|
|
#61 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Weteranki odchudzania :)
ja mam jakos w lipcu to wesele ale nie jestem pewna czy na poczatku czy w polowie
dzis na obiad mialam szklanke mleka z miodem, rybke smazona z ziemniakami i buraczkami czerwonymi, szklaneczke pokrzywki, kusilo mnie jeszcze na jablko ale sie opanowalam
|
|
|
|
|
#62 |
|
Przyczajenie
|
he he
raczej mialam na mysli cellulit i ogólnie sprężystośc tu i ówdzie to ze tabletki nie są tanie nie jest ich minusem ale plusem jak dla mnie no ale tio juz indywidualna sprawa. Mnie chyba bardziej pomogly w opanowaniu obzarstwa i ogolnie dobrze zrobiły na psychikę. Mi2M |
|
|
|
|
#63 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ja np na dziś sobie zrobiłam galaretkę z soku owocowego bez dodatku cukru i żelatyny. próbowałam dziś rano i wyszła pysznie ![]() a goferka raz na rok mozna
|
|
|
#64 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
No tak tylko że na urlopie chcę odpocząć a nie bawić się w przygotowywanie deserków. A na lato polecam zmiksowane truskawki bądź jagody, borówki amerykańskie z zimnym mlekiem lub maślanką i łyżką miodu. Pycha! |
|
|
|
|
|
#65 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
) i będę sobie robić pyszne smoothie
|
|
|
#66 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, mie rece opadają
![]() Wchodze na dietetyke, lubie sobie czasem inne watki poczytac, kto ile schudł itp Co to za moda, zeby wazyc 49kg? Ta 4-ka z przodu to jakas plaga. Albo dziewczyny mojego wzrostu (176cm) chca wayzc piedziasiat pare kg (max 55)
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
|
|
|
|
#67 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja już sobie nie daję rady, żeby to wszystko ogarnąć. Pisanie, tlumaczenie.. to nic nie daje. Jest mnóstwo dziewczyn, które chcą schudnąć po 15 kg, a kiedy się je pyta ile ważą odpowiadają np. 60 kg.. sobie myśle no ma tak z 150 wzrostu, pytam się o wzrost.. 174. Ręce i cycki normalnie opadają.. Ale przecież one są grube! Grube są.. No, ja to już jestem wojownik sumo ![]() A tak w ogóle, to mż nie jest dla mnie, ojjj stanowczo nie dla mnie. Szukam jakiejś innej diety.. oprócz SB. Jakieś propozycje?
|
|
|
|
|
|
#68 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze, mi się 62 marzy i naprawdę czuję się strasznie, jak czytam, ze dziewczyny mojego wzrostu z tych 62kg sie odchudzaja, bo są starsznie grube
![]() Co do diety, to ja niestety nie poradze. Bo ja stosuje wlasnie MZ
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
|
|
|
|
#69 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mż, no kurcze ja jakoś nie mogę. Jak mogę jeść większość rzeczy to trudno mi jest je ograniczyć. Jestem już po wychodzeniu z diety, więc dawki jadałam raczej normalne, tzn. trochę zwiększone i trudno mi się samej teraz tak zmobilizować. Cholerka, no! Nie wiem,nie wiem.. może znowu się pogodzę z SB
|
|
|
|
|
|
#70 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#71 | |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
Mnie to przeraża, jak ostatnio widuję tu odchudzające się 14-15latki które kombinują z "dietą" 800 kcal, na przykład. Albo jak widzę co niektóre "jadłospisy", w których widzę prawie same tekturki wasy i wafle ryżowe plus jogurcik |
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#72 |
|
Przyczajenie
|
Cześć wszystkim, jeżeli można to chciałabym dołączyć do grona szacownych weteranek
Postaram się opowiedzieć krótko swoja historię.Zawsze byłam dość puszystym dzieckiem i okrągłą nastolatką. Walka z nadwagą zaczęła się na studiach. Dieta 1000 kcal zaraziła mnie przyjaciółka. Ważyłam wówczas 74 kg przy wzroście 1.72. Chodzenie wszędzie na piechotę, dieta, studenckie życie spowodowały spadek wagi do 58 kg. Pamiętam też, że będąc w zasadzie szczupłą miałam opory, aby założyć krótką spódniczkę. Ech... Po kilku latach trosze przybrałam i ważyłam około 64-65 kg. To w zasadzie była moja stała waga. Systematyczne przybieranie kochanego ciałka zaczęło się w momencie, gdy po pierwsze zmieniłam pracę na typowo siedzącą i zaczęłam poruszać się samochodem, a po drugie poznałam swojego męża. U mnie natomiast efekt jest taki, że przytyłam, o zgrozo do 92 kg. Na diecie jestem od 19.04.2009 r. i trzymjacie za mnie kciuki, bo wiem, że do zrzucenia mam około 20 kg. I niestety zdaje sobie sprawę , że będzie ciężko... Co mnie zmotywowało by zacząć ? W tym roku po 18 latach jeżdzenia, miałam bardzo poważny wypadek samochodwy, nie ze swojej winy. Można powiedzieć, że skasowałam auto. Wyszłam z niego w zasadzie bez szwanku mimo dachowania i " zaliczenia" płotu i rowu. Jednakże życie stanęło mi przed oczami. I doszłam do wniosku, że najwyższy czas zacząć znów dbac o siebie i spełniac marzenia. A jednym z nich jest własnie być szczupłą i znów czuć się dobrze w swoje skórze. Gratuluję Wam Kochane weteranki wszystkich zgubionych kg bo wiem ile to kosztuje wytrwałości i zmagań z samą sobą. Jestem z Was strasznie dumna! I wiecie co, okropnie się cieszę, że tu trafiłam bo mam wrażenie, że znów jestem w gronie starych przyjaciółek.
|
|
#73 | |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
To zależy jak szybko i drastycznie chcesz się odchudzać Bo powiem Ci, że ja jestem w zasadzie w połowie tej drogi którą chcesz przejść i wcale nie było aż tak trudno jak przypuszczałam. Miałam kryzys po 1 miesiącu mniej więcej, poza tym jest w porządku... Więc myślę, że strach ma wielkie oczy i nie będzie aż tak źle ![]() |
|
|
|
|
|
#74 |
|
Rozeznanie
|
to słuchajcie ja czytałam bloga dziewczyny, która zastosowała jakąs długofalową głodówkę i jeszcze starała się wszystkim tam wmówić, że ona jest pełna energii. A na świeta udawała chorą, żeby nie musiała siedzieć przy stole.
Ale wiecie to już są chore przypadki i jakieś dziwne dziewczyny a raczej niedojrzałe małolaty. Marzenko i tez żadnej diety nie polecę bo ja na SB
|
|
#75 | |
|
Zakorzenienie
|
Wies
Cytat:
im mniej kg tym gorzej na poczatku kg spadaly strasznie szybko, a teraz jak mi ubywa kilka gram w ciagu tygodnia to jestem happymusze w sobie do konca zakorzenic zdrowy tryb zycia, bo nie chcialabym przezywac tego drugi raz, dzis po raz pierwszy od 7 miesiecy wypilam normalna herbate z cukrem i cytryna, i wnioskuje ze moja ulubiona herbatka z pokrzywki bez cukru jest lepsza |
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#76 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
#77 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
liczenie kalorii to nie dla mnie. byłam przez chwilę na takiej 'liczance' i tak się bałam, że coś źle policzę, że jadłam tylko gotowe rzeczy, które miały na opakowaniu podaną kaloryczność i błędne koło się pojawiło bo w kółko jadłam to samo i niekoniecznie zdrowo. ale cóż powodzenia hiszpanka
|
|
|
#78 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
kakafoniaa. Byłam na diecie 1000 kcal na studiach i dała efekty. Z tamtego czasu pamiętam wartość wiekszość najczęsciej jedzonych produktów. Poza tym po jakims czasie liczenie wchodzi mi w krew i nie stanowi problemu. Ja zresztą muszę mieć rygor i czarno na białym określone ile mogę zjeść, bo jak nie, to folguje sobie i dietę diabli biora...
|
|
|
#79 | |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#80 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#81 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do wczesniej poruszanego problemu nadmiernego odchudzania się to cieszę się, że nie tylko ja mam takie zdanie
|
|
|
|
|
#82 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A jak czytam niektóre wypowiedzi to mam wrażenie, że ja słonica jestem. Albo co najmniej hipopotamica
|
|
|
#83 |
|
Zakorzenienie
|
A ja się pochwale, zwazyłam się i zobaczyłam na wadze 70,3 kg
. Teraz pewnie znów przez miesiąc bedzie oscylować koło 70, i 6 z przodu zobacze w czerwcu :P:P. Ale zobaczymy .
|
|
|
|
#84 |
|
Zakorzenienie
|
ja juz po sniadanku, dzis moze sie wybiore pobiegac troche, bo z moja kondycja to krucho
![]() wczoraj przymierzylam taka stara bluzeczke sprzed 3 lat, wtedy byla na mnie dobra a wczoraj lekko opieta wiec jestem na dobrej drodze bo jeszcze nie dawno a wogole nie bylo mowy zeby sie zapiac
|
|
|
|
|
#85 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie,
Bardzo chciałabym do Was dołaczyc.. Mam 85kg i 168cm... duzo za duzo obzerania sie diet...i na okraglo, chce schudnac zdrowo i trwale....mam checi i motywacje ale nie wiem czy dam rade tak dłuzej dlatego potrzebuję wsparcia i chetnie je równiez dam innym zawsze byłam szczupła choc nie chuda, zaczelam tyc w okolicach 25 roku zycia - metabolizm juz nie ten chyba ![]() no ale obzarstwo tez...pizza, piwo, frytki...i jazda samochodem... |
|
|
|
|
#86 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ha ja też dziś nie wytrzymałam i się zważyłam schudła 1.5 kg w przeciągu 4 dni. To na razie początki i wiem że później waga stanie w miejscu ale nie poddaję się. Gdym jeszcze nie miała takiego lenia jeśli chodzi o ćwiczenia |
|
|
|
|
|
#87 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Życzę wytrwałości w dążeniu do upragnionej wagi i pamiętaj: w grupie raźniej!
|
|
|
#88 | |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
![]() A tak poza tym gratuluję i zazdroszczę ![]() A ja wlazłam dziś na wagę żeby napawać się "7" Miło
|
|
|
|
|
|
#89 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
|
#90 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:55.

dzis na obiad mialam szklanke mleka z miodem, rybke smazona z ziemniakami i buraczkami czerwonymi, szklaneczke pokrzywki, kusilo mnie jeszcze na jablko ale sie opanowalam

wystarczy Marzena 

kakafoniaa. Byłam na diecie 1000 kcal na studiach i dała efekty. Z tamtego czasu pamiętam wartość wiekszość najczęsciej jedzonych produktów. Poza tym po jakims czasie liczenie wchodzi mi w krew i nie stanowi problemu. Ja zresztą muszę mieć rygor i czarno na białym określone ile mogę zjeść, bo jak nie, to folguje sobie i dietę diabli biora...