mamusie wrześniowo - październikowe 2009! - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-04-24, 13:16   #4471
sorejna
Zadomowienie

GG do sorejna
Dot.: mamusie wrześniowo - październikowe 2009!

oj tych Lenek w tym roku będzie dużo

moja mama ma na to teorię, że w M jak miłość urodziła się Lena i teraz Lenek będzie jak mrówków
ale imię ładne ... żeby nie było
sorejna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-24, 13:17   #4472
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19

Cytat:
Napisane przez malin30 Pokaż wiadomość

Z niemieckich imion to ja strasznie lubię imię Sven. Nicolaus też jest fajne.
Sven to raczej nie niemieckie tylko bardziej skandynawskie...

karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-24, 13:20   #4473
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Najpierw miała być Michalina, bo tak miała na imię moja prababcia. Potem doszła do tego Maja, a Lena jest skrótem od mojego imienia, które uważam za najładniejsze. Zastanawiałam się też nad Maliną

---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ----------

Z niemieckich imion to ja strasznie lubię imię Sven. Nicolaus też jest fajne.
nasz synek będzie albo Nikolas albo Nataniel a córka hmmmm póki co chyba będzie Lenka, nawet mąż się przekonał do tego imienia...poza tym ono mi się przyśniło... a ja wierzę w sny

Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość
Oj, masz silna wole...ja bym chyba padla z ciekawosci...

A Jan to sliczne imie...niestety podoba mi sie tylko po polsku a imie naszej dzidzi musi byc wymawialne po portugalsku, niemiecku i polsku...
Dla dziewczynki bedzie na 95%Sophie (moze Amelie...) a dla chlopca tak jak pisalam...
mojemu mężowi bardzo podoba się Sophie, mi też, ale za dużo dziewcząt tutaj nosi takie imię.

---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ----------

Cytat:
Napisane przez sorejna Pokaż wiadomość

moja mama ma na to teorię, że w M jak miłość urodziła się Lena i teraz Lenek będzie jak mrówków
o rety no nie mów...a ja myslałam, że jestem oryginalna bo mi się imię wyśniło... kurcze nie chcę żeby dzieciak się nazywał jak pól polski..chociaż my w polsce nie mieszkamy więc ...

póki co to czytałam , że Oliwki, Kubusie, Julki, Amelki, Wiktorie są popularne

Okruszek rosnie tp: 28 marzec 2012

http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png
Nika1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-24, 13:21   #4474
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:

Tam się urodziła Magdalena, a w skrócie mówią Lena. Z prawdziwych serialowych Len jest ta lekarka z Na dobre i na złe

Cytat:
Sven to raczej nie niemieckie tylko bardziej skandynawskie...
Ale skoczek Hannavald był Niemcem
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-24, 13:23   #4475
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19

Cytat:
Napisane przez Nika1980 Pokaż wiadomość
nasz synek będzie albo Nikolas albo Nataniel a córka hmmmm póki co chyba będzie Lenka, nawet mąż się przekonał do tego imienia...poza tym ono mi się przyśniło... a ja wierzę w sny

mojemu mężowi bardzo podoba się Sophie, mi też, ale za dużo dziewcząt tutaj nosi takie imię.
Ja chcialam na poczatku bardzo Emily, ale poznalismy z tz'tem taka jedna osobke o tym imieniu i od tej pory juz nie bardzo...

A Lena bardzo ladne...takie wdzieczne i kobiece...

---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ----------

Cytat:
Ale skoczek Hannavald był Niemcem
A no tak tak....

karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-24, 13:27   #4476
aaaaniusia
Raczkowanie

Cytat:
ja wracam zrelaksowana i rozciągnięta- powoli się uzależniam od tych ćwiczeń i relaksacji...
Anusia a ćwiczysz z muzyką?
Ja ćwiczęz muzyką relaksacyjną. Zwyklę włączam to
http://www.youtube.com/watch?v=4UlZyuFiGks

30 minut ćwiczeń+ 10 minut relaksacji i jestem jak nowo narodzona.
zwykle mąż ćwiczy ze mną , a dziś pracuje
cwicze bez muzyki, no i troche krocej niz Ty, co prawda co dzien troszke dłuzej, ale pol godziny to bym nie dała rady. Do tego czasem pomaga mi pies, zeby było trudniej
Cytat:
Napisane przez aliisanka Pokaż wiadomość
mam super wieści : jupi:
dzidziuś ma się dobrze akcja serduszka jest sama widziałam ma całe 3 mm
gdyby nie Wy to chyba bym zwariowała
dziękuję że jesteście!
i dziękujemy za kciuki
o to super wiadomosc, a maz w koncu był z Toba, czy poszłas sama?

Cytat:
ja już mam dość siedzenia w domu...nudzę się ..za mało aktywności, nie to co praca, ale najważniejsze że stresu związanego z pracą nie mam..
dziś więc sprzątam na maxa, umyłam okna, lodówkę łazienkę, zaraz biorę się za pokoje.. na zakupach byłam, potem zrobię pyszny obiadem
najważniejsze że dzidziuś zdrowy
mdłości dziś nie mam, apetytu też nie
mówicie że dużo produktów mlecznych trzeba spożywać?
Ty lepiej uwazaj na siebie, a nie tak sprzatasz, pamietaj ze teraz jestes w ciazy i musisz myslec o dzidzi. Nie chce cie nastraszyc, ale znajoma z miesiac mlodsza ciaza od mojej tak własnie przed swietami sprzatała, ze swieta przelezała w szpitalu. Dlatego sie oszczedzaj.
a z tymi mlecznymi to chyba tak niekoniecznie, bo dziecko sie uczuli.

sweetpinky rozumiem Cie, ja tez czesto smutna i czuje sie taka samotna. Ciagle to dla meza powtarzam, ale on padniety z pracy wraca. oczywiscie stara sie mna zajac zebym nie marudziła, ale gdy juz ma dosc to nasladuje moje marudzenie i daje mu spokoj. Ale brakuje mi kogos z kim mogłabym w dzien pogadac, tyle ze tu gdzie mieszkam nie mam znajomych, a dalej jechac mi sie nie chce. Przez cały dzien gadam z psem i z dzidzia. Pies wieczorem to juz ode mnie ucieka, maz sie smieje ze ja go zamecze, ale przeciez musze z kims porozmawiac i najlepiej przytulic i wysciskac.

Dzidzia natomiast ma dzis chyba dzien szalenstw. Rano wczesnie wstała i zaczeła brykac sobie. W pewnym momencie chyba zwineła sie w kłębek. Z jednej strony brzucha miałam wielką gulę, a z drugiej prawie płaski brzuch. Do tego czułam jak tam sie wierci-takie jakby mrowienie, czy dretwienie brzucha, a potem znowu rozciagneła sie na cały brzuch. a wczoraj okazało sie ze dzidzia od małego zna zasady dobrego wychowania. Tez akurat szalała, gdy tatus przykładał reke tez, ale jak zaczynał całowac brzusio i przykładac policzek w oczekiwaniu na kopniaka to dzidzia była grzeczna, wie ze w buzie sie nie kopie, a jak tatus buzie zabierał to malec znowu szalał na całego. Jak ja kocham tego malca.
aaaaniusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-24, 13:31   #4477
sweetpinky
Zakorzenienie

Cytat:
Pinky...to może skoro ciężko ci o tym mówić napisz list....
wiesz, nie możesz obwiniać męża, że wychodzi zły , skoro on na pewno wogóle nie wie o co chodzi i może mysli,że o coś jesteś zła, albo że coś robi nie tak...
zwykłe nieporozumienie i niedomówienie...
spisz nakartce to, co nam napisałaś...i daj mu i przytul go..kochana nie pozwól by źle się między wami działo- dziecko poczęło się z wielkiej miłości WASZEJ miłości , jest jej owocem i będziejej teraz bardzo potrzebowało, tak jak wy potrzebujecie siebie nawzajem.
widze, że bardzop otrzebujesz zapewnienia od męża, że będzie cię kochałnadal- daj mu szansę ci o tym powiedzieć.
wszystkie twoje lęki i strachy są naturalne, Pinky, wszystko z tobą w porządku i twoja nademocjonalność to też normalne.
przełam się troszkę i powalcz o wasz związek. dziecko jest bardzo ważne , ale najpierw zawsze są rodzice i to wasza miłość jest najważnijesza bo zniej wykwitło dziecko i tylko ta miłość może daćdziecku szczęście , z tej miłości wykwita miłośćdo dziecka również.
jednym słowem: wasza miłość jest źródłem wszystkiego - nie daj mu wyschnąć pinky

i dobrze że się tutaj wygadujesz kochana, nie wolno takich smutków trzymać w sobie.
Cytat:
Kochana, ja mysle, ze to bardzo bardzo wazne, zebys porozmawiala szczerze ze swoim tz'tem...On nie moze sam z siebie wiedziec, co sie dzieje w twoim sercu i glowie...Widzi tylko twoje reakcje, ktorych nie rozumie i widzi, ze nie chcesz sie z nim dzielic swoimi uczuciami...moze poczuc sie bardzo bezradny, odtracony i zraniony... Wierze, ze otwartosc jest najwazniejsza...zwlaszcza w takim wyjatkowym dla was oboje czasie...Podziel sie z nim twoimi obawami, zobaczysz, ze ty sama poczujesz ulge, maz ucieszy sie, ze sie przed nim otworzylas a razem z nim twoje zmatrwienia beda mniejsze...Na pewno on sam ma wiele lekow dotyczacych ciazyi chcialby z toba o nich porozmawiac tylko czeka na sygnal...
Cytat:
Napisane przez aaaaniusia Pokaż wiadomość
cwicze bez muzyki, no i troche krocej niz Ty, co prawda co dzien troszke dłuzej, ale pol godziny to bym nie dała rady. Do tego czasem pomaga mi pies, zeby było trudniej

o to super wiadomosc, a maz w koncu był z Toba, czy poszłas sama?

Ty lepiej uwazaj na siebie, a nie tak sprzatasz, pamietaj ze teraz jestes w ciazy i musisz myslec o dzidzi. Nie chce cie nastraszyc, ale znajoma z miesiac mlodsza ciaza od mojej tak własnie przed swietami sprzatała, ze swieta przelezała w szpitalu. Dlatego sie oszczedzaj.
a z tymi mlecznymi to chyba tak niekoniecznie, bo dziecko sie uczuli.

sweetpinky rozumiem Cie, ja tez czesto smutna i czuje sie taka samotna. Ciagle to dla meza powtarzam, ale on padniety z pracy wraca. oczywiscie stara sie mna zajac zebym nie marudziła, ale gdy juz ma dosc to nasladuje moje marudzenie i daje mu spokoj. Ale brakuje mi kogos z kim mogłabym w dzien pogadac, tyle ze tu gdzie mieszkam nie mam znajomych, a dalej jechac mi sie nie chce. Przez cały dzien gadam z psem i z dzidzia. Pies wieczorem to juz ode mnie ucieka, maz sie smieje ze ja go zamecze, ale przeciez musze z kims porozmawiac i najlepiej przytulic i wysciskac.

Dzidzia natomiast ma dzis chyba dzien szalenstw. Rano wczesnie wstała i zaczeła brykac sobie. W pewnym momencie chyba zwineła sie w kłębek. Z jednej strony brzucha miałam wielką gulę, a z drugiej prawie płaski brzuch. Do tego czułam jak tam sie wierci-takie jakby mrowienie, czy dretwienie brzucha, a potem znowu rozciagneła sie na cały brzuch. a wczoraj okazało sie ze dzidzia od małego zna zasady dobrego wychowania. Tez akurat szalała, gdy tatus przykładał reke tez, ale jak zaczynał całowac brzusio i przykładac policzek w oczekiwaniu na kopniaka to dzidzia była grzeczna, wie ze w buzie sie nie kopie, a jak tatus buzie zabierał to malec znowu szalał na całego. Jak ja kocham tego malca.
Dziękuję Wam za te słowa, naprawdę mi pomagają, spróbuję dziś z nim pogadać, zobaczymy co będzie...

sweetpinky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-24, 13:32   #4478
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Tam się urodziła Magdalena, a w skrócie mówią Lena. Z prawdziwych serialowych Len jest ta lekarka z Na dobre i na złe
nawet nie wiedziałam....bo nie mam oczywiście polskiej TV...
mi się z Len podoba tylko krótka forma Lena..

z Lenką jest kłopot taki, że jak ją tu zapiszemy z jednym N to będą wymawiać Leina ( co już wcale tak ładnie nie brzmi) a jak ją zapiszemy z dwoma N to z kolei w polsce będą mówić Lenna...

ale jak coś to zostaniemy przy jednym N i będę wszytskich tu poprawiać

a moze będzie Sophie albo Mia....?
a może Nataniel?
a może a może...
Cytat:
dla mnie 40 minut jestw sam raz, ćwiczenia nie są forsowne, ale trzeba powtózyć całą serięi każde kilka razy żeby był efekt.

tekst z psem...super

przyjechał pan z farmy ze świeżymi jajeczkami i serkiem..dostawa do domu.. hehe

Stary 2009-04-24, 13:34   #4479
sorejna
Zadomowienie

GG do sorejna

Cytat:

o rety no nie mów...a ja myslałam, że jestem oryginalna bo mi się imię wyśniło... kurcze nie chcę żeby dzieciak się nazywał jak pól polski..chociaż my w polsce nie mieszkamy więc ...

póki co to czytałam , że Oliwki, Kubusie, Julki, Amelki, Wiktorie są popularne
no i teraz pora Len Leonów no i ... Nikosiów
nadchodzi też era Jasiów, Stasiów i Igorów
wystarczy zajrzeć do pierwszej lepszej polskiej gazety, która ma ewidencje świeżo urodzonych dzieciaczków, by przekonać się jakie imiona są popularne.

Cytat:
całkiem możliwe...teoria mamy...ja nie oglądam tych serialów

nie myślałam, że wybranie imiona dla dziecka może być taką ciężką decyzją. w końcu pierwszą najpoważniejszą
Stary 2009-04-24, 13:39   #4480
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Kochana, ja mysle, ze to bardzo bardzo wazne, zebys porozmawiala szczerze ze swoim tz'tem...On nie moze sam z siebie wiedziec, co sie dzieje w twoim sercu i glowie...Widzi tylko twoje reakcje, ktorych nie rozumie i widzi, ze nie chcesz sie z nim dzielic swoimi uczuciami...moze poczuc sie bardzo bezradny, odtracony i zraniony... Wierze, ze otwartosc jest najwazniejsza...zwlaszcza w takim wyjatkowym dla was oboje czasie...Podziel sie z nim twoimi obawami, zobaczysz, ze ty sama poczujesz ulge, maz ucieszy sie, ze sie przed nim otworzylas a razem z nim twoje zmatrwienia beda mniejsze...Na pewno on sam ma wiele lekow dotyczacych ciazyi chcialby z toba o nich porozmawiac tylko czeka na sygnal...
Dokładnie tak się czuł mój mąż na poczatku ciąży.

Cytat:
Napisane przez sweetpinky Pokaż wiadomość
Dzięki Kochane jesteście, co do męża nie rozmawialiśmy o tym w ogóle
ogólnie jak jest mi źle i chciałabym pogadać, zapominam języka w gębie i łzy mi się cisną na oczy a jak on się odezwie to wybucham płaczem. I tak na przykład dziś było, zdenerwował się , wyszedł i pojechał na naszą budowę
moje obawy tyczą się wszsytkiego, co będzie jak ja sie zmienie fizycznie, czy nadal będę podobać się mężowi, czy będzie między nami OK, czy dziecko nie sprawi, że się od siebie oddalimy, czy przez to, że jestem w ciąży i nie mogę niektórych rzeczy to czy mój mąż się ze mną nie nudzi, czy dam radę z dzieckiem, czy sobie poradzę w codziennych czynnościach bo nigdy nie miałam do czynienia z malutkim dzieckiem.
Tych obaw mam miliony i nie wiem co począć
To normalne. Każdą ciężarną nachodza takie myśli. Boję się porodu, boję się tego, co bedzie po, jak dam sobie radę, jak się będe czuła, kiedy przyjdzie znowu ochota na sex itd.
Stary 2009-04-24, 13:42   #4481
konspiracja
Zakorzenienie

Pinky
wszystko sie ułoży.
Cytat:
NIKUŚ Kochana! ja pamiętam jak cieszyłyśmy się z Twojego testu ciążowego pozytywnego! a tutaj już tyle czasu mineło! jak ten czas leci
miss hot wpisz mi termin na 15 grudnia, imiona to hm...
dziewczynka to na bank Małgosia, bo mąż inaczej nie chce i już, to odpuszczę niech będzie Małgosia, a jak będzie chłopiec to nazywam ja i będzie Nikodem
ja już mam dość siedzenia w domu...nudzę się ..za mało aktywności, nie to co praca, ale najważniejsze że stresu związanego z pracą nie mam..
dziś więc sprzątam na maxa, umyłam okna, lodówkę łazienkę, zaraz biorę się za pokoje.. na zakupach byłam, potem zrobię pyszny obiadem
najważniejsze że dzidziuś zdrowy
mdłości dziś nie mam, apetytu też nie
mówicie że dużo produktów mlecznych trzeba spożywać?
Aliisanko bardzo sie ciesze

Cytat:

Doładnie jak Malinka napisala, tam jest mała Magda i wkurza mnie
i to jak na nią mowią Lenka.
Lenka to piękne imię i też mi się bardzo podoba.
To tak jak kiedyś w "na dobre i złe" urodziła sie Zosia chyba i potem nagle imie Zofia dla małej dziwczynki stalo sie bardzo popularne..

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-24, 13:45   #4482
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
no i teraz pora Len Leonów no i ... Nikosiów
nadchodzi też era Jasiów, Stasiów i Igorów
wystarczy zajrzeć do pierwszej lepszej polskiej gazety, która ma ewidencje świeżo urodzonych dzieciaczków, by przekonać się jakie imiona są popularne.

całkiem możliwe...teoria mamy...ja nie oglądam tych serialów

nie myślałam, że wybranie imiona dla dziecka może być taką ciężką decyzją. w końcu pierwszą najpoważniejszą
to ja chyba w takim razie zrezygnuje z Leny...ale tak trudno bo ona mi się przyśniła...więc jak będzie dziewczynka będzie mi ciężko jakiekolwiek inne imię wybrać..eeeh

Co do mężów to u nas było inaczej.
Mój mąż nigdy nie czuł , że mnie nie rozumie , choć oczywiście zawsze mówi, że do końca nigdy tego nie pojmie żaden facet- cudu ciąży.
Od początku dużo rozmawialiśmy ( zresztą jak planowaliśmy ciążę i po poronieniu też) więc nie było tego typu nieporozumień. Mój mąż ma też taką konstrukcję, że jeśli widzi, że coś nie tak to będzie pytał i rozmawiał,nie obrazi się.
Przegadaliśmy wszystkie moje lęki i obawy, i jego lęki też. i do teraz rozmawiamy, np często o porodzie i tym czego się boimy, o naszych wyobrażeniach.

Pinky, porozmawiajcie

Stary 2009-04-24, 13:47   #4483
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Nika, ale Ty nie musisz rezygnować z Leny, bo w końcu rodzić będziesz i wychowywać dziecko w Holandii, a nie w Polsce.
Stary 2009-04-24, 13:47   #4484
aaaaniusia
Raczkowanie

Cytat:
dla mnie 40 minut jestw sam raz, ćwiczenia nie są forsowne, ale trzeba powtózyć całą serięi każde kilka razy żeby był efekt.

tekst z psem...super
hehe no bo psia jak widzi ze zaczynam cwiczyc to chodzi i mnie zaczepia, gryzie mnie za palce, przynosi piłke i wciska mi w reke, wiec pomiedzy cwiczeniami musze jeszcze go zabawiac
moze za jakis tydzien bede dała rade chociaz na pol godziny cwiczen. cwicze dopiero tydzien, ale widze poprawe, przynajmniej juz nic nie boli przy wykonywaniu cwiczen. Kondycji to ja nie miałam.
Stary 2009-04-24, 13:50   #4485
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Nika, ale Ty nie musisz rezygnować z Leny, bo w końcu rodzić będziesz i wychowywać dziecko w Holandii, a nie w Polsce.
nigdy nic nie wiadomo, a ja wszędzie mówię: dziecko jest w 50% polskie i będzie wychowywane w 50 % po polsku.
mam y czas aby nad tym debatować...wszystko przez ten jeden sen eeeh...może będzie chłopczyk i kłopot z głowy hihihi

Cytat:
hehe no bo psia jak widzi ze zaczynam cwiczyc to chodzi i mnie zaczepia, gryzie mnie za palce, przynosi piłke i wciska mi w reke, wiec pomiedzy cwiczeniami musze jeszcze go zabawiac
moze za jakis tydzien bede dała rade chociaz na pol godziny cwiczen. cwicze dopiero tydzien, ale widze poprawe, przynajmniej juz nic nie boli przy wykonywaniu cwiczen. Kondycji to ja nie miałam.
tak to prawda efekty są widoczne dość szybko.

kochane ja wybywam na spacer dotlenić dziecko i siebie , zakupy , poczta...bedę jak wrócę

Stary 2009-04-24, 13:52   #4486
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Nikuś, miłego spacerku
Stary 2009-04-24, 13:52   #4487
Orzeszek.1
Zadomowienie

Słuchajcie, własnie przyszły zamówione przeze mnie spodnie dresowe - jaakież wygodne!!!! ojejjj http://www.allegro.pl/item608384105_...re_rozm_l.html

zamówiłam też sukienkę tu jest czerwona, a ja kupiłam oliwkową. Bardzo dobry materiał
http://www.allegro.pl/item611469775_...azowa_m_l.html
Stary 2009-04-24, 13:55   #4488
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Napisane przez Orzeszek.1 Pokaż wiadomość
Słuchajcie, własnie przyszły zamówione przeze mnie spodnie dresowe - jaakież wygodne!!!! ojejjj http://www.allegro.pl/item608384105_...re_rozm_l.html

zamówiłam też sukienkę tu jest czerwona, a ja kupiłam oliwkową. Bardzo dobry materiał
Fajna sukienka, ale wolałabym dłuższą.
Stary 2009-04-24, 13:56   #4489
sorejna
Zadomowienie

GG do sorejna

Cytat:
to ja chyba w takim razie zrezygnuje z Leny...ale tak trudno bo ona mi się przyśniła...więc jak będzie dziewczynka będzie mi ciężko jakiekolwiek inne imię wybrać..eeeh

Cytat:
też bym się nie przejmowała - w końcu wyśnione

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość

Doładnie jak Malinka napisala, tam jest mała Magda i wkurza mnie
i to jak na nią mowią Lenka.
Lenka to piękne imię i też mi się bardzo podoba.
To tak jak kiedyś w "na dobre i złe" urodziła sie Zosia chyba i potem nagle imie Zofia dla małej dziwczynki stalo sie bardzo popularne..
dodam jeszcze Maje i Zuzie, wśród znajomych rodziców to coraz częściej nadawane imiona.

ale czy to takie ważne?
Stary 2009-04-24, 13:58   #4490
aaaaniusia
Raczkowanie

o te dresy to mi sie podobały i chciałam je sobie kupic, ale najmniejszy rozmiar to m, esek niestety nie maja. za to kupiłam sobie fajne spodnie dresowe na rynku, bez gumy, za to z odkładanym pasem. sa super wygodne
ja uciekam, troche pocwicze, wytre kurze, wróce wieczorem.
Stary 2009-04-24, 13:58   #4491
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
nigdy nic nie wiadomo, a ja wszędzie mówię: dziecko jest w 50% polskie i będzie wychowywane w 50 % po polsku.
mam y czas aby nad tym debatować...wszystko przez ten jeden sen eeeh...może będzie chłopczyk i kłopot z głowy hihihi
Pewnie Nika, nie masz sie czego obawiać. Zresztą nawet przeglądając Waszą listę nie wiadać wcale by to imie miało być tak polularne...
Miłego spacerku.

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
Stary 2009-04-24, 13:58   #4492
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

A propos imion. W podstawówce i liceum w klasie byłam tylko jedną Magdą, natomiast na studiach w jednej tylko - mojej - grupie było nas 7, a na całym roku z 15?
Stary 2009-04-24, 14:03   #4493
sorejna
Zadomowienie

GG do sorejna

Cytat:
Napisane przez Orzeszek.1 Pokaż wiadomość

sukieneczka też mi się podoba, z tych wszystkich kolorów najbardziej czerwona

powoli przygotowuję się do ciążowych zakupów, ale jeszcze trochę poczekam. mieszczę się jeszcze w stare ciuszki, poza tym mam dużo lnianych spodni, mniej sukienek i tunik. co prawda ciężko już jest mi zmieścić się w swoich wszystkich jeansach ale i tak latem w nich nie chodziłam

może w końcu zmotywuje się do zakupów na allegro, bo jeszcze nigdy tego nie robiłam
Stary 2009-04-24, 14:10   #4494
aniago25
Zadomowienie

Orzeszek ale fajna sukienka ja też ma dresy ciążowe i są bardzo wygodne, a ja właśnie zajdam się makaronem a przepisy miss.hot ale dobry za godzinkę wraca mąż mam nadzieje że będzie mu smakował, a wiem że on uwielbia makarony
Miss.hot nie wpisałaś na listę mojego imienia i imion dla maluszka
sweetpinky nie martw się takim sprawami bo dzidziusiowi szkodzisz , wszystko się ułoży a dzisiaj porozmawiaj z mężem i będzie ok, zobaczysz
Stary 2009-04-24, 14:11   #4495
klaudiaaa86
Zadomowienie

Orzeszek fajne te spodnie, tez je ogladalam ale 3/4 a sukienke tez widzialam Malo tam ciazowych ubran w przystepnych cenach

Ja tez juz zurek mam przygotowany, mieszkanie odkurzone, pomyte podlogi i korytarz wysprzatany bo nasza kolej jutro uroki blokowiska

Co do imion to hmm wiadomo sa gusta i gusciki, czytalam pokolei ale juz nie wiem ktora co pisala, wiem ze Jan odpada u mnie, nade mna mieszkal Jasio 6-8lat , Boshe co za kawal gnojka, poprostu ja i moi rodzice jak go widza to bez skrupulow by go ukatrupili, zreszta kurde na niemowlaka Jasio hmm jakos mi to staro brzmi, moze temu ze dziadek sie tak nazywal Nikolaus mi sie podoba - taki maly Nicki nick tez mi sie podoba Lenek sie wylegnie w tym roku pewnie, mnie bardziej odpowiada Laura, Dawid i Daniel tez mi sie podobaja, nie za stare nie za nowe i nie sciagniete z kosmosu Martusia z tego co wiem pisala Alan - tez super ale Tz nie wyrazil zgodyNataniel sie nazywa syn znajomej i tez ladnie, Mamy tez pare Nadii, Oliwek... Boryska, Samuelka, Doriana, ROksanke - kazdy ma inny pomysl A wiadomo kazdy chce byc jedyny

http://www.suwaczek.pl/cache/fd6c8075da.png

Kocham Mojego Misia
23.09.2009r - Alanek
03.12.2009r. - Together forever
klaudiaaa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-24, 14:12   #4496
aliisanka
Wtajemniczenie

GG do aliisanka

słuchajcie Gapusie, apropo m jak miłość, to tam nazwali tą córkę MAGDALENA, po tej Madzi, przyjaciólce Kingi, ale używają tylko skrótu Lenka
ja oglądam tylko czasem a lepiej wiem
mnie też się bardzo podoba imię Lenka, ale mąż uparł się na Małgosię

zjadłam właśnie mozzarelle z pomidorkami koktajlowymi ...pyyycha
taką ochotkę miałam, zaczęło mnie troszkę mdlić
dziś nie nadążam za Wami bo się za robotkę wziełam
..Iskierką malutką..
..Która rozświetla mi życie..
..I daje nadzieję na lepsze jutro..
..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei..

aliisanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-24, 14:12   #4497
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Napisane przez aniago25 Pokaż wiadomość
Miss.hot nie wpisałaś na listę mojego imienia i imion dla maluszka
Hmm, a pisałaś mi o tym

Dziewczyny proszę o PW w sprawie zmian na liście, bo z postów nie zawsze wszystko wyłowię

Miałam dziś zrobić na obiad jajko sadzone z ziemniakami, ale chyba nie bardzo można jajko sadzone w ciąży A że ziemniaki obrane już to znalazłam dla odmiany taki przepis http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=3436 - oczywiście napiszę Wam jak wyszło

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-24, 14:12   #4498
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
A propos imion. W podstawówce i liceum w klasie byłam tylko jedną Magdą, natomiast na studiach w jednej tylko - mojej - grupie było nas 7, a na całym roku z 15?
Ciekawe. Ale swoja drogą wolałabym być jedną z 15 ale Magdą, niż jedną jedyną Euzebią np.
Jasne, ze tez wolałabym nie dawać dziecku najbardziej oklepanego imienia, ale czasem myślę że mozna na to przymknąc oko, jeśli imię jest naprawdę ładne, niż na siłe starać sie o oryginalność... W końcu i tak to bedzie imie NASZEGO dziecka, dla nas niepowtarzalnego. Mi sie wydaje że teraz najpopularniejsze sa Julie i Oliwki, ale na szczeście żadne z tych imion mi się nie podoba

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
Stary 2009-04-24, 14:14   #4499
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
słuchajcie Gapusie, apropo m jak miłość, to tam nazwali tą córkę MAGDALENA, po tej Madzi, przyjaciólce Kingi, ale używają tylko skrótu Lenka
ja oglądam tylko czasem a lepiej wiem
mnie też się bardzo podoba imię Lenka, ale mąż uparł się na Małgosię
To Ty jesteś Gapciem, bo ja już o tym napisałam wcześniej
Stary 2009-04-24, 14:16   #4500
Orzeszek.1
Zadomowienie

A my właśnie pomidorówe zjadłyśmy ) mniam

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości