Teraz My - Panny Młode 2009 - cz. X :) - Strona 167 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-04-22, 16:11   #4981
agus87
Zakorzenienie

Dot.: Teraz My - Panny Młode 2009 - cz. X :)

Cytat:
Napisane przez kasiaher Pokaż wiadomość
ja na twoim miejscu wziełabym wolne chociaż jutro i pojutrze... musisz trochę odpocząć no i jak mówiłas jeszcze tyle spraw do załatwienia.
niestety nie dostane, bo to firma rodzinna i oim szefem jest moj tezet

poszukuje ladnych wierszow na naklejki na ciasto ale tylko dla tych, co przyniosa pamiatki do domu

pomozcie kochane
Stary 2009-04-22, 16:14   #4982
katrinkie
Przyczajenie

dziękuje za informację, a ślub oj tak już tak mało czasu...
katrinkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-22, 16:16   #4983
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość

poszukuje ladnych wierszow na naklejki na ciasto ale tylko dla tych, co przyniosa pamiatki do domu

pomozcie kochane
Jak dla tych, co przyniosą pamiątki do domu?
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-22, 16:16   #4984
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
nigdy w niego nie watp!

mamy sare tavares one love oto link jak chcesz posluchac
http://www.youtube.com/watch?v=RDBpJOIuQ30
chodzimy na kurstanca i bedziemy do niego tanczyc uklad z samby
ale fajna piosenka kojarzy mi sie z wakacjami i jakimis goracymi krajami

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
madzialenka ja bede pracowac na dwóch tlach, ustawienie oswietlenia, przebieranie sie itp. Mój powiedziałam że 3-5 godzin

gold fish super suknia!, Mam nadzieje ze krawcowa się sprawdzi.
Z zapowiedziami i opłatą to nie wiem :mysli: My licencję na ślub w innym kosciele juz mamy dawno zalatwioną. Przy podpisywaniu samego protokołu nie powinno się nic płacic. tak mysle Aczkolwiek, jesli chodzi o zapowiedzi, to sami powinniscie isc do parafii do kancelrarii zaplacic za zapowiedzi, i z z tym potwierdzeniem isc spisywac protokol wg mnie.
Przynajmniej u mnie tak jest, ze do spisywania protokolu potrzebne są już te wszytskie papierki - akty chrztu, i usc, i zapowiedzi. I wtedy ksiadz daje kartki na spowiedz chyba
a Tobie dali licencje i kazali spisywac protokol w kosciele w ktorym bedziecie brac slub, czy w waszym kosciele spisywac bedziecie protokol (lub juz spisaliscie) a nastepnie z ta licencja idziecie do innego kosciola?? Placiliscie cos za ta licencje?

Ja mam problem bo bierzemy slub nie w naszej parafii... i na poczatku jak chcielismy zarezerwowac sobie tam termin to nam powiedzieli ze najpierw musimy isc do naszej parafii po zgode a dopiero potem oni nam termin zaklepia... Wiec ja niewiele myslac poszlam po ta zgode, zgode dostalam - nic za to nie placilam, ale ksiadz stanowczo powiedzial mi ze protokol to maja mi tamci ksieza w takim razie spisac, bo on nie bedzie sie meczyl, zeby potem tamci kase zbierali (cos w tym sensie powiedzial!!!)... typowy ksiadz nastawiony na kase... No i potem bylismy w tamtej parafii co bierzemy slub, ale oni z kolei chca zebysmy juz im dostarczyli gotowy protokol wraz z licencja... no i teraz juz nie wiem bo do mojego ksiedza 2 raz nie pojde (uczyl mnie i dobrze pamieta, wiec na pewno pamieta ze bylam po prosbie ), zostaje nam tylko isc do ksiedza tz i miec nadzieje ze nam da licencje i protokol chyba, bo nie wiem co tu innego zrobic

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość

a pamietacie jak kiedys mój TZ powiedział:
ja: kochanie co to jest spódnica??
on: no.. takie cos od pasa do kolan
ja: a sukienka:
on: od pasa za kolana. Taka długaaaa

ja siedze w szoku a on mysli i mysli i mysli i taki powazny dodaje...
jeszcze jeszcze żakiet, ale nie wiem dokąd on sięga : hahaha:

Cytat:
Napisane przez katrinkie Pokaż wiadomość
Chciałabym się dopisać

23.05.2009 roczek, to już nie długo

Witamy rzeczywiscie juz niedlugo

Ja dzis mialam isc na wloski ale robie sobie wagary... taka zmeczona jestem po pracy jeszcze musze sie uczyc jakis modlitw, bo jutro mamy ostatnie nauki i ksiadz bedzie pytal podobno tez tak mialyscie??

Padam ze zmeczenia i nic mi sie nie chce
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-22, 16:21   #4985
BEAMI
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
ale fajna piosenka kojarzy mi sie z wakacjami i jakimis goracymi krajami

a Tobie dali licencje i kazali spisywac protokol w kosciele w ktorym bedziecie brac slub, czy w waszym kosciele spisywac bedziecie protokol (lub juz spisaliscie) a nastepnie z ta licencja idziecie do innego kosciola?? Placiliscie cos za ta licencje?

Ja mam problem bo bierzemy slub nie w naszej parafii... i na poczatku jak chcielismy zarezerwowac sobie tam termin to nam powiedzieli ze najpierw musimy isc do naszej parafii po zgode a dopiero potem oni nam termin zaklepia... Wiec ja niewiele myslac poszlam po ta zgode, zgode dostalam - nic za to nie placilam, ale ksiadz stanowczo powiedzial mi ze protokol to maja mi tamci ksieza w takim razie spisac, bo on nie bedzie sie meczyl, zeby potem tamci kase zbierali (cos w tym sensie powiedzial!!!)... typowy ksiadz nastawiony na kase... No i potem bylismy w tamtej parafii co bierzemy slub, ale oni z kolei chca zebysmy juz im dostarczyli gotowy protokol wraz z licencja... no i teraz juz nie wiem bo do mojego ksiedza 2 raz nie pojde (uczyl mnie i dobrze pamieta, wiec na pewno pamieta ze bylam po prosbie ), zostaje nam tylko isc do ksiedza tz i miec nadzieje ze nam da licencje i protokol chyba, bo nie wiem co tu innego zrobic

Witamy rzeczywiscie juz niedlugo

Ja dzis mialam isc na wloski ale robie sobie wagary... taka zmeczona jestem po pracy jeszcze musze sie uczyc jakis modlitw, bo jutro mamy ostatnie nauki i ksiadz bedzie pytal podobno tez tak mialyscie??

Padam ze zmeczenia i nic mi sie nie chce

U nas ksiądz nie pytał, tylko na tace kładło sie pieniążki a on dawał świadectwo
Stary 2009-04-22, 16:30   #4986
zlotko855
Rozeznanie

dziewczyny ja tez mam do Was prosbe!
czy moglybyscie mi pomoc w sprawie winietek? tzn my nie robimy takich winietek jak wiekszosc z Was, ze bedzie imie i nazwisko przy kazdym miejscu, tylko chcemy zrobic takie zbiorcze, ze na kazdym stoliku bedzie kartka z wypisanymi nazwiskami osob, dla ktorych zostal pzreznaczony stolik i teraz wlasnie myslimy jak to zrobic, tzn na czym je w ogole "usadowic", zeby nie byly takie wywrotne. nie natknelyscie sie moze gdzies w necie na jakies przyklady? szukam w google, ale moze ktoras z Was ma jakas sprawdzona stronke?

"całe życie z wariatami i niech tak już zostanie "
zlotko855 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-22, 16:39   #4987
monarika
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość

A mój zna różnice . Czasem mylą mu się brwi z rzęsami , ale tylko czasem...
.
A mojemu mylą się łydki i uda

Cytat:
Chciałabym się dopisać

Witamy

Cytat:

pomozcie kochane
Nie wiem czy o to chodzi ale tutaj znalazłam jakieś naklejki na ciasto, może coś wybierzesz, albo troszkę przeinaczysz i będzie ok

http://www.weselne.com/naklejki-na-ciasto-c-32.html

http://www.e-zaproszenia.eu/slub/na-...i-weselne.html
monarika jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-04-22, 16:40   #4988
idzia111
Zakorzenienie

Sorki cos komp mi szwankuje

Nasz wierszyk na cisto dla gości:
Chcemy Wam za przybycie podziękować
i słodkie ciasta podarować.
Byście nas miło wspominali
i często do tego dnia w myślach powracali.
Dziękujemy !

Edytowane przez idzia111
Czas edycji: 2009-04-22 o 16:41
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-22, 16:47   #4989
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

my tez raczej zrobimy takie winietki (tzn moj Tż jeszcze o tym nie wie, bo on byl przeciwny winietka takim, ze przy kazdym talerzyku jest imię i nazwisko, a o moim nowym pomysle jeszcze nie wie , ale ja stwierdzilam ze dobrze by bylo je miec, bo wiem jaka np jest moja babcia.... stanie w kacie, nie bedzie sie pchala i potem wyladuje gdzies na koncu sali... a moi dziadkowie sa drugimi po mojej mamie najwazniejszymi osobami w mojej rodzinie (oczywiscie w tej statystyce nie ma mojego Tż ) i bardzo bym chciala uniknac takich sytuacji...

Jeszcze nie myslalam jakby to zrobic ale np u mnie w hotelu mamy takie plastikowe stojaczki przezroczyste w ktorych np menu stoi, albo jakies ogloszenia czasem... takie dwie plastikowe powierzchnie na nozce pomiedzy ktore wklada sie papier hehehe mam nadzieje ze rozumiesz o co chodzi mysle ze jakby to wydrukowac na ladnym papierze i wstawic w cos takiego to by nie wygladalo tak zle? jak myslisz?? zreszta jak juz sie wszyscy usadowia to mozna to pozdejmowac ze stolow...

ooo cos takiego:
http://www.allegro.pl/item592422575_...si_krakow.html

Edytowane przez SAMBAdiJANEIRO
Czas edycji: 2009-04-22 o 16:51
Stary 2009-04-22, 16:48   #4990
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Chciałabym się dopisać

witaj

Cytat:

pomozcie kochane
Może po prostu "Serdecznie dziękujemy za pamięć, kwiaty i życzenia Aguś i Tż" co prawda nie wiadomo, czy przyniosą kwiaty ale nie ma sie co rozczulać nad formułką

Cytat:
Napisane przez zlotko855 Pokaż wiadomość
czy moglybyscie mi pomoc w sprawie winietek? tzn my nie robimy takich winietek jak wiekszosc z Was, ze bedzie imie i nazwisko przy kazdym miejscu, tylko chcemy zrobic takie zbiorcze, ze na kazdym stoliku bedzie kartka z wypisanymi nazwiskami osob, dla ktorych zostal pzreznaczony stolik i teraz wlasnie myslimy jak to zrobic, tzn na czym je w ogole "usadowic", zeby nie byly takie wywrotne. nie natknelyscie sie moze gdzies w necie na jakies przyklady? szukam w google, ale moze ktoras z Was ma jakas sprawdzona stronke?
Jeśli chcesz mieć taką liste przy każdym stole to po prostu na sztywnej kartce A4 zgiętej na pół wypiszesz te nazwiska i juz, no chyba, że ci się nie zmieszczą te nazwiska to możesz to zrobić w formie ksiązki, czyli w sztywną złożoną kartkę-okładkę wkleić inne kartki z tymi nazwiskami

Z nudów zrobiłam sobie taki kolaz z moją suknią i dodatkami
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zestaw.jpg (76,5 KB, 70 załadowań)
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-22, 16:58   #4991
zlotko855
Rozeznanie

dzieki Samba i Baja.
wlasnie o cos takiego chodzi zeby te listy staly, a pozniej kelenerzy to pozbieraja. Samba a masz na mysli taka jakby szyne? i tam sie wsuwa kartke? Baja z ta kasiazka moze by byl pomysl, ale wolalabym, zeby ze kartki jednak staly a A4 zgieta to znowu za mala. szukam czegos w necie ale albo nie mam weny albo mam pecha

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-04-22, 17:02   #4992
BEAMI
Raczkowanie

Cytat:
dzieki Samba i Baja.
wlasnie o cos takiego chodzi zeby te listy staly, a pozniej kelenerzy to pozbieraja. Samba a masz na mysli taka jakby szyne? i tam sie wsuwa kartke? Baja z ta kasiazka moze by byl pomysl, ale wolalabym, zeby ze kartki jednak staly a A4 zgieta to znowu za mala. szukam czegos w necie ale albo nie mam weny albo mam pecha

Moze cos takiego:

http://www.allegro.pl/item586524833_...si_krakow.html
Stary 2009-04-22, 17:03   #4993
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
dzieki Samba i Baja.

edytowalam moja poprzednia wiadomosc bo znalazlam to o co mi chodzi na allegro Moze nie jest to nie wiadomo jak piekne ale obleci a poza tym bedzie potrzebne przez pierwsze pol godziny tylko wiec luzik... poza tym zawsze to mozna jakos przyozdobic

jeszcze raz link:
http://www.allegro.pl/item592422575_...si_krako w.html
Stary 2009-04-22, 17:12   #4994
BEAMI
Raczkowanie

zlotko855 może takie cos jeszcze mam:

http://www.wyposazenie-gastronomii.c...H00030&lang=pl
Stary 2009-04-22, 17:13   #4995
iwka28
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja też tak robię - na kilku ślubach się też z nimi zetknęła. Ja mam stoliki ozdobione kiścią balonów pompowanych helem, unoszących się nad stolikiem i chcę kartę przywiązać do wstążki przywiązanej do jednego balonu. Widziałam kartę przypiętą szpilką do kwiatów w wazonie (z gdrubymi łodygami), opartą o zestaw z przyprawami, a także z podklejoną podpórką (jak ramka na zdjęcia). Można jeszcze włożyć w antyramę (też taką z podpórką), a potem wykorzystać te antyramy do własnych zdjęć.

Never regret something that once made you smile
iwka28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-22, 17:16   #4996
zlotko855
Rozeznanie

dzieki dziewczyny
wlasnie moze by bylo to co podalyscie, to jest A5, ale na A4 kosztuje 130 zl ,cena wysoka, wiec na A5 sie wydrukuje. jeszcze poszukam czegos bardziej eleganckiego, ale sadze, ze wasze propozycje sa dobre, wtedy liste mozna wydrukowac z jakimis ozdobami lub faktycznie przybrac te podstawki.

Baja zapomnialam Ci napisac: super, ze wkleilas ten mix/komplet na slub. wyobrazam sobie ciebie i bedzie super

Stary 2009-04-22, 17:26   #4997
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kolanka Pokaż wiadomość
Martucha #4735 bardzo fajne jest pierwsze zdjecie z tej drugiej serii, z pierwszej to samo w kolorze również dobre. Jeśli moge podpowiedziec, to lepiej wyglądałaby gładka koszulka TŻ. Tzn, jeśli ty masz kwiecistą sukienkę, to on na zdjeciach będzie się lepiej prezentował w koszulce bez wzorków. Mam doświdczenie, ponieważ robimy z TŻ zdjęcia. Sesję na naszym ślubie robimy sami.
Śwoja sukienke ślubną musisz chyba bardziej zwiżązać, na zdjeciach z TŻ-em jesteś bardzo szczuplutka, a sukienka ślubna nie oddaje Twojej figury.
no dlatego przeciez mowilam ze jest niedoiazana i dlatego mnie pogubia ale jak bd teraz to dowiaze
ale to byla sesja taka na hop siup wiec nie specjalni i szykowalismy

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
martucha piękna sesja narzeczeńska CZADOWE korale!!
Tyyy moja kuszpyta w rozm. 40 lepiej wygląda w bucie z czubami
dziekuje koaliki sa super wiem
a moja noga jest jeszcze wieksza czubkach

Cytat:
Napisane przez aloy Pokaż wiadomość
hejka dziewczyny!!
dawno mnie tutaj nie było...
a piszę ponieważ zobaczyłam, że piszecie o tych kredytach rodzina na swoim. powiedzcie jakie warunki trzeba spełnić oprócz bycia młodym małżeństwem, żeby dostać taki kredyt. Trzeba mieć jakiś określony dochód na członka rodziny? napiszcie proszę jak coś wiecie

mi zostało 10 dni do ślubu wielkie odliczanie
odzina na woim google i tam jest wszystko taka specjalna stron nawet

noi umoilam sie do fryzjera kosmtyczni i na pazury w czerwcu mam dogadac co i jak isc na nawilzani twazy i poproboac makijarze fryzjera niepobuje bo to moj a kometyczna i paury sprawdzone wic superr
Stary 2009-04-22, 17:27   #4998
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
Jak dla tych, co przyniosą pamiątki do domu?
sąsiedzi ? hhm,
lipne te wiersze w necie, znalazlam cos innego
Stary 2009-04-22, 17:27   #4999
kabimba
Raczkowanie

aloy, azzis odliczam z Wami
juz coraz mniej sie stresuje, bo juz wszystko ustalone raczej i wszystko jakos zaczyna sie ukladac, kto czym przyjezdza, gdzie spi i takie tam

teraz tylko solarium i koncze wybielac zeby tymi paskami whitestrips, jescze tylko dosztukuje sobie ząb (jedynke) i bedzie cacy

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość
Zlotko - jeśli chodzi o hummera to moim zdaniem powinien on zostac "saute" , nie wyobrażam sobie robić z tak masywnego, konkrtenego auta, takie ładne cuś ... hummer nie może być ładniutki i słodziutki - to nie ten typ samochodu. To tak jakby Schwarzeneggera ubrać w strój baleriny
co prawda, to prawda
kabimba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-22, 17:31   #5000
myszka_maj
Zakorzenienie

Witajcie kochane, jutro chyba jade na zakupy poszukiwania butów i sukienki na poprawiny, trzymajcie kciuki żebym cokolwiek znalazła - szczególnie buty

Tak z nudów szperam po necie , natknęłam sie na fajna piosenke http://michgub.wrzuta.pl/audio/aULnm9jX0fF/ ach ten maj... szkoda mi troszke że nie mamy w maju slubu

Nasz Skarb
myszka_maj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-22, 17:34   #5001
zlotko855
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez iwka28 Pokaż wiadomość
Ja też tak robię - na kilku ślubach się też z nimi zetknęła. Ja mam stoliki ozdobione kiścią balonów pompowanych helem, unoszących się nad stolikiem i chcę kartę przywiązać do wstążki przywiązanej do jednego balonu. Widziałam kartę przypiętą szpilką do kwiatów w wazonie (z gdrubymi łodygami), opartą o zestaw z przyprawami, a także z podklejoną podpórką (jak ramka na zdjęcia). Można jeszcze włożyć w antyramę (też taką z podpórką), a potem wykorzystać te antyramy do własnych zdjęć.

ale super bedzie u Was z tymi balonami my nie bedziemy miec balonow, wiec to odpada. ale pozostale pomysly dobre blizej wesela podjedziemy tam i popytamy kelnerow lub kierownika, moze juz cos takiego mieli i moze wiedza jak sobie z tym poradzic
dziekuje jeszcze raz dziewczyny bede spac spokojniej

Stary 2009-04-22, 17:42   #5002
kasienkakg
Zadomowienie

Zastanawiam się nad winietkami na stół. Chciałam żeby każdy przy talerzyku miał malutką karteczkę (na papierze jak zaproszenia, złożona będzie stać). Na wierzchu żeby było imię i nazwisko, a w środku po otwarciu parę śmiesznych słów o tej osobie, może jakis cytat. No własnie za bardzo nie mam pomysłu. O małym kuzynie chciałam coś że jest niejadkiem. O kuzynce że małą księżniczką. O rodzicach że najukochańsi.O dziadkach jakiś cytat. O grubym wujku że żarłokiem. Widziałyście gdzieś może coś takiego? Moja koleżanka była na weselu z takimi karteczkami, później goście wzieli na pamiatke. Niestety nie mam pomysłu co wpisać w środek żebby było krótkie, fajne i śmieszne
kasienkakg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-22, 17:45   #5003
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasienkakg Pokaż wiadomość
Zastanawiam się nad winietkami na stół. Chciałam żeby każdy przy talerzyku miał malutką karteczkę (na papierze jak zaproszenia, złożona będzie stać). Na wierzchu żeby było imię i nazwisko, a w środku po otwarciu parę śmiesznych słów o tej osobie, może jakis cytat. No własnie za bardzo nie mam pomysłu. O małym kuzynie chciałam coś że jest niejadkiem. O kuzynce że małą księżniczką. O rodzicach że najukochańsi.O dziadkach jakiś cytat. O grubym wujku że żarłokiem. Widziałyście gdzieś może coś takiego? Moja koleżanka była na weselu z takimi karteczkami, później goście wzieli na pamiatke. Niestety nie mam pomysłu co wpisać w środek żebby było krótkie, fajne i śmieszne
nistety duzo z tym roboty i musialabys wyazyc wszystko bo jakbys napiala ze zarlok to ktos by sie mogl obrazic
Stary 2009-04-22, 18:10   #5004
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Z racji przekroczenia 5 00o postów (uff ale z Was gaduły ) zamykam wątek i serdecznie zapraszam do jego kolejnej części --> https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post11996719

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości