Panny Młode 2010 - cz. VI - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-04-22, 20:02   #1201
madziulka_
Zakorzenienie

Dot.: Panny Młode 2010 - cz. VI

a Ja jem krówkę

madziulka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-22, 20:04   #1202
lusmarija
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość
dziewczyny mam pytanie, czy dostala może któraś z Was na NK zaproszenie od profilu "wizażanki wizażanki"

bo ja właśnie tak i zastanawiam sie skąd ktoś wie, że ja na wizażu to ja z imienia i nazwsika na NK
Kuźwa nigdzie na forum nie podawałam linka do NK a tu takie rzeczy

no wkur***** sie na maksa, bo chyba gdybym chciała to bym sama wysłala zaproszenie a skoro tego nie robię to chcę być chociaż trochę anonimowa

ciekawe kto jest taki "mądry"
podejrzane to trochę

lusmarija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-22, 20:04   #1203
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez obca7 Pokaż wiadomość
Też lubię burze, ale nie lubię jak wiatr wieje. A niestety dzisiaj wieje strasznie.
ale mi smaki narobiłaś. Głodna się zrobiłam. Trzeba iść coś zjeść
a ja wlasnie uwiebiam wiatr przed burza, potem taka cisza i bach piorun
a wichury tez lubie, ale nie takie calonocne (pamietam jak kiedys taka byla - a ja mialam nastepnego dnia egzamin - tak huczalo i wialo, ze az mi sie okna trzesly (jeszcze mialam stare) i sie w ogole nie wyspalam )
lain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-22, 20:06   #1204
lusmarija
Wtajemniczenie

a ja się boję burzy

Stary 2009-04-22, 20:33   #1205
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
prysznic zajmuje na 100% mnie miejsca niz jakakolwiek wanna no chyba ze bylaby to taka wanna do siedzenia z nogami podciagnietymi pod brode albo wielka kabina prysznicowa z sauna, radiem itp
nie planuje takich cudów

ale uwaga uwaga wlasnie się dowiedzialam że będziemy mieli z tżtem nawet osobne schody do domujej dziewczyny ja nigdy nie mialam schodów- będę miec schody wlasne osobiste!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!
Cytat:
Napisane przez centipede Pokaż wiadomość

Co do tego "mojego uczulenia" o którym wczoraj pisałam, to cerę mam problematyczną niestety, trądzikową i miałam różnego typu maści i antybiotyki po których faktycznie na początku było gorzej a później już coraz lepiej, ale tutaj mnie wysyfiało po takich zwykłych capivit itd a u mnie każda krostka to porażka, bo goją mi się bardzo długo i później mi ślady zostają porażka
oj capivit zawiera jakieś olejki z nasion jakiegoś tam specyfiku- ja sama zrezygnowałam z tego z obawy przed wysypami itp.. co prawda ja już jestem po kuracji u dermatologa i moja cera już nie jest trądzikowa ale po prostu tłusta ale też mam problemy z nią jak nie wiem.. na jesieni przed ślubem idę na serię zabiegów oxybrazji bo na ślubie mam zamiar wyglądać idealnie
a póki co to kupiłam sobie maść tormentiol i wszystko mi tak ładnie wygoiła że szok za jednyne 4,7zł!! ale ja mam cały arsenał kosmetycznych hitów do takiej cery- napisz mi czego uzywasz do pielęgnacji i ci powiem czy nie robisz jakiegoś błędu..
Cytat:
co innego estetyka a co innego problem malej lazienki
szczegolnie, ze do tej malej lazienki Tancerka pewno bedzie musiala wstawic pralke (jesli nie ma pomieszczenia w ktorym moglaby stac), jakis kosz na pranie, szafke na kosmetyki, a moze nawet sedes (jak nie ma osobnej toalety).
urok malych lazienek...
otóż to.. bedzie musiala się zmieścic i pralka i wc i umywalka i prysznic i kosz na pranie.. jeszcze nie wiem jak to tam upchniemy ale no bez kibla przecież funkcjonowac się nie da....

Cytat:
Napisane przez Paaula86 Pokaż wiadomość
sesja plenerowa na drugi dzień po ślubie
dzień po ślubie??? ja bym przeunęła ją choćby na poniedziałek.. dzień po ślubie to ja co najwyżej mogę straszyć ludzi z niewyspanymi i czerwonymi i piekącymi oczami itp na sesji bym chyba zasnęła jakbym miała jakies leżące ujęcie ja się umówię na jakiś dzień już po weekendzie weselnym bo ja muszę się wyspać i odpocząc po takiej nocy żeby jakoś wyglądać na zdjęciach

Cytat:
z tej nk takie g...no się zrobiło, że szok. .
oj zgadzam się z tym.....

kurczę dziewczyny ale mi się nic nie chce... powinnam sie uczyc ale nie mam na to w ogóle głowy.. już snuję wizję zakupu miotły żeby zamiatać swoje przyszłe schody
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-22, 20:35   #1206
kaska87
Zakorzenienie

ja dostałam zaproszenie też na NK hmm też mnie to teraz zastanawia

dobrze, że mój TZ-cik dziś wyjątkowo idzie na tą nockę i jest extra płatna

co do wanny to nie polecam narożnych-obudowa zajmuje więcej miejsca a rozmiar pow. kąpielowej taki sama, po co tracić miejsce w łazience....

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2009-04-22 o 20:39
kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-22, 20:44   #1207
blau
Rozeznanie

Wink Dot.: Panny Młode 2010 - cz. VI

Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość
dziewczyny mam pytanie, czy dostala może któraś z Was na NK zaproszenie od profilu "wizażanki wizażanki"

bo ja właśnie tak i zastanawiam sie skąd ktoś wie, że ja na wizażu to ja z imienia i nazwsika na NK
Kuźwa nigdzie na forum nie podawałam linka do NK a tu takie rzeczy

no wkur***** sie na maksa, bo chyba gdybym chciała to bym sama wysłala zaproszenie a skoro tego nie robię to chcę być chociaż trochę anonimowa

ciekawe kto jest taki "mądry"
Ja nie dostałam, może zgłoś to administratorowi Wizażu?

Cytat:
A u nas zaraz będzie burza. Wiatr się zerwał, ciemno się zrobiło Pierwsza wiosenna burza Chyba niedługo będzie trzeba wyłączyć komputer Rozwiązuje sobie zadania ze sprawozdawczości finansowej i podczytuje Was Wizaz uzależnia
U mnie tez sie wiatr zerwał, niestety za oknem mam podwórze i jedyne co widze rpzez okno to hulający pył i piach :/ Masakra...
Cytat:
a my wlasnie wcinamy z TZem szpinakowe tagliatelle z cukinia, czosnkiem i orzechami wloskimi - pyszne nam wyszlo
Sami robicie (jak coś to proszę o przepis) czy kupujecie ?a w ogóle jak smakuje szpinak? (wstyd się przyznać, mam 21 lat i nie jadłam jeszcze )

68>67>66>65>64>63>62>61>60>59>58>57
Ehhh trzeba wziąć się w garść!
blau jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-22, 20:45   #1208
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blau Pokaż wiadomość
czy kupujecie ?a w ogóle jak smakuje szpinak? (wstyd się przyznać, mam 21 lat i nie jadłam jeszcze )
sole trzeźwiąceto jest pyyyyyszne, ale jak się dobrze doprawi dzisiaj jadłam pizzę ze szpinakiem

Stary 2009-04-22, 20:56   #1209
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
co do wanny to nie polecam narożnych-obudowa zajmuje więcej miejsca a rozmiar pow. kąpielowej taki sama, po co tracić miejsce w łazience....
tak właśnie sądziłam ale wolałam się upewnić bo w sumie sama nigdy nie kąpałam się w takiej bo wszyscy mają takie normalne podłużne.. no więc będzie prysznic żeby jak najwięcej miejsca zaoszczędzić w łazience i żeby można tam było się obkręcić chociaż.. kiedyś sobie zrobię dużą łazienkę i spełnię swe marzenie o dużej wannie i wielkim lustrze

Cytat:
sole trzeźwiąceto jest pyyyyyszne, ale jak się dobrze doprawi dzisiaj jadłam pizzę ze szpinakiem
szpinak pyszny?????? chyba żartujesz.... syf jakich mało... 2 razy jadłam i nigdy więcej...
Stary 2009-04-22, 21:04   #1210
chilanes
Zakorzenienie

W skrócie :
Nową PM witam serdecznie
Tancerko gratuluję i zazdroszczę

Wszystkie pozdrawiam

A szpinak jest pyszny, jak się wie, jak przyrządzić (np z serem brie: mniam, mniam )

Edytowane przez chilanes
Czas edycji: 2009-04-22 o 21:06
chilanes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-22, 21:12   #1211
obca7
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
szpinak pyszny?????? chyba żartujesz.... syf jakich mało... 2 razy jadłam i nigdy więcej...
Zależy jak się przyrządzi szpinak Ja osobiście lubię Ale chyba jest tyle samo przeciwników co zwolenników
obca7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-22, 21:15   #1212
tancerka212
Zakorzenienie

nie no próbowałam coś poczytać coś się pouczyć ale jest to w chwili obecnej niewykonalne.... nie mam dzis głowy do takich nudnych rzeczy jak nauka głupot na zajęcia... sto razy wolę pomyśleć co muszę na jesieni kupić do naszego mieszkanka mam taką dłuuuuuuuuuuuuuuuuugą listę i tam zapisuję nawet najdrobniejsze rzeczy i jak coś kupię- tak jak np ostatnio korkociąg- to sobie skreślam i z racji posiadania schodów zapisałam sobie szczotkę do zamiatania i mopa do ich mycia matko chyba nikt w życiu się tak z miotły nie cieszyl jak ja dzisiaj i jeszcze rękawicę kuchenną sobie zapisałam żebym się w rękę nie poparzyła jak będę robić jedzonko mojemu mężusiowi mam wrażenie że zachowuję sie jak debil jakiś ale ja tak się cieszę tym mieszkankiem że nawet nie wiecie
Stary 2009-04-22, 21:20   #1213
chilanes
Zakorzenienie

wiemy tancerko, wiemy i chybya długo bedziemy czytać o Twoich planowanych zakupach mieszkankowych
Stary 2009-04-22, 21:32   #1214
onaella
Zakorzenienie

Cytat:
nie no próbowałam coś poczytać coś się pouczyć ale jest to w chwili obecnej niewykonalne.... nie mam dzis głowy do takich nudnych rzeczy jak nauka głupot na zajęcia... sto razy wolę pomyśleć co muszę na jesieni kupić do naszego mieszkanka mam taką dłuuuuuuuuuuuuuuuuugą listę i tam zapisuję nawet najdrobniejsze rzeczy i jak coś kupię- tak jak np ostatnio korkociąg- to sobie skreślam i z racji posiadania schodów zapisałam sobie szczotkę do zamiatania i mopa do ich mycia matko chyba nikt w życiu się tak z miotły nie cieszyl jak ja dzisiaj i jeszcze rękawicę kuchenną sobie zapisałam żebym się w rękę nie poparzyła jak będę robić jedzonko mojemu mężusiowi mam wrażenie że zachowuję sie jak debil jakiś ale ja tak się cieszę tym mieszkankiem że nawet nie wiecie
szalona kobieta

14.08.2010
baby
onaella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-22, 21:36   #1215
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
wiemy tancerko, wiemy i chybya długo bedziemy czytać o Twoich planowanych zakupach mieszkankowych

chyba niektóre z was myślą nad własną produkcją zaproszen itp więc może się ktorejś przyda http://www.zaproszenia-lodz.com/prin...sc=wiersze.php żeby nie było że tylko mieszkanko mi w głowie hehehe a ja tu i o was myślę
Stary 2009-04-22, 21:37   #1216
lain
Zakorzenienie

Cytat:

Sami robicie (jak coś to proszę o przepis) czy kupujecie ?a w ogóle jak smakuje szpinak? (wstyd się przyznać, mam 21 lat i nie jadłam jeszcze )
oj koniecznie musisz sprobowac szpinaku
ja uwielbiam
aczkolwiek w daniu ktore dzis zrobilismy szpinakowy byl tylko makaron - taki zielony, kupiony w sklepie

Cytat:
kwestia przyrzadzenia jak moj TZ nie znal innego smaku szpinaku jak ten u swojej mamy to tez nie lubil. a potem poznal mnie i szpinak w wielu postaciach. i zostal fanem szpinaku jak ja

ide sie uczyc taaaaakie nudziarstwa, ze az mi przykro...
lain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-22, 21:40   #1217
centipede
Zadomowienie

Tancerko nauka nie zając widzisz jakie proste rzeczy (w sensie rękawica, korkociąg) potrafią sprawić radość ja ostatnio tak przeżywałam zieloną przegródkę do sztućców, dwie rękawice i mopa a z czego to kolokwium masz
Jeśli chodzi o pielęgnację to tak: płyn micelarny do twarzy albo łagodne mleczko bez alkoholu oczywista, czasem tonik; krem obecnie jakaś taniocha kwiaty polskie ale nawet jest ok (brak funduszy - jak są to cicalfate z Avene <-- jest super); okres letni faktor 50 na twarz bo w lecie mam nieciekawie z cerą jak tylko słoneczko zaczyna przygrzewać; czasem drożdże w tabletkach jak widzę że coś jest nie tak; od wielkiego dzwonu peeling enzymatyczny i maseczka z glinki (leń jestem, mogłabym częściej);
ogólnie paranoja ale przez te 4 lata już dużo wypróbowałam, tylko po paru kremach mnie nie atakuje, podkłady mam dwa wypróbowane od lat i ani nie tykam innych jakoś funkcjonuję ale muszę się pilnować
A ten tormentiol to jak stosujesz? bo mam taką maść w domu gdzieś

Czuję się przy Was zacofana, nie jadłam nigdy szpinaku ani takich rzeczy jak Lain

Edytowane przez centipede
Czas edycji: 2009-04-22 o 21:41
centipede jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-22, 21:48   #1218
obca7
Wtajemniczenie

Cytat:

chyba niektóre z was myślą nad własną produkcją zaproszen itp więc może się ktorejś przyda http://www.zaproszenia-lodz.com/prin...sc=wiersze.php żeby nie było że tylko mieszkanko mi w głowie hehehe a ja tu i o was myślę
O super stronka Dzięki wielkie Ja ostatnio mam świra na punkcie domowych rzeczy. Tez planuje jak urządzić nasz domek ale dom jest taki niewymiarowy, że nie wiem jak to zrobię I w niedalekiej przyszłości planuję zakup kilku rzeczy Tak wiem bez sensu kupować coś do kuchni której nie ma ale ja się cieszę, bo jak pomyślę ile by trzeba rzeczy na raz kupić to jestem w szoku Więc powoli będę coś kupować
obca7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-22, 21:55   #1219
BlackAngel
Adwokat diabła

wróciłam

With enough time, we all find what we're looking for.
Even if it was there all along
BlackAngel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-22, 21:58   #1220
gosica502
Wtajemniczenie

I jak tam Black?
gosica502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-22, 22:06   #1221
BlackAngel
Adwokat diabła

Cytat:
Napisane przez gosica502 Pokaż wiadomość
I jak tam Black?
faajnie, szkoda że krótko ale co bym chciała za darmowy koncert
o dziwo dużo było piosenek Roxette..

With enough time, we all find what we're looking for.
Even if it was there all along
BlackAngel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-22, 22:10   #1222
gosica502
Wtajemniczenie

No to jak było fajnie to fajnie
A ja dziś byłam na aerobiku a potem od razu na lodach Żeby nadrobic stracone kalorie hehe
gosica502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-22, 22:13   #1223
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:

kwestia przyrzadzenia jak moj TZ nie znal innego smaku szpinaku jak ten u swojej mamy to tez nie lubil. a potem poznal mnie i szpinak w wielu postaciach. i zostal fanem szpinaku jak ja
no a jak przyrządzasz ten szpinak bo może i ja coś pokombinuję ale jak nie wiem jak to nic nie wymyśle

Cytat:
Jeśli chodzi o pielęgnację to tak: płyn micelarny do twarzy albo łagodne mleczko bez alkoholu oczywista, czasem tonik; krem obecnie jakaś taniocha kwiaty polskie ale nawet jest ok (brak funduszy - jak są to cicalfate z Avene <-- jest super); okres letni faktor 50 na twarz bo w lecie mam nieciekawie z cerą jak tylko słoneczko zaczyna przygrzewać; czasem drożdże w tabletkach jak widzę że coś jest nie tak; od wielkiego dzwonu peeling enzymatyczny i maseczka z glinki (leń jestem, mogłabym częściej);
ogólnie paranoja ale przez te 4 lata już dużo wypróbowałam, tylko po paru kremach mnie nie atakuje, podkłady mam dwa wypróbowane od lat i ani nie tykam innych jakoś funkcjonuję ale muszę się pilnować
tormentiol stosuję pojedynczo na strupki i jakieś ranki itp- w sobotę pierwszy raz zastosowałam i już nic na twarzy niezagojonego nie mam!!! szok!!!
a co do pielęgnacji to nie widzę żadnego zelu do mycia twarzy- ale pewnie zapomniałaś napisać bo nie wierzę że tłustą cerę tylko mleczkiem do twarzy myjesz i micelem... a jakiego podkładu używasz?? bo mi to dermatolog jak się leczyłam to nie pozwoliła się malować itp- teraz dostałam od tżcika podkład mineralny True match i jest boski- w ogóle nie obciąża cery i jest taka świeżutka- do tego matuje jak puder a kryje jak podkład- juz zostaje ze mna na zawsze!!! w rossmanie kosztuje aż 60zł i prawie nie ma wyboru odcieni ale na allegro jest cała gama kolorystyczna i kosztuje 45zł!!!
uważam że powinnaś co 2 dni robic peeling i maseczkę- ja kupuję z zielonej glinki za 5 zł w aptece i mi na 3 rzy starcza, do tego mam maseczkę wygładzającą i zwężającą pory dla cery tłustej- rewelacja!!
a kremiku jakiego używasz?? bo przyczyną pewnie jest zapychanie porów. ja używam humektanu- boski!!! do kupienia tylko w aptekach ale tani jak barszcz no i nie zapycha!!!
myślę że chyba najwięcej problemów jest z kremem i podkładem- wiekszosc kosmetyków do cery tłustej ma w składzie parafinę gliceryne itp a to zapychacze jakich mało więc jedyny krem do tej pory godny zaufania dla naszej cery to humektan.
i w ogóle jeszcze masakrajest bo kremy i podkłady razem sa komodogenne czy jakoś tak to znaczy ze te składniki jakoś ze sobą w tych kosmetykach nie współgrają ze sobą i zapychają w połączeniu... ojjj ciężki żywot jest z naszą cerą.
ja teraz kupiłam sobie płatki oczyszczające z garniera, mydełko siarkowe i tormentiol i śladu nie mam syfu na twarzy- a to wszystko za grosze!!
Cytat:
Tak wiem bez sensu kupować coś do kuchni której nie ma ale ja się cieszę, bo jak pomyślę ile by trzeba rzeczy na raz kupić to jestem w szoku Więc powoli będę coś kupować
a tam bez sensu potem wszystko na raz jak przyjdzie kupić to masa kasy pójdzie a tak po troszku z bieżącej kasy to się tego nie odczuwa tak
Stary 2009-04-22, 22:31   #1224
blau
Rozeznanie

Wink Dot.: Panny Młode 2010 - cz. VI

Cytat:
Ej no co ...

Cytat:
A jak Twoim zdaniem smakuje ?

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
W skrócie :
Nową PM witam serdecznie
Tancerko gratuluję i zazdroszczę

Wszystkie pozdrawiam

A szpinak jest pyszny, jak się wie, jak przyrządzić (np z serem brie: mniam, mniam )
Podasz przepis?

Cytat:
oj koniecznie musisz sprobowac szpinaku
ja uwielbiam aczkolwiek w daniu ktore dzis zrobilismy szpinakowy byl tylko makaron - taki zielony, kupiony w sklepie
kwestia przyrzadzenia jak moj TZ nie znal innego smaku szpinaku jak ten u swojej mamy to tez nie lubil. a potem poznal mnie i szpinak w wielu postaciach. i zostal fanem szpinaku

ide sie uczyc taaaaakie nudziarstwa, ze az mi przykro...
Ooooo jadłam go, jest PYSZNY!! Ja kupiłam z mieszany - biały (znaczy się normalny ), czerwony (z papryką) i zielony ze szpinakiem, PYCHA!!
A jak go przyrządzasz? I masz jakiś przepis na szpinak? Słyszałam, że zdrowy jest i przyrządzany z czosnkiem na maśle - pyszny

Cytat:
Tancerko nauka nie zając widzisz jakie proste rzeczy (w sensie rękawica, korkociąg) potrafią sprawić radość ja ostatnio tak przeżywałam zieloną przegródkę do sztućców, dwie rękawice i mopa a z czego to kolokwium masz

Czuję się przy Was zacofana, nie jadłam nigdy szpinaku ani takich rzeczy jak Lain
Ja też się czuję trochę zacofana z tym szpinakiem :P

A co do pielegnacji, zakręćcie się Dziewczyny koło kosmetyków naturalnych (wątki o mazidłach itd.).
Mam cerę mieszaną z ogromna skłonnością do zapychania, obecnie zwalczyłam pryszcze, krostki itd. właśnie mazidłowymi specyfikami robionymi osobiście
nie mam w domu już żadnego kupnego kremu do twarzy, ani toniku ani mleczka. Jedynie mam maseczki peel off z Rossmana, które są rewelacyjne! Pare tyg temu wyglądałam strasznie (uwierzcie- masakra przez duże M!!) A dziś praktycznie nie musze uzywać podkładu.
A jeśli już wspomniałam o podkładzie to zainwestujcie w minerały, ja mam taki nie całkiem mineralny- Rimmel Lasting Finish 16 h. Kłade go na filtr 50+ z Lirenki dla wyrównania kolorytu skóry, a na to skrobia dla zmatowienia. Polecam Wam te kosmetyki
Moim celem jest doprowadzenie twarzy, dekoltu, pleców i ramion do ideał, żeby móc się pokazać mężowi w sukni bez strachu o pryszcze narazie wygrywam

Edytowane przez blau
Czas edycji: 2009-04-22 o 22:33
Stary 2009-04-22, 22:37   #1225
lusmarija
Wtajemniczenie

ja uciekam i mówię dobranoc, bo jak nie zacznę odpoczywać to w końcu do tego ślubu nie dotrwam
już mi uszami ta praca mgr wychodzi

trzymajcie się kobietki

Stary 2009-04-22, 22:55   #1226
kaska87
Zakorzenienie

mój TZ-cik biedny już prawie godzinę w pracy dobrze, że to jednorazowe....

oglądam YCD

Stary 2009-04-22, 23:00   #1227
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
A co do pielegnacji, zakręćcie się Dziewczyny koło kosmetyków naturalnych (wątki o mazidłach itd.).
Mam cerę mieszaną z ogromna skłonnością do zapychania, obecnie zwalczyłam pryszcze, krostki itd. właśnie mazidłowymi specyfikami robionymi osobiście
nie mam w domu już żadnego kupnego kremu do twarzy, ani toniku ani mleczka. Jedynie mam maseczki peel off z Rossmana, które są rewelacyjne! Pare tyg temu wyglądałam strasznie (uwierzcie- masakra przez duże M!!) A dziś praktycznie nie musze uzywać podkładu.
A jeśli już wspomniałam o podkładzie to zainwestujcie w minerały, ja mam taki nie całkiem mineralny- Rimmel Lasting Finish 16 h. Kłade go na filtr 50+ z Lirenki dla wyrównania kolorytu skóry, a na to skrobia dla zmatowienia. Polecam Wam te kosmetyki
Moim celem jest doprowadzenie twarzy, dekoltu, pleców i ramion do ideał, żeby móc się pokazać mężowi w sukni bez strachu o pryszcze narazie wygrywam
używasz filtra z Lirene?? na wizażu wyczytałam że drogeriowe filtry nie są fotostabilne i tak naprawdę jak nałożysz nanie makijaż itp to już nie działają.. fotostabilne filtry produkuje Avene, Laroche Posay, SVR, Bioderma chyba i jeszcze coś na literkę K ale juz teraz sobie nie przypomnę-ogólnie apteczne firmy. ja mam Avene- super jest ta emulsja do cery mieszanej- chyba znów zacznę jej używać bo jakoś zapomniałam o niej zimą jak nie było słonka..
co do mazidel.. chciałabym ale nie mam cierpliwości do takich rzeczy jak robienie kosmetyków własnoręcznie..
ja też miałam masakrę na twarzy ale teraz już mogę chodzic bez makijażu nawet- chociaż odkąd mam podkład mineralny to makijaż robię bez obaw. ostatnio coś mi się porobiło chyba z hormonami- @ dostałam tydzień za wcześnie i wyskoczyły mi jakieś krosty na policzkach- to musiało być coś z hormonami no bo jak to inaczej tłumaczyc... ale tak jak mówię- maseczka z zielonej glinki, peeling, od czasu do czasu mydełko siarkowe i płatki oczyszczające garniera mi pomogły. oprócz tego nawilżanie a na pozostalości po niedoskonałościach tormentiol i buzia jest super hehehe zrobił się tu mały off top kosmetyczny dla tłustej cery wybaczcie dziewczyny- niezainteresowane niech przejdą dalej

---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ----------

Cytat:
mój TZ-cik biedny już prawie godzinę w pracy dobrze, że to jednorazowe....
Kasia spokojnie nie twój tż pierwszy poszedł do pracy na noc i nie ostatni. to tylko 5 godzin! mój czasem też jeździł do pracy na całą noc i ani on nie marudził ani ja nie bo szłam sobie smacznie spac spokojnie to nie małe dziecko i nic mu się nie stanie jak popracuje te 5 godzinek- rano się wyśpi i po sprawie a kasa wpadnie hehehe
Stary 2009-04-22, 23:00   #1228
kaska87
Zakorzenienie

ja nigdy nie czytam postów dotyczących kosmetyków itd

Stary 2009-04-22, 23:01   #1229
blau
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lusmarija Pokaż wiadomość
ja uciekam i mówię dobranoc, bo jak nie zacznę odpoczywać to w końcu do tego ślubu nie dotrwam
już mi uszami ta praca mgr wychodzi

trzymajcie się kobietki

Stary 2009-04-22, 23:02   #1230
kaska87
Zakorzenienie

a ja już 2 rozdziały oddałam część badawczą mam już zrobioną tylko muszę to opracować i przepisać a 3 rozdział przede mną

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości