Mamusie lipcowo-sierpniowe 2009 - "dziewiec miesiecy stwarzania malego swiata"czesc 3 - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-04-22, 17:00   #4741
katarzynka00
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2009 - "dziewiec miesiecy stwarzania malego swiata"c

ej matki, gdzie wszystkie się podziałyście hm?
od rana się naprodukowały i teraz ich nie ma.
Cisza zupełnie jak w weekend

To idę łazienkę posprzątać, może któraś się pojawi.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-22, 17:20   #4742
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2009 - "dziewiec miesiecy stwarzania malego swiata"c

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Ja Cie przebiłam bo mój był jeszcze większy
Tak sobie myslę, że wogołe mam największy brzuch na tym wątku 108 cm w pasie na wysokości pepka

Dziewczyny czy oglądacie teraz horrory? Uwielbiam takie filmy ale teraz w ciaży nie wiem czy oglądać. Mam nowy horror " Nieproszeni goście" i nie wiem czy oglądać Ja tam sie nie boje takich filmów ale może Kuba sie przestraszy
ja ogladam......zawsze lubilam.....tylko ze teraz mi sie snia jakies glupoty, wczesniej tak nie mialam

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
mówisz - masz tylko marnie mi to wyszło bo sama sobie i telefonem

Załącznik 2205576

Załącznik 2205577
ładny

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
Zdjecie bylo robione tydzien przed swietami- 90 w pasie to byl chyba 25 tydzien
ale laska z ciebie

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-22, 17:20   #4743
magi77
Wtajemniczenie

Witam popołudniowo
Jakoś późno do Was zaglądam, bo była u mnie koleżanka. Pogadałyśmy troszkę itd .
Ale dzisiaj naskrobałyście Jejku ledwo doczytała do końca, a to tylko pół dnia było...
Pozjadało mi część cytatów

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
sloneczka to beda na odchowalni
narazie sa mamusie

a ja wiem jaki jest powod - JESTES W CIAZY

no dzieci sa pomyslowe - jak moj maly mial z 1,5 roku, moze dwa, to spie sobie i nagle czuje cos mokrego na glowie, otwieram oczy i patrze a maly stoi nade mna i leje mi oliwke dla dzieci prosto na glowe
jeszcze innego dnia obudzilam sie a caly pokoj byl w sudokremie - doslownie wszystko, sciany, posciel, ja, maly, meble....
Cytat:
z takich akcji to przypomnialo mi sie jeszcze: standartowo wszystkie sciany pomalowane kredkami, cala kuchnia w miksturze: sok, cukier, przyprawa do kurczaka, caly dom w papierze toaletowym.......jak mi sie jeszcze cos przypomni to napisze
Niezły gagatek, a do tego jaki pomysłowy

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Czesc Mamusie! Mam problemy z laptopem, o wizazu nie wspomne, tak wiec najczesciej tylko podczytuje, bo napisac cos udaje mi sie nieczesto

Urlop mi sie konczy, z jednej strony mi smutno, a z drugiej strony sie ciesze, szczegolnie, ze niespecjalnie ostatnio sie czuje. Bardzo mnie boli spojenie lonowe, chodze z trudnoscia, wiec po powrocioe musze puscic machine w ruch i wybrac sie do lekarza i fizjoterapeuty. Jakos nie wyobrazam sobie powrotu do pracy, ale nie wiem, jak sie do tego ustosunkuje polozna i lekarz. Zobaczymy. Moga zaproponowac mi pojscie na macierzynski, zamiast na L4, a tego naprawde nie chce
Odpoczelam bardzo dobrze, prawie jak na wczasach, wiec nie moge narzekac. Martwi mnie tylko to, ze jesli mam problemy podczas rekreacyjnego, wolnego chodzenia, to co bedzie, kiedy wroce do pracy... Ech...

