|
|
#151 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część VIII ::..
Cytat:
No ja za to bieganie musze sie w koncu zabrac...![]() Cytat:
|
|
|
#152 | |
|
Raczkowanie
|
Ehh ja wiedzialam ze gdzie jak gdzie ale tu odnajde zrozumienie i ze na pewno mnie przytuli
Dzieki. Cytat:
i normalnie sama nie wiem czy chudnac jeszcze czy juz nie, boje sie troche o sukienke. Jakby nie bylo - jakja kupowalam bylam ponad 7 kg ciezsza. Teraz bede miec przymiarke wiec pewnie wisiec jak worek. Narazie wiec skupiam sie na utrzymaniu wagi. ;] No i z ta silna wolatroche ciezko. Szczegolnie po swietach, chociaz i przed sie rozbestwilam. Gdyby mi ktos za mnie gotował, to bym pewnie trzymala sie bardziej skrupulatnie, no i gdyby ktos robil zakupy ![]() Rany , ugotowalam wczoraj strogonowa. i cos sie kiepsko po nim czuje...
|
|
#153 |
|
Rozeznanie
|
tak Teliczku, studiowalam w Poznaniu...
![]() ah nawet nie wiesz jakie mialam motyle w brzuchu jak jechalam ![]() kocham to miasto i czuje sie w nim jak w domu ![]() kocham rowniez Krakow - rodzinne miasto mojego TZta i tak jadac do Poznania pobakiwal cos zeby na wakacje i Krakow odwiedzic, tylka ja sie boje podrozy z dziewczynami... no chyba ze na noc bysmy wyruszyli aby spaly cala droge bo jakby nie bylo spory kawalek mamy...
|
|
|
|
#154 |
|
Wiele hałasu o nic.
|
Telik, ja musiałam wczesniej planowac, wokół mojego miejsca zamieszkania jest bardzo mało domów weselnych, na sama sale czekam z TŻ już 2 lata. edit (tzn. 2 i pół roku bedzie w dniu ślubu)
Obecnie to mam ustaloną msze w kościele, umowe z zespołem muzycznym i umowe z fotografem na plener. W najbliższym czasie planuje jeszcze sie dowiedzieć o koszta fotografa który robiłby nam zdjęcia podczas mszy. W moim regionie zespoły sa porezerwowane na 1,5 roku przed Po prostu obłęd... Słuchajcie a może ktoś ma pomysł na jakies lody sorbetowe SB ?
Na ochronę przed hałasem organizm zużywa ogromne ilości energii. Edytowane przez hałas Czas edycji: 2009-04-20 o 13:17 |
|
|
|
#155 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do zaproszen - my ostatecznie zrobilismy sami z naszym zdjeciem na takim "starozoltym" papierze Cytat:
A teraz akurat Krakusy do nas na majowke przyjezdzaja
|
|
|
#156 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() mnie strasznie ciagnie do Krakowa - nie bylam juz jakies 7 lat ![]() a tak to co roku ze 2 razy wszystko przez te stany moze sie rzeczywiscie wybierzemy moze zrobie taki prezent urodzinowy TZtowi
|
|
|
|
|
#157 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() tak wiec za jakis czas sprawdze kiedy bede juz mogla jesc wegielki na obiad Cytat:
czyli juz prawie wszystko wiem ale jak wiadomo prawie robie wielka roznice ![]() na pierwsze dni, skoro mozna zjesc jednego owoca, to lepiej do tej owsianki nie dodawac suszonych moreli lub startego jablka? czy mozna dodac, ale wtedy juz na przekaske bialko i warzywka? Cytat:
|
|
#158 |
|
Raczkowanie
|
Dzis: Ś: jajecznica z szynka z 2 jajek+ kawałek papryki+pomidor i jeden zawijas(twarozesz ze szczypiorkiem,lisc salaty,poledwica,papryka, pomidor)
Żadnej przekaski nie bylo bo bylam u dentysty i nie moge nic jesc jak narazie:P Na obiad bedzie mintaj smarzony(na oleju ale roslinnym inego nie mam) +brokuly Na przekaske zrobie se pewnie zawijasa Kolacja:hmm moze zrobie se jakoms salatke+jajko na miekko
|
#159 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny,
u mnie niby wszystko szło dobrze (to dopiero mój 6ty dzień, faza I), ale dopadło mnie choróbsko dwa dni temu. I dziś kolejny dzień mojego beznadziejnego samopoczucia jest, mdło mi od choroby, a te białka tylko mnie dobijają i koniec końców zjadłam dwa ciasteczka I teraz nie wiem, czy mam się cofać w diecie, co dalej robić? ![]() Dajcie znać proszę
|
|
#160 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() kazdemu sie zdarza tym bardziej w chorobie |
|
|
|
|
#161 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tez mysle ze powinnas plazowac dalej to nie tak w koncu strasznie duzy grzech ja tez mialaam i to nawet wieksze ale plazue dalej:P ---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ---------- A ja mam takie pytanie czy po 1fazie moge juz jessc wszystkie wegle itp tylko ze uwazac bede na slodycze i w minimalnym stopniu bede dodawac(np ziemniaki itp) juz ta pierwsza faze wytrzymam ale to juz troche meczace bo musze dla siebie gotowac osobno:P jak myslicie nie bedzie np efektu jojo albo cos w tym stylu?
|
|
#162 |
|
Raczkowanie
|
Czy kawę można pić? z mlekiem?
|
#163 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
co masz na mysli wszystkie wegle??? a nie mozesz probowac przemycac potraw SB dla reszty rodziny?
|
|
|
|
|
#164 | |
|
Raczkowanie
|
a ja mam ślub 18.09.2009 odchudzacie sie dziewczyny? Po suknie kiedy pędzicie?
Cytat:
|
|
#165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#166 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczęta
![]() Zamierzam od jutra przejść po raz drugi w życiu na dietkę south beach . Mam też do Was parę pytań dot. dietki bo od ostatniego razu trochę mi się zapomniało... Z góry Wam dziękuje dziewuszki za opdpowiedzi
|
|
|
|
#167 |
|
Rozeznanie
|
ja sie pilnuje bardzo jezeli chodzi o cukier bo powiedzialam sobie ze tym razem nie ma to tamto i jak sie za cos zabrac to porzadnie, chociaz czasami swiadome wpadki mi sie zdarzaly i te nieswiadome z niewiedzy tez - ale to moja wina bo moglam sie dowiedziec, tak?
![]() teraz jak nei wiem to nie kupuje lub nie jem i najpierw sie dowiaduje ![]() co do schudniecia to tak jak w podpisie ![]() I faza (3 tygodnie) - 4kg II faza (nadal trwa - juz ok 2,5 m-ca) -6kg i ciagle notuje spadek takze jak dla mnie rewelka!!!!
|
|
|
|
#168 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() gratuluje z całego serca. bo np ja to dawno takiego płaskiego brzucha nie miałam i wyglądam lepiej ale żeby kilogramy chciały spaść to już nie uświadczysz ![]() Co do Krakowa to macie racje, pięknie tutaj ![]() (ja mieszkam 2,5 roku w krakowie) I nawet na tym moim osiedlu krakowskim ładnie jak słoneczko świeci
|
|
#169 | |
|
Wtajemniczenie
|
oczywiscie
zapraszam na I stronke tego watku Cytat:
Kala to Ty pamietasz telika ostatnio buszowałam po starych watkach i myslałam co z Tobą?? co do cukru mysle ze diabel tkwi w szczegółach a pozatym fasolka bez cukru to normalna sprawa wiekszosc firm chyba juz nie dodaje musztarda dijon nie ma cukru, choc sama nie moge zrezygnowac z chrzanu a znalezc taki bez cukru bbaaardzo ciezko wiec czasami zgrzesza a wogole to dobrze cie widziec a ja wracam do swiata realnego zapierdziel w pracy wiec zmykam
|
|
#170 |
|
Zadomowienie
|
Ja też pamiętam Kalę
![]() Mój Telik pytał czy plażuję... Jestem teraz na innej diecie ale wykorzystuję zasady poznane na plaży
|
#171 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to od jutra zaczynamy.... lecę planować sobie wszystko
|
|
|
|
|
#172 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja mam nadzieje ze Ty zdrowo jesz bo bedzie telik krzyczec ![]() Cytat:
![]() reszta dziewczyn zaglada marzeniątko na moderatuje, wiolka wróciła na plaze ostatnio była priv i blondie ale jakos sie zmyly mam nadzieje ze bedziesz bardziej wytrwała i nie opuscisz mnie a pozatym tu teraz rowniez wyborowe Towarzycho ![]() boze a ja juz ponad 10 godzin w pracy
|
|
#173 |
|
Zadomowienie
|
hej kochane
wracam na plaże dzis moj 1 dzien wsumie dobiegl konca mam nadzieje ze rym razem nieprzytyje na tej dietce;/
|
|
#174 |
|
Przyczajenie
|
dzisiaj już IV dzień SB
