|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe wyliczanki Wizażowe wyliczanki, to miejsce gdzie porozmawiasz o pogodzie, jedzeniu, twoim samopoczuciu lub o tym co ostatnio dostałaś od swojego ukochanego. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wasze opisy gg - cześć IX
Wbijasz mi miłość w plecy.
Sama sobie umiem zadać ból, dręczę ciało swoje, dręczę mózg. Rozpalam ogień w wannie, by już nigdy nie mieć zimnej krwi. Dynamit skór i tango warg. Z nadmiaru szczęścia strzelisz sobie w łeb. Gdy dzwonisz pytać jak wyglądam, w łazience rodzi się Jane Fonda. Nie szukaj mnie... Mówią, że nieładnie mieć myśli złe, trochę ich mam, zabierz sobie ile chcesz. Tańczę na stole, kieckę zadzieram, tłukę butelki, depczę szkło.
|
#4022 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jestes wielka. uwielbiaaaam. <333krade. ![]() to wszystko chyba sen, piękny sen,który nigdy nie zamieni się w rzeczywistość.. ; (((( ---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- Czy warto dziś dzielić dni Choć tyle goryczy w nich
|
|
|
#4023 | |||
|
xoxo
|
Cytat:
kurcze znajome mi się wydaje. możesz mi przypomnieć z jakiej to ? ![]() świetne ![]() Cytat:
![]() Kochana nie doceniasz się ![]() a ten też kradnę ![]() Cytat:
![]() cuuuuudo ![]() _________________ Miłość nie pyta o nic, bo kiedy zaczynamy się nad nią zastanawiać, ogarnia nas przerażenie, niewypowiedziany lęk, którego nie sposób nazwać słowami. Może jest to obawa bycia wzgardzonym, odrzuconym, obawa, że pryśnie czar? Może wydaje się to śmieszne, ale właśnie tak się dzieje. Dlatego nie należy stawiać pytań, lecz działać. Trzeba wystawiać się na ryzyko. Miłość to partia kart, w której wszyscy oszukują: mężczyźni, by wygrać, kobiety, by nie przegrać. Kobiety noszą swoje twarze w torebkach, mężczyźni chodzą z pustymi rękami. Chciałabym, żeby wszystko zatrzymało się właśnie teraz i już nigdy, przenigdy się nie zmieniło. Tak jak zdjęcie, które nosi się w portfelu. Nigdy już nie wezmę nic na sen, boję się swoich ciemnych, cichych miejsc... Od czasu jak usłyszałam, że samochód wpadł w ludzi na przystanku i ich pozabijał, postanowiłam, że już nigdy nie wyjdę z domu pokłócona. Przeznaczenie bywało zabawne, nie można było mu ufać. Kiedy człowiek [...] myślał już, że je dopadł, okazywało się czymś innym: zbiegiem okoliczności albo wyrokiem opatrzności. [...] Można było zaryglować przed nim drzwi, a ono stało za plecami. Kiedy już było przybite, odchodziło z młotkiem. Jedni są obrzydliwie szczęśliwi drudzy kładą się spać z nadzieją zaśnięcia na zawsze powód jest jeden...Ci szczęśliwi kradną im szczęście, są szczęśliwi ich kosztem ty kradniesz moje...
'Niczego nie obiecuj. Obietnice to czas, a czas zawsze przynosi ze sobą jakieś zmiany.' . Edytowane przez Plotkaraaa Czas edycji: 2009-04-23 o 22:43 |
|||
|
|
|
#4024 |
|
Raczkowanie
|
Plotkaraaa , "samotność w sieci " o ile się nie myle ( ; .
Według większości immunologów smutek i ból mogą zabic tak samo jak wirusy . Jest tyle miejsc do których powrócimy . ''Nadchodzi czas, kiedy życie schodzi z kursu. W tej beznadziejnej chwili, musisz wybrać swój kierunek. Będziesz walczyć, żeby pozostać na ścieżce? Inni powiedzą ci, kim jesteś? Czy sam się określisz? Będziesz prześladowany przez swoją decyzję? Czy ogarniesz swoją nową ścieżkę?Każdego ranka decydujesz, czy iść dalej, czy po prostu się poddać."
|
|
#4025 |
|
Zadomowienie
|
Czarujesz Wróżko. Smutki samotności okiełznać mam... jak? Fantazyjnie mówić "NIE"! Pokręć mną tak, żebym nie zauważyła, że kochałam! Przereklamuj ją...teraz...miłości precz! Nie, chyba nie mówisz poważnie?
_________________ Edytowane przez izka19855 Czas edycji: 2009-04-23 o 23:18 |
|
|
|
#4026 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję za każde miłe słowo ;*
* Kobieta smutna każdy dzień topi w filiżance gorącej kawy . * A, i z natury jest alergikiem, dusi się samą sobą. * Gdy ktoś się mnie pyta dlaczego Cię kocham, opdowiadam: a dlaczego Ty żyjesz? * Ile słow mieści się w uśmiechu? * Nie puszczaj mnie. * I need you tonight. * I tak wiem, że mnie kochasz. Tym pachnie Twoja skóra. Skromnie, bo zmęcozna jestem
Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć. |
|
|
|
#4027 |
|
Raczkowanie
|
Śliczne macie dziewczyny te opisy
. Są BOSKIE !! ![]() Wreszcie Coś Ode Mnie ![]() Twoje słowa dodają mi otuchy. Obudziły mnie krople deszczu uderzające o szybę. Popatrz mi w oczy i powtórz : jesteś mi obojętna Są takie błędy, których nie da się naprawić. Ona wzięła jego zdjęcie w dłonie całowała je. Dlaczego to robisz? Dlaczego sprawiasz mi ból? Chcę Cię zabrać tam gdzie jeszcze nikt nie dotarł. Z membrany padło słowo, że przepraszać nie potrafię. Spoglądać w lustro nie potrafię bo stoi tam tylko skała. Każdy z nas słowo miłość i tak przemieni w liczbę. Obraz jaskrawy zarys w nim twojej twarzy. I chodzę tak sobie po świecie z uśmiechem. Najsmutniejsze są łzy wypłakane z tęsknoty. Wszystkie własne pragnienia zapisane w tych obrazach. W każdym krańcu świata, będę szukać Cię. Spoza chmur i rzek, wyłania się nareszcie, szara śmierć. Lekko, sceptycznie marszczysz brew. Nie pragnę słów. wzrokiem do mnie mów. Miłość silniejsza niż strach. To boli, gdy czekam jak idiotka, gdy napiszesz. A Ty milczysz. Ejj, mam parę pytań ap'ropo dawnych marzeń. Kochać to chcieć przemierzyć cały świat we dwoje Kiedyś miałam pewność, że złapałbyś mnie za dłoń nawet gdyby była z drutu kolczastego. Tak bardzo wierzyłem w to 'zawsze'. Lecz 'zawsze' nie zawsze chce trwać. Ukarały mnie słowa, ukarały mnie czyny. Jestem w piekle, anioł odleciał. Wszystko jest do złamani. Ty wiesz jak to działa,jaka to magia. Dreszcz co płynie ze środka. Chcę iść z Tobą najdalej jak tylko to możliwe jest. Będę chronić Twoje serce, stanę z każdym do walki. Pustka której jeszcze nikt nie wypełnił. Czasem wziąłbyś mnie na ręce i wzniósł prosto do nieba Muminki Cię widza. Muminki Cię śledzą. Muminki Cię znajdą, zabiją i zjedzą. Najbardziej odczujesz brak jakiejś osoby, kiedy będziesz siedział obok niej i będziesz wiedział, że ona nigdy nie będzie twoja. Edytowane przez 96LadyPoziomka96 Czas edycji: 2009-04-23 o 23:30 |
|
|
|
#4028 |
|
Wtajemniczenie
|
Siedem dni w tygodniu mam zaciemniony umysł, to płyn, to dym, to moment zadumy.
Tyle rzeczy do okoła dzieje się każdego dnia, ja pośrodku osaczony znowu myśle jak, jak żyć, co robić żeby nie zaczeli gnić, co robić by nie skończyć jak ci, którzy zaszli wysoko osiągneli co wszy, potem zrobiło się głęboko nie zostało po nich nic. za szybki ten świat nawet dla tych na spidzie. Można kochać, można nienawidzieć i o to idzie. Ej po co tyle nienawiści w jednym pi***onym miejscu, taa przestałem w tym szukac sensu. Zwolnij, choć na moment, zwolnij zrób to ziomek. Jedna krótka chwila, znowu stoje. Odrzucić świat złudzeń, życie to nie iluzja.
|
#4029 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ___________ Nie rezygnuje z marzeń mimo niepomyślnych zdarzeń. Choć napięty grafik na relaks przyszła pora. Wyrzuty sumienia, a po nich szczerość. czas pijackich wzruszeń. wszystkie problemy zamurować w ścianie.. A w życiu nie ma powrotów, czas przecież nigdy nie zawraca. Ej, mam ochotę tańczyć, albo patrzeć jak to robisz ty. Pozmieniało się dookoła , nie wiem czy to świat zwariował czy to ja łapię lekką schizofrenie i dziwnego doła. od kilku dnia, tak przedstawia się moja codzienność jestem pod wrażeniem chwili. wiesz że tak nie wypada, odwaga jednak pomaga. jednorazowa gra. jednorazowe spojrzenie, w ktorym smutek jest proszący o przebaczenie, za to ze jednorazowe jest to co traci znaczenie Wykreujmy własny świat w którym nie będzie wad, dobrze? Swą technikę miłości razem z Tobą doskonalę. znów ten stan, że nie wiem co mam robić. niby wszystko gra i niby o to chodzi. Bezczelnie patologicznie grzeczny chłopak. |
|
|
|
|
#4030 |
|
Rozeznanie
|
pamięta mnie ktoś jeszcze?
![]() _________________ Zaślepiając mnie miłością żeruje na mnie niszcząc mój świat. Lepiej nie próbować, bo ktoś z tych dwojga będzie cierpiał. Najgorsze, że wiem, że kiedyś to się skończy. Nie śnisz już o mnie, nie potrafisz już o mnie śnić. Tak, to jest puste miejsce po naszej miłości.
|
|
#4031 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ojejku! Bardzo Ci dziękuje :-*Rozdrażniona brakiem snów. pewnie znów nikt za mną nie wytrzyma Rozdaję siebie czasem też A potem zszywam resztki mnie. Papierowe miasto a ja w nim. Wpuszczę cię do siebie ale o tym cisza. Niemy mój telefon już poszedł spać. Tulę znów poduszki co mój chłoną żal. Kiedy chcesz ja jestem nie chcesz nie mam mnie. Razem ze mną nie śpiesz się. Może tak właśnie tak wygląda szczęście już mnie na lepszy model wymienić zdąrzył ciągle marzyć, niemożliwe spełniać sny bo kto mnie zna, nie może nocą spać Dbaj o niespełnione sny. Nie chcesz schodzić z moich ust. Nie ufaj mi,gdy rozum spi. od płaczu moknie dom, łzy stukają w dach
|
|
#4032 |
|
Raczkowanie
|
a dlaczego mamy nie pamiętać ? ja pamiętam i okradam :* dziękuję :* :* :* twoje też cudowne ! <3 -okropne, nie? -co? -krępujące milczenie.czemu ględzenie o bzdetach wiążemy z uczuciem swobody? -nie wiem.dobre pytanie. -po tym można poznać kogoś wyjątkowegokiedy można zamknąć ryj i podzielić się ciszą. -to jeszcze nie ten etap, ale dopiero się poznaliśmy. -coś ci powiem. pójdę przypudrować nosek. aty myśl, co mi powiedzieć. -załatwione.
Jak Alicja, zabiorę z sobą na moją stronę lustra. Pokażę rzeczy, których nigdy nie pokaże Ci kablówka - słowo. Prawdziwe życie, od którego pieką dłonie i policzki. Pokażę więcej niż przypuszczać możesz, wszystkie swoje myśli. Edytowane przez powinnam Czas edycji: 2009-04-24 o 08:23 |
|
|
|
#4033 |
|
BAN stały
|
a moze cos na koniec roku szkolnego
)
|
|
|
|
#4034 |
|
Raczkowanie
|
# Te krótkie momenty, kiedy czułam, że Ty czujesz tak samo...
# Zdradziłeś... nie chciałeś? No tak, to było z konieczności # Słowo KOCHAM CIĘ, pojawiło się też w niedługim czasie, jak pięknie ono brzmiało w Twoich ustach. # Chcę siedzieć na schodach kiedy się kąpiesz i pić kawę o północy # mały rycerzyku wstawaj już czas no cholera biegnij tylko wróć... # Choć krótką chwile tulić się i czuć smak Twych ust. # Myśli, że po nocy zawsze wschodzi słońce. Nieprawda. Nie wschodzi. # Gdyby została Ci tylko jedna godzina życia, i mógłbyś zadzwonić tylko do jednej osoby, lub tylko z jedna osoba mógłbyś spędzić tą godzinę, do kogo byś zadzwonił? z kim byś spędził ten czas? I dlaczego jeszcze zwlekasz? # Więc zlituj się. Zabij... # mialam wrazenie, ze kogos wypatruje, jej serce krwawilo bylo przesiakniete gorycza i zalem jej dlonie drzaly strasznie a zebami zagryzala wargi-tak tesnila
|
#4035 |
|
Marudziara
|
Faceci są z Marsa, tak? To niech tam ku*wa wracają!
![]() Nie potrzeba czasu by się zakochać, lecz potrzeba lat by wiedzieć co to miłość Byłam jak osamotniony księżyc - satelita, którego planeta wyparowała w wyniku jakiegoś kosmicznego katakizmu, mimo jej braku, ignorując prawo grawitacji uparcie krążyłam wokół pustki, po swojej dawnej orbicie `- I z robie dla Ciebie wszystko! - Nie trzeba wszystko .. - Tylko co ? - Tylko mnei kochaj` Dzisiaj uwierzyłam, że do szczęścia mi wystarczy, bym przy tobie była, byś codziennie na mnie patrzył Znalezienie dobrego faceta jest tak łatwe, jak znalezienie taksówki w czasie burzy śnieżnej w noworoczny wieczór. Troszkę cytatów z książek i filmów ![]() I klika moich takich sobie ![]() Zapominam dawne kształty podniszczonej nad wyraz osobowości... Opuszkami palców tylko odczytuję z twoich ust słowa nie do powiedzenia. Mój świat sie pomylił kolejny raz księżyc wysuszy łzy kolejny raz to nie będziesz Ty...
Edytowane przez mandragona Czas edycji: 2009-04-24 o 09:27 |
|
|
|
#4036 |
|
Rozeznanie
|
kamisha a dziękuję Mała
Lecz co myśleć o tych, którzy nas zostawili..? I nie ma w tym nic wstrząsającego, że piękny statek płynie dalej do portu przeznaczenia.. Po policzku spłynęła jej jedna mała łza.. To tak na pożegnanie.. Chciała tylko kochać.. Od siódmego roku życia jej marzeniem było pokochać księcia z bajki. Z wiekiem zrozumiała, że nie ma książąt.. A jej dziecięce marzenia zamieniły się w prawdziwe pragnienie miłości.. |
|
|
|
#4037 |
|
Zakorzenienie
|
cisze łamią jedynie miarowe oddechy. zadzwoń do mnie i uratuj mi życie. chcę przeżyć jeden prawdziwy dzień. kłopoty to moja specjalność. dziwne, jak mi mało trzeba snu. kochanie, życie trwa tyle, co taniec. paradoks wszystkich myśli. Temperature's up. Can you feel it? / temperatura wzrasta, czujesz to? Jedzenie tutaj jest okropne. I dają takie małe porcje. To właśnie myślę o życiu. nie jestem idealna, ale idealnie sobie z tym radzę. skarbie, masz mnie na wyłączność - do ciebie należę. |
|
|
|
#4038 |
|
Raczkowanie
|
dla ciebie mogłabym nawet uwierzyć..
najchętniej zamknęłabym cię w klatce, bo kocham na ciebie patrzeć. <3 przez ciebie wpadłam w głęboką depresje.! już nie wiem kim jesteś.. zakmnę oczy, bo nie chcę widzieć, nie chcę czuć.! ten czas jest bezduszny. kiedy dręczy cię ból - niefizyczny.. </3 Miłość: psychiczna hipermetamorfoza prowadząca do hipercenestezji, co w konsekwecji daje agipatyczną neurastenię.
|
#4039 |
|
Zadomowienie
|
a poza tym robię wszystko, czego Ty zrobić w stanie nie jesteś. Dobitnie. W wolnych chwilach gryzę słomki. Za dużo myśle o tym co było i o tych, z którymi już nigdy nie będzie jak kiedyś. Kolorowo i pozytywnie. potem wracam z twarzą rumianą od słońca. i jestem usatysfakcjonowana. Ta cisza zabiera Ci mnie. rozliczą mnie ze wszystkich słów. On się kocha w Twych źrenicach. Taki ze mnie dziwny przypadek, że jak komuś na mnie zależy to mam to w dupie, a jak już się nie stara to nagle zaczynam się przejmować . Niemy mój telefon juz poszedł spać.. zawsze razem i nieustannie osobno. kocham Cie pomimo innych mysli. życie bez perspektyw ' Ale wystarczało jej spojrzeć na Niego, by upewnić się że nigdy nie będzie w stanie Go pokochać. A tak marzyła, że kiedyś spotka swą wielką miłość! Trudno jej było jednak odrzucić własny wizerunek odbity w Jego zauroczonych oczach. Bo tylko w nich widziała taką siebie, jaką pragnęła być. ' |
|
|
|
#4040 | |
|
Raczkowanie
|
dziękuję kochana
![]() Cytat:
dziękuję Przeklinam los, który dziś rozdzielić nas chce...
Czasem jego zmrużone oczy długo mi się przypatrywały, a On wypowiadał słowa, których niejasność wprawiała mnie w stan upojenia. Pewnego dnia oni wszyscy odejdą lecz Ty mi pozostaniesz, nawet gdy ja zniknę. Jeśli uderzać w te same drzwi ze zdwojoną siłą, drzwi te w końcu się otworzą. Albo też drzwi obok, których się nie zauważyło, uchylą się, a to jest jeszcze piękniejsze. Jednym pociągnięciem połączyć alfę i omegę...
|
|
#4041 |
|
Zakorzenienie
|
zaczarowana bajka bez końca niech trwa.
zakosztowałam twojej nieobecności. jest gorzka. wtedy dziwisz się, że tak kocham nieprzytomnie. oczy dostrzegają pijane słońcem, że dziś cały świat to ty. ale będę tuż obok, prócz ciebie nie ma mnie dla nikogo. w usta czy w skroń..? ładnie wyglądasz, kiedy się uśmiechasz. - skąd wiesz, skoro nigdy mnie nie rozbawiłeś? on w końcu dotknie cie ten przenajpierwszy raz. między niebem a ziemia zawieszeni, choć bliżej nam zawsze do ziemi. |
|
|
|
#4042 |
|
Rozeznanie
|
Jestem czasowo bezmyślna...
Kiedyś spojrzę Ci w oczy i powiem "KOCHAM".Teraz czekam aż poprawi mi się wzrok bo nie chcę się pomylić. Topię się w żalach a butelek nie ubywa... Twoje imię będę krzyczeć długopisem aż kartki zawyją z bólu Rzuciłeś mnie na wiatr, ale nie pozwoliłeś odlecieć... |
|
|
|
#4043 |
|
Zadomowienie
|
koktajlowa - dziękuję. ![]() Little Ballerina - miło. okradam oczywiście. <3Kamisha - dziękuję bardzo. <3 ! kee - cudo. ![]() Każdego ranka otwierała zardzewiałe powieki. Nic nie było lepsze niż wczoraj.. Czasami szukam Ciebie i potwierdzenia Twojej obecności, daremnie.. W takich chwilach, gdy wiatr szumiał za oknem, zrwając zasłonę milczenia, a żal dławił i dusił, nie pozwalając patrzeć wstecz.. W takich chwilach zapominając o całm świecie, szukając cienia i własnej nieobecności, gubiła łzy.. Cios ostateczny zadawał jej milczeniem.. Słodki ból spijała z jego ust, modląc się, by w końcu okazał się trucizną.. Czasami chciała być tylko sobą, bez obcych akcentów, nastrojów udawanych i myśli wymuszonych przez świat.. Czasami chciałabym mieć Cię przy sobie nie tylko w snach.. Bezsenność skradała się pod powiekami, na rzęsach czuła jego oddech bliski i daleki jednocześnie.. Tracę sens słów niewypowiedzianych.. Myślała, że może jednak w tej ucieczce od siebie, niego i od świata był jakiś sens.. ..bo nie ważne co w twym życiu się dzieje,
wiem, że człowiek jest lepszym, gdy się śmieje!
żeby przestań kochać.. D. ♥ Pamiętam. [*] Edytowane przez 3martyna3 Czas edycji: 2009-04-24 o 11:12 |
|
|
|
#4044 |
|
Zakorzenienie
|
wiesz, serce może pęknąć. ale i tak bije dalej.
|
|
|
|
#4045 |
|
Raczkowanie
|
Kobiety i koty zawsze robią to co chcą,
Mężczyźni i psy niech się z tym pogodzą. ![]()
|
#4046 |
|
Raczkowanie
|
dlaczego doceniamy naszą rzecz po utracie, kiedy już całkiem nie należy do nas ?
Twój uśmiech jest tak czarujący, że kiedy patrze na niego moje oczy nabierają radości, że widzę Cię. ja jestem tym kim byłabym gdybym urodziła się jeszcze raz Uśmiech to najkrotsza droga do drugiego człowieka oni mi zazdroszczą , nienawiśc nimi rządzi
|
|
#4047 |
|
Raczkowanie
|
To minie. Idź prędko do kuchni i wypij dużą szklankę czystej wody.
nie ma uśmiechu wiosny . na Twój też nie mam ochoty patrzeć . wszyscy mnie kur.wa denerwują i wszystkim kur.wa uchodzi to płazem ! coś zgubiłeś .? godność .? Pozytywna Energia tymczasowo nieosiągalna
|
|
#4048 |
|
Przyczajenie
|
witam
jestem nowa, ale od dłuższego czasu okradam Was wszystkie ![]() a teraz coś ode mnie, może się Wam coś przyda ![]() *jeszcze ten jeden raz jesteś dla mnie jak narkotyk. *szczęście - ulotny stan, który odszedł razem z Tobą. *zadajemy tyle pytań, a odpowiedzi nie uzyskujemy na żadne z nich. *to ból sprawia, że staję się silniejsza. *marzenia pochłaniają moją rzeczywistość. *tak wiele obiecywałeś... *proszę nie odchodź! - lecz jego dawno już nie było - usłyszała tylko echo jego kroków. *nierealne marzenie bycia szczęśliwą. *samą siebie ukrywam pod pozorami.
|
|
|
|
#4049 | |
|
Zadomowienie
|
Uwielbiam ten tekst...
![]() Cytat:
Zabieram te...piękne! _______ Milutko tak, gdy śpisz i nie wiesz, że podglądam Cię... Godzinami wsłuchiwac się w Twój szept..., Raz Ty patrzysz, raz ja mrugam, Przesączony sarkazmem.raz Ty myziasz, a ja prucham. Teatrem amatorskim nazywasz moją miłość!! Idiotyczny roztrój...kłębek nienawiści. Nic się nie starałeś. Co sobie wyobrażałeś, że całe życie będę Cię kochać! Jak sobie chcesz. Ale kiedy będę już z innym, to nie podchodź. Wyrafinowany typ! Żałosne... Wyciągasz łapki w moją stronę i mówisz, że jestem miłością jedyną.
A potem odchodzisz... ___________________ |
|
|
|
|
#4050 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
<3bez offa : są ludzie, którzy nie umieją być szczęśliwi ; nie mogą..
świat wypadł mi z moich rąk. jakos tak nie jest mi nawet żal.. zaklinam miłość. dziś dobre chwile milkną w oddali. szczęśliwa. albo tylko tak jej się wydaje..
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe wyliczanki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:06.

jestes wielka. uwielbiaaaam. <333

;* od Ciebie korzystam często 

<333333