|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2671 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Planujemy zajść w ciążę w 2009 roku część V
Cytat:
oj tak - cudowne ![]() Cytat:
już sama jestem ciekawa jak wyjdzie Cytat:
To teraz czekamy na swieże fluidki ![]() A moja strategia jest taka, że nie zamierzam nawet patrzeć w kalendarz kiedy mam mieć dni płodne Tylko mniej więcej sobie wyliczyłam kiedy mam dostać @ i ta informacja mi wystaczy Wynalazłam świetną pozycję po seksiku hehehe, no wiecie, chodzi o to żeby biodra były w górze leżę na łóżku i nogi na ścianę, ale pupą prawie dotykam ścianę, kolana zgięte i podnoszę pupę. Troszkę niewygodne na dłuższą metę ale muszę ją jakoś dopracować
|
|
|
#2672 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
samowite wrazenie widziec bicie serduszka ![]() Cytat:
Trzymam za dalsze badania.W koncu musza sie jakies dobre wiesci posypac na tym naszym forum bo ostatnio troszke sie smutno zrobiło ---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ---------- Cytat:
, a te dla mnie wieksza pokusa, bede twarda i sie nie dam skusic. Zakupiłam testy owulacyjne i ciążowe w zestawie na allegro. Jakos udalo mi sie troche wyluzowac. Mam nadzieje ze tak mi zostanie przez najblizsze dni. Tez w tym miesiacu nie obliczalam dni plodnych i szczerze mowiac teraz wydaje mi sie ze sam srodek pominelismy, ......ale moze to jest sposób- własnie ten luz, może cos sie odblokuje ![]() Wakacji tez zazdroszcze, az ja zaczełam wspominac , w tamtym roku bylismy w Tunezji, wiec tez podobne klimaty .... ach rozmarzyłam sie ..... ![]() co do pozycji po seksiku to skomplikowanie brzmi, najpierw zrozumiałam ze opisujesz pozycje do seksiku ![]()
|
|
#2673 |
|
Rozeznanie
|
Aliisanka bardzo się cieszę, że maleństwo pod Twoim serduszkiem rośnie
Patka doskonale Ciebie rozumiem ... niejednokrotnie nie tylko kupowałam, ale i robiłam testy przed czasem, ale na dłuższą metę nie ma to sensu .... Zawsze sobie powtarzałam, że nie będę się przejmować wynikiem, ale widząc tylko jedną kreskę zawsze czułam smutek ... Myślę, że lepiej jest poczekać niż być rozczarowaną .... Chociaż Tobie życzę 2 kreseczek!!! Gooha3 w takim układzie ![]() ![]() Przez weekend niestety mnie nie będzie ... zjazd. Zaraz po powrocie zacznę nadrabiać zaległości ![]() Miłego weekendu życzę
|
|
|
|
#2674 |
|
Rozeznanie
|
Rano bardzo się wahałam i do końca sie zastanawiałam czy zrobić... Nagły ból w kostce i nadgarstku spowodował jednak że zrobiłam. Wynik w 100% negatywny. Gdyby moje objawy były objawami wczesnej ciązy to poziom hormonów już byłby na tyle wysoki, zeby coś pokazać skoro czułość testu to 25mlU/ml. W takim razie zrobię sobie 3-4 dniowa kurację, a w przyszłym cyklu zaczynamy na nowo
Nie jestem załamana, jestem szczęśliwa, że stawy nie bolą mnie z powodu ciązy - nadal mogęmieć nadzieję na szczęśliwy scenariusz gdy już w nią zajdę Co do reszty objawów - wyjaśnienia mogą byc różne, ale pewnie to moja mała paranoja przez to ze wszyscy na około mi to wmawiali :P Widzę że wywiązała sie dyskusja - ja po raz pierwszy miałam okazję wiedzieć dokładnie kiedy miałam owulację. Do tej pory zawsze kochalismy sie wtedy kiedy mieliśmy ochotę, nigdy nie było typowego "robienia dziecka". Tak mniej więcej wiadomo kiedy powinna byc owulacja więc mniej wiecej zna sie szanse... Nie zamierzamy tego zmieniać... Nie mam też żadnej pozycji po... Słyszałąm o tych uniesionych bioderkach, ale sama tego nie praktykuję, choc moze zacznę :P Miłego dzionka dziewczynki Trzymam kciuki za wszystkie
Edytowane przez Pyziulka Czas edycji: 2009-04-24 o 08:57 |
|
|
|
#2675 |
|
Wtajemniczenie
|
dla Was z rana od mojego Bąbelka
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. Edytowane przez aliisanka Czas edycji: 2009-04-24 o 08:14 |
|
|
|
#2676 |
|
Zadomowienie
|
zabiorę sobie jednego i dziękuję
Allisanko jesteś dla mnie przykładem że jak wrzucisz na totalny luz... hop bęc i jest podzwiałam Cię za ten spokój i wieczny humorek , teraz wiem że pozytywne myślenie duzo pomaga , więc postaram się całkowicie przestać myślećPyziulka ja jednak dalej trzymam kciuki ![]() ![]() kawkę już wypiłam , zaraz obudzę mojego śpiocha i zrobię śniadanko... miłego dnia
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|
|
|
#2677 |
|
Rozeznanie
|
No to biorę fluidka, gooha to nieciekawie z ta pracą dyplomową. Miejmy nadzieję, ze szybko uda Ci się z tym uporać. Wiem jakie to są stresy. Ja w przeddzaień obrony dowiedziałam się, że się nie bronię, bo moja praca zaginęła nie poddałam się i niemal na siłę wepchałam się i okazało się, ze praca się znalazła. Ale strsu się trochę najadłam.Pyziulka dobrze kochana, że się trzymasz i nie łamiesz ta cholerna jedna kreską. Jesteś silna baba i los na pewno wynagrodzi Ci Twoje niepowodzenia. Jestem z Tobą i trzymam kciuki
|
|
|
|
#2678 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja tez jakos na weekend majowy mam termin @-zobaczymy czy przylezie-trzymam za nas mocniutko kciuczki ![]() ---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ---------- U mnie 21dc-temp spadla na 36,6-dziwne no ale przynajmniej nie łudze sie w tym miesiacu ze mi sie udalo bo nic na to nie wskazuje-ale co tam ide za miesiac do ginki i beda ja meczyc o wszelkie badania-nie dam sie juz zwodzic!Moja znajoma byla wczoraj w szpitalu na badaniu droznosci jajowodow i dzis przyslala mi eske ze wszystko ok-ze sa jak najbardziej drozne i moga sie starac Moja druga znajoma jest w ciazy-starali sie 8 miesiacy i jak sobie wkoncu odpuscili to udało się chyba tez tak zrobie naprawde bo to chyba najlepsza metoda a wczoraj nad moim mezusiem 2 razy nad glowa przelecial bocianek-dzis rano mi napisal ze pewnie mam taki apetyt(bo ostatnio mam straszny) bo nad nim bociany lataja głuptasek z niego-ale co sie dziwic-on tez bardzo chce i co miesiac zalamuje sie rownie mocno jak ja
|
|
|
#2679 | |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczynki
![]() Cytat:
i oczywiście częstuję się fluidkiem Ja dzis wreszcie czuje sie lepiej, katar się uspokoił troszke. Co nie znaczy, że chce mi się pracować Za to słoneczko piękne świeci ![]() ![]() Miłego dnia!!!!!!! |
|
|
|
|
#2680 |
|
Zadomowienie
|
witam dziewczynki
![]() dzisiaj sie skusiłam i zmierzyłam tempke -37 C. W sumie nie mówi mi to duzo bo wczesniej nie mierzyłam. Ostanio @ spozniła sie 4 dni wiec czekam dalej w niewiedzy
|
#2681 |
|
Raczkowanie
|
allisanka przede wszystkim gratuluję cudownego widoku na usg
a ja sama sobie kopię dołka i jeszcze chwila i się głęboko w nim ukryję.. ostatnio wszystko mnie denerwuje.. zaczyna mnie wybitnie drażnić mieszkanie z rodzicami, wkurza brak pracy i szans zarówno na nią jak i na samodzielne mieszkanie. Temperatura też obiecująca nie jest i do tego nawet nie wiem, kiedy będę miała okres I do tego wszystkiego pogoda nie ciekawa... gooha3 3mam abyś nie musiała robić testu aby zgadywać czy jesteś czy nie, bowiem życzę Ci byś któregoś bliskiego w czasie ranka, pobiegła do toalety, porozmawiała z muszlą a test by stał się tylko formalnością ![]() powodzenia Wszystkim
|
|
#2682 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
pożyjemy - zobaczymy ![]() pozycja do seksiku - jak komuś będzie tak wygodnie to czemu nie ![]() Cytat:
![]() oj biorę fluidka ![]() Cytat:
![]() A mi się strasznie chce spać zaraz sobie kawkę zrobię i może choć ciupkę się dobudzę
|
|
|
#2683 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Najlepiej to sie rozładować Porozwalac cos. ![]() odrazu jakos lepiej sie poczułam i smutki przegoniłam ![]() Bedzie dobrze Co do rozmowy z muszlą heh zeby to było takie proste, ale ona mnie nie chce słuchac
http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008050301801830.png http://www.suwaczek.pl/cache/2f1fe0a70f.png Mareczek 24 II 2010r Karolinka 23 VIII 2012 Edytowane przez gooha3 Czas edycji: 2009-04-24 o 11:13 |
|
|
|
|
#2684 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() : kciuki:![]() co do muszli klozetowej ![]() nigdy nie sądziłam ze będę prosić o mdłości i wymioty ciążowe , no cóż życie różnie nam się układa no to miłego dnia
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
||
|
|
|
#2685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehehe, ja też nigdy bym o to nikogo nie podejrzewała ![]() Chciałam umówić się do tej gin, co interesuje się właśnie takimi przypadkami jak np ja (okazało się że to jest patologioa ciąży) no i do 5 maja jest na urlopie i mam zadzwonić 6 maja się zapytać czy już jest i wtedy zapisać się na wizytę. Wolałabym mieć to już z głowy, ale poczekam
|
|
|
#2686 |
|
Wtajemniczenie
|
pacierpq, gdzie Ty się podziewasz?
![]() wiecie że my z pacierpkiem spotykamy się niebawem na kawie ktos z wrocławia pisze się jeszcze ?
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
|
|
#2687 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2688 |
|
Wtajemniczenie
|
a kto na żywo?
![]() Celka jest z Wrocławia, ale po tym wszystkim pewnie nie ma ochoty na spotkania Patkuś, to damy znać kiedy!
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. Edytowane przez aliisanka Czas edycji: 2009-04-24 o 12:59 |
|
|
|
#2689 | ||
|
Rozeznanie
|
Dzia Przydadzą sie na kolejny cykl na pewno ![]() Cytat:
MUSZE BYĆ!!Cytat:
![]() Dziewczynki własnie dostałam 2tyg wypowiedzenie z pracy... Zostałam niesłusznie oskarżona o kilka rzeczy, no ale tak bywa... Mam tylko małą prosbę - trzymajcie kciuki zebym szybko znalażła nową i jeszcze lepszą
|
||
|
|
|
#2690 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o kurcze, to lipa... a nie możesz tego wywalczyć? Skoro niesłusznie o coś oskarżają?? W sumie to najpierw mogliby zamiast wypowiedzenia przeprowadzić rozmowę jak stoją sprawy i tyle... Chyba, że po prostu zwalniają przez kryzys a powodów szykają byle jakich byle wina nie była po ich stronie... ---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- hehehe, dobra
|
|
|
#2691 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ano mogliby ze mna najpierw porozmawiać ale ja chyba znam przyczynę dla której tegio nie zrobiono... W pokoju jest nas 14 i tylko ja "odstaje" od grupy. Nigdy sie z nimi niezintegrowałam i na dodatek był jeden incydent niezbyt przyjemny całkiem niedawno... To jest moja teoria... No nic, znajdę coś lepszego, w lepszych godzinach Nie mozna sie załamywac Teraz jest mi smutno, ale najwazniejsze ze jeszcze-nie-mąz ma prace i z głodu nie umrzemy
|
|
|
|
|
#2692 |
|
Zadomowienie
|
Własnie wziełam się za ciasteczko drożdzowe Aliisanki
![]() ciekawe czy mi coś z tego wyjdzie. Zawsze ciasto drozdzowe zeby wyrosło trzymałam w ciepełku, a tu w przepisie jest do lodówki hmmm...... to robie według przepisu Za godzinke zapraszam na kawusie i ciasteczko
|
#2693 |
|
Zakorzenienie
|
Pyziulka no czasami tak bywa, ja też w nowych grupach jestem typem samotnika - tzn. lubię towarzystwo ale nikomu się nie narzucam i jak mi się coś nie podoba to wolę siedzieć sama niż się męczyć a na siłę nie ma co się integrować.
Znajdziesz pewnie lepszą pracę io własnie w lepszych godzinach ![]() gooha ale mi ślinka pociekła ![]() Ja za to jak jestem w pracy to namiętnie wcinam wiśnie w likierze
|
|
#2694 |
|
Zadomowienie
|
Witam!
Ankab bardzo mi przykro ja byłam w szpitalu dostawałam zastrzyki jej jakie bolące na podtrzymanie na szczescie jest juz wszystko dobrze usg w porządku dzidzia się rozwija to już 5,5tygodnia
|
#2695 |
|
Zakorzenienie
|
ojej, jak bolące to chyba kaprogest? Tak się chyba nazywają... A coś się działo, że pojechałaś do lekarza?
|
|
#2696 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale jak zrobię prawko, to może się wybiorę, kto wie ![]() Cytat:
Ty silna babeczka jesteś, na pewno znajdziesz dobrą pracę ![]() Cytat:
Daj znać jak wyszło, bo ja też znam przepis na drożdżowe trzymane w cieple, ciekawa jestem jakie wyjdzie z lodówki ![]() Cytat:
cieszę się, że już wszystko dobrze, dbajcie o siebie!!!
|
||||
|
|
|
#2697 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie wiem co to za zastrzyki ale bolą strasznie a pojechałam do lekarza bo kazał mi dzwonić jakby coś sie działo bolał mnie brzuch już od tygodnia zadzwoniłam do lekarza chciał mnie obejrzeć i położył mnie na oddziale ale już jest lepiej
|
|
#2698 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2699 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
......................... .. zaraz przyjeżdza mama z fachowcami i dopiero do Was wpadne po 19.00
||||
|
|
|
#2700 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to poczekamy - zobaczymy ![]() A co tu taka cisza dzisiaj? Ja dzisiaj chyba aktywna jestem za wszystkie
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:55.

Testów jak planowałam w najblizszym czasie nie robie. Dopiero za jakis tyd. lub dwa jesli bedzie potrzeba. Mam nadzieje ze wytrwam.

samowite wrazenie widziec bicie serduszka
a ostatnio coś wspominał o mocniejszej stymulacji zastrzykami 

Przydadzą sie na kolejny cykl na pewno