|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3961 | |
Raczkowanie
|
Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja c
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dziś byłysmy na szczepieniu, następna po roku ![]() ![]() ![]() Chyba i ja muszę kupic ten vanish. Mam kilka spiochów z plamami, głównie po antybiotyku, który barwił na różowo ![]() ![]() Jo@n@ ja nie pomogę narazie w tym temacie ![]() ![]() Drama normalnie zazdroszczę Ci tych rolek!!!!! Sto lat temu miałam je na nogach i bardzo mi ich brakuje ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3962 |
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja c
ja tylko na trzy seki... wypatrzyłam takie łóżeczko co myślicie? wiem ze troche drogie...ale wygląda solidnie => http://www.allegro.pl/item613812357_...ign_kojec.html
ale ma sluzyc tez jako kojec wiec zalezy mi na tym by bylo stabilne... nie wiem po co tam melodyjki i przeijak..no ale bez tych bajerów nie wystepuje... moze uda mi sie obejrzec w sklepie ... wole najpierw obmacac a nie kupowac w ciemno... co do wózka to nie pomoge bo my mamy wozek 3w1 wiec nie mam klopotu ze spacerowką..moze jak mala bedzie wieksz zdecyduje sie na parasolke... ale to w dalekiej przyszlosci moze na nastepna wiosne jak bedzie jesze potrzebna... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3963 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
o wspolczuje tych przygod z brzuszkiem,ja z kolei kaszke daje rano,po ml;eczku tak kolo 9tej,potem okolo 13 mleczko i jakis obiadek sloiczkowy a potem o 117 mleczko kolejne i deserek i zauwazylam ze tak jest najlepiej i mlody tak lubi i brzuszek go nie boli w nocy,generalnie kaszki niby lekkie ale slyszalam opinie zeby tylko te nocne podawac dziecku przed snem,ale jak mowie tak slyszalam.Ja tam robie po swojemu a i kaszke mlody dostaje w miseczce i lyzka karmie zeby wiedzial ze z butli to soczki i mleczko tylko i tak jest ok buziaki dla Laury ze byla dzielna
![]() |
#3964 |
Zakorzenienie
|
Mam spacerówkę ale stelaż nie wytrzyma i codziennie się zastanawiam czy uda się gondolę wpiąć
![]()
If you're out on the road Feeling lonely and so cold All you have to do is call my name And I'll be there on the next train Edytowane przez jo@n@ Czas edycji: 2009-04-20 o 18:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#3965 |
Raczkowanie
|
scorpionec ja też się powoli rozglądam za łóżeczkiem turystycznym, tylko to, co wkleiłaś to znie mój przedział cenowy
![]() ![]() Lisey zgadzam się z Tobą w dwóch kwestiach ![]() ![]() Druga kwestia to podciąganie do siadania - moja Młoda tez jak się jej tylko da rączki od razu próbuje siadać, a dzisiaj to już próbowała nawet bez rączek - no i jak ja ją mam powstrzymać, poza tym myślę, że jak się sama wyrywa to pewnie przyszedł taki jej czas w rozwoju ![]() edytka brawo dla Laury za odwagę przy szczepieniu ![]() ![]()
#3966 | |||
Zadomowienie
|
hej
troche za duzo piszecie, bo nie nadazam czytac ![]() Cytat:
ale jej wlasnie to krzeselko polecila koleznka z wizazu z jej watku ![]() a regulowany podnozek nie jest wg mnie az tak bardzo potrzebny Cytat:
zreszta moja to jak idyk - jak to tesciowa mowi, wszytsko co na miseczce najczesciej zjada i czasem jeszcze malo. Jak na razie nie ma nic czego by nielubila. Cytat:
Karola lezac na pleckach tez sie nie turla na boki chociaz czasem jak bardzo chce siegnac pilota lub telefon to jakby troche sie jej udawalo teraz jak siedzi tak na pollezaco to potafi usiac i siegnac cos czego pragnie kaurat w danej chwili ![]() a i jak ja pije albo jej to tak patrzy ze az mi glupio ze jej nie daje no ale na herbate zwykla troche za wwczesnie wiec dostaje wode z kubka, ktory tak silnie trzyma i sobie az sama przechyla. a i tez zaczela sie prostowac jak struna i chce stawac na swoje male nozki. Jak na razie jej nie stawiam tylko trzymam pod pachami i ona ledwo dotyka podloza, ale stoi jak baletnica na paluszkach ![]() lozecko turystyczne mam coneco apollo - jestem zadowola z niego ma chyba 5 punktow podparcia ale wyglada ok i jest stabilne przed kupnem wyslalam chyba z 50 zapytan na allegro do ludzi ktorzy je kupili i opinie byly pozytywne. no chyba ze komus przeszkadzalo to ze dziecko skrobie w ta siateczke ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3967 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Więc ja bym, sie zastanowiła czy nie lepiej jakąś lekką spacerówkę kupic. Ja mam wózek Chicco Trio i tu spacerówka waży 7,5kg, niby bardzo mało jak na wózek 3w1 ale wcale to takie lekkie nie jest. A i składa sie w parasolkę. Oj mam nadzieję że nie zamotałam za bardzo. jakoś ciezko mi sie dzisiaj pisze. Szamanka - to nie jest do konca tak,że chęc siadania wiąże sie z kolejnym etapem. Nie pamietam co mi lekarz mówił, ale na pewno zabronił sadzac przed skończeniem 5 miesiaca, nawet do ksiażeczki mi wpisał. Tak samo jest z chodzeniem, kuzynki dziecko zaczeło chodzic w wieku 8 miesiecy (łapało się chodzika i tak sobie szło) to lekarz kazał sadzac i wogole robic wszystko,żeby tylko nie chodziło, bo potem bedą problemy z kręgosłupem. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3968 |
Zadomowienie
|
jo@n@ a może w takim razie jak masz tą starą spacerówkę to wytrzyma jeszcze tak ze 3-4 miesiące i lepiej kupić jakiś fajny wózek parasolkę
![]() ![]() ![]() drama zazdroszczę uwielbiam jeździć na rolka co prawda kiedyś na nich sobie złamałam rękę ale i tak uważam że jest to super wynalazek ![]() lisey ja też małemu daje kaszkę z miseczki łyżeczką ![]() ![]() scorpionec ja niestety nie pomogę w wyborze łóżeczka bo mam po siostry synku takie turystyczne ale jest i rodziców i nawet nie pamiętam jakiej firmy no i tylko raz wykorzystywałam i było oki. Masz racje że lepiej podotykać zobaczyć czy jest stabilne a tak w ciemno nie warto kupować edyta0131 dzielna dziewczynka z Twojej Laurki ![]() ![]() Salomea1 ja już wykąbinowałam mama znalazła taką kołdrę dużą którą wyprała i ma uszyć mi na nią 2 poszewki na zmianę a pod spód zrobić tak żeby się nie ślizgała i będzie miał mały plac do swoich akrobacji ![]() ![]()
#3969 |
Zadomowienie
|
dziewczyny myslalyscie juz nad kolejnym fotelikiem samochodowym?
scorpioniec - Ty masz chyba maxi cosi - do ilu on jest kg? |
![]() ![]() |
![]() |
#3970 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3971 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() A od kilku dni zauwazylam, ze jak lezy w lezaczku to intensywnie probuje siadac, non stop trenuje. ![]() Cytat:
![]() Lisey, wy uzywacie mleka Heiz Nurture? Jesli tak to napisz prosze czy jestes zadowolona, jak Gabrysiowi smakuje i w ogole. Bardzo podoba mi sie mleko nastepne Nurture i stad moje pytanie. Nie mam zadnego doswiadczenia z mlekami tej firmy. Niobe, fotelik maxi cosi jest do 13kg. Edytowane przez aaliyah Czas edycji: 2009-04-20 o 21:11 Powód: Dopisek |
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3972 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Młody łapał sie chodzika i spacerował trzymając sie jego. Schowali wiec chodzik i już dziecko nie miało możliwości spacerowac. A łapiąc się łózka już mu było trudniej i sie denerwował. To wtedy łapali go , sadzali, odwracali uwagę. To trwało tylko(albo az) 2 tyg. Niobe7 - ja już myślałam, ale na myśleniu się skończyło jak sie okazało że lepiej nie kupowac używanego tylko nowy. - o foteliku mówię |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3973 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#3974 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() co te dzieci widza w pilotach lub komórkach ?? najciekawszy gadzet w domu.. oja jak ja cos pije w jej obecnosci to tez wyciaga lapki do szklanki ![]() Cytat:
![]() mam nadzieje ze mala do roku wytrzyma w tym foteliku bo zakup nwego na jesień planuje... i zastanawiam sie czy kupic 9-25 czy odrazu 9-36... ![]() xandra moze byc uzywany jesli znasz jego pochodzenie i jestes pewna ze w żadnym wypadku nie uczestniczyl ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3975 |
Zadomowienie
|
Witajcie mamusie,
Moje dziecie wstało dzisiaj o 6, więc dzionek będzie długi ![]() Xandra - tak jak scorpionec pisze, nie chodzi o to jak ten materiał wygląda tylko czy fotelik nie jest powypadkowy. Podobno wogóle nie widac czy brał udział w wypadku czy nie. Ja zastanawiam sie nad jakimś "lepszym" z rozkładanym siedzeniem, a fotelik planujemy na jesień (ten co mamy jest do 13 kg) Ja też musze pomyślec o jakims kojcu i krzesełku ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3976 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja się dopiero uczę jeździć. Właśnie się zastanawiam nad kupnem ochraniaczy ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Ja chyba jestem jedną z nielicznych, które urodziły w listopadzie (fakt, że pod koniec, ale jednak) i nie dokarmiam jeszcze niczym. Ciągle na moim mleczku tylko jedziemy. Wczoraj byłam u lekarza, bo wydawało mi się, że Kinga ma chrypkę i lekarka powiedziała, że do końca 5-tego miesiąca nie będziemy jeszcze nic nowego dawać. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3977 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Fryzuka super! A co to za specyfik z tym skrzypem? Mozesz wiecej napisac? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Coz znowu przekombinowalismy i bylismy u dwoch pediatrow ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Lozeczko turystyczne mamy chyba z BabyOno- takie z motylkiem na przodzie. Jest fajne, ale dostalismy go w prezencie wiec porownania z innymi nie mam. Wiadomo darowanemu koniowi.... Co do siadania nam pediatra kazala ciagnac do siadu/ sadzac Wojtka tak 3-4 razy przy zmianie pieluszki zeby cwiczyl miesnie. Podobno za malo trzymal glowe. Po kilku razach jest znaczna poprawa ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3978 |
Raczkowanie
|
no udalo sie, czytam was sobie i chce odpisac ale nie moglam
![]() no i oczywiscie nie pamietamco chcialam napisac ![]() xandra cwiczymy z mala, tym bardziej ze to jakies uporczywe nie jest a sa efekty ![]() mala byla napieta przez co byla bardziej drazliwa no i tutaj pomogl masaz spiac glowe zawsze dawala na prawa strone (mimo ze normalnie obraca glowe na dwie strony) lezac na brzuchu lapala zabawki tylko prawa lapka mimo ze lewa mialaby blizej(na plecach lapie obiema) no i tez zrbila to co ostatnio zdaje sie scorpionec pisala o swojej malej - lezac na brzuchu prostowala nozki i utrzymywala sie na paluszkach tylko robila to nalogowo no a teraz : tz (masazysta) mowi ze czuje jak ja masuje ze jest bardziej rozluzniona niz na poczatku jak spi glowke obraca i na lewo i na prawo no i tez na prosto zaczyna lapac zabawki lewa lapka no i teraz zaczyna podciagac syrki pod siebie tak jak do raczkowania czyli cwiczenia spelniaja swoja funkcje ![]() dziasiaj nawet podnioslasie calkiem jak do raczkowania tylko nie wiedziala co dalej i poleciala na bok ![]() no i sie znowu rozpisalam hehe poza ttym musielismy juz obnizyc lozeczko bo robi takie ewolucje ze balam sie zeby sie nie bujnela ktoregos dnia ![]() a no i z plamami to nie wiem czemu ale ja nie mam wiekszego problemu, i tak naprawde nic z nimi nie robie tylko piore w dzidziusiu na 40stopniach i tyle. jedynie to mi sie marchewka i zupki z piluch nie spraly ale to mnie srednio martwi. jak mala zabrudzi jakies jasne spodenki to tylko je mocze w proszku i potem piore z reszta ![]() ![]() chyba cos jeszcze chcialam ale juz pamiec nie ta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3979 |
Rozeznanie
|
Hej
o kurcze normalnie cale wieki mnie tu niebylo, jak tylko wlaczylam zeby chociaz poczytac to tylko na tym sie konczylo, a teraz zamiast isc tlusty leb myc to siedze, no ale tak troche przelecialam co tam na tapecie wiec: Kaszka - mala dostaje pomiedzy 18 a 19 taka wlasnie na noc, bananowa uwielbia a teraz kupilam owocowa i zobaczymy czy tez tak bedzie dziobek szerko otwierac ![]() lozeczko turystyczne kupilismy takie http://www.allegro.pl/item610639473_...r_4kolory.html nawet nie wiedzialam ze na allegro jest no i teraz sie zdzdiwilam bo po dzisiejszym kursie to nawet w polsce wyszloby taniej, i jestem zadowolona, niechcialam zadnych bajerow po potrzebuje je na wyjazd do polski koniec lipca wiec mala bedzie miec juz przeszlo 7 miechow, a narazie stoi w malym pokoiku i czasem ja tam kladez mata albo w ciagu dnia spac ja tz odsypia nocke w sypialni, krzeselko tez juz kupilismy tej samej firmy http://www.allegro.pl/item613460275_...kosz_kola.html , i strasznie mi sie podoba, narazie niemam na co narzekac ![]() akrobacje - moja Misia narazie tylko spaceruje na plecach a raczej okreca sie naokolo jak wskazowki zegara ![]() acha no i znowu nezdazylam glowy umyc, dlaczego ona tak krotko spi ![]() kurka i niewiem co chcialam jeszcze napisac ![]() ![]()
#3980 |
Wtajemniczenie
|
A czy ktos wie do ilu kg jest fotelik X landera?
Edytowane przez skylie Czas edycji: 2009-04-21 o 12:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#3981 |
Zadomowienie
|
skylie ja mam x landera fotelik i jest do 14 kg
![]() ![]() ![]() ![]() nelijka super że ćwiczenia tak dużo dały ![]() ![]() scorpionec ze skrobaniem w łóżeczku to dobre ![]() ![]() wczoraj na noc mały wciągnął kaszkę i dopiero rano na edzonko sie obudził ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#3982 |
Rozeznanie
|
mnie też już dawno nie było.
U nas dalej chorowicie, ja dalej smarkam, zaraziłam mojego tate i niestety chłopaków. Mają katar i kaszel, ale na szczęście w oskrzelkach czysto. Ja ide zaraz do lekarza bo domowe sposoby zawodza ![]() buziaki dla Was, jak będę miała więcej czasu to cos więcej skrobnę |
![]() ![]() |
![]() |
#3983 |
Zakorzenienie
|
Wpadło mi takie krzesełko w oko-ma chyba regulowane wszystko,co mozliwe, i cena tez nie jest przerazająca.
![]() http://allegro.pl/item605888512_nowo...redukcyja.html |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3984 |
Zadomowienie
|
szamanka jak ja lubie jak ktos podobnie mysli,hihi,mlody tez nie ma zadnych klopotow z kupka ale bobkow nie robi,robil jak nie mial miesiaca ale teraz to slicznie robi,ale skoro Zuzia sie nie prezy bardzo przy tym i nie boli ja to ok.Mlody sie juz prezy nawet mniej i czasem jestm zaskoczona bo czuje "perfum" z pieluchy a nie wiem kiedy zrobil
![]() niobe moj mlodzian tak samo,jak cos piuje albo jem to mam stresa normlanie bo tak patrzy na mnie tymi oczkami ze szkoda nie dac,ale jak mam mu dac jak to dorosle jedzonko czy soczki,ale stres jest,w zyciu nie myslalam ze sie bede ukrywac przed wlasnym potomstwem jak jesc bede ![]() ja tez sie zastanawiam nad kolejnym fotelikiem i na razie klops bo za duzy wybor,ale jakies ulubione juz sa http://www.argos.co.uk/static/Produc...7C12109153.htm jeden z nich salomea no to gratuluje,ja czasem zaluje ze mlody nie lubi na pleckach bo by moze dluzej sie w cois wgapail a tak lipton,5 minut i starczy,ale teraz za to fascynuja go jego stopki a jak ma skarpetki to sekunda i nie ma ![]() paula no to przynajmniej jedna pediatra sie zgadza ze mna ![]() ![]() aaliyah Heinza juz nie uzywamy od dawna bo mlody mial po nim zatwardzenie wiec nie pomoge,Aptamilek szedl potem teraz wiadomo bebilon skylie a dzieki kochana,a preparat to: Mgielka wzmacniajaca do wlosow Radical firmy FARMONA,mama ja gdzies wynalazla wiec nie pomoge w jakim sklepie,moze w Naturze? albo rossamnie? nie wiem kochana bo nie pamieta gdzie kupila ale polecam bo na serio nie wypadaja juz tak bardzo a i fryzura sie ladnie uklada,i na dodatek nie przetluszcaja sie tak szybko(ja mam przetluszczajace sie wlosy niestety).O Wojtusia sie nie martw,jak przyjdzie pora to bedzie smigal az patrzy,moj mlodzian to tez zasuwa czasem na mostku do przodu ale na razie woli rycie po kocyku z kuperkiem w gorze edytka jak tam po kaszce? probujeszx w dzien? i do mam angielskich,znalazlam pieluszki podobne do Baby Dry to sa tez papmki ale Sleep and Play,maja tylko inne boki ale sa prawie takie same ale z rumiankiem,innych nie widzialam,i jestem z nich zadowolona bo w nocy super trzymaja a i w dzien tez,tyle ze puchna bardziej niz baby dry ale co tam,bo probowalam chyba wszytskich i tylko te mi pasuja bo po rosmanowskich mlody se co nieco odparzyl
#3985 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() I tak powoli powoli będziemy rozszerzać dietkę. Paula a ta kaszkę to się na wodzie czy na mleku robi?? Cytat:
"Z podkulonymi nogami Dobre krzesło powinno zapewniać wygodne siedzenie oraz możliwość oparcia stóp na podnóżku, i to każdemu dziecku - i temu mniejszemu, i większemu. Krzesło powinno mieć też łatwą regulację wysokości - przecież maluchy rosną bardzo szybko. Dziewięciomiesięczne dziecko ma około 70 cm wzrostu, dwuipółlatek - już o 20 cm więcej, a do czasu, gdy osiągnie trzy i pół roku, przybędzie mu jeszcze dodatkowe 15 cm" Wydaje mi się, że coś w tym musi być. I chyba warto zwrócić też uwagę na ten podnóżek.
![]() ![]() |
![]() |
#3986 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Chyba wrócę do tych z Rossmana-sa o 20 zł tańsze na paczce ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3987 |
Wtajemniczenie
|
Dzis jeszcze nikogo nie ma
![]() ![]() Wlasnie siedze i sie doje, bo Wojtek nie zjadl wsdzystkiego ![]() Lisey dzieki za info ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3988 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale nie jestesmy na etapie ze nowe jedzonko=caly posilek..zawsze po sloiczku (dostaje ok 1/3) jest zawsze cyc ![]() ![]() co do krzeselka i podnóżka to mi sie zdaje ze to zależy od tego ile dziecko ma w nim czasu spedzac..bo jesli to ma byc zjedenie posilku (czyli max do 20 min) to nie ma tragedi jak podnóżek nie jest regulowany.. ale jesli ma sie w nim np bawić..rysować itp to moze juz miec znaczenie ![]() co do wymiarów dzieci to se chyba jajca robia..moja 3 maja skończy pół roku a juz ma 78 cm i wazy 9.6 kg(wczoraj posadzilam ja na nasza wage ![]() moj tz jest niedorozwinięty... kazalam mu rano ze smieciami wyniesc kwiatka(takiego przekwitniętego kupionego na święta - storczyk czy cus takiego) .. wstaje rano patrze a tu taka wielka doniczka stoi pusta...wywalil największego kwiata z domu ![]() ![]() ![]() dodatkowo szkoda mi tego kwiata bo byl jeszcze po mojej babci i bardzo o niego dbalam... zadzwonilam do tz a on mowi ze upcnoł go w wielkim worze na smieci wiec chyba nie ma czego zbierac ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3989 |
Zadomowienie
|
scorpionec
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() xandra78 a ile Emilka waży że już kupujesz 4 ![]() ![]() ![]() ![]() Gosiaczek1211 akurat tą na noc z bobovity na wodzie bo ona ma mleko modyfikowane w środku. Są do wyboru też takie kaszki do których możesz swoje mleczko dodać ale ja już nie daje rady ściągać tyle mleka więc kupuję taką i sprawdza się super mały nie ma brzuszkowych problemów kupiki ładne robi. w sumie to jak go karmie to widzę że je ładnie z cycka ale odciągać juz dużo mi się nie udaje mleka nie wiem od czego to zależy ![]() ![]() ![]() ![]()
#3990 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczynki
Wieki mnie tu nie buyło ale brak czasu potem komputera. Ale po troszku nadrabiam zaległości w czytaniu. Wszystkim chorym dzieciaczkom i mamusiom szybkiego powrtou do zdrowia zycze ![]() My wczoraj bylismy na szczepieniu. Mala nawet nie jeknela chociaz miala dwa zastrzyki i w dodatku jeden bardzo bolesny na pneumokoki. Wazy juz 6500 i merzy 68cm. Czyli niezły klocek się robi. Jest bardzo pocieszna. Śmeje się cały czas i bawi zabwakami. Juz czasem brakuje mi pomysłów czym ją jeszcze zająć. Niestety chyba całkowicie przechodzimy na butle bo nawet w nocy cyc nie stracza. Budzi się co chwilę z głodu. I rozszerzyliśmy już diete. Mała wcina kaszki narazie tylko zageszczam nimi mleko, zupki jarzynowe(wczoraj omłóciła pół słoiczka) i deserki z jabłuszka i bananka. Jak nadrobie zaleglości napiszę wiecej Aha i okazało się ze mała nie ma zadnej alergii ![]() ![]() I jesli mogę prosić to głosujcie na nas w konkursie BOBOVITY ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:43.