|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4471 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: mamusie wrześniowo - październikowe 2009!
oj tych Lenek w tym roku będzie dużo
![]() moja mama ma na to teorię, że w M jak miłość urodziła się Lena i teraz Lenek będzie jak mrówków ![]() ale imię ładne ... żeby nie było
|
|
|
|
#4472 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4473 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- Cytat:
bo mi się imię wyśniło... kurcze nie chcę żeby dzieciak się nazywał jak pól polski..chociaż my w polsce nie mieszkamy więc ... póki co to czytałam , że Oliwki, Kubusie, Julki, Amelki, Wiktorie są popularne
|
|
|
#4474 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale skoczek Hannavald był Niemcem
|
|
#4475 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A Lena bardzo ladne...takie wdzieczne i kobiece... ---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ---------- A no tak tak....
|
|
#4476 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a z tymi mlecznymi to chyba tak niekoniecznie, bo dziecko sie uczuli. sweetpinky rozumiem Cie, ja tez czesto smutna i czuje sie taka samotna. Ciagle to dla meza powtarzam, ale on padniety z pracy wraca. oczywiscie stara sie mna zajac zebym nie marudziła, ale gdy juz ma dosc to nasladuje moje marudzenie i daje mu spokoj. Ale brakuje mi kogos z kim mogłabym w dzien pogadac, tyle ze tu gdzie mieszkam nie mam znajomych, a dalej jechac mi sie nie chce. Przez cały dzien gadam z psem i z dzidzia. Pies wieczorem to juz ode mnie ucieka, maz sie smieje ze ja go zamecze, ale przeciez musze z kims porozmawiac i najlepiej przytulic i wysciskac. Dzidzia natomiast ma dzis chyba dzien szalenstw. Rano wczesnie wstała i zaczeła brykac sobie. W pewnym momencie chyba zwineła sie w kłębek. Z jednej strony brzucha miałam wielką gulę, a z drugiej prawie płaski brzuch. Do tego czułam jak tam sie wierci-takie jakby mrowienie, czy dretwienie brzucha, a potem znowu rozciagneła sie na cały brzuch. a wczoraj okazało sie ze dzidzia od małego zna zasady dobrego wychowania. Tez akurat szalała, gdy tatus przykładał reke tez, ale jak zaczynał całowac brzusio i przykładac policzek w oczekiwaniu na kopniaka to dzidzia była grzeczna, wie ze w buzie sie nie kopie, a jak tatus buzie zabierał to malec znowu szalał na całego. Jak ja kocham tego malca. |
|||
|
|
|
#4477 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#4478 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi się z Len podoba tylko krótka forma Lena.. z Lenką jest kłopot taki, że jak ją tu zapiszemy z jednym N to będą wymawiać Leina ( co już wcale tak ładnie nie brzmi) a jak ją zapiszemy z dwoma N to z kolei w polsce będą mówić Lenna... ale jak coś to zostaniemy przy jednym N i będę wszytskich tu poprawiać ![]() a moze będzie Sophie albo Mia....? a może Nataniel? a może a może... Cytat:
tekst z psem...super przyjechał pan z farmy ze świeżymi jajeczkami i serkiem..dostawa do domu.. hehe
|
|
|
#4479 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Leonów no i ... Nikosiów nadchodzi też era Jasiów, Stasiów i Igorów wystarczy zajrzeć do pierwszej lepszej polskiej gazety, która ma ewidencje świeżo urodzonych dzieciaczków, by przekonać się jakie imiona są popularne. Cytat:
![]() nie myślałam, że wybranie imiona dla dziecka może być taką ciężką decyzją. w końcu pierwszą najpoważniejszą
|
||
|
|
|
#4480 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4481 | ||
|
Zakorzenienie
|
Pinky
wszystko sie ułoży. Cytat:
Cytat:
i to jak na nią mowią Lenka. Lenka to piękne imię i też mi się bardzo podoba. To tak jak kiedyś w "na dobre i złe" urodziła sie Zosia chyba i potem nagle imie Zofia dla małej dziwczynki stalo sie bardzo popularne..
|
|
|
#4482 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do mężów to u nas było inaczej. Mój mąż nigdy nie czuł , że mnie nie rozumie , choć oczywiście zawsze mówi, że do końca nigdy tego nie pojmie żaden facet- cudu ciąży. Od początku dużo rozmawialiśmy ( zresztą jak planowaliśmy ciążę i po poronieniu też) więc nie było tego typu nieporozumień. Mój mąż ma też taką konstrukcję, że jeśli widzi, że coś nie tak to będzie pytał i rozmawiał,nie obrazi się. Przegadaliśmy wszystkie moje lęki i obawy, i jego lęki też. i do teraz rozmawiamy, np często o porodzie i tym czego się boimy, o naszych wyobrażeniach. Pinky, porozmawiajcie
|
|
|
#4483 |
|
Zakorzenienie
|
Nika, ale Ty nie musisz rezygnować z Leny, bo w końcu rodzić będziesz i wychowywać dziecko w Holandii, a nie w Polsce.
|
#4484 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() moze za jakis tydzien bede dała rade chociaz na pol godziny cwiczen. cwicze dopiero tydzien, ale widze poprawe, przynajmniej juz nic nie boli przy wykonywaniu cwiczen. Kondycji to ja nie miałam. |
|
|
|
|
#4485 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i będzie wychowywane w 50 % po polsku.mam y czas aby nad tym debatować...wszystko przez ten jeden sen eeeh...może będzie chłopczyk i kłopot z głowy hihihi ![]() Cytat:
kochane ja wybywam na spacer dotlenić dziecko i siebie , zakupy , poczta...bedę jak wrócę
|
|
|
#4486 |
|
Zakorzenienie
|
Nikuś, miłego spacerku
|
#4487 |
|
Zadomowienie
|
Słuchajcie, własnie przyszły zamówione przeze mnie spodnie dresowe - jaakież wygodne!!!! ojejjj http://www.allegro.pl/item608384105_...re_rozm_l.html
zamówiłam też sukienkę tu jest czerwona, a ja kupiłam oliwkową. Bardzo dobry materiał http://www.allegro.pl/item611469775_...azowa_m_l.html
|
#4488 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4489 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale czy to takie ważne? |
|||
|
|
|
#4490 |
|
Raczkowanie
|
o te dresy to mi sie podobały i chciałam je sobie kupic, ale najmniejszy rozmiar to m, esek niestety nie maja. za to kupiłam sobie fajne spodnie dresowe na rynku, bez gumy, za to z odkładanym pasem. sa super wygodne
![]() ja uciekam, troche pocwicze, wytre kurze, wróce wieczorem. |
|
|
|
#4491 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miłego spacerku.
|
|
|
#4492 |
|
Zakorzenienie
|
A propos imion. W podstawówce i liceum w klasie byłam tylko jedną Magdą, natomiast na studiach w jednej tylko - mojej - grupie było nas 7, a na całym roku z 15?
|
#4493 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() powoli przygotowuję się do ciążowych zakupów, ale jeszcze trochę poczekam. mieszczę się jeszcze w stare ciuszki, poza tym mam dużo lnianych spodni, mniej sukienek i tunik. co prawda ciężko już jest mi zmieścić się w swoich wszystkich jeansach ale i tak latem w nich nie chodziłam ![]() może w końcu zmotywuje się do zakupów na allegro, bo jeszcze nigdy tego nie robiłam
|
|
|
|
|
#4494 |
|
Zadomowienie
|
Orzeszek ale fajna sukienka ja też ma dresy ciążowe i są bardzo wygodne, a ja właśnie zajdam się makaronem a przepisy miss.hot ale dobry za godzinkę wraca mąż mam nadzieje że będzie mu smakował, a wiem że on uwielbia makarony
![]() Miss.hot nie wpisałaś na listę mojego imienia i imion dla maluszka ![]() sweetpinky nie martw się takim sprawami bo dzidziusiowi szkodzisz , wszystko się ułoży a dzisiaj porozmawiaj z mężem i będzie ok, zobaczysz
|
#4495 |
|
Zadomowienie
|
Orzeszek fajne te spodnie, tez je ogladalam ale 3/4 a sukienke tez widzialam
Malo tam ciazowych ubran w przystepnych cenach![]() Ja tez juz zurek mam przygotowany, mieszkanie odkurzone, pomyte podlogi i korytarz wysprzatany bo nasza kolej jutro uroki blokowiska![]() Co do imion to hmm wiadomo sa gusta i gusciki, czytalam pokolei ale juz nie wiem ktora co pisala, wiem ze Jan odpada u mnie, nade mna mieszkal Jasio 6-8lat , Boshe co za kawal gnojka, poprostu ja i moi rodzice jak go widza to bez skrupulow by go ukatrupili, zreszta kurde na niemowlaka Jasio hmm jakos mi to staro brzmi, moze temu ze dziadek sie tak nazywal Nikolaus mi sie podoba - taki maly Nicki nick tez mi sie podoba Lenek sie wylegnie w tym roku pewnie, mnie bardziej odpowiada Laura, Dawid i Daniel tez mi sie podobaja, nie za stare nie za nowe i nie sciagniete z kosmosu Martusia z tego co wiem pisala Alan - tez super ale Tz nie wyrazil zgody A wiadomo kazdy chce byc jedyny
|
|
#4496 |
|
Wtajemniczenie
|
słuchajcie Gapusie, apropo m jak miłość, to tam nazwali tą córkę MAGDALENA, po tej Madzi, przyjaciólce Kingi, ale używają tylko skrótu Lenka
![]() ja oglądam tylko czasem a lepiej wiem mnie też się bardzo podoba imię Lenka, ale mąż uparł się na Małgosię ![]() zjadłam właśnie mozzarelle z pomidorkami koktajlowymi ...pyyycha taką ochotkę miałam, zaczęło mnie troszkę mdlić ![]() dziś nie nadążam za Wami bo się za robotkę wziełam
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
|
|
#4497 |
|
Zakorzenienie
|
Hmm, a pisałaś mi o tym
![]() Dziewczyny proszę o PW w sprawie zmian na liście, bo z postów nie zawsze wszystko wyłowię Miałam dziś zrobić na obiad jajko sadzone z ziemniakami, ale chyba nie bardzo można jajko sadzone w ciąży
|
#4498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jasne, ze tez wolałabym nie dawać dziecku najbardziej oklepanego imienia, ale czasem myślę że mozna na to przymknąc oko, jeśli imię jest naprawdę ładne, niż na siłe starać sie o oryginalność... W końcu i tak to bedzie imie NASZEGO dziecka, dla nas niepowtarzalnego. Mi sie wydaje że teraz najpopularniejsze sa Julie i Oliwki, ale na szczeście żadne z tych imion mi się nie podoba
|
|
|
#4499 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:21.

bo mi się imię wyśniło... kurcze nie chcę żeby dzieciak się nazywał jak pól polski..chociaż my w polsce nie mieszkamy więc ...

na zakupach byłam, potem zrobię pyszny obiadem
Wierze, ze otwartosc jest najwazniejsza...zwlaszcza w takim wyjatkowym dla was oboje czasie...Podziel sie z nim twoimi obawami, zobaczysz, ze ty sama poczujesz ulge, maz ucieszy sie, ze sie przed nim otworzylas a razem z nim twoje zmatrwienia beda mniejsze...Na pewno on sam ma wiele lekow dotyczacych ciazyi chcialby z toba o nich porozmawiac tylko czeka na sygnal...

Together forever