|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4321 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: mamusie wrześniowo - październikowe 2009!
jakby się tutaj zrelaksować... ZJEM COŚ
![]() mój mąż mimo że chciał mnie uspokajać, po tym smsie, bo wiem jak bardzo się denerwuje, dzwoni, pisze...mężczyźni to tą tacy kochani...mimo że sami się denerwują, to ukrywają i Nas pocieszają ![]() ja wierzę że jest wszystko dobrze ![]() przed chwilką zjadłam, i dalej jestem głodna ![]() teraz popijam kawę, ale zaraz chyba znów coś przekąszę ... ![]() to się nazywa zajadanie stresu
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
|
|
#4322 |
|
Zakorzenienie
|
Ja idę pichcić to dzisiaj http://www.gotowanie.wkl.pl/przepis2172.html
|
#4323 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4324 |
|
Zadomowienie
|
hej mamusie a ja dzisiaj padam wstałam o 6.00 bo musiała pojechac z mamą do lekarza, teraz wróciłam do mieszkania i widzę że trzeba posprzatać i praie zrobic a mi sie jakos nic nie chce.
Miss.hot cieszę się że z maluszkiem wszystko ok i zdjęcia cudne, szkoda że ja takich nie mam, a bluzeczki masz super dla mnie różowa jest najładniejsza ja też jestem brunetką i róż mi sie podoba. Spodnie z allegro mam te same co Klaudia, też troszke są za duże ale nie będe zwężać bo za miesiąc bede dobre ![]() Uciekam zrobić pranie cały karton ubrań ciążowych od siostry ![]() allisanka trzymam kciuki.
|
#4325 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja kurcze Martusia naprawdę nie wiem o tym azbeście nic , poza tym co mi się o uszka obiło... ale tak na zdrowy rozum to to, co ty wdychasz idzie też do dziecka, prawda? sama nie wiem, może z tym azbestem jest inaczej. trzeba by lekarza zapytać... Cytat:
ja już żyję sobotą... cały tydzień mam taki kompletne problemy z koncentracją...teraz też siedzę i gapię się w notatki na kompie i mam jakąś pustkę w głowie...dziecko ze mnie inteligencję wysysa
|
|
|
#4326 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a ja ciuszki kupiłam w całkowicie normalnych sklepach - teraz są w modzie sukienki odcinane pod biustem czy tuniki i są po pierwsze ładne, po drugie ze dwa razy tańsze niż w sklepach ciążowych (a tam byłam dwa razy i takich koszmarków to dawno nie widziałam) a jesli poszuka się na wyprzedazach (a teraz większość sklepów ma takowy dział) to kupi się jeszcze taniej np moja sukienka odcinana pod biustem z krótkim rękawkiem za kolana cena 39.90 w kaphal (nie wiem jak to się pisze) a dlatego, że wyprzedażowa i takie zakupy lubię
|
|
|
#4327 |
|
Zadomowienie
|
Wlasine szukam wozkow, ten http://www.maxi-cosi.com/maxicosi/in...ons.aspx?id=56 wyglada calkiem niezle jesli chodzi o skladanie
, nic szukam dalej
|
|
|
|
#4328 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- Cytat:
Za to spodnie kupiłam na allegro i drugie w ciucholandzie.
|
||
|
|
|
#4329 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a kwestięazbestu na pewno lepiej omówić z lekarzem a u mnie dziś w skali 0-10 koncentracja : 2 energia: 2 efektywność: 2
|
|
|
#4330 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Robiłaś to już kiedyś? Ciekawam, czy takie dobre jak mi się wydaje Ja dziś robię krokiety z pieczarkami i szpinakiem, właśnie skończyłam smażyć naleśniki, ale zanim nadzieję je farszem i popanieruję, należy mi się spacerek Cytat:
Ale cerę mam piękną, ostatni raz tak wyglądałam w podstawówce. Zero pryszczy, nawet kremów nie używam, bo przestały być potrzebne. Czyżby to na synka? |
||
|
|
|
#4331 |
|
Wtajemniczenie
|
Nikuś! nawet tak nie mów! każdy ma swój urok, nie każdy tylko w to wierzy
![]() Ty jesteś filigranowa i delikatna jak płatek ![]() zawsze mi mówiono że ciąża dodaje urody... jeśli się dba o Siebie to na pewno! a Ty dbasz o Siebie, i o dzidziusia problemy z cerą pamiętam jak miała moja koleżanka, pamiętam gdzie to ona nie chodziła, ile kasy na kosmetyczki wydawała ...po ciąży wróciło wszystko do normy... ja też mam od zawsze problemy z cera, ale makijażem zakrywam niedoskonałości
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
|
|
#4332 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4333 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
szybkie i pyszne danie Właśnie je jem czyli pół godzinki i gotowe Tylko nie dawałam pieczarek, bo ostatnio źle je znoszę i starłam na koniec trochę sera żółtego mniammm ![]() Na razie zrobiłam porcyjkę dla siebie, a dla małża zrobię świeże jak z pracy wróci A i makaron inny dałam - rurki, ale to chyba nie ma za bardzo znaczenia Cytat:
Edytowane przez miss.hot Czas edycji: 2009-04-23 o 13:42 |
|||
|
|
|
#4334 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no ja niestety nieustająco walczę z moją cerą... trudno- dla Okruszka wszystko ![]() nie wiem czy te przesądy się sprawdzają. zresztą mi jest płeć obojętna ja dziś muszę jeszcze kraampakket zamówić - taka paczka z ubezpieczalni z materacem na łóżko do porodu, klipsem na pepuszek dziecka itp itd... Aliisanko, kochana jesteś, no ja nie ladam do kosmetyczek, mam żel do mycia buzi, krem i maseczki nawilżające i tyle- to co zwykle. z hormonami nie wygram hahaha miss hot- tak to już pojutrze!!!!!!!!! smacznego!
Okruszek rosnie http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png Edytowane przez Nika1980 Czas edycji: 2009-04-23 o 13:43 |
|
|
|
|
#4335 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a spodnie tez na siągaczu , ale bez gumki kupiłam tez w jakims sklepie, tylko kurcze nie pamiętam w jakim Cytat:
Cytat:
a tekst Twojej kumpeli mnie powalił
|
|
|
#4336 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale znajoma moja cerę miała tragiczną i nikt nie potrafił jej pomóc, o ciąży jak ręką odjął.
|
|
|
|
|
#4337 |
|
Wtajemniczenie
|
miss hot, ale bym zjadła takie coś...
![]() uwielbiam makaron... ale mam na dzisiaj obiad...może jutro coś pomyślę o makaronie
|
|
|
#4338 |
|
Zadomowienie
|
Ja też mam cere ładną, nawet moja mama jak mnie zobaczyła to stwierdzila że cera bardzo mi się poprawiła, ja wieczorem pojadę na zakupy to kupie nowy numer m jak mama, bede miała co czytac wieczorem bo męża brak :/
teraz jest taki plus że mozna kupic ubranka na ciąże wszedzie, można omijac drogie sklepy ciążowe a ja dzisiaj nie gotuje bo mi sie nie chce dla jednej osoby, wieczorkiem może na pizze sie skuszę
|
#4339 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- pędze gotować bo małż za 45 minut w domu będzie... |
||
|
|
|
#4340 |
|
Wtajemniczenie
|
i znowu coś bym zjadła...
MOŻEMY NIE MÓWIĆ O JEDZENIU?
|
|
|
#4341 |
|
Zadomowienie
|
O właśnie martusia zapomniałam o kubełku z KFC, juz wiem co zjem wieczorem, dziękuje kochana że mi przypomniałaś
|
#4342 |
|
Raczkowanie
|
nadrabiam watek, ale zasuwacie! witam mame z grudnia
odebralam wczoraj wyniki badania moczu i mi wyszlo cos takiego ;( ph 5,5 (miesiac temu bylo ph7) Leukocyty 12-15 wpw Bakterie liczne ;( w necie wyczytalam ze to swiadczy o jakiejs infekcj bakteryjnej ;( ktos wie cos wiecej na ten temat? wizyta u gina we wtorek, ale chyba padne do tego czasu, jak przeczytalam wyniki to sie poplakalam ;( |
|
|
|
#4343 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiem co jutro będzie na obiadek ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4344 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale po co? skoro mogę poszukać tańszego ? ![]() Cytat:
Cytat:
a to już w sobotę mamy dokłądnie 16 tyg, 4 miesiące i zaczynamy piąty...heh..---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ---------- Uwielbiam................ . Cytat:
|
|
|
#4345 |
|
Zadomowienie
|
Shine ja bym na twoim miejscu sie nie denerwowała, bo mi w moczu też wyszły bakterie bardzo liczne i mi nic lekarz nie powiedział, a pH mam 6,5. Nie martw się na zapas
|
#4346 |
|
Raczkowanie
|
no a leukocyty, tez mialas wiecej? no bo bakterie moga byc jak sie zle probke zrobi, ale jak jest wiecej leukocytow to znaczy ze cos jest w moczu bo one chca zwalczyc te bakterie
|
|
|
|
#4347 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
masz wypoczywać!!!Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
wyglądam okropnie ![]() Dziewczyny nie wiem co się ze mną dzieje, wczoraj tak mnie bolał brzuch, że dostałam biegunki i wymioty z bólu w dodatku mój ciśnieniomierz od wczoraj wykrywa u mnie arytmię serca dziś też boli mnie brzuch i wogóle całą noc przez to nie spałam co się dzieje
|
|
#4348 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
za wizytęCytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#4349 | |
|
Zakorzenienie
|
Nika no wreszcie pokazalaś swoj brzuszek - piękny
![]() Miss Hot makoaron z boczuniem wydrukowałam, zrobię może jutro albo w sobote. Ja za boczuniem nie przepadam co prawda, ale moj mąż -tak Cytat:
A dzwoniłaś do swojego lekarza?
|
|
|
#4350 |
|
Wtajemniczenie
|
Ciężko tak coś radzić, może to zatrucie albo grypa żołądkowa, a masz gorączkę, coś Ci jeszcze dolega? Może zadzwoń do gina albo idź do internisty.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:38.

szybkie i pyszne danie 
trudno- dla Okruszka wszystko
, chyba nie myslisz o karmi, bo to karmelowe to by sie chyba kiepsko nadawalo, ale pewnie mozna sprobowac. Na przepis musisz poczekac, az TZ wroci, bo on to zawsze robi. Piwo sie gotuje razem z wolowina, wiec procenty uchodza, tak jak w gotowanej golace, po drugie nawet smaku piwa nie czuc.
za wizytę