|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2581 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Planujemy zajść w ciążę w 2009 roku część V
kobra, mogę Ci tylko powiedzieć, że dokładnie wiem co czujesz, przechodzę przez to regularnie
musisz być silna, musisz o Siebie dbać...i pamiętać, że teraz masz dla kogo żyć, i to jest najważniejsze...
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
|
|
#2582 |
|
Zakorzenienie
|
Najgorsze jest to, że alkoholicy nie potrafią się przyznać że są alkoholikami. Mój tata w życiu się nie przyzna, że jest alkoholikiem.
Niektórzy chociaż jak wypiją to pójdą się walnąć spać i jest spokój. Mój tata jest wtedy strasznie marudny - gorzej niż dziecko... Marudzi, tysiąc razy powtarza to samo... okropnie upierdliwy... i oczywiście nikt go nie kocha... Masakra... A najgorsze jest to, że takie zachowanie musiałam znosić kiedy mój mąż przychodził do mnie jeszcze jako chłopak... bez picu myślałam, że po pierwszym takim spotkaniu zwieje ode mnie i tyle go będę widzieć... Ale nie na szczęście został ze mną
|
|
#2583 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
teraz pije i jest wporządku...idzie spać ale wcześniej to była masakra mój jeszcze nie mąż na szczęścied mnie nie zostawił, nawet bronił moją mamę przed atakami ojca i sam też uciekał przed goniącym go moim ojcem siekierą ...inny to był uciekł na zawsze a on wrócił i nie odszedł bardzo dużo TZowi zawdzięczam gdy się do mnie wprowadził , ojciec już się nie awanturował tak często i miałam z mamą i siostrą spokój lece... bo mąż przyjechał
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 Edytowane przez ula 87 Czas edycji: 2009-04-22 o 19:05 |
|
|
|
|
#2584 |
|
Zakorzenienie
|
O matko! Mój tata nie gonił nikogo z siekierą...
A mój to zawsze mówi, że on nie jest alkoholikiem - on jest smakoszem
|
|
#2585 |
|
Rozeznanie
|
Kurczę ale temat sobie znalazłysmy... Ale jak widac po większości wpisach co Cie nie zabije to.. no wałsnie nie zawsze wzmocni, ale najwazniejsze ze nie zabije... Ja wiem ze jestem silniejsza o te doswiadczenia... i wiem jedno - moim dzieciom nie zgotuję takiego losu!
O skąd ja znam "smakosza" zamiast alkoholika... Tylko jaki smakosz wypija sam co najmniej 4 butelki wina w jeden wieczór... Edytowane przez Pyziulka Czas edycji: 2009-04-22 o 19:10 |
|
|
|
#2586 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
jak piją i maruszą to jeszcze nie jest tak źle...gorzej jak zmieniają się w potwory, biją , są agresywni , wyzywają , wyrzucają z domu... albo sami znikają bez slowa na 3 tygodnie...
|
|
|
#2587 | |
|
Zakorzenienie
|
no mój teść też mówi,że alkoholikiem nie jest
ale jak pije to idzie teraz spac,ale wcześniej awantury byly,ale natomiast żona mu kase zabiera i jak chce to do mnie przychodzi i wiecznie wola,ja jestem stanowcza nie daje,ale potrafi o kazdej porze przyjśc dnia i nocy,to mnie to denerwuje,a jak kiedys sie awanturowal,to moge tylko sobie wyobrazić jak takie osoby się czują,... wiem,że nie przesżłam to na własnej skórze,ale w pewnym stopniu rozumiem(żeby zrozumiec wiem,że trzeba to na własnej skórze przeżyć) ale wyobrazenia mam i moge przypuszczac ... ---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ---------- Cytat:
taki mały argumencik,bo niby zajecia na kursie,ale też psycholog dobrze gadał,chodź psychologowie maja swoj maly swiat
|
|
#2588 |
|
Zakorzenienie
|
oj tak - awantury są mi bardzo dobrze znane... Chyba zawsze cały blok słyszał jak mój tata wrzeszczał...
No, ale może zmienimy temat?? Która niedługo będzie testować??
|
|
#2589 |
|
Zakorzenienie
|
brzoskwinia82
dominikaaK kees26 fleurdelacour dziewczyny odezwijcie się co z waszymi starankami,bo @ ostatnia podawałyście w lutym,a już koniec kwietnia,jak się nie odezwiecie w maju kasuje was z listy pamiętajcie,aby byc na liście od czasu do czasu musicie się pojawić i podać chociaż zmiane ostatniej @.... luty będę kasowac w maju,marzec w czerwcu... itd... więc prosze o pisanie,najwyzej będziecie drugi raz zapisywane...
|
#2590 |
|
Zakorzenienie
|
dra poproszę o dopisanie do listy
ostatnia @ 17.04, 2 cykl starań
|
|
|
|
#2591 | |
|
Zadomowienie
|
Dzisiaj widzę ciężki temat... Straszne jest to, że chyba każda z nas może się wypowiedzieć, zna go z autopsji albo z bliskiego otoczenia... że to jest takie powszechne...
Trudno wybaczyć alkoholikowi to, co nam zrobił, ale uważam, że nie warto rozpamiętywać, pielęgnować w sobie złych uczuć, nienawiści, bo takie uczucia nas tylko niszczą. Trzeba patrzeć do przodu i starać się budować własne, lepsze życie... Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ---------- youyou witaj Życzę jak najkrótszego pobytu na górnej liście!!!
|
|
|
|
|
#2592 |
|
Zakorzenienie
|
ok dziewczyny ja już na dzisiaj spadam do domku
![]() Jeszcze muszę wejść na sklep kupić fryty i jakieś bułki na jutro i jadę do domku ![]() Do jutra
|
|
#2593 |
|
Wtajemniczenie
|
fleurdelacour chyba w ciąży jest, widziałam ją chyba gdzieś na wątku mam, ale mogę się mylić
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
|
|
#2594 |
|
Zadomowienie
|
Witam wszystkich po długiej dosyc mojej nieobecnosci...tematy widze ..niezbyt pozytywne..ale w kwesti alkoholików tez mogłabym dużo powiedzieć...moj tata jest alkoholikiem i powiem więcej dołożylam wszelkich starań,żeby to zmienić...ale to jak walka z witrakami...:-(...Dra ...więc ja proszę o zaznaczenia na liście...ostatnia @19.04...ten cykl trwał az 34 dni...@ spóźniona o 4 dnia ale mocno nie fiksowałam...więc do Waszej wiadomości...ze względów ,że tak określe zawodowych muszę wstrzymać staranka do sierpnia tego roku.....mam szanse dostać wymarzoną pracę i nie chcę tej szansy zaprzepaścić...niemniejed nak będę zaglądać do Was...Gratuluje zafasolkowanym i 3 mam kciuki za staraczki...
|
|
|
|
#2595 |
|
Raczkowanie
|
jak latwo mozna zauwazyc, w kazdej rodzinie sa jakies problemy... u mnie w domu na szczescie nie bylo alkoholu, ale moja mama stracila przez % swojego ojca, ktory sie zapil na smierc i brata, ktory poszedl w jego slady. ja jedynie pamietam Roberta - brata mamy, ktory swoja tragedie (bo chyba tego inaczej sie nazwac nie da) przezywal bardziej wewnetrznie... nie awanturowal sie, nie bil nikogo, jedynie ciagle powtarzal, ze on chce umrzec jak jego ojciec, ze on nie nadaje sie do zycia w tym swiecie. kazdy problem byl topiony w alkoholu i tak w wieku 23 lat nadeszla marskosc watroby[*].
nie chce juz dalej prowadzic smutnego tematu, ale mysle, ze trzeba to powiedziec, ze nie mozna sie wstydzic mowic o swoich problemach, trzymac ich wewnatrz i udawac, ze jest ok. moja babcia, ktora obwiniala sie za smierc Roberta chodzila na terapie bo wspomniane 'demony' ciagle ja nawiedzaly. terapia bardzo jej pomogla i dzieki temu zrozumiala wiele rzeczy - od tamtego czasu zaczela sie usmiechac i w ogole miala ochote zaczac cos robic ze swoim zyciem. wiecie co jest kluczem do sukcesu? wybaczenie. nie wolno oceniac. trzeba wybaczyc sobie, za to, ze sie nienawidzilo, oskarzalo, nierozumialo a pozniej 'tej' osobie, ze uczynila te wszystkie zle rzeczy - wzgledem siebie, pijac alkohol - i wzgledem swoich najblizszych, ze niszczyla rodzine i szczescie. tak jak wspomnialam u mnie alkoholu nie bylo, ale za to moj ojciec ma bardzo apodyktyczny charakter. musztrowal mnie na wszystkie sposoby, nie rzadko bil - ale wybaczylam mu i dopiero wtedy przecisnely mi sie przez gardlo slowa 'kocham'. teraz jestesmy przyjaciolmi i trzymam kciuki, za znalezienie w sobie tej sily. pozdrawiam Was kochane i bardzo sie ciesze, ze trafilam na ten watek... jestescie wszystkie fantastyczne i bardzo zyciowe kobiety.
|
#2596 |
|
Zakorzenienie
|
21 dzień cykli ...zaczynam powoli myśleć..czy się udało czy nie? Piersi troszkę pobolewają..Ale poprzednio też pobolewały i @ przyszła!
jeszcze tydzień!!! Ale coś czuję że się znowu zawiodę
|
#2597 |
|
Wtajemniczenie
|
co tam Bąble?
poproszę kciuki za mnie
|
|
|
#2598 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Super ze jestes Ty i Edi bo ona ma chyba ten dzien cyklu jak Ty wiec bedziemy we trzy sie wspierac i czekac Milego dzionka kobiety!PS.Współczuje Wam kochane takiego dzieciństwa-ja na szczęście tak nie miałam-nie przelewało nam się z kasą bo miałam siedmioro rodzeństwa i tylko tata pracowal ale to nic-byliśmy szczęśliwi i powiem Wam że super mieć teraz taką duza rodzinke ![]() ---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ---------- Oczywiście kciuczki za Ciebie już są-czekamy na wynik
|
|
|
#2599 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2600 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny które czekają na dwie kreseczki trzymam kciuki
![]() aliisanka trzymam kciuki
|
|
|
|
#2601 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() oczywiście za naszą resztę też trzymam kciuki ![]() ![]() ![]() : kciuki: jestem pewna że beta rośnie ślicznie i wzorcowo ......................... .... a ja dopiero teraz niedawno wstałam i piję kawę, ale dziś sobie pospałam i to razem z mężemdziewczyny miałam nie zbyt optymistyczny sen, śniło mi się że co widziałam jakieś dziecko to zaraz się rozklejałam ,bo u mnie już nie było żadnej nadzieji, lekarz powiedział że nie ma szans płakałam przez sen aż mnie mąż obudził , zapytał sie co mi się śniło bo płakałam żywymi łzami tak jak by mi ktoś umarł przytulił mnie i poszliśmy dalej spać ,chyba za dużo o tym myśle ale jak @ przychodzi to nie można się cieszyć wiadomo ze jest rozpacz... ale sie rozpisałam miłego dnia
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
||
|
|
|
#2602 |
|
Zadomowienie
|
Aliisanka mocno trzymam
![]() Sweet_Jelly za Ciebie też ![]() Ja jak zwykle siedzę w pracy, straasznie mi się nie chciało wstawać.... Chyba zaraz zrobię jakąś kawkę, bo zasnę nad papierami Za oknem szaro, ale jak na razie nie pada. Ponoć ma się przejaśnić - zobaczymy ![]() Dziś 8dc, staranka czas zacząć, może tym razem się uda? ![]() Miłego dnia wszystkim!!! |
|
|
|
#2603 | ||
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
Cytat:
Cytat:
ja z ojcem nie mam kontaktu, on nie wie, ze koncze doktorat, ze wyszłam za mąż, ze bede mamą , dla mnie ten człowiek nie istnieje, ale sam do tego doprowadził ważne by umiec zyć obok tego a nie zatruwać sobie zlymi myslami zycia
|
|
|
#2604 |
|
Wtajemniczenie
|
no fakt, beta rośnie, napisałam do mojego gina bo chciał, żebym Go powiadomiła, i odpisał, że wskazane usg, mam nadzieję że nic złego się nie dzieje, tylko że to po to by ocenić sytuację...
|
|
|
#2605 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Aktualnie jestem w szkole policealnej, czyli mniej powaznie ale wcale nie duzo prościej :PU mnie 25dc, temperatury nigdy nie mierzyłam, ba w domku nawet termometru nie mam :P A to dlatego ze ja cały czas "na przejściowym" jestem Już sama nie wiem co sie ze mna dzieje. Pewnie psychika - gdybym nie byłą na USG i nie widziała tego pęcherzyka pewnie bym teraz sie nie zastanawiała tak bardzo czy jestem w ciązy... Nawet nie mam objawów typowo przed @... dzisiaj już nawet całkiem nieźle sie czuję Nie miałam prawie wcale mdłości i nawet reka tak nie boli ![]() Pozdrawiam cieplutko i trzymam kciuki za wszystkie
|
|
|
|
|
#2606 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie.. trochę mnie nie było a tu tyle napisane, a tu takie tragedie.. celka, ankamb
widzę, że wywiązała się dyskusja na temat alkoholu, alkoholizmu.. nie wiem, czy to znak naszych czasów czy jaki czort.. w rodzinie mam, w bliskim otoczeniu mam.. znam osobę, która dzień w dzień coś piła przez ponad dwa miesiące i jej bliscy nie widzieli w tym problemu - bo to przecież tylko 1-2 piwa, bo przecież coś trzeba było podlać, bo przecież z kimś się długo nie widział i wypić trzeba.. a kiedyś znając życie się okaże, że bez alkoholu już żyć nie może.. allisanka za kolejne wyniki bety i usgPatkaM84 gratuluję zielonego światełka i za skorzystanie z niegomnie biust boli od samej owulacji.. jeszcze z tydzień i @ powinna przyjść.. się zobaczy Witam nowe staraczki i 3mam kciuki za nas wszystkie
miało nie wiać w oczy nam i ociekać szczęściem, miało być "sto lat! sto lat!". Miało być tak pięknie miał się nam nie kurczyć świat... Edytowane przez pomarnczka Czas edycji: 2009-04-23 o 10:40 Powód: dopisek |
|
|
|
#2607 |
|
Zakorzenienie
|
Dla wszystkich staraczek zmagających się przeszłością, przyszłością, rozczarowaniami teraźniejszości ...
jedna z moich ukochanych piosenek o kobiecie takiej jak my , potarganej życiem, i jej miłości do mężczyzny. co by nie było w naszym życiu krzywe, trudne, dziwne - mamy kogoś kto jest silny wystarczająco , by nas kochać mimo wszystko takie jakie jesteśmy... http://www.youtube.com/watch?v=pn3TWvmT_w0 God, I feel like hell tonight Tears of rage I cannot fight Id be the last to help you understand Are you strong enough to be my man? Nothings true and nothings right So let me be alone tonight Cause you cant change the way I am Are you strong enough to be my man? Lie to me I promise Ill believe Lie to me But please dont leave I have a face I cannot show I make the rules up as I go Its try and love me if you can Are you strong enough to be my man? When Ive shown you that I just dont care When Im throwing punches in the air When Im broken down and I cant stand Will you be strong enough to be my man?
|
|
#2608 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nikogo nie zawiedziesz, nie można tak myśleć!!!Kciuki są ![]() Cytat:
czyli będziecie mieć kuuupę dzieci ![]() Cytat:
A ja melduję że dzisiaj w nocy grzecznie spałam i żadnego lunatykowania nie było Pomaranczka masz swietny podpis o tym pijaku
|
|
|
#2609 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i wcale nie musi byc mniej poważnie
|
|
|
#2610 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
och...kiedy to się spełniNikuś już kiedyś słyszałam tą piosenkę, wpada w ucho ![]() a ja sobie posprzątałam , teraz mała kawusia i szorowanie autka bo wczoraj sobie wolne zrobiłam ![]() a pisałam Wam wczoraj ze kupiłam balerinki? jak nie to juz wiecie ,jestem z nich zadowolona bo są wygodne...już wczoraj w nich śmigałam a na dowód (tylko że są już troszkę zkurzone od piachu)
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:19.

musisz być silna, musisz o Siebie dbać...i pamiętać, że teraz masz dla kogo żyć, i to jest najważniejsze...

na szczęście został ze mną 

i to razem z mężem