|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: mamusie wrześniowo - październikowe 2009!
Czesc laseczki
Z wizazu mnie caly dzien dzisaj wywala, ale moze i dobrze, bo mam sporo sprzatania , po weekendzie.Przelece sie do sklepu i jak dostane kapusty i koperku, to dzis gotuje ![]() Widzialyscie? http://www.youtube.com/watch?v=wnmbJ...layer_embedded myslalam, ze padne |
|
|
|
#3992 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja sobie odwyk od wizażu robię w każdy weekend- szczególnie teraz jak taka piekna wiosna Martusia - mi się podoba ta sukienka w kwiatki
|
|
|
#3993 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jaki szok! |
|
|
|
|
#3994 |
|
Zakorzenienie
|
też obejrzałam... ma kobita płuca i głos...
|
|
#3995 |
|
Zadomowienie
|
Co fakt to fakt-głos ma niesamowity.
|
|
|
|
#3996 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale ma głos Martusia - bardziej podoba mi się ta w kwiatki
|
|
#3997 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie sobie uzmysłowiłam, że jeszcze tylko 5 dni i w sobotę mamy pretecho...aż 30 minut będziemy podglądać Kruszynkę! ale ten czas szybko leci!
żeby już była sobota! właśnie zjadłam loempię ( lumpię...? jak to się po polsku pisze/mówi?) i dalej głodna...
|
|
#3998 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to dobrze ![]() Dziś wymęczyłam gulasz, tylko ogórków kiszonych brak ale nie chcę już nigdzie wychodzić, chociaż wiem, że jest pięknie. Wczoraj po raz pierwszy zauważyłam, że już wszystko pachnie i kwitnie ![]() Jutro o 9;30 mam wizytę u ginekologa. Po raz 6 ujrzę Mój Cud może on mnie podniesie na duchu, bo ten dół to chyba przez luteinę...
|
|
|
|
|
#3999 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sorejna, ale mi ochoty narobiłaś...jestem ciągle głodna...
|
|
|
#4000 | |
|
Zadomowienie
|
Czyli ta w kwiatki wygrywa. Generalnie to szukam inspiracji i bardziej o fason mi chodzi, tak w rezultacie to pewnie kupię materiał wyciągnę maszynę i sama uszyję. Osobiście nie lubię żadnych wzorów podobają mi się gładkie materiały. I tak wszystko okaże się w praniu, po sklepach nic szczególnego nie widzę ale jeśli coś spotkam to nie wykluczam, że zakupię.
---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ---------- Fajne w tym wszystkim jest to. że patrząc na nią zastanawiali się -co ta baba tu robi- a ona rozwaliła wszystkich na łopatki. Już zrobił się z niej fenomen i wczoraj albo w sobotę pokazywali ją w jakimś serwisie z wiadomościami. A dziś na Pudelku już piszą, że jakaś tam firma oferuje jej 100 tys, żeby przed kamerami dziewictwo straciła... Z innej beczki-nie wiem czy w nocy dzidzia tak się wierciła, że aż się obudziłam, czy miałam taki sen
Edytowane przez 19martusia86 Czas edycji: 2009-04-20 o 15:33 |
|
|
|
|
#4001 |
|
Zadomowienie
|
ja wieczorami nie mogę powstrzymać swojego apetytu. Jem wszystko co popadnie. Wczoraj zjadłam 0,5 bobu z masłem i solą, tabliczkę czekolady a o północy robiłam sobie popcorn no i o 4 obudziło mnie mega ssanie.
Nika co to jest loempia? bom ciekawa...
|
|
|
|
#4002 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja generalnie dużo nie jadam, raczej co 2-3 godzinki wrzucam w siebie a to owoca, a to jakiś serek. Tylko od lodów nie mogę się powstrzymać... |
|
|
|
|
#4003 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a najgorsze , że ludzie jak matoły by to oglądali...znaczy mam na myśli utratę dziewictwa..Cytat:
loempia to jest chińszczyzna, taki naleśnik zapieczony czy jakoś inaczej robiony, zawinięty w środku warzywka, kiełki szynka i kurczaczek- ale są też inne wersje. mi bardzo smakuje- kupuję je czasem mrożone, pycha!
|
|
|
#4004 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4005 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() to oczywiste chcę się upewnić, że wszystko jest dobrze, i że ciąża rozwija się prawidłowo mimo wcześniejszego zagrożenia. Widok Maleństwa da mi wewnętrzny spokój i doda mi optymizmu choć na jakiś czas...Nika takie rollo ![]() Edytowane przez sorejna Czas edycji: 2009-04-20 o 15:51 |
|
|
|
|
#4006 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Jeśli to komunia w ogrodzie to może ładne lniane spodnie i do tego jakaś fajna tunika? Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale najważniejsze że zamówiliśmy już meble kuchenne, szafę wnękową i część innych mebli bo jak robi się na zamówienie to będziemy musieli czekać nawet 4-6 tygodni. Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#4007 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciężko nam będzie wychować dzieci w takim świecie , wcześniej czy później wyruszą w świat i zderzą się z kulturą MTV ( nawet jeśli uda nam się ja przed nią chronić) . chyba jedyne wyjście to wpoić im ideały inne od tych reklamowanych...
|
|
|
#4008 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pojawiła mi się słynna ciemna kreska na brzuchu. Nawet nie zwróciłam uwagi tylko małż mi powiedział, że na brzuchu brudna jestem... |
|
|
|
|
#4009 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() o ja już ze dwa tyg mam tą kreskę, najpierw była leciutka a teraz jest coraz bardziej widoczna : linea nigra
|
|
|
#4010 | |||
|
Zadomowienie
|
kapusta juz na ogniu
, po koperek musialam do miasta jechac do tureckiego sklep, bo belgowie chyba rzadko go uzywaja.Mama kiedys gotowala kapuste, ale niestety nie mam jej przepisu, mam nadzieje, uda mi sie kapucha Cytat:
Cytat:
, moze nie bede miec![]() ---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ---------- Kapusta pachnie na caly dom, TZ sie pytal co dzis jemy, a ja na to, ze dostalam nowy przepis na forum i biedny az sie przezegnal .Wlasnie zajadam kanapke z razowca z bialym serem (a'la feta) Bulgarskim , pychotka, musze czesciej zagladac do tureckiego sklepu![]() ---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ---------- Cytat:
Ja raczej bede chciala ustrzec malucha przed komputerem i grami, bo to naprawde dzieci wciaga
Edytowane przez zartownis Czas edycji: 2009-04-20 o 16:27 |
|||
|
|
|
#4011 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) i myslę, że w tym kierunku będzie szło nasze maleństwo.choć jeśli mi powie, że mu gitara nie leży i chce grać na saksofonie to też ok, albo że muzyka mu całkiem nie odpowiada a fascynuje je biologia - też ok fajnie by było jakby po Tacie odziedziczyło językowe zdolności jeszcze 5 tygodni i zaczynamy czytać książeczki do brzuszka
|
|
|
#4012 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4013 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to miłego grillowania! aaach niedługo i my kupimy grilla i będziemy grillować w ogródeczku! mniam! idę gotować obiadek mniam mniam bo mój lub już w drodze! trzymajcie się cieplutko i do jutra!
|
|
|
#4014 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, co do jezykow, tu w szkole sa trzy niderlandzki , francuski, angielski, dzieciaki nie maja zadnych problemow z opanowaniem, bo bardzo czesto ich uzywajaA co do kompa to ani ciotka, ani wujas sie nie interesuja, nawet nie wiedza jak dziala, ale dzieciaki kazda wolna chwile spedzaja na grach i dlatego bede probowac uchronic malucha, ale jak dlugo ![]() Ps. Nie chcialabym, by moje dzieci byly artystami, bo to ciezki kawalek chleba, wiem cos o tym , moja ciotka ma nawet swoje palce ubezpieczone, bo gdyby cos sie stalo to bedzie bezrobotna do konca zycia...
Edytowane przez zartownis Czas edycji: 2009-04-20 o 17:29 |
|
|
|
|
#4015 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4016 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja probuje spedzac czas aktywnie, na razie "szkole"TZ-a .Tego samego bede chciala od dziecka, zawsze bedziemy robic jakies wypady w czasie wolnym, gory, morze, lasy, wycieczki piesze, rowerowe No i na pewno zapisze malucha na jakies zajecia sportowe, obojetnie jakie, ale chce, zeby mial jakies hobby, zeby sie ruszal, a nie obzeral czipsami przed TV
|
|
|
|
|
#4017 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Idę się trochę ogarnąć, bo za niedługo wychodzimy
|
|
|
|
|
#4018 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4019 |
|
Zakorzenienie
|
Hello! a ja na 20 idę z mamą do teatru
![]() PS. Mąż robi właśnie zdjęcia zdjęciom USG i ma je potem wrzucić na kompa, to jutro je tu wkleję
Jasiek Misiek Edytowane przez malin30 Czas edycji: 2009-04-20 o 18:30 |
|
|
|
#4020 |
|
Zadomowienie
|
Nie było mnie od rana na wizażu a tu tyle mam czytania
![]() Nika bardzo ładna z Was para oczywiście Foka Wy też super wyglądacie, jak mama wróciła nawet nie mam czasu na net, jakos czas mi z nią szybko ucieka jutro jadę do babci na wieś, troszkę z maluszkiem poddychamy świeżym powietrzem.Dostałam dzisiaj od mamy w prezencie fotelik samochodowy dla maluszka, właśnie patrze na niego i myśle o maluszku żeby już był z nami uciekam jeść bo apetyt mi wrócił, dobrej nocki wszystkim życzę
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:43.

, po weekendzie.

Także remont u nas ruszył pełną parą i mam nadzieję, że szybko się skończy.

a najgorsze , że ludzie jak matoły by to oglądali...znaczy mam na myśli utratę dziewictwa..
, pychotka, musze czesciej zagladac do tureckiego sklepu