|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2551 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Planujemy zajść w ciążę w 2009 roku część V
Czesc dziewczyny przyszlam sie przywitac.
Bardzo mi przykro ze celka, ankamb nie wyszlo Patka mam nadzieje ze wszytsko bedzie ok trzymam kciuki Ja niestety mam kiepski dzien wiele sie dowiedzialam o mojej przeszlosci a mamie wygarnelam wszytsko co mialam na sercu odechcialo mi sie wszytskiego
Nie rezygnuj z nadziei, nie daj się ponieść rozpaczy z powodu tego, co się stało. Opłakiwanie tego, co nie wróci, co zostało stracone bezpowrotnie, jest najgorsza z ludzkich słabości." - Khalil Gibran
|
|
|
|
#2552 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#2553 |
|
Rozeznanie
|
Eh, teraz zjazdy mam co tydzien (prócz długiego weekendu) a egzaminy kończa sie 7 czerwca. W sumie jest ich 6. Najmniej mnie martwi amgielski a najbardziej wkurza grafika komputerowa. Egzamin jest w niedziele a my nadal nie wiemy co bedzie, czy bedzie ustny czy pisemny, teoretyczny czy praktyczny no po prostu poza terminem nie wiemy nic :/
co do wstawania wczesnie - ja zawsze tak miałam Lubie jak wczesnie rano jest tak cicho i lubiłam wstawac przed wschodem słońca No ale teraz to sobie odpuszczam bo za wczesnie ten wschód :PKobra913 - zabrzmiało nieciekawie... co dokładnie sie stało... Edytowane przez Pyziulka Czas edycji: 2009-04-22 o 14:48 |
|
|
|
#2554 | ||
|
Zakorzenienie
|
witajcie
Cytat:
już jest dobrze,ale wiem kiedy lecieć po antybiotyk,bo nie raz brałam.No i soczek z żurwinek pije caly czas...dolegliwośc która nie zniknie niestety,ale dbam o siebie Cytat:
---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ---------- Uwaga! W związku z szybkim rozwojem naszego wątku, a co za tym idzie z dużą liczbą postów, proszę o pisanie do mnie na priv wiadomości dotyczącej zmiany danych, rotacji na liście oraz chęci zapisania się na nasz wątek. Pozdrawiam dra Niech wiosenny dobry duszek zafasolkuje każdej brzuszek Na liście mamy 32 staraczek: KALWI23 - (Magda, 25 lat, Cieszyn) staranka zawieszone Equita - (Maja, 29 lat, Austria) staranka zawieszone kaaamila1 - (Kamila, 21 lat, Pomorskie) staranka zawieszone basiawlg - (Basia, 25 lat, Rzeszów) staranka zawieszone celka2000 - (Celina, 28 lat, Dolnośląskie) staranka zawieszone ankamb - (Anka, 26 lat, Londyn) staranka zawieszone brzoskwinia82 - (Ewa, 27 lat, ?) cykl 1, last @ 13.02 dominikaaK - (Dominika, 21 lat, Łódź) cykl 7, last @ 14.02 kees26 - (Karolina, 28 lat, Poznań) cykl 4, last @ 22.02 fleurdelacour - (Pola, 29 lat, UK) cykl 8, last @ 27.02 memka87 - (Magdalena, 21 lat, UK)cykl 4, last @ 13.03 Justine1988 - (Justyna, 21 lat,Koszalin) cykl 2, last @ 18.03 asienka240 - (Asia, 21 lat, ze Śląska) cykl 1, last @ 24.03 ewakol - (Ewa, 22 lata, Poznań) cykl 2, last @ 27.03 karolcia228 - (Karolina, 23 lata, Świnoujście) cykl 3, last @ 28.03 gooha3 - (Gosia, 24 lata, Podkarpackie) cykl 4, last @ 28.03 Pyziulka - (Martyna, 25 lat, Toruń) cykl 8 ,last @ 30.03 pomarnczka - (Gosia, 27 lat, Lubelskie) cykl 4, last @ 2.04 pacierb - (Marta, 25 lat, Wrocław) cykl 2, last @ 3.04.02 Sweet_Jelly - (Malwina, 22 lata, Kujawsko-pomorskie) cykl 5, last @ 3.04 edi25 - (Edyta, 25 lat, Częstochowa) cykl 4, last @ 3.03 roza26 - (Hania, 25 lat, Poznań) cykl 12, last @ 4.04 yolanda9 - (Jola, 27 lat, Pomorze) cykl 8, last @ 4.04 Koona - (Kinga, 27 lat, Warszawa) cykl 5, last @ 5.03 sarrita - ( Sara, 27 lat, Warszawa) cykl 2, last @ 1.04 paulinaizabela - (Paulina,25 lat, Irlandia) cykl 1, last @ 8.04 dra - (Daria, 22 lata, Wlkp.) cykl 12, last @ 9.04 Lisica1 - (Marta, 25 lat, Lubuskie) cykl 10, last @ 9.04 kobra913 - (Agnieszka, 23 lata, Szczecin) cykl 4, last @ 11.04 nina_k - ( Maria, 30 lat, Centrum) cykl 3, last @ 15.04 PatkaM84 - (Patrycja, 24 lata, Szczecin) cykl 1, last @ 15.04 edzia - (Edyta, 31 lat, Roma) cykl 7, last @ 16.04 DAnia - (Ania, 32 lata, Dolnośląskie) cykl 9, last @ 16.04 solarka - (...31 lat,Łuków ) cykl 3, last @ 16.04 malami82 - (Agnieszka,27 lat, Lubuskie) cykl 5, last @ 17.04 magdulec - (Magda, 27 lat, Lubelskie) cykl 4, last @ 19.04 ula 87 - (Ula, 22 lata, Śląskie) cykl 7, last @ 19.04 achaia - ( ???, ??? , ??? ) cykl 1, last @ 19.04 Lenka1000 - (Lena, 31 lat) cykl 2, last @ 21.04 Więc teraz serca mam dwa (II kreseczki) Mamy 35 zafasolkowane:maugoszatka – gratulujemy! dwie kreseczki po 6 cyklach (termin – 8 maja 2009) Karola_82 – gratulujemy! dwie kreseczki po 2 cyklach (termin – 14 maja 2009) gosiaczekdm – gratulujemy! dwie kreseczki po 2 cyklach (termin – 25 maja 2009) *kaalinaa* – gratulujemy! dwie kreseczki po 1 cyklu (termin – 29 czerwca 2009) Cassandra 23 – gratulujemy! dwie kreseczki po 3 cyklach (termin – 3 lipca 2009) Ania0104 – gratulujemy! dwie kreseczki po 3 cyklach (termin – 19 lipca 2009) erysipelothrix – gratulujemy! dwie kreseczki po 4 cyklach (termin – 15 lipca 2009) Gizmiatko – gratulujemy! dwie kreseczki po 2 cyklach (termin – 27 lipca 2009) adaikaka – gratulujemy! dwie kreseczki po 2 cyklach (termin – 27 sierpnia 2009) BASIA3333 – gratulujemy! dwie kreseczki po 4 cyklach (termin – 7 września 2009) czekoladka21 – gratulujemy! dwie kreseczki po 1 cyklu (termin – 1 sierpnia 2009) DDosiek – gratulujemy! dwie kreseczki po 2 cyklach (termin – 12 września 2009) Foka29 – gratulujemy! dwie kreseczki po 1 cyklu (termin – 15 września 2009) Ainka11111 – gratulujemy! dwie kreseczki po 2 cyklach aassssiiiikkkk – gratulujemy! dwie kreseczki po 1 cyklu magdzia50 – gratulujemy! dwie kreseczki po 1 cyklu IwonkaAnna83 – gratulujemy! dwie kreseczki po 2 cyklach precious_81 – gratulujemy! dwie kreseczki po 2 cyklach katarzinka – gratulujemy! dwie kreseczki po 2 cyklach(termin – 15 września 2009) Milibili – gratulujemy! dwie kreseczki po 2 cyklach Nika1980 – gratulujemy! dwie kreseczki po 1 cyklu (termin – 10 października 2009) sweetpinky – gratulujemy! dwie kreseczki po 4 cyklach malin30 – gratulujemy! dwie kreseczki po 2 cyklach (termin – 7 października 2009) dramaturgia prostactwa – gratulujemy! dwie kreseczki po 2 cyklach (termin – 27 października 2009) miss.hot – gratulujemy! dwie kreseczki po 2 cyklach (termin – 22 października 2009) sorejna – gratulujemy! dwie kreseczki po 1 cyklu (termin – 23 października 2009) Agusia_a9 – gratulujemy! dwie kreseczki po 2 cyklach flowerspower – gratulujemy! dwie kreseczki po 3 cyklach (termin –11 listopada 2009) gusiec – gratulujemy! dwie kreseczki po 19 cyklach smerfeta01 – gratulujemy! dwie kreseczki po 1 cyklu (termin – 19 listopada 2009) olka@@@ – gratulujemy!dwie kreseczki po 1 cyklu zuzanna12 – gratulujemy!dwie kreseczki po 1 cyklu (termin – 20 listopada 2009) aliisanka – gratulujemy!dwie kreseczki po 8 cyklach martaN23 – gratulujemy!dwie kreseczki po 2 cyklach (termin – 18 grudnia 2009) Maria2008 – gratulujemy!dwie kreseczki po 1 cyklu (termin – 12 grudnia 2009) Na liście występuje kolor biały: dra - Aniołek[*]
PatkaM84- Aniołki dwa [*] [*] Nika1980 - Aniołek [*] agagmm23 - Aniołek [*] gooha3 - Aniołek [*] Malga19 - Aniołki dwa [*] [*] celka2000 - Aniołek [*] ankamb - Aniołek [*]
|
|
#2555 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja zawsze lubiałam spać długo a teraz jakoś mi się odmieniło
|
|
|
#2556 |
|
Raczkowanie
|
pamietasz kiedys rozmawialysmy o DDA????Powiedzialam wszytsko to co mysle
Nie rezygnuj z nadziei, nie daj się ponieść rozpaczy z powodu tego, co się stało. Opłakiwanie tego, co nie wróci, co zostało stracone bezpowrotnie, jest najgorsza z ludzkich słabości." - Khalil Gibran
|
|
|
|
#2557 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#2558 | |
|
Raczkowanie
|
Wszystko to co mysle to co myslalam to co mi na sercu lezalo odpowiedziala mi ze jestem gowniara i nie moge tak sie do niej odnosic.Pominac nie moge tego ze byla pijana i zwrocilam jej uwage ze w takim stanie nie bede z nia rozmawiac.Beszczelnie zapytala sie dlaczegoi nie przyjezdzam...po co!!!! nawet na swieta nie pamietala zeby zyczenia mi wyslac dzwoni wtedy kiedy cos chce a od ponad 6 miesiecy jej nie widzialam
---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ---------- Cytat:
a mojej mamie nic juz nie pomoze tego co ja sie dowiedzialm dzis od mojej cioci nie wybacze nigdy mojej mamie!!!!!!!!![]()
|
|
|
|
|
#2559 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ano jak nie chce ktoś pomocy to sie takiej osobie nie pomoze niestety nie wiem co ci ciocia powiedziała,ale widać,że dość przykrego sie dowiedziałaś,nie wiem co na to poradzic brak słów,trzymaj sie jakoś
|
|
#2560 |
|
Rozeznanie
|
kobra913 - mieszkałam 11 last z alkoholikiem i mam niejakie pojęcie o tym jak to wyglada... Na szczęscie moja mama od niego odeszła i teraz w domu jest spokój. Przezyłam swoje i to wyryło w mojej psychice niezapomniane obrazy. Sama nie przepadam za alkoholem i pije bardzo zadko - i tylko wino, mój jeszcze-nie-mąz na szczęscie też. Nie pozwoliłabym zeby moje dzieci musiały tak cierpiec...
