|
|
#4381 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A Ty?
Cytat:
![]() Ale to oni może troszkę przesadzili z tymi ścisłymi obwodami, bo żeby aż żebra bolały!
|
|
#4382 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4383 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja trochę przesadziłam i musiałam delikatnie ją rozciąć, bo ciężko było.
|
|
#4384 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jestem ogolnie nowa w temacie bielizny wiec nie wiem jeszcze co jak i gdzie mozna stacjonarnie kupic w 3miescie... stwierdzam tez ze na naturalne piersi staniki dobiera sie latwiej... dzis zwatpilam ze cos znajde co bedzie mi faktycznie pasowa
|
|
|
#4385 |
|
Kokon pro
|
ha zamowilam sobie freya cassie znalazlam na ebay moj rozmiar nowa z metka
za 22Ł z przesylka, teraz czekam niecierpliwie ^^ a tak za nia jeczalam ze w karoline juz nie bylo
|
|
|
|
#4386 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tu masz spis sklepów stacjonarnych : http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.ht...w=75038455&s=0 może jakiś jest blisko ciebie.
|
|
#4387 |
|
Rozeznanie
|
smileofangel polecam Ci sklep LINGERIA w Gdyni na Żwirki i Wigury 8, koło Empiku - przemiła kobitka pomoże Ci coś wybrać. Ja tam kupiłam swoją Freye RIO 65FF (najpierw wzięłam 65F, ale tutaj dziewczyny mi doradziły, aby wziąć o rozmiar większe i nie było z tym żadnego problemu). W sklepie jest duży wybór, możliwość spokojnego przymierzenia, myślę, że sobie coś wybierzesz.
Pozdrawiam |
|
|
|
#4388 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, jesli juz tam bedziesz to za rogiem jest sklep z bielizna Galeria Rajstop w ktorym tez sa "nietypowe" rozmiary
`Mój wymiankowy Zapraszam. ODPISUJCIE U MNIE !https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=287610 `Jeśli któraś z was ma ksiązke TORI SPELLING - "STORI TELLING" bardzo prosze wejdż w watek poniżej ! https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=288532 |
|
|
|
|
#4389 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() możesz skorzystać jeszcze z kalkulatora http://www.atlastravel.nazwa.pl/mariska/index2.html ale wychodzi tak samo ![]() jeżeli chcesz kupić coś w polskim sklepie, to musisz szukać 85H
|
|
|
|
|
#4390 |
|
Zakorzenienie
|
Nie, że w polskim sklepie, tylko polskiej firmy
O to chodziło prawda?Bo wiadomo, że w polskich sklepach można dostać staniki brytyjskich producentów. ediit: Od siebie dorzucę, że najpierw warto kupić 1 stanik, pochodzić w nim trochę i dopiero potem zrewidować czy rozmiar okazał się trafiony. Poza tym do tego może dojść migracja, to swoją drogą.
"Najfajniej jest, gdy stoisz przed lustrem susząc włosy i szczerzysz zęby w uśmiechu na wspomnienie o wczorajszym wieczorze." Edytowane przez Antii89 Czas edycji: 2009-04-25 o 23:06 |
|
|
|
#4391 |
|
Zadomowienie
|
dzieki dziewczyny
no wlasnie na poczatek chcialam sobie kupic jakis czarny i bialy a potem sukcesywnie wymieniac reszte na takie jak trzeba |
|
|
|
#4392 |
|
Zakorzenienie
|
megan i rybenka dziekuje
znalazlam juz namiar na ten sklep na lobby... wybiore sie w koncu bo dzis to tylko sie dola nabawilam ehh szkoda gadac...
|
|
#4393 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak jest tłuszczyk to spokojnie można założyć, że przyda się w obwodzie odjąć ponad 10cm, na mnie staniki o obwodzie 70 próbują wspinać się w gorę pleców, wszystkie panache i freye mierzyłam w 65. Miękkie ciałko inaczej się układa od twardych pleców i boków, ja noszę 65-tki, moja mama mając podobny obwód pod - 75-tki, bo jest inaczej zbudowana. Cytat:
Na pewno coś dla siebie znajdziesz, polecane tutaj maskaradki powinny pasować, chociaż one z biustem robią taki efekt, jaki pewnie masz i bez nich. Co do rowka - z wspomnianych maskaradek model Coquette. Ja mam i działa tak jak byś chciała. Co do inferno - on nie każdemu pasuje, a mnie odrzuca to jak pancernie wygląda jak nie jest na piersi Powodzenia
|
||
|
|
|
#4394 |
|
Rozeznanie
|
Nie wiem czy już ktoś o tym pisał, bo nie miałam przez jakiś czas dostępu do komputera, ale na bravissimo pojawiły się maskaradki w obwodzie 28: Luna, English Rose i Maia (jest też Pandora i Shanghai, ale one były wcześniej). Rozmiary Mai są już przebrane, ale w przyszłym tygodniu ma być nowa dostawa.
