|
|
#4291 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A Ty?
No to załóżmy że jednak nie jest większy.
![]() To w takim razie jeśli ktoś ma dobrą to pierwszą balkonetkę z moich fot w rozmiarze 70DD i chce zmienić obwód na ciaśniejszy, to bierze balkonetkę i love lace 65F czy E? |
|
|
|
#4292 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4293 |
|
Zakorzenienie
|
No tak właśnie tłumaczę, ale kobita na samo hasło "F" dostaje ataku paniki i się zaparła, że nie.
Poza tym z jakiejś tabeli jej wyszło że ma 60F. Więc tym bardziej nie chce się zgodzić na F przy 65. Ech... |
|
|
|
#4294 |
|
Zakorzenienie
|
65F na pewno, mniejszy by bułkował
|
|
|
|
#4295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jest przesliczny!!!!!!!!! Wzięłaś 65G na jakie wymiary?
"Najfajniej jest, gdy stoisz przed lustrem susząc włosy i szczerzysz zęby w uśmiechu na wspomnienie o wczorajszym wieczorze." Edytowane przez Antii89 Czas edycji: 2009-04-22 o 15:21 |
|
|
|
|
#4296 |
|
Raczkowanie
|
też mi się bardzo podoba, i jeszcze ma takie fajne ramiączka, nie zauważyłam tego na modelce. i wzięłam też majtki ![]() mam 66/89, standardowo przy obwodzie 65 wypadałoby mi F, ale to G na pewno za duże nie jest, może mogłoby być minimalnie większe nawet, ale jak już pisałam 65H jest dziwnie zabudowane no i jestem w tej chwili zapięta na drugą haftkę, jak leżę to wbija mi się w żebra
|
|
|
|
#4297 | |
|
skacze bryka i wiruje ...
|
Cytat:
|
|
#4298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W mojej Freyi (28FF) jak wszystko powygarniam ładnie robią się już bułki Więc muszę się chyba jeszcze trochę wstrzymać i chodzić w moim staniku w golfie. Ale Milene na pewno kupie za jakiś czas. Przekonałaś mnie do niej i nad figami się zastanowię, bo naprawdę ciekawe. A jak wypada rozmiarówka majteczek? Wg kalkulatora trzeba brać? Bo niestety XS nie ma, ale może Ska by była jakimś cudem na te moje 88cm.
"Najfajniej jest, gdy stoisz przed lustrem susząc włosy i szczerzysz zęby w uśmiechu na wspomnienie o wczorajszym wieczorze." Edytowane przez Antii89 Czas edycji: 2009-04-22 o 15:43 |
|
|
|
|
#4299 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
, ale brać większy obwód byłoby bez sensu. praktycznie we wszystkich komentarzach odnośnie tego stanika na stronie mileny twierdzą, że trzeba brać o miseczkę lub nawet dwie więcej, myślę więc że C będzie dla ciebie za małe, możesz próbować D, albo nawet E? jeśli możesz zamrozić troche kasy to najlepiej weź kilka rozmiarów i niepasujące odeślij - ja tak zrobiłam, przynajmniej nie ma teraz wątpliwości typu "a moze 65H leżałoby lepiej"ja wzięłam Skę na 90 w biodrach i jest w porządku, myślę ze na ciebie tez byłaby dobra Edytowane przez nivalis Czas edycji: 2009-04-22 o 15:58 |
|
|
|
|
#4300 |
|
Rozeznanie
|
Witam! Dawno mnie tu nie było, ale podczytuje Was regularnie
Mam pytanie głównie do Luizki Mam Panache Confetti 65FF - (tak mi tu kochane doradziłyście Obwód ma bardzo ściśliwy i chyba za szerokie fiszbiny jak dla mnie - odznacza mi się na ciele fiszbina, ale sporo za piersią ![]() I chyba dopadła mnie migracja, bo większa pierś po dokładnym wygarnianiu jest na styk ![]() Teraz wracam do mojego pytania, a mianowicie poszukuję staniczka z odpinanymi ramiączkami (do sukienki na wesele, nie moje )Luizko masz Strapless Panache Confetti - jak się nosi? Czy jest godny polecenia? Jaki byś mi radziła brać rozmiar? 65FF czy lepiej większy?? Oczywiście pytanie również kieruję do Wszystkich. Będę wdzięczna za każdą opinię. Pozdrawiam Edytowane przez megan_77 Czas edycji: 2009-04-22 o 21:28 Powód: dopiska |
|
|
|
#4301 |
|
Zakorzenienie
|
Przyszły do mnie trzy staniki i wszystkie za małe
eh ale przynajmniej teraz poprafię to zauważyć![]() moje wymiary to (ale ciężko mi określić) 87/107, czyli wg. kalkulatora to 80F, a polskie 80G ale wahałam się co do tych wymiarów, przy niewielkiej zmianie to już 80FF, a polskie 80H na pierwszy rzut oka były idealne, ale kiedy zgarnęłam co tam mi się schowało pod pachami, zaczęły się nieładnie bułkować, powiedziałabym że są sporo przy małe Wszystkie trzy, które kupiłam to 80DD. Właściwie to aukcja wprowadziła mnie w błąd, bo polowałam na 80E i pomimo że czytałam info o sprzedającym i aukcji, to popełniłam strasznie głupi błąd, bo 80DD = polskie 80E jestem potwornie zła na siebie, ale w końcu człowiek uczy się na błędach Po za tym mierzyłam dziś jeszcze polski stanik UNIKAT 75F (jest b. rozciągliwy). 1. Czarny GEORGE 80DD obwód pod biustem ok, typowe 80, miski oczywiście za małe 2. lawendowy KNICKERBOX 80DD szczególnie tutaj widać, że większa pierś zbiera się bardzo pod pachą i spłaszcza bardzo mi sie podoba, szkoda że za mały ![]() ten trzeci to panterka od M&S 80DD, ale nie robiłam już zdjęć, ten wydaje mi się najmniejszy jeszcze biały UNIKAT 75F, tylko do przymierzenia, chcę zamówić ten sam model tylko 75G One są bardzo rozciągliwe, 80 jest za luźne na początku myślałam, że jest dobry, ale nie przylega najlepiej, miski troche przymałe, wszystko zbiera się pod pachą. Myślicie, żeby wziąć 75G, czy też celować bardziej w 75H? patrząc na ten który przymierzałam, wydaje mi się że jedna miska więcej i będzie ok Edytowane przez solange421 Czas edycji: 2009-04-22 o 18:05 |
|
|
|
#4302 |
|
Zadomowienie
|
jakim cudem miałabyś się zmieścić w 80DD jeśli szyte jest ono na 101,5cm w biuście? celuj raczej w 80F lub FF (nie bój się literek
) lub 75G/GG. te co przedstawiłaś leżą fatalnie, głównie pierwszy - czarny...powodzenia
bo nie ma za małych lub za dużych piersi Więc nie za cnoty i charakter nagrodą jest miłość i nie za posłuszeństwo ani lojalność, ale za wdzięk i niepokorność, za życie samo w sobie w całej jego oczywistości. Wielka jest bowiem w nas potrzeba kochania. Julia Hartwig, Kot Maurycy
|
|
|
|
#4303 |
|
Raczkowanie
|
solange ten drugi jest rzeczywiscie duuuzo za mały
64/88 https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=335375 "Jak dalece jesteśmy wszyscy naznaczeni piętnem pani Bovary?Jak głęboko ów bowaryzm,owo marzenie o lepszym życiu,o romantycznej miłości tkwi w naszych duszach?Jak mocno popycha nas ku ruinie obecnego życia w imię ułudnych nadziei?" |
|
|
|
#4304 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czyli zawsze lepiej celować w większy? zastanawiam się nad zamówieniem czarnego Fantasie strapless, model Cally 36FF, ale właśnie boję się, że mógłby być za duży, bo tak jak pisałam wg. kalkulatora przy moich wymiarach to 36F, ale przy drobnej zmianie FF. Może ma któraś ten model? MadameBovary, dzięki prawde mówiąc nigdy nie pomyślałabym o tym, to bardzo pomocne Edytowane przez solange421 Czas edycji: 2009-04-22 o 18:34 |
|
|
|
|
#4305 |
|
Raczkowanie
|
Powiem szczerze że osobiście nie jetem zwolenniczką biustonoszów ... lubię wolność ;-) oczywiście są sytuacje kiedy musimy go założyć, ale każdą wolną chwilę spędzam bez
|
|
|
|
#4306 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No chyba, że nie jest ci niewygodnie tylko po prostu nie lubisz. ![]() Ja za to uwielbiam. ---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ---------- Cytat:
|
|
#4307 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4308 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja bym brała 75H, bo po pierwsze lepiej jak biustonosz jest trochę za duży niż trochę za mały, a po drugie jak sama piszesz to Twoje pierwsze biustonosze w "prawie dobrym" rozmiarze więc migracja sprawi że szybko w tym większym miseczki się wypełnią
|
|
#4309 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja tam lubię nosić biustonosze :d
|
|
|
#4310 |
|
Zadomowienie
|
kurcze... doszedł ten 70d z mileny. No i kurka mały mi się zdaje... pomóżcie, co w nim w takim razie jest nie tak? miska? obwód? wszystko?
Odsylac go? Bo w sumie 70E nie mieli.. a nie odważę się na 65 w obwodziedla porównania dołączam też zdjęcie we wspominanym hmie... najsmieszniejsze, ze te marszczenia przy pachach zawsze mam :/ jak je wepchne do przodu, to wyjda predzej czy pozniej (no ale bez biustonosza też są, wiec czy powinnam sie przejmowac?) Gorzej ze w tej milenie jeszcze mi sie robia bulki tak z tylu [tez zaznaczone] ... no i ten ucisk... w 5cm mniejszym bym sie nie dopiela juz na pewno
wymiankowo: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=428754 / książki walka z trądzikiem (teraz: Locacid+Yaz / było: Syndi35,Zorac,kwas salicylowy+borowy (borny?) ,DalacinT, Clindacne,Klindacin,Duac, Isotrexin,Benzacne,Zinery t,Tetralysal, Metronidazol, Differin,Epiduo) |
|
|
|
#4311 |
|
Zakorzenienie
|
wielkie dzięki za rady, dziewczyny
Edytowane przez solange421 Czas edycji: 2009-04-22 o 19:32 |
|
|
|
#4312 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szkoda, że nei wkleiłaś zdjęcia z boku. Ja bym go jeszcze raz założyła, wmasowała do miski co tylko się da wszystkie buły, idealnie podciągneła ramiączka i sprawdziła czy się robią bułki. Jeśli tak odsyłaj. Mi na 1. rzut oka wydaj się ok, ale nie ma zdjęcia z boku, ani nie wiem czy wszystko porządnie wygarnełaś. Ten 3. to HM czy mnie oczy mylą?
"Najfajniej jest, gdy stoisz przed lustrem susząc włosy i szczerzysz zęby w uśmiechu na wspomnienie o wczorajszym wieczorze." Edytowane przez Antii89 Czas edycji: 2009-04-22 o 19:55 |
|
|
|
|
#4313 | |
|
skacze bryka i wiruje ...
|
Cytat:
|
|
#4314 |
|
Zadomowienie
|
tak, ten 3 to hm, napisałam zresztą że załączam :P
No i dodaję zdjęcia z boku. Też wiele nie widać, ale buły z przodu, to jak się postaram, nawet w za dużym biustonoszu sobie zrobię Bo w sumie to tutaj też mogę, ale nie wiem jak patrzeć na to obiektywnie - czy jak się ta 'buła' trzyma, to jest źle, czy kiedy... Czuję się okropnie niedokształcona w tym temacie ;P
wymiankowo: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=428754 / książki walka z trądzikiem (teraz: Locacid+Yaz / było: Syndi35,Zorac,kwas salicylowy+borowy (borny?) ,DalacinT, Clindacne,Klindacin,Duac, Isotrexin,Benzacne,Zinery t,Tetralysal, Metronidazol, Differin,Epiduo) |
|
|
|
#4315 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hm umiesz sobie zrobić buły nawet w za dużym staniku? Ale czy dół wtedy jest nadal wypełniony? Chyba jednak najlepiej ustalać rozmiar w miękkim staniku, bo tam wszystko widać, marszczenia, bułki. MOże warto chociaż przymierzyć takowy dla ustalenia w co celować. No i jak buła ci się nie trzyma to może ty je robisz tak, że potem dół miski jest pusty? I jak się ruszasz to pierś znowu wpada do niej? Nie wiem.No ja widzę ewidentne bułki zwłaszcza na 2. i 3. zdjeciu
"Najfajniej jest, gdy stoisz przed lustrem susząc włosy i szczerzysz zęby w uśmiechu na wspomnienie o wczorajszym wieczorze." Edytowane przez Antii89 Czas edycji: 2009-04-22 o 20:19 |
|
|
|
|
#4316 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a buła w tym np się chwile trzyma, ale potem jakoś się rozchodzi i znowu musiałabym pierś zgarniać do miski :P nie wiem jak to wytłumaczyć... No ok, czyli odsyłam. Może faktycznie jeszcze pochodzę po 'normalnych ' sklepach.
|
|
|
|
#4317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przynajmniej ja tak mam, że wszystko pozgarniam ale po iluś tam godzinach robię to od nowa, bo ciało przyzwyczajone do tego, że wszystko mu wolno bezczelnie ucieka. (Ale nie aż tak bardzo ze względu na ścisły obwód) Z miękkich spróbuj coś Freyi może, robi ładny kształt z biustu i wiele modeli nadaje się na ten 1. raz.
|
|
#4318 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja mam rozm 70D ale był by na mnie zamały... a chciałam go sobie właśnie zamówic. to ten nie ?? http://www.milena-bielizna.pl/shop/?pro=view&item=146 kurdee to nie wiem http://www.milena-bielizna.pl/shop/?pro=view&item=277 a chce jeszcze ten sobie zamówić 70D .
|
|
#4319 |
|
Zadomowienie
|
Tak, to ten, ktory podałaś, agusiu. ten 70d ma miskę porównywalną z 75c jakie mam z hmu, więc milena musi mieć zaniżoną numerację (różnica 5cm w obwodzie się już zgadza).
Przejadę sie wobec tego jakoś niedługo do intimo... na lobby widziałam, że go sobie chwalą. Może nawet jutro na poprawę humoru? zobaczymy.
|
|
|
#4320 |
|
Zadomowienie
|
eLWhy jak masz 73-75cm pod, to nie dziwne, że w luźnych stanikach robi Ci się ta fałdka pod obwodem, tu masz filmik z dzisiejszego występu Effuniaka w JDWN http://bialelaki.pl/effuniak/full/effuniak8.wmv i ona właśnie o tym mówi. przemyśl jakieś 65E z frei, panache czy curvy kate, to porządna bielizna, z polskimi firmami na razie nic nie wiadomo.
bo nie ma za małych lub za dużych piersi Więc nie za cnoty i charakter nagrodą jest miłość i nie za posłuszeństwo ani lojalność, ale za wdzięk i niepokorność, za życie samo w sobie w całej jego oczywistości. Wielka jest bowiem w nas potrzeba kochania. Julia Hartwig, Kot Maurycy
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:42.

Więc tym bardziej nie chce się zgodzić na F przy 65.

jestem potwornie zła na siebie, ale w końcu człowiek uczy się na błędach

Bo w sumie 70E nie mieli.. a nie odważę się na 65 w obwodzie
no i ten ucisk... w 5cm mniejszym bym sie nie dopiela juz na pewno
Bo w sumie to tutaj też mogę, ale nie wiem jak patrzeć na to obiektywnie - czy jak się ta 'buła' trzyma, to jest źle, czy kiedy...