|
|
#1141 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Panny Młode 2010 - cz. VI
|
|
|
|
#1142 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zapytaj: - o sprzęt, - o cenę, - o liczbę odbitek, czy wogóle je ropią, czy tylko płyta - czy dają album, - w jakich godzinach pracują, - czy liczy dodatkowo za dojazd, - jakie ma dodatkowe zachciewajki (nasz chciał nocleg, a zamian sam sponsoruje swój dojazd na ślub), - zapytaj jak z plenerem - kiedy robi, gdzie, czy można ewentualnie swoje propozycje dać. - jeśli ejst spoza Waszego miasta, to czy na plener też policzył dojazd, czy Wy macie jechac do niego (my jedziemy w okolice fotografa, bo zna on miejsca w swej okolicy i wie gdzie np nie będzie tłumow i bedzie można zrobic foty) Ale się wymądrzyłam ![]() Cytat:
Cytat:
![]() fajne zdjątka, podobają mi się, ile bierze i co ma w ofercie? co dostajecie w zamian?
Edytowane przez chilanes Czas edycji: 2009-04-22 o 13:04 |
|||
|
|
|
#1143 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Nie że gwiazdą, ale dużo gości tak robi...
Cytat:
Bo wesele to długa impreza i poza tym składająca się z dwóch części i dlatego można sobie dwa stroje przygotowac, ja tam takiego czegoś nie krytykuje, zresztą zwykle i tak panna młoda przykuwa największą uwagę więc jak się ktoś inny przebiera to nawet nie jest to takie zauważalne :PCytat:
Może miały dużo sukienek i nie mogły się na jakąś zdecydowac heheCytat:
Myślałam że takie welony firmowe nawet to maks 400-500 a tu taka niespodzianka.. Normalnie szok...Zapisałam się dziś na seminarium językoznawcze
|
|||
|
|
|
#1144 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
dziękuję
|
|
#1145 |
|
Zakorzenienie
|
hmmm Paula ładne te zdjęcia. Lusmarijki link chyba bardziej mi przypadł do gustu a to dlatego że mam wrażenie że w tym linku Pauli pary młode na chyba 90% zdjęć się całują i wyginają tylko całując się.. wiadomo co kto lubi i o gustach się nie dyskutuje bo nasze zdjęcia nam mają się podobać
ja chciałabym mieć bardziej zróżnicowane zdjęcia tzn gdzieś tak połowa zdjęć w plenerze może być "w ruchu" ale troszkę też bym chciała takich pozowanych żebym za 40 lat mogła zobaczyć swoją suknię w całej okazałości i jakiś portrecik nasz a nie tylko bieganie po plaży albo taplanie się w błocie hehehe będę musiała pokopiować bliżej ślubu jakieś ujęcia które mi się podobają żeby pokazać naszemu fotografowi mniej więcej czego od niego oczekuję żeby potem nie było niedomówień... szkoda że mój fotograf nie ma stronki internetowej... ale to taki niezawodowy fotograf tylko taki fotograf z zamiłowania i hobby. no ale stąd też jego cena. ja w ogóle mam zamiar chyba wziąć u niego jeden duży album dla nas i płytę CD ze zdjeciami i samemu je od razu powywoływać, kupić 2 albumy dla rodziców i samemu wkleić zdjęcia- mam już doświadczenie we wklejaniu zdjęć bo właśnie robimy z siostrą taki album więc to nic trudnego. Sprawdzałam już i taki piękny album ślubny, z jasną sztywną obitą materiałem okładką ze sztywnymi kartami przekładanymi bibułką w ozdobnym pudełeczku by się nie niszczył-no taki typowo ślubny- kosztuje w sklepie max 100zł więc to o wiele taniej niż np płacić kilka stów za każdy album. takie wklejanie zdjęć to dosłownie jedno popołudnie roboty i album gotowy a parę dobrych setek w kieszeni zostanie.
|
#1146 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
achhhh już się swoich nie mogę doczekac ostatnio oglądałam zdjęcia ze ślubu kuzynki i jak mi ciotka powiedziała cenę to myślałam że szczęki z podłogi nie pozbieram- album 1600zł, fotoksiążka 1200zł do tego albumy dla rodziców po 800zł no masakra- a album był IDENTYCZNY jak oglądałam w sklepie fotograficznym i wam pisałam o nim że 100zł kosztuje... no to sorry... zdjęcia z płyty nawet w najdroższym zakładzie mi wywołają za ułamek tej ceny jaką sobie liczy fotograf do tego 100zł album i takie specjalne rożki na zdjęcia- do ich przyklejania w papierowym albumie- kosztują kilka złotych.. to chyba różnica niż 800zł za album dla rodziców ojjj przeginają trochę z tymi cenami... ale na szczęście my panny młode mamy głowę na karku i nie damy się
|
|
#1148 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja mam podobne odczucia.. zdjęcia są ładne, ale ja osobiście wolę prostotę.. na wielu zdjęciach nie widać dokładnie twarzy sylwetki są gdzies w oddali..ale o gustach sie nie dyskutuje ![]() zdjęcia muszą nbyć obowiązkowo, bo to fajna pamiatka potem jest ![]() my w pakiecie nie ammy albumu, ale sami sobie jakis fajny kupimy i wywołamy wszystkie zdjęcia
|
|
|
|
|
#1149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() my to mamy tego fotografa znajomego i nie ma u niego jakiś pakietów itp- my mówimy wszystko co chcemy, on nam to robi i bierze taką mniej więcej cenę po znajomości- mamy koleżanka jak wydawała za mąż córkę to powiedział jej 1300zł za wszystkie zdjęcia i plener normalnie full wypas i 2 albumy i potem jeszcze mniej wziął bo po znajomości. no ale że nam potrzebne są 3 albumy- 1 dla nas a 2 dla rodziców to żeby było sprawiedliwie to weźmiemy 1 album taki dla nas a 2 albumy dla rodziców zrobimy sami i wyjdzie tyle co jeden u fotografa więc ja liczę max 1000zł na cele fotograficzne.
|
|
#1150 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
chyba poposzę fotografa, żeby było dużo takich ![]() ale zerknęłam na cennik i wgniotło mnie w ziemię... jej, jakie to drogie jest ![]() i wszędzie te "pakiety" a jak ja chcę bez pleneru i bez przygotowań? tylko wesele i parę zdjęć z ceremonii?
|
|
#1151 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
źle się troszkę wyraziłam, bo u naszego fotografa nie ma pakietów, tylko on nie daje albumów z wywoływanymi zdjęciami, ale jest mozliwość u niego zdjęcia wywołać za niższą cenę.. a ile kosztuje ten fotograf pauli bo przeoczyłam chyba
|
|
|
|
|
#1152 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny
tż dziś tak cicho był i nic żadnych smsków nie dostawałam i już się martwić zaczęłam a tu się okazuje że w domu była narada i rysowanie projektu remontu domu rodziców tżta tak by nam mieszkanko naszykować i co najlepsze wszystko ustalone i remont rusza już w wakacje normalnie jak to przeczytałam co mi tż napisał to aż mi łzy w oczach stanęły ze wzruszenia bo to znaczy że najprawdopodobniej już jesienią zaczniemy urządzanie naszego gniazdka a przed weselem szwagra tż już będzie mieszkał w naszym mieszkanku co tam ślub!!! będę urządzać nasze mieszkanko za pół roku
|
#1153 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() tylko pozazdrościć
|
|
|
|
|
#1154 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki
![]() póki co jestem w małym szoku bo teraz wszystko stało się takie realne!!! wcześniej to były jakieś tam bliżej nieokreślone plany a teraz już wszystko zatwierdzone, jakieś pomiary dokonane, technicznie ustalone i aby nastaną wakacje i czas wolny i remont rusza!!!!! po wakacjach zaczynamy z tżtem rajdować po sklepach i szukać koncepcji na urządzenie gniazdka a mama już się rajcuje że wreszcie nam pokupuje pralkę i w ogóle agd bo obiecała a my nie mieliśmy gdzie tego wstawiać a wszystko przecież drożeje i chciała juz jak najszybciej zacząć.. o rany ale uczucie bosssskie chyba z tej okazji pójdę dzisiaj do sklepu po te moje wymarzone kubki
|
#1155 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak będziesz się jeszcze wykradała do TZ na noc, jak do tej pory czasami Ci się zdarzało , to już będziecie sobie mogli spać w swoim mieszkanku.... bajer
|
|
#1156 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wręcz nawet częściej
|
|
#1157 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no macie super sytuację , zwłaszczas że szwagier ze szwagierką będą gniedźcić się z teściami a Wy "wolnośc Tomku w sowim domku.." |
|
|
|
|
#1158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
21.08.2010 ślub 02.10.2013 Dzidzia ![]() 26.07.2016 Dzidziol ![]() Edytowane przez tancerka212 Czas edycji: 2009-04-22 o 14:42 |
|
|
|
|
#1159 |
|
Wtajemniczenie
|
Tancerka toż to genialna sytuacja po prostu
Ja też tak chcę juuuuuż A my to dopiero po ślubie będziemy remontowac nasze gniazdko.. O jejku jejku żebyś Ty wiedziała jak Ci zazdroszczę No ale gratulacje
|
|
|
|
#1160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to ja się cieszę
|
|
#1161 | |
|
Rozeznanie
|
Witam Dziewczyny
Jestem nowa na tym wątku, podczytuje Was od kilku dni i pomyślałam że się ujawnie, w końcu jestem Panną Młoda 2010 Ślub biorę 14 sierpnia, zdążyłam już załatwić salę, fotografa i orkiestrę Czyli najważniejsze rzeczy są. W styczniu zaczynam poważnie myśleć o szyciu sukni, krawcowa mi powiedziała, że 8 miesięcy przed zaczyna powoli ją szyć, tylko nie wiem czy to nie za wcześnie? Jak myślicie? Często słyszę, że przed ślubem dużo się chudnie i w związku z tym boję się poprawek sukni przed samym ślubem ![]() Cytat:
sama wolałabym poświęcić się już teraz urządzaniu domu a nie ślęczeniu nad ksiązkami ![]() P.S. widzę, że bierzesz ślub tydzień po mnie
|
|
#1162 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jako sierpniowa panna młoda szczególnie serdecznie![]() oj nawet nie wiesz jak trafiłaś z tym śleczeniem w książkach... wlasnie siedzę i czytam jakieś głupoty a w głowie mam wielką radość i tysiąc pomysłów na urządzenie mieszkanka i jak tu sie uczyc spokojnie????????? w ogóle rodzice są kochani!!! nie dość że wesele sfinansują, to jeszcze wyremontują mieszkanko jeszcze przed ślubem, co więcej rodzice tżta zajmą się dodatkowo urządzeniem nam łazienki a moi zadeklarowali się w takim razie urządzić nam kuchnię no szok!!! to nam zostanie tylko kupienie sobie wielkiego łóżka i obrączek normalnie należą im się wieeeeelkie buziakia dziewczyny teraz mi powiedzcie jedną rzecz. mamy mikroskopijną łazienkę- to znaczy będziemy mieli- co najlepiej do niej wielkościowo wsadzic??? wannę narożną, kabinę prysznicową czy wannę normalną?? wanna normalna odpada chyba na starcie ale powiedzcie mi jak w porównaniu co do powierzchni zajmuje wanna narożna a ile kabina prysznicowa?? kabina to chyba metr na metr prawda??? ale wanna narożna to pojęcia nie mam??? chcemy wariant jak najmniejszy bo naprawdę łązienka malutka i nie chcę żeby była większa bo wolę mieć przestrzenną kuchnię więc help!!!
|
|
#1164 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ale zazdroszczę
|
|
#1165 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
sierpień rulezzzzzz Cytat:
wszystkim nam tego życze ![]() ale w sprawie wanny to Ci nie ppomogę, wydaje mi się że prysznic zajmuje mniej miejsca niz taka narożna wanna, ale terat tylko teoretyzuję bo nie mam w domu prysznica ani narożnej wanny, a jedynie taką zwykła jak to ujęłaś normalną
|
|
#1166 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny a ja mam do was jeszcze takie głupie pytanie, ale nie mam w tech chwili komu go zadac.. czy jak teraz pokupujemy sobie te wszystkie wanny itp to kiedyś będzie je można wymontować i zabrać do wybudowanego domu?? czy to raczej zostaje na miejscu gdzie się je pierwotnie wsadziło?? bo jak mamy się wyprowadzać z naszego mieszkanka do domku to nie ma sensu teraz kupować drogich wanien itp chyba.. ale chciałabym znać bardziej fachową opinię...
|
#1167 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
teoretycznie jest to możliwe, ale np u mojego brata wanna jest zabudowana płytkami takimi jak łazienka więc byłoby z tym ciężko. Chyba tak się nie robi, bo z reguły zmieniając mieszkanie kupuje się większość nowych rzeczy ale nie znaczy, że nie wolno, tak myślę ale ekspertem nie jestem ![]() Biegałam sobie przed chwilą 15 min ![]() za 2h mam seminarium, mam przemawiać jakieś 10-15 min a w ogóle się nie przygotowywałam oprócz zrobienia prezentacji w power poincie
|
|
#1168 |
|
Zakorzenienie
|
hello
![]() nie pamietam, która ale któraś z Was pytala o ramkę elektroniczną ![]() ja mam taką i powiem Wam, że w sumie fajne cacko ale u mnie stoi nie włączona i się kurzy ![]() przy kupnie koniecznie trzeba zwrócić uwagę na rozdzielczość bo bardzo często trafiają się kiepskie i potem brzydko zdjęcia na niej widać ![]() najlepiej jak by się dalo sprawdzić w sklepie jak wyglądają zdjęcia ja mam z tych lepszych (i co za tym idzie niestety sporo droższych) ale jakość zdjęć jest super i jak przeskakują/przesuwają się to nie robią zadnych smóg ani nic, tylko ładnie plynnie "idą" Edytowane przez onaella Czas edycji: 2009-04-22 o 15:50 |
|
|
|
#1169 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
siostra na stancji ma narożną wannę ale biedna linijki nie ma żeby mi ją zmierzyć hehehe ale mówi że na bank jest większa od prysznica więc chyba pozostaniemy przy tym prysznicu bo nie chcę powiększać łazienki kosztem kuchni...Cytat:
a ja za 5 minut spadam na zajęcia.. nienawidzę ich.. zawsze w srody mam wieczorem zwalony humor przez tą babę więc jak wrócę to mogę być zła.. ale myśl o mieszkanku mi wszystko wynagradza
|
|
#1170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://allegro.pl/search.php?string=...personal_rec=0 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:00.

http://www.justynaortyl.com/

normalnie przeżyłam szok jak to przeczytałam.. w życiuuuuuuu bym nie dała takiej kasy za kawałek tiuli który jest tak długi i niewygodny że będę go miała tylko godzinę na mszy... już sama bym prędzej zrobiła sobie welon albo poszła do pracowni sukien ślubnych zobaczyć jakie mają tkaniny i może one mają coś z czego zrobiłyby mi śliczny welon.. na allegro welony są po 50zł hehehe a tu 1200.. no naprawdę jestem w mega szoku...
do tego 100zł album i takie specjalne rożki na zdjęcia- do ich przyklejania w papierowym albumie- kosztują kilka złotych.. to chyba różnica niż 800zł za album dla rodziców
ojjj przeginają trochę z tymi cenami... ale na szczęście my panny młode mamy głowę na karku i nie damy się

68>67>66>65>64>63>62>61>60>59>58>57