No i tak mnie kuszą te maskaradki... a jeszcze chciałabym kupić coś z Panache Cleo. Napisałam maila do Bravissimo czy tam też będą dostępne. Byłam teraz w cieplejszym klimacie i poczułam mocną potrzebę posiadania większej ilości staników na lato ![]() Pod topy na ramiączkach najlepiej spisywała się Pandora, tylko kolorystycznie musiałam dostosowywać bluzki do turkusowo-zielonych ramiączek. Przydało się też bardzo Inferno Multiway, nosiłam go głównie z silikonowymi ramiączkami, a do bluzek - boskerek krzyżowałam ramiączka. Strapless confetti też się przydał, szczególnie że teraz jest dużo sukienek/bluzek typu tuba. Balkonetek/full cupów w ogóle nie zakładałam, Shanghai też przeleżał w walizce ze względu na szerokie ramiączka, a toffino odznaczało się pod bluzką i ramiączka miało takie nieefektowne .Zauważyłam też, że dobrze dopasowane bluzki/topy na cieniutkich ramiączkach wcale nie są mocno wykrojone pod pachami, więc nie miałam problemu z wystającym w tym miejscu stanikiem. Za to część moich bluzek na lato okazała się nie na moją sylwetkę. Nie były one skrojone do średniego/większego biustu, układały się brzydko, piersi ściągały materiał do przodu przez co z boku pojawiała się dziura, która zamiast być pod pachą była od połowy piersi). Kiedy nosiłam źle dobrane staniki w ogóle tego nie widziałam, teraz już nie będę kupowac takich bluzek. |
|
|
|
#4395 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
(przynajmniej tak wyglądają;/) a co do bluzek to też to zauważyłam :| może nie koniecznie takich bawełnianych bo te zawsze lekko luźniejsze kupowałam, wiec dalej jest ok :P ale chciałam koszulę kupić i masakra :| w biuście mi się rozłazi a niżej to bym brzuszek w ciązy zmieściła a ja lubie jak koszula jest fajnie dopasowana i pokazuje moją talię ;/
|
|
|
|
|
#4396 |
|
Raczkowanie
|
Po kilku dniach noszenia (jak złożyć do kupy to będzie jakoś 7-10) maskaradka Isis strasznie mi się rozciągneła
Nie myślałam, że stanie sie to aż tak szybko...Będę musiała ją podszyć ... Czym kierować się w wyborze gumki żeby nie była za bardzo/za mało rozciągliwa? podszywam cały obwód (bez misek) czy też to zależy od tego, jak bardzo chcę 'ściaśnić' stanik?
|
#4397 | |
|
Rozeznanie
|
[1=b8ae395ad20fac79699d786 016c1d68a9b01f66e_62eafdf 253efe;12044701]heh ja już z maskaradkami na razie daje sobie spokój (mam 3 ;P) ... za dużo mam usztywnianych w szafie staników :/ teraz chce właśnie cos z cleo ze wzgledu na ładne letnie kolorki no i cienkie ramiączka
(przynajmniej tak wyglądają;/) a co do bluzek to też to zauważyłam :| może nie koniecznie takich bawełnianych bo te zawsze lekko luźniejsze kupowałam, wiec dalej jest ok :P ale chciałam koszulę kupić i masakra :| w biuście mi się rozłazi a niżej to bym brzuszek w ciązy zmieściła a ja lubie jak koszula jest fajnie dopasowana i pokazuje moją talię ;/[/quote]Też bym chciała móc powiedzieć, że czegoś mam za dużo w szafie Mnie miękkie staniki bardzo obcierają, więc puki co będę celowała w usztywniane. Dwa modele Cleo: Robyn i Charlie są usztywniane i właśnie one najbardziej mnie interesują. Brakuje mi jeszcze czegoś cielistego, myślałam nawet o białym, ale z Cleo białe staniki mają kolorowe wstawki, które się będą odznaczać. Cytat:
|
|
|
|
|
#4398 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
więc teraz jestem happy, ale chciałabym jakieś mięczaki jeszcze skoro chcesz usztywniane to możesz masquerade kupić (ja kupowałam ze starszych kolekcji i wszystkie do 100zł z przesyłkę, wiec nie jest źle ) a o dziwo trochę ich na ebayu jest .. czasami też na brastop lub innym sklepie robią dokładki a ja też bym chciała cielisty stanik, tak pod jasne rzeczy najlepiej gładziutki, nawet mógłby być usztywniany ... ale w sumie mało takich :/ zastanawiałam się czy nie zaryzykować tego: http://www.dopasowana.pl/product-pol...y-Comexim.html , ale nie wiem czy nie będzie za ciemny ... a poza tym podobno większe miski comexim ma niezbyt dopracowane :/ |
|
|
|
|
#4399 |
|
Zadomowienie
|
[1=b8ae395ad20fac79699d786 016c1d68a9b01f66e_62eafdf 253efe;12046074]
zastanawiałam się czy nie zaryzykować tego: http://www.dopasowana.pl/product-pol...y-Comexim.html , ale nie wiem czy nie będzie za ciemny ... a poza tym podobno większe miski comexim ma niezbyt dopracowane :/[/QUOTE] comexim to chyba teraz rozmiarówkę zmienia na bardziej uniwersalną, więc pewnie lepiej napisać najpierw do pani Ani z pytaniem czy dany stanik będzie pasował na dane wymiary. Bo jak u nich mierzyłam staniki to dość radośnie to wyglądało rozmiarowo. Poczekałabym z zakupami aż wypuszczą jakoś na dniach te nowe kolorki, miały być jakoś niedługo, a turkus i czarno-czerwony naprawdę były śliczne. Model dla mnie poprosiłam bez podszycia i będzie cały z tego cieniutkiego, już na niego czekam ![]() Nie mogę przeżyc tego, że milena wypuszcza te ładne modele upancernione :/ skoro naprawdę można sobie to odpuścić
|
|
|
|
#4400 | |
|
Rozeznanie
|
[1=b8ae395ad20fac79699d786 016c1d68a9b01f66e_62eafdf 253efe;12046074]bardzo długo od uświadomienia moja szuflada świeciła pustkami
więc teraz jestem happy, ale chciałabym jakieś mięczaki jeszcze skoro chcesz usztywniane to możesz masquerade kupić (ja kupowałam ze starszych kolekcji i wszystkie do 100zł z przesyłkę, wiec nie jest źle ) a o dziwo trochę ich na ebayu jest .. czasami też na brastop lub innym sklepie robią dokładki [/quote] Na ebayu i brastopie są, ale nie w obwodzie 28. Niestety ja na przeceny nie mam co liczyć. Cytat:
|
|
|
|
|
#4401 |
|
Raczkowanie
|
Ciepło się robi, więc niedługo będzie nosić się bluzki z większym dekoltem. Jak na złość, wszystkie moje nowe (w prawidłowym rozmiarze) staniki się do nich nie nadają
![]() Jedynie co, to może Toffino, ale do takich cienkich letnich bluzek wolałabym lekko usztywniany. Znalazłam stary stanik z Konrada - Cyganeria, w "dawnym" rozmiarze 70D. Jest już stary i znoszony, ale bardzo go lubię. Nie jest tak luźny jak inne 70, bo obwód stanowi koronka, a nie sama siatka. Załączam jego zdj.(widać moją asymetrię :P) i zapytam, czy znajdę coś w rozmiarze 28F o podobnym kroju? |
|
|
|
#4402 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. Kilka postów wyżej też pisałam o stanikach na lato. Lekko usztywniane, do dekoldów, kolorowe, w obwodzie 28 będą:Panache Cleo Robyn i Charlie oraz Maskaradki: Maia, Pandora, Luna, English Rose. Maskaradki 28 dostaniesz tylko na bravissimo, Panache Cleo będzie w dopasowanej, w ebras. |
|
|
|
|
#4403 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Te staniki z Cleo wydają mi się jakieś takie "wysokie", tzn. mogą wystawać zza bluzki z większym dekoltem. No ale może mi się tylko tak wydaje. |
|
|
|
|
#4404 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
chociaż w polskich sklepach na przecenach nigdy mojego nie ma ;P ale i tak drożej wychodzi ... wiem, że ivonne nie jest cielista,ale moze nie jest na tyle ciemna by spod jasnych prześwitywać bardzo :/ no już sama nie wiem ja widziałam comeximu staniki w galerii i na mniejszych biustach fajnie leżą , naprwade ładnie zaokrąglają ... wprawdzie ja tam jakoś super dużego nie mam, ale obawiam się, że może być już źle w tym rozmairze ![]() ---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ---------- Cytat:
co do zakupów to lepiej na lobby się zgadać , tutaj pewnie niewiele osób wie co to bravissimo :P (nie licząc tego wątku ) - ja tam wole jednak te sklepy wyprzedażowe wiec raczej z bravissimo nic zamawiać nie bede ...
|
||
|
|
|
#4405 |
|
Raczkowanie
|
[1=b8ae395ad20fac79699d786 016c1d68a9b01f66e_62eafdf 253efe;12047592]
pewnie będą wystawać ... ale do dekoltow mam inne staniki :P co do zakupów to lepiej na lobby się zgadać , tutaj pewnie niewiele osób wie co to bravissimo :P (nie licząc tego wątku ) - ja tam wole jednak te sklepy wyprzedażowe wiec raczej z bravissimo nic zamawiać nie bede ...[/quote]Zaraz zajrzę na lobby i jedno i drugie i może się z kimś zgadam. A ciekawi mnie, co to są za "inne staniki" do dekoltów
|
|
|
|
#4406 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Marti1987, jakby poczta polska nie zgubiła jednej mojej wysyłki z bravissimo, to wzięłabym Twoje zamówienie. Niestety teraz mam tak, że jak przesyłka zaginie, to już mi jej ponownie nie wyślą, dlatego nie zamawiam dla kogoś ani większej ilości ![]() Imp, na bravissimo też jest dział sale. Kiedyś widziałam strój kąpielowy jednoczęściowy za 7 funtów, ale za późno go zobaczyłam, bo były przebrane rozmiary. Jakby ktoś się natknął na jakąś fajną wyprzedaż stroju kąpielowego, typ bardziej sportowy w rozmiarze 70D to dajcie znać
Edytowane przez luizka__ Czas edycji: 2009-04-26 o 15:35 |
|
|
|
|
#4407 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
i mam 2 effuniaki plunge, ale szczerze powiem do dekoltów bym ich nie założyła ... raz, że dekolt w nich mam taki średni, dwa że przy każdym ruchu/skłonie mocno mi odstają .. nie wiem czy tak wszyscy mają, ale to dla mnie dyskwalifikuje je jako staniki do dekoltów ale tak poza tym świetnie wyglądają pod bluzką i są bardzo wygodne Cytat:
noo wyprzedaże praktycznie w każdym sklepie są, ale są w nich rozmiary/modele które nie cieszą się zainteresowaniem więc raczej nic nie znajduje w nich
|
||
|
|
|
#4408 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nasza poczta niestety tak ma, że czasem coś nie dochodzi Rozumiem, że nie chcesz ryzykować, bo znowu mogą zgubić.Postaram się załapać na jakieś lobbowe zamówienie
|
|
|
|
|
#4409 |
|
Zakorzenienie
|
[1=b8ae395ad20fac79699d786 016c1d68a9b01f66e_62eafdf 253efe;12048051]
i mam 2 effuniaki plunge, ale szczerze powiem do dekoltów bym ich nie założyła ... raz, że dekolt w nich mam taki średni, dwa że przy każdym ruchu/skłonie mocno mi odstają .. nie wiem czy tak wszyscy mają, ale to dla mnie dyskwalifikuje je jako staniki do dekoltów ale tak poza tym świetnie wyglądają pod bluzką i są bardzo wygodne [/QUOTE] Hm właśnie uświadomcie mnie;P Bo widziałam parę staniczków Effuniak no i co tu dużo mówić są śliczne... Je można na razie tylko dostać kupując u Ewy na zamówienie?
|
#4410 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Witaj Luizko! Miło Cię znów widzieć ![]() Ponawiam pytanie o Strapless Panache Confetti jak się nosi? Czy jest godny polecenia? Jaki byś mi radziła brać rozmiar? 65FF czy lepiej większy?? i jeszcze chcę zapytać o Inferno Multiway - jak wypada rozmiarowo? Pozdrawiam |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:07.

Ja trochę przesadziłam i musiałam delikatnie ją rozciąć, bo ciężko było.
jestem ogolnie nowa w temacie bielizny wiec nie wiem jeszcze co jak i gdzie mozna stacjonarnie kupic w 3miescie... stwierdzam tez ze na naturalne piersi staniki dobiera sie latwiej... dzis zwatpilam ze cos znajde co bedzie mi faktycznie pasowa
3/3/6-22/7/8

, jesli juz tam bedziesz to za rogiem jest sklep z bielizna Galeria Rajstop w ktorym tez sa "nietypowe" rozmiary 

znalazlam juz namiar na ten sklep na lobby... wybiore sie w koncu bo dzis to tylko sie dola nabawilam
Nie myślałam, że stanie sie to aż tak szybko...
... Czym kierować się w wyborze gumki żeby nie była za bardzo/za mało rozciągliwa? podszywam cały obwód (bez misek) czy też to zależy od tego, jak bardzo chcę 'ściaśnić' stanik?
Rozumiem, że nie chcesz ryzykować, bo znowu mogą zgubić.