pearpearl: co ja jem ? jajka chudy twaróg serek wiejski 2,5% jogurty 0,1% te z Lidla a w skrajnych przypadkach 1,5%kefiry (nie wiem czy można ale pomagają mi w [w-c] ) 1,5%duuużo warzyw orzechy cycki ryby i moją ukochaną mozzarelle light oraz fetę light ![]() a co tam u was jak tam z plażowaniem ? pozdrawiam |
|
|
|
#175 |
|
Zakorzenienie
|
Oto co dziś wszmałam:
śniadanie: omlet - 2 jaja, oliwa z oliwek + 2 plastry chudej szynki drobiowej,2 plastry sera żółtego light, papryka - pokrojone w kostkę II śniadanie: sałatka - pomidor, ogórek, troszkę jogurtu naturalnego o,1% plus koper suszony przekąska: mix orzechowy - garść - laskowe, włoskie, migdały obiad: chili con carne z przepisowego kolacja: jeszcze nie wiem, ale będzie to albo jakaś wariacja na temat tuńczyka albo kalafiora, albo coś jeszcze innego, właśnie idę się doczłapać do sklepu po sałatę i takie tam inne. może być?
|
#176 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mnie chyba udało się pozbyć tych 2 kg, które przybyły przez moje ostatnie szaleństwa-obżarstwa, czyli znowu startuję od 64kg...jeszcze 4 kg i wystarczy mi
|
|
|
|
|
#177 |
|
Zakorzenienie
|
Ciągle piszecie o wątku przepisowym... czy któraś z Was byłaby tak miła i wkleiła linka?
|
|
|
|
#178 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Chociaż szczerze powiem, że nie wydaje mi się, żeby coś zeszło więcej...:/ |
||
|
|
|
#179 |
|
Zakorzenienie
|
Bo długim zastanawianiu się zdecydowałam się rozpocząć I fazę SB (jeśli będę się czuła niezbyt dobrze i niezdolna do nauki - to po prostu przerwę). Czuję się dobrze, ale jestem senna.
Mój dzisiejszy jadłospis (będę bardzo wdzięczna za ocenę!) ![]() DZIEŃ 1: - jajecznica z 2 jajek ze szczypiorkiem, pomidor, 5 orzechów włoskich, herbata rooibos /ok godziny 6:30/ - 200ml soku pomidorowego, 2 zawijasy w sałacie lodowej (w każdym kawałek duszonej piersi z kurczaka, kilka kawałeczków pomidora, kilka pasków papryki, posypane parmezanem do smaku) /jakieś 3h później i koło południa/ - 10 orzechów włoskich, 3 łyżki pestek z dyni, 4 ogórki kiszone /ok 14 w czasie pikniku ze znajomymi - ogórki były jedyną rzeczą, którą mogłam się rozkoszować - kurczak duszony, brokuły, sos z jogurtu naturalnego przyprawiony ziołami /późny obiad po godzinie 17:00 - kawałek wędzonej makreli, sałata lodowa, szczypiorek, rzodkiewka (3 małe szt.), plaster białego chudego sera /kolacja w planie po 20 Co o tym myślicie? Trudno mi się komponuje posiłki, bo dużo czasu spędzam poza domem... |
|
|
|
#180 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Poza tym Twoje sukcesy na SB mowią same za siebie... Rolada Ustrzycka to wędzony ser żółty. Właśnie zjadłam ogromne ilości zapiekanego bakłażana i umieram... Nie mogę się ruszyc, ale było pyszne- polecam! (byle nie w takiej ilości jak ja... )
Edytowane przez feline2 Czas edycji: 2009-04-20 o 19:44 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:00.

No ja za to bieganie musze sie w koncu zabrac...
w brzuchu jezdzi i dziwnie bulgocze... 
wok to walk w Galerii Malta ale czy tylko tam to nie mam pojecia 

) 1,5%