Teraz My - Panny Młode 2009 - cz. X :) - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-04-20, 08:46   #4411
kolanka
Zadomowienie

Dot.: Teraz My - Panny Młode 2009 - cz. X :)

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekk88 Pokaż wiadomość
U mnie też jest taki zwyczaj i też będziemy mieć polterabend dlatego nie robimy osobno wieczoru kawalerskiego i panieńskiego, bo planujemy na ten polter taką większą imprezkę A kiedy ślubujesz i co już masz załatwione?
Ślubuje 2 maja. Ubiór mam juz cały załawwiony, sukienki sie szyją. Podziekowania dla rodziców robilam sama cos w takim stylu http://images.google.pl/imgres?imgur...3D160%26um%3D1
Buty, bielizna kupiona, biżuteria - kolczyi i wisiorek z perłą. Nauki zaliczone, USC również. Zostało nam tylko zamówienie kwiatów i wizyta tydzień przed slubem u księdza i organisty. Ja bede spiewała psalm, a mój TŻ bedzie czytał pierwsze czytanie.
Mój bukiet będzie z borodwych kali, TŻ bedzie miał butonierkę. Naszymi swiadkami bedą dwie kobietki. Tacki na ciasto dla gosci mamy już załatwione, wódeczka kupiona, napoje również. Owoce i ryby juz przed samy ślubem bedziemy kupowałi, ale wczesniej tez zamówimy, zeby wszytko było. Kawkę na wesele też mam juz kupiona. Jeśli zrobia nam bramę, to bedziemy dawali duze czekolady (wódki nie rozdajemy).
Samochód bedzie przystrojony tylko w kokardy na klamkach- zadnych kwiatów. Pojedziemy czarny audi a6 - dość ładnie się prezentuje. Oczywiscie autko wypożycza rodzina, bo nie jesteśmy rozrzutni . Gości bedzie dokładnie 55. Lista jest już zamknięta. To chyba na tyle. TŻ też jest cały ubrany. Klasyczny garnitur, kolor ciemna czekolada, bez kamizelki, do tego biała koszula na spinki i bordowy krawat żakardowy. Czarne buty TŻ ma już zakupione. To chyba na tyle.

Edytowane przez kolanka
Czas edycji: 2009-04-20 o 08:48
kolanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-20, 08:57   #4412
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
201803111825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-20, 08:58   #4413
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kolanka Pokaż wiadomość
Ślubuje 2 maja. Ubiór mam juz cały załawwiony, sukienki sie szyją. Podziekowania dla rodziców robilam sama cos w takim stylu http://images.google.pl/imgres?imgur...3D160%26um%3D1
Buty, bielizna kupiona, biżuteria - kolczyi i wisiorek z perłą. Nauki zaliczone, USC również. Zostało nam tylko zamówienie kwiatów i wizyta tydzień przed slubem u księdza i organisty. Ja bede spiewała psalm, a mój TŻ bedzie czytał pierwsze czytanie.
Mój bukiet będzie z borodwych kali, TŻ bedzie miał butonierkę. Naszymi swiadkami bedą dwie kobietki. Tacki na ciasto dla gosci mamy już załatwione, wódeczka kupiona, napoje również. Owoce i ryby juz przed samy ślubem bedziemy kupowałi, ale wczesniej tez zamówimy, zeby wszytko było. Kawkę na wesele też mam juz kupiona. Jeśli zrobia nam bramę, to bedziemy dawali duze czekolady (wódki nie rozdajemy).
Samochód bedzie przystrojony tylko w kokardy na klamkach- zadnych kwiatów. Pojedziemy czarny audi a6 - dość ładnie się prezentuje. Oczywiscie autko wypożycza rodzina, bo nie jesteśmy rozrzutni . Gości bedzie dokładnie 55. Lista jest już zamknięta. To chyba na tyle. TŻ też jest cały ubrany. Klasyczny garnitur, kolor ciemna czekolada, bez kamizelki, do tego biała koszula na spinki i bordowy krawat żakardowy. Czarne buty TŻ ma już zakupione. To chyba na tyle.
No to ślub zbliża się wielkimi krokami i masz już wszystko Ja ślubuje dopiero 30 czerwca i połowy rzeczy jeszcze nie mamy załatwion ych w ten piątek idziemy dopiero spisać protokół i zaczynamy nauki. Ja mam już suknie, ale póki co czeka na pierwszą przymiarkę, a garnituru dla mojego TŻ będziemy szukali dopiero na początku czerwca, bo mój TŻ potrafi w ciągu tyg. przytyć 3 kg a wnastępnym tyg. je stracić także, żeby potem nie robić przeróbke wolimy to odłożyć.
kwiatuszekk88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-20, 09:02   #4414
BEAMI
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 201803111825 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
No to fajnie, że się panieński udał. Moja kochana ty za 5 dni masz już swój wielki dzień Powodzonka w końcowych przygotowaniach
Stary 2009-04-20, 09:20   #4415
liliputek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kolanka Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny .
Dzis jestem po pierwszym koszmarze. Umówiona jestem na drugą przymiarkę sukni i oto co mi sie śniło: przychodzę do salonu, babka wyciąga moją suknię, a ona jest cała brudna... ktoś juz założył ją na swoje wesele!! Do tego wmawia mi, ze to nieprawda i że ona nie jest brudna, ani zniszczona. Zakładam ja z łzami w oczach i okazuje sie, że tył jest dużo krótszy niż przód. Jestem wściekła rządam zwrotu zaliczki, a babka ucieka przede mną .... aż mnie zimny pot zlał!! Jejku... mam nadzieję, ze w salonie obejdzie się bez takiego cyrku . .
Kolanka spokojnie, sny tłuaczy sie na odwrót czyli, że wszystko bedzie dobrze.

Ale złowrogie sny zaczely i mnie juz przesladowac. Wczoraj sniło mi sie, że zostało 2 dni do ślubu am y nie mielismy ani gosci poproszonych, ani świadków wybranych, ja nie mialam sukienki, moj Tż garnituru, obraczek nic...Uff nie chciałabym tego przezyc w rzeczywistosci, co zreszta jest mało prawdopodobne.

A ja siedze w pracy i nie moge za Chiny Ludowe sie dobudzic..a papierki leża stosem na biurku i czekaja na zajęcie sie nimi;/....

Edytowane przez liliputek
Czas edycji: 2009-04-20 o 09:21
liliputek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-20, 09:47   #4416
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez liliputek Pokaż wiadomość
Kolanka spokojnie, sny tłuaczy sie na odwrót czyli, że wszystko bedzie dobrze.

Ale złowrogie sny zaczely i mnie juz przesladowac. Wczoraj sniło mi sie, że zostało 2 dni do ślubu am y nie mielismy ani gosci poproszonych, ani świadków wybranych, ja nie mialam sukienki, moj Tż garnituru, obraczek nic...Uff nie chciałabym tego przezyc w rzeczywistosci, co zreszta jest mało prawdopodobne.

A ja siedze w pracy i nie moge za Chiny Ludowe sie dobudzic..a papierki leża stosem na biurku i czekaja na zajęcie sie nimi;/....
Ja też mam czasami dokładnie takie same sny, ale nie przejmuje się nimi tylko we śnie to wszystko jest takie realistyczne hehe.
Stary 2009-04-20, 09:57   #4417
gold-fish
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
dzis znowu ogladalam sukie i jestem zadowoloona.. tak jak pisalyscie sprobuje z halka na kole moze to cos zmieni i mnie na plus zaskoczy a jak nie to bedzie bez..
Spróbuj czekam na fotkę Zrób tez z tyłu bo chyba nie było żadnej

Cytat:
A ja sie musze Wam wyżalic, bo az mi rece opadły jak sie wlasnie dowiedzialam czegos...
MOja wieloletnia kolezanka, która ma byc swiadkiem na moim weselu a która wychodzi za maz 2 miesiace wczesniej, powiadomila mnie bez ogrodek ze zaprosi mnie na swoje wesele jak jej odmowi ktos z rodziny............. .Dziewczyny jesli przesadzam to wezcie mnie podtawcie do pionu, bo ja sie zrobilma strasznie rozbita i rozczarowana..
Nie, nie przesadzasz. Dziwne zachowanie. Szczerze, to bym nie chciała takiej świadkowej. Pokazała ile dla niej znaczysz zastanów się czy to jest faktycznie osoba którą chcesz mieć obok siebie w tym dniu

Cytat:
Napisane przez twin--maid Pokaż wiadomość
Dziewczyny wypisuję zaproszenia i mam problem. Chcę na sam ślub zaprosić koleżankę, która ma dziecko ze swoim partnerem (ślubu nie mają ale jak dla mnie są rodziną). Jej partnera poznałam ale ogólnie nie miałam zbyt dużego kontaktu z nim. Nie wiem czy mam wpisać na zaproszeniu samą Basię Kowalską, Basię Kowalską z Janem Nowakiem czy jak twierdzi mój TŻ Basię Kowalską z osobą towarzyszącą... doradźcie proszę.
Basię Kowalską z Janem Nowakiem i (imię dziecka) jeżeli maja być z dzieckiem

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
dzięki
ps. dziewczyny jakie zabiegi bedziecie robic u kosmetyczek?? ja napewno oczyszczanie twarzy
oczyszczanie twarzy i pleców i depilację woskiem

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy garntur ciemno stalowy pasuje do sukni jasne ecru? Bo niedługo musimy kupić Tż garniaka i niby ciemno brązowy kolor najbardziej pasuje do sukienki w tym kolorze, ale jakoś nie za bardzo mi się taki widzi, czarny też odpada.
moim zdaniem nie pasuje stalowy to kolor zimny, ecru ciepły. może kupcie beżowy, albo taki kawa z mlekiem ? przyda sie na inne uroczystosci letnie, inne śluby, komunie... może słuzyć przez lata jako letni garnitur Do tego np. złoty, albo ecru musznik, krawat?

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja chyba tak czy siak zostane PM 2009 prawdopoodbnie za jakies 2-3 mies weźmiemy ślub cywilny, a kościelny w przyszłym roku i weselicho cywilny bez żadnej imprezy
No i dobrze będziecie szybciej mężem i żoną. No i dziecko będzie miało takie same nazwisko co mama

Witam wszystkie miałam tak przesadzony weekend że jestem szczęśliwa w pracy ze studiów leciałam jeszcze na kurs kadrowy
Wymyślilismy cały tekst na zaproszenia i zaczynam drukowanie no i wczoraj kupiłam bieliznę na ślub w H&M, gładką, kremową, push-up , ozdobiona kokardkami z cyrkoni. A dzisiaj lece zamówić buty. Jeszcze apropo kwiatów załaczam zdjęcie Małgosi- taki właśnie bukiet chcę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg RÓŻE.jpg (26,3 KB, 68 załadowań)

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015

Edytowane przez gold-fish
Czas edycji: 2009-04-20 o 09:58
gold-fish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-20, 10:03   #4418
Emilia211
Zakorzenienie

GG do Emilia211 Send a message via Skype™ to Emilia211

Witam dziewczyny po długim czasie Zaglądam co tam piszecie. Jeśli chodzi o ślub to ja mam już sukienkę, byłam na przymiarce w sobotę. Kto chce wiedzieć jaka to proszę o e-maile, a podam linka salonu. Niestety nie można było zdjęć robić Mam nadzieję,że Wam się spodoba, bo dla mnie jest CUDNA

Wszystkiego najlepszego dla świeżych żonek

Emilia211 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-20, 10:05   #4419
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość

No i dobrze będziecie szybciej mężem i żoną. No i dziecko będzie miało takie same nazwisko co mama

chyba takie jak tata

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-20, 10:07   #4420
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Emilia211 Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny po długim czasie Zaglądam co tam piszecie. Jeśli chodzi o ślub to ja mam już sukienkę, byłam na przymiarce w sobotę. Kto chce wiedzieć jaka to proszę o e-maile, a podam linka salonu. Niestety nie można było zdjęć robić Mam nadzieję,że Wam się spodoba, bo dla mnie jest CUDNA

Wszystkiego najlepszego dla świeżych żonek
Jak możesz to wyślij mi z przyjemnością zobacze Twoją suknię nicol88@op.pl
Stary 2009-04-20, 10:07   #4421
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zlotko855 Pokaż wiadomość
przepraszam czytam po kolei co napisalyscie i tak tez pisze posty. teraz juz sie potwierdzilo, ze to ta suknia. baaaardzo ladna sukienka jak dla mnie wymazona, bo ma wlasnie odciecie pod biustem (co optycznie wydluza), wedlug mnie nie moglas lepiej wybrac , a wiem co mowie, bo sama mialam ja na sobie. jest cudna i wygodna. a moge wiedziec ile za nia zaplacilas? mi pani podala cene 2590,- w salonie w krakowie.

ktosia fruzyrka bardzo ladna a czy ta ozdobe bedziesz miec we wloskach, czy chcesz naturalnego kwiatka?
obraczki tez bardzo ladne

margotka rowniez ladne obraczki, czy mi sie wydaje, czy ty masz tam brylancik, czy to akurat tak swiatlo odbilo? zazdroszcze ci, ze nosisz juz obraczke
p.s. super maz
Dziękuję
Będę mieć tą ozdobę we włosach, planuję jeszcze dokupić kilka spinek kokówek z pojedynczymi kryształkami, żeby wpiąć w środek koka, żeby nie wyglądało pusto.
Stary 2009-04-20, 10:09   #4422
gold-fish
Zakorzenienie

Cytat:
chyba takie jak tata
jak mama i tata

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
Stary 2009-04-20, 10:11   #4423
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
jak mama i tata

no własnie
bo bez ślubu miałoby moje, a to takie niefajne by było

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-20, 10:13   #4424
Emilia211
Zakorzenienie

Cytat:
Jak możesz to wyślij mi z przyjemnością zobacze Twoją suknię nicol88@op.pl
już poszlo Niestety tyłu nie widać w tej sukience i boku. Z boku prawej strony znajdują się takie guziczki śliczne i zapinana jest na zamek z tyłu. Do tego mam już welonik.

Jakie to jest cudne wrażenie mieć na sobie suknie ślubną. Tak bardzo się cieszę,że mam mojego TŻ.

Stary 2009-04-20, 10:14   #4425
agus87
Zakorzenienie

dzien dobry

poszukuje ladnych ciekawych ramek jako clipartow oraz gifow pomozcie oraz esów floresów

rosette, ja tez dostalam kilka fajnych prezentow, najlepsza jest kamasutra i wibrator: hahaha:
Stary 2009-04-20, 10:16   #4426
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

Cytat:
już poszlo Niestety tyłu nie widać w tej sukience i boku. Z boku prawej strony znajdują się takie guziczki śliczne i zapinana jest na zamek z tyłu. Do tego mam już welonik.

Jakie to jest cudne wrażenie mieć na sobie suknie ślubną. Tak bardzo się cieszę,że mam mojego TŻ.
Dziękuje za fotki Przepiękna jest ta Twoja suknia już sie nie umiem doczekać kiedy pojadę przymierzyć moją i będę ją miała u siebie w szafie
Stary 2009-04-20, 10:50   #4427
kasiaher
Wtajemniczenie

Witam
kurcze mam przymiarkę za tydzień , a juz zauważyłam że mi się trochę przytyło, co jest wogóle bardzo dziwne bo mi się to wogole nie zdarza żeby moja waga tak podskoczyła czyli prawie 5 kg , i powiem wam że nawet tego nie zauważyłam dopóki wszczyscy w koło mi nie zaczeli mówić a po za tym zważyłam się i rzeczywiście. Kurcze mam nadzieje że mimo wszystko suknia nie będzie za mała, mimo tego iż mi sie przytyło troszkę to i tak wszyscy mówią że wyglądam lepiej ponieważ wcześniej byłam zdecydowanie za szczupła, a tak troszkę mi się wszystko zaokrągliło i podobno jest lepiej

IZA mam nadzieje że juz nie długo zdasz nam wyczerpujące relacje ....

emillia ja tez chcem zdjęcia
kasiaher jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-20, 10:51   #4428
gold-fish
Zakorzenienie

Cytat:

dziękuję, śliczna suknia bardzo kobieca i łądnie podkresla dekold

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
Stary 2009-04-20, 10:57   #4429
Emilia211
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuje za fotki Przepiękna jest ta Twoja suknia już sie nie umiem doczekać kiedy pojadę przymierzyć moją i będę ją miała u siebie w szafie

dziękuję

Stary 2009-04-20, 11:00   #4430
toyotka1
Raczkowanie

Witam dziewczynki

Cytat:
Jeszcze apropo kwiatów załaczam zdjęcie Małgosi- taki właśnie bukiet chcę
Ja też będę miała ten bukiet. Zakochałam się w nim od pierwszego wejrzenia. Jest po prostu cudny. Gratuluję wyboru
Stary 2009-04-20, 11:05   #4431
twin--maid
Zakorzenienie

Dzięki Dziewczyny za utwierdzenie mnie w mojej słusznej decyzji co do wypisywania zaproszeń Od przyszłego weekendu zaczynamy zapraszanie na sza ślub a pod koniec miesiąca idziemy szukać obrączek i garnituru dla TŻa

Mam do Was jeszcze jedną prośbę. Jeśli któraś miałaby ochotę wypełnić krótki kwestionariusz, który dotyczy relacji w związku to pobierzcie go stąd:

http://195.122.131.15/files/221378855/kwestionariusz_WZ_KOBIETY .doc

oczywiście jest mi to potrzebne do mojej pracy magisterskiej jeśli ściągniecie plik worda, wypełnicie to proszę odeślijcie to na adres prac.magisterska@gmail.co m

(com w adresie pisane razem)
Stary 2009-04-20, 11:06   #4432
kliwia
Zakorzenienie

emilia dziękuję. super!
A ja myslalam że to Ty w tej sukni już jestes
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-20, 11:09   #4433
BEAMI
Raczkowanie

Cytat:
powiedzialam o Tobie mojemu TZowi i ucieszyl sie co do twojego Wojtasa, to dzis kupilismy Wojtasa starsza plytka ale orginal za 7 zl no i Plaucha..... TZ stwierdzil, ze bedzie wspieral polski przemysl muzyczny. co do Sokola, to uwielbiam jego glos

Beami to super, ze halka gratis i ze na welon dostalas upust. a dlugi czy krotki? jakbym kupowala to ecri (w ogole w bialych wygladalam tragicznie). tylko, ze ja wolalabym welon chyba gladki. a powiedz mi jak te rozyczki na dole wygladaja? bo jak ja mierzylam to one byly juz sfatygowane i strasznie pogiete ("zwiedniete") i nie bylo tego uroku, a znowu boje sie, ze nowe beda za duze? ale ta koronka jest slodka nie i taka lekka. tren tez ladnie sie uklada.
gratuluje jeszcze raz
Mój welon jest z dwóch warstw jedna za ramie a druga do pupy, ale nie wiem czy nie wyrównam, lub utne i zrobie taka jedna warstwe dłuższą, wydaje mi sie ze to jest do zrobienia pani tak mówiła tylko to juz jak pojade na pierwsza przymiarkę. U mnie różyczki były skromne bardzo delikatne i to mi sie podobało. W białej ja tez koszmarnie wyglądałam. Własnie ta koronka mi sie strasznie podoba.
Stary 2009-04-20, 11:13   #4434
Justyna33333
Zakorzenienie

GG do Justyna33333

Cytat:
Napisane przez groszek80 Pokaż wiadomość
w sumie lepiej, że zapytała wcześniej, przyjamniej jest cień szansy, że ich nie dostaniesz

big day 01.08.2009 r.
Oby tylko to coś dało. Nie chcę garnków

Cytat:
A ja sie musze Wam wyżalic, bo az mi rece opadły jak sie wlasnie dowiedzialam czegos...
MOja wieloletnia kolezanka, która ma byc swiadkiem na moim weselu a która wychodzi za maz 2 miesiace wczesniej, powiadomila mnie bez ogrodek ze zaprosi mnie na swoje wesele jak jej odmowi ktos z rodziny............. .Mogła to przynajmniej zachowac dla siebie a nie mowic mi o tym prosto z mostu jakby rozmawiala o dodatkach do sukni..Pragne nadmienic, że od samego poczataku planowania naszych wesel, uwzglednialysmy siebie nawzajem wsrod gosci a teraz nagle ona zmienila zdanie. I wiem, ze zaprsza sie kogo chce itpd i nie powinnam sie tak czepiac, ale kurcze jest mi baaaardzo przykro...Ja ją poprosilam jako swiadka, wazna dla mnie osobe na moim weselu a ona nawet mnie nie uwzglednila,w dodatku zrobila sie dosc opryskliwa wzgledem mnie...Nie wiem co robic..Liczylam na wsparcie z jej strony emocjonalne a tu sie okazuje, ze ona traktuje to dosc trywilanie (sadzac po jej zachowaniu i tym co mowi oraz w jaki sposob). Dziewczyny jesli przesadzam to wezcie mnie podtawcie do pionu, bo ja sie zrobilma strasznie rozbita i rozczarowana..
Strasznie postępuje. Nie wiem co powiedzieć, rozumiem, że Ci bardzo przykro...

Cytat:
hej
nie wiem czy juz otrzymalas odp na twoje pytanie nt druzb, bo nadrabiam wlasnie caly dzien w czytaniu.
jesli chodzi o nas to my np. mamy 4 pary druzbow plus swiadkowie, u nas jest taki juz zwyczaj. z tym ze swiadkiem mojego TZ jest jego przyjaciel, ktory bedzie pozniej stal za druzbe, a moja swiadkowa jest przyjaciolka, ale ona jest mezatka, wiec druhna juz nie bedzie...
sa pary ktore nawet 6 czy 8 par biora, my wybralismy 4 i sa to dla nas bliskie osoby (rodzenstwo i przyjaciele), wiec chcielismy aby byli wyroznieni)
Zastanawiam się jeszcze nad jednym... Bo siostra Tż (potencjalna druhna) jest ode mnie starsza 6 lat? Niektórzy mi mówią, że nie wypada, żeby druhna była starsza... Co myślicie?

Cytat:
Domi gratulacje

Dziewczyny wypisuję zaproszenia i mam problem. Chcę na sam ślub zaprosić koleżankę, która ma dziecko ze swoim partnerem (ślubu nie mają ale jak dla mnie są rodziną). Jej partnera poznałam ale ogólnie nie miałam zbyt dużego kontaktu z nim. Nie wiem czy mam wpisać na zaproszeniu samą Basię Kowalską, Basię Kowalską z Janem Nowakiem czy jak twierdzi mój TŻ Basię Kowalską z osobą towarzyszącą... doradźcie proszę.
My właśnie wczoraj wypisywaliśmy zaproszenia. Wszędzie gdzie jest stała osoba to pisaliśmy imię i nazwisko. To samo będziemy robić na winietach. Kiedyś Tż dostał zaproszenie na wesele swojej kuzynki, z osobą towarzyszącą własnie. Byliśmy wtedy ze sobą już dwa lata, było mi naprawdę przykro, że się nie pofatygowali dopytać jak się nazywam...

Cytat:
Napisane przez AgatkaL Pokaż wiadomość
Jestem dzisiaj mega szczęśliwa...jednak marzenia się spełniają...nie chcę dokładnie mówić o co chodzi, zeby nie zapeszać, ale to dotyczy mojego zespołu...yuppppiii no i musiałam się podzielić moją radością z Wami
Trzymam kciuki!

Cytat:
dziękuję

dziekuję
bardzo się cieszy, on już długo chciał dzidzie...ostatnio coś za często powtarzał, że mogła być juz teraz no, ale slub przenosimy jak wiesz na przyszły rok

Gratulacje!!!

Cytat:
Napisane przez darenka0707 Pokaż wiadomość

zlotko855 Zazwyczaj wieczor panienski i kawalerski robi sie w ten sam dzien najczesciej tydzien przed Slubem
U mnie coś siostra zaczyna kombinować... Ale ja chcę na panieńskim mojego najlepszego przyjaciela też mieć i jego faceta. I nie będzie to tak do końca "panieński"...

Cytat:
Napisane przez Strobiluska Pokaż wiadomość
taaa moja mama też sie bedzie przebierać, do kościoła w garsonce, na salę w balowej sukni i jeszcze mi się kazała przebierac po północy..powiedziałam, ze nie i byla awantura...echhh....
A moja mama nie będzie się przebierać. Chyba tylko siostry będą. Dla mnie ez sensu całe to przebieranie.

Iza, wszystkiego dobrego!!! Czekamy na relację. Ale nie tak od razu. Niech się mąż Tobą nacieszy
Stary 2009-04-20, 11:17   #4435
Emilia211
Zakorzenienie

hihi, niestety nie mozna było robić zdjęć Kliwia welon już kupiłam, jak zrobie fotkę to umieszczę

Stary 2009-04-20, 11:18   #4436
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Justyna33333 Pokaż wiadomość
My właśnie wczoraj wypisywaliśmy zaproszenia. Wszędzie gdzie jest stała osoba to pisaliśmy imię i nazwisko. To samo będziemy robić na winietach. Kiedyś Tż dostał zaproszenie na wesele swojej kuzynki, z osobą towarzyszącą własnie. Byliśmy wtedy ze sobą już dwa lata, było mi naprawdę przykro, że się nie pofatygowali dopytać jak się nazywam...
Właśnie o to mi chodziło. Skoro wiem, że ktoś jest kilka lat razem to dlaczego mam pisać na zaproszeniu osoba towarzysząca- to niezbyt miłe. Dlatego każdy będzie spersonalizowany

Dziewczyny a możecie doradzić mi czym się kierować przy kupnie welonu. Przeglądam welony na allegro i zupełnie nie wiem, który mam wybrać. Wiem, ze nie może być długi, mieć żądnych dżetów, lamówek itd.
Stary 2009-04-20, 11:25   #4437
Emilia211
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie o to mi chodziło. Skoro wiem, że ktoś jest kilka lat razem to dlaczego mam pisać na zaproszeniu osoba towarzysząca- to niezbyt miłe. Dlatego każdy będzie spersonalizowany

Dziewczyny a możecie doradzić mi czym się kierować przy kupnie welonu. Przeglądam welony na allegro i zupełnie nie wiem, który mam wybrać. Wiem, ze nie może być długi, mieć żądnych dżetów, lamówek itd.

welon najlepiej dopasować do sukni. Jeżeli suknie jest bogata to krótki welonik, który zakryje plecki,a jeśli suknia jest prosta i skromna , gorsetowa, to może być welon dłuższy. Welon lepiej kupić w sklepie wtedy kiedy masz ubraną sukienkę, bo tak jest trudno powiedzieć jaki ma być długi. Ja kupiłam welon krótki z lamówkę na końcu bez wzorków. Jest śliczny.

Stary 2009-04-20, 11:27   #4438
kliwia
Zakorzenienie

emilia troche glupio, w koncu ja kupilas tzn taką jak ta. Więc nie wiem w czym problem robili. ;]

twin maid a mierzyłas już jakies welony ?
Jakość wykonania,, cena i miekkość tiulu - najważniejsze
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-20, 11:30   #4439
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:
welon najlepiej dopasować do sukni. Jeżeli suknie jest bogata to krótki welonik, który zakryje plecki,a jeśli suknia jest prosta i skromna , gorsetowa, to może być welon dłuższy. Welon lepiej kupić w sklepie wtedy kiedy masz ubraną sukienkę, bo tak jest trudno powiedzieć jaki ma być długi. Ja kupiłam welon krótki z lamówkę na końcu bez wzorków. Jest śliczny.
suknię mam juz kilka miesięcy w domu

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
twin maid a mierzyłas już jakies welony ?
Jakość wykonania,, cena i miekkość tiulu - najważniejsze
jeszcze

Czyli w jakim przedziale cenowym może być porządny welon? ale tak, żeby nie kosztował majątku.

Moja suknia w załączniku.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg miradir.jpg (49,5 KB, 43 załadowań)
Stary 2009-04-20, 11:35   #4440
celi25
Rozeznanie

Cytat:
My jesteśmy z sobą już ponad 5 lat i za 2 miesiące a ślub a kuzyn teraz dał mi zaproszenie na chrzciny z osobą towarzyszącą

celi25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości