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2009 - "dziewiec miesiecy stwarzania malego swiata"c
To co wczoraj chciałam dopisać to właściwie dla mam zakochanych w Mutsy. Wczoraj u znajomych oglądałam na żywca, macałam, spacerowałam i nawet przekonałam się do wersji trzykołowej (właściwie 4, bo z przodu, one są dwa blisko sibie rozstawione) wózek był stabilny, co mnie zachwyciło.
Kółka pompowane, montaż-wiadomo, że w dwóch kierunkach, tylko że spacerówka nie rozkłada się całkiem na płasko, ale właściwie półsiedzące to też nie było i mnie nie zniechęciło bo w każdym wózku coś , ehhh Koleżanka mi mówiła że strasznie głośno chodzą w nich budki, a znajoma wczoraj mówiła że od 2008 chodzą już płynnie, więc pewnie w sklepach strasze mieli. Muszę przekalkulowac czy kupic stelaz, gondolę i fotelik a spacerowke pozniej czy wszystko razem jesli zestaw bedzie korzystny.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#4233 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Nie wiem co sie wczoraj działo z moim netem ale strony wgrywały sie pół godziny nic nie mogłam zrobić. Tyle cytowania przepadło Dzisiaj jest lepiej. Nie wiem co sie dzieje z ta neostradą U nas na lubelszczyznie słoneczko ale nie za ciepło. Może po południu sie ociepli. Narazie nie mam żadnych planów, poza robieniem obiadku a po poludniu do kościoła. Wczoraj mój mały dał niezły popis jeszcze nigdy nie był tak ruchliwy. O 12 w nocy aż mnie brzuch bolał od kopniaków, potem wstałam siusiu o 3 a on dalej buszuje ![]() Ale przyznem, że cieszy mnie to bardzo nie narzekam na te kopniaczki
|
|
#4234 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry Mamusie i Brzusie
Oj My sobie dzisiaj z Tżetem nieźle pospaliśmy teraz wygoniłam go do sklepu, bo muszę sernik upiec, mamy popołudniu gości...brat Tżeta z narzeczoną...Jeśli ktoś lubi sernik pieczony to mam genialny przepis...łatwy a pyszny!!!!!! :slina :![]() Wczoraj w końcu w kinie nie bylismy tylko wypożyczyliśmy Dziewczynę moich koszmarów, naczosy i miły wieczór w domu ![]() Cytat:
Cytat:
No i jak mówią dziewczyny pochwal się wózkiem![]() Cytat:
![]() P4W..nie daj się i dzisiaj kup coś dla Dzidziusia...w końcu to tyle radości daje, a mąż chce Ci ją zabrać niedobry
|
|
#4235 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć mamusie
ja dopiero wstałam i jem śniadanie. Małż z psem i dlatego piszę, bo tak to sie na mnie drze że jem nad lapciem i pobrudze, nakrusze, ble, ble, ble ![]() i podobno baby są marudne ![]() Jak tam Unholy - zameldowała się na wątku? Mi się ostatnio włączył syndrom wicia gniazda, czy jakoś tak. Przedwczoraj wywaliłam jedną całą szafkę w pokoju i wszystko z szafek w łazience, no i młody oprócz komody ma jeszcze 3 półki ![]() (hmm, ja to miałam jedną półkę jak byłam dzieckiem )wczoraj wyciągłam małża do piwnicy i tam upychaliśmy to co wyjęłam z szafek ![]() a po tym nie miałam już siły na nic, tylko na umycie się i walnięcie do wyrka. Zaraz czytam co się nowego wydarzyło u Was
|
|
#4236 |
|
Zakorzenienie
|
Karolak, dawaj przepis
![]() zmykam dacie wiarę że dopiero dziś przyjedzie ten koleś na dokładny drugi pomiar i dopiero za tydzien będę mieć zabudowany swój sprzęt? cały czas-od miesiąca stoją w kartonie i je obchodzę, a stwory moje strzępią na kartonach pazury. Musze dziś tego kolesia przycisnąc ,po raz drugi, bo ostatnio takiego rabanu narobiłam że dziś przy niedzieli zobowiązał się przyjechać, i obiecał że w ciągu tygodnia od pomiaru przyjedzie na montaż... ja nie mogę...kryzys Qurka...a o klienta nikt za bardzo nie dba.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#4237 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale niedobry ![]() odbiera Ci radość z robienia zakupów, a to takie przyjemne i daje taką radość. Cytat:
u mnie też niby fajnie i nowocześnie, można łazić przed porodem, brać prysznic, skakać na piłce, mieć osobę towarzyszącą, znieczulenie (za zgodą lub na zlecenie lekarza ) lub te czopki znieczulające (decyzja położnej ), ale sam poród normalnie w łóżku chociaż połozne mówiły ostatnio, że starają się podnieść maksymalnie oparcie. Cytat:
![]() małż mnie opierdzielał a ja malowałam jakoś nie przywiązuję wagi do tego czy to niedziela, czy nie. Jak mam coś zrobić to robię ![]() Cytat:
seks wirtualny jak jestem w potrzebie to też mi się śni, tylko, że potem na jawie nie mam już ochoty ---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ---------- Cytat:
Żebyś wiedziała ![]() My już ponad 2 tygodnie czekamy na gościa który ma przyjść wyregulować okna, bo po zimie opadły, a regulacja jest w pakiecie gwarancyjnym
|
|
|
#4238 |
|
Zadomowienie
|
Witam w piękny niedzielny słoneczny dzień
Skoro nalegacie to pochwale się furą Adrianka To jest wózek kombinowany który się zmienia z głębokiego na spacerówke bez wypinania lub dopinania czegokolwiek. Co ma swój plus że będzie mniej gratów w domu Do tego dokupiliśmy fotelik samochodowy w tym samym kolorze. Kolory takie jak na zdjęciu (zdjęcia ze strony internetowej firmy). A jakby któraś chciała zobaczyć jak działa to montaż i funkcje są na tej stronce http://www.mamasandpapas.co.uk/produ...807700/type-i/ pod wózkiem z prawej strony jest ikonka "video" która to pokazuje. |
|
|
|
#4239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ---------- Unholy to dzisiaj miała jechać na pokaz bitwy pewnie wieczorkiem sie pokaże
|
|
|
#4240 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejka brzuszki
UnholuOne śliczne zdjęcia Antosia adaikaka życzę zdrówka i oby anemia jak najszybciej Cię opuściła Cassandra 23 bardzo się cieszę, że po wizycie jesteś spokojniejsza. Najważniejsze, że Kubuś zdrowy i rośnie A ja wczoraj na weselu się tak objadłam najbardziej mi smakowały truskawki potańczyłam nawet troszkę z Tż-em, ale potem brzuchol mi bardzo stwardniał i o 22 wróciliśmy do domu. Nawet no-spa nie pomogła. Całą noc miałam uczucie tak spiętego brzucha, że bolało mnie przy przekręcaniu się na boki i znów ból miednicy nieziemski heh nie wiem co to dalej będzie jak jeszcze przytyję. Wzięłam dzisiaj po śniadaniu Fenoterol na skórcze. Gin mi przepisała ale do tej pory nie brałam. Po tym leku starsznie kołata serce i trzęsą się ręce No ale teraz już chyba tylko ten lek mi pomoże na to twardnienie. A tak poza tym wszystkim to do porodu nam zostało 73 dni ![]()
|
#4241 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pytam bo zgłębiłam ten temat przy swojej krótkiej szyjce macicy, i reszta kobiet z otoczenia jak i wizazowe mamy po odstawieniu w ciągu 2 dni, lądowały na porodówce, ale niestety nie potrafię sobię przypomnieć jak dawkowały.
|
|
|
|
#4242 |
|
Wtajemniczenie
|
Katarzynko nie wiem jeszcze czy do końca mam go brać. Póki co przepisała mi 2x dziennie Fenoterol i 3x dziennie Magnezin, ale mam się do niej zgłosić gdybym się na prawdę źle po nim czuła i wtedy zmieni mi na coś innego. Ale ciekawi mnie czemu po odstawieniu tak od razu ich zbierało na porodówkę
|
#4243 |
|
Ola-Unhola
|
Cześc Mamusie
![]() dziękuję, że się o mnie martwicie ![]() Od wczoraj mieliśmy gości - głównie ze względu na to rekonstrukcję bitwy. Także nie miałam kiedy zajrzec. Dopiero teraz pojechali, także mam chwilke, chociaż zaraz idę obiadek robic, bo głodna jestem jak wilk ![]() Niestety wczoraj aż tak bardzo pogoda nie dopisała, bo do 15 padał deszcz, a jak poszliśmy na pokaz, to w sumie przestało, ale było dośc chłodno. Dopiero zaczęło się przejaśniac i na ciepełko się nie załapaliśmy. Za to dzisiaj super pogoda i juz spacer zaliczony. Dziękuję bardzo za komplemety odnośnie Antosia Nie moge napatrzec sie na fotki i filmik ![]() Cass, cieszę się, że wszystko ok po wizycie ![]() Majka, fajny wózeczek, chociaz nie w moim stylu - ja mam zboczenie wielki pompowanych kół ![]() Lecę cos zjeśc, bo zaraz skonam ![]() Odezwę się później, jak Tż pozwoli ![]() Idźcie na spacerek, pogoda (przynajmniej u nas ) boska
|
#4244 | |||
|
Zakorzenienie
|
A oto przepis
![]() Ciasto: 1/2 margaryny Kasi 1 szkl. cukru 1 żółtko 2 i 1/2 szkl. mąki 1 łyżka mleka 1 łyżka kakao 1 opak. cukru waniliowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia Wszystko zagnieść...tylko od razu uprzedzam że to będzie miało sypką konsystencję, żebyście się nie wystraszyły ![]() Masa Serowa: 600g serka homogenizowanego 3/4 szkl. cukru 4 żółtka 1/2 margaryny Kasi budyń waniliowy (bez cukru) Cukier + żółtka + margarynę utrzeć, dodać powoli budyń i serki, a na koniec ubite białka (5 szt te od ciasta i masy serowej). Delikatnie wymieszać... Na wysmarowaną blaszkę nałożyć 3/4 ilości ciasta, na to masa serowa i reszta ciasta...można to ciasto zagnieść troszkę w rękach żeby taka kruszonka powstała na górze...włożyć do lekko nagrzanego piekarnika i piec w 170C przez godzinę PYCHA![]() :slina :SMACZNEGO ![]() :s lina:Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
I jak rekonstrukcje? Musiało być super mimo że słońca brak...najważniejsze że już nie padało, bo wtedy byłoby do
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2009-04-19 o 15:56 |
|||
|
|
|
#4245 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
... i jak powiedziałam TŻ-twi to był w szoku że jego dziecko je włosy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
no nieee ... trzeba go uświadomić, że jak dzidzia dostaje jakiś prezent to jest szczęśliwa - wg przesądu babci czekoladki ![]() Ale mój też narazie omija wszystkie sklepy dziecięce jak jesteśmy na zakupach ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
placuszek jest pyyycha! ... Ja zamiast serka homogenizowanego daję zwykły ser i troche więcej cukru, ale ogólnie placuszek wychodzi podobny Mój brat przez święta zjadł większe pół całego placka - sam!
|
|||||||
|
|
|
#4246 |
|
Ola-Unhola
|
Rekonstrukcja super, fotki niestety tylko na telefonie Tż, ale mam z przed 3 lat trochę mniejszy wymiar, ale w tym stylu. W tym roku było 750 osób biorących udział.
Fajne wydarzenie, a armaty taki huk robiły, aż Antoś się wkurzał
|
#4247 |
|
Zakorzenienie
|
a tak wogóle to DZIEŃ DOBRY
w ten piękny niedzielny dzionek ![]() Mielismy dzisiaj jechać na "wyciecczkę" ...a dokładniej TZ chciał jechać nad stawy na rybki - i w planie był grill wieczorem ![]() Ja miałam posiedziec na słoneczku --- i co ... i Naobiecywał mi i teraz śpi ... wczoraj skończyli murowanie ścianki kolankowej w domku i oczywiście musieli to opić a dzisaij kac go męczy Nagadałam mu przed chwilą troche ... i zaraz jedziemy do McDonalda na lody a potem gdzieś na spacer ... przynajmniej tyle
|
|
|
|
#4248 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. I też nie narzekam ![]() Cytat:
, mój, jak nad czymś ubolewam, zwykle mówi: "Nie dramatyzuj Judyta, nie dramatyzuj" .A ja na razie nie mam półek dla Kuby, ale "poszukam" ich, jak skończę kupować, bo wiadomo, ile to miejsca potrzeba? ![]() Cytat:
)Cytat:
Cytat:
Ja też mam to zboczenie ![]() Następna, co Jej kółka za małe przeszkadzają .Cytat:
|
|
|
#4249 |
|
Zakorzenienie
|
Byliśmy dzisiaj w H&M i oto zdobycze
|
|
#4250 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A dlaczego chcecie większe kółka z przodu? Jaka to różnica? Ja sie nie znam na tym zupełnie.Naszym wózkiem jeździłam chwile po sklepie i super się prowadził i był to jedyny wózek który nam przypadł do gustu. Jak narazie nie żałuje zakupu mimo że jeszcze nie był testowany
|
|
|
|
|
#4251 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i kosz ma mały jak dla mnie, ale za to montaż i funkcje są na 5 przyznam, że nie widziałam jeszcze wózka w którym z gondoli robiło by się spacerówkę. no i grunt że Wam odpowiada Cytat:
A u mnie dzisiaj pogoda też do zimno okropnie, a ja cosik się niewyraźnie czuję cały czas mi duszno i drzwi na balkon mam całe otwarte, a małż narzeka że mu zimno
|
|
|
#4252 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, nie podobają mi się dużo mniejsze koła z przodu niż z tyłu, choć z bólem serca rozważam zakup wózka z takimi, ze względu na ich skrętność, a co za tym idzie - łatwość prowadzenia.
|
|
|
#4253 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tutaj jednak moda troszke inna i wózki inne. Jak patrze na wózki w Polsce (np.Allegro) to podoba mi się wiele i miałabym lepszy wybór niż tutaj. No ale ceny wózków w Polsce mnie wręcz zabijają ---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ---------- Ja też nigdy nie widziałam i byłam sceptycznie do tego nastawiona. Ale jak pani w sklepie mi to zademonstrowała to już wiedziałam że ten i żaden inny. |
|
|
|
|
#4254 |
|
Zakorzenienie
|
Miramej-Judyta to twoje imię czy Małż tak parafrazuje ?
Wiecie co, ja głupol jestem.Podnieciłam się tą kuchnią i meblami, że wiadomo muszę mieć przemalowaną kuchnie, no bo wymagają już tego ściany(mini zoo niestety odcinęło piętno), meble są pretekstem, a z drugiej strony założyłam sobie, że do porodu sukcesywnie całość odświerzę.Pojechałam do LeroyMerlin, kolor od dawna miałam wybrany, chwyciłam pierwszą,lepszą puszkę z wybranym kolorem , a miał być system kuchnia-łazienka, i wściekam się na siebie że muszę jechać i wymienić, ale jak nie dziś to jutro też to mogę to zrobić Tż na moto wyfrunął bo pogoda dobra no i dziś jakiś cykl imprez się zaczął, no nic, to ja po alle pobuszuję, może upoluję coś extra
|
|
|
#4255 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej mamusie
![]() Dzisiaj znowu jestem u rodziców... na grillu ![]() Wpadłam na chwilę... Cytat:
Teraz ostro się kuruje i łykam te prochy. Ciągle jestem bardzo słaba ale mam nadzieje, że za tydzień poczuje sie juz lepiej. |
|
|
|
|
#4256 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszystkim lekarz zalecał odstawienie w terminie około porodowym, lub jak dzidzia była już duża i gotowa do przyjścia na świat lub też inne kryteria były wskazaniem. Wszystkie też zaczynały go brać po połowie ciąży. Myślę, że taka specyfika leku, podtrzymuję póki ma spelniać takie zadanie, nie generuje skurczy, szyjka się nie skraca a jak te wszystkie elementy wchodzą w życie to praktycznie akcja porodowa ropoczęta
|
|
|
|
#4257 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
a my bylismy z malym na wesolym miasteczku
maly sie wyszalal ale oczywiscie jemu malo a ja juz ledwo tam stalam no i portfel sie mocno wyszczuplil hehCytat:
Unholy dobrze, ze sie odezwalas
|
|
|
#4258 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ekstra zdobycze W H&M mają naprawdę super ciuszki![]() Cytat:
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2009-04-19 o 19:23 |
|||
|
|
|
#4259 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki
Jakoś wcześniej nie było czasu ![]() Właśnie wróciłam z grilla. Pogoda u mnie cudna, tylko jak słonko zaczęło zachodzić zaczęło robić się bardzo zimno i uciekłam do domku. A teraz siedzę przed komp. sprawdzam co tam nowego u Was i zajadam się gruszką i winogronem. Jutro wizyta u gin. Idę około 13 i mam nadzieję, że do 15 mnie przyjmie. Życzę miłego wieczorka. |
|
|
|
#4260 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:01.

Nie odzywam się ale czytam w miare na bieżąco. Brzuszki śliczne bez wyjątku; mieszkańcy odkryci; imiona wybrane... widze że wszystko gra
Tylko po kim to ma? Napewno nie po rodzicach...
Nie chce się złamać i sciąć bo już ponad 6mc zapuszczam

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
nic nie mogłam zrobić. Tyle cytowania przepadło
nie narzekam na te kopniaczki
:slina :

i znów ból miednicy nieziemski 

...a dokładniej TZ chciał jechać nad stawy na rybki - i w planie był grill wieczorem