Trzymam kciuki zeby rany sie zablixniły i nie bolały już tak bardzo, choc wiem ze nigdy nei przestana bolec zupełnie. Trzymaj sie i bądź silna!! Pokaż że dasz sobie radę i nie jestes taka jak ona mówi!! |
|
|
|
#2561 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2562 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ---------- Cytat:
Moj Tz nie poznal przez tyle czasu mojej mamy ..........i nie chce jej poznac nie dziwie mu sie zawsze mi powtarza ze teraz jest jego jestem w ich rodzinie i czescia jego rodziny ze oni mi krzywy nie zrobia i nie pozwola zrobic a jego babcia ktora nienawidzila wrecz jego zony uwielbia mnie i nawet jest bardziej za mna niz za moim Tz ze czuja sie jakbym tam byla od zawsze i ze mnie bardzo pokochali.Mile to jest ale brakuje mi matczynej milosci
Edytowane przez kobra913 Czas edycji: 2009-04-22 o 15:34 |
|||
|
|
|
#2563 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2564 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2565 |
|
Rozeznanie
|
Kobra bardzo Ci współczuję, ale wiem że Ty nie potrzebujesz litości. Moją mamę wychowywała jej babcia bo mama (czyli moja babcia teoretycznie) miała ważniejsze sprawy. Moja mama jak mi opowiada historie z jej życia to nie chce mi się w to wierzyć, niestety to prawda. Jest też z tego taki kłopot że moja mama chciała byc dla mnie i siostry taką mamą jakiej sama nigdy nie miała i niestety nie wyszło to wszystko najlepiej. Długoby opowiadać. Postaraj się nie ograniczać swoich dzieci w przyszłości i nie bądz nadopiekuńcza. To nie jest broń Boże żadna złośliwośc nie zrozum mnie żle. To moje odczucia.
bardzo dobrze, że o siebie dbasz, Skarbie bo jak nie to lanie będzie |
|
|
|
#2566 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
DZIEKUJE WAM DZIEWCZYNY JESTESCIE WSPANIALE I KOCHANE.WIEM ZE ZAWSZE MOGE WAM SIE WYGADAC,WYPLAKAC A WY POWIECIE MI TO CO MYSLICIE.
|
|
|
|
|
#2567 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba każda matka by chciała aby jej dzieci wspominały ją najlepiej na świecie
|
|
#2568 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kobra, demony będą cię zawsze prześladować, ale warto je oswoić, a czasem nawet posiedzieć z nimi w ciemnej smierdzącej dziurze i pokazać , że się nie boisz. pozostaw to za sobą. nic nie naprawisz ( ja próbowałam najdrastyczniejszych środków uwierz mi - to głupota) to nie ty jesteś winna, nie ty odpowiedzialna, jedyne co możesz zrobić to powalczyć o swoje szczęście. daj sobie szansę , twoja mama już dokonała wyboru.
|
|
|
#2569 |
|
Rozeznanie
|
Nika 1980 - ja mam tak samo, wybacze wszystkie swoje krzywdy ale nie to co spotkało moja siostrę. ona jest 11 lat młodsza i w zasadzie to jest "moje dziecko"... Nie potrafię normalnie rozmawiac z osobą, przez którą przeżyłyśmy małe piekło nie dlatego ze ja na tym ucierpiałam, ale dlatego, że moja siostra w tym uczestniczyła... To jest dziwne, jak wiele można "olać" samemu ale nie mozna wybaczyć nawet małej krzywdy wyżądzonej bliskiej osobie...
|
|
|
|
#2570 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Będę za to kciuki trzymać mocno! Cytat:
Chociaż chce wierzyć że to wasze przyszłe dzieci tak wołały..i zostaniecie mamą i tatą Cytat:
|
|
#2571 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2572 |
|
Zakorzenienie
|
witam
nie bylo mnie od weekendu a wy tyyyyle naskrobalyscie nie moglm przez to przebrnac...witam nowe staraczki za zafasolkowaniea ja bylam w niedziele u gina i powiedzial ze z tego co widzi to zapalenia juz nie ma dzis u mnie 15dc i staranka srednio co 2 dni, owu chyba byla bo jajnik troche pobolewal i duzo bialego sluzu... ankamb i celka trzymajcie sie cieplutko dziewczyny, macie oparcie w waszych mezczyznach to najwazniejsze - z czasem wszystko sie ulozy wierze w to Patka Kobra |
|
|
|
#2573 |
|
Zadomowienie
|
kobra, pyziulka dobrze Was rozumie. Moi rodzice obydwoje są alkoholikami, zaczelo sie od ojca i jego towrzystwa, potem wciągnął mamę. Na szczescie mama dała sie namówic i przekonać na terapie i grupe AA i jak narazie od 10 lat nie pije, a ojciec niestety nie rozumie problemu i choroby i teraz siedzi w wiezieniu. Stanąć mi na nogi i skonczyć studia pomógl TŻ, bez niego nie wiem co by teraz zrobiła. Dopiero z nim uczę sie rozmawiać o porblemach i tym co nas gryzie, chociaż czasami nadal jest cięzko bo jakoś mam blokadę psychiczną, ale pomału otwieram sie. Obiecalam sobie że nigdy nie pozwole dopuscic do takiej sytuacji jaka byla u mnie w domu i relacjach jakie panowaly miedzy nami. mam nadzieję ze uda nam sie cudownie przezyc razem życie i stworzyć może nie idealną rodzinę ale normalną i jak narazie nam sie udaje.
Uf, zebrało mnie na wyznanie po waszych doswiadczeniach. kosilam trawke i sie zmeczylam i gotuje zupke na jutro, pieczarkowa czekamy aż @ sie skonczy i kolejny cykl staranek ![]() piekna pogoda i chyba pojde jeszcze na dwór. |
|
|
|
#2574 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2575 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2576 |
|
Rozeznanie
|
magdulec - dobrze że był ktoś kto ci pomógł
Mój jeszcze-nie-mąż sam jest z rodziny z problemami alkoholowymi. Gdyby mi o tym nie powiedział, pewnie nigdy bym sie nie domysliła choc nie raz u niego byłam i to na kilka dni... On nadal nie chce sie do końca otworzyć i tak naprawdę nie wiem o wszystkim co się działo. N apewno mialo to na niego duzy wpływ, widać ze jest zły na cały swiat i ja mu pomagam spojrzeć inaczej Eh czemu tak wiele osób musi cierpieć przez alkoholików?? |
|
|
|
#2577 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja też przeżyłam piekło z moim tatą, bardzo dużo pił , pamiętam ucieczki z domu na bosaka,bo już nie zdąrzyłam butów założyć ... krycie się po sąsiadach żeby nas nie znalazł ...jak to mi się przypomina to płakać mi się chcę ale ne wiem co by mi teraz powiedziął to nigdy mu tego nie wybaczeGooha ten twój sen i te głosy...aż dostałam dreszczy ......................... ...........polatałam po urzędach, kupiłam buciki iiiiiiiiiiiiii mąż za chwile będzie w domu
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|||
|
|
|
#2578 |
|
Zadomowienie
|
najgorsze jest to że ludzie nie zdają sobie sprawy jak poważny jest to problem i mozna z nim walczyć, ale trzeba miec silna wolę i chec poprawy swojego życia i najblizszych. szkoda mi młodych osób które nie zdają sobie sprawy jak alkohol moze zniszczyc człowieka i życie. co wiecej wiele osób wstydzi sie przyznać na forum ze ma problem z alkoholem i dlatego nic z tym nie robią.
|
|
|
|
#2579 |
|
Zakorzenienie
|
To chyba o moim śnie mowa
![]() Każda przeżyła dużo, mam nadzieję że w końcu Bozia nam to wynagrodzi może być w dzieciach
|
|
#2580 |
|
Zakorzenienie
|
no mój tż też ma ojca alkoholika,otworzył mi sie ,ale nie wiem czy do końca i to co opowiada to koszmar...
alkohol niszczy i jak człowiek nie chce aby mu się pomogło nic my nie zrobimy niestety...
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:11.

rano wstaje o 6:30 ( no ostatnie 2 dni później bo jakos nie mogę :P ) a chodze spac ok 23 - 24 (no ostatnio ok 22). rano staram sie pouczyć trochę bo egzamion w niedziele i prace porobic bo musze oddac 

za zafasolkowanie