Nałogowe Kosmetykoholiczki cz. VIII - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-04-24, 21:13   #3781
bossy
Zakorzenienie

Dot.: Nałogowe Kosmetykoholiczki cz. VIII

Przyszedł mój gorset je je je

W ogóle pojechałam dziś kupić koleżance prezent na urodziny. padło na żel peelingujący mineral care grejfrutowy i masło o tym samym zapachu a pani przy kasie do mnie "masło dostanie pani za grosz". a ja :O fajnie

alergia mnie zabija. tabletki mi się skończyły

.supergirls just fly.
bossy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-24, 21:52   #3782
aante_e
Miss Pudernica

Cytat:
Napisane przez MagJa Pokaż wiadomość

Bardzo dziękuję Przepis wydaje mi się skomplikowany, ale to może dlatego, że właśnie dopijam Gingersa i jakoś tak mi w główce z lekka szumi Postanowiłam walnąć sobie jedno w ramach profilaktyki antyzakwasowej z okazji dzisiejszych 2 godzin fitnessu
A te śliwki to miękną od tego moczenia? I czy bardzo czuć ten charakterystyczny posmak suszonych śliwek? Bo ogólnie śliwki wielbię, ale suszone tak sobie, a mam takich osobników, co w ogóle niekoniecznie zjedzą suszone...
On tylko taki z pozoru trudny, jak już masz biszkopt to z górki. Smaku suszonych śliwek nie czuć a jak nie lubisz to w Biedronce są takie suszone, produkowane przez Bakalland dla B., ale w ogóle nie mają tego smaku suszu i są pyszne i miękki. I mówi to właśnie osoba, która też nie lubi zwykłych sklepowych suszy
Śliwki nachodzą tym alkoholem, trochę miękną. Ja je zawsze moczę pokrojone już w kawałki i potem wrzucam do Nutelli razem z resztą tego soko-alkoholu.
Smacznego
Stary 2009-04-25, 00:21   #3783
rzyrafka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez isa666 Pokaż wiadomość
Następnym razem na pewno będzie lepiej
A jak ten peeling? Ładnie pachnie?
w butelce tak
Cytat:
Napisane przez kochanie Pokaż wiadomość
Też je lubię, od kilku tygodni czekałam na rabarbar, aż w końcu znalazłam Ciasto mogę wysłać, bardzo chętnie, ma duużo kruszonki, a rabarbaru można dodać ile się chce Tylko nie wiem, jak by przeżyło taką podróż
Pewnie tak jak zapiekanki
Cytat:
rzyrafka Ci za wiele o nim nie powie, bo peeling grzecznie czeka w kolejce. Ja go mam i używam i powiem, że jest bardzo apetyczny. Pachnie taką soczystą, słodziutką gruszką, aż ślinka cieknie I to dosłownie. Wg mnie najbardziej udany z dotychczas używanych, a nie używałam chyba jeszcze tylko ten nowej żurawiny.

To ja poproszę przepis, bo i mi smaka narobiłyście Uwielbiam rabarbar i z braku laku ostatnio w pracy pijam tymbarkową lemoniadę z rabarbarem. Niezła jest.
Tak, grzecznie poszedł do kolejki a żurawina pachnie owocowa marmoladą, strasznei słodką, no alke zobaczymy w praniu
Cytat:
Napisane przez Organzza Pokaż wiadomość
ja już po zakończeniu roku i mogę się posługiwać terminem "wykształcenie średnie"
.. a ogólnie źle się czuję, że tak mało czasu zostało
Tia, ja też się moge tylko takim posługiwać, bo nie mam licencjata w toku moich studiów... ale już niedługo

Będzie dobrze, sama wiesz tylko dopuść do głosu rozsądek
Cytat:
Napisane przez iceflower Pokaż wiadomość
To fajnie. Chociaż muszę do niego podejść oszczędnie, bo niedługo ogłoszę bankructwo chyba jak tak dalej pójdzie. Straszne mam wydatki w tym miesiącu.
HEhe, widzisz jak ja się zbieram do tego- tez co chwilę mi coś wypada
Cytat:
Aaa to przepis na ciasto rabarbarowe

175 g pokrojonego rabarbaru
175 g pokrojonych jabłek
3 jajka
200 g cukru trzcinowego (ja mieszam pół na pół biały z ciemnym muscovado - uwielbiam ten cukier!)
190 g stopionego masła
260 g mąki
1 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
cukier waniliowy, imbir lub cynamon

Kruszonka:
180 g mąki
100 g cukru
1 mały cukier waniliowy
1/2 kostki mocno rozgrzanego, roztopionego masła
1/4 łyzeczki cynamonu

Przygotować kruszonkę - mąkę wymieszać z cukrem, cukrem waniliowym i cynamonem, zalać gorącym, roztopionym masłem i dobrze wszystkie składniki połączyć.
Jajka ubić z cukrem. Mąkę wymieszać z proszkiem i dodać do ubitych jajek, wlać stopione masło i dobrze wszystko wymieszać. Wlać ciasto do natłuszczonej lub wyłożonej papierem foremki. Rabarbar i jabłka wymieszać z 2 łyżkami brązowego cukru z imbirem i cynamonem i równomiernie nałożyć na ciasto, lekko ‘wcisnąć’ owoce w ciasto. Następnie posypać przygotowaną kruszonką.
Piec w temp. 180 około 35-40 minut.

Mi te składniki starczaja na dużą blachę

Oczywiście owoców można dodać więcej - nawet lepiej, bo wg przepisu wychodzi ich dosyć mało. No i można zmieniać rodzaj owoców, chociaż ja i tak najbardziej lubię z rabarbarem
ooo, dzięi a sam rabarbar zamiast jabłek można dodać? czy to bedzie za kwaśne i nei dobre?
Cytat:
Napisane przez Azyjka17 Pokaż wiadomość
Wiecie.. ja mam straszne pokusy... pracuję w takim biurowcu, ze na dole mam SP i Sephorę, Inglota, a do niedawna Naturę.
Jak tu wytrwać?
Ja codzień prawie przechodzę koło drogerii/perfumerii ale jakoś udało mi się przezwyciężyć te pokusy, dla mnei najlepszym wyjściem jest brak pieniędzy
Cytat:
Napisane przez zizou Pokaż wiadomość
w sierpniu bede w Londynie drzyjcie Bootsy, drzyjcie bo nadchodze
Yhy, jasne, a w lutym byłas w Stanach

Cytat:
Dziękuję Wystarczyłby link do przepisu w sumie, no ale niemniej jednak dzięki. Teraz czekam na rabarbar
W moim tesco już od tygodnia conajmniej jest, i na Kleparzu pełno

Ale miałam fajosky dzionek i woeczór i takiż makijaż, tylko nie wiem czy mi fotki dobrze wyszły, jesli tak to wrzucę na forum

No i nic dziś nei kupiłam kosmetycznego ale jutro może być kiepskoo
rzyrafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-25, 07:02   #3784
isa666
Zakorzenienie

Witam w ten piękny, słoneczny poranek Aż żyć się chce, gdy za oknem taka pogoda, kwiaty kwitną, drzewa się zielenią a ptaszki ćwierkają. Czuję, że większą część dnia spędzę na dworze, wezmę aparat i będę się wyżywać artystycznie
Miałam co prawda jechać dziś do księgarni naukowej, ale nie chcę marnować takiego cudnego dnia na włóczenie się po Krakowie.

Cytat:
Napisane przez aante_e Pokaż wiadomość
Mam Lirene 30+ dla dzieci też i niczym nie różni się od 50+. Więc jak będzie stabilny to na pewno i dobry
A jest taki wątek 'nie-apteczne filtry na plażę' i tam dziewczyny zajmują się nowościami drogeryjnymi na bieżąco.

Obejrzałam dzisiaj limitowankę Essence i nie spodobała mi się. Kolory niby ładne, ale nie przemawiały do mnie. Tak więc chyba już nic nie kupię w kwietniu kosmetycznego
Patrzyłam na ten wątek o nie-aptecznych filtrach, ale o tej Lirence akurat nic nie napisano jeszcze(może to nowość?). W każdym razie wczoraj wieczorem ją nałożyłam i zachwyciła mnie tym jak szybko się wchłonęła(a całkiem sporą ilość nałożyłam), twarz zrobiła się taka gładka i miła w dotyku a jednocześnie nie było czuć żadnej tłustej powłoczki. Zupełnie jakbym nie nałożyła nic.
Dziś przetestuję ją na słońcu

A co do Essence to ja też obejrzałam i nie kupiłam nic Był jeden puder, kilka lakierów i cieni, kredki i chyba tusze. Natomiast nie widziałam ani jednego błyszczyka. Cienie nawet ładne kolory miały, ale ja takich odcieni beżo-brązów mam już kilka.

Cytat:
Napisane przez rzyrafka Pokaż wiadomość
Ale miałam fajosky dzionek i woeczór i takiż makijaż, tylko nie wiem czy mi fotki dobrze wyszły, jesli tak to wrzucę na forum
Wrzucaj. Czekam na fotki
Stary 2009-04-25, 07:16   #3785
madziarra
Zakorzenienie

GG do madziarra

Cześć!
Ale miałam wczoraj impreze! Najlepsza prywatka na jakiej byłam w ostatnich latach! Wybawiłam się , wytańczyłam, mój kumpel stracił kawałek zęba od picia 1,5l szampana z gwinta a ja straciłam głos
Poza tym spotkałam kolegę , którego kojarzę z komunii św. , to dopiero były wspomnienia

No a wczoraj jeszcze zdążyłam wskoczyć do SP, i jestem bogatsza o : balsam L'oreal, balsam Nivea, żel pod prysznic z oliwką Lirene oraz Waxa Muszę zmienić licznik...Kwiecień zdecydowanie nie był udany pod względem oszczędzania i minimalizacji

Enough optimism to sustain hope
and enough pessimism to motivate concern.
madziarra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-25, 07:45   #3786
lizzie
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madziarra Pokaż wiadomość
Lizzie, a gdzie ta Twoja imprezka ?
Madziu, impreza była w Warszawie, najpierw pochlaj - party w domu a potem przenieśliśmy się do Organzy (nie, nie do Niny ).
A teraz idę spać

Cytat:
Uff...wreszcie dotarłam do domu, korki mnie dobijają
Ale udało mi się obskoczyć Naturę(dostałam dziś premię w pracy, więc żal było nie wykorzystać tej kasy ) i kupiłam kilka rzeczy:
- tusz Define-a-Lash
- micel Ziaji
- zmywacz do paznokci
- lakier Manhattan w kolorze takim śliwkowo-bakłażanowym
- żel Fa Melon i liczi
- filtr - emulsja Lirene SPF 20 - ciekawe czy dobry, jeśli nie nada się do buzi to zużyję do ciała
Uhuu spore zakupy, muszę powąchać te żele Fa, bo wszyscy je kupują a ja nawet nie wiem jak pachną

Cytat:
Cześć!
Ale miałam wczoraj impreze! Najlepsza prywatka na jakiej byłam w ostatnich latach! Wybawiłam się , wytańczyłam, mój kumpel stracił kawałek zęba od picia 1,5l szampana z gwinta a ja straciłam głos
Poza tym spotkałam kolegę , którego kojarzę z komunii św. , to dopiero były wspomnienia

No a wczoraj jeszcze zdążyłam wskoczyć do SP, i jestem bogatsza o : balsam L'oreal, balsam Nivea, żel pod prysznic z oliwką Lirene oraz Waxa Muszę zmienić licznik...Kwiecień zdecydowanie nie był udany pod względem oszczędzania i minimalizacji
No u nas nie było na szczęście żadnych strat w ludziach, ale udało im się mnie upić a potem wracałam piechotą do domu i nawet głupiej butelki wody nie miałam gdzie kupić, bo wszystko jeszcze było pozamykane

Aha, no i widzę spore zakupy poczyniłaś dobrze, bo już się bałam, że tylko ja ciągle coś kupuję
Stary 2009-04-25, 08:09   #3787
zizou
Zakorzenienie

Cytat:
Yhy, jasne, a w lutym byłas w Stanach
do USA mialam leciec wtedy, gdy zmarla moja babcia. wiesz rzyrafko, jakos nie mialam wtedy glowy do wycieczek...
Mokrzy od stóp do głow nie tracimy nadziei
zizou jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-04-25, 08:43   #3788
isa666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lizzie Pokaż wiadomość
Uhuu spore zakupy, muszę powąchać te żele Fa, bo wszyscy je kupują a ja nawet nie wiem jak pachną
Ja wczoraj umyłam się tym melon&liczi i powiem szczerze, że zapach ma bardzo fajny, taki świeżo-wiosenny Tylko trochę zbyt wodnisty jest, ale ja i tak go wylałam na myjkę, więc nie potrzebuję na raz zbyt dużej ilości.

Pomalowałam właśnie rzęsy Define-a-lashem i już widzę, że muszę poczekać aż nieco zgęstnieje, bo trochę posklejał. Nie mniej jednak widać efekt wydłużenia.
A za chwilę zabieram się za moje pazury, muszę się zająć skórkami, trochę z długości przypiłować a potem pomalować moim new lakierem
Stary 2009-04-25, 09:30   #3789
rzyrafka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zizou Pokaż wiadomość
do USA mialam leciec wtedy, gdy zmarla moja babcia. wiesz rzyrafko, jakos nie mialam wtedy glowy do wycieczek...
Ojejej, ale gafa
Przepraszam najmocniej, nie chciałam sprawić Ci przykrości

Cytat:
Pomalowałam właśnie rzęsy Define-a-lashem i już widzę, że muszę poczekać aż nieco zgęstnieje, bo trochę posklejał. Nie mniej jednak widać efekt wydłużenia.
A za chwilę zabieram się za moje pazury, muszę się zająć skórkami, trochę z długości przypiłować a potem pomalować moim new lakierem
Dla mnei to sklejacz wszech czasów (to się pisze osobno?)

Czy ta nowość Lash Stiletto już jest w Rossmannach? Byłam wczoraj w jednym i nie było po nim śladu

Dziś czeka mnei dzień za kółkiem- jadę do Avonu, potem po mamę do pracy potem szybko do domu żeby sie przebrała, a potem wiozę ją za Wolbrom na wesele, potem wracam pojeździć na rolkach z koleżanką potem ma być jakieś slajdowisko (na razie nei znam żadnych szczegółów) a potem chyba będe musiała wrócić w nocy po mamę, bo nie ma transportu załątwionego Muszę kupić dużo picia na cały dzień

Makijaż zaraz obejrzę czy się nadaje do publicznej prezentacji
Stary 2009-04-25, 09:57   #3790
iceflower
Przyjaciółka KWC

Witam

Ja się wyszalałam wczoraj na stepie, potem poszłam na piwko z koleżanką, a potem do TŻ. A teraz jestem zmęczona mimo 8 godzin snu. Ale tak fajnie zmęczona.

Jak zjem śniadanie, to zrobię sobie maseczkę oczyszczającą Galenic i nawilżającą winogronową YR. Mój grafik maseczkowy strasznie zaniedbałam. Chyba jednak to nie dla mnie taka regularność.

Kończy mi się balsam TBS z orzechem brazylijskim, będzie można wziąć sie za jakieś masła.
iceflower jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-25, 10:06   #3791
rzyrafka
Zakorzenienie

Jednak nie wyszły mi te fotki przez słońce, muszę inaczej poustawiac opcje ze światłem w aparacie :/
W każdym razie na zywo było super

Miłego dnia kochane, ja juz znikam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN2840.jpg (28,0 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN2841.jpg (89,7 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN2842.jpg (95,2 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN2843.jpg (33,9 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN2846.jpg (30,2 KB, 54 załadowań)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-04-25, 10:53   #3792
MagJa
Zakorzenienie

Cytat:
On tylko taki z pozoru trudny, jak już masz biszkopt to z górki. Smaku suszonych śliwek nie czuć a jak nie lubisz to w Biedronce są takie suszone, produkowane przez Bakalland dla B., ale w ogóle nie mają tego smaku suszu i są pyszne i miękki. I mówi to właśnie osoba, która też nie lubi zwykłych sklepowych suszy
Śliwki nachodzą tym alkoholem, trochę miękną. Ja je zawsze moczę pokrojone już w kawałki i potem wrzucam do Nutelli razem z resztą tego soko-alkoholu.
Smacznego
Dzięki za rady. Wypróbuję jak znajdę ze 2 dni wolnego.

Cytat:
Tak, grzecznie poszedł do kolejki a żurawina pachnie owocowa marmoladą, strasznei słodką, no alke zobaczymy w praniu
Cytat:
W moim tesco już od tygodnia conajmniej jest, i na Kleparzu pełno
No proszę, ja nie sądziłam w ogóle, że już może być. Odkąd mi na ogródku nie rośnie, to nawet nie wiem, kiedy się sezon rabarbarowy rozpoczyna
A na Kleparz, to mam ciut za daleko

Cytat:
Czy ta nowość Lash Stiletto już jest w Rossmannach? Byłam wczoraj w jednym i nie było po nim śladu
U mnie był wczoraj Nawet bezczelnie otworzyłam jeden, bo testera brak, a pokazową szczoteczkę już ktoś ukradł ale jak dla mnie ta szczoteczka chyba jest za rzadka. Fajnie, że taka zwężana ku końcowi, ale obawiam się, że miałabym problemy z ładnym rozczesaniem rzęs. Ja mam ich jednak dużo i szczoteczkę muszę mieć gęstą. Co nie zmienia faktu, że z uwagi na to opakowanie i obiecywany błysk w oku tak mnie ten tusz kusi

Cytat:
Jednak nie wyszły mi te fotki przez słońce, muszę inaczej poustawiac opcje ze światłem w aparacie :/

Makijażyk fajowy, zdjęcia wyszły niczego sobie, więc nie wiem, co Ty od nich chcesz. Teraz się tu spowiadaj co dokładnie masz na oczach (pewnie Gosh wiedzie prym ) i na ustach, bo mi się b. spodobał ten delikatny różyk.

Spadam, bo czeka mnie jeszcze siedzenie w papierach, robienie sałatki, poszukiwania na ogródku sąsiada obroży mojej Koty , golenie nóg co by spódnicę włożyć, no i porządki, o ile się wyrobię z tym wszystkim do 16, czyli do przyjazdu TŻ. A potem na 18 idziemy do wujka na imieniny.

Miłego dnia wszystkim
MagJa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-25, 11:04   #3793
Organzza
Zakorzenienie

Cytat:
Nie martw się, ani się obejrzysz a będziesz już po. I na pewno pójdzie świetnie, matura nie taka straszna jak się wydaje.
dziękuję mam nadzieję, że w moim przypadku też nie będzie tak tragicznie jak sobie wyobrażam
Cytat:
Nie martw się, na pewno napiszesz wszystko świetnie i ani się obejrzysz a będziesz już na wymarzonych studiach Napisz kiedy masz poszczególne egzaminy to włączę do pracy swoje kciuki
dziękuję
4,5,6,8 i 19 maja
Cytat:
No widzisz, ja mogę tym terminem posługiwać się już 5 lat... wolałabym wyższe już
A to dobrze, że to niedługo, wreszcie będziesz miała to za sobą I nie bój się, naprawdę nie ma czym się stresować
do tej pory jakoś udawało mi się nie myśleć o tym w kategorii "coś strasznego", ale czym bliżej tym gorzej
Cytat:
Ninuś nie smuć się Matura pójdzie Ci jak z płatka, zobaczysz
mam taką nadzieję
Cytat:
To normalny stres Na pewno będzie dobrze, w końcu ten czas poświęcony na przygotowanie zaprocentuje.
na szczęście na egz. ustnych jestem raczej na początku, to może ominie mnie fala stresu innych osób (zawsze mi się udziela powszechna panika )
Cytat:
No to teraz będzie już z górki Nie masz się czego bać, matura nie jest taka straszna, jak się wydaje. Zresztą, sama zobaczysz i przyznasz nam rację
co ja bym bez Was zrobiła
Cytat:
Będzie dobrze, sama wiesz tylko dopuść do głosu rozsądek

Cytat:
Madziu, impreza była w Warszawie, najpierw pochlaj - party w domu a potem przenieśliśmy się do Organzy (nie, nie do Niny ).

przynajmniej się wybawiłaś
Cytat:
u mnie ich pełno jakieś dziwne są.. szczoteczka zwęża się ku dołowi, ma rzadko rozstawione grzebyczki i wydaje się, że będzie latała we wszystkie strony.. to tak po pierwszym oglądnięciu
Double with me?
I'm sorry I'm a little late
I got your message by the way
I'm calling in sick today
So let's go out for old time's sake
Organzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-25, 11:33   #3794
isa666
Zakorzenienie

Cytat:
Dla mnei to sklejacz wszech czasów (to się pisze osobno?)
Mam nadzieję, że dla mnie się taki nie okaże, bo akurat tusze Maybelline lubię i nie chciałabym się rozczarować

Cytat:

Mnie się podoba

Cytat:
4,5,6,8 i 19 maja
Będziemy trzymać kciuki a kciuki NK mają magiczną moc

Wyszłam sobie na sloneczko, grzeje jak w środku lata. Lirenka spisała się raczej dobrze - policzki mam lekko różowe, ale nie czuję pieczenia jak wtedy, gdy nie nałożę nic na twarz i wystawię buźkę do słońca Zaraz ją zmyję i zaaplikuję od nowa, bo twarz mi się lekko spociła i się świecę.
Stary 2009-04-25, 12:02   #3795
aante_e
Miss Pudernica

Cytat:

Bardzo fajny makijażyk i śliczny kolor na ustach

Organzza zdajesz polski, angielski, historię, wos

Muszę się wziąć za porządkowanie notatek i przygotować trochę na zaliczenie ćwiczeń, ale w taką pogodę taaak mi się nie chce.
Stary 2009-04-25, 12:07   #3796
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Ja się wyszalałam wczoraj na stepie, potem poszłam na piwko z koleżanką, a potem do TŻ. A teraz jestem zmęczona mimo 8 godzin snu. Ale tak fajnie zmęczona.
Ja niedawno wróciłam od Samca. Wczoraj tak byłam zmeczona po 3 godzinach snu (po pracy nie miałam kiedy odpoczać - zakupy, zrobiłam łom i sprzątałam) że ledwo przyszliśmy do niego to już się położyłam a zanim wrócił z łazienki - usnęłam

Organzzo: za mature

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-25, 16:28   #3797
kochanie
Wtajemniczenie

Cytat:
ooo, dzięi a sam rabarbar zamiast jabłek można dodać? czy to bedzie za kwaśne i nei dobre?
A można na pewno To ciasto jest na tyle słodkie (ma bardzo dużo kruszonki), że na pewno nie będzie za kwaśne. No chyba, że dasz kilogram rabarbaru

Cytat:
Cześć!

Ale fajnie Też bym chciała jakąś imprezę, a tu trzeba się zmuszać do nauki
No a kosmetycznym kwietniem się martw, idzie maj, nowa szansa na odwyk

Cytat:
Na zdjęciach też super! Weź nie narzekaj Żebym to ja tak umiała się malować... a ja naprawdę się staram, ćwiczę... i wyglądam albo jak pobite dziecko albo jakbym nie spała ze trzy noce

Cytat:
4,5,6,8 i 19 maja
No to zapisuję, że trzeba trzymać kciuki I nie martw się, zobaczysz, że będziesz jeszcze tęsknić za tym

Jak tu dzisiaj cicho... A ja przez siedzenie w domu kombinuję, że muszę kupić nowe pędzle... niech mi to ktoś wybije z głowy!

Estello, wypróbowałaś już puder bambusowy? Ja dzisiaj stwierdziłam, że mój clarins musi iść do szafy i poczekać na zimę, bo teraz to on sobie rady nie da... Chyba muszę stworzyć własną mieszankę na bazie Hauschki
(mój wątek o lakierach Isadora Graffiti)

kochanie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-25, 16:34   #3798
isa666
Zakorzenienie

Iza wybijam Ci z głowy pędzle

A ja właśnie oczytałam maila, że wczoraj wysłali moją paczuchę z BU i mam nadzieję, że będzie u mnie najpóźniej we wtorek, bo się strasznie doczekać nie mogę

Jeszcze chciałam dodać, że po obejrzeniu zbioru ice nabrałam strasznej ochoty na te minerałki TBS i kilka lakierów do paznokci Rano pomalowałam pazury fioletowym, potem zmyłam i teraz mam czerwone szpony. A chciałabym jeszcze inne kolory

Edytowane przez isa666
Czas edycji: 2009-04-25 o 16:36
isa666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-25, 16:36   #3799
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Estello, wypróbowałaś już puder bambusowy? Ja dzisiaj stwierdziłam, że mój clarins musi iść do szafy i poczekać na zimę, bo teraz to on sobie rady nie da... Chyba muszę stworzyć własną mieszankę na bazie Hauschki
A ja zrobiłam mieszankę pudrową
W pustym pudełeczku po kremie zmieszałam puder bambusowy (od Hex ), puder perłowy (od Hex ), puder propolisowy (od Hex ) i puder sypki z Oriflame (jest napawde super, bardzo dobrze matuje) i jestem bardzo zadowolona Zrobiłam eksperymentową mieszankę, na kilka użyć i mi się kończy.

Przypomniałyście mi o pomalowaniu paznkoci. jejciu, jak dawno nie malowałam. Tzn pomalowałam w poniedziałek wielkanocny, to zadzwonił Samiec że jedziemy zaraz na działke z jego rodzicami, wskoczyłam pod prysznic i ... można się domyślić co się stało z moimi paznokciami Musiałam szybko zmyć.
Planowałam na dziś malowanie, ale chyba już nie zdarze - muszę dokończyć sprzątnie, potem Samiec, a jutro rano jedziemy na całodniową wycieczkę (nie poleniuchujemy w łóżeczku za długo )

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2009-04-25 o 16:40
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-25, 21:19   #3800
kochanie
Wtajemniczenie

Cytat:
Iza wybijam Ci z głowy pędzle
Dzięki Na razie działa na mnie to, że będę wyjeżdżać, a chciałabym zamówić z edm i boję się, że przyjdą wtedy jak mnie nie będzie No ale i tak będę musiała zamówić, bo mój pędzel do pudru wygląda mizernie

Cytat:
Jeszcze chciałam dodać, że po obejrzeniu zbioru ice nabrałam strasznej ochoty na te minerałki TBS i kilka lakierów do paznokci Rano pomalowałam pazury fioletowym, potem zmyłam i teraz mam czerwone szpony. A chciałabym jeszcze inne kolory
Wwłaśnie, dobrze, że mi przypomniałas, muszę pomalować paznokcie. Jutro mam randewu Jej, jak ja dawno tak nie motylkowałam Jednak muszę przyznać, że stałe związki są straasznie nudne

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
A ja zrobiłam mieszankę pudrową
W pustym pudełeczku po kremie zmieszałam puder bambusowy (od Hex ), puder perłowy (od Hex ), puder propolisowy (od Hex ) i puder sypki z Oriflame (jest napawde super, bardzo dobrze matuje) i jestem bardzo zadowolona Zrobiłam eksperymentową mieszankę, na kilka użyć i mi się kończy.
A dobrze to trzymało mat? Nie mam żadnego z tych składników, ale ciekawość mnie nurtuje Ja zrobię tylko Hauschkę i dodam coś do koloru - może clarinsa, może LU, albo oba

Co Wy wszystkie robicie? Wchodzę, a tu od tylu godzin żadna nic nie napisała Od razu widać wiosnę

Dobranoc wszystkim!

Stary 2009-04-25, 22:14   #3801
aante_e
Miss Pudernica

Cytat:

Co Wy wszystkie robicie? Wchodzę, a tu od tylu godzin żadna nic nie napisała Od razu widać wiosnę

Dobranoc wszystkim!
Ja romansuję z TŻ
Dobranoc
Stary 2009-04-25, 22:23   #3802
kochanie
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja romansuję z TŻ
Dobranoc
to Cię usprawiedliwia Ale mam nadzieję, że przyjedziesz w maju do nas?

Dobra, muszę jeszcze poczytać ustawę, dobranoc

Edytowane przez kochanie
Czas edycji: 2009-04-25 o 23:28
Stary 2009-04-26, 07:32   #3803
iceflower
Przyjaciółka KWC

Witam nie pamiętam, kiedy ostatnio nie spałam o tej porze w niedzielę.

Cytat:
Z minerałów TBS jestem strasznie zadowolona. Nabrałam przez nie ochoty na EDM ale w zasadzie to nie jest mi potrzebna większa ilość minerałów, więc chyba sobie odpuszczę. Przynajmniej do czasu aż faza minimalizmu w kolorówce mi przejdzie.

A lakiery to w sumie fajny nałóg - 6zł za sztukę a ile radości. Planuję pozbyć się kilku sztuk moich lakierów i kupić kilka sztuk kolejnych. Mam już wypatrzony kolejny kolor Eveline, który chcę. Tylko muszę mieć pewność, że mój uszkodzony paznokieć nie zejdzie jednak, a wciąż jest taki niestabilny.

No i mam ochotę przetestować zachwalane przez Mag OPI.

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Przypomniałyście mi o pomalowaniu paznkoci. jejciu, jak dawno nie malowałam. Tzn pomalowałam w poniedziałek wielkanocny, to zadzwonił Samiec że jedziemy zaraz na działke z jego rodzicami, wskoczyłam pod prysznic i ... można się domyślić co się stało z moimi paznokciami Musiałam szybko zmyć.
Planowałam na dziś malowanie, ale chyba już nie zdarze - muszę dokończyć sprzątnie, potem Samiec, a jutro rano jedziemy na całodniową wycieczkę (nie poleniuchujemy w łóżeczku za długo )
Ja też nie malowałam dawno. Tylko paznokci u stóp nie zaniedbuję. A ostatnio jak miałam pomalować paznokcie, miałam sytuację podobną do twojej, tylko właśnie na stopach - zadzwonił TŻ "przyjadę za 10 min" a ja właśnie malowałam pazury. Mam wysuszacz co prawda, ale nie zdążył złapać do końca i poharatałam lakier podkolanówkami.

My wstaliśmy dzisiaj o 7, bo TŻ ma uczelnię.

Cytat:
Wwłaśnie, dobrze, że mi przypomniałas, muszę pomalować paznokcie. Jutro mam randewu Jej, jak ja dawno tak nie motylkowałam Jednak muszę przyznać, że stałe związki są straasznie nudne
Zależy które związki. Mam nadzieję, że randka się uda.

Cytat:
Ja robiłam to samo, co Aante. Ale zajrzałam wieczorem na chwilę i też się dziwiłam, ze takie tu pustki.

Powalczyłam wczoraj w końcu z lokówką, udało się, miałam całkiem fajne loczki. Problem w tym, że mnie odmłodziły i TŻ stwierdził, że wyglądam na 15 lat. Od razu też poprosili mnie o dowód w sklepie, jak kupowałam piwo, zanim jeszcze zdążyłam powiedzieć jakie piwo wybieram.
No ale loczki padły przez noc, wyglądam teraz głupio - z jednej strony głowy mam loczki, z drugiej proste włosy. Idę zaraz to umyć.

Wyjęłam wczoraj z zapasów szampon Guhl z olejkiem migdałowym - bosko pachnie. Strasznie lubię te szampony. Mam nadzieję, ze euro spadnie do lata, żebym mogła przywieźć z Niemiec duże zapasy.
iceflower jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-26, 07:41   #3804
isa666
Zakorzenienie

Dobry

ice ja na minerały TBS jestem już w 100% zdecydowana, muszę tylko do SP podjechać Tylko nie wiem kiedy...może we czwartek po pracy? Bo w piątek święto.
Co do lakierów, ja mam upatrzony ładny różowo-fuksjowy(chyba z Eveline jak dobrze pamiętam) i jeszcze chcę poszukać jakiegoś granatu
Stary 2009-04-26, 07:57   #3805
sleepy
Zakorzenienie

Dobry

Cytat:
Dobry

ice ja na minerały TBS jestem już w 100% zdecydowana, muszę tylko do SP podjechać Tylko nie wiem kiedy...może we czwartek po pracy? Bo w piątek święto.
Co do lakierów, ja mam upatrzony ładny różowo-fuksjowy(chyba z Eveline jak dobrze pamiętam) i jeszcze chcę poszukać jakiegoś granatu
Ja tak jak Ice nie będę Cię odwodzić od chęci zakupu pudru

Wczoraj wpadłam do Inglota po lakier do paznokci ale od ilości kolorów zgłupiałam i nie mogłam się zdecydować Napaliłam się właśnie na granat ale wyglądał na trochę perłowy a ja takich nie znoszę. Chyba muszę wpaść tam na dłuższą chwilę, pomalować testowo paznokieć i wtedy dopiero wybrać jakieś nowe dwa odcienie.
Stary 2009-04-26, 08:05   #3806
madziarra
Zakorzenienie

GG do madziarra

Cytat:
Fiu fiu fiu Udanej randki

Ojej, boli mnie głowa Dopiero co wróciłam, wczorajsza spontaniczna impreza skończyła się nocą poza domem

Enough optimism to sustain hope
and enough pessimism to motivate concern.
madziarra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-26, 08:19   #3807
kochanie
Wtajemniczenie

Dzień dobry

Cytat:
Z minerałów TBS jestem strasznie zadowolona. Nabrałam przez nie ochoty na EDM ale w zasadzie to nie jest mi potrzebna większa ilość minerałów, więc chyba sobie odpuszczę. Przynajmniej do czasu aż faza minimalizmu w kolorówce mi przejdzie.
ale wiesz, z edm można zamówić próbki, to nie jest duża ilość. I niewiele kosztuje
Cytat:
A lakiery to w sumie fajny nałóg - 6zł za sztukę a ile radości. Planuję pozbyć się kilku sztuk moich lakierów i kupić kilka sztuk kolejnych. Mam już wypatrzony kolejny kolor Eveline, który chcę. Tylko muszę mieć pewność, że mój uszkodzony paznokieć nie zejdzie jednak, a wciąż jest taki niestabilny.
Potwierdzam, najlepszy nałóg Ja mam chyba 20 lakierów i ciągle brak jakiegoś odcienia. Najlepsze jest to, że mam ochotę na nową czerwień, a już brak mi pomysłów, jakiej nie mam Chyba pójdę do sklepu z tymi co mam i sobie wybiorę nowy odcień

A ja bardzo lubię jak mnie proszą o dowód, im dalej od mojej osiemnastki tym lepiej
Cytat mi zjadło, ale wiesz, może to ja byłam w jakimś dziwnym związku, albo po prostu o te długoletnie trzeba bardzo dbać, żeby się nie znudziło

Cytat:
Fiu fiu fiu Udanej randki
dzięki

Cytat:
Ojej, boli mnie głowa Dopiero co wróciłam, wczorajsza spontaniczna impreza skończyła się nocą poza domem
Fiu fiu A adorator był?

A ja nie mogę ostatnio spać Poszłam spać przed północą, a o trzeciej nadal nie spałam. Słuchałam muzyki, Nawet płyty Tomczaka, aż się popłakałam, taka jest piękna W końcu wstałam, wzięłam tabletkę no i jakimś cudem zasnęłam.. Ja nie wiem, jak się będę tak stresować tą pracą, to będzie ciężko ją napisać, bo w ciągu dnia będę przysypiać

Dobra, idę malować paznokcie

Stary 2009-04-26, 08:29   #3808
sleepy
Zakorzenienie

Kochanie, spodobał mi się Twój podpis

A Potem był kiedyś bezkonkurencyjny...

Edytowane przez sleepy
Czas edycji: 2009-04-26 o 08:31
sleepy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-26, 08:34   #3809
kochanie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sleepy Pokaż wiadomość
Kochanie, spodobał mi się Twój podpis

A Potem był kiedyś bezkonkurencyjny...

Ja w Potem najbardziej lubiłam kobietę - Aśkę. Ona teraz jest w kabarecie Hrabi. Dla mnie to najlepsza kobieta w polskim kabarecie, genialna jest. Nie rozumiem mężczyzn, którzy z nią występują, kto by na nich patrzył, skoro jest ona

Stary 2009-04-26, 08:41   #3810
sleepy
Zakorzenienie

Cytat:

Ja w Potem najbardziej lubiłam kobietę - Aśkę. Ona teraz jest w kabarecie Hrabi. Dla mnie to najlepsza kobieta w polskim kabarecie, genialna jest. Nie rozumiem mężczyzn, którzy z nią występują, kto by na nich patrzył, skoro jest ona
Tak tak, Aśka jest debest. A w skeczu 'Kobieta' po prostu fenomenalna
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości