Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A Ty? - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-04-22, 13:12   #4291
kropka75
Zakorzenienie

Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A Ty?

No to załóżmy że jednak nie jest większy.

To w takim razie jeśli ktoś ma dobrą to pierwszą balkonetkę z moich fot w rozmiarze 70DD i chce zmienić obwód na ciaśniejszy, to bierze balkonetkę i love lace 65F czy E?

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-22, 13:17   #4292
aniolusiek_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
No to załóżmy że jednak nie jest większy.

To w takim razie jeśli ktoś ma dobrą to pierwszą balkonetkę z moich fot w rozmiarze 70DD i chce zmienić obwód na ciaśniejszy, to bierze balkonetkę i love lace 65F czy E?
65F, bo zmniejszając obwód miskę zwiększamy o 2

aniolusiek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-22, 13:20   #4293
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniolusiek_ Pokaż wiadomość
65F, bo zmniejszając obwód miskę zwiększamy o 2
No tak właśnie tłumaczę, ale kobita na samo hasło "F" dostaje ataku paniki i się zaparła, że nie.

Poza tym z jakiejś tabeli jej wyszło że ma 60F. Więc tym bardziej nie chce się zgodzić na F przy 65.
Ech...

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-22, 14:30   #4294
Jelonek
Zakorzenienie

65F na pewno, mniejszy by bułkował
Jelonek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-22, 15:18   #4295
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nivalis Pokaż wiadomość
Kalkulator Mileny pokazuje przecież kilka rozmiarów w zależności od ściśliwości stanika...
Ich rozmiarówkka różni się tym od brytyjskiej że nie ma podwójnych literek, zasada zaniżania obwodu jest taka sama, choć flamenco jest akurat wyjątkowo ściśliwe, ja na moje 66cm pod biustem zamówiłam 65 a nie 60

No i właśnie, doszło moje flamenco Rzeczywiście bardzo ściśliwe, w 60 bym się na pewno nie zapięła. wzięłam 65G i 65H przestrzeżona o małomiseczkowości tego modelu. Na zdjeciach 65G - 65H jest duuużo bardziej zabudowany, wygląda okropnie więc nie ma po co pokazywać Wydaje mi się że dobrze leży - większa pierś jest troche na styk, ale buła się nie pojawiła, a jak już wcześniej pisałam migracja mi sie grozi. Koronka oczywiście odstaje jak to w tym modelu. Chyba mnie nie spłaszcza, a jeśli to minimalnie, wydaje mi się że nawet miejscami wypycha biust do przodu.

Jest przesliczny!!!!!!!!!
Wzięłaś 65G na jakie wymiary?

Edytowane przez Antii89
Czas edycji: 2009-04-22 o 15:21
Antii89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-22, 15:32   #4296
nivalis
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Antii89 Pokaż wiadomość
Jest przesliczny!!!!!!!!!
Wzięłaś 65G na jakie wymiary?

też mi się bardzo podoba, i jeszcze ma takie fajne ramiączka, nie zauważyłam tego na modelce. i wzięłam też majtki
mam 66/89, standardowo przy obwodzie 65 wypadałoby mi F, ale to G na pewno za duże nie jest, może mogłoby być minimalnie większe nawet, ale jak już pisałam 65H jest dziwnie zabudowane
no i jestem w tej chwili zapięta na drugą haftkę, jak leżę to wbija mi się w żebra
nivalis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-22, 15:33   #4297
Dominkab
skacze bryka i wiruje ...

Cytat:
Kalkulator Mileny pokazuje przecież kilka rozmiarów w zależności od ściśliwości stanika...
Ich rozmiarówkka różni się tym od brytyjskiej że nie ma podwójnych literek, zasada zaniżania obwodu jest taka sama, choć flamenco jest akurat wyjątkowo ściśliwe, ja na moje 66cm pod biustem zamówiłam 65 a nie 60
Racja nie zauważyłam, że pokazuje kilka, ale teraz jeszcze bardziej zgłupiałam bo 80A, 75C i 70F to raczej dość spory rozrzut. Skoro Flamenco ściśliwy to wezmę 75 (moje rozmiary to 93/79), ale miseczkę C czy D?

elska

flickr

Moment Uchwycony
Dominkab jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-22, 15:42   #4298
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:

też mi się bardzo podoba, i jeszcze ma takie fajne ramiączka, nie zauważyłam tego na modelce. i wzięłam też majtki
mam 66/89, standardowo przy obwodzie 65 wypadałoby mi F, ale to G na pewno za duże nie jest, może mogłoby być minimalnie większe nawet, ale jak już pisałam 65H jest dziwnie zabudowane
no i jestem w tej chwili zapięta na drugą haftkę, jak leżę to wbija mi się w żebra
Mi też właśnie wypada 65F, ale chyba warto wziąć jedną więcej.
W mojej Freyi (28FF) jak wszystko powygarniam ładnie robią się już bułki
Więc muszę się chyba jeszcze trochę wstrzymać i chodzić w moim staniku w golfie. Ale Milene na pewno kupie za jakiś czas. Przekonałaś mnie do niej i nad figami się zastanowię, bo naprawdę ciekawe.
A jak wypada rozmiarówka majteczek? Wg kalkulatora trzeba brać? Bo niestety XS nie ma, ale może Ska by była jakimś cudem na te moje 88cm.

Edytowane przez Antii89
Czas edycji: 2009-04-22 o 15:43
Stary 2009-04-22, 15:51   #4299
nivalis
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Dominkab Pokaż wiadomość
Racja nie zauważyłam, że pokazuje kilka, ale teraz jeszcze bardziej zgłupiałam bo 80A, 75C i 70F to raczej dość spory rozrzut. Skoro Flamenco ściśliwy to wezmę 75 (moje rozmiary to 93/79), ale miseczkę C czy D?
według danych z dopasowanej flamenco 75 rozciąga sie do 77, nawet to 75 będzie początkowo na ciebie bardzo ciasne, ale brać większy obwód byłoby bez sensu. praktycznie we wszystkich komentarzach odnośnie tego stanika na stronie mileny twierdzą, że trzeba brać o miseczkę lub nawet dwie więcej, myślę więc że C będzie dla ciebie za małe, możesz próbować D, albo nawet E? jeśli możesz zamrozić troche kasy to najlepiej weź kilka rozmiarów i niepasujące odeślij - ja tak zrobiłam, przynajmniej nie ma teraz wątpliwości typu "a moze 65H leżałoby lepiej"

Cytat:
A jak wypada rozmiarówka majteczek? Wg kalkulatora trzeba brać? Bo niestety XS nie ma, ale może Ska by była jakimś cudem na te moje 88cm.
ja wzięłam Skę na 90 w biodrach i jest w porządku, myślę ze na ciebie tez byłaby dobra

Edytowane przez nivalis
Czas edycji: 2009-04-22 o 15:58
nivalis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-22, 16:05   #4300
megan_77
Rozeznanie

Witam! Dawno mnie tu nie było, ale podczytuje Was regularnie
Mam pytanie głównie do Luizki
Mam Panache Confetti 65FF - (tak mi tu kochane doradziłyście ) i to był mój pierwszy dobrze dobrany stanik
Obwód ma bardzo ściśliwy i chyba za szerokie fiszbiny jak dla mnie - odznacza mi się na ciele fiszbina, ale sporo za piersią
I chyba dopadła mnie migracja, bo większa pierś po dokładnym wygarnianiu jest na styk
Teraz wracam do mojego pytania, a mianowicie poszukuję staniczka z odpinanymi ramiączkami (do sukienki na wesele, nie moje )
Luizko masz Strapless Panache Confetti - jak się nosi? Czy jest godny polecenia? Jaki byś mi radziła brać rozmiar? 65FF czy lepiej większy??
Oczywiście pytanie również kieruję do Wszystkich. Będę wdzięczna za każdą opinię.
Pozdrawiam

Edytowane przez megan_77
Czas edycji: 2009-04-22 o 21:28 Powód: dopiska
megan_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-22, 18:02   #4301
solange421
Zakorzenienie

GG do solange421 Wyślij wiadomość przez MSN do solange421 Send a message via Skype™ to solange421

Przyszły do mnie trzy staniki i wszystkie za małe eh ale przynajmniej teraz poprafię to zauważyć

moje wymiary to (ale ciężko mi określić) 87/107, czyli wg. kalkulatora to 80F, a polskie 80G
ale wahałam się co do tych wymiarów, przy niewielkiej zmianie to już 80FF, a polskie 80H

na pierwszy rzut oka były idealne, ale kiedy zgarnęłam co tam mi się schowało pod pachami, zaczęły się nieładnie bułkować, powiedziałabym że są sporo przy małe
Wszystkie trzy, które kupiłam to 80DD. Właściwie to aukcja wprowadziła mnie w błąd, bo polowałam na 80E i pomimo że czytałam info o sprzedającym i aukcji, to popełniłam strasznie głupi błąd, bo 80DD = polskie 80E pomimo że czytałam i teraz patrze że na aukcji było napisane, "polskie 80E" to i tak się złapałam jestem potwornie zła na siebie, ale w końcu człowiek uczy się na błędach
Po za tym mierzyłam dziś jeszcze polski stanik UNIKAT 75F (jest b. rozciągliwy).

1. Czarny GEORGE 80DD
obwód pod biustem ok, typowe 80, miski oczywiście za małe
2. lawendowy KNICKERBOX 80DD
szczególnie tutaj widać, że większa pierś zbiera się bardzo pod pachą i spłaszcza
bardzo mi sie podoba, szkoda że za mały

ten trzeci to panterka od M&S 80DD, ale nie robiłam już zdjęć, ten wydaje mi się najmniejszy

jeszcze biały UNIKAT 75F, tylko do przymierzenia, chcę zamówić ten sam model tylko 75G
One są bardzo rozciągliwe, 80 jest za luźne
na początku myślałam, że jest dobry, ale nie przylega najlepiej, miski troche przymałe, wszystko zbiera się pod pachą.
Myślicie, żeby wziąć 75G, czy też celować bardziej w 75H?
patrząc na ten który przymierzałam, wydaje mi się że jedna miska więcej i będzie ok
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg d (26).jpg (86,0 KB, 76 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0002.jpg (114,8 KB, 56 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg d (18).jpg (51,2 KB, 53 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg d (22).jpg (37,0 KB, 62 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg d (24).jpg (53,0 KB, 52 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg d (9).jpg (57,7 KB, 59 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg d (10).jpg (59,1 KB, 37 załadowań)

Edytowane przez solange421
Czas edycji: 2009-04-22 o 18:05
solange421 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-22, 18:22   #4302
nelyen
Zadomowienie

jakim cudem miałabyś się zmieścić w 80DD jeśli szyte jest ono na 101,5cm w biuście? celuj raczej w 80F lub FF (nie bój się literek) lub 75G/GG. te co przedstawiłaś leżą fatalnie, głównie pierwszy - czarny...
powodzenia

Więc nie za cnoty i charakter nagrodą jest miłość i nie za posłuszeństwo ani lojalność, ale za wdzięk i niepokorność, za życie samo w sobie w całej jego oczywistości. Wielka jest bowiem w nas potrzeba kochania.

Julia Hartwig, Kot Maurycy
nelyen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-22, 18:26   #4303
MadameBovary
Raczkowanie

solange ten drugi jest rzeczywiscie duuuzo za mały czarny juz troche lepiej wyglada ale tez ma małą miskę. Widze tez ze masz pierso osadzone blisko siebie i muszisz szukac staników z wąskim mostkiem aby druty - nawet przy dobrej miseczce - nie "wchodziły" na biust.

"Jak dalece jesteśmy wszyscy naznaczeni piętnem pani Bovary?Jak głęboko ów bowaryzm,owo marzenie o lepszym życiu,o romantycznej miłości tkwi w naszych duszach?Jak mocno popycha nas ku ruinie obecnego życia w imię ułudnych nadziei?"
MadameBovary jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-22, 18:31   #4304
solange421
Zakorzenienie

GG do solange421 Wyślij wiadomość przez MSN do solange421 Send a message via Skype™ to solange421

Cytat:
Napisane przez nelyen Pokaż wiadomość
jakim cudem miałabyś się zmieścić w 80DD jeśli szyte jest ono na 101,5cm w biuście? celuj raczej w 80F lub FF (nie bój się literek) lub 75G/GG. te co przedstawiłaś leżą fatalnie, głównie pierwszy - czarny...
powodzenia
no właśnie wiem, że leżą fatalnie, ale dopiero zaczynam się orientować jaki to jest prawidłowy stanik
czyli zawsze lepiej celować w większy?

zastanawiam się nad zamówieniem czarnego Fantasie strapless, model Cally 36FF, ale właśnie boję się, że mógłby być za duży, bo tak jak pisałam wg. kalkulatora przy moich wymiarach to 36F, ale przy drobnej zmianie FF. Może ma któraś ten model?

MadameBovary, dzięki prawde mówiąc nigdy nie pomyślałabym o tym, to bardzo pomocne

Czas edycji: 2009-04-22 o 18:34
Stary 2009-04-22, 18:32   #4305
RYBACZEK33
Raczkowanie

Powiem szczerze że osobiście nie jetem zwolenniczką biustonoszów ... lubię wolność ;-) oczywiście są sytuacje kiedy musimy go założyć, ale każdą wolną chwilę spędzam bez
RYBACZEK33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-22, 18:45   #4306
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez RYBACZEK33 Pokaż wiadomość
Powiem szczerze że osobiście nie jetem zwolenniczką biustonoszów ... lubię wolność ;-) oczywiście są sytuacje kiedy musimy go założyć, ale każdą wolną chwilę spędzam bez
Hm, ale masz dobrze dobrany biustonosz?
No chyba, że nie jest ci niewygodnie tylko po prostu nie lubisz.
Ja za to uwielbiam.

---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ----------

Cytat:
Napisane przez solange421 Pokaż wiadomość
Przyszły do mnie trzy staniki i wszystkie za małe eh ale przynajmniej teraz poprafię to zauważyć

moje wymiary to (ale ciężko mi określić) 87/107, czyli wg. kalkulatora to 80F, a polskie 80G
ale wahałam się co do tych wymiarów, przy niewielkiej zmianie to już 80FF, a polskie 80H

na pierwszy rzut oka były idealne, ale kiedy zgarnęłam co tam mi się schowało pod pachami, zaczęły się nieładnie bułkować, powiedziałabym że są sporo przy małe
Wszystkie trzy, które kupiłam to 80DD. Właściwie to aukcja wprowadziła mnie w błąd, bo polowałam na 80E i pomimo że czytałam info o sprzedającym i aukcji, to popełniłam strasznie głupi błąd, bo 80DD = polskie 80E pomimo że czytałam i teraz patrze że na aukcji było napisane, "polskie 80E" to i tak się złapałam jestem potwornie zła na siebie, ale w końcu człowiek uczy się na błędach
Po za tym mierzyłam dziś jeszcze polski stanik UNIKAT 75F (jest b. rozciągliwy).

1. Czarny GEORGE 80DD
obwód pod biustem ok, typowe 80, miski oczywiście za małe
2. lawendowy KNICKERBOX 80DD
szczególnie tutaj widać, że większa pierś zbiera się bardzo pod pachą i spłaszcza
bardzo mi sie podoba, szkoda że za mały

ten trzeci to panterka od M&S 80DD, ale nie robiłam już zdjęć, ten wydaje mi się najmniejszy

jeszcze biały UNIKAT 75F, tylko do przymierzenia, chcę zamówić ten sam model tylko 75G
One są bardzo rozciągliwe, 80 jest za luźne
na początku myślałam, że jest dobry, ale nie przylega najlepiej, miski troche przymałe, wszystko zbiera się pod pachą.
patrząc na ten który przymierzałam, wydaje mi się że jedna miska więcej i będzie ok
Dużo za małe ja bym celowała w 75GG/H zależnie od modelu. Na pewno znajdziesz coś odpowiedniego.
Stary 2009-04-22, 19:01   #4307
margotek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Bardzo fajnie się prezentuje
A ile masz pod biustem? Bo zastanawiam się czy przy 71 nie wziąć 60tki?
mam 69/70

margotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-22, 19:07   #4308
aniolusiek_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez solange421 Pokaż wiadomość
biustonosze są sporo za małe, ale to już wiesz
ja bym brała 75H, bo po pierwsze lepiej jak biustonosz jest trochę za duży niż trochę za mały, a po drugie jak sama piszesz to Twoje pierwsze biustonosze w "prawie dobrym" rozmiarze więc migracja sprawi że szybko w tym większym miseczki się wypełnią

aniolusiek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-22, 19:23   #4309
Nusiunia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez RYBACZEK33 Pokaż wiadomość
Aha Ja tam lubię nosić biustonosze :d

Nusiunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-22, 19:27   #4310
eLWhy
Zadomowienie

kurcze... doszedł ten 70d z mileny. No i kurka mały mi się zdaje... pomóżcie, co w nim w takim razie jest nie tak? miska? obwód? wszystko?
Odsylac go? Bo w sumie 70E nie mieli.. a nie odważę się na 65 w obwodzie
dla porównania dołączam też zdjęcie we wspominanym hmie...
najsmieszniejsze, ze te marszczenia przy pachach zawsze mam :/ jak je wepchne do przodu, to wyjda predzej czy pozniej (no ale bez biustonosza też są, wiec czy powinnam sie przejmowac?) Gorzej ze w tej milenie jeszcze mi sie robia bulki tak z tylu [tez zaznaczone] ... no i ten ucisk... w 5cm mniejszym bym sie nie dopiela juz na pewno
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_2223.jpg (27,2 KB, 118 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_2224.jpg (25,0 KB, 93 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_2225.jpg (28,0 KB, 109 załadowań)
walka z trądzikiem (teraz: Locacid+Yaz / było: Syndi35,Zorac,kwas salicylowy+borowy (borny?) ,DalacinT, Clindacne,Klindacin,Duac, Isotrexin,Benzacne,Zinery t,Tetralysal, Metronidazol, Differin,Epiduo)

eLWhy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-22, 19:31   #4311
solange421
Zakorzenienie

wielkie dzięki za rady, dziewczyny

Czas edycji: 2009-04-22 o 19:32
Stary 2009-04-22, 19:46   #4312
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eLWhy Pokaż wiadomość
kurcze... doszedł ten 70d z mileny. No i kurka mały mi się zdaje... pomóżcie, co w nim w takim razie jest nie tak? miska? obwód? wszystko?
najsmieszniejsze, ze te marszczenia przy pachach zawsze mam :/ jak je wepchne do przodu, to wyjda predzej czy pozniej (no ale bez biustonosza też są, wiec czy powinnam sie przejmowac?) Gorzej ze w tej milenie jeszcze mi sie robia bulki tak z tylu [tez zaznaczone] ... no i ten ucisk... w 5cm mniejszym bym sie nie dopiela juz na pewno
Hm wepchniesz, ale wychodzą chyba dlatego, że taki krój biustonosza. Moje w b. zabudowanej Pollyanie trzymają się ładnie, ale w Mniej zabudowanej Dalii wychodzą.
Szkoda, że nei wkleiłaś zdjęcia z boku. Ja bym go jeszcze raz założyła, wmasowała do miski co tylko się da wszystkie buły, idealnie podciągneła ramiączka i sprawdziła czy się robią bułki. Jeśli tak odsyłaj.

Mi na 1. rzut oka wydaj się ok, ale nie ma zdjęcia z boku, ani nie wiem czy wszystko porządnie wygarnełaś.

Ten 3. to HM czy mnie oczy mylą?

Edytowane przez Antii89
Czas edycji: 2009-04-22 o 19:55
Stary 2009-04-22, 19:50   #4313
Dominkab
skacze bryka i wiruje ...

Cytat:
według danych z dopasowanej flamenco 75 rozciąga sie do 77, nawet to 75 będzie początkowo na ciebie bardzo ciasne, ale brać większy obwód byłoby bez sensu. praktycznie we wszystkich komentarzach odnośnie tego stanika na stronie mileny twierdzą, że trzeba brać o miseczkę lub nawet dwie więcej, myślę więc że C będzie dla ciebie za małe, możesz próbować D, albo nawet E? jeśli możesz zamrozić troche kasy to najlepiej weź kilka rozmiarów i niepasujące odeślij - ja tak zrobiłam, przynajmniej nie ma teraz wątpliwości typu "a moze 65H leżałoby lepiej"
Dziękuję chyba spróbuję tego mrożenia

elska

flickr

Moment Uchwycony
Dominkab jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-22, 20:14   #4314
eLWhy
Zadomowienie

tak, ten 3 to hm, napisałam zresztą że załączam :P
No i dodaję zdjęcia z boku. Też wiele nie widać, ale buły z przodu, to jak się postaram, nawet w za dużym biustonoszu sobie zrobię Bo w sumie to tutaj też mogę, ale nie wiem jak patrzeć na to obiektywnie - czy jak się ta 'buła' trzyma, to jest źle, czy kiedy...
Czuję się okropnie niedokształcona w tym temacie ;P
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg gvbhgh.jpg (32,8 KB, 126 załadowań)
walka z trądzikiem (teraz: Locacid+Yaz / było: Syndi35,Zorac,kwas salicylowy+borowy (borny?) ,DalacinT, Clindacne,Klindacin,Duac, Isotrexin,Benzacne,Zinery t,Tetralysal, Metronidazol, Differin,Epiduo)

Stary 2009-04-22, 20:17   #4315
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
tak, ten 3 to hm, napisałam zresztą że załączam :P
No i dodaję zdjęcia z boku. Też wiele nie widać, ale buły z przodu, to jak się postaram, nawet w za dużym biustonoszu sobie zrobię Bo w sumie to tutaj też mogę, ale nie wiem jak patrzeć na to obiektywnie - czy jak się ta 'buła' trzyma, to jest źle, czy kiedy...
Czuję się okropnie niedokształcona w tym temacie ;P
jak zwykle nie doczytałam
Hm umiesz sobie zrobić buły nawet w za dużym staniku? Ale czy dół wtedy jest nadal wypełniony?
Chyba jednak najlepiej ustalać rozmiar w miękkim staniku, bo tam wszystko widać, marszczenia, bułki. MOże warto chociaż przymierzyć takowy dla ustalenia w co celować.

No i jak buła ci się nie trzyma to może ty je robisz tak, że potem dół miski jest pusty? I jak się ruszasz to pierś znowu wpada do niej? Nie wiem.

No ja widzę ewidentne bułki zwłaszcza na 2. i 3. zdjeciu

Edytowane przez Antii89
Czas edycji: 2009-04-22 o 20:19
Stary 2009-04-22, 20:31   #4316
eLWhy
Zadomowienie

Cytat:
jak zwykle nie doczytałam
Hm umiesz sobie zrobić buły nawet w za dużym staniku? Ale czy dół wtedy jest nadal wypełniony?
Chyba jednak najlepiej ustalać rozmiar w miękkim staniku, bo tam wszystko widać, marszczenia, bułki. MOże warto chociaż przymierzyć takowy dla ustalenia w co celować.

No i jak buła ci się nie trzyma to może ty je robisz tak, że potem dół miski jest pusty? I jak się ruszasz to pierś znowu wpada do niej? Nie wiem.

No ja widzę ewidentne bułki zwłaszcza na 2. i 3. zdjeciu
Nie no, oczywiście w za dużym dół wtedy nie jest wypełniony, no ale zrobić można ;P ale to zupełnie na marginesie. Pomyślę o tym mierzeniu w miękkim. Chociaż ostatnio się zdegustowałam w triumphie, bo wszystkie staniki które mierzyłam miału tak wstrętny kształt, że odechciało mi się przymierzania. A tamtejszy 70D był na pewno większy od tego.
a buła w tym np się chwile trzyma, ale potem jakoś się rozchodzi i znowu musiałabym pierś zgarniać do miski :P nie wiem jak to wytłumaczyć...
No ok, czyli odsyłam. Może faktycznie jeszcze pochodzę po 'normalnych ' sklepach.

Stary 2009-04-22, 20:35   #4317
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
Nie no, oczywiście w za dużym dół wtedy nie jest wypełniony, no ale zrobić można ;P ale to zupełnie na marginesie. Pomyślę o tym mierzeniu w miękkim. Chociaż ostatnio się zdegustowałam w triumphie, bo wszystkie staniki które mierzyłam miału tak wstrętny kształt, że odechciało mi się przymierzania. A tamtejszy 70D był na pewno większy od tego.
a buła w tym np się chwile trzyma, ale potem jakoś się rozchodzi i znowu musiałabym pierś zgarniać do miski :P nie wiem jak to wytłumaczyć...
No ok, czyli odsyłam. Może faktycznie jeszcze pochodzę po 'normalnych ' sklepach.
Hm no chyba na tym polega zgarnianie i migracja... na początku mając taki mniej zabudowany stanik to to wszystko ucieka i trzeba od nowa, i dlatgeo polecane są staniki z golfem, które trzymają ciałko w ryzach.
Przynajmniej ja tak mam, że wszystko pozgarniam ale po iluś tam godzinach robię to od nowa, bo ciało przyzwyczajone do tego, że wszystko mu wolno bezczelnie ucieka. (Ale nie aż tak bardzo ze względu na ścisły obwód)
Z miękkich spróbuj coś Freyi może, robi ładny kształt z biustu i wiele modeli nadaje się na ten 1. raz.
Stary 2009-04-22, 20:37   #4318
agussssia
Rozeznanie

Cytat:
naprwde to jest 70 D??

ja mam rozm 70D ale był by na mnie zamały...
a chciałam go sobie właśnie zamówic.

to ten nie ?? http://www.milena-bielizna.pl/shop/?pro=view&item=146 kurdee to nie wiem

http://www.milena-bielizna.pl/shop/?pro=view&item=277 a chce jeszcze ten sobie zamówić 70D .

agussssia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-22, 20:47   #4319
eLWhy
Zadomowienie

Tak, to ten, ktory podałaś, agusiu. ten 70d ma miskę porównywalną z 75c jakie mam z hmu, więc milena musi mieć zaniżoną numerację (różnica 5cm w obwodzie się już zgadza).
Przejadę sie wobec tego jakoś niedługo do intimo... na lobby widziałam, że go sobie chwalą.
Może nawet jutro na poprawę humoru? zobaczymy.

Stary 2009-04-23, 00:58   #4320
nelyen
Zadomowienie

eLWhy jak masz 73-75cm pod, to nie dziwne, że w luźnych stanikach robi Ci się ta fałdka pod obwodem, tu masz filmik z dzisiejszego występu Effuniaka w JDWN http://bialelaki.pl/effuniak/full/effuniak8.wmv i ona właśnie o tym mówi. przemyśl jakieś 65E z frei, panache czy curvy kate, to porządna bielizna, z polskimi firmami na razie nic nie wiadomo.

Więc nie za cnoty i charakter nagrodą jest miłość i nie za posłuszeństwo ani lojalność, ale za wdzięk i niepokorność, za życie samo w sobie w całej jego oczywistości. Wielka jest bowiem w nas potrzeba kochania.

Julia Hartwig, Kot Maurycy
nelyen jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości