|
|
#61 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesteś otyły-płącisz więcej...
Cytat:
Cytat:
Sytuacje powinien rozwiązać przewoźnik, żeby wilk był syty i owca cała. Ja cieszę się, że w ogóle coś w tej sprawie robi. Miejsca dla niepełnosprawnych są wyznaczone
|
||
|
|
|
|
#62 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#63 | |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#64 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Sama się zapętlasz. Piszesz, że zgadzasz się, żeby siedzenia były większe, a zaraz potem, że czemu masz się dzielić. Większe siedzenia = problem rozwiązany. I nie musi się nikt na Ciebie "wylewać". I masz rację, nie ma znaczenia czemu dana osoba przytyła. Naprawdę chciałam mieć niedoczynność tarczycy i alergię na większość pokarmów To moja wina, że jestem otyła Cytat:
Co do poproszenia pana o trzymanie nóg na swoim miejscu, to powodzenia życzę, bo albo będzie wbijał kolana w fotel przed nim i gniótł siedzącą tam osobę, albo będzie siedział w rozkroku i trzymał na Twoim wykupionym miejscu. Cytat:
Apeluję do młodych matek, żeby córkom obwiązywały stopy, żeby za duże im nie urosły Tragedia. Super, że jesteś szczupła i nie masz problemu z ubraniami, bo ja niestety nie raz chodziłam w babcinych ciuchach, bo przecież młoda dziewczyna nie może być taka gruba.
|
||||
|
|
|
|
#65 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Dokładnie
|
|
|
#66 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja widzę jednak różnice między kobietami w ciąży czy ludźmi po wypadkach a osobami, które swoim niezdrowym życiem się spasły. Otyłość nabyta poprzez chorobę jest rzadka. Najwięcej grubasów to po prostu ludzie, którzy nie zadbali o siebie - zawsze byli grubi, bo opychali ich najpierw rodzice, potem oni sami siebie.
Cytat:
|
|
|
#67 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To moja wina, że jesteś otyła? Dla komfortu jazdy nie ma znaczenia, czym otyłość jest spowodowana, a może mam za każdym razem pytać, gdy przyjdzie mi dzielić się moim siedzeniem, czy otyłość jest spowodowana chorobą czy obżarstwem? I proszę nie wmawiaj mi, że u większości osób otyłość jest spowodowana chorobą, bo tak nie jest. Bardzo często razem ze mną autobusem jeździ otyła pani, gdy dzieli z kimś fotel stara się nie siadać na fotelu sąsiada - wygląda to tak, że częścią ciała zwisa - ile tak można wytrzymać? 20-30 minut? A jak jest dużo ludzi to nawet nie ma na to miejsca, chcąc nie chcąc musi wkroczyć na sąsiedni fotel. Pani jest zawstydzona i zestresowana. Sądzę, że wolałaby nawet dopłacić, żeby tylko tak się nie czuć Cytat:
![]() Nie spotkałam się z taką bezczelnością osób niepełnosprawnych, ale wieżę na słowo. Dla kobiet w ciąży również jest przeznaczone specjalne miejsce ![]() Ale ja nie mówię, że nie. Niech będą specjalne miejsca bezpłatnie - tylko dopóki nie będzie odgórnej dyrektywy i nie będzie pomocy by taki projekt sfinalizować, ktoś musi za to zapłacić. Tak jak napisałam wcześniej, cieszę się, że ten problem został w ogóle zauważony, a że zaczęto od I tak w mojej rodzinie też są osoby z nadwagą, więc nie wiadomo, czy ja też nie skończę z dużą nadwyżką kg. Edytowane przez amistad.k.m.s Czas edycji: 2009-04-23 o 14:17 Powód: Na wyraźnie "miłą i kulturalną prośbę Sylwoocha poprawa błędu z "derektywy" na "dyrektywy" Dziękuję :jap: |
||
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#68 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niepełnosprawni w samolocie są traktowani jak ludzie zdrowi, nie mają specjalnych miejsc, sadza się ich w normalnych fotelach. Cytat:
Oglądałam kiedyś kwadrans na kawę, tam mało kto był chory, większość się przyznawała do tego że po prostu się obżerała. Poza tym my nie rozmawiamy o tych którzy mają BMI 26 tylko powyżej 40, a na taką wagę trzeba naprawdę ciężko pracować. Ale Ty masz chorobę, ale większość nie jest chora, tylko "ciężko pracuje" na swoją wagę.
asia Edytowane przez asiulkaa Czas edycji: 2009-04-23 o 13:12 |
||
|
|
|
|
#69 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O tym się nie mysli, takie mysli czy mówienie o tym uważa sie za nieludzkie, ale to fakt.
|
|
|
#70 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#71 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#72 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#73 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mam dwoje okruszków - jeden większy, a drugi całkiem malutki ![]() Edytowane przez Klarissa Czas edycji: 2009-04-23 o 13:31 |
||
|
|
|
|
#74 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiście, że z osoba na wózku nikt sie zamienić nie chce, ale tak szczerze mówiąc z otyłą też sie nikt nie zamieni. Od razu powiem, że osoby na wózku i osoby otyłe traktuję tak samo, jak osoby w pewnym sensie chore. Mówię tu cały czas o otyłosci a nie jakichs tam paru kilogramach za duzo.
Nie jestem na tyle młody żeby wiedzieć wszystko J.M. Barrie Afazja, darmowa strona z cwiczeniami! Edytowane przez Luba Czas edycji: 2009-04-23 o 13:37 |
|
|
|
|
|
#75 |
|
Rozeznanie
|
w sumie pomysł ma swoje uzasadnienie, za duze ciebie leci płacisz wiecej, tak samo jak z nadbagażem, tylko tu nadbagażem jest ciało....jednak trochę przykre wskakiwać np na wagę i potem płacić za nadwagę....
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#76 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#77 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#78 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#79 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wiem otylosc to tez choroba, ale przeciez widac, ze ktos zaczyna tu czy owdzie przybierac za duzo na wadze i mozna cos z tym robic, ale wiekszosc czeka i liczy na cud.
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#80 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Obżarstwo obżarstwem, ale są też inne czynniki i niekoniecznie musi to być choroba. Gorsza przemiana materii, mniej aktywny styl życia (bo siedzi się 8 godzin za biurkiem przy kompie), dużo stresu i kilogramy idą w górę. Nie mówię, że wszyscy otyli akurat tak mają, ale też nie wierzę w to, że jest tak mało osób otyłych tylko z choroby, a reszta to obżartuchy. Jeśli chodzi o te fotele, to znów doszliśmy do tego, że najlepiej zrobić dużo małych, żeby więcej się zmieściło i żeby więcej zarobić ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#81 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie, ja pytam się ciebie, czy mam się o to pytać? A ty zawzięcie mi nie odpowiadasz? Rozumiem, że mój komfort podróży się nie liczy? ![]() Dziękuję za tzw. tolerancję |
|
|
|
|
|
#82 |
|
Zakorzenienie
|
Komfort podróży każdej osoby się liczy, ale przepraszam, dyskryminacja ze względu na cokolwiek jest niedopuszczalna. Nie dość, że ta osoba i tak czuje sie ze sobą źle i to głównie przez inne osoby (!) to jeszcze ma usłyszeć tekst "pani wejdzie na wagę, bo może nam się pani w fotelu nie zmieścić"? Nie, nie i jeszcze raz nie! To uderza w prawo do godności, które przysługuje każdemu z nas!
|
|
#83 |
|
Wtajemniczenie
|
moim zdaniem, komunikacja miejska, autokary oraz samoloty sa tak zaprojektowane, żeby UPCHAĆ jak najwiecej osób- niewazne, czy chudych czy grubych mówiąc juz obcesowo
ani chudy nie jest zadowolony, że jest złozony jak scyzoryk w autokarze ani grubas, ktory podobnie się męczy nikt sie chyba nie zastanawia projektując, czy maja sens siedzenia w autobusach gdzie cztery osoby dotykaja się kolanami :| a dwie osoby (niewskazującej na żadne odchyły tuszy) nie mogą się przecisnąć w przejściu teraz się okazuje, że za lot kobiety ważącej 100kg przewoźnik płaci wiecej niż ważacej 85kg; czy ktoś może udowodnic, że to rzeczywiście drożej kosztuje i ILE nikt nawet nam nie probowal tego wytłumaczyc, wszystko opiera się na naszych "doświadczeniach"tylko nie ma dla mnie znaczenia, czy kiszę się w autobusie w towarzystkie osób chudych czy otyłych- wszystkim nam jest tak samo niewygodnie, duszno etc bardziej chodzi o kwestie kultury człowieka- jak przy wspomnianym rozłozonym fotelu na czyjes nogi, albo chamskim rozpychaniu się na drugi fotel ja bym nie chciala byc w skórze grubasa, który leci -naście godzin, morduje sie sam ze swoja tusza ale cóż- jest grubasem; z winy genow czy obżarstwa- nie wazne, ale sie morduje i naprawde najczęściej nie chce "zawadzać" nikomu ale czuje miazdżące spojrzenia "zgiń przepadnij" wiecej dobra zrobilyby kampanie promujące zdrowy tryb życia, mądre diety etc ale to też morza w kroplu potrzeb edit:
Małgoszova Entertainment presents: overcoming imperfections Episode I: Killing the ogre![]() Starring: Cudowna Dieta Mniej Żreć Edytowane przez kariera85 Czas edycji: 2009-04-23 o 14:28 |
|
|
|
|
#84 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
|
|
|
|
|
#85 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez amistad.k.m.s Czas edycji: 2009-04-23 o 14:39 |
|
|
|
|
|
#86 |
|
Zakorzenienie
|
kariero, kłaniam się nisko, taki piękny przekręt to się rzadko zdarza
|
|
#87 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do drugiej kwestii, to zastanów się na spokojnie. Masz wybór. Pytać się każdego o jego choroby, przyczyny otyłości, kalectwa lub inne kwestie, albo przemilczeć i nie użalać się nad sobą, że jest Ci niewygodnie. Możesz tez zwrócić uwagę pani czy panu, że wylewa się na Twoje siedzenie, albo wyjąć spluwę i rozwalić łeb, żeby nie siedziała akurat tam, gdzie Ty siedzisz. Masz naprawdę wiele opcji. Wybór należy do Ciebie. Postąpisz zgodnie ze swoim sumieniem. Ja nie jestem ciocia dobra rada i rozwiązania Ci nie podam, ale mogę Ci powiedzieć co ja robię. Nie zwracam uwagi na to, jak ktoś wygląda. Każdy ma prawo korzystać z komunikacji publicznej i nie ważne czy będzie to pół godziny, godzina czy 12, to siedzę grzecznie i cicho, bo osoba obok mnie ma takie samo prawo tu siedzieć. Warunki są jakie są i niestety my zwykli śmiertelnicy nic na to nie poradzimy. Wyrozumiałość, cierpliwość, dobroć i dzielenie się z innymi są bardzo pozytywnymi cechami. Szkoda tylko, że tak mało osób pielęgnuje je w sobie. |
|
|
|
|
|
#88 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gorsza przemiana materii (nie mówię tu o niedoczynności tarczycy- bo to już choroba), mniej aktywny styl życia, dużo stresu to jak dla mnie wymówki żeby się lepiej poczuć że to nie moja wina że przytyłam i w żaden sposób nie usprawiedliwia grubych ludzi. Nic nie stoi na przeszkodzie żeby po pracy wybrać się na rower, czy w inny sposób żarzyć trochę ruchu, nawet jak ma się dzieci, tylko jak patrzę na plac zabaw to mamusie zamiast z dziećmi pobiegać, to siedzą na ławeczce, od tego nie schudną. Jak się jest zestresowanym to wyjść na spacer a nie lądować z miska jedzenia przed telewizorem. Niestety nie pamiętam dokładnych danych, ale każdy dodatkowy kilogram bagażu czy człowieka, to dokładnie obliczone dodatkowe litry zużytego paliwa.
|
|
|
#89 |
|
Zakorzenienie
|
To może niech przewoźnicy reklamują się hasłem "przewozimy ludzi do 100 kg", ewentualnie raz w ramach promocji można zabrać grubasa. Paranoja i tyle
|
|
#90 |
|
Wtajemniczenie
|
dla mnie to zwykla manipulacja- niedługo im się w ogóle nie "oplaci" swiadczyc jakichkolwiek usług, pazerniaki
zobaczcie co się dzieje na forum- polowa nas chroni interes przewoźników, a nie przeciętnego człowieka to najlepszy dowod na to, że cos jest nie halo
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:03.

Sama się zapętlasz. Piszesz, że zgadzasz się, żeby siedzenia były większe, a zaraz potem, że czemu masz się dzielić. Większe siedzenia = problem rozwiązany. I nie musi się nikt na Ciebie "wylewać". I masz rację, nie ma znaczenia czemu dana osoba przytyła. Naprawdę chciałam mieć niedoczynność tarczycy i alergię na większość pokarmów

Tragedia. Super, że jesteś szczupła i nie masz problemu z ubraniami, bo ja niestety nie raz chodziłam w babcinych ciuchach, bo przecież młoda dziewczyna nie może być taka gruba.

nikt nawet nam nie probowal tego wytłumaczyc, wszystko opiera się na naszych "doświadczeniach"