|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4861 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2009 - "dziewiec miesiecy stwarzania malego swiata"c
Cytat:
, przekonał się, że nie ma co bać się Tatusia ![]() Cytat:
.Mój wręcz przeciwnie, w ramach rozmowy kopie Tatusia, aż miło ![]() Cytat:
. A jaki miałaś pomysł na płatki?
|
|
|
#4862 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2009 - "dziewiec miesiecy stwarzania malego swiata"c
ide sie myc bo zaraz musze jechac
|
|
#4863 |
|
Zakorzenienie
|
http://dziecko.onet.pl/25442,6,9,mac...1,artykul.html
co kraj to obyczaj
|
|
#4864 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Syla ... widzimy CIę! ![]() Cytat:
Tez mam takie napady - najpierw zjem wszystko, a potem się rozglądam co by tu jeszcze .... ![]() Cytat:
... Cytat:
Cytat:
... zobaczymy! Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#4865 |
|
Zakorzenienie
|
![]() rozpuścić do baaardzo ciekłej postaci i wlewać przez lejek do pojemnika na proszekciekawe co by wyszło ![]() może jutro będzie ładnie, musze wieczorem sprawdzić prognozę
|
|
#4866 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko tak teraz patrze, że cenowo jest dwa razy droższy od Lactacydu.
^^^Moje skarby^^^ Jakub 20 czerwca 2009 r. Blanka 15 września 2011 r. Edytowane przez Cassandra 23 Czas edycji: 2009-04-23 o 10:31 |
|
|
|
|
#4867 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
... skusiałam się /bo własnie dostałam kase z ZUSu /
|
||
|
|
|
#4868 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też lubię Lactacyd i ten na co dzień i od czasu do czasu płyn ginekologiczny Szkoda, że nie możesz teraz zmierzyć ciśnienia, czekam od rana na wynik , ale nic to - napisz wieczorem, jak się sytuacja przedstawia.Udanych jutrzejszych zakupów Cytat:
Cytat:
.A ja pierwszy raz słyszę o tym Pliva Fem, mówicie, że dobry?
|
|
|
#4869 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
lece dziewczynki zrobic sie na bostwo
![]() do pozniej
|
|
#4870 |
|
Zakorzenienie
|
ale pochwal się wynikiem ![]() ---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- Idę prasować, bo samo się niestety nie zrobi - a szkoda ![]() wpadnę później
|
|
#4871 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny
Ja niedawno wstałam, ciężki wieczor miałam, nerwów strasznie dużo...i spać nie mogłam...ale o tym za chwilę...Cytat:
To wózeczek wybrany rozumiem![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Svinecka ja też gratuluję siary...u mnie nic...a to taki znak że to już tuż tuż ![]() Cytat:
Cytat:
No i piękne brzuszki Wojtusi i Skierki ![]() Ja wczoraj miałam ciężki wieczór...musiałam niestety zadzwonić do poprzedniej właścicielki mieszkania, ponieważ przyszły jakieś rozliczenia a ona niedopłaty ma....no i tak mnie głupia baba wyprowadziła z równowagi, że ryczałam pół wieczoru i trzęsłam się jeszcze pół nocy... Chciała mnie wrobić w płacenie jej zaległości, wymyślać rzeczy których nie było...dając mi do zrozumienia przy tym że oszustką jestem...próbowała mi takie rzeczy wmówić że nie wytrzymałam i nakrzyczałam na nią...a na sam koniec stwierdziła że jak mogę denerwować schorowaną kobietę...wiec jej powiedziałam że jak ona może denerwować kobietę w ciąży...to zaczęła mnie przepraszać że nie wiedziala i nie chciała...ale tak naprawdę to te słowa dotknęłyby mnie nawet gdybym nie była w ciąży...baba myśli że na młodą trafiła to wszystko można mi wcisnąć...a ja się nie dam...!!! A ja tylko chciałam ją poinformować że ma się z Administracją skontaktować bo ma zaległości...z czasów kiedy nawet nie wiedziałam o tym mieszkaniu!...ale najważniejsza informacja...dzisiaj Tż miał już rozmowę i....DOSTAŁ PRACĘ!!!!
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2009-04-23 o 11:03 |
|||||||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4872 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Czeka mnie to w przyszły wtorek, na dodatek gina mam na 14, Mąż w pracy do 15, i dumam co z dziadami od montazu kuchni zrobić w tzw.międzyczasie tak! że wychodzisz z kąpieli cała od piany Obklejona bąbelkami ![]() JOKE Cytat:
Na kocyku może siedzieć Marcelek ![]() Kurtka-jak wspomniałas przewieszona przez wózek. Duże torby jeszcze są w modzie, to może tam coś pomieścisz,albo Eryk plecaczek dostanie, co by z mamy wielbłąda nie robić. Ja przy pierwszym dziecku nie biore koszyka pod wieksza uwage, bo jesli na zakupy to drobne, a na wieksze autem. Gardełko mniej mnie drapie. Tantum verde,syrop prenalen, herbatka z cytrynką i hallsy chyba mi odrobinkę pomogły.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||||
|
|
|
#4873 |
|
Zakorzenienie
|
Witam mamusie bardzo serdecznie!
Bardzo dawno mnie tu nie było z racji urlopu w Pl, a nie odzywałam się z racji braku neta w domu U nas wszystko w porządku, dzidziol rośnie i ma się dobrze.I już wiem kto we mnie mieszka.Synuś Wiedziałam, wiedziałam, wiedziałam!! Ponad tydzień temu ważył pól kilo, kawał chłopa nie ma co Lekarz badał wszystko bardzo dokładnie i wszystko wyszło ok.Serduszko zdrowe - to mnie najbardziej interesowało, bo tutaj gdzie jestem lekarz go jeszcze nie badał.Poza tym mamy się dobrze.Kopie jak szalony, czasem nie daje mi zasnąć, albo budzi nad ranem.Jak leżę na boku to czuję jak mi brzuch faluje Pozdrawiam wszystkie mamusie ---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ---------- ja też stosuje Lactacyd i jestem zadowolona
|
#4874 |
|
BAN stały
|
Zioła, gratulacje kopnieczków i zakupki śliczne
U nas pogoda super, nie straszcie tym deszczem ![]() Amelka dokazuje już od rana więc spokojna jestem. a zanim usiądę rano na wizaz to kawka i oczywiście kanapeczki ja używam płynów do hig.int i już dość długo z Avon, jakoś mi służy, ale do szpitala i po porodzie zamierzam kupić tantuum rosa bo chyba jest najbardziej polecany??? karolina gratulacje sweet witaj i cieszę się że u ciebie ok Edytowane przez skierka1981 Czas edycji: 2009-04-23 o 11:05 |
|
|
|
#4875 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Zazdroszczę, bo od razu kobiecie lepiej, jak się doprowadzi do użyteczności publicznej Ja może wreszcie pójdę do łazienki i też się ogarnę...Mam pytanko, czy któraś z Was widziała na żywo, jak wyglądają takie naklejki na ścianę, np. http://www.allegro.pl/item593589675_..._puchatek.html Ciekawa jestem czy warto?
|
|
|
#4876 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ad2. jak się zakończy ta historia? bedziesz musiała splacic poprzedniczkę, żeby tobie leciało na czyste konto? co ci takiego powiedziala? duze to zadłużenie? hmmm a jak masz skonstruowaną umowe? na swoją niekorzyść akurat w tej kwestii? ad3. są powody do radości, tymbardziej jeśli sobie Tz polepsza, warunki pracy, wynagrodzenie itp.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() Edytowane przez katarzynka00 Czas edycji: 2009-04-23 o 11:07 |
|
|
|
|
#4877 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Współczuję sytuacji z tą kobietą, ale dobrze, że się nie dałaś Cytat:
Tantum Rosa jest polecany, ale to nie jest płyn do higieny intymnej, tylko lek.
|
|
|
#4878 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gratulację dla TŻ-ta Cytat:
|
|
|
#4879 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas w tą sobote malowanko kuchni, w nastepnej turze nasza sypialnia i nad łóżeczkiem niuni chcę kotki jej namalować, znaczy zamówic, o takie http://naklejkiscienne.pl/pl/zwierze...-siedem-kotow/
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#4880 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ad2. wiesz, jak dowiedziałam się o tym zadłużeniu (chodzi o dość duże niedopłaty za wodę) w administracji to babki powiedziały że mam właścicielkę powiadomić bo to jej zadłuzenie, a jak nie to one zadziałają...więc jej powiedziałam jeszcze w zeszłym roku...ona stwierdziła ze zaczeka aż będzie rozliczenie za ogrzewanie i wtedy to rozliczy...przyszło to rozliczenie ale i tak została jej niedopłata, więc zadzwoniłam poinformować ją...a ona zaczęła wymyślać ![]() Ja już tą sprawę zostawiam, chciałam ją poinformować z czystej uprzejmości, bo miałam z nią kontakt...teraz niech sama się o to martwi i wyjaśnia z adm. to jest za okres do czerwca 2008 a ja mieszkanie kupiłam w lipcu...wczoraj stwierdziłam że w ogóle mogłam od początku to olać to obyłoby się bez nerwów...ale nie miałam pojecia że tak mi wyskoczy ta baba...nie chce mieć z nią już nic do czynienia ![]() ad.3 najważniejsze że będzie pracował blisko czyli może się w końcu do mnie przenieść...warunki z tego co wiem podobne ma co teraz, ale to w końcu początek
|
|
#4881 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Miramej z imieniem dla synka od początku był problem, jednak zastanawiamy się nad imieniem Adaś.Jeszcze nie jesteśmy pewni, no ale w końcu jakieś imię będzie trzeba wybrać nie ma wyjścia
|
|
#4882 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dziękuję za gratulacje A baba od początku traktowała mnie jak 15-latkę i na sumieniu mi grała...ale niestety dla niej pomyliła się i nie pozwolę by mówiła kłamstwa na moj temat i wymyślała jakieś niestworzone rzeczy...ja mam sumienie czyste i to najważniejsze
|
|
#4883 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyli jednak cos w tym jest z tymi plynami ![]() Cytat:
Cytat:
czyli poszeszn ze te ubranka nie sa takie zle......w kazdym badz razie musze tam pojsc , pomacac i bede wiedziec ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a masz kogosm bliskiego kto by mogl ich przypilnowac?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4884 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kotki milusie
|
|
|
#4885 |
|
Wtajemniczenie
|
Jestem zazenowana
. Zostalam przylapana na goracym uczynku .Czytam sobie was, ale jakos nie mam weny do pisania. A poza tym jakos malo rzeczy mnie dotyczy i nie chce sie zalic. Zakupow brak, oprocz paru par skarpetek, 2 czapeczek i jednego pajacyka. Czekam na kolejne usg bo jakos jeszcze nie moge uwierzyc ze to dziewczynka. Brzuch nie rosnie za bardzo, na wysokosci pepka 84cm. Wy juz kolo 100 a niektore i ponad. Siary brak. Waga stoi w miejscu a wlasciwie dopiero wrocilam do wagi sprzed ciazy . Ehh we wtorek ide do lekarza, musze sobie z nim na ten temat porozmawiac.W srode wyjazd do Polski i brak neta wiec jakby co to nic sie nie dzieje tylko nie bede miala mozliwosci odzywania sie do 8 maja.
|
#4886 |
|
Zakorzenienie
|
2 koty i pies
![]() A na poważnie zostaje mi tylko młodsza, 10letnia siostra, ale nie wiem czy ona nie będzie się bała, albo czy poprostu nie będzie w szkole o tej porze, a samych ich nie zostawie... Sąsiadów mam takich z prawej i lewej że patrzę się od nich odgrodzić, bo najmniejszy przejaw zainteresowania z mojej strony moze okazać sie dla mnie nienajlepszy w skutkach. I wizytą może nie być końca.Wystawaniu i plotkowaniu przy plocie itp.Drudzy to degeneraci, chorzy ludzie więc po częsci nic nie mogą za swoją ułomność. Musze cos wymyslic...hmmm, na jakąs 1-1,5 h
|
|
|
#4887 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Cytat:
![]() Cytat:
My się żalimy Ja mam na wysokości pępka 87 cm, siary też brak (nad czym wcale nie ubolewam), przytyłam co prawda od początku ciąży (6,20 kg), ale wiem, że Anusia ma tak, jak Ty i lekarz Ją uspokoił, że jeśli z dzidzią w porządku, to nie ma się co martwić (ja bym powiedziała, że nawet trzeba się cieszyć, bo mało do zrzucania po porodzie będzie ).Udanego pobytu w Polsce .
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2009-04-23 o 11:51 |
|||
|
|
|
#4888 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No cos ty, zadnej przykrosci Zastanawiamy sie z mezem nad imieniem dla corci i jak narazie najbardziej przypadla nam do gustu Lenka . Co wy na to?Dziewczyny czy naprawde trzeba prac ubranka dzidzi w jakims specjalnym proszku czy platkach? Kolezanka prala normalnie ze swoimi ubraniami w proszku ktory akurat miala i nic sie nie dzialo
|
|
#4889 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Ty to masz same przygody w tej ciązy ... ale dobrze tej abbie powiedziałaś! Cytat:
Cytat:
fajnie to wygląda! ... i nawet mieszka niedaleko ![]() Cytat:
Cytat:
za wizyte wtorkową ... oby same dobre wiadomości lekarz miała dla Ciebie! Cytat:
......................... ... pogoda nam się poprawiła ... nawet pranie powiesiłam ... zaraz znów lece do babci, bo zapomniała mi dać ogórków, kapustke kiszoną, jakieś soki, dżemy - bo my zjemy, a Ona przeciez tego wszystkiego nie zje ... robi sobie miejsce na kolejne przetwory
|
||||||
|
|
|
#4890 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurcze nie wiem co ci poradzic........ale ty madra kobietka jestes to pewnie cos wymyslisz ![]() ---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:48.

a akurat wczoraj byłam bardzo zmęczona.

, przekonał się, że nie ma co bać się Tatusia 

?

, ale nic to - napisz wieczorem, jak się sytuacja przedstawia.
oszalal
to nic fajnego hehe ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
MACIEJKA SYNEK KOCHANY 

za wizyte wtorkową ... oby same dobre wiadomości lekarz miała dla Ciebie!