To sobie pomarudzilam

Sciskam Was wszystkie serdecznie!
Witaj po przerwie Oszczędzaj się i odpoczywaj

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
a ja wczoraj pojechałam wkoncu pooglądać wózki na zywca
I ... pytam panią o x-landera xa ... a Ona mi mówi ze będą dopeiro w czerwcu - now akolekcja ... cena ok 1600 zł bez fotelika ....... przecież na allegro są tańsze - no chyba ze to jeszcze stara kolekcja

Wersje limitowaną x-landera moze mi zamówić, ale nie mam mozliwosci poglądania jej na zywo ... no a inne wózki takie se ... ogólnie nie było duzego wyboru!

iTo był koniec mojej wycieczki ... nic nie kupiłam i w sumie nic nie zobaczyłam co chciałam ....
Szkoda, że wycieczka nie udała się tak jak sobie zaplanowałaś, ale może następnym razem...

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
a dla wszystkich???
mi małż wczoraj przyniósł super wiadomość - o ile to nie plotka - że w naszej gmienie wójt płaci becikowe 4 tys, bo dostał jakieś dofinansowanie z UE ... bo podobno mało dzieci się u nas rodzi ... kurcze to by było coś!

no własnie ... każda mówi co innego

... już sie boje co to będzie jak ja zaczne robić pranie
4 tysie, no niezły wójt, może przemelduję się do Ciebie

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
A do nas wczoraj wieczorem dotarła kolejna przesyłka
Znowu się powtórzę - śliczne jak zawsze

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
Dzień dobry Brzuszki

...ale od rana napisałyscie...szok

Super ze Małemu już lepiej

U mnie w Rodzinie opowiada się o tym jak mój brat karmił mnie piaskiem w piaskownicy a ja grzecznie jadłam

Ja mam ubezpiecznie z Commercial Union chyba... podpisywaliśmy umówę grupowa 2 lata temu, dużo młodych nas było w firmie i wykłóciliśmy się o 1000zł na dziecko

Kuruj się Bidulko

Super zakupy

Widzę ze dzisiaj na tapecie NK...też sobie Was pooglądałam, ale w ukryciu Fajnie tak zobaczyć z kim się tyle czasu spędzana co dzień...niestety poznałam tylko Svinecke, p4v i UnholyOne....ale jesteście laski wszystkie zaraz chyba poszukam reszty dziewczyn bo widzę ze się dołączacie do znajomych
Też Was troszkę podejrzałam. Wszystkie brzuszki, to niezłe laski

Cytat:
wrzucam moj brzus 28 tydzien
Cytat:

Załącznik 2205576

Załącznik 2205577
Cytat:
Śliczne brzuszki, takie zgrabniutkie

Jeszcze coś miała rzec, ale te pozjadane cytaty... nie pamiętam Jak sobie przypomnę, to napiszę

Lecę zrobić obiadek małżowi, bo nie zdążę, a winny wszystkiemu - wizaż

Zawsze trzeba mieć nadzieję na lepsze jutro...

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
magi77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-22, 17:20   #4744
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny ale z Was fajne laseczki Pooglądałam sobie foteczki, teraz juz wiem kto jest kto (chyba )

Idę zjeść trochę zupy, dzisiaj pomidorowa z makaronem. Drugiego nie robie bo mi sie nie chce Jutro cos wymyslę dobrego.
Mam wielką ochotę na coś słodkiego

Aha zapomniałam napisać, że dzisiaj wzrosło mi cisnienie 140/90 albo to przez pogodę (mama i babcia też mają wysokie) albo to nieszczęsne zatrucie mi sie zaczyna
Muszę na dniach zrobic badanie moczy i zobaczyć czy białka nie mam.
mam nadzieję że to jednak pogoda nic się nie martw!
Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
ja wrocilam przed chwila, udalo nam sie zalatwic ta sprawe w PZU
tż opalacil sobie 2 skladki z gory za maj i czerwiec, potem przejdzie na grupowe w nowej pracy i dostaniemy na dziecko kase i ja i tż
becikowe bedzie.......i jeszcze z Zusu cos daja tez nie....
to super!!!
Cytat:
widzę cass, że ty mnie zaprosiłaś tylko jeszcze od kogoś dostałam zaproszenie i muszę dojść któraś ty dzięki

a ja do męża dzwoniłam wyspali się po nocnej pracy i teraz zwiedzają okolice za Gdańskiem. a wieczorem o 20 zaczynają robotę i potem od razu wracaja to będą w domu jakoś rano, a potem weekend wolny (tzn zlot, ale razem tyle czasu pobędziemy )

i zadzwoniła do gminy żeby dopytać o te świadczenia różne. i tak, do becikowego trzeba ksero dowodów + akt urodzenia bobo i to jest u nas 1000. co do rodzinnego to dochody z 2007 zaświadczenie z us i też ksero dowodu z tym że o rodzinne można się już starać w miejscu zamieszkania tylko oni wydadzą zaświadczenie, że u nich nie pobieram. i te rodzinne to 48 na m-c + jednorazowo 1000zł. więc można wyciągnąć 2000. cieszę się bo z dochodami za 2007 rok jeszcze się załapiemy
no i kolejnej mamusi wpadnie dodatkowa kasa!
Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
Ale dziś się obijam, długo spałam, niby obiad zrobiony, pościele wyprane i rozwieszone, a mam wrazenie jakbym tu cały dzien przesiedziała i nic mi się nie chcę, choć plan był może na łazienkę, może na odkurzenie...ehhh ale leń ze mnie...
jaki leń??? Ja nawet połowy z tego co piszesz nie zrobiłam ... jedynie obiadek ... ogarnęłam troche domek i tyle
Cytat:

Załącznik 2205576

Załącznik 2205577
piękny domek!
Cytat:
i kolejne piekne mieszkanko! ... a jaka bluzeczka fajna

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-22, 17:24   #4745
Wojtusia
Zakorzenienie

Dziekuję za komplementy a bluzeczka z H&M
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-22, 17:28   #4746
skierka1981
BAN stały

dzięki za komplementy zawsze to miło

a ja wybrałam się po lody i przy okazjimały spacerek był, ale tu dziś gorąco - wyszłam w bluzce z długim rekawem i prawie się ugotowałam, a jak dzwoniłam do mamy pod Suwałki to mówi ty się tylko nie przezięb bo zimno no tam to podobno tak, ale olsztyn to pewnie 25 najmniej stopni
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-22, 17:33   #4747
Cassandra 23
Zakorzenienie

Dziewczyny nic nie mówcie o leniu... ja mam wielkiego juz od jakiegoś czasu
Nie wiem jak sie zmobilizować, chociażby do nauki. Mam zjazd w weekend, wypadałby do książek zajrzec

Jutro wybiorę sie z rana na badanie krwi i moczu a potem mamy z tŻ pojechac na zakupki. Kupie juz wszystko co mi potrzebne w aptece dla mnie i maluszka i w Rossmanie, reszte kosmetyków, pampersy, ceratki, proszek do prania, nozyczki dla małego.
Zostanie tylko wózek, łóżeczko, pościel, fotelik, rożek... i chyba tyle. Ale to kupimy w nastepnym tygodniu.

Dzisiaj miałam głupi sen. Śniło mi sie, że nie miałam mleka w piersiach a mały płakał i płakał. Pojechałam z bratem do apteki po mleko i butelke ale niestety nie mieli tego. Pojechałam do drugiej i też im zabrakło. Objezdziłam całe miasto i wszedzie był deficyt tego towaru Okropny ten sen... i juz kiedyś sniło mi sie cos podobnego.

---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ----------

Mamuśki czy kupujecie przewijak? Pokazałam TŻ na All taki stolik "przewijak", że by sie przydał a on już nosem kręci, że to niepotrzebne
Skomentował to, że "Nikt ze znajomych nie ma takiego przewijaka więc jest nieprzydatny."
Ah ci faceci... ale może jednak ma rację już sama nie wiem...

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-22, 17:40   #4748
skierka1981
BAN stały

Cytat:
Dziewczyny nic nie mówcie o leniu... ja mam wielkiego juz od jakiegoś czasu
Nie wiem jak sie zmobilizować, chociażby do nauki. Mam zjazd w weekend, wypadałby do książek zajrzec

Jutro wybiorę sie z rana na badanie krwi i moczu a potem mamy z tŻ pojechac na zakupki. Kupie juz wszystko co mi potrzebne w aptece dla mnie i maluszka i w Rossmanie, reszte kosmetyków, pampersy, ceratki, proszek do prania, nozyczki dla małego.
Zostanie tylko wózek, łóżeczko, pościel, fotelik, rożek... i chyba tyle. Ale to kupimy w nastepnym tygodniu.

Dzisiaj miałam głupi sen. Śniło mi sie, że nie miałam mleka w piersiach a mały płakał i płakał. Pojechałam z bratem do apteki po mleko i butelke ale niestety nie mieli tego. Pojechałam do drugiej i też im zabrakło. Objezdziłam całe miasto i wszedzie był deficyt tego towaru Okropny ten sen... i juz kiedyś sniło mi sie cos podobnego.

---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ----------

Mamuśki czy kupujecie przewijak? Pokazałam TŻ na All taki stolik "przewijak", że by sie przydał a on już nosem kręci, że to niepotrzebne
Skomentował to, że "Nikt ze znajomych nie ma takiego przewijaka więc jest nieprzydatny."

ja kupiłam przewijak taki na łóżeczko zakładany i myślę że to dobry pomysł bo przy łóżeczku to plecy tak nie będą zgięte jak np przy łóżku. przy łóżeczku to tylko się lekko pochylić trzeba, a taki przewijak to ja dałam na allegro chyba 40 zł (zaraz poszukam link i wkleję)

a mój mąż to zamiast pracować to zwiedz takie miejsca http://www.wrotapomorza.pl/pl/wizyto..._dom_na_glowie a konkretnie chodzi mi o ten dom na głowie

to ten przewijak http://www.allegro.pl/show_item.php?item=596980733
a są jeszcze fajniejsze rzeczy jak ktoś ma miejsce i kasę - taki na kółkach przewijak z wanienką i miejscem na kosmetyki

Edytowane przez skierka1981
Czas edycji: 2009-04-22 o 17:44
Stary 2009-04-22, 17:44   #4749
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
dzięki za komplementy zawsze to miło

a ja wybrałam się po lody i przy okazjimały spacerek był, ale tu dziś gorąco - wyszłam w bluzce z długim rekawem i prawie się ugotowałam, a jak dzwoniłam do mamy pod Suwałki to mówi ty się tylko nie przezięb bo zimno no tam to podobno tak, ale olsztyn to pewnie 25 najmniej stopni
tez bylam na chwilke na dworze z chustka na twarzy i mokrym recznikiem na brzuszku.......wytrzymala m tylko 20min
a kiedys to potrafilam lezec plackiem w upale- ale odkad zmądrzalam i uzywam filtrow(jakies 4 lata juz) to jue nie pamietam kiedy sie tak opalalam......aaaa juz wiem na Majorce, ale tez nie w pelnym sloncu!!

---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ----------

wyslalam mamusie wam zaproszenie na nk

Dominika 04.11.2014
Stary 2009-04-22, 17:49   #4750
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
to ten przewijak http://www.allegro.pl/show_item.php?item=596980733
a są jeszcze fajniejsze rzeczy jak ktoś ma miejsce i kasę - taki na kółkach przewijak z wanienką i miejscem na kosmetyki
Oglądałam te przewijaki
Własnie taki na kółkach pokazywałam TŻ ale stwierdził, że to strata kasy

Czekoladko ale z Ciebie sliczna kobietka a ta fotka w przebraniu króliczka robi wrażenie

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2009-04-22, 17:54   #4751
frida110
Zakorzenienie

Cytat:
hmmm dziwne ja place 52 zł i moge dostac 700zł- tylko ze ja place 30zł a reszta pracodawca.....
moze ty piszesz ze placisz 42zł a reszta twoj zaklad pracy- 1000zł mozna dostac przy skladce 76zł

Na pewno pracodawca nie dopłaca. Po prostu w naszych firmach są różne warunki ubezpieczenia.
frida110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-22, 17:54   #4752
skierka1981
BAN stały

czekoladka, kolejna laska no nie mogę, a ten króliczek

a co do przewijaczka to na kółkach jeszcze lepszy bo masz od razu wanienkę a i jest gdzie te wszystkie graty ustawić, kosmetyki, pieluszki...
http://www.allegro.pl/item612955710_...kapielowy.html
http://www.allegro.pl/item617730784_...ak_komoda.html
coś takiego, nie??
Stary 2009-04-22, 18:02   #4753
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
a co do przewijaczka to na kółkach jeszcze lepszy bo masz od razu wanienkę a i jest gdzie te wszystkie graty ustawić, kosmetyki, pieluszki...
http://www.allegro.pl/item612955710_...kapielowy.html
http://www.allegro.pl/item617730784_...ak_komoda.html
coś takiego, nie??
Tak własnie o takie przewijaki mi chodziło.
Fajne są ale chyba jednak nie kupie bo nie mam tyle miejsca A w tej wanience to chyba tylko noworodka można kąpać (jakaś ona mała) , jak będzie wiekszy to kolejną wanienkę trzeba kupić.

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2009-04-22, 18:05   #4754
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Oglądałam te przewijaki
Własnie taki na kółkach pokazywałam TŻ ale stwierdził, że to strata kasy

Czekoladko ale z Ciebie sliczna kobietka a ta fotka w przebraniu króliczka robi wrażenie
hehe to byl moj panienski jeszcze w Irlandii!!!
bo w Polsce mialam drugi!!

Cytat:
Napisane przez frida110 Pokaż wiadomość
Na pewno pracodawca nie dopłaca. Po prostu w naszych firmach są różne warunki ubezpieczenia.
no chyba tak.......

Cytat:
czekoladka, kolejna laska no nie mogę, a ten króliczek

moj szal rozowy zrobil furore i migajace uszy tez!! wzielam kiedys na impreze to chlopaki wrecz wyrywali sobie z rąk-kazdy chcial byc kroliczkiem!!

Dominika 04.11.2014
Stary 2009-04-22, 18:19   #4755
Miramej
Zakorzenienie

A ja zrobiłam zupę i postanowiłam się zdrzemnąć. Spałam 1,5 godziny .

Cytat:
Aha zapomniałam napisać, że dzisiaj wzrosło mi cisnienie 140/90 albo to przez pogodę (mama i babcia też mają wysokie) albo to nieszczęsne zatrucie mi sie zaczyna
Muszę na dniach zrobic badanie moczy i zobaczyć czy białka nie mam.
Mam nadzieję, że to wina pogody, trzymam kciuki, żeby to nie było zatrucie .

Cytat:
Nie wygląda na 108 w pasie , ładny .

Cytat:
Też ładny .

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość
Znowu się powtórzę - śliczne jak zawsze

Cytat:

Ale Ci zazdroszczę, że kończysz już zakupy , my z Kubą jeszcze w lesie , na mojego Małża nie mam co liczyć, bo jak to On mówi do Kuby: "Ciesz się, że to mamusia robi dla Ciebie zakupy, bo Ona wie najlepiej i będziesz miał wszystko śliczne i dobre". Oczywiście zawiezie, jak trzeba, nawet podyskutuje, ale i tak decyzję głównie podejmuję ja.

Te sny to chyba pokazują, jak martwimy się, że coś będzie nie tak, że zapomnimy, nie zdążymy...

My chcemy przewijak taki na łóżeczko .

Cytat:
Tak własnie o takie przewijaki mi chodziło.
Fajne są ale chyba jednak nie kupie bo nie mam tyle miejsca A w tej wanience to chyba tylko noworodka można kąpać (jakaś ona mała) , jak będzie wiekszy to kolejną wanienkę trzeba kupić.
No właśnie te na kółkach z wanną pewnie mają swoje plusy (wszystko w zasięgu ręki), ale chyba starczają na krótko przez tę maciupką wanienkę. A tanie nie są.

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-22, 18:23   #4756
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
ja będę miała taki nakładany na łóżeczko, utwardzony od spodu.
Uważam to za bardzo przydatną rzecz.Nie miałabym sumienia kłaść dupki maleństwa na łóżko gdzie śpią ze mną stwory, jeszcze uczulenia dostanie...
Potem nie zamierzam wydziwiać i sterylnych warunków stwarzac.
Z drugiej strony to odpowiednia wysokość , taka nakładka na łóżeczko.Myślę że to wykorzystam do ubierania i do higieny po kąpieli.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-22, 18:28   #4757
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Mamuski wy wszystkie laski jestescie!!!
same piekne mamy beda

Dominika 04.11.2014
Stary 2009-04-22, 18:34   #4758
UnholyOne
Ola-Unhola

Ja miałam przewijak na łóżeczko, bardzo wygodna rzecz polecam

Sprawdziłam w moim ubezpieczeniu grupowym w Pzu P Plus, że przy składce 47,50 to 1890 zł za urodzenie dziecka, a przy składce 35 to 1200.
Stary 2009-04-22, 18:35   #4759
magi77
Wtajemniczenie

Ponieważ dzisiaj jest dzień NK, to czy mogę do Was dołączyć? Jak tak, to powysyłam zaproszenia Na razie spadam, bo małż przyszedł. Pa.

Zawsze trzeba mieć nadzieję na lepsze jutro...

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
magi77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-22, 18:44   #4760
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Ja miałam przewijak na łóżeczko, bardzo wygodna rzecz polecam

Sprawdziłam w moim ubezpieczeniu grupowym w Pzu P Plus, że przy składce 47,50 to 1890 zł za urodzenie dziecka, a przy składce 35 to 1200.
to ja mam chyba jakas zła liste z danymi!!
tez mam to samo ubezpieczenie co ty i place 52zł za skladke......
juz sama nie wiem ile dostane

Dominika 04.11.2014
Stary 2009-04-22, 18:47   #4761
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
to ja mam chyba jakas zła liste z danymi!!
tez mam to samo ubezpieczenie co ty i place 52zł za skladke......
juz sama nie wiem ile dostane
Umowa z PZU jest indywidualna dla każdego zakładu pracy. Poczytałam trochę. My np nie mamy żadnej karencji (taka promocja dla mojego banku ) Czyli jeżeli teraz się zgłaszam do ubezpieczenia i zaczynam dopiero płacic składki, to nie ważne kiedy urodzę wypłacają pieniądze za urodzenie dziecka.
Stary 2009-04-22, 18:49   #4762
megi b
Wtajemniczenie

Cytat:
Sa tzw okresy zasiłkowe (od wrzesnia do października) I na taki czas (1 rok) przyznaje się zasiłek rodzinny
Teraz trwa 2008/2009 (do 31.10) i Jeżeli złozysz teraz te wymagane dokumenty( dochody 2007) (im szybciej tym lepiej), to dostaniesz zasiłek rodzinny 48 zł co miesiąc - do końca października. Jak urodzi się Amelka, to idziesz złozyc akt urodzenia itp i wtedy dostajesz dodatek do rodzinnego 1000 zł.
W październiku będziesz musiała złożyc nowe dokumenty o zasiłek rodzinny (48 zł) na nowy okres 2009/2010, ale juz za dochody z 2008 roku - a z tego co piszesz przekroczycie 504 zł i nie będzie Wam przysługiwał.

Oprócz tego dostanecie 1000 zł za urodzenie Amelki, które przysługuje wszystkim bez względu na dochody.

Trochę namąciłam, ale myślę, że jest w miarę klarowne
Yyy czyli teraz jeszcze przed narodzinami dzidzi można sie starać o zasiłek rodzinny i do niego potrzebne jest tylko zaświadczenie za 2007 r. tak ? A po 31.10.2008 potrzebne będzie zaświadczenie za 2007 i 2008? Ja za 2007 się rozliczałam bo mi weszła trzynastka i musiałam, a Tż się nie rozliczał bo nie miał dochodów w Polsce i złożył tylko Nip 3 tzn zaświadczenie, że się nie rozlicza. Więc znów pod górkę bo za 2007 nie wydadzą mu zaświadczenie o zarobkach

Cytat:
Cytat:
śliczne brzusie, zgrabniutkie z Was laseczki

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
temat zasiłkowy mnie przeraża, ta papierologia itp, ale będzie trzeba się za to zabrać.
Podziwiam was za znajomość prawa, ja sie tym nigdy nie interesowałam bo nie było takiej potrzeby, a teraz czuję ze mnie to przerasta
Kasiu ja też już się w tym wszystkim pogubiłam te przepisy są chore.

Cytat:
My kupimy taki na komodę A snem się nie przejmuj, to chyba tak podświadomie zaczynamy się martwić i w snach to wychodzi. Ja miałam koszmar, że przypomniałam sobie po kilku dniach, że zapomniałam karmić maluszka

Cytat:
a mój mąż to zamiast pracować to zwiedz takie miejsca http://www.wrotapomorza.pl/pl/wizyto..._dom_na_glowie a konkretnie chodzi mi o ten dom na głowie
Ostatnio mój znajomy też zwiedzał ten domek, aż się zdziwiłam że taki cudo w Polsce jest

Cytat:
Noooooooooooo hot girl

Mam problem z rozszyfrowaniem dwóch mamuś na NK detektyw ze mnie kiepski

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

megi b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-22, 18:52   #4763
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Umowa z PZU jest indywidualna dla każdego zakładu pracy. Poczytałam trochę. My np nie mamy żadnej karencji (taka promocja dla mojego banku ) Czyli jeżeli teraz się zgłaszam do ubezpieczenia i zaczynam dopiero płacic składki, to nie ważne kiedy urodzę wypłacają pieniądze za urodzenie dziecka.
my tez pytalismy z tż i tez nie mamy karencji- z chwila pierwszej skladki przysluguja nam wszystkie swiadczenia......

Dominika 04.11.2014
Stary 2009-04-22, 18:55   #4764
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość
Yyy czyli teraz jeszcze przed narodzinami dzidzi można sie starać o zasiłek rodzinny i do niego potrzebne jest tylko zaświadczenie za 2007 r. tak ? A po 31.10.2008 potrzebne będzie zaświadczenie za 2007 i 2008? Ja za 2007 się rozliczałam bo mi weszła trzynastka i musiałam, a Tż się nie rozliczał bo nie miał dochodów w Polsce i złożył tylko Nip 3 tzn zaświadczenie, że się nie rozlicza. Więc znów pod górkę bo za 2007 nie wydadzą mu zaświadczenie o zarobkach

Teraz jak składasz, to dajesz zaświadczenie z US za rok 2007 i sumę dochodów dzielisz na 2 (jeszcze bez dzidzi). Małżonkowi dadzą zaświadczenie, że nie miał żadnych dochodów, czyli Twoje zarobki za rok 2007 podzielą na dwa. I jak zmieścisz się w 504 na osobę, to dostaniesz 48 zł, a jak się urodzi dzidzia, to dostaniesz dodatek jednorazowy 1000 zł.
Po 31.10 składacie zaświadczenia z US tylko za rok 2008 i wtedy dzielicie już na 3 osoby. Jeżeli nie przekroczycie tej magicznej kwoty będziecie dostawac 48 zł mies.

Cały czas piszę o Mopsie i zasiłkach

Ten 1000 "dla każdego" to oczywiście oddzielna sprawa
Stary 2009-04-22, 18:59   #4765
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

wlasnie patrzylam na stronke PEPCO i znalazlam ze jest w moim pobliskim miescie
bede musiala tam zajrzec

Dominika 04.11.2014
Stary 2009-04-22, 19:09   #4766
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

wlasnie wrocilam z hurtowni dzieciecych i zgadnijcie co - moj TZ tak jak za pierwszym razem nie chcial w ogole patrzec na espiro vector to dzis tak sie zlozylo, ze mieli zielony w hurtowni i jak TZ go zobaczyl to zwariowal zaczal nim jezdzic po sklepie, podnosic, macac i w ogole tak sie zakochal, ze nie spojrzal juz na zaden inny i nawet juz zaliczke chcial wplacac na niego oszalal
a taki byl przeciwny, nawet ten kosz mu tak nie przeszkadza, tlumaczy, ze przeciez jest plecak i ze na duze zakupy sie z wozkiem nie chodzi itp...napalil sie no

ale powiem Wam, ze ten zielony kolor jest w realu cudny jest tak zywy i piekny, ze nie moglam sie na niego napatrzec, Tz jest zachwycony, ja sie jeszcze musze zastanowic bo ten kosz mnie przeraza ale chyba go kupimy jednak, w koncu wozek nie dla kosza sie kupuje
a za rok i tak pewnie kupie inny

nio i kupilam dzis pieluchy tetrowe, szczoteczke z kubusiem puchatkiem, buciczki, skarpetki i termos na butelke

Cytat:
Svinecka bardzo fajny, pokaźny brzucholek
dzieki
Cytat:
Ja Cie przebiłam bo mój był jeszcze większy
Tak sobie myslę, że wogołe mam największy brzuch na tym wątku 108 cm w pasie na wysokości pepka

Dziewczyny czy oglądacie teraz horrory? Uwielbiam takie filmy ale teraz w ciaży nie wiem czy oglądać. Mam nowy horror " Nieproszeni goście" i nie wiem czy oglądać Ja tam sie nie boje takich filmów ale może Kuba sie przestraszy
wiesz ale moj brzuch jest mlodszy o 2 tyg

co do horrorow - jesli lubisz to ogladaj, troszke adrenaliny nie zaszkodzi przeciez nie ogladasz codziennie
ja tez lubie horrory ale nie sama, a TZ sie boi
Cytat:

Załącznik 2205576

Załącznik 2205577
super
Cytat:
i tez super
Cytat:
ja kupuje taki na lozeczko - jest naprawde wygodny i niedrogi

czekoladko ale z Ciebie seksi kroliczek
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-22, 19:09   #4767
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
my tez pytalismy z tż i tez nie mamy karencji- z chwila pierwszej skladki przysluguja nam wszystkie swiadczenia......
No własnie, a jak czytam Ogólne Warunki Ubezpieczenia to jeżeli nie ma indywidualnych negocjacji przez zakład pracy to karencja jest 6 mies., albo i więcej. Także mamy dobrze
Stary 2009-04-22, 19:20   #4768
megi b
Wtajemniczenie

UnholyOne dziękuję

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

megi b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-22, 19:23   #4769
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość
UnholyOne dziękuję

Cała przyjemnośc
Stary 2009-04-22, 19:27   #4770
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

ja lece zaraz sie ubierac- tż zaraz przyjedzie i jedziemy do jego siostry, bo jej corka ma urodziny az 4 latka- a mamy prezent dla niej
nie dalo rady szybciej,ale mala i tak chodzi pozno spac to mysle ze nie przeszkodzimy bardzo

Dominika 04.11.2014
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości